Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sen basardin,Allahin izni ile ben de basaricam :) bu olmassa Allah korusun,yine savasicam.. Yaralansamda ölmicem,dussemde ayaga kalkicam.. Anne olcam bende insaAllah.. Bu gunlerimi buruk bir tebessumle hatirliycam

önce kendin inanıcaksın canım sonrası geliyor inan kızımı kaybbetin dikişe ragmen çapaya cerrahpaşaya gittik hiç brişey bulunmadı en son çapaya gittik eşimle deidm gidreken eşime canım işşallah bri sorun çıkarda ona kafayı yorarız bzide bebegi alırız kucagıma dedim çapayanın kapısından girdik bizim laıcagımı zbölüme geldik deidler siiznki burda degil filanca yerin 2 katında eşime dedim tamam keisn brişey çıktı okadar miletinkini veriyorlar bizimkinide vericekler insan sevinrimi ya neyse çıktık 2 kata karı koca geçtik kadın doktorun karşısına doktora deidmki ben panik atak hastasıyım allah korousun olurda kötü birşey çıktıysa yavaş söyleyin dedim kadım bana gayet rahat bri şekilde dediki neden kötü briey söylücemki saglıklısınız deid peki dedim bebekelrim neden doguyorbilemem dedi çıktık ordan elimizde dünyanın dosyası eşim ah garip eşim beni teskinde bulunuyor başladı konuşmaya okadar fena oldumki agladımki yürürken yerleri göremedim çöktüm köşeye nasıl aglıyorum dışardan biri görse derki ay yazık kimi öldüki acaba böyle aglıyor demiştir keisn eşim zannetmişki yanında yrüyorym bakmış yokum bri koşması vardı canım brişeymi oldu dedi ben ise aglayan bri sesle daha ne olsun bak hiç brişey çıkmadı bu bebekelrim neden ölüyor şimdi 4 vesile olsak ben ne yapıcam gene kaybedicem krokularım olucak ben anne olamıcam allahım ne olur san açok yalvardım bri sebep diye hiç brişey çıkmadı allahım ben ne yapıcam deidm agladım o akşam hiç uyumadım ne yedim ne içtim garip eşimi görsen allah büyük biizmde olucak dedi durdu elelriyle yemek yedirmeye çalıştı beni gezmeler götürmek istedi gitmedim en sevdigim gezme pazar hadi gel seni paxzara götrüyüm dedi onuda istremeidm bakmış olay ciddi yapma etme demeye başladı nasihatlar vs hayttan kopmuş gibiydim öyle böyle degil hep herşeyin kötüsünü üdşünüyrudum elşime artık bebek düşünmedigimi istiyorsa beni boşamasını başkasıyla evelnemesini artık bri acıya daha katlanamayacagımı vs söyledim

sonra mucizem gerçekleşti arda beyle tanıştım muayene etti testler yaptı vs tam odasından çıkarken kalkmıştım yerimden geri oturdum aynen şu kelamı deidm arda bey benim şansım yüzde kaç bende anne olurmuyum ne olur söyleyin dedim eger olmassa ne kendini yor ne beni yor gibisinden konuştum arda bey bana paşam allahın izniyle olucak bu sefer sana söz o bebegi kucagına alıcaksın amam önce şu testleri yaptıralım dedi sonra kan verdik testler yapıldı eşimle gitik arda beye bana homosiisteyin var dedi kan ssssulandırıcılarına başlıcaz ve dünyanın ilacını verdi ve ekledi 75 düşmen lazım yoksa bebegi unut onun için beceriksiz paşa eve geldi nasıl aglıyor yapamam 32 senedir bukilodayım nasıl vericem 35 kiloyu deidm durdumeşim çok destek oldu evladımız için yapabilirsin deid kilo verme seruvenim başladı 35 degil 37 kilo verdim benilaçları kullandım 2 sene kendim hamile kalmadım rahim toparlansın diye sonra marta bıraktım korunmayı nisanda kaldım hamile olay hamile kalmak degilde sonunu getirmek inan bu bebegimde hep yattım 90 gün yerimden kalmadım altımdan aldılar terledim duş alamadım korkumdan yerlere basamadım vs yatması koymuyorda stresi yetiyor be kardeşim hep agladıgımd aolumsuz düşündügümde sevdikelrim hep ayaga kaldırdı yapma paşam dediler burdakilerin destegi inan benle hopp oturup hop kalktılar onları strese sokmam cabasıallah razı olsun hepsinden küçük adamım için neler yapmadılar onun için ben kilo vermem diyordum 37 kilo verdim insankafasına koyarsa inan yapıyor inanman lazım ben inanıyourmki evladını sag sgalim alıcaksın kucagına benimki erken dogdu bak hergün gidiyorum görmeye dualar eidyorum küçük adamıma brişey olmasın diye inan okadar zor geliyorki onu orda 10 dakika görüpte dokunamamk izin vermiyorlar dokunma diyorlar hadı dışarı allaım seni diyorlar az aglamadım o yogun bakım kapısınıdan çıkarken hep eşim yapma paşam bziden iyi bakıyorlar bak sabır az kaldı kavuşmamıza deyip dururuyor eşim onun için sabır etmemiz lazım ben bebegimi alıcagım günü sende saglıklı dogurucan günü hayal et inan olan olduktan sonra ne yaparsan yap afedersin ytırt briyerlerini olunca oluyor ölen çocuklarımda ne agladım allahım ne olur 2 oglumu aldın yanına kızımı alma deidm dogum ettigimde doktora çok eziyet verdim inan doktor olsaydım benim gibi yapana bri sopa çekerdim okadar aglamam bagırmam alalah razı olsun hiç brişey demedi garibim saadece gençsin gene olur üüzlme dedionun için sana nasihatım şu vesvese gelmesin hep deki vesvese şeytandan umud allahtan

