- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.281
meyvelerden ve bitki çaylarından nefret ederim .gerçi bitki çayı zararlı bize.meyve çayının zararı olmaz sanırım saolCanım bu sene çok tuhaf. Ben de öksürüğe yakalandım ne ilaçlar içtim 2 ayda anca iyileştim. Ahmet Arada hala iyileşemedi bir de emeklediği için sürekli yerde hiç iyileşmiyor( Geçen paylaşmıştım bir arkadaş demişti yaptık bilmiyorum işe yarıyor mu ama kullanıyoruz. taze zencefili(1 tane) dilimle, 1 tane de limonu dilimle. Orta boy cam kavanoza koy üzerine dolana dek iyi bal koy. Bir hafta buzdolapta beklet. her gün meyvesuyuna, çayına vs. kat. vücut direncini artırıyormuş. bir de tv de dinlemiştim kuşburnu çayında çok c vitamini varmış mandalina portakaldan bile çokmuş...
hiç pc yi açamıyorum telden giriyorum 18 in içindeyiz çok şükür hoş yaparmıyım o takvimden bilmiyorum .hala diken üstündeyim .çok arkadaşım ve akrabalarım hamile olduğumu bilmiyor .ben güçlüyüm de...insanların vah vah tüh tüh demesi üzüyo çok hayırlısı olsun hakkımızda yarın dr a gitçem yineYelizzz hamilelik takvimi yapsana... kaç haftalık oldun merak ediyorum unutuyorum bu aralar unutkan oldum...
Geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Hayırlı haberlerle gel canım. İnşallah Dr Hanım'a da frekanslarız tutar.
Canım iyi haberlerle gel inşallah. Bu arada Bursada havalar nasıl? Dikkat et üşünmeyin bu sene çok tuhaf hastalıklar da geçmiyor. İnatçı sanırım virüsler...
bettyboo harika seyler yaptın büyük bir cesaret göstererek..seni tebrik ediyorum cesur kadın...
Bir an önce güzel haberini bekliyorum
hiç pc yi açamıyorum telden giriyorum 18 in içindeyiz çok şükür hoş yaparmıyım o takvimden bilmiyorum .hala diken üstündeyim .çok arkadaşım ve akrabalarım hamile olduğumu bilmiyor .ben güçlüyüm de...insanların vah vah tüh tüh demesi üzüyo çok hayırlısı olsun hakkımızda yarın dr a gitçem yine
Sagoluncanlarım, dediginiz gibi hem özgür hocayla hemde burdaki doktorumla görüştüm. antibiyotik başladım bitincede dis hekimine gidecegim. Rabbim bebegimizi korusun, merhamet etsin.. bu gunlerimi sağlıkla gecireyim ve hayırlısıyla sağlıkla ulasayim mutlu sona diye dua ederek geciriyorum her günümü.. ve bir gun daha bitti sabah oldu ve yeni bir gune merhaba dedik.. şükürler olsun.
Hayırlısıyla sağlıkla gecirecegimiz huzurlu keyifli bir günumuz olsun inşallah..
Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandır Facebook alışkanlığı yüzünden buraya yazmıyordum. Çok ayıp bana:) beni tanıyanlarınız var, tanımayanlar da ya da unutanlar. Kendimden kısaca bahsedeyim önce; Ben 2011 yılında Ağustos ayında septum amelıyatı oldum ve tepede küçük bır bombe bırakıldı ve bunun rahîmde hasar yaratılmaması ıcın genel olarak hep bırakıldığı soylendı. Ilaclar verıldı 2 ay kullandım ve 2. Denemede de hamıle kaldım kı eskimde de sperm problemlerımız vardı. Yanı mucıze gıbı geldı bebegımız çünkü tup bebek düşünüyorduk. Hamılelık sonrası amelıyatımı yapan doktora degıl baska bır Prof. Ile yola devam ettik çünkü amelıyatımı yapan doktor tup bebek doktoruydu. Ama amelıyatım sonrası benı uyararak 12 hafta sonrası kontrolde olacağımı erken dogum rıskı ıcın kontrol edıp gerekırse önlem alacağını soylemıstı. Ben bunu Prof olan doktoruma söylerdim ve kabul etmedı septum amelıyatı buna sebep olmaz dedı. 20+4 hafıf kan lekelı yogun akıntı ve acıl serklaj denendı cok doku kalmadığı ıcın sadece %60 dıkılebıldı. Ertesı gun enfeksıyon yukseldı. 1 gun daha beklendı. 20+6 epıdural normal dogum ıle kızım doğdu. Daha sonrasında cok doktora gıttım ama ınsanın cok:) Turkıye de ısım ne kadar doktor varsa. Kısmını sevdım kısmını sevmedım kımı doğru seyler soyledı kımı yanlış kımı umursadı kımı umursamadı. Ama hemen hemen hepsı dıkıs yaptırdığımda şansımın cok yuksek olduğunu soyledı. Yaklaşık %85 şans verıldı. Abdomınal serklaj olmamı da söyleyenler oldu çünkü rahım agzı kısa ve deformeymıs. Gercı daha sonra açık amelıyatla ortaya çıktı kı rahım ağzım 1 dogum yapmış bır kadınla aynı şeklide deformeymıs ve rahım ağzımda 4 santıme yakınmış.
