- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.241
ALP BEBEĞİN YOL HİKAYESİ
Bizim hikayemiz 2006 yılında ilk gebeliğimle başladı. Son derece sorunsuz bir gebelik gecirirken 22. haftada birden doğum sancılarımın başlamasıyla hastaneye başvurduk. Doğumu durdurmak için ilaç tedavisiyle beraber acil serklaj işlemi yapılarak rahim ağzına dikiş atıldı. Ancak 4 günün sonucunda kasılmaların durmaması sebebiyle suyum geldi ve bebeğimi karnımda kaybettik. Herşey son derece yolunda giderken birdenbire böyle bir durumla karsılaşmak hem benım ve eşimin hem de ailelerimizin yıkımına neden oldu. Tam teşhis konulamamıştı, her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu. Aynı dönemde kızkardeşim de gebeydi ve onun tavsiyesi ile sevgili Engin Hocamız ile tanıştık.
En kısa sürede bebek istiyorduk gerçekten de 6 ay içinde tekrar gebe kaldım. Şükür ki gebe kalmakta sorun yaşamıyorduk ama gebeliğin ilerleyen her günü bizim için erken doğum tehlikesini arttırıyordu. Engin hocamız koyduğu rahim yetmezliği teşhisi sonrasında 12.haftada önlem amaçlı serklaj yapılmasına karar verdi. Ayrıca şüphelendiği gebelik şekeri de yapılan testler sonucu ortaya çıkmıştı ki bu riski daha da arttırıyordu. Tüm gayretlere rağmen maalesef 20.haftada tekrar doğum sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti. Minicik bir kız bebeğimiz dünyaya geldi ancak çok erken doğmuştu ve kuvözde geçen iki gün sonunda bebeğimizi kaybettik. 2006 şubatından sonra 2007 şubatında da tüm çabalara rağmen aynı olayı tekrar yaşamak ve bebeğimizi kaybetmek bizi umutsuzluğa sürüklese de Engin hocamızın telkinleri ve doğru yönlendirmeleri ile bu sıkıntılı dönemi de atlattık. Bu sefer biraz bekleyecektik.
2009 yılında tekrar gebe kaldım. Bu sefer de şeker kontrolü, yatak istirahatı, progesteron ve heparin enjeksiyonlarımızla çok bilgili ve yine herşeye hazırlıklı olarak tekrar hocamızla beraber uzun yolumuza çıktık. Bu sefer rahim ağzına atılan dikişlerden istemiyordum. Yattığım yerden hiç kalkmadan 4 aylık bir dönem geçirdim. Eşim ve doktorum en büyük destekçilerimdi. Herşeye rağmen olmayınca olmuyordu işte. Yine daha önceki 2 gebeliğimde olduğu gibi rahim ağzının birden açılmasıyla birlikte doğum sancılarım tekrar başladı. Bu sefer tamamen umutsuzduk. Rahim ağzı yetmezliği başınıza gelmeden teşhis konulamayan, nedeni tam bilinmeyen ve bir çok ülkede de rahim ağzına atılan dikişlerle çözülmeye çalışılan bir problem ama benim gibi bazı ileri vakalarda yeterli gelmiyor. Ve biz 19. haftada 3. kez bebeğimizi kaybettik. Artık tamam dedim yapılacak bir şey kalmadı. Bu dönemde ABD de yasal olan taşıyıcı annelik seçeneği bile aklımıza geldi. Engin bey ile görüşmemizde bundan sonra artık ne yapılabilir diye sorduğumuzda abdominal serklajın yapılabileceğini ancak riskli bir yöntem olduğunu kendisinin de senelerdir yapmadığını açık yüreklilikle anlattı. Araştırmalarımız sonucunda Chicago'da abdominal serklaj icin kendi yöntemini geliştirmiş olan Dr.Artur Haney ismine ulaştık ve 3. bebeğimizi kaybettikten 20 gün sonra kendisi ile tanışmak için Chicago ya uçtuk. Sonrasında detaylarını Engin Hocamız ile görüşmemiz sonucu aklımıza yatan bu teknik ile ameliyat olmaya karar vererek 3 ay sonrası icin ameliyat günü belirledik. Aralık ayında bizim tercihimizle gebelik öncesi yapılan, sezaryen benzeri bir ameliyat ile rahim ağzına bir bant konuldu.