dilerim rabbimnedn ben başardım işşallah evime sag saglim getirim sende başarırsın kardeşim biraz sabır bak riskli haftalarımı geçiridim dedin dua edelimde allahın izniyle seninde mucizen gerçekleşirbana artık bebek yapma ölüyorlar bak tek bebegi olmayan senmisin dünyada daha ne laflar kimseler bilemedi evladımın kokusuna hasretim

beğimin doğacağı muhtemel tarih : 31-01-2014

Hamileliğimin 33. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 55 gün kaldı.

Bebeğiniz inanılmaz bir hızla büyümeye devam ediyor. Bebeğinizin boyu yaklaşık 29-31 cm oldu. Kısaca klasik bir cetvel kadar oldu :) Bebeğinizin ağırlığı ise yaklaşık 1700-1900 gr arasında. Bu hafta bittiğinde bebeğiniz yaklaşık 1 cm. daha uzamış olacak.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2000 gr. - Yaklaşık boyu : 43.7 cm. (Baştan Topuğa)şu çizelgeyi bri kaldıramadım gitti yeminle her gördügümde üzülüyorum onun içinde giresim gelimiyor buraya

şimdi oglum karnımda dursaydı 32+1günlük olucaktı sıcak sıcak rahat tekmelerini hissedicektim en azından yanımda oldugunu bilicektim bunada şükrü allahım önceden buda yoktu amam üzülüyor insan ne yapayım

dün benimkiyle bri bebek vardı annesi süt getirmiş maşşallah süphanallah okadar sütü çoktuki allah affetsin imrendim korkuyorum benim küçük adamıma sütüm yetmicek diye zaten az her öylen istiyorlar sütü allahım stresede girmesen ne yediysem içtiysem çare olmadı anaısnı satem allahım sütümü çogalt ne olur küçük adamım aç kalmasındoktor hazır mama taraftarı degilim paşam anne sütü şart deidkçe adamı tekme tokat dövesim geliyor hoş boyu 1.90 var boyum nasıl yeter bilemiyorum dövmeyegece bile kalkıyorum sagmaya ayakta uyuyorum bazen bırak uyu sabah sagarsın diyorum içimden uyuyum sonra içimdeki ses paşam bebege süt lazım hadi dayan kalk diyor gidiyorum malzemeleri getiriyorum dualar ediyorum 1 damla için çırpınıyorum allahım ne olur üsyüm artsım diye dualar ediyorum allahın işi allahım sonun benzetmesin amam ölen bebeklerimde okadar sütüm vardıki kesemedik şimdi ise sütü yok bunada şükür azimliyim ama bugün kendime krüler alıcem yapıcemolmadı süt anne bulucam briyerden okadar hırs yaptımöylen giderim küçük adamıma allahım bu sogukta işşallah bu yagmurda hasta olmam:18::18::18:küçük adamıma deger 10 dakika olsa bile

Ama aglayip uzulmemen lazim,hem bebegin etkilenir hisseder,hem sutun olmaz tabi.. Artik san cocuklu bi kadinsin,bakman dusunmen gereken bi oglun var,onun sorumlulugu var,kafana gore aglayamazsin,uzulemezsin,moralini yuksek tut :) guzel muzikler dinle,komedi filmleri izle,bebegin icin vitrin gez dolas,besiklere,tulumlara bak :) hep iyi dusun artik,gecmisi hic dusunme,ogluşunun da hakkina giriyosu bak,demez mi annecim hani benim sutum :/.. Bol sivi komposto tuket,sicak sicak dus alirken goguslerine masaj yap canim.. Ah bilirim bu goguslerim catladida sisti,sanki bovling topu mubarek bi agirlasti bi agridi.. Emecek bebek yoktu.. Simdi sende ilk moralini duzelt.. Cevrendekiler sana terapi etkisi vermeye yetmiyosa bi uzmana gorun,seni guzel bi sakinlestirsin :) ogluna hazirlan bak ne guzel sozler.. Kulaga bile muthis geliyo.. Nede tatlidir ogluşun.. Adi gibi de guzeldir,adi gibide ahlakli olcak,buyuycek,kucuk adamin,koca adam olcak.. Kiz canindan bezdircekya seni ay ne yaramaz olcaaak,sozde dinlemez kesin,erkek diilmi dusunsene.. Beb boyle baskalarinin hayallerini kurmaya bayiliyorum yaa,sende guzel hayallerini kur :)

