Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Benim ilk gebeliğimde de aynen sizinki gibi oldu.prolutonu kullandım kanamamı kesti ama ikiz kese coktan gitmişti. Erken donem dusuklerini hiç bir ilaç engellemez demişti eskiden gittiğim Dr.um çünkü onlar sağlıksız bebeklerdir demişti. Ama dediğiniz gibi proluton erken dogumu çok önemli oranda engelliyor dedi Arda bey %46-50 oranında ki bu da masAllah güzel bir oran. Sizin de az kalmış Allah vakitli hayırlı bir dogum nasip etsin insAllah.

Amin insallah allah hepimizin evladini kucagina aldirmayi nasip etsin...simdilik rahim agzi boyum iyi ama sonra ne olur inan bilemiyorum..ben gunlerimi genelde uzanarak geciriyorum mutfaktan yemegimi felan kendim aliyorum wc ye kalkiyorum..

Amin.İnsAllah hep böyle devam eder rahim agzi uzunluğu. Ben de aynı sekilde yemek tuvalet gibi seyler icin kalkıyorum. Bı de arada sıkılıp bi bahaneyle kalkıp gezinip tekrar yatıyorum. Arda bey rahim agzi aktifir sürekli değişir dedi. Yani yatmak olumlu yonde etkiliyor kesinlikle.

Amin cümlemizin :)

Amin insAllah. Ben de hep oyle dua ediyorum zaman su gibi aksın insAllah. Rabbim yatanlara da sabir ve güç versin.

benimde arKADAşımın çok yüksekti ama tek gebelik
hem ikiz olsa bile burada ikiz bebeğe hamile olup kucağına alanlar var, lütfen kendini strese sokma

ne kadar güzel
iyi gezmeler size..

merak etme yakında sende burada evinde gibi olursun :)

ay sorma, ekmeklerin hepsini çöpe atıyorum
zaten yulaf kepeğinden tiksindim daha şimdiden
bana atsana güzel bir ekmek tarifi, püf noktaları ile :26::26:
bu arada sen 15 kiloyu dukanla mı verdin ne kadar zamanda ???

Canim 12 haftaya kadar crinone jel kullandim..simdi sadece haftada yarim doz prulaton vuruluyorum...sen progedtan kullaniyomusun..

Ben baştan beri gün de 3*200mg progestan fitil olarak kullanıyorum arada iğne de olduğum oldu. Ameliyat öncesi yaptılar iğne artık haftalık iğne olacaksın dedi doktorum, ama progestana da devam dedi. 20den sonra belki tek iğneye geçeriz dedi. Progestron manyağı oldum :)

Arkadaşım ben hamileliğimde düşük tehlikesi için progestan hap olarak kullandım fitilidemi oluyor burada öğrendiklerimi hiç bir dr duymamıştım :95:gerçi burada bunları anlayan bir dr yok bu kk bulan ve bilgiler veren sizlerden ALLAH RAZI OLSUN.

Progestan hap aynı zamanda vajinal fitil olarak kullanılabiliyor, hatta ağzı yolu ile almaya göre daha etkili olduğu söyleniyor, hem yan etkisi daha az. Allah herkesten razı olsun.

PAŞAM buyazdığın yarışmacı arkadaşlara başarılar demişsinya okuyunca çok güldüm ALLAH iyiliğini versin kız senin

canım bu işler kader kısmet işi inan bir arkadaşımlada karşılaştıkta ntsye baglıydı sonradan anladım o kişiyi ayaklarım gitti inan konuşmak için çekindim bana muhtemelen 30 haftalık için randevu vericek ozaman buluşuruz
bana yulaf kepegi deme allahın gücüne gitmesin o igrenç birşey heleki krebisana para vericem deseler yimem
PAŞAM buyazdığın yarışmacı arkadaşlara başarılar demişsinya okuyunca çok güldüm ALLAH iyiliğini versin kız senin

