Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben kesinlikle inanıyorum. Ve bizde subyan hem sende hemde eşinin ailesinde 7 göbek öncedenbile varsa sende de olur derledr.
Ben de her iki oğlumdada koruyucu nüska mı taktım.

Annemde ilk oglunu kaybetmis,ona da var demisler ve bana da annemden gecmis,dogum sirasinda kiz cocuklara gecebiliyomus.. Ben tedbirimi her turlu aldim.. Takdiri Allaha biraktim.. Ya nasip

kızlar ben de inanıyorum sübyan olayına..nasıl varlıgını kabul ediyorsak olması da mantıklı bence..
ve elimizden gelen herseyi yapmaktan zarar gelmez.
ben neredeyse simdiden okunmak istedim annem uzakta oldugu için kayınvalideme söledim ama o hamile kalmadan gidilmez su an yapılcak birsey yok dedi..ben de beklıyorum

ben abdominal serklajla vajinal serklajın çok ta farklı olmadığını diünüyorum açıkçası .
1. bebeğimi ağrısız acısız kaybettim kızımda vajinal serklajla yatarak doğurdum (10yıl önce).......en son gebeliğimde serklajım açılmadı ki suyum boşaldı kese yırtıldı .yani abdominal yada daha yukardan yada çift serlaj olsa yine yırtılcaktı crp fırladı ishal olmuştum şimdiki yani 10 sene önceki kızımdaki dr um yoktu ağrımı sancımı bilemediler resmen doğum sancısı çektim Allah nasip etmicekse gerçi çaresi yok .şimdi kızımdaki dr umu buldum herşey bi umut .Allah yardımcımız olsun .
ravza_nur
o dediğini duydum ben inanıyorum canım

Kizlar duzgun birini bulmak cok onemli..ben dogurursam,size de tavsiye ederim cunku ehil kisi elinden Allah deva veriyo.. Hayirlisi bu hoca demiski onda hep kasik ve bas agrisi oluyodur,ben okurum onu sık sık demis,ve muskayi takinca gecmezse agrilar arayin demis,ben izmirdeydim,arkadasim istanbuldan getirdi bana,ama gecti.. Takar takmaz karnimda bi yanma hissettim,ayni mekik cektikten sonra kaslarin yanmasi gibiydi.. Valla gecti hic agrimiyo.. İnsaAllah devam hem bu doktorumdan hem bu hocadan olur..

Nasil ki tibbi rahatsizliklar var,rabbim doktorlara bu tedavi etme nasibi bahsetmis,nasilki,hastaliklari yaratmis,bu tur manevi hastaliklar neden olmasin ve rabbim neden onunda ehlini yaratmasin? Sonucta tup bebek icinde arastirilip tedavi goruyoruz,o zaman da Allah istedikten sonra verir denemez mi? Buna inanmayanlar hurafe diyenler var ama rabbim imtahan edecekse,nasibine bi vesile kılacaksa belki doktordan,belki hocadan kilacak? Nasil bilebiliriz ve inkar edebiliriz ki?

Ben dini boyutunu çok derin bilmiyorum. Peygamberimiz döneminde bu tarz olaylarda ne yapılıyordu vs. Soğuk da bakmıyorum nötürüm. Cevşenin koruyuculuğuna inanıyorum, dualara...

Doktordan geliyoruz,daha öncede yazmıştım 11+1 de rahim ağzı 32mm di bugün 14+2 de 30mm olmuş ve rahimde kasılma halkası oluşmuş endol fitil verdi doktor 2 hafta sonra tekrar kontrol ve büyük ihtimal serklaj olucam

Subyan duası bende taşıdım bu hamileligimde. Elbette tedbir olmadan tevekkül olmaz. Kader ve nasip kısmı maalesef aslında daha güçlü sebebi bu yaşananların. Özellikle bu hamileligimde bütün ezberler bozuldu bende :) dikiş sapasağlam kslp ritmi bozuldu 34 de doğum :) . Ve yine çok sevdiğim bir söz ; bütün güç kaderin elindedir...

Canim gecmis olsun ve Allah guc versin,zor bir surece girmissin.. Surekli yatiyorsundur herhalde? Benim 22 mm olmustu 12.haftada.. Yatarak serklaja kadar bile uzadigini dusunuyorum ve serklajdan sonra bi ay icinde 27mm e cikti.. İcini rahat tut ama tedbiri elden birakma.. Sadece wc ye kalk,doktorlarin yatmana gerek yok demesine sakin kulak asma,cogu, ezbere konusuyo,rabbim saglikla kucagina almayi nasib etsin

Valla 34.hafta benim icin suan hayal.. Once 24 e gun saydim,hic 24 olamamistim,simdide ins.28 e gun saycam,sonrada 32 olursam valla benden mutlusu olmicak :) ayaklarim yerden kesilir herhalde :))

Arkadaslar dün 7lk once bariş beye gittim u, u ye. Kendisi ile oturup konustuk ve sarılıp vedalaştık.
Yıllardır tanıdığım bir insandan ayrılıyolmuşum gibi zor geldi
Beni eşine emanet ettiğini tum kontrollerden haberi olacağını söyledi.
Bugüne kadar olan emeklerinden dolayı sonsuz minnettarım.

