Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
meyvelerden ve bitki çaylarından nefret ederim .gerçi bitki çayı zararlı bize.meyve çayının zararı olmaz sanırım saol

Yelizzz hamilelik takvimi yapsana... kaç haftalık oldun merak ediyorum unutuyorum bu aralar unutkan oldum...
hiç pc yi açamıyorum telden giriyorum 18 in içindeyiz çok şükür hoş yaparmıyım o takvimden bilmiyorum .hala diken üstündeyim .çok arkadaşım ve akrabalarım hamile olduğumu bilmiyor .ben güçlüyüm de...insanların vah vah tüh tüh demesi üzüyo çok hayırlısı olsun hakkımızda yarın dr a gitçem yine

Canım iyi haberlerle gel inşallah. Bu arada Bursada havalar nasıl? Dikkat et üşünmeyin bu sene çok tuhaf hastalıklar da geçmiyor. İnatçı sanırım virüsler...

Bursa dada havalar buz gibi. Şükür evden çıkmadığım ve diyet yuzunden gunde 3 ogün buyuk tabak sakata yediğim ic7n grip olmadım ama
Yarından korkuyorum. Uzun saatler dışarda olucam
Inşallah hem iyi haberlerle hemde hasta olmadan eve dönerim.

bettyboo harika seyler yaptın büyük bir cesaret göstererek..seni tebrik ediyorum cesur kadın...
Bir an önce güzel haberini bekliyorum

Canım benım teşekkür ederım bende senden beklıyorum haberlerı:) ben hamılelık haberı beklenenlerde varmıyım?:) bu arada sen buradakı herkese büyük desteksın bızım baska bır gücümüz yok bırbırımızden baska unutma ne olur[/QUOT

cnm valla bravo işini saglama almışsın:))) çok kafama yattı ama bunu hamile kaldıktan sonra yapılamıyor mu? doktoru araştıdım 16 haftaya kadar yapılabiliyormuş galiba niye öyle tercih etin? başarı sansı daha çok diyemi ? ve türkiyede bu ameliyatı senin doktorun gibi yapabilen yokmu? tek bi isim bile mi ? sana erken doğumunun kesin RAY mı dediler ?uf yaa benim raymı değilmi o bile belli değil çok gıcık bi şey bi sürü soru işareti senin yötemle enfeksiyon falan olma riski yok heralde ? ya ben neden doktor acaba vajinal serklaja olumsuz bakıyo onu çok merak etim :) valla arkadaşım işallah doğal yoldan olur olmazsada koydur Allahın izniyle ikizlerii oh mis baksana doktor taşır diyomuş mis valla :) kafan rahat en azından sen elinden geleni sonuna kadar yapmışsın gerisi Alllaha kalmış yapıcak bi şey yok rabbim ne derse ooo sorularıma cevap verirsen şimdiden teşekkürler :)

üf yaa ben hamile değilim şimdi valla olsamda ahada burdakiler dışında kimseye söylemicem akrabalar arkadaşlarıma bile kimsenin beni görünce kafasından a bu sefer başarbilecekmi ,ay erken doğum riski varmı, vah vah gibi salak saçma lafların hiç cekemem ayrıca erken doğurmak bizim terciğimiz değil vaktinde doğuran kadınlarında terciği başarısı değil tamamen Alahın işi ama insanlar bunu öyle görmüyor resmen bizi bi özürlü yapıyolar keza özürlüde alabilirizde ama hiç öyle bi şey değil ay konuşmadan duramıcam geçen karşı komşumun lafa bak zilli diyoki biz birlikte doğum yapacaktık erken doğum yaptım ve evladımı kaybettim zaten o zamanda bi sürü salatalıklar yaptı kocası ve kendisi tam bi salata aptal geçen gün düşün artık düşün diyo bend ekısmet deim nasıl konuyu değiştireceğimi bilemedim sen düşünüyomusun tekrar dedim ağzını yüzünü bi tarafa kaydırarak çakıcam tam ağzının ortasına bi tane :) düşünüyorum tabi ama şimdi değil zaten kocamada diyorum ben 1. yi doğurdum 2.yide doğururum (tabi ne garantisi varsa)ay o üçü istiyo bende üçü kimden yaparsan yap benden iki tane diyip aptal gibi güldü ay tam bi aptal çok gıcık oluyorum onada aptal kocasınada :))))))))))))))))
Allahım yaa bu insanları süzme düşüncesiz yaratmışsın yaaaaaaaaaaa

Sagoluncanlarım, dediginiz gibi hem özgür hocayla hemde burdaki doktorumla görüştüm. antibiyotik başladım bitincede dis hekimine gidecegim. Rabbim bebegimizi korusun, merhamet etsin.. bu gunlerimi sağlıkla gecireyim ve hayırlısıyla sağlıkla ulasayim mutlu sona diye dua ederek geciriyorum her günümü.. ve bir gun daha bitti sabah oldu ve yeni bir gune merhaba dedik.. şükürler olsun.
Hayırlısıyla sağlıkla gecirecegimiz huzurlu keyifli bir günumuz olsun inşallah..

