Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evet sofikayi da biliyorum. Yabancı makaleleri araştırıyordu çok bilgili biri o da. Hatta yoğurdun enfeksiyona iyi geldigini söylemişti. Ben de şimdilerde elimden geldiğince yoğurt tüketmeye çalışıyorum hatta :) 250 mg diyosa Arda beyin vardir bi bildigi diyip icimi rahatlatıyorum.
endokrin Dr.um pkonun tek düşmanı sağlıklı bı sekilde az yada cok kisinin agirligina gore kilo vermek demişti. o yüzden kilo vermemi istedi.cok şükür kilo verince de adet aralığım kısaltmıştı.Kilo vermek polikistik over sendromuna iyi geliyo gercekten de.

Canım benimde ikinci gebeliğimde adet olmam gereken tarikten 5 gün sonra 5000 di Dr daha göstermemiştim fakat bana da ikiz olabilirler demişlerdi tek oldu canım. Sağlıklı olsun canım.

Arkadaşım bu vurulduğunuz iğneler kasılmaları engelleyicimi birde topicrem vajinal temizleyici jel dr mu veriyor yoksa kendiniz eczanedenmi alıyorsunuz.

Şükürler olsun siz de zor ama sonu güzel olan bı hamilelik geçirdiniz okumuştum hatta şaşırmıştım Arda beyin burda ne kadar çok hastası var diye.Allah bağışlasin sizin ve herkesin cocuklarını. Ben de artık psikolojimin gidişatına göre Arda Bey'e tam vurulma konusunda ısrar ederim. insAllah hersey yolunda gider de tek derdim yarım doz proluton olur. hakkımızda hayırlısı olsun insAllah.

Hosgeldin cnmm kayibin icin cok uzuldum insallsh bu bebegini sorunsuz kucsgina allirsin
bende arda beyin hastasiyim bana arda bey hsmilrlik oncesi abdominal dikis uyguladi simdi 14 haftalikhamileyim...banada arda bey yarim dox prulaton yaptiriyorr

Bu dikişi neden yapmıştı şimdi sana dikiş tekrar yapılacakmı.

Benim 5+5 günlerimiz yakın,ikiz olsada korkma canım burda ikiz doğuran arkadaslarımızda cok

Hosgeldin cnmm kayibin icin cok uzuldum insallsh bu bebegini sorunsuz kucsgina allirsin
bende arda beyin hastasiyim bana arda bey hsmilrlik oncesi abdominal dikis uyguladi simdi 14 haftalikhamileyim...banada arda bey yarim dox prulaton yaptiriyorr

Teşekkür ederim hosbulduk. masAllah sağlıklı kolay bir hamilelikle evladınızı kucağınıza almak nasip olsun. Allah yardımcımız olsun. Ben de bugun 15+1 oldum sukurler olsun bugunume. Rahim ağzınızı hiç olcturdunuz mü kac çıktı ? Abdominal serklaj oldugunuzu okumustum. Su anda serklaj yok bende. Korkumdan genelde yatarak günlerimi geçirmeye çalışıyorum. Ama çok sıkı bı yatış yapamıyorum ne yazık ki gündüzleri genel de yalnızım. Sizin günleriniz yatarak mı geçiyor ?

Arkadaşım bu vurulduğunuz iğneler kasılmaları engelleyicimi birde topicrem vajinal temizleyici jel dr mu veriyor yoksa kendiniz eczanedenmi alıyorsunuz.

Öncelikle yazdığım yazıdakibhatalar için özür diliyorum. Malesef benim pc eğer kontrol etmezsem böyle garip şeyler yazmama neden oluyor.
Canım iğne pregestan hormonun yani pruloton. Arda bey haftada bir yarım doz pruloton un erken doğumu engellediği söylemişti. Pregestan ile pruloton Pepsi ile Coco cola gibi aynı marka ve kullanışı farklı demişti.
Benim serklajım olduğunda rahim boyum1,5 düşmüştü. Arda bey ve ekibi dikiş atmak için vajinamın ağzını açmak için kullandıkları pançlar dış dudaklarda ayrılmalara sebebi olduğu için üç tane dışarıda dikişim vardı benim. Bunlar beni çok tahatsız etti. Oturamıyordum bile. Eleneye çekiniyordum. Tam temizliğimizde yapamayınca üç gün sonra İzmit deki Dr gittim ve mantar olmuş dedi ve günde birkez topicrem vajinal jel ile temizlik yapmamın yeterli olacağını başka birşey kullanmamı söyledi. Bende Arda bey sordum hemşiresi Derya hanım bizde tavsiye ediyoruz kullanabilirsiniz demişti. Eczane den alınıyor bbiraz fiyatı fakat bereketli küçük boy var hala yarısından fazlası duruyor bmercimek kadar köptüp suyla duyuluyorsun.

