Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
rabim sanada ve burda hamiş olmayanlarada nasip etsin işşallah benim bile hayalimdi yarın 27+1 olucam
ay o ne tat öyle hakkını yemiyim alah var iyi verdim kiloama kanda pırtılaşöma var diye bıraktım
Bugün 28 olduk di mi? Allah 40 haftayı göstersin...
darısı 40 haftaya işşallah

:124::124::124:canım kardeşim işşallah hayalim gerçek olucek ama ben kışı hesaba katmadımama azimliyim işşallah pazara gidemesem pazar bana gelicek giriş kattaki komsum pazarcı bebk kıyafeti satıyor ondan alıcezyeterki saglıklı gelsin sıpam

kızlar feeyal nerde sesi solugu çıkmıyor devremin haberi olan varmı feryal kız ses verrrrrrrrrrrrrrrr

Mastermarmara
Nasıl oldun canım.

sağol canıım..yatıyorum ve şuan daha iyiyim en azından moral olarak biraz daha iyiyim..doktorum idrar tahlili ve kulturu istemişti..eşim sonucu aldı ve doktoruma gösterdi..problem yok demiş..enfeksiyon için..birde demişki eşim..hocam serklaj yapsak falan diye..oda onunda riskleri var demiş..şuan gerek yok demiş..pazartesi tekrar ölçecek..eşim birde demişki peki serklaj gerekli olurssa gec kalmazmıyız? hayr demiş..canım şuan yatmaktan başşka bişey yapmıyorum..bizim herif te yazık resmen ev hanımı oldu:)) artık pazartesi kayınvalidem gelecek

Tahlil sonuçları. Güzel çıkmasına sevindim canım.
Kendi Dr devam edeceksin anladığım kadarıyla Rabbim hayırlı eylesin.
Allah'ın izniyle dikişe gerek kalmadan yaratanda olsa kuzunu kucağına alacaksın.
Eşler malesef öyle oluyorlar. Benim de eşim sağolsun hem benim hemde büyük oğluma baktı. Gerçi yemeğimizi 10 günde bir annem ile yengem gelip yapıyordu fakat gündüzleri ben yanlız oluyordum.
Rabbim eşlerimize sağlık ve kuvvet versin.

amin canım..pazartesi gidecem kendi doktoruma ve artık ondan sonra bir plan çizeceğim..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..aslında Arda hocaya gitmeyi çok istiyorum ama uzak olduğu için sarsılmaktan korkuyorum..pazartesi ola hayrola..bu arada doktorum eşime demişki 10 gün sonra tekrar bakacam ve raporu ona gore yeniliyecem..10 gun sonra tekrar çalışmaya izin verebilir..anlamadım ben ama..

Yok canım ya 1,7 mm ile vermez çalışmaya izin.

Arda hoca olmasada Dr tavsiyelerimiz listesini den veya başka sana yakın riskli gebelik doktoruna görünebilşrsin
Rabbim hayırlısını nasip eylesin canım. Wc dışında kalma canım. Benim dikişim atıldığında 15 haftada 1,5 mm idi. Sürekli kasılmam oldu. Sadece Wc ve yemek için kalkıyordum. Arada oturur şeklinde uzanıyordum. 20. Haftada sıfıra inince sadece dikiş tutuyordu bebeği. Daha sıkı istirahat ettim Wc dışında kalkmadım. Yemeğimi sol yanıma dönerek tepsiyi yanıma koyarak yedim. Bir ay sonra1,5 mm çıkmıştı.
Bol su içmeyide ihmal etme canım. En az 3 Lt.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

kesinlikle çalışmamalısın rahim ağzı uzunluğun kısa... riske atma hemen bu konuda uzman başka dr lere görün tecrübeli mesela voiceseda var bağcılar medipolde adını unuttum bak listeden. 20 haftalık serklaj yaptı ona. sanırım Avrupa yakasındasın. git bence. voiceseda da epey gezdi dr. bu dr dikti. iyi ellerde risk daha az. dr nin tecrübesi yoksa çekiniyor olabilir. 25 haftalık kaybım var benim. kayıp çok zor...

Canım mesajlaştık ama burdan da yazmak istedim evt dukan için çok sağlıksız sakın da diyen var hayır çok uzun süre yapılmadığında sağlıklı diyende ben önce spora başladım sonra dukana 4 ay kadar yaptım evet 15 kilo verdim ama nerdeyse her akşam Plates ve aletle çalıştım :) sen dukandan vaz geçtin sanırım diyetisyen eşliğinde sağlıklı bir beslenme programıyla zayıflamak en güzeli eminim tüm fazla kilolarını vereceksin cnm

Canım inşallah en kısa zamanda güzel haberlerle gelirsin ..Evt baya doktora gitmişsin gerçekten yıpratıcı bir süreç cnm bende kendime fiyatı uygun yumurta takibi yapacak ve biraz da olsa ilgili bir Dr istiyorum ama malesef bulamadım avicenna nasıl memnunmusun Dr dan ? Canım o ilaç kullanımını bende çok düzenli değilim okadar zamandır içiyorum ki sıkıldım çok

İnsAllah bı gun tanışmak kısmet olur paşam. Bu arada şükürler olsun 28 haftalık oldun. Rabbim 38'leri görmeyi de nasip eder insAllah.

