- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.221
Chnb baktım o topige gördüm o yazıyı,hak veriyorum yazılanlara doguma 1.5 ay kala gitmeme rağmen cok ilgilendi benimle ayrıca hiç paraci degil bana muayene degi, hep nst randevusu aldirirdi yani arada cok uçuk fark oluyordu,insallah bu seferde memnun kalırım
bu prepar ı anlamadım ben araşturdım faydası yok yazıyopeki bu ilaç neden var o halde ??
ben şimdi 2 aylıktan beri 3 günde tam doz proluton, 0.6 lık clexan ,magnorm 10 gündür (16-17 haftada ) prepar kullanıyorum ağrım sancım yok erken değilmi dedim rahmi uyutur prepar dedi dr .başka biyere mi gitsem ?? ankara eskişehir ??
sanırım bir saplak yesem iyi olacak bari aglamalarım yerini bulur..
chnb ben depresyonamı girdim nedir bir dokun bin ah işit ama tşk ederim düşüncelerine sevindim
sen sakın bırakma hepimizin bel kemigisin..sensiz olmaz bu topic
mumu canım yazdıkların beni cok mutlu etti..sen ne güçlü kadınsın böyle helal olsun...
insallah güzel sözlerin gercek olur hakkımızda hayırlısı...
meryusemmmm sana yazmıstım görmedin arkadasım..
listede eksik yerlerimiz var bebegin tahmini dogum tarihi nedir?
cinsiyetiniz belli olmadı mı daha..
kızzzz ben sana ne diyeyim:)) ben sana diorum daha sık gel die o da bana demiş..
yuvarlanıp duran arkadasım ben genelde burdayım listem var gidemem bir yere..
ama bazen sessiz kalıyorum..biliyorsun hamile kalamadım 15 ay gecti kayıbım üstünden bazen cok ümitsizleşiorum.
kasılma,sancı,enfeksiyon bunlar benim yasayıp bilemedigim seyler..
bazen yeni gelen arkadaslarıma sizlerden duydugum tavsiyeleri yazıyorum
onlarda bilmeyerek kaç haftalıksın ya da cocugun kaç yasında dior susuyorum..
o zamanda ölesine konusan deeneyimsiz gereksiz gibi hissediyorum
offf bir dokundun ne cok anlattım bak
canım crp 12 perinotologlara göre yüksek olabilecek bir deger..
bence baska bir doktora daha gitmende ve tahlilini yeniletmende fayda var..
canım kesinlikle erken dogumdan iyidir,eger erken dogumu engelledigi uzerine bir kanıt varsa zaten asla dusunmem kullanım konusunda.Benim simdiye kadar okuduklarım genelde erken dogumu engellemede dogrudan etkisinin olmadıgı yonundeydi.Ben ilk defa kullanmak durumunda kaldıgım icin simdi daha ayrıntılı bir arastırmaya ihtiyac duydum.Yeni bir sey okudum mesela simdi, Yale universitesinde progestanın nasıl erken dogumu engelledigini bulmuslar-progestan erken membran rupturunu enggeleyerek erken dogumu engelliyormus,bir baska deyisle eger erken dogumunuz sularınızın erken gelmesi yuzunden oluyorsa progesteron ile buna engel olunabiliyormus.Ama onun dısındndaki erken dogum sebeplerine bir etkisi var mı henuz belli degil.Ben okumaya devam edeyim,yeni bir seyler buldukca paylasırım.
İngiliz Kraliyet jinekoloji ve Obstetrik Birliği, tekrarlayan düşükler ile ilgili Mayıs 2003'de yayınladığı kılavuzda düşüğü önlemek amacı ile progesteron kullanımının hiçbir olumlu etkisinin olmadığını belirtmekte, ve bu uygulamanın sürdürülmesi için elde hiçbir bilimsel kanıtın olmadığını bildirmektedir. tüp bebek uygulamaları ise farklı bir durum arz etmektedir ve bu önerilerin dışındadır.
Bununla birlikte son yapılan araştırmalar progesteronun düşükleri önlememekle birlikte erken doğumun engellenmesinde önemli rol oynayabileceğini göstermektedir.
