- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.921
Bu arada öyle pat diye giriverdim konuya ama dayanamadım seni okuyunca 4 yıl önceki beni , paşamı okuyunca 3 yıl önceki beni hep kendimi görüyorum. Ve dayanamayıp sakın umutsuzluğa kapılmayın ben varım ben de sizin gibiyim diye seslenmek istiyorum.
ben sayfanın sessiz sedasız sürekli takipçilerindenim ama pek yazmaya fırsatım olmuyor o kadar.
hikayeme gelince, senin ilk gebeliğime 4 yıl sonra ilk aşılama tedavisiyle hamile kaldım. ve ikiz. 18 haftamda foş suyum patladı ikisinide kaybettim. o günlere dönemiyorum bile artık. yaşadıklarımın hiç birisini unutmadım asla yeri dolmuycak bi acı ama üstüne o kadar çok şey ekledim ki biraz yıllandı. tam 1 yıl sonra hikayem biraz paşama benzetiyorum 30 kilo verdim ve kızıma hamile kaldım. kaldım ama ne büyük talihsizlik ne serklaj ne yat diyen ne servkis ölçen. bende cahilmişim diyorum.bu sayfayı o zamanda takip ediyordum ama olumsuzluklara denk geldim sanırım canım sıkılıp moralim bozulunca bırakıyordum. hamile piskolojisi yanlış yapmşım çok şey öğrendim son 2 yılda. Kızımı Allah a emanet 31. haftaya getirdim yine foş diye suyum acil sezaryen ve kızım çok şükür hayatta.
Bu noktada paşama söyleyeceklerim, aynısını yaşadım bende. zor günler katılıyorum ama ben hep korku doluydum ağlayamazdım bile inan paşam. şoka girmiş gibi sadece kızımı görmeye gider sütümü götürür onunla konuşur konuşur gelirdim. Bana versinler demedim verin diye ağlamadım duygusallığı yaşayamadım korkudan. ödüm koptu bir şey olucak diye öylece bekledim izledim hayata tutunuşunu. 31 hafta 1580 gr 41 cm doğdu. 25 gün küvozde kaldı. emmeyi hiç bırakmadı 2 yaşına kadar emdi. taburculuk sonrası korkularım çok daha arttı paranoyak oldum adeta. doktorumuz günlük 20 gr altına düşerse alırım hastaneye diye verdi eve. ne günlerdi ya doya doya çıkaramadım tadını. eğer imtihan da sabırda varsa o çile hiç bitmiyorki kızlar.. bugün geldiğimiz nokta mart ayında 4 yaşına girecek. anne bana bebek yapsana diyor.
ve ben yine göbek iğnelerimle dün ilk randevumu yaptım . yine bu yola çıktım Allah nasip ederse .. bakalım Rabbim neyleyecek..
evet 3 yaşımız biticek taşekkür ederiz.Darısı dualarımda olan sizlere her daim. o konu ise tam bir muamma bunu inan şuan bende bilmiyorum bende rahim ağzı yetmezliği var mı acaba sorularım var zaten sizlere ben anne oldum bu yolda ama sen benden daha tecrübelisin bu konuda inan.. Allah bir acı yaşatmasın tamamına erdirsin bir avazda kurtulursun inş..
sende mi pkolusun canım yoksa? ben kızımdan önce kilo verdim ama gebelik doğum derken öylece aldım ve bir daha veremedim. gözümü kararttım bu şekilde bu ay tedaviye başladım valla. dün ilk iğnemi yabtım bakalım yumoşlar ne dicek :)
bu arada kafamı kurcalayan şu kilo konusu şu an hamile olan serklaj yaptıran kızlar kaç kiloyla hamile kaldınız gidişat nasıl merak ediyorum. bu konuyu daha önce tekrar gündeme getirdim tam paşamın doğum telaşı girdi araya kaynadı benim sorum ?
