Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Rabbim kolaylaştırsın zorlaştırmasın işlerimizi hayırlısıyla tamamlasın

aklımdan çıkmıyor her an dualarımda

Amin güzel dualarınıza kızlar...

Sevgi nin seveni cok,dua edeni çok...sayfayı takip eden ondan güzel bir haber almak isteyen arkadaşlar vardı habersiz kalmasınlar istedim...

kızlar turnusolla bakmışlar paşama ,amniyo sıvısıymış. 28 artı bebekler için nerenin yoğun bakımı iyidir kızlar bilen var mı? pazartesi konuşacak arda beyle sevk etsin diye...
Slm paşamı merak ettim bende çok Allah yardımcısı olsun yazını gördüm tatlım ben medical park Bahçelievler'de doğum yaptım kızım küvezde kaldı ve hiç para ödemedik bi tanıdığım orda çalışıyor ve dediği istanbul daki en iyi bebek yoğum bakım ünitesiymiş çokta memnun kaldım benim doktorumda dışarıdan geldi doğuma yani Arda bey orada doğum yaptırabilir ama bildiğim bişeyde SGK geçen bütün hastanelerde bebek yoğun bakımı ücretsiz ablam 2002 de 900 gr doğum yaptı 33 gün küvezde kaldı oğlumuz maşallah çok sağlıklı kocaman oldu oda Bakırköy doğum evinde yapmıştı çokta memnundu hakkında hayırlısı olsun paşamın

kızlar merhaba benım rahım ağzı uzunluğum 32.6 mm yanı 3.25 cnm sızce nasıl 22 haftalık hamıleyım

İki gündür nete giremiyordum yine haberler gelmiş paşamdan,neyseki doğum haberi değil çok şükür,Allahım bebeğini bağışlasın ona,biraz daha dayansın

Paşam için çok üzüldüm, dualarım o ve bebişi için. Bebek yoğun bakımından bahsedilmiş, benim bebeğim de 33 haftada doğmuştu ve kızım koşuyolu medipolun yoğun bakımında kalmıştı. Ben de medipolun yoğun bakımının çok iyi olduğunu biliyorum. Oradan sorumlu dr enver atay işini titizlikle yapan biri, hatta 450 gram doğan bebeğin bile yaşadığını biliyorum. Sadece kuralları biraz katı. Yoğun bakımdayken sadece 1 kez bebeğinize dokunabiliyorsunuz ama o da enfeksiyon riskinden dolayı. Ayrıca sgk da geçiyor, ama yine de ufak tefek ücret çıkarıyorlar. Biz 8 gün için 1000tl ödemiştik bilginiz olsun

Pasam simdilk iyimisim ins bebegn biraz daha durur 28 de iyi bir hafta yinede eski kaybettklermzi dusununce bu hafta lr cok guzel tabi en iyisi 40 ama hayrlisu olsn canmdualarimz seninle su mubarek gunlr yuzu suyu hurmetne rabbm bebegni sana bagslasn

kızlar merhaba benım rahım ağzı uzunluğum 32.6 mm yanı 3.25 cnm sızce nasıl 22 haftalık hamıleyım

canım 2,5 üstü iyi kabul ediliyor..ama yine de dikkat et tam riskli haftalardasın..
kontrollerine gittiğinde mutlaka yine ölçtür kısalma olacak mı diye...

ve bu arada bol bol dinlen..yemek harici ayağa kalkma hep uzan..
yatmak kısalmayı büyük ölçüde engelliyor..yürüyüş,fazla ayakta kalmak,yorgunluk yok..
2 ay daha sık dişini arkadaşım..Sağ salim zamanında bebeğini kucağına alman dileğiyle..

kızlar 2 gündür belim çok ağrıyor.17 haftadayım daha sizlerden bel ağrısı yasayan varmı neden olabilir

Benim en başından beri hem bel hem vajina kemiklerim çok ağrıdı, Arda bey ilk haftalarda pek olmaz 20 den sonra kemikler açılmaya başlar demişti .. Bilemedim ...

:) çok teşekkür ederim Fadik. Şükür ki dopleri iyi bizim de. Aslında takıldığım kilo değilde gerilik olan bebekler de zihinsel ve bedensel gelişim sıkıntı yaratıyormus. İnşallah olmaz.

canım paşamı takip için okuyorum burayı sorunun cevabı da bende oldugu ıcın yazmadan gecemedım
benım kızım da 5 haftalık gelısım gerılıgı vardı. 37+3 de dogdu ama 33. hafta içinde gözüküyordu.dogumunda 46 cm ve 2430gr dı bır hafta ıcınde 2200e geriledi. toparladı ama kısa surede. bedensel gelısımını sorarsan kılo olarak yasıtlarından yarım kılo gerıde ve hep zor kılo aldı yemek yemeyı sevmıyoruz cunku. boy olarak yasıtlarıyla aynı. zıhınsel olarak da su an 21 aylık yapabıldıklerıne sasıyorum bazen. 14 aylıkken yurudu su an herseyı konusuyor amma velakın korkma hıcbırsey olmaz allahın ıznı ıle.

