Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

buradaki tüm arkadaşları zaman zaman merak ediyorum hatta sayfanın ilk başlarında yaza<n ama hiç uğramayanları bile

sen bizim en taze umudumuzsun merak etmemek eldemi cnm

Cnm birde gun icinde uyu muhakkak dinlenmek duş almak sıvı tüketmek sut artırıyor daha yeni dogum yaptın artar saat kur gecede sag muhakkak artacak ilk bas ben ağla ağla sut niye gelmiyor diye ama sonra beynime emir verdim sut sag sag artı Allah saglıgın sütleri icmeye ömür versin ama olmazsada üzülme beni. Arkadaşımın
25 haftalik dogum yapmış doktor bağla göğüslerini sütun gelmesin sabaha çıkmaz demişler hic ama hic sut icmemiş simdi oglu 2. Sınıfa gidiyor zehir gibi allahım ömür verdin yaşattığını yaşatıyor mamalarlada birde yogun bakimdaki hemşireler az de saf zeytin yagi katıyorlar birde eoprotin diye bir mama var süte katıyorlar onuda belkide katiyorlardir az de pahali sana al diye bilirler al hemen yavruya yarıyı sütüne katıyorlar zenginlestiriyorlar cok ii sen sor hemşirelere doktora cnm zeytin yaginida euproteginide al eczaneden öpüyorum seni allahım kucağına almayı nasip etsin

Hep aklımdasin.
Iyi haberler getir insallah.

İnşallah canım dualarımdasın... Gerçekten her aşaması zor bu sürecin...

Bugün yeni tanıştığım bir arkadaşa ev hayırlamaya gittik. Babası çocukları dışarı götürmüş. Ufaklık 2010 lu deyince burnumun direği sızladı. Yaşasaydı benim oğlumla aynı yaş olacaklardı( 2010 lu çocuk duysam, 2010 lular okula başlasa, askere gitse hep yaşayacağım bu duyguyu galiba14:

Bizlerde hep dikiş atılsın içimiz rahat etsin diyoruz. Fakat burda gördük ki sürekli vajinal enfeksiyonu olan arkadaşlarda var bebeklerini erken doğumla kaybedenler. Bazı arkadaşların Dr 12. Haclarda dikiş atmadı diye eleştirdiklerimiz haftaları ilerledikçe Dr larının ne kadar doğru kara verdiğini gördüler. Paşam üçüncü bebeğinde dikişine rağmen kaybetmişti. Dr dikiş yerine peser taktı. Ve ara ara devam eden enfeksiyonu vardı ve bu yüzden suyu geldi ve erken doğum oldu. Ozaman neden dikiş atmadı diye eleltşrmiltik. Belkide dikiş olsa bu kadarda taşınayacaksınız bebeğini.
O yüzen sende canım iyi bir riski gebelik uzmanı bulsan. Yani ileriki haftalarda dikiş atabilecek Dr.

Benim ilk gebeliğimde 25. Haftamda kadılmaların olduğu için hastaneye yattığımda rahim boyum 1,5 mm ve açılmam vardı üç gün sonra acil dikiş atıldı çünkü oğlumun ayağı doğum kanalına girmişti. Son gebeliğimde aynı Dr takipten yanaydı. Bende daha önceki gebeliğimde ileriki haftalarda dikiş atabildiiği bildiğim için itiraz etmedim. Fakat 7. Haftadan itibaren takipteydim ve 3 cm üstüne hiç çıkmadı. 12 haftada tecrübelerim bu rahime dikiş atmamız gerektirecek gibi duruyor dedi. Araya Bayram tatili ve Dr semineri girince 15 haftada hızla kısaltmıştı ve 1,5 cm acil dikiş atıldı.

