Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayrıca chnb de söylemiş crp 7 deyken 2 kutu antibiyotik kullandırdı dr um bana .ancak düştü .suprax fayda etmedi alfasilin verdi .her antibiyotik her mikrobu öldürmüyo o da düşürmeseydi başka çeşit antibiyotik vericekti .
ayrıca kızımda da ne antibiyotikler ne ilaçlar kullandım (10 yaşında şimdî) şükür ki her sınavda 1.oluyo çok ta sağlıklı .

Canımm benim kıyamam size demek emiştiniz ayy çok mutlu oldum ,baksana seninki adam olmuşta battaniye kirletiyor yerim ben onu :)
ah bugünde gittim ama emişmedik aynı kiloda oglum dün aldı önceki gün verdi bugün aynı kiloda
tarih oldu küçük adam emişme tarihimiz dünden beri açop seyrediyorum o güzel yüzünürabbim olmayanlara nasip etsin

benimki 16 çoıkmıştıo 3 düşürdüler kesem delindi kaçınılmaz son suyum geldi erken dogumilaç iç olmadı doktoru degiştir

canım çok sevindim gitmeden o dr git yüsracık tek kalmasın...
sen bu kararda çok etkilisin cnm

çok çokkk isterdim ama kısmet

yaş gelmiş 35 fazla arayı açmamak gerek

murat beye sorduğum da en az 2 yıl dedi senin durumundakiler için dedi

HAYIRLIYSA RABBİM YÜSRAMA SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNŞALLAH

Canım benim teşekkür ederim.
Öncelikle canım Rabbim sağlıkla kuzunu kucağına almayı nasip etsin.
Dr hangi sebepten erken doğuma aday adayısın dedi. Rahimağzı boyunda kısaltmamı gördü yoksa hunileşme mi.
Neler yapmanı tavsiye etti.
Eğer rahim ağzında bir kısalma varsa canım riskli bir gebelik uzmanının kontrolü altında olman daha sağlıklı olabilir. Eğer ailen den yanında kalabileceğin büyükşehirde kimse varsa daha riskli haftalara gelmeden gitmeni tavsiye ederim canım. Hem erken doğsada iyi bir yoğunbakımı imkanı bulur bebeğin. Arkadaşlar rahim ağzı yetmezliği için yatmamız gerektiğini ve kullandığımız ilaçları ve yaptırdığımız tahlilleri yazmışlar. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Allah'a emanet ol.

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim güzel yürekli arkadaşlarım.

Ben büyük oğlumda 2006 yılında acil serklajla dikiş atılıp hastanede yattığımda malesef bu topik yoktu. Ve ben çok yalnızdım. Hastanedeki odama gelen her Dr hemşire hatta hastabakıcıdan bilği almaya durumum hakkında fikir edinmeye çalışıyordum. Sonrada Oğluma kardeş istiyor fakat hala korkularım beni engelliyordu. Sonra kuzenim burayı tavsiye etti hatta benim yerime aylarca takip etmiş. Burada ikinci gebeliğinde evde yalnız başıma yatarken dost ,arkadaş. ağrılarım olduğunda veya kaygılandığumda ilk danışacağım Dr oldu. Burası sayesinde ben yanlız olmadığımı yaptığım yanlışlıkları anladım. O yüzden burayı elimden geldiğince bırakmamaya çalışacağım.
Gerçi burası bayrak yarışı. Herzaman malesef yeni gelen canlar olacak ve eskiler onalara kucak açacak. Ben haftalarla ilğili çok fazla tavsiye veremiyorum araya zaman girince tam hatırlatmıyor o haftalarda ne yaşadığımı. O yüzden şu an hamile olan ve o haftaları yeni geçmiş arkadalarrın tavsiyelerinin daha yardımcı olacağını düşünüyorum.
Allah tüm hamile kalmak için uğraşan çalara tez vakitte hamilelik. Hamile canlara sağlıklı gebelik ve zamanında doğum nasip etsin.

Allah yar ve yardımcın olsun. Kolaylık versin. Herşey gönlüne göre hayırlı eylesin Allah.

Son düzenleme:
Chnb canim ha1c 3 aylik seker ortalamsi demek.diyabet oldugum icin her ay bakilan bir deger...hamileligin basinda 7.1 ile baslamistim sukur simdi 5....normal degerler 4-6 arasi...ama diyetime olumune dikkat ediyorum:))seker hastaligi gercekten vucudu yoran bir rahatsizlik ama allah dermansiz dert vermesin bunada sukur cook opuyorum seni..