sagol kardeşim inan her satırında agladım küçük adamım benim ya rüyasıyla geldi adı rabbim ömür versin şuan grösen göz yaşlarımı yanaklarımdan nasıl süzülüyor birazdan çıkıcam küçük adamıma gidicem eşim dedi sabah canım akşam brilikte gidelim hava çok soguk üşürüsn hastalanırısn dedi bende deidm sütü biter aç kalır yüregim yanar deidm büyük ablam deidki bana brigün paşam evlat bambaşka inan onu tekmelerini hissediyorsun sonra dogum ediyorsun okadar acıya bebegin yzünü görünce unutuyorsun o acıyı inan 12 senedir bekledim küçük adamımı sezeryan oldum bri agrım var sonra bebegimi görmeye gittim eşim ayakta zor duruorsın yarın gideriz resimlerine bak yeter desede bak ayakta durabiliyorum deidm yürüdüm amma nasıl canım acıyor eşimi kandırmam lazımdı yoksa götürmezdi annelik böyle işte o minnacık bedenini görünce ne agladım eşim kızdı aglama bak burda bebegimiz dedi eşime o yogun bakımda bri sarılp aglamam varmış sorma o halimle içimi çeke ieçe agladım hemşire şaşırdı paşam yapmayın bebegini küçükte olsa çok bebek taburcu ettik dedi benim agzımdan tek kelime çıktı ben o cennet kokulumu 12 sene bekleidm 3 bebegim öldü ah bilseniz evladımın kokusunu içime çekemedim hiç dedim ben öyle dedim diye eşimle yollamış şapkasını çoraplarını eşiniz gelemiyor ona götürün demiş allahım nede güzel kokuyor evlat koyuyordu insan öpermi öptüm kıyafetlerini eşim ne kzıdı yapma paşam desede anne yüregi deidm durdum helede trafsfer olunca allahım canım ne yandı yavruma ne agladım kovdular beni dışarı aglıyorum diye inan o transfer olurken ömründen 10 yıl gitti annelik böyel brişeymiş korka korka yıkadım üstklerini heveslenip brişey alamadım orda yatması üzmüyor beni brişey olucak diye aklı çıkıyor bugünemede şükür diyorum ama bu vesvese beni öldürüyor bir gülsem korkuyorum oglun orda ne gülüyorsund iyorum deli gibi sıvı tüketiyorum evladıma süt olsun diyeallahım sütümü bol etsinde küçük adamım aç kalmasın annem diyor sagmakla olmaz kızımemse dahada artar kızımda okadar şiştiki gögüslerim öyle böyle degil üstlerine yatamadım ne agladım artık aglamak yok tamam amam evladım iyi olsunçok zor bri süreçten geçiyorum bunada şükrü amam yaşamayan bilemez inan beşşik bile almadım eve bri gelsin işşallah ben küçük adamıma geç kalıcam 3 poşet süt çıktı gene bunada şükür

Öncelikle negatif düşünmeyeceksin. Hep sütüm bol olacak diyeceksin.
Kendinede acımak yok. Hep şükür etmeyedevam.
Bende iki pramatüre annesi olarak tekrar söylüyorum paşam lütfen kendini strese sokma. Sütün oğlum için enbiyam ilaç.
Allah iziniyle oğlun eve gelince dahada zor günlerin olacak malesef. Şimdi böyle kendini yıpratırsınan o zaman gücün kalmaz.
Büyük oğlumda tam onbeş ay sütü sağarak verdim. Hiç beni emmedi. Ilk aylarda üç saate bir süt sağ yarım saat onun altını aç besle 45 dak bakmışım uykuya zaman yok hop gene süt sağma saati gelmiş.
Üç saate bir tek göğsü en az20 dak sağ canım. Yanımda muhakkak suyun bulunsun. Sağarken çok susuyorsun içtikte de sütün artıyor.
Hadi canım. Az kaldı gayret.

Canım büyük oğlumda bir dr ye sormuştum sütün artsın diye ne yapayımbana dr dedi ki: Mutluluk. Artık mutlu ol ki sütün artsın ve uyu dinlen boş zamanlarda...