Mandalina Kabukları
Yazar: Garo
Yolda karşılaştığımızda
Mandalina kabukları koyardık gözlerimizin üzerine,
Artsın acılara dayanıklılığımız diye
Yıllar sonra, ne olmuştur acaba
O bir zamanlar mandalina kabukları konulan
Göz kapaklarına
O sonu mutlaka ayrılıkla bitecek çocukluk
Ama tüm yaşamın tek gerçek aşkına
Neler gösterilmiştir o iki çift göze
Artık neleri görmesi istenmemiştir o iki çift gözün
Değmez yağmurlar yağarken yanaklara
Ve kim
Bir daha, hangi başka gözün üzerine koymuş
Koyabilmek için yanıp tutuşmuştur
Bir başka mandalinanın kabukalarını
Dayanıklılığı artsın diye acılara
Kaç saniyede
Kaç göz açıp kapayışında geçer uzun seneler
Yağmaz yağmurları beklerken çorak yanaklar
Gözlerin altındaki torbalar
Geçmişi göremezken büyükler
Geleceği mi görür çocuklar
"Haris Alexiou"
hoşgeldin.burda zor günler yasayan senin gibi olan cok kişiyiz.hic cevapsız bırakmıyor sagolsun burdakiler.ben tam hayata küsmüstüm.burdaki bayanlar bagladı.artık hergün giriyor ve takip ediyorum yasanılan herseyi.heleki güzel seyler yasandıgında kendim yasıyormusum gibi mutlu oluyorum.evet pasam'ın yasadıklarınıda takipteyim.allahım oglunu ona bagıslasın insallah.hayırlısıyla evine cıkarsın.tabiki seninkinide .bu göbek igneleri nedir.benimde biri ilaclı biri iğneli 2aşılamam olmustu fakat gebe kalamamıstım.raydankaybettigim bebegim kendi kendine oldu.insallah hakkında hayırlısı olur.tedavi süreciyle ilgili bilgilendirirsen sevinirim
Bu arada öyle pat diye giriverdim konuya ama dayanamadım seni okuyunca 4 yıl önceki beni , paşamı okuyunca 3 yıl önceki beni hep kendimi görüyorum. Ve dayanamayıp sakın umutsuzluğa kapılmayın ben varım ben de sizin gibiyim diye seslenmek istiyorum.
ben sayfanın sessiz sedasız sürekli takipçilerindenim ama pek yazmaya fırsatım olmuyor o kadar.
hikayeme gelince, senin ilk gebeliğime 4 yıl sonra ilk aşılama tedavisiyle hamile kaldım. ve ikiz. 18 haftamda foş suyum patladı ikisinide kaybettim. o günlere dönemiyorum bile artık. yaşadıklarımın hiç birisini unutmadım asla yeri dolmuycak bi acı ama üstüne o kadar çok şey ekledim ki biraz yıllandı. tam 1 yıl sonra hikayem biraz paşama benzetiyorum 30 kilo verdim ve kızıma hamile kaldım. kaldım ama ne büyük talihsizlik ne serklaj ne yat diyen ne servkis ölçen. bende cahilmişim diyorum.bu sayfayı o zamanda takip ediyordum ama olumsuzluklara denk geldim sanırım canım sıkılıp moralim bozulunca bırakıyordum. hamile piskolojisi yanlış yapmşım çok şey öğrendim son 2 yılda. Kızımı Allah a emanet 31. haftaya getirdim yine foş diye suyum acil sezaryen ve kızım çok şükür hayatta.
Bu noktada paşama söyleyeceklerim, aynısını yaşadım bende. zor günler katılıyorum ama ben hep korku doluydum ağlayamazdım bile inan paşam. şoka girmiş gibi sadece kızımı görmeye gider sütümü götürür onunla konuşur konuşur gelirdim. Bana versinler demedim verin diye ağlamadım duygusallığı yaşayamadım korkudan. ödüm koptu bir şey olucak diye öylece bekledim izledim hayata tutunuşunu. 31 hafta 1580 gr 41 cm doğdu. 25 gün küvozde kaldı. emmeyi hiç bırakmadı 2 yaşına kadar emdi. taburculuk sonrası korkularım çok daha arttı paranoyak oldum adeta. doktorumuz günlük 20 gr altına düşerse alırım hastaneye diye verdi eve. ne günlerdi ya doya doya çıkaramadım tadını. eğer imtihan da sabırda varsa o çile hiç bitmiyorki kızlar.. bugün geldiğimiz nokta mart ayında 4 yaşına girecek. anne bana bebek yapsana diyor.
