Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hAMİLELİKTE SAÇLARDA CİLTTE DEĞİŞİKLER OLUYOR BENCE NORMALDİR AMA KANAMASIN diye nemlendirici kullan istersen...

mrhb arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım,bu saatte burda olunca sıkıntımı anlarsınız zaten..morelim bozuk uykularım kaçıyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun..durumumu özetleyim.31 yaşındayım 7 yıllık evliyim 2 kimyasal gebelik geçirdim 3 cü bebeğimde 7 haftasına kadar geldi ama gelişmedi kkemoterapi yöntemiyle düşük yaptırıldım..kanımda pırtılaşma var 3 bebekte iğne oldum ama nafile olmadı gitti.sonra gebe kalamadım zaten bu 2 gebeliğimde çok geç oldu 3.gebelimde hap ve iğne tedavisiyle oldu.aradan 2 yıl geçti tüp bebek yaptık sonuç negatif,geçtiğimiz mart ayında sağ tüpümü aldılar,sol tüp tıkalı açtım ama normel yolla gebe kalma şansın nerdeyse yok dediler,26 haziranda satımla beraber 10 hücreli embriyo transferim için tedavileri başlattık sonuç hüsran,olmadı sabrımın son demindeyim isyanın eşiğindeyim eşim tek erkek, herkezin gözü kulağı bizde şımarık 1 çocuk annesi 2.siyolda bir görümce ama sabır sabır,derken 27 temmuz son adet tarihim normel yolla hamileyim inanamıyorduk çok şükür rabbimize,ama cumartesi dr erken doğum riskine aday adayısın dedi yıkıldık 3 hafta yatak sonra rahim boyu ölçümü yapılacak çok korkuyorum doğu görevindeyiz ilçe yetersiz 1 yıldır devam ettiğim drum 160 km uzakta başka bir şehirde çok korkuyorum hepiniz gibi duaya çok ihtiyacım var ne olur esirgemeyin...sat göre 19 haftalık utrosana göre 20+4 günlük kızım drum 28.haftaya gelirsek sorun yok dedi 28.haftada doğum yapıp bebeği yaşamayan varmı....rabbim hepimize acil şifalar versin miniklerimiz zamanlarında sağlıkla katılsınlar aramıza inşlh,yazmak iyi geldi..

Pasam........ canım cok sevindim ne müthiş mutluluk, rabbim artık hasretlik cektirmesin.

Chnb........canım Allah kabul etsin. Sen ve "Metal" den Allah razi olsun hic birakmiyorsunuz burayi ve herkese yardimci olmak icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Sizin yogunlugunuz isleriniz yokmu sanki, hemde nasil vardir iki cocukla, ama bu yüreğinizin güzelliğinden fedakarlığınizdan CANI GÖNÜLDEN SÖYLÜYORUM ALLAH KALBiNiZE GORE VERSIN ALLAH RAZI OLSUN SiZLERDEN. Eksik olmayin hicbirzaman, sizleri seviyorum..

Ne insanlar var sadece kendi durumunu surekli dertlenen, surekli almaya odakli! böyle insanlar beni zamanla yoruyor ve üzülüyorsun. Rabbim güzel insanlari hayatinda var etsin herkesin..

allah yardımcın olsun canım serklaj demedilermi sana yatman lazım hiç yerinden kalkmama lazım günde 3 litre içmen laızm ve ilaçlarını kullanman lazım proluton depont ignesi haftada bri vurunman laızm progeston ilaç içmen laızm daha bri sürü ilaçlar wc haricinde sakın yerinden kalkma tamammı rabbim yardımcın olsun dualarım hepinizle 28 haftalık bebegin yaşama şansı yüzde 80 dedi doktorum onun için ciger geliştirici igne olman lazım canım doktoruna kesin kesin sor inan jhayat kurtarıyor benim oglum 28+6 dogdu kesem delinmiş şimdi yogun bakımda küvezde rabbim ömürlerine ömür kkatsın işşallah 40 haftayı görürüüsn kardeşim inan bebek 28 bile dogsa allahın izniyle yaşıyorda bebegine olan hasretin sevgin agır basıyor onu o makinalar baglı görünce25 gündür oglumun yanın agidip geliyorum 10 dakika için bu benim 4 gebeligim 2 erkek 1 kızım vefat etti allah yardımcın olsun keşke becerebilsende benim gibi yataktan hiç kalkmasan altıma 90 gün sürgü vurdular beni rabbim evlatlarımızı korusun işşallah

darısı işşallah sizlere olsun kardeşim dün ilk defa mutlu bri şekilide yattım inan görmemişlşer gibi seyredip duruyorum videosunukıyafetlerini yıkadım birazdan ütülücem sıpamın kıyafetlerini bakalım bugün keyfi ne kadar yerinde ogluşumunrabbim olmayanlarada tez zamanda tatırsın işşallah