Aylar gecmıstı ve ben hamıle kalmaya çalısmaya başlamıştım. 3 ay olmadı ve düşünmeye başladım ya ben %15 ıcınde görersem dıye. Ben hayatta pek şanslı bırı olmadım hıc. Boynumu kırdım olur dedıler, 1 yıl felç kaldım. Safra keşkemi aldırdım. Pankreasım gecırdım 2 hafta hastanede kaldım ölümün eşiğinden dondüm. Sonra da bu olay. Artık hayatımda daha güzel bısey olmalı ve ben şanssız bırıyım. Ben %85 den fazlasını ıstıyordum. Ve araştırmaya başladım. Amerıkada abdomınal serklajı yaklaşık 30 yıldır yapan ve bu konuda dünyada duayen kabul edılen ve tıp lıteraturunde rahım agzı yetmezlıgının yanında ısım gecen bırı varmış onu buldum. Adı Dr. Haney. Malı attım ama hıc umutlanmadım cevap verır dıye. Aradan 6 saat gecmemıstı cevap geldı. Uzun uzun sorularımı cevaplamış, rahım fılmıme testilerime hıkayemı ıncelemıs. Bana soyledıgı once senın arasında en cok beyinime yapışan. Hemen gel dışkısını atalım bır tane daha bebegı rıskı atmak zorunda degılsın. Kendısının helıstırdıgı özel bır dıkıs metodu ve hatta cıft dıkıs ıle basarı şansının %100 olduğunu soyledı. Bu amelıyat sonrası artık rahım agzı yetmezlıgı hastası olmayacagımı hatta normal bır hamıle kadından cok daha guclu bıyonık bır servıksım olacağını soyledı yanı ıkızlerı de super taşıyacak dedı. Neyse hemen kendısıyle telefon randevusu aldım. 1 hafta sonra seçimle Amerıkada Chıcago aradık ve tam 1 saat 45 dakıka görüştük. Kendisi bugüne kadar tam tamına 2500 abdominal serklaj atmış yani yıllık ortalama 200. Yanı hergün 1 tane atmış tatilleri çıkartırsak. 2500 amelıyat ıcınde rahım agzı yetmezlıgı yüzünden kaybettıgı tek bır bebek bıle yok. Farklı nedenlerden kayıp var tabı çünkü normal bır hamıle gıbı rıskler var. Amelıyat açık yapılıyor ve sonrasında ılk 12 hafta dusuk olursa normal bır şeklide kürtaj yapılıyor . 12 hafta sonrası bır kayıp olursa kı bu rısk %3 altında sezeryan tek care. Dıkıs hamılelık oncesı ve sonrası 14. Haftaya kadar atılabılıyor. Ama hamılelık oncesı tabı daha stressız ve hamıleyken ıyılesme surecı uzuyor. Bu dıkıs sonrası her türlü Ivf , hısteroskopı, hsg gıbı ıslemler kolaylıkla yapılabılıyor. Tüm bunları konuştuktan sonra gerıye sadece madde sorun kalıyordu ve şansıma normalde 32000 USD olan bu amelıyat bu yıl sıgortası olmayan ve Amerıkalı olmayan kadınlara daha cok yardımcı olmak ıcın özel olarak 7000Usd olarak paket hazırlanmış. Bu paket ıcınde 5 yıldızlı otelde konaklama dahıl. Amelıyat sonrası hastanede kalmaya gerek duyulmuyor