ve ben yine göbek iğnelerimle dün ilk randevumu yaptım . yine bu yola çıktım Allah nasip ederse .. bakalım Rabbim neyleyecek..
evet 3 yaşımız biticek taşekkür ederiz.Darısı dualarımda olan sizlere her daim. o konu ise tam bir muamma bunu inan şuan bende bilmiyorum bende rahim ağzı yetmezliği var mı acaba sorularım var zaten sizlere ben anne oldum bu yolda ama sen benden daha tecrübelisin bu konuda inan.. Allah bir acı yaşatmasın tamamına erdirsin bir avazda kurtulursun inş..
sende mi pkolusun canım yoksa? ben kızımdan önce kilo verdim ama gebelik doğum derken öylece aldım ve bir daha veremedim. gözümü kararttım bu şekilde bu ay tedaviye başladım valla. dün ilk iğnemi yabtım bakalım yumoşlar ne dicek :)
bu arada kafamı kurcalayan şu kilo konusu şu an hamile olan serklaj yaptıran kızlar kaç kiloyla hamile kaldınız gidişat nasıl merak ediyorum. bu konuyu daha önce tekrar gündeme getirdim tam paşamın doğum telaşı girdi araya kaynadı benim sorum ?
Canım tedavin başlamış hayırlı olsun...
hoş geldim eskilerden diloş inan dediklerine katılıyourm iyi olsunda varsın geç versinler kardeşim ya oglumu her gördügümde annem bak ben geldim diye söylüyourm direan oglum annen seni çıkarıcak evimize gidicez deuyip duruyorum oglum dogdugunda 1 kilo 95 gramdı sonra 920 kadar düştü şiömdi 1 kilo 175 gram oldu rabime binlerce şükür sütüm yok 4 poşet anca oldu sütüm oda 80 sisi yok 2 sefer sagıyorum okadarne yaptıysam sütümü getiremedim allahım sütümü arttır doktor 12 sisiye çıkarmış yemesini oglumun bugün ban çok süt laızm paşam dedi drudu olamayan sütü nasıl içiriyim bebegime deli gibi süt yapıcı şieyler yiyorujm amam nafile ian ban diyorlar hergün gidiyorsun yol mesafesi var 2 günde bri git diyorlar diyorum görmeden nasıl dayanırım ogum arda beye muayeneye gittim allahım işimiz uzadı akşam ezanıyla hastaneye girdik eşimle deli gibi bebegimi özledim öylen 1 gibi yollara düşüyorum küçük adamımı görüp geliyorum evime oraya girdigim 10 dakika bana saatler gibi geliyor sonra arkadan ses yeter artık zaman doldu çıkın ben dokunamıyorum ordakiler dokunabiliyor ban bencil diceksiniz amam önceden oda yok sabır desenizde çok isterdim altını alıyım kucagıma alıyım bir kerede olsa kokluyum onu ama nerde bu yeri hiç beyenmedim bugün doktoru aradım 11 gel dedi gitti 10 30 geçiyordu ben geldim deidm bekleyin çagırıaz dediler allahım 11 oldu yok 11.30 oldu yok neyse bri hemşire çıktı dedim ben oglumu ne zaman görücem çok özledim bekleyin hemşireye soruyum dedi allahım hemşire oturmuş keyfine bakıyor bana saat 1 de gelin demedimmi dedi buyrda ne yazıyor saat 10 ile 11 arası akşam 6 ile 7 arası ziyaretçi yazıyor dedim doktoru 11 gel dedigi için ondan geldim dedim sonrası malum sinrileirm oynadı oglum orda yatmasaydı uçan tekmeleri savurucaktım inan okadar diyim zaten lohusayım eşim i aradım aman paşam dedi saki polimige grime bak ebebege brişey yapaprlar aranı iyi tut dedi bebegim olmasaydı biliyordumda onlara neyse bana 32 olunca emzirmeyi muhtemelen 35 veriyoruz 1800 olması lazım bebeginede baglı dedi oglumun saglıklı çıkması için bol sütümü emmesi ve kilo alması lazım işşallah sütüm