- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.321
kasılma için tek endol mü verdi ?? prolüton iğne vermedimi ? kendini dinle kasılman geçmezse hastaneye git orda acil durumda damardan veriyolarben de bilmiyorum neresi kasılma halkası doktor kasılma halkası oluşmuş dedi
Moral oldun canım sağol cevapların için çok teşekkür ederim hep yatıcam bakalım inşallah 2 hafta sonra ne olucak görücezCanim bende 12. Haftamda 22 mm e dustugunu duyunca cok korktum,bi hafta agladim,senin daha suan sinirda,yani 3 cm den dusmemis,kalkma,ben 22 mm ile serklajsiz 15 gun durdum,hep yattim,annem geldi yanima,moral cok onemli unutma ama 3 cm cok iyi.. Yukseltebilirsinde yatarak..
Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmamkasılma için tek endol mü verdi ?? prolüton iğne vermedimi ? kendini dinle kasılman geçmezse hastaneye git orda acil durumda damardan veriyolar
Moral oldun canım sağol cevapların için çok teşekkür ederim hep yatıcam bakalım inşallah 2 hafta sonra ne olucak görücez
Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmam
Arkadaslar dün 7lk once bariş beye gittim u, u ye. Kendisi ile oturup konustuk ve sarılıp vedalaştık.
Yıllardır tanıdığım bir insandan ayrılıyolmuşum gibi zor geldi
Beni eşine emanet ettiğini tum kontrollerden haberi olacağını söyledi.
Bugüne kadar olan emeklerinden dolayı sonsuz minnettarım.
Ordan çıkıp eşine gittim.
Ilk once bebeğe bakıldı. Gelişimi , suyu, kan akımı ve kalp atışları normal rabbime çok şükür.
Ancak servisk 1.3 artık max, ama üzülmedim artık bugünüme şükür.
Dün iki doz celestone yapıldı bugünde yapılacak.
Artık kısmet bebeğim benimle daha ne kadar durursa .
Dr un hedefi 37. Hafta ama hayırlısı .
Sağol canım cevabın için bakalım 2 hafta sonra tekrar ölçtürelim kaç çıkıcak sonuç inşallah kısalmamış olur.Endolü bana da 2 gün kullan bırak ama evde bulunsun ileriki haftalarda tekrar kullanabiliriz dedicanım benimde 13 haftada 28 düştü rahim boyum mecbur dikiş atıldı.kısalmasaydı doktorum takipten yanaydı dikişinde riskleri var.sende dr güven kısalmazsa dikiş atmaz zaten kısalırsa mcbur sen yat wc harici kalkmamaya çalış.bide endolu 2 günden fazla kullanma yada doktorun kullan dediğnde kullan sadece.benim doktorum dikişten sonra 2 gün kullandırdı fazlası bebeğin böbreklerine zarar veriyormuş ve her gittiğimde endol kullanmıyorsun dimi diye soruyor sende her ağrında kasılmanda kafana göre kullanma tavsiyem
inşallah canım geçmiş olsun .ben de yatıyorum hep ama bana bakan kimse yok .idare ediyorum .akşam yemek mutfak eşimden. gündüz çok zor oluyo birde çocuk var gerçi o bana bakıyo 10 yaşında . herşeyi göze alarak girdik bu yollara ama çok zor .Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmam
dünden beri aklımdasın faceye gelmedin gece buraya bakıp bakıp durdum bir haber bekledim
riskli haftalarda değilsin ama yinede merak ettim
aramak istemedim müsait olmayabilirsin diye
hayırlısı olsun güzel haberler 25 aralıkta doğum yaparsan biz ordayız yüsramla ziyaretıne geliriz
RABBİM KOLAYLIKLAR VERSİN
Arkadaslar dün 7lk once bariş beye gittim u, u ye. Kendisi ile oturup konustuk ve sarılıp vedalaştık.
Yıllardır tanıdığım bir insandan ayrılıyolmuşum gibi zor geldi
Beni eşine emanet ettiğini tum kontrollerden haberi olacağını söyledi.
Bugüne kadar olan emeklerinden dolayı sonsuz minnettarım.
Ordan çıkıp eşine gittim.
Ilk once bebeğe bakıldı. Gelişimi , suyu, kan akımı ve kalp atışları normal rabbime çok şükür.
Ancak servisk 1.3 artık max, ama üzülmedim artık bugünüme şükür.
Dün iki doz celestone yapıldı bugünde yapılacak.
Artık kısmet bebeğim benimle daha ne kadar durursa .
Dr un hedefi 37. Hafta ama hayırlısı .
