Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Meryemciğim telefonda da görüştük tekrar geçmiş olsun....İnşallah her şey güzel olacak. Tek dert ray olsun. Bunun çözümü var belli. Senin de raymış dikiş de var her şey güzel olacak inşallah..

Bu arada kesinlikle rahim ağzı uzunluğu herkesin her kontrolde ölçülmeli. dr ler bu konuda bilinçlendirilmeli sağlık bakanlığı gerekirse yazı vs. göndermeli. Nasıl bebeği ölçüyorlarsa boy posunu ra uzunluğunu da ölçmeli. hatta ben arda beye demiştim gerekirse dr ye yalan söyleyin ailede ray var ölçün diye:)) gülmüştü... ben de uyarmadılar büyük oğlumda diye kızgınım dr lere...

sık sık vajinal kültür idrar kültürü kanda crp baktır. soluna yat. bol sıvı tüket.... Allah bağışlasın. serklaj var mıydı?

Arkadaşlar aranızda detaylı ultrason yaptıran varsa hangi haftalarda nerede ne kadara yaptırdığı ile ilgili bilgi verebilir mi bir de detaylı ultrasonu doktor mu talep etti yoksa kendi isteğinizle mi yaptırdınız sadece sorun olduğu zaman mı isteniyor detaylı ultrason

Benim 16. hafta gibi memorialde yapılmıştı hem de kan alıp 4 lü test yapıldı. Bu ultrason hemen hemen 40 dakika sürüyor. Bebeğin tüm organlarına her şeyine parmak sayısına kadar bakılıyor. Ölçülüyor her yeri. Sonra da sendromlar açısından değerlendiriliyor. Kafasında koroid pleksus kisti filan her şey bakılıyor. Bence herkes yaptırmalı genelde şimdi herkese tavsiye ediliyor. Bebeğe giden kan akımlarına filan bakılıyor. Radyolog ya da perinatolog bakıyor. Çünkü uzman dr lerin ultrasonları yeterli değil. Ben bir de medipolde yaptıdım koşuyolunda çünkü 4 lü testim sorunlu çıkmıştı. Ultrason iyiydi gerçi ama yine de bir kez daha yaptırmıştım... medipolde 120 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. memorialde özel sağlık sigortam vardı ama ne kadar tuttu unuttum.

Gecmis olsun ilk olarak yapman gerekeni yapip yatiyorsun zaten..sonra enfeksiyona dikkat et bence duzenli enfeksiyon testlerini yaptir idrar kan vajinal kultur...bol su ic...progesteron kullaniyormusun...bebeklerin gelisimiyle rayin bir ilgisi yok erken dogum olmadigi takdirde..

Tekrardan gecmis olsun canim...sorunun belli artik icin rahat olsun dikisinde atildi...bundan sonra tek yapman geten beklemek..insallahhersey guzel olacak...

Kanki konustuk senle ama burayada yaziyim...ben coook sevindim senden boyle guzel haber alinca..insallah hersey cook guzel olucak...sen tez zamanda hamile olucaksin bende cok sevinicem..

buradaki tüm arkadaşları zaman zaman merak ediyorum hatta sayfanın ilk başlarında yaza<n ama hiç uğramayanları bile

sen bizim en taze umudumuzsun merak etmemek eldemi cnm

Hep aklımdasin.
Iyi haberler getir insallah.

İnşallah canım dualarımdasın... Gerçekten her aşaması zor bu sürecin...

Bende merak ediyordum fakat yazmak istemiyorsun dur diye sormuyordum canım.
Hangi Dr gittin merak ettim.
İnşallah bu sefer olacak canım. Rabbim hayırlısıyla nasip edecek.

Mmery içim bir tuhaf oldu..Maaşallah çok iyi boyutta yumurtan..Bugün ve yarın çok önemli...Çok sevindim canım.Hayırlısı olsun inşallah..

Canım ben arada bakıyorum, yeni haberler var mı diye....Sen ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan Allah razı olsun
ALLAHIM gönlüne göre versin hamilelik haberlerini bekliyorum..