artarda küçük adamım aç kalmaz inan hergün resimelrini videosunu seyrediyorum özledikçe çoraplarını şapkasını kokluyorum çıok zormuş böyle bri süreçten gelmesi onu anladım hep korku var içimde oraya her gittigimde neyle karşılaşıcam bilemiyorum bugün yüz üstü yatırmışlar allahım ebbekelri keyiflerine dicek yok epey konuştum beni duyduki güldü gözlerini açtı rabbim acısını ne ban nede kiseye göstermesin işallah sag saglim evime getiriyim ozaman benim bayramım olucak
hayır hatırladı ama beni nasıl doğum yaptım sezeryanmı serklajlamı hastanede hastanede yattım mı sancıyla mı geldimNasıl yani hatırlamadı mı seni...Zaten sevememiştim dr ni şimdi gıcık oldum ya... Nasıl hatırlamaz. Bu arada benim 63 gün sürünce antakyadaki dr me gittim arda beyi aradı. transminine diye hap verdi 3-4 gün içtim kesildi...Gerçekten çok tuhaf dr ymiş...
))
hayır hatırladı ama beni nasıl doğum yaptım sezeryanmı serklajlamı hastanede hastanede yattım mı sancıyla mı geldim
onlardan haberı yok belkide hemşiresi haber vermemiştir diyeceğim ama ne bileyim nasıl başlarsa öyle bitermiş baştan sevmedim öyle gitti
RABBİM HAYIRLIYSA BİR DAHA KARŞILAŞTIRMASIN
Teşekkür ederim canım saolasın.
Paşacım seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki. Ama içini ferah tut hepside geçecek. Yeter ki oğlunun tek ihtiyacı anne sütü olsun. O da senin beyninde bitiyor kesinlikle halledersin sen onuda inan yeterki. Süt ne kadar yesen içsende nihayetinde hormon ve sen beynine emir vericeksin ben oğlumu emzireceğim diye . Gerçekten dediğin gibi oluyor bir ara azalıyor ve haliyle bende senin herhalde sütüm kesilecek dedim. Ama ne çıkarsa çıksın belki 30 cc geçmiodu ama ben yinede mutlaka bak GECE- GÜNDÜZ kalktım elektrikli pompayla yüksek ayarda 3 SAATTE bir mutlaka sağdım. Her akşam babası işten gelince istedikleri kadarı götürdüm artanı attım dondurucuya. Benim kızım çok beslenemedi küvözde ikide bir beslenmeyi keserlerdi. 1500 gr doğdu ama 1290 ları gördük zayıfladı. Ama şükür ki ciddi sağlk problemi yaşamadık. Tüm erken doğan sendromları Solunum apnesi için ilaç tabi benden kaptığı enfeksiyon için antibiyotik kalbindeki PDA için bir ilaç. Sonra 34 hafta oluncaydı sanırım ROP muayaneleri başlıyor göz için işte böyle derken zor günlerdi ama geçti gitti. Ama maşallah senin oğluşunda da sıkıntı olmuyacak gibi. Kilo almaya başlamış bile. Benim elifim taburcu oldğunda aynı doğduyu kilodaydı düşün. Hastaneye gelince ben ankaradayım bir üniversite hastanesinin yoğun bakımında yattı hem tedavi oldğum hemde doğum yaptığım hastaneydi. Valla hemşirelerin bazıları çok rahattı o konuda hak veriyorum ama asla bizim gibi düşünüp anlayamazlar. Hiç muhatap olma bile . İşlerini gerektiği gibi yapsınlarda. Aklıma bunlar geliyor şimdilik ne merak ediyorsan sorabilirsin Paşacım. Ama lütfen süt konusunu ihmal etme. Belki bişeyler deneyebilirsin çaydı bitkiseldi ama ben o klasik humanayı bile içmemiştim. Sadece odaklandım kızımı göğsümden doya doya emzircem diye o kadar. Ben sütte denemedim ama kuru incir kesinlikle etkiliyor geçtiğim aylarda yumurtlama için yiyordum göğüslerim hala şişiveriyor. Bol sıvı birde.