Yelizciğim bu topik 4 sene önce açılmış ben yazmaya başladığımda 700 lü sayfalardaydı. O zamanlar prepar ve nidilat kullanan çok arkadaş vardı. Benim dr m riskli gebelik dr idi. O da prepar ve nidilat için kullanılmaması gerektiğini gerçekten başlayacak doğum eyleminde faydası olmadığını demişti genelde endol ve mağnezyum veriyor. Sanırım yeni yaklaşım bu ama bazı dr ler hala veriyor. İşe yarayan da var bakınca içip sancısının durduğunu söyleyen... Ben mağnezyum dışında kullanmadım çünkü suyum geldi 15. haftada ve endol de suyu azaltırmış onu da kesmişti...

saraçoğlu 2 bardak kaynar suya 1 avuç beyaz dut kurusu atın 7 dakka kaynatın için dedi sitesinde var .ama ben yapamıyorum korkuyorum canım

Bu kandaki enfeksiyon için mi arada yapalım kendimize.....

Maşallah kızına...

Canım 1 seneden sonra düşün bence bak iyi dr de varmış. Bir kere oldu inanıyorum ki bir daha olacak... Artık bilinçlisin de... İyi de dr tamam bu iş:))

Ne güzel anlatmışsın. Gerçekten zormuş o dönemde tek olmak. Gerçekten biz şanslıydık bu konuda. ben de 25 haftalık kaybımdan sonra buldum burayı 7 ay sonra deli gibi okuyup not tutmuştum. hastalıklarımı burada tavsiye edilen cemil hoca sayesinde buldum... gerçekten yararlı oldu...Ateşleri nasıl kuzuların salgın var. bir de burada her çocuğa çocuk felci aşısı yapıyorlar ev ev geziyorlar hatta ek bir tane daha yapabilirlermiş orada da var mı?

maşallah canım benim. istikrar çok önemli bir doğsun oğlumuz acısını çıkarırsın inşallah...

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür erderim,rabbim sizlerede acil şifalar versin,12. haftama kadar progeston alıyordum fitil olarak bu durum ortaya çıkınca yine başladık günde 1 ad.fitil olarak,siz ne iğnesi oluyorsunuz ben kanda pırtılaşma var onun için oluyorum ölçümde anladığım kadarıyla 3 falan galba şuan panik yapma 3 hafta sonra ölçüm yapıcaz dedi,gerekirse dikiş atarız dedi ama bunları konuşmak için erken dedi dr bey drma çok güveniyorum sizin bilginize ve yaşadıklarınızda ışık olucak teşekkürler...

3 se iyi canım hem ne güzel tedbirliymiş. proluton depot haftalık progestan iğnesi. pıhtılaşma için cleksan türü iğne kullanıyorsundur...

Hamd olsun daha iyiler canım. İnşallah hafif atlatık diyelim.
Duydum o aşı işini canım. Burda yok şuan. Kızamık ara doz yapıl dI sadece 9. Ay sonunda.

Canım Dr tebbirli yazdıklarından onu anladım. Gerek olursada dikiş atabilecek biri demekkki.
3 cm evet şuan güzel canım. Sen çok stres yapma fakat ayaktada kalma mümkün olduğunca yat.
Bizim haftalık vurulduğumuz iğne senin fitil olarak aldığın ilacın iğnesi. Benim Dr Pepsi kola ile coca cola gibi demişti.ikisi için. B

Rabbim saglikla vaktinde kucagina aldirsin yavrunu inşallah..
meryusemmmm sana yazmıstım görmedin arkadasım..

listede eksik yerlerimiz var bebegin tahmini dogum tarihi nedir?
cinsiyetiniz belli olmadı mı daha..
kızzzz ben sana ne diyeyim:)) ben sana diorum daha sık gel die o da bana demiş..
yuvarlanıp duran arkadasım ben genelde burdayım listem var gidemem bir yere..

ama bazen sessiz kalıyorum..biliyorsun hamile kalamadım 15 ay gecti kayıbım üstünden bazen cok ümitsizleşiorum.
kasılma,sancı,enfeksiyon bunlar benim yasayıp bilemedigim seyler..
bazen yeni gelen arkadaslarıma sizlerden duydugum tavsiyeleri yazıyorum
onlarda bilmeyerek kaç haftalıksın ya da cocugun kaç yasında dior susuyorum..
o zamanda ölesine konusan deeneyimsiz gereksiz gibi hissediyorum

offf bir dokundun ne cok anlattım bak
canım crp 12 perinotologlara göre yüksek olabilecek bir deger..
bence baska bir doktora daha gitmende ve tahlilini yeniletmende fayda var..