Kanki konustuk senle ama burayada yaziyim...ben coook sevindim senden boyle guzel haber alinca..insallah hersey cook guzel olucak...sen tez zamanda hamile olucaksin bende cok sevinicem..

kızlar teşekkür ederim iyi düşüncelerinize,güzel dileklere duygulandırdınız beni çok..
inşallah bekleyen tüm arkadaşlarımla ben de bu güzel haberi bir an önce burada paylaşırız
Allah biliyor içimdeki yangını,kaybetmenin tarifi yok ama böyle beklemek de çok acı..
Herseyin hayırlısı olsun Allah kucağımıza alacağımız bebekler nasip etsin bizlere..

hemen araştıracağım teşekkür ederim canım..
testleri üniversite de yapması da güzel..ayrıca üniverste hastanesinin sonuçları güvenilir demekki..
ilk fırsatta gidecegim

doktorumda devlet hastanesinde giden arkadaşlar olmuş tavsiye üzerine gittim Mustafa Bey e..
özeldeki gibi ilgi var.20dk dinledi beni notlar aldı sagolsun..

Son düzenleme:

Ben bursa uludağ universitesinde yaptırdım detaylı ultrason.
Ilki 19+1 de ikincisinde 23+3 te yapıldı.
Bu yüzden ücret odemedim.

canım bir de burdan hayırlı olsun dileyeyim..
hersey gönlünce olsun inanıyorum ki hep güzel haberlerini alacagız.
Canım ben arada bakıyorum, yeni haberler var mı diye....Sen ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan Allah razı olsun
ALLAHIM gönlüne göre versin hamilelik haberlerini bekliyorum..
Saol canım sizler gibi hamişlerin duasını aldıkca daha da seviniyorum.
Allah hepimizin gönlüne göre versin..
bilgilerini versene bize hamile listemize yazalım adını..doktorun kim..
artık topici takip edeceksin di mi?
evet hatırladım canım...iyisin demek cok sevindim..

canım yatman gerektigini biliorsundur..proluton her hafta,ayrıca enfeksiyon takibi yaptırmanı öneririm.
yakınlarda özel bir labaratuar vardır arkadaslarımdan oradan kaplar alıp örnek verip eşleriyle gönderirlerdi.
doktor demeden bile kendileri takip ederdi.
ayrıca beslenmene dikkat et kaşar,ceviz,muz gibi besleyici seyler ye bebişleri büyüt..

güzel haberlerini bekliyorummm bebişlerin cinsiyeti ne????

teşekkür ederim cevaplariniz için. serklaj yok günlük 200 mg alttan progestan kullanıyorum cinsiyetleri de erkek maş. rahm agzimda kısalma ve yumuşama var. benim gibi olup miyadini dolduran oldu mu hiç.
mmery arkadaşım ben de tedavi ile hamile kaldım çok şükür iki yıllık bir uğraş sonunda. benim aşılamamdan bir gün önce 16 mm ve 14 mm iki yumurtam vardı. daha önceki asılamalarmda daha çok oluyordu bu yüzden üzülmüştüm ama Rabbim ol deyince oluyor. sana tavsiyem hemen folic plus kullanman çok iyi beslenip bol bol dinlenmen. duam seninle. ben de dualarnizı bekliyorum arkadaşlar.

Tekrar geçmiş olsun canım. Dikişin sımsıkı tutsun kuzunu 37-38 haftaları göresin.
Rabbim sağlıklı bir gebelik geçirmeyi nasip eylesin. Günlerin su gibi geçsin.

Benimde 12. Haftaya kadar düz bşr çizgi şeklinde olan rahim ağzım 12. Haftadan sonra kısaldı ve 0,5 açıklık vardı. Bende Dr la birlikte net görüyordum. Hatta dikiş sonrası çekilen ultrason resmimi ameliyathaneden odaya asansörler çıkarken hemşire bösterdi. O bebeği gösterdi burası diye ben yok orası değil bak burası sımsıkı kapalı demiştim.