RAY KAYIPLAR GENELDE 18-24HAFTA ARASI OLUYOR.BANA 21.haftada serklaj yapıldı fakat kaybettim haziran ayında.benimde pkolu olmam muamma gibi.2010yılında capada pko tanısı konuldu ama.triod hastasıyım(haşimato).78kiloyum ben suan.kaybımdada o kiloda kalmıstım hamile.igne dedigin ne ignesi?
canım ben bu işi çözdüm dünyanın şeyini aldım marketten oda olmadı kendimi intaar edicem okadar stresim var yani sabah ne aglaıdm sütüm yok diye amam dur sen ben şimdi gidiyim aldıklarımı içiyim her yarım saatte içersem temem bu arada verdigim kilolar gelrise şaşmayınTeşekkür ederim canım saolasın.
Paşacım seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki. Ama içini ferah tut hepside geçecek. Yeter ki oğlunun tek ihtiyacı anne sütü olsun. O da senin beyninde bitiyor kesinlikle halledersin sen onuda inan yeterki. Süt ne kadar yesen içsende nihayetinde hormon ve sen beynine emir vericeksin ben oğlumu emzireceğim diye . Gerçekten dediğin gibi oluyor bir ara azalıyor ve haliyle bende senin herhalde sütüm kesilecek dedim. Ama ne çıkarsa çıksın belki 30 cc geçmiodu ama ben yinede mutlaka bak GECE- GÜNDÜZ kalktım elektrikli pompayla yüksek ayarda 3 SAATTE bir mutlaka sağdım. Her akşam babası işten gelince istedikleri kadarı götürdüm artanı attım dondurucuya. Benim kızım çok beslenemedi küvözde ikide bir beslenmeyi keserlerdi. 1500 gr doğdu ama 1290 ları gördük zayıfladı. Ama şükür ki ciddi sağlk problemi yaşamadık. Tüm erken doğan sendromları Solunum apnesi için ilaç tabi benden kaptığı enfeksiyon için antibiyotik kalbindeki PDA için bir ilaç. Sonra 34 hafta oluncaydı sanırım ROP muayaneleri başlıyor göz için işte böyle derken zor günlerdi ama geçti gitti. Ama maşallah senin oğluşunda da sıkıntı olmuyacak gibi. Kilo almaya başlamış bile. Benim elifim taburcu oldğunda aynı doğduyu kilodaydı düşün. Hastaneye gelince ben ankaradayım bir üniversite hastanesinin yoğun bakımında yattı hem tedavi oldğum hemde doğum yaptığım hastaneydi. Valla hemşirelerin bazıları çok rahattı o konuda hak veriyorum ama asla bizim gibi düşünüp anlayamazlar. Hiç muhatap olma bile . İşlerini gerektiği gibi yapsınlarda. Aklıma bunlar geliyor şimdilik ne merak ediyorsan sorabilirsin Paşacım. Ama lütfen süt konusunu ihmal etme. Belki bişeyler deneyebilirsin çaydı bitkiseldi ama ben o klasik humanayı bile içmemiştim. Sadece odaklandım kızımı göğsümden doya doya emzircem diye o kadar. Ben sütte denemedim ama kuru incir kesinlikle etkiliyor geçtiğim aylarda yumurtlama için yiyordum göğüslerim hala şişiveriyor. Bol sıvı birde.
