Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mmery kızlara sonsuz katılıorummm:) ben de yeniyim ama burda bana en çok yardımcı olanlardan birisin sen.allah razı olsn..inşallah hepimz güzel günlerimizi paylaşıcaz burdan inancınm sonsuz...burdaki arkadaşlar olmasa ben napardım bilmem..çevremde değil dikiş düşük yapan bile yok desem inanır msınız..tek yardmcım sizlersizin..hepinize minnettarım..iyiki varsınız...

İnşallah canım. Ben hemcinsimiz dr lerin başarılarından ayrıca mutlu oluyorum. Genelde diyorlar ya erkek dr ler daha başarılı diye...

Canım yani haftada 1000 mg ı geçiyor. Ayrıca progestan kullanıyor musun? Şunu tekrar diyeyim geçmişte peynir ekmek gibi kullanıyorlardı arkadaşlar bu ilaçları. Çarpıntı yaptığını diyorlardı. Bir de geçmişte çok araştırdık progestan neye yarar neye yaramaz diye bulursam yazarım progestan miktarını geçmişten. Fazlası bebeklerde kıllanma, erkek bebeklerde pipi ucu deliğinde yanlık ve kızlarda yumurtalıklarda bir sıkıntı yazıyordu. Ama geçmişte arkadaşlardan öyle kıllı bebek filan olmadı ama bir arkadaş vardı durubebek onun kızında yumurtalarla ilgili sıkıntı oldu bir. Bir de ben büyük oğlanda ilk 3 ay çok kullandım yalnız. Benim büyük oğlum tek testisli doğdu. Birkaç dr ye sordum ilgisi yok dedi biri bugün yok diyoruz belki yarın var deriz dedi. Böyle yani... Seni telaşlandırmış oldum galiba ama dediğim gibi ciddi sorunlar olmadı. İmkanın varsa bunca kayıp yaşamışsın ankaraya gitmeni tavsiye ederim en azından ilaç dozlarını ayarlarsın. İstersen benim dr m Femical klinikte doç. dr. Arda Lembet. dr ye sor bölümü var kılinikte. Görürse cevap veriyor durumunu ve ilaçlarını paylaş istersen...

Gel bacım beraber ağlaşalım ben bir posta ağladım bugün. Ohhh sefam olsun rahatladım. Ağlamak ne büyük lütufmuş açıldım...

Depresyon mu bu aralar ben de depresyondayım galiba...

Ah benim hasas komşum yine üzmüşsün kendini.
Olacak Allah'ın izniyle.

Geçmişte yazışmalarımızdan alıntılar...

bugün kontrolümüz vardı..hafta da bir gidioduk ama doktorum artık 2 haftaya cevirdi..27. haftayı bitirdik..serviks boyu:19mm..Allah a çok şükür ki 6 haftadır deısmedı...nst ye de bağlandım..ondada sancı çıkmadı..doktorum gülücüklerle umudumuzu ii ce artırdı..her hafta 30 u bulursak dıodu ..bu hafta 32 yı bulalım dedi:))) bu hafta ilk defa vajinal muayene de yapmadı..kızlar inşallah serklajsız bu şekilde götürürüm..bu arada 1.5 aydır da raporluyum..evde yatıyorum..

Maşallah oh diyeceğin bir dönem artık...

hahahha paşam güldürdün beni hiç üşenmezsin gelirsin demek izmite..
haklısın banyomu yaptım abdesimi aldım seccademi serecegim şimdi..ben de seni seviyorum paşagül
yok canım ne kusuru...ben dolmusum sanırım..
yavrucum benim korkum kasılmalar deil henüz hele bir o asamaya geleyimde:)
teşekkr ederim canım..çok sevindim düşüncelerine..dualarını eksik etme sende bana..
evet burası bizim için büyük sans iyi degerlendirelim bebelerimiz olunca da terketmeyelim
Gel bacım beraber ağlaşalım ben bir posta ağladım bugün. Ohhh sefam olsun rahatladım. Ağlamak ne büyük lütufmuş açıldım...

Depresyon mu bu aralar ben de depresyondayım galiba...
okudum canım okudum ama ne diyebilirimki..
biliorsun ben de buraya gelin geldim 1000km ötede ailem..
kendimi öyle yalnız hissediyorumki..kızımı kaybedince daha iyi anladım
eşimin ailesinden gezip tozdugumuz insanların hiçbiri yanımda deildi..şimdi de ben onların yanında deilim bu yüzden..
yine bir işin,evlatların var onlara sımsıkı sarıl :13:

evet aglamak iyi geliyor test edip onayladım bende
Ah benim hasas komşum yine üzmüşsün kendini.
Olacak Allah'ın izniyle.
ahh ahh insallah tatlı komşum..
gözünaydın ne güzel bir haber bu..1,9mm kötü bir serviks deil seni daha haftalarca götürebilir:))