Ne cok arastirdin,ne cok mucadele ettin.. ve sonunda kararini verdin ve inanıyorum ki bu senin icin en hayırlısiydi demekki.. inşallah hersey yolunda gidecek.. hayirlisiyla hamile kalacak saglikli güzel bir gebelik geçirecek ve sağlıkla yavrunu kucaklayacaksin..

Aminnnnn
Allah sağlıkla günlerini su gibi geçirsin canım.

çok güzelmiş ya nekadar umut verici keşjke bunu Türkiye de insanların maddi olanakları elverdiği gibi yapsalar..bukadar gözü yaşlı anne ,kaybolan bebekler olmasa.. ..bazen diyorum ki keşke tıp okadar ilerlese ki daha birkaç haftalık bebekler bile anne karnı gibi bir ortamda doğum haftasına kadar büyütülebilseler..sanırım çok ütopik

Açık ameliyat şeklinde yapılıp yapılmadığı konusunda fikrim yok . Burada çok geçmişte Ece 73 tü galiba biri gebelik öncesi Türkiyede açık ameliaytla serklaj olmuştu ama dr ismi yazmamıştı başarıya ulaşamamıştı. Ama dr haney'in yaptığı gibi bir fikrim yok. Bu forumda ben 13 artı 4 te sutanesi gebelik öncesi laparoskopik serklaj olduk. Karından 4 yerden 1.5 cm kadar kesiler açılıp kamerayla girilip rahimağzı üst noktadan dikildi. Sutanesi 20 haftalık gibi hamile şu an. Ben de doğum yaptım 13 aylık oldu oğlum. Bizim laparoskopik serklajımızı doç dr. Arda Lembet ile birlikte doç.dr. Cem Demirel birlikte yaptı.

Senin hikayeni tam bilmiyorum acını tazelemeyeceksem ayrıntılı anlatır mısın fikir vermiş oluruz. Kaçıncı haftada oldu kaybın? Suyun mu geldi kese mi geldi? Önceinde hiç operasyon geçirdin mi rahimle ilgili? Sancın oldu mu doğuma gidene kadar? Doğum öncesi enfeksiyona bakılmış mıydı? Doğum sonrası neler yapıldı? Dr ler ne dedi?

Ahhh ah onu ben de çok hayal ettim hemen bebeği o ortama transfer etmeyi. Hatta kordondan ayırmayıp hemen o ortama alıp anne ile yan yana yatmalarını fanus gibi bir ortamda...

Bu arada abdominal serklajı yücel karamanın yaptığını duymuştum laparoskopik serklaj yapıyor mu yücel bey bilmiyorum...

Merhaba kızlar kaç hafta oldu yazamadım.. Biliyorsunuz kaç haftadır hastalıkla uğraştım, şimdide benden yorgunluklar çıkıyor

Faceten takip ettiklerim bir yaramazlık yok çok şükür, umarım burda da herkes herşey yolundadır

ece76 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

Edamecrin arkadaşım benim de ilk gebeliğimde alttan dikiş atmışlardı
başarısızlıkla sonuçlandı ama ben amipli dizanteri falan olmuştum
İkinci gebeliğimde doktor bana da karından dikiş atalım daha sağlam olur dedi
Ve de gebelik öncesi (önce mi sonra mı atılması uygun onu bilemiyorum) bana karından açılarak dikiş atıldı
Sonra hamile kaldım fakat gebeliğim 20. hafta sonlandı suyum geldi
Ama bana herhangi bir ilaç iğne ve de benzeri bir yan tedavi yapılmadı buradaki arkadaşlar gibi kasılma önleyici falan başka bir doktor bunları kullanman gerekliydi dedi bilemiyorum
Sonra karından dikiş olduğu için alttan dikişi çekemedikleri için sezeryanla bebeği aldılar fakat dikişi bıraktılar şu anda dikişim hala duruyor arkadaşım
Önce de yazdığım gibi prof.a gittim geçen gün haftaya durumum hakkında ayrıntılı konuşacağız seni de bilgilendiririm bu ameliyat hakkında da sorucam doğru mu diye
Çünkü tahliller sonrası konuşalım dedi ve hiç yorum yapmadı.
Yani bana da karından dikiş atıldı ama dediğim gibi yan tedavi iğne kullanmadım doktor bana hiçbirşey vermedi. Şimdi nedenler araştırılıyor Perşembe günü umarım iyi haberler alırım sana da anlatıcam karından dikiş konusunu sorucam arkadaşım

bu arkadaş sonradan yazmamış ne oldu acaba abdominalini kim yaptı anne oldu mu çok merak ettim...

bu arkadaş sonradan yazmamış ne oldu acaba abdominalini kim yaptı anne oldu mu çok merak ettim...