Alper Mumcunun yazısından çıkardığım İngiliz Kraliyet Jinekoloji birliğinin araştırması 2003 te. O zamandan bu zamana çok şey değişmiş olabilir.
Bir de düşüğü engellemez ama erken doğumu engellemede önemli rolü olabileceği denmiş.
Arda Bey'in yazısı da bu görüşü destekliyor sonuç olarak...
Hamilelik 37- 40 hafta kadar süren bir maratondur. Bu süreçte anne adaylarını endişelendiren en önemli konulardan biri erken doğum riski ile karşı karşıya kalınmasıdır. Özellikle rahim uzunluğu ölçümü erken doğum riskinin belirlenmesi açısından son derece önemlidir.
Doç. Dr. Arda Lembet
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Bebeğinizi, kollarınıza daha erken alma düşüncesi size bir anlık da olsa güzel gelebilse de; erken doğum, bebeğin sağlığını riske atacak birçok faktörü beraberinde getirmektedir. Bunun için gebelik süresinde, erken doğum riskinin belirlenip buna yönelik tedavi uygulanması gerekmektedir.
Birçok bebek erken doğum sebebiyle 1 yaşına girmeden kaybediliyor
Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımlamasına göre; 20. gebelik haftasından sonra doğumun ister ağrıların başlaması veya suyun gelmesi isterse de başka bir nedenle 37. gebelik haftasından önce gerçekleşmesi “erken doğum” olarak adlandırılır. Dünyada her yıl 13 milyon “prematür bebek” doğmakta ve bunların 1 milyonu henüz 1 yaşına girmeden kaybedilmektedir. Anne karnındaki bebek ve yeni doğan (ilk 28 gün) dönemindeki tüm ölümlerin %80’i erken doğumlardan kaynaklanmaktadır.
Erken doğumu engellemede yeni yaklaşım
Daha evvel yapılan çalışmalar geçmişinde erken doğum öyküsü bulunan gebelerde cervix (rahim ağzı) uzunluğu ölçümünün erken doğumu tahminde önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Rahim uzunluğu ne kadar kısa ise; erken doğum ve rahim içi enfeksiyon ihtimali de o derece artmaktadır. Yakın dönemde uygulamaya giren tedavi yaklaşımlarından biri de geçmişinde erken doğum öyküsü olan hastalara progesteron tedavisi verilmesi ile erken doğumun anlamlı şekilde azaltılmasıdır.
Progesteron tedavisi erken doğum riskini azaltır
Temmuz 2011 de yapılan çok merkezli bir çalışmada görülmektedir ki; geçmişinde erken doğum öyküsü bulunmayan ve risk faktörü olmayan 19-24. gebelik haftasını içeren grupta rahim uzunluğunun kısa ölçüldüğü durumlarda, vajinal yoldan yapılan progesteron tedavisinin erken doğumu anlamlı şekilde azalttığı gözlenmiştir.
Tüm gebeler rahim uzunluğu ölçümü yaptırmalı
Tüm hamilelik süreçlerinde erken doğumu tahmin ve engellemede izlenecek yol rahim uzunluğu ölçümü ile tarama gerçekleştirmektir. Çünkü erken doğuma giren hastaların yarısında geçmişinde bir risk faktörü bulunmamaktadır.
Erken doğumun getireceği olumsuzluklar
Genel gebe popülasyonunda sıklığı %12.5’e varan erken doğum, anne karnındaki ve ilk 28 gündeki bebek kayıplarının % 70' inden sorumludur. Tüm cerebral plasylerin (beyin felci) % 50’si ve çocukluk çağı körlüklerinin % 30'u erken doğuma bağlıdır. Anne, fetüs sağlığı ve genel toplum üzerine olan etkilerinden dolayı erken doğumu erkenden tanımak, tahmin etmek, engellemeye çalışmak azami derecede önemlidir.