Maşallah BarekAllah. Sonuna kadar hep böyle gitsin.

gözünaydın ne güzel bir haber bu..1,9mm kötü bir serviks deil seni daha haftalarca götürebilir:))[/QUOTE]

canım 21. haftada 14 mm di..Allah ıma şükürler olsunki bugüne kadar geldik...güzel olanıda kısalmaması ama doktorum bu haftadan itibaren kasılmalar artacak ve osteacare kullanıodum..ona devam edecegız dedı...

yok canım beni telaşlandırmıyosun iyi geliyosun .ben progestan hiç kullanmadım .benim dr um buna karşı fakat proluton iğne çok kullandım .kızımda kıllı ama eşimin sülalesi kıllı zaten :) dr a dedim iğnedeki hint yağı kıl yapıyomuş diye yok böle bişi dedi yapıyosada yapsın kar zarar ilişkisini ölç dedi.benim derdim prepar ??? çarpıntı yapmıyo bende migrenliyim ben bani ilaçlar fazla etkilemiyo ağrıyı hiç bilmiyorum bilemiyorum ağrı eşiğim yüksek .bu arda beyi çok duydum bikez olsun gitmek istiyorum çok saol canım

merhaba. benim 20. haftaya kadar her hangi bir açılma sorunum yoktu. akıntıyla hafif kanamalarım oluyordu sadece. 22. haftamda rahim ağzı uzunluğum 2,5 cme kadar düştü. normalde 4,62 di yani herşey yolundaydı 10 gün öncesine kadar. açılma ile birlikte 2 gün önce rahim ağzıma dikiş atıldı.erken dikiş atılması önemli falan demiş bazı arkadaşlar umarım benim için geç olmamıştır. bi sürü ilaç içiyorum. kasılmaları önleyici. allahım bebeğimle bana acısın bizi birbirimizden erken ayırmasın. her güne şükrederek uyanıyorum.

Benim bu gece cok disim agridi sabaha kadar uyuyamadim.. ve o kadar cok şiddetli basim agridiki basimi tasimak istemedim. o nasil bir başağrısıydi öyle Allahim..
simdi şükür daha iyiyim ama yinede azda olsa disim agriyor ve inşallah iltahap yoktur. bugün igne vurmak icin hemsire gelecek, kan ve idrar verecegim insallah hersey yolundadir. Bu halde nasil giderim disciye, cok huzursuzum.. dualariniza ihtiyacımiz var..

Mmery......... Canım o nasıl bir düşünce öyle, hic olmadi.. bazen insanlar yillarca kotu deneyimler yasarlar ama ogrenemezler bilgi edinemezler. bazende yasamadan ne cok sey arastirir ogrenirsin.
Bu düşüncenden cabuk uzaklas. Sen o listeyi hazirlayarak ne cok emek verdiginin ve surekli guncel tutarak ne cok kisiye faydali oldugunun farkinda degilsin heralde.. o dualari almak kolaymi.. seni seviyoruz, sen vazgeçilmezsin burada bilesin

Canim sorunu görmedim, bazen farkedemiyorum sayfalar hizli ilerleyince. böyle cevap veremedigim başka arkadaşlar var ise kusuruma bakmayınınız.
26.05.2014 - cinsiyeti ilk erkek olabilir demisti erken haftalarda sonrasinda da pekte net olamadi kizda olabilir, yani supriz simdilik. belli olunca yazarim canim.(Rabbim saglikla hayırlısıyla gelsin dünyamiza..)
Serklaj: 14 hafta +2
Doktorumuz: Prof. Dr. Özgür Deren

millosh
Ileri haftalarda acil serklaj olupta sağlıkla bebegini kucaklayanlar var ve sende inşallah sağlıkla vaktiyle kucaklarsin bebeginizi. Bilmiyorum sürekli yatiyormusun ama nacizane tavsiyem wc haricinde sürekli yatmaniz.

Öncelikle geçmiş olsun canım. Allah sağlıkla zamanında yavrınunkucağına almayı nasip eylesin.
Evet genel kanı kesin rahim ağzı yetmezliği teşhisi konmuş gebelerde 12 haftadan sonra yani 2 li test sonrası dikiş atılması.
Fakat bu kesin budur demek içinde malesef kayıplar yaşanarak anlaşılıyor malesef.

Benimde büyük oğlumda 25 haftada acil dikiş atılmıştı. Buna rağmen doktorum aynı Dr olmasına rağmen ilk önce takipten yana oldu 15. Haftada hızla kısaldığı için dikiş attı.
Ayrıca Dr farketmeside çok güzel birçok arkadaşın Dr farkedenediği için kayıplar yaşadılar.
Benimde sana tavsiyem Wc dışında yat canım.