evet canım hepimiz yarşmacıyız bak bana mesela 73 gün oldu yatalı bundan önceki günü düşünmüyorum bakalım yarışı zamanındamı bırakıcam yoksa yarı yoldamı allah bilirbugünümüzede şükür

regretecim beni sormuşsun
ben nisanda klomenle yücel karamana yaptırdım önce pozitif çıktı sonra 2 katına çıktı 1 hafta sonrada adet oldum.
sonra seval taşdemire gittim takip yaptı ilaçsız yumurtlama olmuyor dedi. öbür ay merional iğne verdi ama olmadığı gibi 1000tl ye mal oldu. ve 3 kistim oldu. 2 ay korundum sonra... eylülde denedim olmadı ekimde denedik normal adet olcamda 40 günü geçiyor kasımın sonuna doğru klomenle sonkez avicenna Gültepe de deniycem olmazsa aşıla yaptırcam...
yalnız işte folibolü düzensiz kullanıyorum eleviti b12yi kullamıyorum şubattan beri çok sıkıldım içmekten umarım sorun olmaz...

chnb doktor seçemedim ama hamile kalırsam arda beye gitmek istiyorum yine çok doktor gezdim arda beydeki güveni yakalayamadım. eşimde tabi razı olursa... uzak diye biraz endişeliyim ama dikişten sonra annem gelcek söz verdi.
kardeşimin bebeği hastaneden çıktı evde. doktor 2-3 yaşına kadar belli olmaz dedi sorun kalıp kalmadığı belli değil. ama şuan ayaklarını hareket ettiriyo şişko bişey...

Allah gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin...Taşıyamıyorum deme canım tek kayıp sonrası ikiz taşıyan mesela Nursin var burada...

Birden bura sandım... Bu rahatlıkla memleketimde gelsin bebiş... Bekliyorum burayada...

Anladım canım... Ben de doğum sonrası verdim epey ama 3 kilo aldım yine...

Biz epey zamandır tanıyoruz bazılarımız gerçek hayatta da görüştük mesela ben Regrete, Paşam, Hidenisko, Saftunç, Bebyto ile de gerçek hayatta görüştüm yüz yüze... Çoğu arkadaşla telefonla da görüşüyorum... Sen de katılırsın merak etme..

Benim dukan koçummm
::::::::::::::

Tekrar geçmiş olsun peserin. Nasıl geçti operasyon?

Ben de sevmedim kepeği yahu?Yine aldım başalam lazım da öksürükten kurtulamadım....

Canım inşallah tez zamanda her şey düzene girer. pcodan dolayı mı bunca sıkıntı? Düzelir inşallah... Tüp bebek düşündünüz mü hiç? Ben herkese tavsiye ederim öyle çok da zor değil bence...
Ameliyat mı oldu belinde beze filan var mıydı? Ayaklarında his var mı kardeşimin kızında sinirler zayıftı ayak ucunu hissetmiyordu( Mehmet Özek e mi gitti?

Dr işi çok zor bir iş...Allah herkesi doğru dr ler ile karşılaştırsın...

İnşallah senin de olur en tez zamanda...

Geçmişi okuyordum ilaçları yazmışım bir ara:

folbiol, coraspin, apicobal: gebelik öncesi
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot, progestan 12. haftaya dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot 24. haftaya dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot, mağnezyum pozitive 28 e dek
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı, proluton depot,mağnezyum pozitive, osteocare 34 e dek
şu an:
elevit, clexan 0.6 kan sulandırıcı,osteocare(mağnezyum, d vitamini, calsiyum, çinko), ferplexfol(kan için)

cnm demek bugün 28 oldun hadi hayırlısıyla

yazılarını okurken aklıma 40 haftalık hamile olunca sizin ordakı pazara çıkıp salına salına gezecektınya o geldi hayırlısıyla az kaldı

yakın takibindeyım cnm

mumu hiç doğum sonrası dr ne gittin mi? Neden erken oldu değerlendirdiniz mi? En önemlisi 2. çocuğu düşünüyor musunuz?:))

Abmaya sevindim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…