Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım bende Arda beyin hastasıydım. 15. Haftada dikişine kara verinceye kadar bende vuruldum ineyim ben izmit den geliyordum ve o yüzdeburda da bi Dr vardı onun bulunduğu hastanede olduğum için onlar tam vuruyordu. Sonra 18. Haftada Arda beye defim yarım vurul. Iki hafta yarım vuruldum 20. Haftada boyum 0 düşüp dikiş tutunca ben tekrar tam vurulmaya başladım. Arda beye şebnesi tam vuruluyorum dediğimde ramam dedi. Sanırımbenim kendimi daha rahat hissedeceğini düşündü. Çünkü benim hep kasılmalarım vardı ve eve nidilat başlatmıyordu.
Ben de sürekli suyu kullanmadım. Benim cildim çok hassas kesin beni tahrip eder di. Serklaj sonrası Nil hanma söylediğimde sadece kurulayın yıkama yapmayın demişti. Sadece büyük Wc sonrası batikonllu sünniler temizleniyorduüm. Günde birkez de topicrem in Vajinal temizleyici jel ile yıkıyordum. Hamd olsun Vajinal enfeksiyonum olmadı. Fakat 28. Haftada crp çok yükseldi 34. Haftaya(doğum oldu bu haftada) kadar antibiyotik kullandım

Yok yok böyle yok pozitif olmaya deva et canım. Hem bak zaten tamda bir araya gelememişsinizki eşinle.
Allah'ın izniyle tez vakitte sağlıkla hamile kalacaksın inşallah.

Hosgeldin cnmm kayibin icin cok uzuldum insallsh bu bebegini sorunsuz kucsgina allirsin
bende arda beyin hastasiyim bana arda bey hsmilrlik oncesi abdominal dikis uyguladi simdi 14 haftalikhamileyim...banada arda bey yarim dox prulaton yaptiriyorr

Canim benim yaa o enejim umydun hic bitmesin insallah..guzel gunler yakin bence...

Tesekkur ederim arkadasimm...iyi haberler simdilik insallah hep boyle gider..

Dayanamadim canim ya gonlum razi gelmedi kader arkadaslarim benim...

Kızlar ben hep kendi kendime başka topiklere gidersem tüp bebek vs (denemedimde değil ama içim ısınmadı oralara) sanki oranın içinden hiç çıkamayacağım hissi duydum ve kendi kendime bebeğimin olacağına inandırdım bu yolda da azimle ilerledim bebeğe ulaşamasakta en azından sağlık sorunlarımızı aştık en azından biliyoruzki artık kendi kendimizede bebek yapabileceğiz tüp bebekçilerin kapısını aşındırmaktan kurtulmuş olduk bebeği olmayan insanların umutsuzluğu çaresizliği de inanın çok zor en azından burda siznle gün sayarken kendi bebeklerimmiş gibi hissediyor ve birgün bende sizlerle gün sayacağıma inandırdım kendimi bu sebeple biz artık gezmeye tozmaya karar verdik tüp bebek paralarımızı tatillere harcıyacağız ilk olarakta sevgili chnb arkadaşım senin memlekete gidiyoruz yarın umarım şanslı gelir bize oralar...

Yazmayı çok özlemişim,ne iyi oldu da geldik buraya her siyahın bir beyazı gecenin gündüzüde var...Chnb canım görüşemedik ne zamndır öyle bir yoğunumki hiç sorma hastayım demiştin arayı soramadımda...

Bu arada yeni gelen arkadaşlar tüp bebek kürler sperm sayısını arttırma vs sorularınız olursa seve seve bilgilerimi paylaşırım...

İyi olmuş şimdi hemen hamile kal da yeni bir yıl daha ödeme:))

yokkkk annem o şans gelip beni bulmazzz....
kız ben hayırlısıyla bir hamile kalayımda 40.haftamda seneye kasımda doğurayım:)))

bir dahaki sigortanın ilk ayı oluyor bu..eşim duymasın ama ona bile razıyım valla

Yok yok böyle yok pozitif olmaya deva et canım. Hem bak zaten tamda bir araya gelememişsinizki eşinle.
Allah'ın izniyle tez vakitte sağlıkla hamile kalacaksın inşallah.

Tamam cnm pozitif olacağım İnşallah gerekli çalışmaları yaparak olumlu sonuçlar alacağım :))

Canim benim yaa o enejim umydun hic bitmesin insallah..guzel gunler yakin bence...

Ay canım inşallah enerjiye devam Sende hep güzel haberler ver bize inşallah arkadaşım

Dayanamadim canim ya gonlum razi gelmedi kader arkadaslarim benim...