Canım ben tıp fakültesi hastanesinde Prof Zeynep cantürk hocanın Dolphin de özel muayenesine gidiyorum. Testleri üniversitede yaptırıyor. Sadece muayene ücret, veriyorum. Kendisi sadece derslere giriyor okulda hasta muayene etmiyormuş.
Daha önceleri yine aynı hastaneden berrin Hanım'a gidiyordum. Onunla frekansların tutmadı. Daga doğrusu beni anlamadı ve biraz garip bir Dr dü. Beni çok iyi aydınlatmıyordu.
Zeynep hoca çok iyi ve anlayışlı. Kendisi endokrin ve motobolizma uzmanı. Doğum sonrası ona gidemedim burdaki dahiliye uzmanın ilaçlarımı ayarladı çünkü şimdi birsğrü test ister ve tam günüm fakülte hastanesinde işim üç gün sürer bebek yüzünden gidemedim.

Bende merak ediyordum fakat yazmak istemiyorsun dur diye sormuyordum canım.
Hangi Dr gittin merak ettim.
İnşallah bu sefer olacak canım. Rabbim hayırlısıyla nasip edecek.

Son düzenleme:

Allah sabrını arttırsın canım benim.

Son düzenleme:
Canım şimdi takvimine baktım 32 haftanı doldurmana bir gün kalmış maşallah BarekAllah sana ve kızına.

Kontrolün ne zaman.

canım eenfeksiiyondan gelmiş dedi mavişim birde peser vardı onu çıkarmak zorundayım yoksa ya bebegi yada anneyi kaybederiz dedi eşime 1 hafta dayandı rahimim peseri çıkarınca 3 cm boyu kapalıydı enfeksiyon çok olmasydı dayanır dei 40 hafta crp 16 çıkmışeşim kiraladı bugün 80 liraya allaha şükrü azda olsa fazlalaştı amam bugün eşim gitmiş bebegim kusuyormuş yedigi sütleri zaten sütüm yok neden kusraki bebekler ah yavrum bri görseniz ne zorlanıyor çıkarırken
canım apdamilin pahalı maması var çok şükür doktor anne sütü önemli dedi bol bol sag dedi bende dei gibi alış veriş yaptım baklaım ne olucek
ah chnp sende haklısın eltimin oglu benm oglumla benimki 1 ay büyük geç.en göz aydınlıgına geldiler oglanı gördükçe içim acıdı askerligi okulu damatlıgı vs onunla gidicek inan ban akrabayla oluncada çok zor helede elti olunca

Cnm mama işini sen yanlış anladın euproteginide pramature Dogan bebeklerin annesinin sütun icine katıyorlar direk vermiyorlar zeytin yaginida kilo daha guzel alıyor kilo cok önemli tölere edememiş sutu olsun cok küçük ya yavru ondan zamanla düzelecek başka sıkıntı çıkmasın solunumdan makinadan çıktımı önemli olan isallah guzel gecer birde ultrasyonla beyin kontrolü onda bı sey çıkmasın

Canım şimdi takvimine baktım 32 haftanı doldurmana bir gün kalmış maşallah BarekAllah sana ve kızına.

Kontrolün ne zaman.

Sağol canım.
Kontrolüm kismetse çarşamba günü. Bakalım barış bey ne diyecek
Birkac gündür kendimi daha bir ağırlaşmış hissediyorum.
Nadide olsa ufak tefek kasilmalarimda var.

Inşallah 34. Haftayı görürüz.

Mmery içim bir tuhaf oldu..Maaşallah çok iyi boyutta yumurtan..Bugün ve yarın çok önemli...Çok sevindim canım.Hayırlısı olsun inşallah..

cnm badenın dediği gibi kilo alasına yardımcı olmak için euproteginide pramature bebekler için kullanılan mamadan aldırdılar bize hastane istemişti 155 tl idi vee biz çokk faydasını gördük

HAYIRLIYSA GEÇEÇEK BU GÜNLER

hastaneye her gıttiğimde uyarıyordum ÖNCE RABBİME EMANET sonra sizlere ne gerekiyorsa eksiksiz yapın mama bez ıslak mendil neyse yavruma alırken mest oluyorum siz isteyin yeterki diyordum

vee hergece telefonla arayıp soruyordum yatmadan önce kızım nasıl dıye ve

Allah'ın izniyle 37-38 göreceksiniz canım
Bu haftalarda kadılmaların şiddetini daha fazla hissediyorsun zaten. Bende wc kalktığımda zor hareket ediyordum daha ağır geliyordu bana da karnım.