Haziran ayında tekrar hamile idim ve bu sefer herşeyin daha iyi olacağını hissediyorduk. Gerçektende herşey yolunda gitti ancak gebelik diyabeti problemimiz vardı ve bu sefer çok erken başlamıştı. Engin hocamızın titizliği sayesinde çok kısa sürede farkederek bebeğe bir zararı olmadan hızla kontrol aldık. Gebeliğimin sonuna doğru 31. haftada yine daha önceki gebeliklerimle olduğu gibi sancılarım başladı acil müdahale ile hastaneye yatarak doğum sancılarımızı durdurduk. Ertesi gün taburcu oldum. Doğum yaptığım 38. haftaya kadar deyim neredeyse hep beraber saatleri, günleri ve haftaları saydık. Tüm gebeliğim boyunca herşeyi bizden daha çok düşünen yaklaşımı ile bugün oğlumuz Alp'i sağlıkla kucağımıza aldık. Hepimiz icin gerçekten çok uzun bir yol idi ama tünelin sonunda ışığı görmemizi sağlayan sevgili doktorumuz Engin Bey oldu. Kendisine ve çalışkan ekibine Gülay ve Hatice hemşirelere sonsuz teşekkürler…
Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandır Facebook alışkanlığı yüzünden buraya yazmıyordum. Çok ayıp bana:) beni tanıyanlarınız var, tanımayanlar da ya da unutanlar. Kendimden kısaca bahsedeyim önce; Ben 2011 yılında Ağustos ayında septum amelıyatı oldum ve tepede küçük bır bombe bırakıldı ve bunun rahîmde hasar yaratılmaması ıcın genel olarak hep bırakıldığı soylendı. Ilaclar verıldı 2 ay kullandım ve 2. Denemede de hamıle kaldım kı eskimde de sperm problemlerımız vardı. Yanı mucıze gıbı geldı bebegımız çünkü tup bebek düşünüyorduk. Hamılelık sonrası amelıyatımı yapan doktora degıl baska bır Prof. Ile yola devam ettik çünkü amelıyatımı yapan doktor tup bebek doktoruydu. Ama amelıyatım sonrası benı uyararak 12 hafta sonrası kontrolde olacağımı erken dogum rıskı ıcın kontrol edıp gerekırse önlem alacağını soylemıstı. Ben bunu Prof olan doktoruma söylerdim ve kabul etmedı septum amelıyatı buna sebep olmaz dedı. 20+4 hafıf kan lekelı yogun akıntı ve acıl serklaj denendı cok doku kalmadığı ıcın sadece %60 dıkılebıldı. Ertesı gun enfeksıyon yukseldı. 1 gun daha beklendı. 20+6 epıdural normal dogum ıle kızım doğdu. Daha sonrasında cok doktora gıttım ama ınsanın cok:) Turkıye de ısım ne kadar doktor varsa. Kısmını sevdım kısmını sevmedım kımı doğru seyler soyledı kımı yanlış kımı umursadı kımı umursamadı. Ama hemen hemen hepsı dıkıs yaptırdığımda şansımın cok yuksek olduğunu soyledı. Yaklaşık %85 şans verıldı. Abdomınal serklaj olmamı da söyleyenler oldu çünkü rahım agzı kısa ve deformeymıs. Gercı daha sonra açık amelıyatla ortaya çıktı kı rahım ağzım 1 dogum yapmış bır kadınla aynı şeklide deformeymıs ve rahım ağzımda 4 santıme yakınmış.