Canım o açıklık dikişle kapanıyor zaten hiç onu için üzülme. Allah'ın izniyle bu sefer işin ehli bir Dr tarafından kontrol altındasın. Önce Allah'ın izniyle sonra Dr sayesinde yavrunu saplıkla kucağına alacaksın.
Hep dualarımdasın canım.

iKİZLERDE miadında doğum normalde de biraz az... Ama bu illa da erken doğacak demek değil. 28 olunca rahatlarsın biraz. Sonra 30-32-34- 36... Dikkat etmeye devam et...

Allah sağlıkla yavrularını zamanında kucağına alıp yetiştirmeyi nasip eylesin.
Arkadaşlar bahsetmiş zaten. Wc dışında yatakta yat canım. Oturarak değil tam yat. Ayrıca ceviz muz kaçar peyniri yumurta ve kırmızı et tüketmeye çalış. Bunlar bebeklerin kilosunu artırıyor. Rahim ağzı yetmezliği bebeğin gelişimini etkilemiyor sadece erken doğmasına sebep oluyor. Birde en az ayda bir tam kan tam idrar testi ve kanda Crp ölçümü yaptırmanı tavsiye ederim. Ayrıca vajinal enfeksiyon takibini de zaten Dr yapıyordum. Bu haftalardan sonra kazılmalarını daha da fazla hissedersin. Bunlara da dikkat et. Bir saat içinde düzenli aralıklarla dört ve daha fazlası risk. Bebek toplandı veya poposunu oraya dayadı gibi zannedilen durumlar kasılma oluyor canım.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Gölcük devlette mi. Hayırlısı olsun arkadaşım. Belki bu Dr vesile olacaktır hamile kalmana.

Rahim ağzı boyun kaç cm olmuş canım Dr bilği verdi mi. Birde ölçün vajinal ultrasonları yapıldı karından mı.

tesekkür ederim arkadasım inşallah benmde vakti zamanım gelmiştir
folicplus folikasit sanırım aylardır düzenli şekilde içiorum:)))
duaların için teşekkür ederim bende oğulların için edecem Allah kucagına almayı nasip etsin..
19 ziyaretçi 2 üye metal ve ben:))
ben varken kimse yoktu amaaaaa
evet canım Gölcükte..umarım ummadıgım yerden fayda görürüm

20 olmuş ziyaretçi:)))))))))))))))))))))))))))

ziyaretçilerden biri ben olabilirm gibime geliyorfaceyede yazıyourm amma ne var ne yok bakalım bu aralar kafam yerinde degil çok çabuk unutabiliyorum ablamla konuştum mesela sabah bri bakıyourm arıyrum neden aramadın diye sabah konuştukya diyoranlıcagın kafam biraz dumanli aklımda kaç tilki var ne sen sor ne ben söylüyümbugün 12-30 gibi çıkarım hastaneye erken bebegime gidicem allah ömür veirise bakalım benim küçük adamım ne alemde kendime söz veriyorum aglam ayok diye amam nedense otomatige baglamış gibi aglıyorum allahım aşürkü önceden buda yoktu desemde galib aolhusa sendurumuna giridm kanımcahayat devam ediyor bakalım 27 aralıkta 35 haftalık oluyor normalde doktor o haftalarda veriyoruz bebegi anneye dedi buda demek 25 gün kaldı oglumla işşallah kavuuşmamaherkez diyor beşşigini aldınmı diyor almadım dedim sag saglim gelsin evine işallah ozaman alırım okadar eksigi varki alıcagım sorma sag saglim gelsin ucun ucun alırım işşalah

bu aralar gelen gdien çok kişi zaten bebegi görmeye gidince eve gelene kadar zaman geçiyor amam zaman zaman girmeye çalışıyourm annem izin vermiyor gfenemi onun başındasın deyip laf ettigi için giremiyore:18::18:

Merak ediyorum başka cevaplayacak olan yok mu

Merak ediyorum başka cevaplayacak olan yok mu

19 +6 günlüktü detqaylı yaptırıdgımda doktorum gerek gördü canım 2 hafta sonra tekrardan kalbine baktı çok şükür herşeyi saglıklı çıktı 22 haftalıkken 26 diye biliyorum ben kusura bakma yazını görmemişim diyorumya bu aralar kafam bebek yüüznden yerinde degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…