Geçmiş olsun canım. Diş ağrısında çok fena olur. Allah yardımcın olsun.
Ağrı kesici aldınmı. Bide Dr git bence. Biliyorsun başka ağrılar kasılmaları tetikleyebiliyor.

Zaten intihab varsa antibiyotik kullanmam gerekeceksin. Yada özgür hocaya bi Danış o nerdeyecekler bu konuda. Allah kolaylık versin şifa versin

slm hanimlar arada sirada sizi takip ediyorum...ben sizinle ayni durumdayim..bende gecen yil 21aralikta 26 haftalikken erken dogum yaptim canim kizim ü c gün yasiyabildi...benim hamileligm cok güzel geciyordu hic bir sorunumuz yoktuu..gece on ikide yataga girdim baktim bi islaklik hissettim akinti sandim neyse ne göreyim kanamam var neyse hastaneye gittikk rahimim 8 cm acilmisti hemen dogumhaneye aldilar beni normal dogum yaptimm iste benim hikayemde böyle...ama allahima sükürler olsun simdi yine hamileyim 30 haftalik olduk.bundada erken riskim var progestan kullaniyorum ve hafta bir igne vuruyorum..burada bi kizim olucak.

Son düzenleme:
yorumlarınız için çok teşekkür ederim sürekli yatıyorum. sadece tuvalete gidiyorum. işi bitirdim kafamda zaten..bundan sonrası allaha kaderime kaldı artık. bi 8 hafta daha geçse allah kerim.

Sağ ol arkadaşım. Kıl tüy meselesi hallolur:)) Ben de gerekliyse kullanma taraftarıyım. Hala 3 günde proluton depot iğne oluyor musun? Doz fazla geldi tekrar sor istersen dr ne... Arda Bey riskli gebelik dr si. Birçok arkadaşım başarıya ulaştı önce Allahın sonra kendisinin yerinde ve zamanında kararları sayesinde. Benim de dr mdi. Arda Beyin gerçek adı Ahmet Arda. Biz de bu yüzden Ahmet Arda koyduk oğlumuzun adını. Arda Bey mavi gözlü. Eşim de ben de mavi gözlü değiliz. Oğlumuz mavi gözlü oldu. Hep diyorum ki ailem dışında gördüğüm nadir insanlardan oldu hamilelik sürecinde göre göre ona benzedi:))

Geçmiş olsun arkadaşım öncelikle dr n takip ettiği için rahimağzı uzunluğunu çok şanslısın. İnşallah sonuna dek sorunsuz gider. Acil serklaj atılmış sanırım da başarı sağlanmış maşallah...Birkaç tavsiyede bulunayım deneyimlerime dayanarak: her ne kadar dr ler yatmayın dese de serklaj varken genelde yatanlar karlı çıktı. Yatmayan arkadaşların da zaten net değildi teşhisleri. Tedbiren serklaj yapıldı böyle çalışan arkadaşlarımız da oldu. Genelde yarım ya da tam doz haftalık proluton depot kullandık. Progestan erken doğumu engellemede çok önemli. Kasılmalar için bazılarımız endol, mağnezyum nidilat gibi ilaçlar kullandı. sık sık vajinal kültür, kanda ve idrarda enfeksiyona baktırdık şikayet olmasa bile. Ve dr lerimiz istemeden de yaptırdık. 3 litre su içtik.sola yatmaya çalıştık. Birçoğumuz vajinal temizliğimizi wc sonrası yarım litre suya 4-5 damla elma sirkesi koyarak yaptı. Dr öncesi vajinal temizliği ağdayla değil jiletle yaptık ki bazı yerlerde ağdanın erken doğumu başlatabileceği yazıyor., Kabız ve ishal olmamaya çalıştık. Banyomuzu ayakta (oturarak birikintiden enfeksiyon olabilir) kısa 5 dakikada duş şeklinde yaptık. Bol bol dua ettik.:)) Sormak istediğin şeyler olursa sor herkes cevaplar sevgiler...

Bu arada dr nin ismin, tarihini bebeğin beklenen doğum tarihini cinsiyeti yaz mery arkadaşımız eklesin seni...

Geçmiş olsun canım diş ağrısı nedense hamilelikte daha çok ortaya çıkıyor inşallah geçer canım.İnşallah tahliller de temiz çıkar canım...

Başın sağ olsun canım. İnşallah bu bebeğin sağlıkla zamanında doğar. Maşallah riskli dönemi atlatmışsın...

dr.um ömer demirelli . çok memnunum kendisinden tek dezavantaj ben avcılardayım o kavacıkta kontroller tedirgin ediyor mesafeden dolayı özel araçla da gitsem 45 dklık yol. normalde ümit ettiğimiz doğum tarihim 14 nisan 2014. 22. haftamda serklaj uygulandı. endol fitil,nitilat ,progeston birde enfeksiyon için antibiyotik kullAnıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…