Once korkma lutfen.. Burda bak hepimiz neler cektik,once inancini yitirmiceksin,bana da 5 bebegimi kayvettikten sonra doktor 12. Haftada rahim boyun kisalmis deyince dunyam basima yikildi,cok agladim uzuldum,sonra hic kalkmadan yattim hep,dikis atildi yine hep yattim ve dikisten bi ay sonra uzadi rahim boyum,yinede hersey kismet bunu unutma,ben hep doktorlara yakindim,hep tedbir aldim ama yinede kaybettim bebeklerimi,bu sefer yine iyi gorunuyo,sende umidini inancini kaybetme,Allaha sigin sakin isyan etme,wc haricinde kalkma,muhakkak serklaj ol,bana serklajdan once kultur,idrar,kan testi yapilmisti,aslinda acil dikisliktim,bu yuzden sonuclar cikana kadar proluton depot igne oldum 3 gunde 1 yarim ampul,dikisten sonrada haftada bi devam ediyo ignelerimiz,arkadaslarimda bu donemi oyle gecirdi,3 aydir yatiyorum canim 23.haftamdayim esimi biraktim ailemin yanina geldim,mumkunse senide esin bakilabilecegin bi yere ucakla gondersin.. Sonra cok uzulmemek icin.. Biraz sikinti cekin.

Bu arada 3 hafta cok uzun bi sure yaa,zaten normal serklaj donemi 12. Hafta.. Sen olmussun 19. Kizlar daha iyi bilir ama acil serklajliksin bence.. Olcunu bilmiyosun belki cok kisa degildir,doktorun boyle sureyi uzattiysa.. Keske olcunu bilseydin en azindan biz burda bosa kaygilaniyosun,doktorun tedbirli davranmis derdik

Son düzenleme:

allah yardımcın olsun arkadaşım zor sınavlardan geçmişsin ama bak bebeğin mucizeyle gelmiş sana..yani rabbim ol dedikten sonra herşey olur canım.28 haftalık bebek de yaşar allah ömür verdiyse ama mümkünse 28 e yine de çok odaklanmamaya çalış..ben inancın çok çok önemli olduğuna inanıyorum her zaman..aklıma kötü şeyler gelince dua edip hayal kuruyorum devamlı..biraz zor oluyor ama bebeğimin sağlıkla doğduğunu kucağımda emzirdiğimi babasıyla onu büyütüşümüzü hayal ediyorum hep.belki saçma ama bana huzur veriyo..inanmamı kolaylaştırıo.

doktoruna güveniyosan 3 hafta geçince rahim boyuna göre hemen dikiş yaptırırsın.güvenemiyorsan da başka bi doktorun daha fikrini alma şansın varsa al.ben de çok korkmuştum dikiş falan duyunca ama doktoruma güvendim ve yapıldı..şu an 3. gebeliğim ve rabbime şükürler olsun ilk kez sağlıkla sıhhatle 18. haftanın içindeyim..inanamıyorum rüya gibi geliyo..allahım senin de yardımcın olsun da yavruna sağ salim 40. haftada kavuşursun inşallah..günlerin su gbi geçsin..allahım kalbine ferahlık versin

yelizcim aynı şikayetlerden bende muzdaribim.cildim çok kuru bazen pul pul olup derim dökülüyor krem sürüyorum sürekli.en çokta dudaklarımdan şikayetçiyim senin gibi soyuluyor.dudak koruyucu sürüyorum hergün çok faydası var.benim burnum tıkalı oluyor gece ağzım acık yattığımın farkına vardım ağzım açık uyuyunca dlim dudağım heryerim kuruyor.ya bazende korkuyorum ağzım çok kuruyor şeker falanmı var.2 hafta sonra seker yüklemesi yapacak doktorum bakalım bişey çıkmaz umarım.bende sadece folbiol ve kan hapı kullanıyorm.magnezyumu neden verdi

bebeğin hayırlı olsun canım.benimde sat 16 temmuz haftalarımız birbirine cok yakın.benim üç tane kaybım olduğu için bunda 13 haftada dikiş atıldı.1,5 aydır yatıyorum tek tuvalete kalkıyorum.aman canım sende sürekli yat tek tuvalete kalk.bilmiyorum dr progestan falan verdimi.ben progestan günde 3 defa kullanıyorum haftada bir pruloton iğne oluyorum.şanslısın dr farketmiş

Canım şikayetlerin bende de var bende kan ilacı;gyno ferro sonal ve magnorm hariç bir vitamin kullanmıyorum. Normaldir belkide.

hayırlısı ile vaktinde kavuşursun inşallah bebeğine.

ne güzel söylemişsin Chnb ve Metal için, burada bilgi paylaşan herkesten özellikle de burayı hiç bırakmayan Chnb ve Metalden Allah razı olsun.

Bende senin gibi ağızkuruluğu yaşıyorum şekerden korkuyorum 24+4 üm ama hala şeker yüklemesi olmadı, 25de gideceğim ama doktorum bir şey demedi.