Aylar gecmıstı ve ben hamıle kalmaya çalısmaya başlamıştım. 3 ay olmadı ve düşünmeye başladım ya ben %15 ıcınde görersem dıye. Ben hayatta pek şanslı bırı olmadım hıc. Boynumu kırdım olur dedıler, 1 yıl felç kaldım. Safra keşkemi aldırdım. Pankreasım gecırdım 2 hafta hastanede kaldım ölümün eşiğinden dondüm. Sonra da bu olay. Artık hayatımda daha güzel bısey olmalı ve ben şanssız bırıyım. Ben %85 den fazlasını ıstıyordum. Ve araştırmaya başladım. Amerıkada abdomınal serklajı yaklaşık 30 yıldır yapan ve bu konuda dünyada duayen kabul edılen ve tıp lıteraturunde rahım agzı yetmezlıgının yanında ısım gecen bırı varmış onu buldum. Adı Dr. Haney. Malı attım ama hıc umutlanmadım cevap verır dıye. Aradan 6 saat gecmemıstı cevap geldı. Uzun uzun sorularımı cevaplamış, rahım fılmıme testilerime hıkayemı ıncelemıs. Bana soyledıgı once senın arasında en cok beyinime yapışan. Hemen gel dışkısını atalım bır tane daha bebegı rıskı atmak zorunda degılsın. Kendısının helıstırdıgı özel bır dıkıs metodu ve hatta cıft dıkıs ıle basarı şansının %100 olduğunu soyledı. Bu amelıyat sonrası artık rahım agzı yetmezlıgı hastası olmayacagımı hatta normal bır hamıle kadından cok daha guclu bıyonık bır servıksım olacağını soyledı yanı ıkızlerı de super taşıyacak dedı. Neyse hemen kendısıyle telefon randevusu aldım. 1 hafta sonra seçimle Amerıkada Chıcago aradık ve tam 1 saat 45 dakıka görüştük. Kendisi bugüne kadar tam tamına 2500 abdominal serklaj atmış yani yıllık ortalama 200. Yanı hergün 1 tane atmış tatilleri çıkartırsak. 2500 amelıyat ıcınde rahım agzı yetmezlıgı yüzünden kaybettıgı tek bır bebek bıle yok. Farklı nedenlerden kayıp var tabı çünkü normal bır hamıle gıbı rıskler var. Amelıyat açık yapılıyor ve sonrasında ılk 12 hafta dusuk olursa normal bır şeklide kürtaj yapılıyor . 12 hafta sonrası bır kayıp olursa kı bu rısk %3 altında sezeryan tek care. Dıkıs hamılelık oncesı ve sonrası 14. Haftaya kadar atılabılıyor. Ama hamılelık oncesı tabı daha stressız ve hamıleyken ıyılesme surecı uzuyor. Bu dıkıs sonrası her türlü Ivf , hısteroskopı, hsg gıbı ıslemler kolaylıkla yapılabılıyor. Tüm bunları konuştuktan sonra gerıye sadece madde sorun kalıyordu ve şansıma normalde 32000 USD olan bu amelıyat bu yıl sıgortası olmayan ve Amerıkalı olmayan kadınlara daha cok yardımcı olmak ıcın özel olarak 7000Usd olarak paket hazırlanmış. Bu paket ıcınde 5 yıldızlı otelde konaklama dahıl. Amelıyat sonrası hastanede kalmaya gerek duyulmuyor sadece 12 saat yeterlı çünkü rahım kesılmıyor ya da kaslara zarar verılmıyor. Sezeryan kesısının 3 de 1 ı kadar bır kesı atılıyor ve tabı daha az kestiler oluyor ıcerıde de. Turkıye de sorduğum laporoskopık abdomınal serklajların fıyatları 10.000 -12.500 arasıydı. Yanı arkadaki fark sadece 2.000 tl. Ve Dr Haney soyledıgı açık metodun yanı eller ıle dıkısın tansıyonunun daha ıyı atarlandıgını söylenmesi bu nedenle laporoskopıkden daha ıyı sonuc aldığına ınanması bana da mantıklı geldı. Gercı laporoskopık de basarı oranları hemen hemen aynı . Sanırım bıraz da doktor