DOKTOR TAVSİYELERİMİZ
Adı: Sofika
Serklajı Yapan Dr: dr.Dyawolow
Takip Eden Dr: dr.Dobreva
Sonuç: 37.hft normal doğum
2.gebelik
serklajı yapan dr:Ass. Dr.turan özmen
takip eden dr:op dr ismail küçükerdoğan
sonuç:39+1 doğum
-------------------------------------------------------------
Adı: tuubaaoz
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: op.dr.Orçun Sezer
Sonuç: 37+5 normal doğum
Adı: ceylinirem
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: op.dr.Ahmet Seçkin Önoğlu
Sonuç: 39+5 sezeryan doğum
Adı: Narmik
Serklajı Yapan Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer
Takip Eden Dr: prf.dr.Namık Demir-op.dr.Orçun Sezer-op.dr.Şenay Aycan-op.dr.Levent Erkan-prf.dr.Mert Kazandı
Sonuç: 32+4 spinal sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: saslan
Serklajı Yapan Drrf.dr. Namık Demir
Sonuç: sezeryan doğum
--------------------------------------------------------------
Adı: Fadik
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: doç.dr. Arda Lembet
Sonuç: normal doğum
---------------------------------------------------------------
Adı: Cananur
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Cemil Akgül
Sonuç: doğum
Adı: Yaren
2. bebek
Sonuç: 40 hft doğum
Adı: Nursin
Adı: Twiks
----------------------------------------------------------------
Adı: Edamecrin
Serklajı Yapan Dr: İsmail Küçükerdoğan
Adı: Tubaşeker
Serklajı Yapan Dr: Yunus Gedikbaşı
Adı: Crameren
Serklajı Yapan Dr: Ali Fuat Şengör
Adı: melikee
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: op.dr. Akif Alkan
Adı: girl85
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr. Musa Yılmaz
Adı: morkanat
Serklajı Yapan Dr: Filiz Bilgin Yanık
Adı: Sinannuray
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: Tuğrul Abacıoğlu
------------------------------------------------------------------
Adı: hidennisko
Serkalajı Yapan Dr: Hüseyin Mutlu(Mecidiyeköy Maya Klinik)
2. gebelik
takip eden dr: doç dr arda lembet
sonuç: 38+5 sezeryan doğum
Adı:sinem8484
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: prf. dr. Osman Devlioğlu
Sonuç:26-27(ikiz) hafta doğum
Adı: chnb
Serklajı Yapan Dr: doç. dr. Arda Lembet - doç.dr. Cem Demirel
Takip Eden Dr: dr. Hülya Artuç(Antakya-12.haftya kadar) -(12 haftadan sonra) doç.dr. Arda Lembet ve dr.Evin Nil Ugurlu
Sonuç: 36+4 sezeryan (topicimizin ilk hamilelik döneminde (13+4) laparoskopik abdominal serklaj yapılan hamişi:)
--------------------------------------------------------------------
Adı: LANDARC
Serklajı Yapan Dr: prf. dr. Bülent Duran
Sonuç: 28.hft doğum
-----------------------------------------------------------------------
Adı: dibircik
Serklajı Yapan Dr: Süleyman Eserdağ
---------------------------------------------------------------------
Adı:salihas
Serklajı Yapan Dr: Fuat Akercan (E.Ü.)
Takip Eden Dr:Aral Özbal
Sonuç:doğum
---------------------------------------------------------------------
Adı:Saliha06
Serklaj Yapan ve takip eden Dr: Nurettin Kavcı
Adı:nery
Serklaj Yapan Dr: prf.dr.Tarık Aksu(ilgisizmiş)
Takip Eden Dr: Dr. Türkan Örnek,Ayşe Saltık
Sonuç: epidural sezeryan
-------------------------------------------------------------------
Adı:Zeyhat
Takip Eden Dr:dr fatih durmuşoğlu
Sonuç:doğum (serklaj yok)
Adı:DEBA
Serklaj Yapan ve takip eden Dr: celal latif küpeli
Adı:güldenaz
Serklajı Yapan ve takip eden Dr:Tahir Aslan
------------------------------------------------------------
Adı:sezen_kayaalp
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: Rıza Karaca
Adı: ozlem483
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: prof. dr. Erol Tavmergan
Adı: elfce
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr.Handan Aytaç Özkul
Adı: Ayer82
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr.Tayfun Toptaş
Adı: Mavinilay
Serklajı Yapan Dr: 1. bebek: dr. Kemal Özgür,2. bebek: dr. Erhan Muluk
Takip Eden Dr: 1. ve 2. bebek: dr. Erhan Muluk
