- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.941
uzun zamandır yazmamışım bir durum değerlendirmesi yapayım sizlere..
belki gelip okuyan olur,beni düşünen,merak eden,önemseyen...
ayın 15.de regl oldum 19.da doktora gittim..
farklı bir doktor denedim..baktı pkos azda olsa görülüor bir tane yumurtan var dedi.
ama moralim bozuldu benim hep cok yumurtam olur pkostan sebep bir tanesi devam ederdi..
neyse tahlillerime baktı hersey güzel...
ayın 29.da gel tekrar bakalım büyüyecek mi dedi..
dün gittim yumurtam büyümesi durmamış çok sağlıklı ve temiz bir yumurta 19mm olmus dedi
bu hafta içinde catlayacak..gün aşırı ilişki mutlaka dedi.
baska yapılacak birsey yokmuş...
müdahale etmeden devam edelim 29.da yine gel çatlamıs mı bakalım dedi..
çatlatma ignesi yapalım fırsat bu fırsat elimizden kaçırmayalım dedim ama ilaçsız takip etmek istedigini söledi..
bakalım bu ay ayrı bir umutla doldum ama çok da kaptırmak istemiyorum kendimi..
umarım herseyin hayırlısı olur..
canım ben bu işi çözdüm dünyanın şeyini aldım marketten oda olmadı kendimi intaar edicem okadar stresim var yani sabah ne aglaıdm sütüm yok diye amam dur sen ben şimdi gidiyim aldıklarımı içiyim her yarım saatte içersem temem bu arada verdigim kilolar gelrise şaşmayın
farklı bir doktor denedim..baktı pkos azda olsa görülüor bir tane yumurtan var dedi.
ama moralim bozuldu benim hep cok yumurtam olur pkostan sebep bir tanesi devam ederdi..
dün gittim yumurtam büyümesi durmamış çok sağlıklı ve temiz bir yumurta 19mm olmus dedi
çatlatma ignesi yapalım fırsat bu fırsat elimizden kaçırmayalım dedim ama ilaçsız takip etmek istedigini söledi..
Canım benim ya o da kilomu :)))
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım Allah senin kuzularınıda size bağışlasın inş. Sen de baya zorluk çekmişsin. İlk gebeliğinde farketmeniz önlem almanız çok iyi olmuş. Bu konuda maalesef benim hem tedavi hemde ikiz olmaları kaybetmem için çok normal karşılandı ve pisi pisine gittiler. Takdir ilahı muhakkak ama en azından tedbirimi alamadım. Kızımda düşük yaptığım haftaya geline kadar özellikle doktorlara söyledim ama malesef kimsenin dikkatini çekemedim taki ayrıntılıda radyolog uzman incelme olduğunu farketti. Özel doktora gitmedim hiç üniv hastanesinin poliklinik hastasıydım tedavimde orada olmuştu. Ama doktorların çoğuda asistan. Bana önlem olarak sadece haftada yarım proluton depot yaptırmamı söylediler.22 haftadan 31 haftaya kadar yaptırdım kontrol için gittiğimde hunileşme var ciğer geliştiricilerini yapalım diye yatırdıkları gece hastanede suyum geldi ve doğum yabtım. Zaten o hafta aşırı akıntım vardı acilede gittim suyum mu geliyor diye birşe yok deyip yollamışlardı.
EVET metalcim benim bütün sorularım kaygılarım burda başlıyor. RAY mi enfeksiyon yapıyor yoksa enfeksiyon mu RAY ? Bu sorunun cevabı yok sanırım. İlk ikizlerim hadi ray den gitti akıntım ağrım kanamam felan yoktu bir gece yattım sabah ansızın suyum patladı. Ama kızımda ben ağır işler hariç rutin günlük işlerimi yaptım. Hastaneye dolmuşla yürüme mesafesiyle gidiyordum. Namazımı kılıyor normal tuvalete oturuyordum. Bütün bunları yapıp hemde dikişsiz olunca RAY beni çok iyi götürdü. 22 haftada yapılan ultrasonda karından 25mm ölçüldü hiç vaginal bakılmadı. Sonra ne kadar kısaldı noldu bende bilmiyorum.
