- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.201
Canımm benim kıyamam size demek emiştiniz ayy çok mutlu oldum ,baksana seninki adam olmuşta battaniye kirletiyor yerim ben onu :)
CHNB canım benim her hamileliğim sudan tiksinerek gecti,artık haftalar ilerlesinde geçsin diye bekliyorum ama az kaldı son haftalar insallah,oğlana kucagma alıyorum 10 kilodan fazla ve artık zorluyor beni özellikle eğilerek alması cok zor,olus Hanım'a haftaya gitmeyi dusunuyorum bugun randevu alacam ayın 17 sine insallah bulabilirim randevu almamda zor muhtemelen beni görünce şaşıracak yine mı hamilesin diye,serklaj olayını o aman sormuştum kalsa olmaz mı diye?bana olmayacağım söyledi hem enfeksiyon yaparmış hemde dogum sonrası kanamayı tama atamazsın demişti
PAŞAM,iyiyim cok sukur yuvarlanip duruyoruz iste,nebisini emzirmissin cok sevindim ememez o simdi meme ucunu tutup sisksaydin ağzına sütun bol olsun bol bol emsin oglusun
Mumidiha ikinci cocuk fikrine sevindim tek kalksın kızın ama emziriyorsan, biraz daha bekleyebilirsin
Merryy insallah daha sık yazarsın eski günlerdeki gibi:)
İki hafta kadar önce idrar tahlili ve kültürü yaptırmıştım kültürde üreme olunca antibiyotik kullandım 5 gün bittikten beş gün sonra idrar tahlili kültürü vajinal kültür ve crp baktırdım kültürler temiz tahlilde az lökosit çıkmış ama crp 12 çıkmış dr ilaç vermedi haftaya bi daha bakarız dedi düşürmek için doğal yoldan bişey yapılabilir mi bişey olurmu
sen bu kararda çok etkilisin cnmcanım çok sevindim gitmeden o dr git yüsracık tek kalmasın...
Ikinci bebek hemde bu kadar kısa sürede
Evet dr um dünya iyisi bir dr. Insanı yönü çok yüksek
Ve yıllardır kimsenin yanında rahat olmadığım kadar rahatım yanında
Ve orda beklerken kimseden kötü bir yorum duymadım.
Eğer düşünürsenşiddetle tavsiye ederim.
Canım benim teşekkür ederim.FERYAL cnm senin dr unla olan ilişkine bayılıyorum inan chnb sürekli dediğ gibi ikinci bebek fikri de sanki yavaş yavaş yer ediyor ve barış beye mi gitsem diye istiyorum
PAŞAM cnm senin adına çok sevindim hep böyle mutlu haberlerini okumak dileğiyle
METAL cnm yazdıklarını çok mantıklı buluyorum hakikaten çok doğru yorumlar yapıyorsun
EYLÜLGÜLÜ cnm RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN çok zor bir süreç ama geçiyor az kaldı
Öncelikle canım Rabbim sağlıkla kuzunu kucağına almayı nasip etsin.mrhb arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım,bu saatte burda olunca sıkıntımı anlarsınız zaten..morelim bozuk uykularım kaçıyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun..durumumu özetleyim.31 yaşındayım 7 yıllık evliyim 2 kimyasal gebelik geçirdim 3 cü bebeğimde 7 haftasına kadar geldi ama gelişmedi kkemoterapi yöntemiyle düşük yaptırıldım..kanımda pırtılaşma var 3 bebekte iğne oldum ama nafile olmadı gitti.sonra gebe kalamadım zaten bu 2 gebeliğimde çok geç oldu 3.gebelimde hap ve iğne tedavisiyle oldu.aradan 2 yıl geçti tüp bebek yaptık sonuç negatif,geçtiğimiz mart ayında sağ tüpümü aldılar,sol tüp tıkalı açtım ama normel yolla gebe kalma şansın nerdeyse yok dediler,26 haziranda satımla beraber 10 hücreli embriyo transferim için tedavileri başlattık sonuç hüsran,olmadı sabrımın son demindeyim isyanın eşiğindeyim eşim tek erkek, herkezin gözü kulağı bizde şımarık 1 çocuk annesi 2.siyolda bir görümce ama sabır sabır,derken 27 temmuz son adet tarihim normel yolla hamileyim inanamıyorduk çok şükür rabbimize,ama cumartesi dr erken doğum riskine aday adayısın dedi yıkıldık 3 hafta yatak sonra rahim boyu ölçümü yapılacak çok korkuyorum doğu görevindeyiz ilçe yetersiz 1 yıldır devam ettiğim drum 160 km uzakta başka bir şehirde çok korkuyorum hepiniz gibi duaya çok ihtiyacım var ne olur esirgemeyin...sat göre 19 haftalık utrosana göre 20+4 günlük kızım drum 28.haftaya gelirsek sorun yok dedi 28.haftada doğum yapıp bebeği yaşamayan varmı....rabbim hepimize acil şifalar versin miniklerimiz zamanlarında sağlıkla katılsınlar aramıza inşlh,yazmak iyi geldi..