Adı: kelebek41
Serklajı Yapan Dr:
Takip Eden Dr: dr. Medet Yılmaz
Adı: safak
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: prof. dr. Ahmet Erdem
Adı: samyeli
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr. Tanser Şenses
Adı: durubebek
Serklajı Yapan Dr: yok
Takip Eden Dr: (İst)dr. Selman Laçin,(Çorlu) dr. Seval Eker
Adı: sevdanehri
Serklajı Yapan Dr: var
Takip Eden Dr: dr. Meltem Çavuşoğlu
Sonuç: 38+4 spinal sezeryan
Adı: haki
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: op.dr. serbülent orhaner
Sonuç: 2010(ikiz) doğum
Adı: fizer06
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr. mine sıdıka kermanlı
Adı: 26eser26
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr. mine inan
Adı: el-muallim
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr.ömer faruk vanlıoğlu
Sonuç: üçüz kız-doğum
Adı: k-ikbal
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: dr. selahattin kükner
Adı: fundaozen
Serklajı Yapan Dr: dr. sedat varol (prof dr. atıl yüksel farketmiş serklajın gerektiğini)
Takip Eden Dr: dr. sedat varol
Adı: xxnilxx
Serklajı Yapan Dr: prof. dr. mesut özsoy
Takip Eden Dr: prof. dr. mesut özsoy (şuanda izmirde)
Sonuç: 29+2 sezeryan
Adı: duyaydin
Serklajı Yapan Dr: prof dr erol tavmergen
Takip Eden Dr:(13. haftaya kadar dr aral özbal), prof dr erol tavmergen
Sonuç: 38+2 sezeryan doğum
Adı: Metal41
Serklajı Yapan ve takip eden Dr: doç dr arda lembet
Sonuç: 34 doğum
Adı:mues
Serklajı yapan dr:Eray çalışkan.inci çavuşoğlu
takip eden dr:inci çavuşoğlu
sonuç:35 hft doğum
Adı:eylülgülü
Serklajı yapan ve takip eden dr:Prof dr cemil akgül
sonuç: 37+4 doğum
Adı:aysetalha
Serklajı yapan ve takip eden dr:Prof dr ömür taşkın
sonuç:26 haftalık doğum
-----------------------------------------------------------------
Adı:Prenslerim
takip eden dr:naciye mülayim
sonuç:doğum
Adı:gurbetçiiii
serklaj yapan ve takip eden dr:prof dr özgür deren
sonuç:40.hft doğum
Adı:melek81
serklaj yapan ve takip eden dr:dr gökmen iyigün
sonuç:38hft doğum
Adı:merra1
serklaj yapan ve takip eden dr:dr ahmet seçkin önoğlu
sonuç:39.hft doğum
Adı:sinemis30
serklaj yapan ve takip eden dr:dr kahraman kolday
Adı:minibebi
serklaj yapan ve takip eden dr:prof.Bülent Ergun
Adı:fuumuu
serklaj yapan ve takip eden dr:esra çebi
Adı:efulim46
serklaj yapan ve takip eden dr:dr çetin arık
sonuç:hamile
Adı:svly88
serklaj yapan ve takip eden dr:maltepe üniv.
sonuç: 39hft doğum
Adı:mulberry8092
serklaj yapan ve takip eden dr:prof petek balkanlı kaplan
sonuç:40hft doğum
Adı:melekceren
serklaj yapan ve takip eden dr: dr halil ibrahim büyükbeşe
Adı:melek18
serklaj yapan dr: dr mesut kayman
takip eden dr: dr mesut kayman
sonuç: 33hft doğum
Adı:moonsherose84
serklaj yapan dr: dr seval taşdemir
takip eden dr: dr seval taşdemir
sonuç:37 hafta sezeryan dgm
Adı:happykelebek
serklaj yapan dr:dr kadriye çiçekli
takip eden dr: dr kadriye çiçekli
Adı:sibel_duru
serklaj yapan dr:dr atilla erler
takip eden dr: dr atilla erler
sonuç:38hft doğum
----------------------------------------------------
Adı:Lilymeredin
serklaj yapan dr:dr banu bingöl gönenç
takip eden dr: dr banu bingöl gönenç
sonuç:33+2te sezeryan doğum
Adı:kargunesi
serklaj yapan dr:dr sinem beden
takip eden dr: dr sinem beden
sonuç:34 hft sezeryan doğum
Adı:duygu173
serklaj yapan dr:dr tolga ergin
takip eden dr: dr tolga ergin
sonuç:38+4 sezeryan
------------------------------------------------------
Adı::landarch
takip eden dr::Arda Lembet
------------------------------------------------------
Adı::mlkyyy
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Aydın Köşüş
sonuç: 39.hft doğum(24+2de acil serklaj ama açılma devam edince 25+2de ikinci serklaj)
-------------------------------------------------------
Adı::mumudihaba
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Murat Erdemir
sonuç:12+6 da serklaj ve doğum
-------------------------------------------------------