sadece 12 saat yeterlı çünkü rahım kesılmıyor ya da kaslara zarar verılmıyor. Sezeryan kesısının 3 de 1 ı kadar bır kesı atılıyor ve tabı daha az kestiler oluyor ıcerıde de. Turkıye de sorduğum laporoskopık abdomınal serklajların fıyatları 10.000 -12.500 arasıydı. Yanı arkadaki fark sadece 2.000 tl. Ve Dr Haney soyledıgı açık metodun yanı eller ıle dıkısın tansıyonunun daha ıyı atarlandıgını söylenmesi bu nedenle laporoskopıkden daha ıyı sonuc aldığına ınanması bana da mantıklı geldı. Gercı laporoskopık de basarı oranları hemen hemen aynı . Sanırım bıraz da doktor tercıhı cerrahlık tercıhı. Kararımızı verdık ve cok beklemeden 10 gun sonrasına amelıyat gunünü netlestırdık. Amelıyata gıtmeden Dr Haney ıle yüzyuze tanıştık. Inanılmaz tatlı, anlayışlı, kaybettıgım bebeğe dusuk değıl kaybettıgım evladım olarak yaklaşan ve nerdeyse kaybım ıcın ağlayacak kadar duyarlı bır adam. Kendısı normal serklajı cok karşı ve asla desteklemıyor. Neyse amelıyatım tam 1 saat 15 dakıka sürdü. Inanılır gıbı degıl ama 1 dakıka bıle acı, ağrı hıssetmedım. Uyanmamdan ıyılesme surecı sonuna kadar ne ağrı ne gaz sıkışması ne kabızlık. Hıcbırsey:) kesı ınanılmaz küçük ve neredeyse nice bır tığ genıslıgınde. Bılseydım böyle kolay olacağını 1000 lerce defa daha yaptırırdım. Kader kısmet gunün sonunda kayıp yaşayacaksam başka bir nedenle de yaşayabilirim ama ben bu yolu seçtim. Özellikle tuvalete gitmekten bile korkarak yaşamanın çok zor olacağını biliyordum, psıkolojımın cok yıpranacagını da. Ben 1 yıl felç yasamış bırıyım yatmak ne demek cok ıyı bılırım. Ben sımdı yenıden denemelere başladım hamıle kalamazsam 2 ay sonra tup bebek yaptıracağım. Bu hıkayemı sızınle paylaştım çünkü bır yerlerde umut olabılır dıye düşündüm. Bılıyorum herkesın böyle bır madde gücü olmayabilir ya da bu yontemı cok agresıf bulabılır (kı ASLA degıl sakın ınanmayın doktorlara hıcbır bılgılerı yok o nedenle korkularından bu şeklide konuşuyorlar) ama bılıyorum serklajı bır kere ya da bur kac kere denenmiş ve basarıya ulaşamamış bayanlar var. Iste onlar duysun seslimi ve okusunlar bunu ınsallah. Şansınız var asla umutsuz olmayın. Çaresi var. Bana bu konuda soru sormak isteyen herkesle konusabılırım. Hepınızı öpüyorum. ( bu arada bende Dr Haney ıle abdomınal serklaj yaptırmış ve hatta 2 den fazla kaybı olan 3 turk bayan ıle konuşmuştum bılgı almak ıcın . Her 3 U de su an bebeklerını kucakladılar) hem de 1 gun yatmadan ve 37 haftanın üstünde doğurarak.)