Şimdi tedavim olumlu sonuçlanırsa serklaj düşünmeliyimiyim yada kısaldığı noktada mı atılmalı burdaki bazı arkadaşlar gibi kararsızım. Şuan tedavimi yapan doktor hikayemi dinledi riske atamayız 12. haftada atarız dikiş dedi geçti.
hhahhaha güldürdün beni can nihan cicik nihan
bir yazında okudum 4 yıllık tedaviyle kaldım demişsin ben de 2 yıllık tedaviyle kaldım.
hormon düzensiligi,adet dengesizligi,troid,pkos vardı ben de tedavi oldum..
ama klomen gibi deil sadece takip ve kilo verme gibi sonrasnda kalmıstım
şimdi kaybımın üzerinden bir seneden fazla gecti yine kalamadım.
aynı tedaviye devam ettik 3 kez klomen+catlatma ignesi oldum
ne olacak böle bilemiyorum
seni soracaktım ne cok dert dökmüşüm..sen ne tedavisi oldun?
eşine bakıldı mı?
metalcimmm endokrin doktorun adı nedir? gidip bir görünmek isterim.
benim troidim 4tü Arda bey cok dedi.ilacımın dozunu yükselttim şimdi 1.60 oldu
ama kendi kendime yaptıgımdan içim biraz rahatsız.
teşekkürler chnb...
sonunuda ben ekleyeyim şimdiden Afiyet olsun.......
Bugün yeni tanıştığım bir arkadaşa ev hayırlamaya gittik. Babası çocukları dışarı götürmüş. Ufaklık 2010 lu deyince burnumun direği sızladı. Yaşasaydı benim oğlumla aynı yaş olacaklardı( 2010 lu çocuk duysam, 2010 lular okula başlasa, askere gitse hep yaşayacağım bu duyguyu galiba 14:
canım eenfeksiiyondan gelmiş dedi mavişim birde peser vardı onu çıkarmak zorundayım yoksa ya bebegi yada anneyi kaybederiz dedi eşime 1 hafta dayandı rahimim peseri çıkarınca 3 cm boyu kapalıydı enfeksiyon çok olmasydı dayanır dei 40 hafta crp 16 çıkmışPaşam Allah kucağına almayı nasip etsin dimer de varmış sende niye suyun gelmiş enfeksiyon mü yoksa açılmadan mı rahim boyu kısalmış ti ondanmi kasilmadanmill neden dedi Arda bey cnm merak ettim sagol şimdiden cvp icin sut içnde artırmak icin hastane tipi sut sağmaz makinasi kırala cok iyi çıkartıyor oda bide soda iç salep iç cok ise yarıyor
canım apdamilin pahalı maması var çok şükür doktor anne sütü önemli dedi bol bol sag dedi bende dei gibi alış veriş yaptım baklaım ne olucekCnm birde gun icinde uyu muhakkak dinlenmek duş almak sıvı tüketmek sut artırıyor daha yeni dogum yaptın artar saat kur gecede sag muhakkak artacak ilk bas ben ağla ağla sut niye gelmiyor diye ama sonra beynime emir verdim sut sag sag artı Allah saglıgın sütleri icmeye ömür versin ama olmazsada üzülme beni. Arkadaşımın
25 haftalik dogum yapmış doktor bağla göğüslerini sütun gelmesin sabaha çıkmaz demişler hic ama hic sut icmemiş simdi oglu 2. Sınıfa gidiyor zehir gibi allahım ömür verdin yaşattığını yaşatıyor mamalarlada birde yogun bakimdaki hemşireler az de saf zeytin yagi katıyorlar birde eoprotin diye bir mama var süte katıyorlar onuda belkide katiyorlardir az de pahali sana al diye bilirler al hemen yavruya yarıyı sütüne katıyorlar zenginlestiriyorlar cok ii sen sor hemşirelere doktora cnm zeytin yaginida euproteginide al eczaneden öpüyorum seni allahım kucağına almayı nasip etsin
ah chnp sende haklısın eltimin oglu benm oglumla benimki 1 ay büyük geç.en göz aydınlıgına geldiler oglanı gördükçe içim acıdı askerligi okulu damatlıgı vs onunla gidicek inan ban akrabayla oluncada çok zor helede elti oluncaBugün yeni tanıştığım bir arkadaşa ev hayırlamaya gittik. Babası çocukları dışarı götürmüş. Ufaklık 2010 lu deyince burnumun direği sızladı. Yaşasaydı benim oğlumla aynı yaş olacaklardı( 2010 lu çocuk duysam, 2010 lular okula başlasa, askere gitse hep yaşayacağım bu duyguyu galiba 14:
canım eenfeksiiyondan gelmiş dedi mavişim birde peser vardı onu çıkarmak zorundayım yoksa ya bebegi yada anneyi kaybederiz dedi eşime 1 hafta dayandı rahimim peseri çıkarınca 3 cm boyu kapalıydı enfeksiyon çok olmasydı dayanır dei 40 hafta crp 16 çıkmışeşim kiraladı bugün 80 liraya allaha şükrü azda olsa fazlalaştı amam bugün eşim gitmiş bebegim kusuyormuş yedigi sütleri zaten sütüm yok neden kusraki bebekler ah yavrum bri görseniz ne zorlanıyor çıkarırken
canım apdamilin pahalı maması var çok şükür doktor anne sütü önemli dedi bol bol sag dedi bende dei gibi alış veriş yaptım baklaım ne olucek
ah chnp sende haklısın eltimin oglu benm oglumla benimki 1 ay büyük geç.en göz aydınlıgına geldiler oglanı gördükçe içim acıdı askerligi okulu damatlıgı vs onunla gidicek inan ban akrabayla oluncada çok zor helede elti olunca
Canım şimdi takvimine baktım 32 haftanı doldurmana bir gün kalmış maşallah BarekAllah sana ve kızına.