Adı::eceberen
serklaj yapan ve takip eden dr:rof.dr.Namık Demir
sonuç:12 hft serklaj 37hft dogum
---------------------------------------------------------
Adı::elifinie
serklaj yapan ve takip eden dr:p.dr. Halit Fırat Erden
sonuç:doğum 13 hft serklaj
Adı::kıvırcık0934
serklaj yapan ve takip eden dr:p.dr.Filiz Saylan
sonuç:37+3 doğum (topicimizde ilk hamilelik öncesi serklaj yapılmış hamiş:)
Adı:aşam3405
serklaj yapan ve takip eden dr::doç.dr. Arda Lembet
----------------------------------------------------------------------
Adı::umudum1981
serklaj yapan ve takip eden dr:rof.dr. Namık Demir
sonuç:hamile 14hft serklaj
-----------------------------------------------------------------------
Adı::Akreb
serklaj yapan ve takip eden dr::uzm.dr.Hikmet Karabacak
sonuç: doğum
------------------------------------------------------------------------
Adı::canommm
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Bahar Mert
sonuç:doğum serklaj
---------------------------------------------------------------------------
Adı::Ares_06
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Esra Aktepe Keskin
sonuç: 36hft doğum 24+3de acil serklaj
------------------------------------------------------------------------------
Adı::minicik3
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Rakip Turan
sonuç:hamile 12hft serklaj
Adı::Feryal37
serklaj yapan ve takip eden dr::doc.dr.Barıs Ata 13. haftadan sonra Barıs Ata+prof.dr. Osman Develioğlu
sonuç:hamile 15+1 serklaj
Adı::jeton
serklaj yapan ve takip eden dr::doc.dr.Ali Gedikbaşı
sonuç:hamile 13+6hft serklaj
Adı::sutanesi
serklaj yapan ve takip eden dr::doc.dr.Arda Lembet
sonuç:hamile hamilelik öncesi laparoskopik abdominal serklaj yapıldı
--------------------------------------------------------------------------------
Adı::voiceseda
serklaj yapan ve takip eden dr::doc.dr.Ebru Öztürk
sonuç:doğum 20hft acil serklaj
---------------------------------------------------------------------------------
Adı::ravza_nur
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Sefa Kelekçi ve ekibinden Çağrı Bey..
sonuç:hamile serklaj
------------------------------------------------------------------------------------
Adı::yorgunbulutlar
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Bülent Gürhan Kahraman
-------------------------------------------------------------------------------------
Adı::eyeheaven
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Sükran Akalın
-------------------------------------------------------------------------------------
Adı::İnci_tanesi
serklaj yapan ve takip eden dr::dr.Mustafa Acet