Canımm benim kıyamam size demek emiştiniz ayy çok mutlu oldum ,baksana seninki adam olmuşta battaniye kirletiyor yerim ben onu :)

canım benim annemde şeker hastalığı var 22 haftada ayrıntılı yapacak o zaman bide şeker yüklemesi yapıp sekerine bakalım dedi annende şeker varmış dedi.normalde 26. haftada falan yapıyorlar sanırım.inşallah bide o çıkmaz.zaten heryerim delik deşik oldu iğnelerden

Canım bizimkide arada usutuyor petudus veriyorum geçiyor cok sukur seninkide altlatir insallah,
Su an beni zorlayan bulantılar be halsizilik hamile değilde hasta gibiyim özellikler akşamları kolumu kaldıramıyorum,emiri esime emanet edip erkenden yatıyorum gündüzde pek zorlamıyor beni ama eskisi gibide rahat yatamiyorum zaten normal hamile gibi geçirdim su ana kadar bu aralar kucagma kainde belim ağrıyor özellikle eğilip almak zor geliyor bakalım k.valideyle konuscam bakmazsa emiri alip annme gidicem,
Ayrıca su olayı yaz kıs fark etmiyor yazında çektim susuzluktan şimdide aynı icim yanıyor icemiyorum

Anladım canım. Benim doktoruma hatırlatmam gerekecek galiba. Aynen iğne olayı kan sulandırıcı, pruloton inş bir de bu çıkmaz. Diyeti bile çok zor.

CHNB canım benim her hamileliğim sudan tiksinerek gecti,artık haftalar ilerlesinde geçsin diye bekliyorum ama az kaldı son haftalar insallah,oğlana kucagma alıyorum 10 kilodan fazla ve artık zorluyor beni özellikle eğilerek alması cok zor,olus Hanım'a haftaya gitmeyi dusunuyorum bugun randevu alacam ayın 17 sine insallah bulabilirim randevu almamda zor muhtemelen beni görünce şaşıracak yine mı hamilesin diye,serklaj olayını o aman sormuştum kalsa olmaz mı diye?bana olmayacağım söyledi hem enfeksiyon yaparmış hemde dogum sonrası kanamayı tama atamazsın demişti

PAŞAM,iyiyim cok sukur yuvarlanip duruyoruz iste,nebisini emzirmissin cok sevindim ememez o simdi meme ucunu tutup sisksaydin ağzına sütun bol olsun bol bol emsin oglusun

Mumidiha ikinci cocuk fikrine sevindim tek kalksın kızın ama emziriyorsan, biraz daha bekleyebilirsin

Merryy insallah daha sık yazarsın eski günlerdeki gibi:)

İki hafta kadar önce idrar tahlili ve kültürü yaptırmıştım kültürde üreme olunca antibiyotik kullandım 5 gün bittikten beş gün sonra idrar tahlili kültürü vajinal kültür ve crp baktırdım kültürler temiz tahlilde az lökosit çıkmış ama crp 12 çıkmış dr ilaç vermedi haftaya bi daha bakarız dedi düşürmek için doğal yoldan bişey yapılabilir mi bişey olurmu

Kıyamam Bulantı zor ben 25 e dek çkerim hep ama azalmış. Oluş Hanımla pgt topiğnde biri çok güzel şeyler yazmış. İnşallah senin de istediğin doğrultuda olur... Şaşırmaz. Hazade var pgt topiğinden. O da şu an 18 haftalık olmuştur seninle yakın doğurduydu alışık...

canım crp n yüksek daha da yükselme ihtimali var ben 8 ken antibiyotik kullandım bence başka dr ye sor....

Geçmiş olsun . Gerçekten zor şeyler yaşamışsınız. Haftan ileri. Ölçüm kaç acaba? Bu haftalarda serklaj yapacak dr alanında çok iyi olmalı sakın sıradan deneyimi az bir dr serklaj yapalım derse yaptırma. Gerekirse büyük şehirlere git. Hatta şimdilerde bile bence git bir görün ankaraya filan... Ve progestan haftada tam ya da yarım doz 250 mg ya da 500 kullan çünkü erken doğumu engellemede etkinliği kanıtlanmış. Ama normal kadın doğumcular düşük riski bitince keser. sakın bırakma ve vurdur mutlaka. ciğer geliştirici demiş kızlar... bir de neden erken doğum riski var öğren mutlaka. bol dinlen bol su...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KIZLAR BAZEN 10 YIL SONRA DA YAZIYORMUŞUM DİYORUM...

eşim avene eau thermale lip cream getirmiş eczaneden almış iyi geldi dudaklarıma .magnezyum kasılmayı önler keseyi güçlendirirmiş .ayrıca günde 4 yarım pre-par kullanıyorum kimse kullanmıyo ilginç bu da doğum sancısını önlermiiş

saraçoğlu 2 bardak kaynar suya 1 avuç beyaz dut kurusu atın 7 dakka kaynatın için dedi sitesinde var .ama ben yapamıyorum korkuyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…