Hayırlı haberleriniz bekliyorum canım.

Herkese merhaba.. epeydir takip edemedim, herkes iyidir inşallah..
Haberi olup arayan soran mesaj ceken tüm arkadaşlarima tekrar teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve dualarınız icin.. Allahın izniyle dualarinizla inşallah kuzumuz birakmayacak bizi

Operasyondan bir gun önce doktorum muayne yaptı. hem vajinal hemde karindan. ilk olarak vajinal usg ile bakti, rahimde aciklik baslamis ve rahim agzi uzunlugu 3cm. Ekranda net bir sekilde bende gordum. Ince bir cizgi seklinde gorunmesi gerekirken hafif bir aralik vardi. Ve tam zamaninda serklajimin olacagini, dogru bir planlama yapmisiz haftamin belirlenmesinde.. Aciklik olayi canimi cok sıktı fakat doktorum ise ray teshisimizi dogrular nitelikte ve serklajin basari oranini arttirmakta, bu acidan bakmami söyledi. evet kesinlikle cok hakli fakat uzuldum. Ertesi gun serklaj olmanin endisesine birde budurumun yasanmasi beni müthiş sarstı.. Demekki benim erken dönemde belirti veriyormus fakat görebilene.. yazikki geçmişimde gittigim tum doktorlara ve yazik bunlar daha kimlerin canını yakacak.. rabbim fırsat vermesin inşallah, diyecek baska söz bulamıyorum..
27 kasım sabah 8`e dogru operasyon oldum. yaklasik 15 dk. operasyonn olmasi ve uyanmam sürmüştür.. evet denilen gibi kisa bir operasyondu. Çok şükür başarılı iyi bir operasyonum oldu. serklajdan sonra, bir iki saat ağrim oldu. Ve cok az kanamam.
Operasyonumdan uc gün sonra kontrol oldum ve doktorum karindan muaynemi yapti. Açıklığın dikisle kapanip kapanmadığını merak ediyordum. Ekrandada gördüm kapanmışti aciklik dikisle.
Haftada bir proluton depot 500mg ve yatacagim icin cleaxan 0,2 kullanacagim. Baskada suan icin kullandigim ilac, vitaminhap yok.
Serklajan once geçen sıkıntılı gunlerin ardından endiseli gunler beni bekliyor..dualarınızi bekliyorum.. inşallah vakti saatinde sağlıkla kucaklariz canımızı..

HAYIRLIYSA GEÇEÇEK VE KUZUCUĞUNA SAĞLIKLI SIHHATLI KAVUŞACAKSIN İNŞALLAH DİYORUM VEE 38+40 HAFTALARA GELİNCE NE ZAMAN GELECEK KUZUM SABIRSIZLIKLA GELMESİNİ BEKLİYORUM DİYE YAZACAĞIN GÜNLERİ görürüz İNŞALLAH

Canım ben arada bakıyorum, yeni haberler var mı diye....Sen ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan Allah razı olsun
ALLAHIM gönlüne göre versin hamilelik haberlerini bekliyorum..

s.a.hanımlar ben de raydan dolayı yatıyorum. 27 haftalık ikizlerime hamileym daha önce de yazmıştım buraya o zaman hastanede yatıyordum su an evimde yatıyorum. Allah herkesin yavrusunu kendilerine bağışlasın. benim dikkat etmem gereken neler var neler yapmalıyım neler yapmamalym Allah rizasi için bu konuda beni bilgilendirir misiniz en çok nelere dikkat etmeliym bi de bebeklerimin gelisimini olumsuz etkiler mi acaba benim sürekli yatmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…