Bende okuyunca cok mutlu olmustum,allah nasib ederde bu bebegimi dogurursam,ikinciye ucuncuye tekrar tekrar serklaj,ve surekli yatmadan yine bebek sahibi olabilcem diye umitlenmistim,cunku esim de bende cok cocuk istiyoruz,ne o ne ben tek cocukla kalmak istemiyoruz,rabbim tabi birtaneyi nasib etsin once.. Ama gercekten her gece kabus,en kucuk bi gaz sancisinda korku,azicik akintida suyum geldi diye aklim cikiyo.. Hamilelik donemlerimde oyle yipraniyorum ki,yattigim yerde dusunmekten yaslaniyorum,henuz 27 yasimdayim,18 yasimdan beri ugrasiyorum,tam 5 kayip,dile kolay.. Hep korkularla ve nihayet korktuklarim hep basima geldi.. Hele serklajla yattigin yerden 5.5 aylik bebegimi yitirmem.. İyice umudumu koreltmisti.. Saglikli kadinlar gibi bebegimi tasiyabilme hayali,rabbim verirse kizima bakmaktan,esime iki tas yemek vermekten aciz olmadan.. Of bu karindan serklaj beni cok mutlu etmisti ama buda kesin cozum degilmis.. Hem sezaryen oldugu icin sonrasinda daha buyuk izler birakiyo hemde tekrar deneme sansini dusuruyo

İnşallah bu sefer yavrunuza kavuşursunuz. Bu arkadaşın sorunu belki de ray değildi bilemeyiz. çünkü abdominali gebelik öncesi yapılmış. Belki suyunu getiren başka bir şeydi. Gerçekten ne yaptı merak ettim en son 2009 da girmiş. 2008 öncesi abdominalini yaptırmış. Ben de o korkuyu yaşadım benim de laparoskopik abdominaldi ve 15. haftamda suyum geldi şayet toparlanmasaydı sezaryen olacaktı şükür Allah korktuğuma uğratmadı...Gerçekten zor kararlar... Yaşananlar da çoookkk yıpratıcı. İnsan çok merak ediyor minik oğluma bakarken aklıma hep melek oğlum geliyor acaba nasıl olacaktı benzeyecek miydi abilerine diyorum. İnşallah sizin de olur yavrularınız... Tüm isteyenlerin...

Bu arada bende tamamen inanip buna bel baglamadim ama acikca anlatmak istiyorum,ilk evliligimde 5 kaybim olmustu,bu sirada her turlu tahlilim temiz cikmisti,akrabadan kolu komsudan,belki sende subyan vardir diyenler cok oldu,soylenenlere gore bu bi uc harfli bebegin ana rahminde kalmasina izin vermiyo.. Bende hocalara gitmistim,ama ufurukcu falan degil.. Neyse bana bekarken normal takva sahibi bi teyze.. Kalp gozu acik,kizim evlenirde cocuk sahibi olmak istersen mutlaka manevi tedavi olmalisin sende subyan var demisti,onemsemedik.. Sonucta gittigim her hoca ayni seyi soyledi.. Doktorluk olmadigimi.. Subyanimi cozdurup korunma muskasini surekli takmadigim surece, 10 kez de hamile kalsan doguramazsin dedi.. Bunlarin cesitleri var,kimisi anne karnina duser dusmez oldurur,kimisi rahimde buyuyunce disari atar,kimi dogduktan sonra bogar bebegi dedi.. Neyse yillar gecti,zaten anlasamadigim esimden bosandim.. Bu konuyuda evlenince dusunurum dedim.. Evlendim tekrar ve bu esimden ilk hamileligim,guvenilir bi hocaya bisey demeden yine sordum,bu arada her hamileligimde,korkular kabuslar,ruyamda yilanlar gorurdum,ve karnim agrirdi.. Yine oyle oldum,kasiklarimda ve basimda siddetli agrilar 3.ayima kadar surdu,yakin bi arkadasim bu hocayi tavsiye etti.. Ve hocada bende olani dogruladi,bana boy hameylisi yazdi,bu arada rahim boyum 33 mm den 22 mm e dusmustu.. Muskayi taktim,tam karnimin uzerine,ve belki psikolojik bilemem ama hem bas hem kasik agrilarim dindi.. Kabusda gormuyorum Allah icin. Hocada duzenli kontrol ediyo,doktor gibi.. Ve bi ay sonra serviks boyum 27 mm oldu :) arkadaslar bu sebepsiz kayiplarin baska anlamida olabilir,ben hem tibbi tedavimi oldum,hemde bunu denedim.. İnsaAllah olur.. Ama sonucta olmazsada herseyi denedim dicem

Ben kesinlikle inanıyorum. Ve bizde subyan hem sende hemde eşinin ailesinde 7 göbek öncedenbile varsa sende de olur derledr.
Ben de her iki oğlumdada koruyucu nüska mı taktım.

Ben de özel muska taşımadım cevşen, kuranda evlat ile ilgili ayetler, fatiha, ayetel kürsi, nas, felak... gibi dualar taşıdım kendime kendim tefriciye okudum başka dualar da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…