tercıhı cerrahlık tercıhı. Kararımızı verdık ve cok beklemeden 10 gun sonrasına amelıyat gunünü netlestırdık. Amelıyata gıtmeden Dr Haney ıle yüzyuze tanıştık. Inanılmaz tatlı, anlayışlı, kaybettıgım bebeğe dusuk değıl kaybettıgım evladım olarak yaklaşan ve nerdeyse kaybım ıcın ağlayacak kadar duyarlı bır adam. Kendısı normal serklajı cok karşı ve asla desteklemıyor. Neyse amelıyatım tam 1 saat 15 dakıka sürdü. Inanılır gıbı degıl ama 1 dakıka bıle acı, ağrı hıssetmedım. Uyanmamdan ıyılesme surecı sonuna kadar ne ağrı ne gaz sıkışması ne kabızlık. Hıcbırsey:) kesı ınanılmaz küçük ve neredeyse nice bır tığ genıslıgınde. Bılseydım böyle kolay olacağını 1000 lerce defa daha yaptırırdım. Kader kısmet gunün sonunda kayıp yaşayacaksam başka bir nedenle de yaşayabilirim ama ben bu yolu seçtim. Özellikle tuvalete gitmekten bile korkarak yaşamanın çok zor olacağını biliyordum, psıkolojımın cok yıpranacagını da. Ben 1 yıl felç yasamış bırıyım yatmak ne demek cok ıyı bılırım. Ben sımdı yenıden denemelere başladım hamıle kalamazsam 2 ay sonra tup bebek yaptıracağım. Bu hıkayemı sızınle paylaştım çünkü bır yerlerde umut olabılır dıye düşündüm. Bılıyorum herkesın böyle bır madde gücü olmayabilir ya da bu yontemı cok agresıf bulabılır (kı ASLA degıl sakın ınanmayın doktorlara hıcbır bılgılerı yok o nedenle korkularından bu şeklide konuşuyorlar) ama bılıyorum serklajı bır kere ya da bur kac kere denenmiş ve basarıya ulaşamamış bayanlar var. Iste onlar duysun seslimi ve okusunlar bunu ınsallah. Şansınız var asla umutsuz olmayın. Çaresi var. Bana bu konuda soru sormak isteyen herkesle konusabılırım. Hepınızı öpüyorum. ( bu arada bende Dr Haney ıle abdomınal serklaj yaptırmış ve hatta 2 den fazla kaybı olan 3 turk bayan ıle konuşmuştum bılgı almak ıcın . Her 3 U de su an bebeklerını kucakladılar) hem de 1 gun yatmadan ve 37 haftanın üstünde doğurarak.)
merhaba. benim 20. haftaya kadar her hangi bir açılma sorunum yoktu. akıntıyla hafif kanamalarım oluyordu sadece. 22. haftamda rahim ağzı uzunluğum 2,5 cme kadar düştü. normalde 4,62 di yani herşey yolundaydı 10 gün öncesine kadar. açılma ile birlikte 2 gün önce rahim ağzıma dikiş atıldı.erken dikiş atılması önemli falan demiş bazı arkadaşlar umarım benim için geç olmamıştır. bi sürü ilaç içiyorum. kasılmaları önleyici. allahım bebeğimle bana acısın bizi birbirimizden erken ayırmasın. her güne şükrederek uyanıyorum.
slm hanimlar arada sirada sizi takip ediyorum...ben sizinle ayni durumdayim..bende gecen yil 21aralikta 26 haftalikken erken dogum yaptim canim kizim ü c gün yasiyabildi...benim hamileligm cok güzel geciyordu hic bir sorunumuz yoktuu..gece on ikide yataga girdim baktim bi islaklik hissettim akinti sandim neyse ne göreyim kanamam var neyse hastaneye gittikk rahimim 8 cm acilmisti hemen dogumhaneye aldilar beni normal dogum yaptimm iste benim hikayemde böyle...ama allahima sükürler olsun simdi yine hamileyim 30 haftalik olduk.bundada erken riskim var progestan kullaniyorum ve hafta bir igne vuruyorum..burada bi kizim olucak.