Hımm burada sureyeden gelen ve yerleşenlerden dolayı çok salgın oluyor. ondan dediler...

Kız Meryyy bak paşam gibi yapayım ben de yersin şaplağı... Nasıl söz öyle... Sen de deneyimlerini yaşadın ne gereksizliği... ne demek öylesine. Hepimizin birbirinden öğreneceği öyle çok şey var ki... Bak ben öğrencilerimden bile bir şeyler öğreniyorum:)) Sakın deme öyle... Bak bana. Doğurdum belki de birileri diyordur doğurdu bırakmıyor hamiş hamiş yazışalım:))

chnb doğru yazmış kimden ne öğreneceğimiz belli olmuyor

veee umutsuzyok diyorum merym ilk tüp bebek denememi 24 yaşında yapmıştık veee 35 yaşında yüsrama kavuştum

HAYIRLIYSA İNŞALLAH inanıyorum ki çok kısa zaman sonra midem bulanıyor kızlar fazla gelemiyorum artık topiğe yada seklajım alında 39 haftalık olduk ama halen benım kuzucuk gelmek bilmiyor diye yazacağım günleri bekliyorum

sanırım bir saplak yesem iyi olacak bari aglamalarım yerini bulur..
chnb ben depresyonamı girdim nedir bir dokun bin ah işit ama tşk ederim düşüncelerine sevindim
sen sakın bırakma hepimizin bel kemigisin..sensiz olmaz bu topic

mumu canım yazdıkların beni cok mutlu etti..sen ne güçlü kadınsın böyle helal olsun...
insallah güzel sözlerin gercek olur hakkımızda hayırlısı...

Ben burda yeniyim daha kimseyi cok tanimiyorum,ama aenin bu sozun bana cok dokundu ;( nolur uzulme ve lutfen sacmalama.. Ne demek gereksizlik?? Sen burda gordugum en cana yakin ve ilgili anne adaylarindansin.. İnsaAllah seninde guzel haberlerine sevincez ben dogursamda burdan ayrilmaya niyetim yok

( sakın dokunmasın canım ben kimseye birsey demek istemedim benim yaralarım sanırım bunlar..
bu aralar da cok hassasım hep umut doluydum ama nasıl bu hale geldim bilmiyorum..

güzel sözlerin beni mutlu etti,evet yeni arkadasımsın ama beni öle gördügün için sevindim

chnb ve metal gibi gitme tabi ayrılma sen de..gidenlere kırgınız..
sizlerin düşüncelerine deneyimlerine benim ve benden sonra gelen acılı melek annelerinin ihtiyacı olucak

biri şaplakmı diid büyük bri zevkle
umudsuzluga kapılıcanmı çabuk dogru sülevallahi erinmem atlarım süpürgenegelri seni döver öle geri dönerim çok gzüel dayak atarım ben derecelerim var
unutma vesvese şeytandan umdu allahtanben 2 oglumda 7 sene hamile kalamadım dua et yaradana yaklaş al abdestini ser seccadeni secde et rabbime inan için huzurla doluyor ondan iste ver de vermiyorsa bri sebebi vardır unutmaseni seven paşagül

Kız o ne demek gereksiz felan hakediyorsun saplag,hepimizin ister istemez bı faydası oluyor birilerine,ben yanlış yazmisim sen cevap yazinca fark ettim,yazarsın degil yazarım demek istedim benim klavyenin hatası kusura bakma lütfen
Ayrıca gözün korkmasın bende hamile kalmadan once kasilmalar olursa ya erken doğarsa korkusu çoktu,ama cok sukur hiç sorun olmadı o yuzden sanırım bunda biraz rahatım,sende şimdiden bosuna korkutma gözünü

Chnb baktım o topige gördüm o yazıyı,hak veriyorum yazılanlara doguma 1.5 ay kala gitmeme rağmen cok ilgilendi benimle ayrıca hiç paraci degil bana muayene degi, hep nst randevusu aldirirdi yani arada cok uçuk fark oluyordu,insallah bu seferde memnun kalırım

bu prepar ı anlamadım ben araşturdım faydası yok yazıyo peki bu ilaç neden var o halde ??
ben şimdi 2 aylıktan beri 3 günde tam doz proluton, 0.6 lık clexan ,magnorm 10 gündür (16-17 haftada ) prepar kullanıyorum ağrım sancım yok erken değilmi dedim rahmi uyutur prepar dedi dr .başka biyere mi gitsem ?? ankara eskişehir ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…