Canım benim ya o da kilomu :)))Dilos ben 49 kg ile hamile kaldım. :)
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım Allah senin kuzularınıda size bağışlasın inş. Sen de baya zorluk çekmişsin. İlk gebeliğinde farketmeniz önlem almanız çok iyi olmuş. Bu konuda maalesef benim hem tedavi hemde ikiz olmaları kaybetmem için çok normal karşılandı ve pisi pisine gittiler. Takdir ilahı muhakkak ama en azından tedbirimi alamadım. Kızımda düşük yaptığım haftaya geline kadar özellikle doktorlara söyledim ama malesef kimsenin dikkatini çekemedim taki ayrıntılıda radyolog uzman incelme olduğunu farketti. Özel doktora gitmedim hiç üniv hastanesinin poliklinik hastasıydım tedavimde orada olmuştu. Ama doktorların çoğuda asistan. Bana önlem olarak sadece haftada yarım proluton depot yaptırmamı söylediler.22 haftadan 31 haftaya kadar yaptırdım kontrol için gittiğimde hunileşme var ciğer geliştiricilerini yapalım diye yatırdıkları gece hastanede suyum geldi ve doğum yabtım. Zaten o hafta aşırı akıntım vardı acilede gittim suyum mu geliyor diye birşe yok deyip yollamışlardı.Canım öncelikle mevla gönlüne göre herşeyim hayırlısını nasip eylesin.
Rabbim kızına uzun ömürler versin.
Hep altta adını görüyordum bende.
Bende iki tane pramatüre annesiyim. Ilk gebeliğimde bende bilmeden 25. Haftada sancım başladı ve acil dikişle 7 hafta hastanede ayaklarım havada yatarak 31+5 de oğlum doğdu. O yattığım 60 gün hiç birşeyimi doğduktan sonraki süreç. Yoğunbakıma günleri evdeki kaygı ve endişeler. Seni çok iyi anlıyorum. Bende oğlumu yanlız bırakmak istemedim. Ilk gebeliğimdekîmi hala ray yormuyor yorgunluktan oldu diyordum. Fakat oğlumda çıkan bağZı sağlık problemlerinden dolayı 5 yıl sonra niyetlendim Hamile kaldım hamd olsun. Fakat çok yüklendim kendime hem çalışıyor hemde oğlum ilk kez okula başlamıştı onu ben götürüyordum ve her sabah ağlamaları vardı. Bu süreç o kadar yordu ki beni 8. Haftada kalp atımı durdu ve sonlandırıldı.
Bu işlem sonrası Dr. Rahim ağzının çok yumuşak ve açık olduğunu ve sonraki gebeliklerinde dikiş ve istirahatini şart olduğunu söyledi. Bu durum bizi ürküttü. Sonra eşim istemedi. Ben kendimi herşeye hazırladım önce. Belki 9 ay hiç kalkmadan yatacaktım Belki hastanede yanlız kalacaktım evde oğlum olduğu için eşim onunla kalacaktı. Annem icabında bana daha çok destek olmak zorunda kalacaktı. Ev işlerini eşim yaoacaktı. fakat ben bunların hiç birini sorun etmeyecektim. Herkez üzerine düşen fedakarlığı yapacaktı.
Iyi bir Dr sececek kendi i çok iyi dinleyecektim.
Hamd olsun yine hamile kaldım. Evet çok zor bir süreçten geçtim 16. Haftada birden kısalan ray yüzünden 1,5 cm dikiş atıldı.
20. Haftada sıfır oldu dikişe dayandı. Yine ilk oğlumdaki gibi sürekli kasılmalarım ve ağrım vardı. Fakat hep yattım. Wc gidebildiğim için şükür ettim hep. 32 haftada dikişim kaydı 10 gün hastanede yatarak 34 haftalık doğdu oğlum. Rabb'ime binlerce şükürler olsun. Hem yoğun bakım süreci hemde ev deki süreç büyük oğluma göre çok kolay ve güzel geçti.
Rabbim sanada ikinciyi nasip etsin. Sağlıkla kucağına almayı anneliğin tadını bu sefer daha az kaygısız ve zevkle almayı nasip eylesin.