Ordan çıkıp eşine gittim.
Ilk once bebeğe bakıldı. Gelişimi , suyu, kan akımı ve kalp atışları normal rabbime çok şükür.
Ancak servisk 1.3 artık max, ama üzülmedim artık bugünüme şükür.
Dün iki doz celestone yapıldı bugünde yapılacak.

Artık kısmet bebeğim benimle daha ne kadar durursa .
Dr un hedefi 37. Hafta ama hayırlısı .

Evet kontrole kadar sadece wc için kalkıcam wc harici kalkışlar yasak kim bakıcak bana bilmiyorum ona da canım sıkılmıyo değil Yine aç kaldık inan sanki serklaj olsam rahatlıycam şuan daha fazla diken üstündeyim bi de daha bu haftada kasılma var

Cnm 28 haftalik dogum yaptım. Suyun geldi ama 1 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı bende antibiyotik iciyodum. Ana resmen basiretim bağlandı cok dikkat eden ben az su ictim enfeksiyonum olduğu halde 2 hafa önce açlık sekerim az yuksek çıkınca doktor dogum yapmadan bı gun önce tekrar açlık şekeri baktı ve bebege baktı 1 5 hafta onde cok sağlıklı dedi ve ben 1 gun sonra dogum of of cok cnm yanıyor kuzumu özlüyorum cnm sonra aksam ustu hafif bı karnım ağrıdı sma isallah oldum işgalden heralde dedim bı iskillendim isallah olunca çünkü o güne kadar hep kabiza yakın oldum sonra gece yattim uyudum terleri bacaklarımın arası zannettim bı baktım su gelmiş ayağa kalkınca dahada artı hastaneye giyim doktor bir parmak kalınlığında 1 cm açılman var doğuruyorsun dedi uf yaaa 1350 doğurdum oğlumu 2250 kaybettim 52 gun yaşadı cenneti ve çiğnenmemi yasadım ayni anda simdi soruyorum ray mı? Enfeksiyon mü? Benim ablamda erken doğurdu Allah sukur onunki yasiyo 34 te genetiğimi yoksa ? Dogumdan sonra rahim filmi falan çekildim bir sey çıkmada az tepesinden basik rahimim ama taşımaya engel degil rahim boyu iyi genetik test yaptırdım pihtilasma yok daha ne yapyim doktor bakicam hamile kaldığında gerekirse dikis atılan dedi peki bu ilk hamileliğimde 2 doktora gittim 22 haftada ayrintilyi Prof. Yaptı 3 doktor niye rahimin kısalmış falan filan demedi bana Ben merak ediyorum senin niye hamilelik oncesi dikis atıldı ona nasil karar veriyorlar uf uyaaaa

Cnm birde hamilelikte 5 aydan sonra kasıklarımda hep agri vardi ayaklarım cok şişiyordu sırtım ağrıyordu simdi haftaya Arda B'ye randevu aldım birde ona bunları anlatıcım bakalım ne dicek bana

bugün ben de hastsneye gittim çok bekledim çok yoruldum .karnım yine sertleşti .dr a söyledim bu kasılma değil dedi 17+3 üz 18+1 dedi sormadım niye böle diye .
serklajın iyi dedi herşeyin normal dedi rahim boynu kaç ??? dedim bunla göremiyorum abdominal dedi
muayenehanesinde dopler var onla abdominal de ölçebiliyo orda bakalım ama bi anormallik yok dedi vitamin vs vermedi
öyle işte

Canim serklajdan sonra rahatlama diye bisey soz konusu degil,yatmaya devam ediceksin,bende yalnizdim1 ay yalniz yattim,sagolsun esim idare etti hep,sonra istanbula ailemin yanina geldim,burda hep yatiyorum,esim yine idare ediyo kendi kendine sagolsun.. 24.haftam bitiyo cok sukur ama hic kalkmiyorum,sende kalkmicaksin

3 cmle serklajsız ya birden kısalırsa diye korkuyorum o yüzden serklaj o açıdan biraz rahatlatıcak sanki beni yoksa yine yatıcam artık bi şekilde idare edicez mecburuz..Oh maşallah bizde görürüz inşallah o haftaları darısı 34 lere olsun

Canim bende 12. Haftamda 22 mm e dustugunu duyunca cok korktum,bi hafta agladim,senin daha suan sinirda,yani 3 cm den dusmemis,kalkma,ben 22 mm ile serklajsiz 15 gun durdum,hep yattim,annem geldi yanima,moral cok onemli unutma ama 3 cm cok iyi.. Yukseltebilirsinde yatarak..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…