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2008--------------var
hidennisko-------------erkek--------------Ege------------------------04.07.2008------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008-------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp---------------2009----------------var
saslan------------------erkek-----------ÇınarDemir------------------09.01.2009-------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009-------------var
Melek81---------------erkek-------------AliTuna---------------------07.02.2009-------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009-------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-------------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
hemşin53---------------kız----------------Elif------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?--------------------------01.09.2009------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül------------------------06.09.2009------------var
Yağmurcn-------------erkek------------YusufBora--------------------15.10.2009------------yok
Tuğba-ŞEKER----------erkek---------------?--------------------------24.10.2009------------var
el-muallim-------------üçüz kız-------------?-------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay--------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-------------.....2009---------------var
nermn---------------------?-----------------?------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik---------------kız&erkek------SelinAlmina&SerkanÇınar--------02.06.2010---------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?---------------------02.06.2010--------------yok
DEBA----------------kız&erkek------------------?--------------------...06.2010----------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin--------------------01.07.2010--------------var
cananur---------------erkek-------------AhmetKaan------------------07.07.2010--------------var
Canzi3445-------------erkek-------------------?----------------------16.07.2010--------------var
DERİSS--------------kız&erkek-----------Ecrin&Barış------------------23.12.2010--------------var
Edamecrin--------------kız----------------Gözde----------------------2010--------------------var
yasnur----------------erkek------------------?------------------------2010---------------------?
sinop-e----------------kız-----------------melis----------------------2010---------------------var
Yaren-----------------kız------------------Sezin----------------------20.02.2011--------------var
nefisem-----------------?--------------------?---------------------------.02.2011---------vajinal pesser
Güldenaz--------------kız--------------------?-----------------------------?-------------------var
pares83---------------kız--------------------?-------------------------21.03.2011-------------var
Tatlışoğlu-------------kız-------------------İlke------------------------03.03.2011-------------var
Nuray-----------------kız------------------Özge-----------------------20.03.2011--------------var
Şafak-----------------kız---------------------?-----------------------------?--------------------var
Ayer82---------------erkek-------------------?-------------------------21.04.2011--------------var
ozlem483-------------kız------------------Deniz-----------------------02.05.2011--------------var
Eylem-----------------kız------------------Duru------------------------16.05.2011--------------yok
Ardatuana------------kız-------------------Esila------------------------13.06.2011--------------var
Elifce-----------------kız-----------------EsmaEla----------------------18.06.2011--------------var
sbl1980--------------kız-------------------Duru------------------------01.07.2011--------------var
nurcan35------------kız-------------------Eylül------------------------07.2011------------------yok
jaluse--------------erkek--------------------?--------------------------15.07.2011---------------var
Mavilinilay----------kız--------------------Ekin-------------------------01.08.2011---------------var
Selen_k-------------kız-------------------Beren------------------------18.08.2011----------------var
minimini------------kız-------------------Beril--------------------------05.09.2011---------------var
samyeli------------erkek-----------------Eymen------------------------09.09.2011---------------var
Crameren----------erkek------------------Mert-------------------------13.09.2011---------------var
melekceren----------kız-------------------Melis------------------------16.09.2011---------------var
gamze81-----------erkek---------------ErsanÇınar---------------------17.09.2011---------------yok
elza81-------------erkek------------------Demir------------------------21.09.2011---------------yok
erdennazlı-----------kız-------------------Beren------------------------22.09.2011---------------var
arzufirdevs----------kız--------------------İnci------------------------- 22.09.2011---------------yok
tuubaaoz-----------erkek-----------------Kıvanç------------------------28.10.2011---------------var
sumeyye25----------kız------------------NisaNur-----------------------29.10.2011---------------var
jLIMBURG1985-----erkek-----------------Ömer Ali-----------------------08.11.2011--------------var
medusa_0403-------kız-------------------ElvinEce-----------------------20.11.2011--------------var
nursin1981-------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan-------------09.12.2011--------------var
ceylinirem----------erkek-------------------Enes------------------------16.12.2011--------------var
kardelen086-------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------------?-------------------yok
Boncuk26----------erkek-------------------Kerem-----------------------07.01.2012---------------var
deryak53----------erkek--------------------Kerem-----------------------21.02.2012---------------var
Bermel------------erkek-----------------------?------------------------------?---------------------var
girl85--------------kız-------------------------?-------------------------26.04.2012----------------var
sinannuray-------erkek-------------------Vahap Enes-------------------08.05.2012----------------var
Fadik-------------erkek------------------Yusuf Eymen------------------01.07.2012-----------------var
sinem8484------kız&erkek----------------Arda&Beren-----------------------?----------------------var
melikee------------kız--------------------------?-----------------------13.08.2012-----------------var
sofika--------------kız------------------------İnci----------------------04.09.2012----------------var
arzufirdevs-------erkek-----------------Muhammed Fatih---------------19.09.2012-----------------yok
sevdanehri54------kız-------------------------Rüya---------------------08.10.2012-----------------var
Ayer82-------------kız--------------------------?---------------------------?----------------------yok
mues-----------kız&erkek---------Meryem Hanne&Muhammed Baha------22.10.2012-----------------var
meleğim ve aşkım---kız---------------------Ravza Nisa-----------------17.10.2012-----------------var
chnb---------------erkek-------------------Ahmet Arda----------------14.11.2012----------laparoskopik abdominal serklaj
denizANASI---------kız-------------------------Su---------------------03.11.2012-----------------yok
Prenslerim------erkek&erkek----------------Emre&Erdem--------------15.11.2012-----------------yok
aysetalha----------erkek-------------------------?-------------------------?.2012------------------var
sezen_kayaalp-------?----------------------------?--------------------20.12.2012------------------var
sinemis30----------kız----------------------Yağmur Ada---------------?.12.2012-------------------var
minibebi------------?-----------------------------?--------------------?.01.2013-----------------var(acil)
hidennisko---------kız--------------------------Bade------------------16.01.2013------------------yok
eylulgulu----------erkek------------------------Emir-------------------21.01.2013------------------var
metal41-----------erkek--------------------Hasan Basri---------------21.01.2013-------------------var
yaren58------------kız--------------------------Selin?----------------23.01.2013-------------------var
duyaydin----------erkek-------------------------Meriç----------------19.02.2013---------------------var
happykelebek------erkek-----------------------Muhammed Emin-------20.02.2013---------------------var
lilymeredin---------erkek-------------------------Aren----------------06.03.2013--------------------var
sibel_duru----------kız---------------------------Duru--------------------21.04.2013-------------------var
mulberry--------------kız--------------------------Eslem----------------23.04.2013---------------------var
melek81---------------kız---------------------------?-------------------25.04.2013-----------------------var
kargunesi-------------kız-------------------------Ayşe Ece--------------------07.05.2013--------------------var
merra1----------------kız------------------------Elif Beste--------------13.06.2013--------------------var
ugurum77------------erkek-----------------------?---------------------13.06.2013-----------------var
svly88-----------------erkek------------------------?-----------------17.06.2013----------------------var
gurbetçiiii-------------kız------------------------Esma Asel--------------18.06.2013-----------------var
mlkyyy----------------kız-----------------------Almila Simay------------18.06.2013-------------------var
melek18--------------kız--------------------------Feyza---------------18.06.2013------------------ var
19asos03-------------erkek-----------------------Anıl Efe--------------24.06.2013--------------------var
efulim46--------------kız--------------------Zeynep Mukaddes-------26.06.2013-----------------var
moonsherose84-------kız----------------------Havva Eliz-------------13.07.2013----------------------var
mumudihaba----------kız-----------------------Yüsra----------------05.08.2013--------------------var
deniizzz---------------kız-------------------------Elin-----------------16.08.2013--------------------var
ARES_06--------------kız-------------------------?--------------------03.09.2013-------------------var
kıvırcık0934----------kız---------------------Zeynep Larin-----------16.09.2013-------------------var (hamilelik öncesi)
elifinie-----------------ikiz kız-----------------Ayşe&Zeynep-----------07.11.2013--------------------------var
minito---------------kız&erkek-----------------Doğa&Rüzgar-----------08.11.2013-------------------------var
akreb-----------------------kız----------------------Berrak---------------12.11.2013----------------------var
paşam3405--------------erkek---------------------Muhammed Emin-----14.11.2013---------------------pesser takılmıştı
voiceseda-------------erkek-----------------------Eymen Ulaş------------24.11.2013--------------------------var
umudum1981-------------erkek-----------------------?--------------------05.12.2013------------------------var
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj
feryal37--------------------kız---------------------------------------27.01.2014-----------------------var
aryamia--------------------erkek------------------------------------09.02.2014--------------------yok
jeton-------------------------?--------------------------------------22.04.2014--------------------var
sutanesi1982----------------erkek--------------------------------------01.05.2014-------------------laparoskopik abdominal serklaj
meryusem--------------------?-------------------------------------------?--------------------------var
yorgunbulutlar--------------erkek-------------------------------------19.05.2014-----------------------var
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih

mmery----------------------
saftunc---------------------:86:
burcim----------------------:86:
Regrete----------------------:102:
fuzuli83---------------------:86:
bebilem----------------------:86:
mrymyldz--------------------:86:
bade81-----------------------:86:
nihan_n----------------------

RAVZA-nur canım sen de cinsiyetini tahmini dogumtarihini söyle bana seni de ekleyelim hamileler bölümüne..
kızlar eksik olanlar yazsın listemiz azalmasın

FERYALL canım prensesimizin ismi ne olacak?karar verdin mi?
onu da eklemek istiyorum...

sen beni bol bol bilgilendir canım inan çok ihtiyacım var buna
Canım büyük oğlumda bir dr ye sormuştum sütün artsın diye ne yapayımbana dr dedi ki: Mutluluk. Artık mutlu ol ki sütün artsın ve uyu dinlen boş zamanlarda...

mutluyum çok şükür yarın oglumla emişicez yaşasın

ben geldim cennet kokulumla buluştum doktoruyla konuştum çok şükür herşey yolunda dedi böyle gidersen dedi 3 hafta sonra yanında dedi yani 27 aralık oluyor bu 15 gram vermiş benim kuzum kusuyor yavrum bugün gittim yanına ömrüme aldıgım baddaniyeyi sermişler altına allahım içim bir tuaf oldu dünya sanki durdu dedim güzel kızım ömürüm sana nasip olmadı kardeşine oldu dedimiçimi bir çekesim vardıki sormayın benim küçük adamı yüzüstü yatırmışlar kolundaki katadirali çıkarmışlar yavrumun bütün kolları delik deşik kıyamam kuzuma hemşireye dedim kusmuş çok pislenmiş dedim allahım gazlı bezi yastık yapmışlar görseniz gülersiniz okadar küçükki kafası gazlı bez yastık gibi kocaman kalmış degiştirin dedim batmış allah bilir ne kadar yattı kuzucum kusmasını sordum hemşire dedi midesi bagırsaklarıda daha gelişmediginden oluyor dedi kuzuma gene oksijen vermişlerdi minnacık bedeni soyulmuştu pul pul kalp atışları ara ara iniyor aşagıya makina ötmeye başladı küvezine dokundum az oynattım geri geldi kalp atışları bilmiyorum amam yogun bakımından memnun degilim nedense ya 4 bebege 1 hemşire var biri brryerden digeri briyerden aglıyor içim acıdı bebelere bana bugün müjdeli haberi verdiler kızlar yarın güzel bir duş alın gögüslerinizi sagın öyle gelin paşam dediler nedenki dedim emişiceksiniz dedi hemşire allah demişim gözlerimdeki pırıtıyı görseydiniz 32 dişim dışarda nede seviniyorum rabbime şükürler olsun artık ogluma meme vericem okadar bekledim 23 gün sonra muradıma ericem işşallah kafama takılan lar var:44::44:
1- bebek neden kusar:44:
2-uyku aknesindenmi kalp atışı yavaşlar:44:
3-allah korusun kalbinde bri sorun ols adoktor farkederdi degilmi:44:
hemşireye dedim çok hareketliydi buraya geldi hareket yok dedim size öyle geliyor hareketli bebeginiz dedi göz muayenesi var bu hafta 450 milyonu getirin dedi bu hafta dokturu çagırıcaz dedim tamam dedim zamanını o belirlicekmiş 750 milyonda kalp için dedi zamanını ben dicem dedi eşim eve erken gelirse küçük adamıma gene gidicem yarında emişicez işşallah allahım emeklerimi boşa çıkarma ne olur 12 senelik özlemimi bana bagışla yalvarrırım sana o daha çok küçük o hasta olmasın ben olayım agzı dili yokki şuram buram agrıyor desin küçücük bedeniyle yavrum savaşıyor elimden hiç brişey gelmiyor ah paşam diyorum bunada şükürallahtan herşey diyorum ama ne biliyim kollarını gördükçe morluklarını allahım içim acıdı ona birşey olmasın diye yerimden kalkmadım ben saglıgı için yapıyorlar ama ne biliyim canım acıyor igneleri her sokuşlarında kollarına aglıyordur kuzum sag saglim bir çıkaydı şu hastaneden işte ozaman dünya benim olucak inanın bayram ilan edicem ogünü o gece hiç uyumucam 10 dakika görebiliyorum yavrumu çık diyorlar bana ozaman evime gelsin doya doya seyredicem uykummu geldi gidicem yüzümü yıkıcam gene durucam başında içime çekicem kokusunu adınla yaşa bebegim muhammet eminin

rabbim olmayanlarada tez zamanda versin inanaın aklıma geldikçe dua ediyorum

allah dualarını kabul etsin inşallah kuzum kıyamam bebişine geçer hepsi geçer morluk ta geçer tombiş tombiş olur înşallah

antibiyotiğini değiştirsin yaa canım benim önceki gebeliğimde dr inatla vermedi bana suprax verdi günde 1 tane arttıda arttı bebeğim gitti .bu dr um alfasilin verdi 3 tane tak diye kesti enfeksiyonu şimdişik iyiyim ben başka dr a git çok merak ettim seni (

banyo yapınca çok yoruluyomusun sende? hep yattığından soruyorum bende yatıyorum ya.mahvoluyorum çıkçak gibi oluyo sanki tarlada çalıştım

banyo yapınca çok yoruluyomusun sende? hep yattığından soruyorum bende yatıyorum ya.mahvoluyorum çıkçak gibi oluyo sanki tarlada çalıştım

canım yaa, sen de mi yoruluyorsun? Ben de banyoda cok yoruluyorum, kalbim deli gibi atior, saclarımı da kulak hizasında kestirdim orda cok kalmiyim diye, gene de nefes nefese kaliyom banyoda...

Bende tam küscektim sana,hamişlerde adim yok diye ;( malum hormonlar yuzunden baya alinganim :) bebegim kiz teyzesi ve 7 nisan tahmini dogum tarihimiz

Arkadaşlar çarşamba günkü kontrolden sonra gece 1:30 da barış beye mail gönderdim. 15 gün beklemek istemiyorum diye..hemen cevap yazmis sağolsun. Benimde aklimdaydiniz diye cevap yazmis.
Kismetse randevum haftaya perşembeye kendisi ile,
Ve kendisi doğuma giremediği için dogumumu esi bursa cekirge dorukta kendisi yaptıracak.
Perşembe günü gidip kendisi ile tanıştım ve görüştum.
Ne zaman hangi saatte olursa olsun doğuma gelecek.
Bu konudada güvendiğim bir dr olmasi beni psikolojik olarak çok rahatlattı.

Barış bey gibi bir dr la bu süreci geçirmek en buyuk şansım oldu.

Evet canim,3. Aydan beri yatiyorum,o aydan beri banyoda cok asiri yoruluyorum,zaten oturarak banyo yapiyorum,tansiyonum dusuyo,mutlaka da bir sure akintim oluyo banyo sonrasi,burda okumustum sk banyo olmuyorum kaslari yumusattigi gevsettigi icin,ben zaten korkudan seyrek yapiyorum,siliyo annem islak mendille,doktordan doktora ve cok kaynar suyla olmuyorum ilik oluyorum kaslarim gevsemesin diye.. O kadar canim :) inan saclarim yagli kalmaktan uzadi,dibim geldi bi suru :) napalim katlanicaz

Feeyalcim doktorun istanbulda mi? Hangi hastanede ve muayene ucreti filan sana kaca maloluyo.?? Cok pahali mi?

Ilk sıraya çıkmışim.
Inşallah zamanında gelir bebeğim.

Merry rabbim kısmet ederse ismimiz AYSENAZ olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…