Allah sağlıkla yavrunu kucağına alıp yetiştirmeyi nasip eylesin.slm hanimlar arada sirada sizi takip ediyorum...ben sizinle ayni durumdayim..bende gecen yil 21aralikta 26 haftalikken erken dogum yaptim canim kizim ü c gün yasiyabildi...benim hamileligm cok güzel geciyordu hic bir sorunumuz yoktuu..gece on ikide yataga girdim baktim bi islaklik hissettim akinti sandim neyse ne göreyim kanamam var neyse hastaneye gittikk rahimim 8 cm acilmisti hemen dogumhaneye aldilar beni normal dogum yaptimm iste benim hikayemde böyle...ama allahima sükürler olsun simdi yine hamileyim 30 haftalik olduk.bundada erken riskim var progestan kullaniyorum ve hafta bir igne vuruyorum..burada bi kizim olucak.
dr.um ömer demirelli . çok memnunum kendisinden tek dezavantaj ben avcılardayım o kavacıkta kontroller tedirgin ediyor mesafeden dolayı özel araçla da gitsem 45 dklık yol. normalde ümit ettiğimiz doğum tarihim 14 nisan 2014. 22. haftamda serklaj uygulandı. endol fitil,nitilat ,progeston birde enfeksiyon için antibiyotik kullAnıyorum.
Geçmişte böyle bir alıntı yapmışız senin dr n imiş...
gcmiş olsun canım bir diş doktoruna görünmende fayda ver belki ilaçlarla biraz geciktirebilirsiniz..Benim bu gece cok disim agridi sabaha kadar uyuyamadim.. ve o kadar cok şiddetli basim agridiki basimi tasimak istemedim. o nasil bir başağrısıydi öyle Allahim..
simdi şükür daha iyiyim ama yinede azda olsa disim agriyor ve inşallah iltahap yoktur. bugün igne vurmak icin hemsire gelecek, kan ve idrar verecegim insallah hersey yolundadir. Bu halde nasil giderim disciye, cok huzursuzum.. dualariniza ihtiyacımiz var..
Mmery......... Canım o nasıl bir düşünce öyle, hic olmadi.. bazen insanlar yillarca kotu deneyimler yasarlar ama ogrenemezler bilgi edinemezler. bazende yasamadan ne cok sey arastirir ogrenirsin.
Bu düşüncenden cabuk uzaklas. Sen o listeyi hazirlayarak ne cok emek verdiginin ve surekli guncel tutarak ne cok kisiye faydali oldugunun farkinda degilsin heralde.. o dualari almak kolaymi.. seni seviyoruz, sen vazgeçilmezsin burada bilesin
Canim sorunu görmedim, bazen farkedemiyorum sayfalar hizli ilerleyince. böyle cevap veremedigim başka arkadaşlar var ise kusuruma bakmayınınız.
26.05.2014 - cinsiyeti ilk erkek olabilir demisti erken haftalarda sonrasinda da pekte net olamadi kizda olabilir, yani supriz simdilik. belli olunca yazarim canim.(Rabbim saglikla hayırlısıyla gelsin dünyamiza..)