Pasam........ canım cok sevindim ne müthiş mutluluk, rabbim artık hasretlik cektirmesin.
Chnb........canım Allah kabul etsin. Sen ve "Metal" den Allah razi olsun hic birakmiyorsunuz burayi ve herkese yardimci olmak icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Sizin yogunlugunuz isleriniz yokmu sanki, hemde nasil vardir iki cocukla, ama bu yüreğinizin güzelliğinden fedakarlığınizdan CANI GÖNÜLDEN SÖYLÜYORUM ALLAH KALBiNiZE GORE VERSIN ALLAH RAZI OLSUN SiZLERDEN. Eksik olmayin hicbirzaman, sizleri seviyorum..
Ne insanlar var sadece kendi durumunu surekli dertlenen, surekli almaya odakli! böyle insanlar beni zamanla yoruyor ve üzülüyorsun. Rabbim güzel insanlari hayatinda var etsin herkesin..
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim güzel yürekli arkadaşlarım.Canım şikayetlerin bende de var bende kan ilacı;gyno ferro sonal ve magnorm hariç bir vitamin kullanmıyorum. Normaldir belkide.
hayırlısı ile vaktinde kavuşursun inşallah bebeğine.
ne güzel söylemişsin Chnb ve Metal için, burada bilgi paylaşan herkesten özellikle de burayı hiç bırakmayan Chnb ve Metalden Allah razı olsun.
Bende senin gibi ağızkuruluğu yaşıyorum şekerden korkuyorum 24+4 üm ama hala şeker yüklemesi olmadı, 25de gideceğim ama doktorum bir şey demedi.
Allah yar ve yardımcın olsun. Kolaylık versin. Herşey gönlüne göre hayırlı eylesin Allah.Canım bizimkide arada usutuyor petudus veriyorum geçiyor cok sukur seninkide altlatir insallah,
Su an beni zorlayan bulantılar be halsizilik hamile değilde hasta gibiyim özellikler akşamları kolumu kaldıramıyorum,emiri esime emanet edip erkenden yatıyorum gündüzde pek zorlamıyor beni ama eskisi gibide rahat yatamiyorum zaten normal hamile gibi geçirdim su ana kadar bu aralar kucagma kainde belim ağrıyor özellikle eğilip almak zor geliyor bakalım k.valideyle konuscam bakmazsa emiri alip annme gidicem,
Ayrıca su olayı yaz kıs fark etmiyor yazında çektim susuzluktan şimdide aynı icim yanıyor icemiyorum
eşim avene eau thermale lip cream getirmiş eczaneden almış iyi geldi dudaklarıma .magnezyum kasılmayı önler keseyi güçlendirirmiş .ayrıca günde 4 yarım pre-par kullanıyorum kimse kullanmıyoilginç bu da doğum sancısını önlermiiş
saraçoğlu 2 bardak kaynar suya 1 avuç beyaz dut kurusu atın 7 dakka kaynatın için dedi sitesinde var .ama ben yapamıyorum korkuyorum canım
ayrıca chnb de söylemiş crp 7 deyken 2 kutu antibiyotik kullandırdı dr um bana .ancak düştü .suprax fayda etmedi alfasilin verdi .her antibiyotik her mikrobu öldürmüyo o da düşürmeseydi başka çeşit antibiyotik vericekti .
ayrıca kızımda da ne antibiyotikler ne ilaçlar kullandım (10 yaşında şimdî) şükür ki her sınavda 1.oluyo çok ta sağlıklı .
sen bu kararda çok etkilisin cnm
çok çokkk isterdim ama kısmet
yaş gelmiş 35 fazla arayı açmamak gerek
murat beye sorduğum da en az 2 yıl dedi senin durumundakiler için dedi
HAYIRLIYSA RABBİM YÜSRAMA SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNŞALLAH
Canım benim teşekkür ederim.