28 olmuşsun... ...

ilköğretimi tamamladığın için sanabu kupayı veriyorum

HAYDE ŞİMDİ ORTAOKULU BİTİRİCEKSİN... 32 hafta gel tez zamanda ..

Arkadaslar merhaba
Geçen haftaki kontrolumde şeker yuklemem yüksek çıktığı için dr um 1 hafta ölçüm yapmamı ve kendisine mail göndermemi istemişti.
Ilk 4 günlük değerler yüksek çıkınca pazar akşamı barış beye mail gönderdim ve sabah gel birkaç gün hastanede yatiricam dedi.
Pazartesi sabahı yatırım yapıldı ce gunde 8 kez şeker ölçümü yapıldı. Bu süreçte diyet ve endokrinoloji dr u ile görüştüm surekli.
Bana uygun bir diyet listesi hazırlandı.
Şükürler olsun değerlerimiz normale döndü ve insulun e gerek kalmadı.
Ve dr um çarşamba gününe kadar evde 6 kez şeker ölçmek şartıyla çıkarttı beni,

Bu arada nets ye baglandim ve bir hafta once yapılan idrar testimiz tekrarlandi
Idrarda çıkan eser protein negatif çıktı.
Ve gunde 6 kez ölçülen tansiyonumda normal değerlerde çıktı.

Kismetse çarşamba günü 28+1olucam.
Insallah hepimize 38 li haftalar nasip olur ama bu günleri gösteren rabbime binlerce kez şükürler olsun.

Âmin âmin.
Tekrar Çok geçmişler olsun canım.
Bundan sonra günlerin su gibi akıp geçsin. Kızımız annesini yormadan üzmeden 38 haftalara gelmeyi mevla nasip etsin.

İyi akşamlar kızlar biz döndük,yarın halk oyunları kursumuz var ona gidiyoruz diye erken döndük.Maşşallah Paşama da Feryale de inşallah 38 hafta oldu dediğinizide görürüz kızlar .Sutanesi canım benim heep aklımdasın..Zaman su gibi akıp geçsin inşallah...Yeni gelen arkadaşlar var çok doğru bir yerdesiniz..Lütfen burdaki kızları iyi dinleyin onlar bir sürü doktorun birleşimi bilgiye sahip .

Burcim canım sen daha önce kendi kendine hamile kalmışmıydın eğer kaldıysan bence doktorlara gitmeyi bırak birazcık bak ben 2 aşılmama 2 tüp yaptırdım olmadı inan herkes derdide duymazdan geliyordum belkide stresten sıkıntıdan olmadı belkide bebeği her şeyden çok isteyip çok yüceleştirdiğim için olmadı

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler;
Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur,
Sabır taşar,
Canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
Düşman kalkar dostun olur.
Öyle garip bir dünya,
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin.
Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya;
Öldüm der durur yine de yaşarsın...

Mevlana Celaleddin Rumi

Fazla söze gerek bırakmamış Mevlana: Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.........

Bu sözleri bana bir Ermeni arkadaşım hatırlattı dediki Safiye Tanrı seni kıskanıyor dedi nasıl yani dedim tanrı kullarını kıskanır dedi Tanrı aynen anne gibidir ve kendi yarattğı kullarının ondan daha çok birini istemesini ve sevmesini kıskanır dedi sen ne zaman Tanrıya gerçekten yaklşır ve bu bebek meselesinide bu kadar yüceleştirmeyi bırakırsan o zaman bebeğin olur dedii...Meğersem bizim TASAVVUF ANLAYIŞINDADA VARMIŞ

Iyi dileklerin için sağol canım
Yıllar once okumuştum bu yazıyı gözyaşları içinde

Ama rabbim buyuk sende kısmet oldugu gün güzel haberi vereceksin bize.

her cuma açıp sadece senin için dua ederek bakıyorum siteye inan bana. çok şükür 28 e girdin. muhtemel doğacak tarihe baktım da bi gün erken doğur da kızımla aynı gün doğsunlar

Kaça yaptırdın canım? Fiyatı dusurdulermi?
canım 2870 demişlerdiya biraz pürüz yaptım 2570 dediler..napayım daha da sansımı zorlamadım
Bana normal geldi degerlerin benim reglim ayın 20 sindeydi 30 mda verdim yani 10 gun sonra sonuc 5057.66 ve aynı gun kesem küçüktü doktor geç dollenme olabilir dedi bu durumda seninki daha yüksek olması normal
sana vallahi bravo diyorum
korunmayı bıraktım hamilemiyim dedin ve oldu ne büyük bir mucizee

feryal cok merak ettik seni..habersiz bırakma bizleri..iyi haberlerine çok sevindim ne güzel hersey normal şimdi..
Göreceksin canım sen de Paşam da 38leri

Sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…