Kontrolün ne zaman.
canım eenfeksiiyondan gelmiş dedi mavişim birde peser vardı onu çıkarmak zorundayım yoksa ya bebegi yada anneyi kaybederiz dedi eşime 1 hafta dayandı rahimim peseri çıkarınca 3 cm boyu kapalıydı enfeksiyon çok olmasydı dayanır dei 40 hafta crp 16 çıkmışeşim kiraladı bugün 80 liraya allaha şükrü azda olsa fazlalaştı amam bugün eşim gitmiş bebegim kusuyormuş yedigi sütleri zaten sütüm yok neden kusraki bebekler ah yavrum bri görseniz ne zorlanıyor çıkarırken
canım apdamilin pahalı maması var çok şükür doktor anne sütü önemli dedi bol bol sag dedi bende dei gibi alış veriş yaptım baklaım ne olucek
ah chnp sende haklısın eltimin oglu benm oglumla benimki 1 ay büyük geç.en göz aydınlıgına geldiler oglanı gördükçe içim acıdı askerligi okulu damatlıgı vs onunla gidicek inan ban akrabayla oluncada çok zor helede elti olunca
Sağol canım.
Kontrolüm kismetse çarşamba günü. Bakalım barış bey ne diyecek
Birkac gündür kendimi daha bir ağırlaşmış hissediyorum.
Nadide olsa ufak tefek kasilmalarimda var.
Inşallah 34. Haftayı görürüz.
HAYIRLIYSA GEÇEÇEK VE KUZUCUĞUNA SAĞLIKLI SIHHATLI KAVUŞACAKSIN İNŞALLAH DİYORUM VEE 38+40 HAFTALARA GELİNCE NE ZAMAN GELECEK KUZUM SABIRSIZLIKLA GELMESİNİ BEKLİYORUM DİYE YAZACAĞIN GÜNLERİ görürüz İNŞALLAHHerkese merhaba.. epeydir takip edemedim, herkes iyidir inşallah..
Haberi olup arayan soran mesaj ceken tüm arkadaşlarima tekrar teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve dualarınız icin.. Allahın izniyle dualarinizla inşallah kuzumuz birakmayacak bizi
Operasyondan bir gun önce doktorum muayne yaptı. hem vajinal hemde karindan. ilk olarak vajinal usg ile bakti, rahimde aciklik baslamis ve rahim agzi uzunlugu 3cm. Ekranda net bir sekilde bende gordum. Ince bir cizgi seklinde gorunmesi gerekirken hafif bir aralik vardi. Ve tam zamaninda serklajimin olacagini, dogru bir planlama yapmisiz haftamin belirlenmesinde.. Aciklik olayi canimi cok sıktı fakat doktorum ise ray teshisimizi dogrular nitelikte ve serklajin basari oranini arttirmakta, bu acidan bakmami söyledi. evet kesinlikle cok hakli fakat uzuldum. Ertesi gun serklaj olmanin endisesine birde budurumun yasanmasi beni müthiş sarstı.. Demekki benim erken dönemde belirti veriyormus fakat görebilene.. yazikki geçmişimde gittigim tum doktorlara ve yazik bunlar daha kimlerin canını yakacak.. rabbim fırsat vermesin inşallah, diyecek baska söz bulamıyorum..
27 kasım sabah 8`e dogru operasyon oldum. yaklasik 15 dk. operasyonn olmasi ve uyanmam sürmüştür.. evet denilen gibi kisa bir operasyondu. Çok şükür başarılı iyi bir operasyonum oldu. serklajdan sonra, bir iki saat ağrim oldu. Ve cok az kanamam.
Operasyonumdan uc gün sonra kontrol oldum ve doktorum karindan muaynemi yapti. Açıklığın dikisle kapanip kapanmadığını merak ediyordum. Ekrandada gördüm kapanmışti aciklik dikisle.
Haftada bir proluton depot 500mg ve yatacagim icin cleaxan 0,2 kullanacagim. Baskada suan icin kullandigim ilac, vitaminhap yok.
Serklajan once geçen sıkıntılı gunlerin ardından endiseli gunler beni bekliyor..dualarınızi bekliyorum.. inşallah vakti saatinde sağlıkla kucaklariz canımızı..
Canım ben arada bakıyorum, yeni haberler var mı diye....Sen ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan Allah razı olsunuzun zamandır yazmamışım bir durum değerlendirmesi yapayım sizlere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?