Serklaj: 14 hafta +2
Doktorumuz: Prof. Dr. Özgür Deren
hikayemiz aynı..bir gece ani bir kanamayla hastaneye gitmek ve 8cm açılma..slm hanimlar arada sirada sizi takip ediyorum...ben sizinle ayni durumdayim..bende gecen yil 21aralikta 26 haftalikken erken dogum yaptim canim kizim ü c gün yasiyabildi...benim hamileligm cok güzel geciyordu hic bir sorunumuz yoktuu..gece on ikide yataga girdim baktim bi islaklik hissettim akinti sandim neyse ne göreyim kanamam var neyse hastaneye gittikk rahimim 8 cm acilmisti hemen dogumhaneye aldilar beni normal dogum yaptimm iste benim hikayemde böyle...ama allahima sükürler olsun simdi yine hamileyim 30 haftalik olduk.bundada erken riskim var progestan kullaniyorum ve hafta bir igne vuruyorum..burada bi kizim olucak.
canım bilgilerini vermişsin seni listelerimize ekliyorum..dr.um ömer demirelli . çok memnunum kendisinden tek dezavantaj ben avcılardayım o kavacıkta kontroller tedirgin ediyor mesafeden dolayı özel araçla da gitsem 45 dklık yol. normalde ümit ettiğimiz doğum tarihim 14 nisan 2014. 22. haftamda serklaj uygulandı. endol fitil,nitilat ,progeston birde enfeksiyon için antibiyotik kullAnıyorum.
bettyboo harika seyler yaptın büyük bir cesaret göstererek..seni tebrik ediyorum cesur kadın...Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandır Facebook alışkanlığı yüzünden buraya yazmıyordum. Çok ayıp bana:) beni tanıyanlarınız var, tanımayanlar da ya da unutanlar. Kendimden kısaca bahsedeyim önce; Ben 2011 yılında Ağustos ayında septum amelıyatı oldum ve tepede küçük bır bombe bırakıldı ve bunun rahîmde hasar yaratılmaması ıcın genel olarak hep bırakıldığı soylendı. Ilaclar verıldı 2 ay kullandım ve 2. Denemede de hamıle kaldım kı eskimde de sperm problemlerımız vardı. Yanı mucıze gıbı geldı bebegımız çünkü tup bebek düşünüyorduk. Hamılelık sonrası amelıyatımı yapan doktora degıl baska bır Prof. Ile yola devam ettik çünkü amelıyatımı yapan doktor tup bebek doktoruydu. Ama amelıyatım sonrası benı uyararak 12 hafta sonrası kontrolde olacağımı erken dogum rıskı ıcın kontrol edıp gerekırse önlem alacağını soylemıstı. Ben bunu Prof olan doktoruma söylerdim ve kabul etmedı septum amelıyatı buna sebep olmaz dedı. 20+4 hafıf kan lekelı yogun akıntı ve acıl serklaj denendı cok doku kalmadığı ıcın sadece %60 dıkılebıldı. Ertesı gun enfeksıyon yukseldı. 1 gun daha beklendı. 20+6 epıdural normal dogum ıle kızım doğdu. Daha sonrasında cok doktora gıttım ama ınsanın cok:) Turkıye de ısım ne kadar doktor varsa. Kısmını sevdım kısmını sevmedım kımı doğru seyler soyledı kımı yanlış kımı umursadı kımı umursamadı. Ama hemen hemen hepsı dıkıs yaptırdığımda şansımın cok yuksek olduğunu soyledı. Yaklaşık %85 şans verıldı. Abdomınal serklaj olmamı da söyleyenler oldu çünkü rahım agzı kısa ve deformeymıs. Gercı daha sonra açık amelıyatla ortaya çıktı kı rahım ağzım 1 dogum yapmış bır kadınla aynı şeklide deformeymıs ve rahım ağzımda 4 santıme yakınmış.