Öncelikle canım Rabbim sağlıkla kuzunu kucağına almayı nasip etsin.
Dr hangi sebepten erken doğuma aday adayısın dedi. Rahimağzı boyunda kısaltmamı gördü yoksa hunileşme mi.
Neler yapmanı tavsiye etti.
Eğer rahim ağzında bir kısalma varsa canım riskli bir gebelik uzmanının kontrolü altında olman daha sağlıklı olabilir. Eğer ailen den yanında kalabileceğin büyükşehirde kimse varsa daha riskli haftalara gelmeden gitmeni tavsiye ederim canım. Hem erken doğsada iyi bir yoğunbakımı imkanı bulur bebeğin. Arkadaşlar rahim ağzı yetmezliği için yatmamız gerektiğini ve kullandığımız ilaçları ve yaptırdığımız tahlilleri yazmışlar. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Allah'a emanet ol.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim güzel yürekli arkadaşlarım.
Ben büyük oğlumda 2006 yılında acil serklajla dikiş atılıp hastanede yattığımda malesef bu topik yoktu. Ve ben çok yalnızdım. Hastanedeki odama gelen her Dr hemşire hatta hastabakıcıdan bilği almaya durumum hakkında fikir edinmeye çalışıyordum. Sonrada Oğluma kardeş istiyor fakat hala korkularım beni engelliyordu. Sonra kuzenim burayı tavsiye etti hatta benim yerime aylarca takip etmiş. Burada ikinci gebeliğinde evde yalnız başıma yatarken dost ,arkadaş. ağrılarım olduğunda veya kaygılandığumda ilk danışacağım Dr oldu. Burası sayesinde ben yanlız olmadığımı yaptığım yanlışlıkları anladım. O yüzden burayı elimden geldiğince bırakmamaya çalışacağım.
Gerçi burası bayrak yarışı. Herzaman malesef yeni gelen canlar olacak ve eskiler onalara kucak açacak. Ben haftalarla ilğili çok fazla tavsiye veremiyorum araya zaman girince tam hatırlatmıyor o haftalarda ne yaşadığımı. O yüzden şu an hamile olan ve o haftaları yeni geçmiş arkadalarrın tavsiyelerinin daha yardımcı olacağını düşünüyorum.
Allah tüm hamile kalmak için uğraşan çalara tez vakitte hamilelik. Hamile canlara sağlıklı gebelik ve zamanında doğum nasip etsin.
Allah yar ve yardımcın olsun. Kolaylık versin. Herşey gönlüne göre hayırlı eylesin Allah.
Chnb canim ha1c 3 aylik seker ortalamsi demek.diyabet oldugum icin her ay bakilan bir deger...hamileligin basinda 7.1 ile baslamistim sukur simdi 5....normal degerler 4-6 arasi...ama diyetime olumune dikkat ediyorum:))seker hastaligi gercekten vucudu yoran bir rahatsizlik ama allah dermansiz dert vermesin bunada sukur cook opuyorum seni..
arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür erderim,rabbim sizlerede acil şifalar versin,12. haftama kadar progeston alıyordum fitil olarak bu durum ortaya çıkınca yine başladık günde 1 ad.fitil olarak,siz ne iğnesi oluyorsunuz ben kanda pırtılaşma var onun için oluyorum ölçümde anladığım kadarıyla 3 falan galba şuan panik yapma 3 hafta sonra ölçüm yapıcaz dedi,gerekirse dikiş atarız dedi ama bunları konuşmak için erken dedi dr bey drma çok güveniyorum sizin bilginize ve yaşadıklarınızda ışık olucak teşekkürler...
Yelizciğim bu topik 4 sene önce açılmış ben yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydı. O zamanlar prepar ve nidilat kullanan çok arkadaş vardı. Benim dr m riskli gebelik dr idi. O da prepar ve nidilat için kullanılmaması gerektiğini gerçekten başlayacak doğum eyleminde faydası olmadığını demişti genelde endol ve mağnezyum veriyor. Sanırım yeni yaklaşım bu ama bazı dr ler hala veriyor. İşe yarayan da var bakınca içip sancısının durduğunu söyleyen... Ben mağnezyum dışında kullanmadım çünkü suyum geldi 15. haftada ve endol de suyu azaltırmış onu da kesmişti...
Bu kandaki enfeksiyon için mi arada yapalım kendimize.....