Kızında uğraştığunız bşrçok problem benim oğlundada oldu. Hatta minimal Pda devam ediyor.
Yanlız bebekteki senden geçen enfeksiyon ve birden suyunun gelmesi sanki ray değilde enfeksiyondan kaynaklanan bir erken doğumda olabilşr. Rabbim nasip eylesin tez zamanda hamile kalınca sık sık crp ve enfeksiyon ( gerek vajinal gerek idarar yolu ) tahlillerini yaptırmanı tavsiye ederim canım. Benimde crp 29 yükselince erken doğumunu tetikledi malesef
Canım benim ya o da kilomu :)))
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım Allah senin kuzularınıda size bağışlasın inş. Sen de baya zorluk çekmişsin. İlk gebeliğinde farketmeniz önlem almanız çok iyi olmuş. Bu konuda maalesef benim hem tedavi hemde ikiz olmaları kaybetmem için çok normal karşılandı ve pisi pisine gittiler. Takdir ilahı muhakkak ama en azından tedbirimi alamadım. Kızımda düşük yaptığım haftaya geline kadar özellikle doktorlara söyledim ama malesef kimsenin dikkatini çekemedim taki ayrıntılıda radyolog uzman incelme olduğunu farketti. Özel doktora gitmedim hiç üniv hastanesinin poliklinik hastasıydım tedavimde orada olmuştu. Ama doktorların çoğuda asistan. Bana önlem olarak sadece haftada yarım proluton depot yaptırmamı söylediler.22 haftadan 31 haftaya kadar yaptırdım kontrol için gittiğimde hunileşme var ciğer geliştiricilerini yapalım diye yatırdıkları gece hastanede suyum geldi ve doğum yabtım. Zaten o hafta aşırı akıntım vardı acilede gittim suyum mu geliyor diye birşe yok deyip yollamışlardı.
EVET metalcim benim bütün sorularım kaygılarım burda başlıyor. RAY mi enfeksiyon yapıyor yoksa enfeksiyon mu RAY ? Bu sorunun cevabı yok sanırım. İlk ikizlerim hadi ray den gitti akıntım ağrım kanamam felan yoktu bir gece yattım sabah ansızın suyum patladı. Ama kızımda ben ağır işler hariç rutin günlük işlerimi yaptım. Hastaneye dolmuşla yürüme mesafesiyle gidiyordum. Namazımı kılıyor normal tuvalete oturuyordum. Bütün bunları yapıp hemde dikişsiz olunca RAY beni çok iyi götürdü. 22 haftada yapılan ultrasonda karından 25mm ölçüldü hiç vaginal bakılmadı. Sonra ne kadar kısaldı noldu bende bilmiyorum.
Şimdi tedavim olumlu sonuçlanırsa serklaj düşünmeliyimiyim yada kısaldığı noktada mı atılmalı burdaki bazı arkadaşlar gibi kararsızım. Şuan tedavimi yapan doktor hikayemi dinledi riske atamayız 12. haftada atarız dikiş dedi geçti.
hhahhaha güldürdün beni can nihan cicik nihancan mmery cicik mmery
talebim gerceklesmiş tesekkürler.insallah en kısa zamanda bende hamişlerden vede sen.karsılıklı hamişleşmek dilegiyle.seviyorum sizleri
metalcimmm endokrin doktorun adı nedir? gidip bir görünmek isterim.Canım bende pko yok yuvalar bende haşimota tarifinin ve ikinci gebeliğime tam 78 kilo ile hamile kaldım.