Erken doğan bebekleri bekleyen en önemli riskler
Solunum problemleri
Beyin içi kanamalar
Yeni doğan retinopatisi (körlük)
Zeka ve motor fonksiyon bozuklukları
Bağırsak problemleri
Bir kadın risk faktörü taşımasa da erken doğum yapabilir mi?
Şu an itibariyle erken doğumun tüm nedenleri maalesef bilinmemektedir. Yüksek risk taşımayan hastalar da erken doğum yapabilmektedirler. Ancak önceki gebeliklerin erken doğumla sonlanmaması ve gebelik izlemi boyunca tetkik, inceleme ve genel sağlık halinin iyi gittiği durumda bu risk çok daha aşağı çekilmektedir.
Doç. Dr. Arda Lembet'in bir gazetede yayınlanmış yazısı alıntıdır.
Progestana vurgu yapmış. Geçen hafta benim burada takibimi yapan ve Arda Beyle iletişim halinde olan Dr. Hülya Artuç'a sordum. Kaygılarımı paylaştım. Yazı okuduğumu kız bebeklerde yumurtalarla ilgili sıkıntılar olabiliyormuş (Ki burada Duru Bebeğin kızında olmuştu) erkeklerde de pipi deliği yan oluyormuş filan dedim. Düşük yapmaktan iydir dedi. Biz bu konuyu tartışmıştık Gamze, Tubalardöneminde. Erken doğup yaşamamasından ya da erken doğup daha büyük sıkıntılar yaşamasından iyidir dedik. Ufak bir operasyonla düzelir meseleler. Ben kullanılmalı taraftarıyım bir de Allah korusun kullanmasak vicdan azabı da olabilir...
bugün kontrolümüz vardı..hafta da bir gidioduk ama doktorum artık 2 haftaya cevirdi..27. haftayı bitirdik..serviks boyu:19mm..Allah a çok şükür ki 6 haftadır deısmedı...nst ye de bağlandım..ondada sancı çıkmadı..doktorum gülücüklerle umudumuzu ii ce artırdı..her hafta 30 u bulursak dıodu ..bu hafta 32 yı bulalım dedi:))) bu hafta ilk defa vajinal muayene de yapmadı..kızlar inşallah serklajsız bu şekilde götürürüm..bu arada 1.5 aydır da raporluyum..evde yatıyorum..
Maşallah oh diyeceğin bir dönem artık...
hahahha paşam güldürdün beni hiç üşenmezsin gelirsin demek izmite..biri şaplakmı diid büyük bri zevkle
umudsuzluga kapılıcanmı çabuk dogru süle vallahi erinmem atlarım süpürgene gelri seni döver öle geri dönerim çok gzüel dayak atarım ben derecelerim var
unutma vesvese şeytandan umdu allahtanben 2 oglumda 7 sene hamile kalamadım dua et yaradana yaklaş al abdestini ser seccadeni secde et rabbime inan için huzurla doluyor ondan iste ver de vermiyorsa bri sebebi vardır unutma seni seven paşagül
yok canım ne kusuru...ben dolmusum sanırım..Kız o ne demek gereksiz felan hakediyorsun saplag,hepimizin ister istemez bı faydası oluyor birilerine,ben yanlış yazmisim sen cevap yazinca fark ettim,yazarsın degil yazarım demek istedim benim klavyenin hatası kusura bakma lütfen
Ayrıca gözün korkmasın bende hamile kalmadan once kasilmalar olursa ya erken doğarsa korkusu çoktu,ama cok sukur hiç sorun olmadı o yuzden sanırım bunda biraz rahatım,sende şimdiden bosuna korkutma gözünü
teşekkr ederim canım..çok sevindim düşüncelerine..dualarını eksik etme sende bana..mmery kızlara sonsuz katılıorummm:) ben de yeniyim ama burda bana en çok yardımcı olanlardan birisin sen.allah razı olsn..inşallah hepimz güzel günlerimizi paylaşıcaz burdan inancınm sonsuz...burdaki arkadaşlar olmasa ben napardım bilmem..çevremde değil dikiş düşük yapan bile yok desem inanır msınız..tek yardmcım sizlersizin..hepinize minnettarım..iyiki varsınız...
okudum canım okudum ama ne diyebilirimki..Gel bacım beraber ağlaşalım ben bir posta ağladım bugün. Ohhh sefam olsun rahatladım. Ağlamak ne büyük lütufmuş açıldım...