kızlar paşayı çok merak ediyorum. haber getirenler sağolsunlar inşallah dayanacak gönülden inanıyorum buna. bizim ailemizde toprak bebeğimiz var 29 haftalık doğdu 1000 gr ankara zekai tahirde 3 ay kaldı ve şimdi 4 yaşında. paşama umut olsun. inşallah o 35 haftayı geçsin hiç gerek kalmasın kuvöze.

bu arada bende yazmak istedim arkadaşlarım
ilk bebeğimi 20. haftada suyum geldiği için kaybettim. sorunum çift rahimdi.
kızımda da 9. haftada dikiş atıldı, ve hamileleliğimi öğrendiğim beşinci haftadan doğurana kadar yattım sadece tuvalete kalktım yemeği bile yatarak yedim ilaçları saymıyorum bile.
bu arada bahsettiğiniz kasılmalar bel kasık agrılarını dokuz ay cektım gercekten korkmayın dıyemıyorum korkuluyor sureklı acılde soluk alırdım. bel ağrım ve kasık ağrım çok olmuştu benim inanırmısınız ağrıdan ağlıyordum artık. kasılmalara da çok endişelendiğim oldu top gibi toplanırdı bebek karnımda. magnezyum içtim ben doktor tavsiyesi ile. sürekli yattığım için kendimi çok takip etme fırsatı buluyordum. sonuta yavrum yanımda . şimdi o benim burnumdan getiriyor... rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın kimseye evlat acısı göstermesin.

Ben de çok araştırmıştım erken doğarsa diye. Ben de Medipolün çok iyi olduğunu duymuştum...

kızlar 2 gündür belim çok ağrıyor.17 haftadayım daha sizlerden bel ağrısı yasayan varmı neden olabilir

Yatmaktan da olabilir. Yatağın türünden de olabilir. Yine de dr ne sor...

Mutlu sona ulaşmışsınız tebrik ederim...

680 gramlık Umut bebek hayata tutundu.

Arkadaki gözlüklü erkek bshsettiğim yenidpğan premeture çocuk doktoru olan komşum,öldürmeyen Allah öldürmüyor ...
Hepsinin emeğine sağlık..

Gözlerim doldu okurken. Aile ve Umut bebek adına çok sevindim. Ben de 25 haftada 800 gramla doğum yaptım ve kadın doğumcumuz göbek adını Umut vermişti. Yazgı (
Bu arada facedeki Arda Bey için kullandığın mavi gözlü dev sıfatını çok tuttum...

Paşam a ve jelibona sağlık sıhhat diliyorum..Rabbim dayanma gücü verecektir..

Benimde artık kontrollerim haftada bir oldu..pazartesi gittim yine ve 3 hafta once 14 mm olan suan 19 a çıkmış..yine rapor aldım ve yatmaya devam..alttan ve ultrasonla beraber bakıyo..alttan bakınca cok temiz dedi..poş u görmedi..inşallah da görmez..nct ye bağladı ve 4 dk da bir mink sancılar gorundu..bunu görünce biraz moral bozuldu ve cukolata yeyip tekrar bağladı..bu kez çıkmadı sancı..böyle devam etcegız dedi..serklaj yapmadı yıne..bende cok kararsızım..Arda Lembet hoca Avrupa yakasında olsa gıdecektim ama..inşallah bu şekilde devam ederiz..bu arada 25-1 haftadayım..

Son düzenleme:

hızla geçsin haftaların inşallahhh

akreb taşikardi ve gelişim nedeniyle bugün spinal epiduralle doğum yapmış 1500 kg civarı imişş bebiş... Hayırlı olsun. Allah yardım etsin küvezdeymiş bebiş...

Kızlar saat 4:30 da bebekte taşiksrdi gelişmesi ve ritim bozukluğu yüzünden spinal genel kombine doğum yaptım. Cook azimli 1560 kg 41 cm bir kızım var artık. :)) Benim de ağrılarım elbette. Dikisim sapasağlam rahim gayet kapalı idi. Yani kaderin önüne geçilmiyor. Ne demiş bir prematüre annesi "prematüre annesi olmak güçlü olmak demek prematüre annesi olmak sabırlı olmak demek hepinizi cok seviyorum en yakın zamanda takip edeceğim sizleri.

akreb taşikardi ve gelişim nedeniyle bugün spinal epiduralle doğum yapmış 1500 kg civarı imişş bebiş... Hayırlı olsun. Allah yardım etsin küvezdeymiş bebiş...

rabbım yardımcısı olsun bebegının bızde arasta tasıgardı nedenıyle erken kucagımız aldık
dualarımı onlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…