Maşallah kızına...
Canım 1 seneden sonra düşün bence bak iyi dr de varmış. Bir kere oldu inanıyorum ki bir daha olacak... Artık bilinçlisin de... İyi de dr tamam bu iş:))
Ne güzel anlatmışsın. Gerçekten zormuş o dönemde tek olmak. Gerçekten biz şanslıydık bu konuda. ben de 25 haftalık kaybımdan sonra buldum burayı 7 ay sonra deli gibi okuyup not tutmuştum. hastalıklarımı burada tavsiye edilen cemil hoca sayesinde buldum... gerçekten yararlı oldu...Ateşleri nasıl kuzuların salgın var. bir de burada her çocuğa çocuk felci aşısı yapıyorlar ev ev geziyorlar hatta ek bir tane daha yapabilirlermiş orada da var mı?
maşallah canım benim. istikrar çok önemli bir doğsun oğlumuz acısını çıkarırsın inşallah...
arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür erderim,rabbim sizlerede acil şifalar versin,12. haftama kadar progeston alıyordum fitil olarak bu durum ortaya çıkınca yine başladık günde 1 ad.fitil olarak,siz ne iğnesi oluyorsunuz ben kanda pırtılaşma var onun için oluyorum ölçümde anladığım kadarıyla 3 falan galba şuan panik yapma 3 hafta sonra ölçüm yapıcaz dedi,gerekirse dikiş atarız dedi ama bunları konuşmak için erken dedi dr bey drma çok güveniyorum sizin bilginize ve yaşadıklarınızda ışık olucak teşekkürler...
meryusemmmm sana yazmıstım görmedin arkadasım..Rabbim saglikla vaktinde kucagina aldirsin yavrunu inşallah..
kızzzz ben sana ne diyeyim:)) ben sana diorum daha sık gel die o da bana demiş..CHNB canım benim her hamileliğim sudan tiksinerek gecti,artık haftalar ilerlesinde geçsin diye bekliyorum ama az kaldı son haftalar insallah,oğlana kucagma alıyorum 10 kilodan fazla ve artık zorluyor beni özellikle eğilerek alması cok zor,olus Hanım'a haftaya gitmeyi dusunuyorum bugun randevu alacam ayın 17 sine insallah bulabilirim randevu almamda zor muhtemelen beni görünce şaşıracak yine mı hamilesin diye,serklaj olayını o aman sormuştum kalsa olmaz mı diye?bana olmayacağım söyledi hem enfeksiyon yaparmış hemde dogum sonrası kanamayı tama atamazsın demişti
PAŞAM,iyiyim cok sukur yuvarlanip duruyoruz iste,nebisini emzirmissin cok sevindim ememez o simdi meme ucunu tutup sisksaydin ağzına sütun bol olsun bol bol emsin oglusun
Mumidiha ikinci cocuk fikrine sevindim tek kalksın kızın ama emziriyorsan, biraz daha bekleyebilirsin
Merryy insallah daha sık yazarsın eski günlerdeki gibi:)
canım crp 12 perinotologlara göre yüksek olabilecek bir deger..İki hafta kadar önce idrar tahlili ve kültürü yaptırmıştım kültürde üreme olunca antibiyotik kullandım 5 gün bittikten beş gün sonra idrar tahlili kültürü vajinal kültür ve crp baktırdım kültürler temiz tahlilde az lökosit çıkmış ama crp 12 çıkmış dr ilaç vermedi haftaya bi daha bakarız dedi düşürmek için doğal yoldan bişey yapılabilir mi bişey olurmu
Hamd olsun daha iyiler canım. İnşallah hafif atlatık diyelim.
Duydum o aşı işini canım. Burda yok şuan. Kızamık ara doz yapıl dI sadece 9. Ay sonunda.
Canım Dr tebbirli yazdıklarından onu anladım. Gerek olursada dikiş atabilecek biri demekkki.
3 cm evet şuan güzel canım. Sen çok stres yapma fakat ayaktada kalma mümkün olduğunca yat.