Depresyon mu bu aralar ben de depresyondayım galiba...
ahh ahh insallah tatlı komşum..Ah benim hasas komşum yine üzmüşsün kendini.
Olacak Allah'ın izniyle.
gözünaydın ne güzel bir haber bu..1,9mm kötü bir serviks deil seni daha haftalarca götürebilir:))bugün kontrolümüz vardı..hafta da bir gidioduk ama doktorum artık 2 haftaya cevirdi..27. haftayı bitirdik..serviks boyu:19mm..Allah a çok şükür ki 6 haftadır deısmedı...nst ye de bağlandım..ondada sancı çıkmadı..doktorum gülücüklerle umudumuzu ii ce artırdı..her hafta 30 u bulursak dıodu ..bu hafta 32 yı bulalım dedi:))) bu hafta ilk defa vajinal muayene de yapmadı..kızlar inşallah serklajsız bu şekilde götürürüm..bu arada 1.5 aydır da raporluyum..evde yatıyorum..
bugün kontrolümüz vardı..hafta da bir gidioduk ama doktorum artık 2 haftaya cevirdi..27. haftayı bitirdik..serviks boyu:19mm..Allah a çok şükür ki 6 haftadır deısmedı...nst ye de bağlandım..ondada sancı çıkmadı..doktorum gülücüklerle umudumuzu ii ce artırdı..her hafta 30 u bulursak dıodu ..bu hafta 32 yı bulalım dedi:))) bu hafta ilk defa vajinal muayene de yapmadı..kızlar inşallah serklajsız bu şekilde götürürüm..bu arada 1.5 aydır da raporluyum..evde yatıyorum..
merhaba. benim 20. haftaya kadar her hangi bir açılma sorunum yoktu. akıntıyla hafif kanamalarım oluyordu sadece. 22. haftamda rahim ağzı uzunluğum 2,5 cme kadar düştü. normalde 4,62 di yani herşey yolundaydı 10 gün öncesine kadar. açılma ile birlikte 2 gün önce rahim ağzıma dikiş atıldı.erken dikiş atılması önemli falan demiş bazı arkadaşlar umarım benim için geç olmamıştır. bi sürü ilaç içiyorum. kasılmaları önleyici. allahım bebeğimle bana acısın bizi birbirimizden erken ayırmasın. her güne şükrederek uyanıyorum.
Benim bu gece cok disim agridi sabaha kadar uyuyamadim.. ve o kadar cok şiddetli basim agridiki basimi tasimak istemedim. o nasil bir başağrısıydi öyle Allahim..
simdi şükür daha iyiyim ama yinede azda olsa disim agriyor ve inşallah iltahap yoktur. bugün igne vurmak icin hemsire gelecek, kan ve idrar verecegim insallah hersey yolundadir. Bu halde nasil giderim disciye, cok huzursuzum.. dualariniza ihtiyacımiz var..
Mmery......... Canım o nasıl bir düşünce öyle, hic olmadi.. bazen insanlar yillarca kotu deneyimler yasarlar ama ogrenemezler bilgi edinemezler. bazende yasamadan ne cok sey arastirir ogrenirsin.
Bu düşüncenden cabuk uzaklas. Sen o listeyi hazirlayarak ne cok emek verdiginin ve surekli guncel tutarak ne cok kisiye faydali oldugunun farkinda degilsin heralde.. o dualari almak kolaymi.. seni seviyoruz, sen vazgeçilmezsin burada bilesin
Canim sorunu görmedim, bazen farkedemiyorum sayfalar hizli ilerleyince. böyle cevap veremedigim başka arkadaşlar var ise kusuruma bakmayınınız.
26.05.2014 - cinsiyeti ilk erkek olabilir demisti erken haftalarda sonrasinda da pekte net olamadi kizda olabilir, yani supriz simdilik. belli olunca yazarim canim.(Rabbim saglikla hayırlısıyla gelsin dünyamiza..)