Paşam erken gelmek olmaz tabi su anda ne kadar yatarsan o kadar kardir. Allah yardımcın olsun. Okuduğumda gecmisi çok etkilenmiştim hikayenden. Dualarımda ismini geçiriyorum hep. Randevuda erken de geç de önemli olmuyo benim icin ama sabahları kesinlikle daha sakın oluyo klinik. Ben 10-15 gun arasında gidiyorum.Arda bey kayıp haftaların yaklaştıkça daha da kısa olsun muayene aralıkları dedi bilmiyorum haftada 1 mı olur bu zamanlarda. Ben su an 15+1 oldum çok şükür bugünüme. Yeşim Hanım'a söylerim.Pasamla internetten konuştum muayene tarihi denk getirme şansımız var mı diye. Yoksa da elbet bı gun denk gelir diye düşünüyorum.İsmimi Yeşim Hanım'a söyleriim sana söylemesi icin burdan yazmak olur mu bilemedim. Prolutonu da icin nasil rahat ediyorsa oyle yaptir tabi. Hakkımızda hayırlısı olsun insAllah.

Baştan prouloton ben de kullandım. Ama ikizler den birinin gitmesine engel olamadık. O dönem tam kullanıyordum. Hatta kanama başladı doktor sakın kıpırdama hemen igneyi yaptır eve biri gelsin dedi. Düşük de progestan sadece maskeler dusugu engelleyemez tezini de doğrulamıs oldu. Olmadı. Fakat progestan düşük ve erken dogumun tek kurtarıcısı bu da ayrı bir tez. :) arda bey yarım dediyse yarım ol kafanı hic bulandirma :) mtyc sanırım doğru yazdım nickini :)))

Amin insallah allah hepimizin evladini kucagina aldirmayi nasip etsin...simdilik rahim agzi boyum iyi ama sonra ne olur inan bilemiyorum..ben gunlerimi genelde uzanarak geciriyorum mutfaktan yemegimi felan kendim aliyorum wc ye kalkiyorum..

Kızlar sohbetlerinizi kıskandım vallahiben daha yeni olduğum için sadece okuyup bazı sorular sorabiliyorum siz maşallah gün arkadaşı gibi sohbetler ediyorsunuz ne güzel herkes bakıyorumda Arda beyin hastası Arda zincirleri olmuş buluşmanın en güzel yolu aynı gün bütün kk Arda beyin muayenesinde olurherkesi öptüm ben şimdilik çıkıyorum

Canim iyiki bu topige geldin iyiki tanidim seni...cok sevindim iyi dusunmene gez toz canim en guzellini yaparsin ne zaman kafan dagilirsa bebekte beraberinde gelecek insallah..

Benim ilk gebeliğim ikizdi degerim adet günümde 1486 di hiç unutmuyorum. Sonra 4bin kusur çıkmıştı 2 gun sonra. Ama kesenin biri gelişmemişti gebeliğim tek olarak devam etmişti.

canım sen yarım doz prulaton yanında progestan ya da crione jel kullanıyor musun?

Öyle yapacağım canım bir süredir buraktım evde bir oda vardı çok bakımsız öyle tıkıp tıkıştıdığım :))) bebek odası yapcam diye yıllardır beklettiğim bir güzel eşyalar aldım süsledim püsledim :))) bebek gelsin ona zaten bir yer bulurum :))) hidennisko ben dukan uzmanıyım dukan keki ekmeği çorbası :)) herşeyi biliyorum daralınca yardıma ihtiyacın olursa ara beni yada facebook dan mes at hemen dönerim ..Eminim incecik olacaksın güzel haberlerini bekliyorum

canım ben iyiyim annem varya yanımda eve gelip giden çok oluyor arayamadım.pazartesi kontrolüm var kontrolden sonra annem gideceksonra yine gelecek tabi:) seninde gözün aydın annen geliyomuş bizi ihmal etme sakın

Âmin canım.
Önemli olan zaten kişi göre tedavi
. Bizler önce Allah'a sonra Dr güvendik hamdolsun elimden gelenime yapmaya çalıştık.
Rabbim sağlıkla günlerin su gibi aksın yavrunu zamanında sağlıkla kucağına alıp yetiştirmeyi mevla nasip etsin.

Uzun bir yazı yazmıştım malesef kk yine attı beni olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…