Bizim haftalık vurulduğumuz iğne senin fitil olarak aldığın ilacın iğnesi. Benim Dr Pepsi kola ile coca cola gibi demişti.ikisi için. B
meryusemmmm sana yazmıstım görmedin arkadasım..
listede eksik yerlerimiz var bebegin tahmini dogum tarihi nedir?
cinsiyetiniz belli olmadı mı daha..
kızzzz ben sana ne diyeyim:)) ben sana diorum daha sık gel die o da bana demiş..
yuvarlanıp duran arkadasım ben genelde burdayım listem var gidemem bir yere..
ama bazen sessiz kalıyorum..biliyorsun hamile kalamadım 15 ay gecti kayıbım üstünden bazen cok ümitsizleşiorum.
kasılma,sancı,enfeksiyon bunlar benim yasayıp bilemedigim seyler..
bazen yeni gelen arkadaslarıma sizlerden duydugum tavsiyeleri yazıyorum
onlarda bilmeyerek kaç haftalıksın ya da cocugun kaç yasında dior susuyorum..
o zamanda ölesine konusan deeneyimsiz gereksiz gibi hissediyorum
offf bir dokundun ne cok anlattım bak
canım crp 12 perinotologlara göre yüksek olabilecek bir deger..
bence baska bir doktora daha gitmende ve tahlilini yeniletmende fayda var..
sanırım bir saplak yesem iyi olacak bari aglamalarım yerini bulur..Kız Meryyy bak paşam gibi yapayım ben de yersin şaplağı... Nasıl söz öyle... Sen de deneyimlerini yaşadın ne gereksizliği... ne demek öylesine. Hepimizin birbirinden öğreneceği öyle çok şey var ki... Bak ben öğrencilerimden bile bir şeyler öğreniyorum:)) Sakın deme öyle... Bak bana. Doğurdum belki de birileri diyordur doğurdu bırakmıyor hamiş hamiş yazışalım:))
chnb doğru yazmış kimden ne öğreneceğimiz belli olmuyor
veee umutsuzyok diyorum merym ilk tüp bebek denememi 24 yaşında yapmıştık veee 35 yaşında yüsrama kavuştum
HAYIRLIYSA İNŞALLAH inanıyorum ki çok kısa zaman sonra midem bulanıyor kızlar fazla gelemiyorum artık topiğe yada seklajım alında 39 haftalık olduk ama halen benım kuzucuk gelmek bilmiyor diye yazacağım günleri bekliyorum
Ben burda yeniyim daha kimseyi cok tanimiyorum,ama aenin bu sozun bana cok dokundu ;( nolur uzulme ve lutfen sacmalama.. Ne demek gereksizlik?? Sen burda gordugum en cana yakin ve ilgili anne adaylarindansin.. İnsaAllah seninde guzel haberlerine sevincezben dogursamda burdan ayrilmaya niyetim yok
sanırım bir saplak yesem iyi olacak bari aglamalarım yerini bulur..
chnb ben depresyonamı girdim nedir bir dokun bin ah işit ama tşk ederim düşüncelerine sevindim
sen sakın bırakma hepimizin bel kemigisin..sensiz olmaz bu topic
mumu canım yazdıkların beni cok mutlu etti..sen ne güçlü kadınsın böyle helal olsun...
insallah güzel sözlerin gercek olur hakkımızda hayırlısı...
Kız o ne demek gereksiz felan hakediyorsun saplag,hepimizin ister istemez bı faydası oluyor birilerine,ben yanlış yazmisim sen cevap yazinca fark ettim,yazarsın degil yazarım demek istedim benim klavyenin hatası kusura bakma lütfenmeryusemmmm sana yazmıstım görmedin arkadasım..
listede eksik yerlerimiz var bebegin tahmini dogum tarihi nedir?
cinsiyetiniz belli olmadı mı daha..
kızzzz ben sana ne diyeyim:)) ben sana diorum daha sık gel die o da bana demiş..
yuvarlanıp duran arkadasım ben genelde burdayım listem var gidemem bir yere..
ama bazen sessiz kalıyorum..biliyorsun hamile kalamadım 15 ay gecti kayıbım üstünden bazen cok ümitsizleşiorum.
kasılma,sancı,enfeksiyon bunlar benim yasayıp bilemedigim seyler..
bazen yeni gelen arkadaslarıma sizlerden duydugum tavsiyeleri yazıyorum
onlarda bilmeyerek kaç haftalıksın ya da cocugun kaç yasında dior susuyorum..
o zamanda ölesine konusan deeneyimsiz gereksiz gibi hissediyorum
offf bir dokundun ne cok anlattım bak
canım crp 12 perinotologlara göre yüksek olabilecek bir deger..
bence baska bir doktora daha gitmende ve tahlilini yeniletmende fayda var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?