Serklaj: 14 hafta +2
Doktorumuz: Prof. Dr. Özgür Deren
yok canım beni telaşlandırmıyosun iyi geliyosun .ben progestan hiç kullanmadım .benim dr um buna karşı fakat proluton iğne çok kullandım .kızımda kıllı ama eşimin sülalesi kıllı zaten :) dr a dedim iğnedeki hint yağı kıl yapıyomuş diye yok böle bişi dedi yapıyosada yapsın kar zarar ilişkisini ölç dedi.benim derdim prepar ??? çarpıntı yapmıyo bende migrenliyim ben bani ilaçlar fazla etkilemiyo ağrıyı hiç bilmiyorum bilemiyorum ağrı eşiğim yüksek .bu arda beyi çok duydum bikez olsun gitmek istiyorum çok saol canım
merhaba. benim 20. haftaya kadar her hangi bir açılma sorunum yoktu. akıntıyla hafif kanamalarım oluyordu sadece. 22. haftamda rahim ağzı uzunluğum 2,5 cme kadar düştü. normalde 4,62 di yani herşey yolundaydı 10 gün öncesine kadar. açılma ile birlikte 2 gün önce rahim ağzıma dikiş atıldı.erken dikiş atılması önemli falan demiş bazı arkadaşlar umarım benim için geç olmamıştır. bi sürü ilaç içiyorum. kasılmaları önleyici. allahım bebeğimle bana acısın bizi birbirimizden erken ayırmasın. her güne şükrederek uyanıyorum.
Benim bu gece cok disim agridi sabaha kadar uyuyamadim.. ve o kadar cok şiddetli basim agridiki basimi tasimak istemedim. o nasil bir başağrısıydi öyle Allahim..
simdi şükür daha iyiyim ama yinede azda olsa disim agriyor ve inşallah iltahap yoktur. bugün igne vurmak icin hemsire gelecek, kan ve idrar verecegim insallah hersey yolundadir. Bu halde nasil giderim disciye, cok huzursuzum.. dualariniza ihtiyacımiz var..
Mmery......... Canım o nasıl bir düşünce öyle, hic olmadi.. bazen insanlar yillarca kotu deneyimler yasarlar ama ogrenemezler bilgi edinemezler. bazende yasamadan ne cok sey arastirir ogrenirsin.
Bu düşüncenden cabuk uzaklas. Sen o listeyi hazirlayarak ne cok emek verdiginin ve surekli guncel tutarak ne cok kisiye faydali oldugunun farkinda degilsin heralde.. o dualari almak kolaymi.. seni seviyoruz, sen vazgeçilmezsin burada bilesin
Canim sorunu görmedim, bazen farkedemiyorum sayfalar hizli ilerleyince. böyle cevap veremedigim başka arkadaşlar var ise kusuruma bakmayınınız.
26.05.2014 - cinsiyeti ilk erkek olabilir demisti erken haftalarda sonrasinda da pekte net olamadi kizda olabilir, yani supriz simdilik. belli olunca yazarim canim.(Rabbim saglikla hayırlısıyla gelsin dünyamiza..)
Serklaj: 14 hafta +2
Doktorumuz: Prof. Dr. Özgür Deren
slm hanimlar arada sirada sizi takip ediyorum...ben sizinle ayni durumdayim..bende gecen yil 21aralikta 26 haftalikken erken dogum yaptim canim kizim ü c gün yasiyabildi...benim hamileligm cok güzel geciyordu hic bir sorunumuz yoktuu..gece on ikide yataga girdim baktim bi islaklik hissettim akinti sandim neyse ne göreyim kanamam var neyse hastaneye gittikk rahimim 8 cm acilmisti hemen dogumhaneye aldilar beni normal dogum yaptimm iste benim hikayemde böyle...ama allahima sükürler olsun simdi yine hamileyim 30 haftalik olduk.bundada erken riskim var progestan kullaniyorum ve hafta bir igne vuruyorum..burada bi kizim olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?