Aylar gecmıstı ve ben hamıle kalmaya çalısmaya başlamıştım. 3 ay olmadı ve düşünmeye başladım ya ben %15 ıcınde görersem dıye. Ben hayatta pek şanslı bırı olmadım hıc. Boynumu kırdım olur dedıler, 1 yıl felç kaldım. Safra keşkemi aldırdım. Pankreasım gecırdım 2 hafta hastanede kaldım ölümün eşiğinden dondüm. Sonra da bu olay. Artık hayatımda daha güzel bısey olmalı ve ben şanssız bırıyım. Ben %85 den fazlasını ıstıyordum. Ve araştırmaya başladım. Amerıkada abdomınal serklajı yaklaşık 30 yıldır yapan ve bu konuda dünyada duayen kabul edılen ve tıp lıteraturunde rahım agzı yetmezlıgının yanında ısım gecen bırı varmış onu buldum. Adı Dr. Haney. Malı attım ama hıc umutlanmadım cevap verır dıye. Aradan 6 saat gecmemıstı cevap geldı. Uzun uzun sorularımı cevaplamış, rahım fılmıme testilerime hıkayemı ıncelemıs. Bana soyledıgı once senın arasında en cok beyinime yapışan. Hemen gel dışkısını atalım bır tane daha bebegı rıskı atmak zorunda degılsın. Kendısının helıstırdıgı özel bır dıkıs metodu ve hatta cıft dıkıs ıle basarı şansının %100 olduğunu soyledı. Bu amelıyat sonrası artık rahım agzı yetmezlıgı hastası olmayacagımı hatta normal bır hamıle kadından cok daha guclu bıyonık bır servıksım olacağını soyledı yanı ıkızlerı de super taşıyacak dedı. Neyse hemen kendısıyle telefon randevusu aldım. 1 hafta sonra seçimle Amerıkada Chıcago aradık ve tam 1 saat 45 dakıka görüştük. Kendisi bugüne kadar tam tamına 2500 abdominal serklaj atmış yani yıllık ortalama 200. Yanı hergün 1 tane atmış tatilleri çıkartırsak. 2500 amelıyat ıcınde rahım agzı yetmezlıgı yüzünden kaybettıgı tek bır bebek bıle yok. Farklı nedenlerden kayıp var tabı çünkü normal bır hamıle gıbı rıskler var. Amelıyat açık yapılıyor ve sonrasında ılk 12 hafta dusuk olursa normal bır şeklide kürtaj yapılıyor . 12 hafta sonrası bır kayıp olursa kı bu rısk %3 altında sezeryan tek care. Dıkıs hamılelık oncesı ve sonrası 14. Haftaya kadar atılabılıyor. Ama hamılelık oncesı tabı daha stressız ve hamıleyken ıyılesme surecı uzuyor. Bu dıkıs sonrası her türlü Ivf , hısteroskopı, hsg gıbı ıslemler kolaylıkla yapılabılıyor. Tüm bunları konuştuktan sonra gerıye sadece madde sorun kalıyordu ve şansıma normalde 32000 USD olan bu amelıyat bu yıl sıgortası olmayan ve Amerıkalı olmayan kadınlara daha cok yardımcı olmak ıcın özel olarak 7000Usd olarak paket hazırlanmış. Bu paket ıcınde 5 yıldızlı otelde konaklama dahıl. Amelıyat sonrası hastanede kalmaya gerek duyulmuyor sadece 12 saat yeterlı çünkü rahım kesılmıyor ya da kaslara zarar verılmıyor. Sezeryan kesısının 3 de 1 ı kadar bır kesı atılıyor ve tabı daha az kestiler oluyor ıcerıde de. Turkıye de sorduğum laporoskopık abdomınal serklajların fıyatları 10.000 -12.500 arasıydı. Yanı arkadaki fark sadece 2.000 tl. Ve Dr Haney soyledıgı açık metodun yanı eller ıle dıkısın tansıyonunun daha ıyı atarlandıgını söylenmesi bu nedenle laporoskopıkden daha ıyı sonuc aldığına ınanması bana da mantıklı geldı. Gercı laporoskopık de