Endokrinim gebe kalınca hemen gel demişti 6. Haftada takibine girdim. Ilk gebelikte gebelik şekerim çıktığı için 11. Haftada şeker yüklemesi istedi ve yine çıktı ve diyetle rağule oldu. Gebelikte troid Tsh 2,5 üstüne çıkmsı tehlikeli olduğu için Dr kontrolümde olmak gerekiyor.
teşekkürler chnb...Grip, soğuk algınlığı için bir arkadaş tarif verdi. Malum kıştayız belki işe yarar: Bir taze zencefili dilim dilim doğra bir de limonu dilimle. Orta boy cam kavanoza koy üzerini iyi balla tamamla bir hafta buzdolapta kalsın sonra kullanmaya başla içindeki zencefil ve limonu çıkarmıyormuşsun kavanozdan. her gün bir tatlı kaşığı portakal suyuna ya da bitki çayına katıyormuş arkadaş...
ben geldim kusara bakmayın anca geldim bugün mavişime gittim muayenemi oldum ameliyat parasını verdik 6 hafta sonra gene gel dedi dikişlerime baktı epey konuştuk mavişle oglum sag galim alıyım kucagıma gelicem dedim oda gülerek dediki emegim çok o bebekte ne bu dünyada nede öbür dünyada hakkımı helal etmem oglumu getir görücem dediokadar emegi varki doktorumun allah ondan razı olsun sonra oglumun yanına gittik eşimle akşam ezanı okunuyordu hastaneye girdik yogun bakım bölümüne girdik üstümüzü giyindik ellerimizi yıkadık yavruma dokunmak için dokunamadım iizn vermediler küvezde öle yatıyordu anca küvezini sevdim ogluma dokunamamak nede zor allahım eşim dedi yapma paşa desede gözelimdeki yaşları durduramadım öyle güzel uyuyorduki ne vardı 1 kere dokunsaydım ama olmadı eşim resimlerini çekti videosunu çekti muhammedim bak annen babam geldi dedim allahım çok güzel bri erkek küçük adamım benim kardeşleirmin bebeklenide seviyorum ama bu varya bambaşka nasıl anlatayım anlatılmaz yaşanır diyorlarya o hesap rabbim olmayanlarada tez zamanda versin 12 senelik özlemim dedim ne uzun yollardan geldin dedim ne agladım bebegimin iyiligi için orda biliyorum amam onu orda bırakmak varya adamı öldürür bugün baddaniyesi kirlenmiş kusmuş bana verdiler kirlilerini bebegimi boşa yatırdılar yüz havlsu koydular altına içim rahat etmedi eve dedim eşime uçalım hemen aldım baddaniyeleri yıkadım ütüledim ellerimle ölen ogluma mendil işlemiştim kardeşine nasip oldu işte gazlı bez koymuşlar kustugunda ona kussun diye allahım ne yıkadım o kıyafetleirni son ayar açtım kombiyi bir ütülemem varmış sormayın buzdolabı boşetleirne koydum yolladım sütü bitmiş kuuzumun onları aldı gitti eşim annelik böyle birşey galiba biz tam çıkarken hemşire bebegi kucagına aldı gögsüne yatırdı allahım ne canım acıdı kedinin cigere baktıgı gibi baktım keşke ben gögsüme alaydım diye iç çektim eşim kızdı yapma paşam dedi ne zor oluyor hergeçengün ondan ayrılması
okadar hasretimki kokusuna öyle böyle degil şapkasını çoraplarını her gece yastıgımın altına koyuyorum öpüyorum kokluyorum bebegimin kıyafetlerini nede güzel kokuyorevladım orda ben burda ah izin verseler ne yemek nede yatak isterim öyle onun oldugu odada ona bakıyım parada istemem eve bugün çok zor geldim eşime çabuk bebegin sütü yok baddaniyesi kirlenmiş dedim nasıl geliyorum eve görseniz gülersiniz adamı bir oturutmadım şunu yap bunu yap vs diye yarında işşallah gidicem sabah oglumu görmeye yarın annem gelicek artık hergün ordayım evladım iyi olsunda daha birşey istemiyorum inanın küçük adamla ayrıyız biliyorum ama onun iyiligi için işşallah 1 ay içinde kollarımda olucak onu pamuklara sarıp yatırıcam öyle aht ettim evladım adınla yaşa muhammet eminim olmayanlarada tez zamanda ver rabbim işşallah anneligi tatsınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?