cnm valla bravo işini saglama almışsın:))) çok kafama yattı ama bunu hamile kaldıktan sonra yapılamıyor mu? doktoru araştıdım 16 haftaya kadar yapılabiliyormuş galiba niye öyle tercih etin? başarı sansı daha çok diyemi ? ve türkiyede bu ameliyatı senin doktorun gibi yapabilen yokmu? tek bi isim bile mi ? sana erken doğumunun kesin RAY mı dediler ?uf yaa benim raymı değilmi o bile belli değil çok gıcık bi şey bi sürü soru işareti senin yötemle enfeksiyon falan olma riski yok heralde ? ya ben neden doktor acaba vajinal serklaja olumsuz bakıyo onu çok merak etim :) valla arkadaşım işallah doğal yoldan olur olmazsada koydur Allahın izniyle ikizlerii oh mis baksana doktor taşır diyomuş mis valla :) kafan rahat en azından sen elinden geleni sonuna kadar yapmışsın gerisi Alllaha kalmış yapıcak bi şey yok rabbim ne derse ooo sorularıma cevap verirsen şimdiden teşekkürler :)
çok güzelmiş ya nekadar umut verici keşjke bunu Türkiye de insanların maddi olanakları elverdiği gibi yapsalar..bukadar gözü yaşlı anne ,kaybolan bebekler olmasa....bazen diyorum ki keşke tıp okadar ilerlese ki daha birkaç haftalık bebekler bile anne karnı gibi bir ortamda doğum haftasına kadar büyütülebilseler..sanırım çok ütopik
Butterfly
Bu öyle bir istek ki hiçbir zorluk hiçbir olumsuzluk bizleri yıldıramıyor
Annelik içgüdüsü herhalde dünyadaki en güçlü duygudur.
Biliyorsun arkadaşım benim hikayemi de ilki 4aylık, ikincisi 5 aylıkken yitirdim meleklerimi
hem de hareketlerini bile hissetmeye başlamışken
Bir daha yapamam cesaretim yok diyordum o günkü acımla göğsümdeki ateş hiç sönmedi çünkü Ama inan bana zaman geçince o özlem daha ağır basıyor ve bir kez daha deneme gücünü kendinde buluyorsun
Hiç korkmuyor muyum.... Sana korkumu anlatamam arkadaşım
Ama inşallah sen de en kısa zamanda toparlayacaksın çok haklısın seni çok iyi anlıyorum ikinci bir kayıp insanı çok yıkıyor lütfen kendine iyi bak ve inşallah tahlil sonuçların senin için en hayırlı ve de çözümü olan sonuçlar olsun arkadaşım:1hug:
bu arkadaş sonradan yazmamış ne oldu acaba abdominalini kim yaptı anne oldu mu çok merak ettim...
Bende okuyunca cok mutlu olmustum,allah nasib ederde bu bebegimi dogurursam,ikinciye ucuncuye tekrar tekrar serklaj,ve surekli yatmadan yine bebek sahibi olabilcem diye umitlenmistim,cunku esim de bende cok cocuk istiyoruz,ne o ne ben tek cocukla kalmak istemiyoruz,rabbim tabi birtaneyi nasib etsin once.. Ama gercekten her gece kabus,en kucuk bi gaz sancisinda korku,azicik akintida suyum geldi diye aklim cikiyo.. Hamilelik donemlerimde oyle yipraniyorum ki,yattigim yerde dusunmekten yaslaniyorum,henuz 27 yasimdayim,18 yasimdan beri ugrasiyorum,tam 5 kayip,dile kolay.. Hep korkularla ve nihayet korktuklarim hep basima geldi.. Hele serklajla yattigin yerden 5.5 aylik bebegimi yitirmem.. İyice umudumu koreltmisti.. Saglikli kadinlar gibi bebegimi tasiyabilme hayali,rabbim verirse kizima bakmaktan,esime iki tas yemek vermekten aciz olmadan.. Of bu karindan serklaj beni cok mutlu etmisti ama buda kesin cozum degilmis.. Hem sezaryen oldugu icin sonrasinda daha buyuk izler birakiyo hemde tekrar deneme sansini dusuruyo