Ay iyi ki dayanamamışsın :)))

Saftuncum tatil eğlence derken gelsin bebişin İnşallah ..Gez bol bol sefanız olsun cnm..beyaz ve gündüzler olsun hep hayatın :)

Sen olumsuz bir cümle mi kurdun bak geliyor şaplak :)))) o şans seni bulur tatlım

Son düzenleme:
Sonunda adet oldum da kurtuldum.. Ilk defa böyle bişey oldu bende... çatladım yaa bir an önce olayımda rahatlayım dedim... Berbat durumdaydım... Neyseki rahatladım.. Ilk ay rahmi hazırladık... Bakalım ne zaman gebe kalıcam.. Hayırlısı olsun inşallah...

Yine ne varsa burda var, geri donduk :)

sigortayı da yaptırdım canım olmasaydı içim rahat etmeyecekti..
herseyimle hazırım artık:)
Kaça yaptırdın canım? Fiyatı dusurdulermi?

Olcak olcak insallah inanıyorum,iyi kilo vermissin bende 7-8 kilo vermistim bı o kadar daha vermem lazımdı ama dayanamadım

canım rabbim tez zamanda sanda ve burda olmayanlarda nasip etsin inan çok dua ediyorum yılmak yok umudsuzluk hiç yok olmasaydı benim olmazdı beni örnek alherkez bırak bu bebk işini bebkerin ölüyor rahim kabul etmiyor kabullen dediyselerde yolmadım ayaktayım eşimin ısrarlarına dayanamadımbirde arda beye gidince tek bir kelimesi yetti bana tam muayene oldum evime gidicektim tam çıkıcaktık geri oturdum arda beyin gözlerine bakaraktan aglamklı bir sesle tabiri caizse salya sümük aglayarak arda bey benim şansın yüzde kaç deigimde arda bey suratımaallahın izniyle başarıcaz dedi o demesi varya dünyayı bana bagışlaslar bu kadar mutlu olmazdımdedim ozaman işte paşa bebgin allahın izniyle durucak inan 2 senedir yataga aglayararak giren ben ilk defa sevincimden huzurlu yattım
Bende geldim kizlarr bundan sonra buradayim...gecmisi okuyacagim simdi...opuyorum hepinizi
hoş geldin bebişim sefalar getirdinbundan sonra bende burdayımtbi annemden fırsat bulabilirsem sabah gene yedim fırçayı
sagol canım, inşallah hepimiz gorelim 40 haftalari..
benimde senin gibi haftalarım ilerlemişti baninin annesi dedi pasa çizelge yap diye ne korkmuştum çünkü kızımda yapmıştım olmamıştıişşallah bu sefer başarıcaz
canım vallahi doktor dediki pırasanın suyunu sıkın içine limon sıkın için öksürüge birebirmiş hemde toksin atıyormuş denemedim dene bakalım işe yarıyormu
mavişim benim ya seviyorum mavişimi canım inan ben erken gelirdimde biliyorsun yatıyorum devamlı şöyle yapalım senle sen ne kadarda geliyorsun oraya:44::44:sana maviş randevu verince yeşim hanımdan randevuyu alınca beni söyle ismimi biliyorsun galibade denk gelmesini istiyorum muhtemelen 2 haftada 1 çagırıcak maviş birinde olmasada birinde karşılaırız şimdi sana erken saatlermı daha misayit geç saatleri peş peşe alırız randevuları sen tam ne kadarlık hamnileydin çizelgen yok göremiyorum karşılaştıgımızda beni nasıl tanırsın ben seni bilemem üstümüze kırmızı karanfil takalım yADA TÜRBANLI TOPİLİK BİRİNİ GÖRÜRSEN BİLKİ BENİM arda beye çok nadir türbanlı geliyor kanımcaseninkiler 2 haftada 1 mi ayda birmi gidiyorsun :44::44:işşallah günün birinde buluşuruz ismini bilmiyom kız ismin ney
sakın inancını yitirme ben çok umudluyum sendenreşinin gelmesine az kaldı sonra sabahlar olmasın dersin artık taktik vermesi bizden uygulaması sendengüzel haberi bana ver söz ilk halayını ben çekicem burda
Paşam bir de sormayı unuttum proluton iğneyi tam mı yoksa yarım mı dedi Arda bey ? Bana ısrarla yarım dedi ben de korkumdan tam yaptırmamadım.
canım yarım vurdular ilk ben tam vurunuyorum korkumdan aman ardacık duymasın:18::18:herkez tam vurundu
çok güzel aydınlattın beni çok tenki

canım kardeşim rabbim ol deyince oluyor inan belkim bir bakmışsın tüp bebge bile gerek kalmamış rabbim dogal yolla versin işşallah hepinizedualarımdasınız bu aradabizde görüşemiyos bir ara görüşelim

kızlar hayırlı cumalar cumanız mubarek olsun dualarınız kabul olsun işşallah
benim annem eve geldi malum giremicem eskisi gibi anca ya sabah o uyanmadan yada gece o yatınca tabi ben uyumazsam sabah kahvaltıdan önce sag olsun pc başındayım diye fırçayı kaydı:18::18nun için giremezsem kusura bakmayın