basarı oranları hemen hemen aynı . Sanırım bıraz da doktor tercıhı cerrahlık tercıhı. Kararımızı verdık ve cok beklemeden 10 gun sonrasına amelıyat gunünü netlestırdık. Amelıyata gıtmeden Dr Haney ıle yüzyuze tanıştık. Inanılmaz tatlı, anlayışlı, kaybettıgım bebeğe dusuk değıl kaybettıgım evladım olarak yaklaşan ve nerdeyse kaybım ıcın ağlayacak kadar duyarlı bır adam. Kendısı normal serklajı cok karşı ve asla desteklemıyor. Neyse amelıyatım tam 1 saat 15 dakıka sürdü. Inanılır gıbı degıl ama 1 dakıka bıle acı, ağrı hıssetmedım. Uyanmamdan ıyılesme surecı sonuna kadar ne ağrı ne gaz sıkışması ne kabızlık. Hıcbırsey:) kesı ınanılmaz küçük ve neredeyse nice bır tığ genıslıgınde. Bılseydım böyle kolay olacağını 1000 lerce defa daha yaptırırdım. Kader kısmet gunün sonunda kayıp yaşayacaksam başka bir nedenle de yaşayabilirim ama ben bu yolu seçtim. Özellikle tuvalete gitmekten bile korkarak yaşamanın çok zor olacağını biliyordum, psıkolojımın cok yıpranacagını da. Ben 1 yıl felç yasamış bırıyım yatmak ne demek cok ıyı bılırım. Ben sımdı yenıden denemelere başladım hamıle kalamazsam 2 ay sonra tup bebek yaptıracağım. Bu hıkayemı sızınle paylaştım çünkü bır yerlerde umut olabılır dıye düşündüm. Bılıyorum herkesın böyle bır madde gücü olmayabilir ya da bu yontemı cok agresıf bulabılır (kı ASLA degıl sakın ınanmayın doktorlara hıcbır bılgılerı yok o nedenle korkularından bu şeklide konuşuyorlar) ama bılıyorum serklajı bır kere ya da bur kac kere denenmiş ve basarıya ulaşamamış bayanlar var. Iste onlar duysun seslimi ve okusunlar bunu ınsallah. Şansınız var asla umutsuz olmayın. Çaresi var. Bana bu konuda soru sormak isteyen herkesle konusabılırım. Hepınızı öpüyorum. ( bu arada bende Dr Haney ıle abdomınal serklaj yaptırmış ve hatta 2 den fazla kaybı olan 3 turk bayan ıle konuşmuştum bılgı almak ıcın . Her 3 U de su an bebeklerını kucakladılar) hem de 1 gun yatmadan ve 37 haftanın üstünde doğurarak.)
Mmerry canim kankisim iyiki bu topikde varsin... sen elinden geldigi kadar burayi yalniz birakmiyorsun arkadaslara yardim etmeye calisiyorsun..sakin oyle seyler soylemee ...burada herkes ne biliyorsa birbirine yardim etmeye calisiyor..insallah en kisa suredede hamislik haberini alacagiz..sonrada bebisini kucagina aldigin zamanlari paylasacaksin..
Canim sen cok guclu bir kadinsin...butun kalbimle senin icin herseyin cook guzel olmasini istiyorum..seni boyle umutlu gormek benide cok mutlu ediyor...hep mutlu ol...
Ben de senın her haftan gectıgınde cok cok cok mutlu oluyorum. Eğer ben sezgıysem ve bıraz hıslerım varsa bu bebek asla ve asla 32 haftadan once gelmeyecek. Asıl dileğim 38 hafta tabı ama en azından 32 hafta altında olmayacağını fena hıssedıyorum:)
Canım benım teşekkür ederım bende senden beklıyorum haberlerı:) ben hamılelık haberı beklenenlerde varmıyım?:) bu arada sen buradakı herkese büyük desteksın bızım baska bır gücümüz yok bırbırımızden baska unutma ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?