Bu arada bende tamamen inanip buna bel baglamadim ama acikca anlatmak istiyorum,ilk evliligimde 5 kaybim olmustu,bu sirada her turlu tahlilim temiz cikmisti,akrabadan kolu komsudan,belki sende subyan vardir diyenler cok oldu,soylenenlere gore bu bi uc harfli bebegin ana rahminde kalmasina izin vermiyo.. Bende hocalara gitmistim,ama ufurukcu falan degil.. Neyse bana bekarken normal takva sahibi bi teyze.. Kalp gozu acik,kizim evlenirde cocuk sahibi olmak istersen mutlaka manevi tedavi olmalisin sende subyan var demisti,onemsemedik.. Sonucta gittigim her hoca ayni seyi soyledi.. Doktorluk olmadigimi.. Subyanimi cozdurup korunma muskasini surekli takmadigim surece, 10 kez de hamile kalsan doguramazsin dedi.. Bunlarin cesitleri var,kimisi anne karnina duser dusmez oldurur,kimisi rahimde buyuyunce disari atar,kimi dogduktan sonra bogar bebegi dedi.. Neyse yillar gecti,zaten anlasamadigim esimden bosandim.. Bu konuyuda evlenince dusunurum dedim.. Evlendim tekrar ve bu esimden ilk hamileligim,guvenilir bi hocaya bisey demeden yine sordum,bu arada her hamileligimde,korkular kabuslar,ruyamda yilanlar gorurdum,ve karnim agrirdi.. Yine oyle oldum,kasiklarimda ve basimda siddetli agrilar 3.ayima kadar surdu,yakin bi arkadasim bu hocayi tavsiye etti.. Ve hocada bende olani dogruladi,bana boy hameylisi yazdi,bu arada rahim boyum 33 mm den 22 mm e dusmustu.. Muskayi taktim,tam karnimin uzerine,ve belki psikolojik bilemem ama hem bas hem kasik agrilarim dindi.. Kabusda gormuyorum Allah icin. Hocada duzenli kontrol ediyo,doktor gibi.. Ve bi ay sonra serviks boyum 27 mm oldu :) arkadaslar bu sebepsiz kayiplarin baska anlamida olabilir,ben hem tibbi tedavimi oldum,hemde bunu denedim.. İnsaAllah olur.. Ama sonucta olmazsada herseyi denedim dicem
Bu arada bende tamamen inanip buna bel baglamadim ama acikca anlatmak istiyorum,ilk evliligimde 5 kaybim olmustu,bu sirada her turlu tahlilim temiz cikmisti,akrabadan kolu komsudan,belki sende subyan vardir diyenler cok oldu,soylenenlere gore bu bi uc harfli bebegin ana rahminde kalmasina izin vermiyo.. Bende hocalara gitmistim,ama ufurukcu falan degil.. Neyse bana bekarken normal takva sahibi bi teyze.. Kalp gozu acik,kizim evlenirde cocuk sahibi olmak istersen mutlaka manevi tedavi olmalisin sende subyan var demisti,onemsemedik.. Sonucta gittigim her hoca ayni seyi soyledi.. Doktorluk olmadigimi.. Subyanimi cozdurup korunma muskasini surekli takmadigim surece, 10 kez de hamile kalsan doguramazsin dedi.. Bunlarin cesitleri var,kimisi anne karnina duser dusmez oldurur,kimisi rahimde buyuyunce disari atar,kimi dogduktan sonra bogar bebegi dedi.. Neyse yillar gecti,zaten anlasamadigim esimden bosandim.. Bu konuyuda evlenince dusunurum dedim.. Evlendim tekrar ve bu esimden ilk hamileligim,guvenilir bi hocaya bisey demeden yine sordum,bu arada her hamileligimde,korkular kabuslar,ruyamda yilanlar gorurdum,ve karnim agrirdi.. Yine oyle oldum,kasiklarimda ve basimda siddetli agrilar 3.ayima kadar surdu,yakin bi arkadasim bu hocayi tavsiye etti.. Ve hocada bende olani dogruladi,bana boy hameylisi yazdi,bu arada rahim boyum 33 mm den 22 mm e dusmustu.. Muskayi taktim,tam karnimin uzerine,ve belki psikolojik bilemem ama hem bas hem kasik agrilarim dindi.. Kabusda gormuyorum Allah icin. Hocada duzenli kontrol ediyo,doktor gibi.. Ve bi ay sonra serviks boyum 27 mm oldu :) arkadaslar bu sebepsiz kayiplarin baska anlamida olabilir,ben hem tibbi tedavimi oldum,hemde bunu denedim.. İnsaAllah olur.. Ama sonucta olmazsada herseyi denedim dicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?