Canım Antakyaya yarın mı geliyorsun bize gelin sakın başka yer aramayın... Kızarım bak sonra...

canım doğrumu anladım , tüp bebek düşünmüyor musunuz bir daha?
hakınızda hayırlısı olsun, hayat dolu bir insansın, karşındakine pozitiflik veriyorsun
inşallah gönlünüze göre doğal yollarla gelir bebişko0

canım pozitif düşünemediğin anların olması çok normal, insanız en nihayetinde
önemli olan senin yaptığın gibi dik durabilmek sonunda
belki biraz plan yapmayıp işleri akışına bırakmalısın ha ne dersin??
kilolar verilir gene üzülme

bak benim an itibari ile 20 kilo fazlam var
dukana başladım 5. günüm ve 2.5 gitti şimdiden

Kızlar merhaba,
Aklımı çok karıştıran ve açıkçası beni korkutan bir durum var. Yardımınıza yorumlarına ihtiyacım var.
Hatırlarsanız hamileyim çok yeni. Kan tahlilini ilk yaptırdığım gün 26.10.2013 de B-HCG değerim 293 çıkmıştı. Normal adet günümden bir gün önceydi.28.10.2013 de doktora gittim. Doktor bile dedi ki değerin gayet yüksek gebelik kesin var.Tekrar bakalım sonuca 2 katına çıkmış olması gerekir dedi. Aynı gün yaptırdım testi değer 1042 çıktı. 3,5 kat filan artmış. Telefonda konuştuk tahlil sonucunu bir sorun yok sonuçlarda dediler. Şimdi benim bu değerler kafamı karıştırdı. Okudum Adetten sonra yaptıranların bile sonuçları benim ilk yaptırdığımdan düşük. Artış da iki katını geçmiş. Ben çok korktum ikiz olabilir mi diye. Nedense bu aklımı karıştırıyor nereden düştü aklıma bilmiyorum. Ama çok korkuyorum ben tek gebeliği taşıyamıyorum böyle birşey olursa kabus olur benim için. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Değerlerinizi hatırlıyorsanız lütfen...

O değer hamilelik hormonunun ne kadar salındıgini gösterir. Her hamile de farklı yükselir o değer. Iki kat arttığı doğru. Benim ilk kanda 300 küsür çıktı ikizdi ama diğer arkadasın 500 falan Tekti. En emin kese görününce belli olur cnm :)

Chnb canım sen ne çabuk unuttun memleketini Safranboluya gidiyoruz canım gezmeye :) Hataya da gelecez inşallah

Hideniskocum canım benim evet artık doktorlar kendiliğinden olur diyor sadece rahat olun diyorlar eşimin sperm sayısı 11 milyondan 198 milyona çıktı ve dahada arttığını hissediyoruz...nasip hayırlısı artık ...2 aydır bu sayıda olduğu için 2 aydır bebek çalışması yaptığınızı düşünün diyorlar...

2 gün telefonum kapalı olur internette yok görüşmek üzere kendinize ve bebişlerinize iyi bakın geldiğimde bir yaramazlık istemiyorum ona göre...

Bana normal geldi degerlerin benim reglim ayın 20 sindeydi 30 mda verdim yani 10 gun sonra sonuc 5057.66 ve aynı gun kesem küçüktü doktor geç dollenme olabilir dedi bu durumda seninki daha yüksek olması normal

Bana normal geldi degerlerin benim reglim ayın 20 sindeydi 30 mda verdim yani 10 gun sonra sonuc 5057.66 ve aynı gun kesem küçüktü doktor geç dollenme olabilir dedi bu durumda seninki daha yüksek olması normal

Sevindim böyle düşündüğüne eylülgülü. Çok zor bir ihtimal zaten ikiz ama öle aklıma geldi korktum valla. Pazartesi doktora gidiyorum biz keseyi daha görmedik inşallah göreceğiz pazartesi. Sen kaç haftalık hamilesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…