Evet kontrole kadar sadece wc için kalkıcam wc harici kalkışlar yasak kim bakıcak bana bilmiyorum ona da canım sıkılmıyo değilYine aç kaldık inan sanki serklaj olsam rahatlıycam şuan daha fazla diken üstündeyim bi de daha bu haftada kasılma var
Cnm 28 haftalik dogum yaptım. Suyun geldi ama 1 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı bende antibiyotik iciyodum. Ana resmen basiretim bağlandı cok dikkat eden ben az su ictim enfeksiyonum olduğu halde 2 hafa önce açlık sekerim az yuksek çıkınca doktor dogum yapmadan bı gun önce tekrar açlık şekeri baktı ve bebege baktı 1 5 hafta onde cok sağlıklı dedi ve ben 1 gun sonra dogum of of cok cnm yanıyor kuzumu özlüyorum cnm sonra aksam ustu hafif bı karnım ağrıdı sma isallah oldum işgalden heralde dedim bı iskillendim isallah olunca çünkü o güne kadar hep kabiza yakın oldum sonra gece yattim uyudum terleri bacaklarımın arası zannettim bı baktım su gelmiş ayağa kalkınca dahada artı hastaneye giyim doktor bir parmak kalınlığında 1 cm açılman var doğuruyorsun dedi uf yaaa 1350 doğurdum oğlumu 2250 kaybettim 52 gun yaşadı cenneti ve çiğnenmemi yasadım ayni anda simdi soruyorum ray mı? Enfeksiyon mü? Benim ablamda erken doğurdu Allah sukur onunki yasiyo 34 te genetiğimi yoksa ? Dogumdan sonra rahim filmi falan çekildim bir sey çıkmada az tepesinden basik rahimim ama taşımaya engel degil rahim boyu iyi genetik test yaptırdım pihtilasma yok daha ne yapyim doktor bakicam hamile kaldığında gerekirse dikis atılan dedi peki bu ilk hamileliğimde 2 doktora gittim 22 haftada ayrintilyi Prof. Yaptı 3 doktor niye rahimin kısalmış falan filan demedi bana Ben merak ediyorum senin niye hamilelik oncesi dikis atıldı ona nasil karar veriyorlar uf uyaaaa
Cnm birde hamilelikte 5 aydan sonra kasıklarımda hep agri vardi ayaklarım cok şişiyordu sırtım ağrıyordu simdi haftaya Arda B'ye randevu aldım birde ona bunları anlatıcım bakalım ne dicek bana
bugün ben de hastsneye gittim çok bekledim çok yoruldum .karnım yine sertleşti .dr a söyledim bu kasılma değil dedi 17+3 üz 18+1 dedi sormadım niye böle diye .
serklajın iyi dedi herşeyin normal dedi rahim boynu kaç ??? dedim bunla göremiyorum abdominal dedi
muayenehanesinde dopler var onla abdominal de ölçebiliyo orda bakalım ama bi anormallik yok dedi vitamin vs vermedi
öyle işte
Canım tebrik ediorum seni..hikayeni okurken hem duygulandım hemde gururlandım senin adına..tek kelimeyle müthişsin..bu kadar çabadan sonra Allah ım yavrunu inallah kuacağına almanı nasip edecektir..
Ne cok arastirdin,ne cok mucadele ettin.. ve sonunda kararini verdin ve inanıyorum ki bu senin icin en hayırlısiydi demekki.. inşallah hersey yolunda gidecek.. hayirlisiyla hamile kalacak saglikli güzel bir gebelik geçirecek ve sağlıkla yavrunu kucaklayacaksin..
Bettybo ben şunu merak ettim. Bu yöntemde acaba doğumda serklaj alınıyor mu yeni hamilelik yani 2. bebek için acaba bırakılıyor mu ? yoksa alınıp yeni gebelikte gebelik öncesi yeniden mi atılıyor?
canım inşallah tez zamanda hamile kalırsın.bende rahimde septum amaliyatı oldum dediğin gibi hafif bir bombe kaldı rahim delinir diye.benim amaliyatı prof yaptı ve sonrasındada ona devam ettim bi önceki gebeliğmde her gittiğimde dikiş atacakmısınız diye sordum yok senin sorunun perdeydi aldık dedi dikiş atmadı sonuç 18 hafta akıntı kanlı su gelmesi 3 cm açıklık kayıp.şimdi 21 haftamdayım 13 haftada serklaj oldum umarım hersey yolunda gider
Hikayeni bizlerle paylaştığın icin teşekkürler her gun burda yeni seyler öğreniyorum peki doktor neden normal serkilaji önermiyormuş ben ona takıldım cnm
Canım benım teşekkür ederım bende senden beklıyorum haberlerı:) ben hamılelık haberı beklenenlerde varmıyım?:) bu arada sen buradakı herkese büyük desteksın bızım baska bır gücümüz yok bırbırımızden baska unutma ne olur[/QUOT
cnm valla bravo işini saglama almışsın:))) çok kafama yattı ama bunu hamile kaldıktan sonra yapılamıyor mu? doktoru araştıdım 16 haftaya kadar yapılabiliyormuş galiba niye öyle tercih etin? başarı sansı daha çok diyemi ? ve türkiyede bu ameliyatı senin doktorun gibi yapabilen yokmu? tek bi isim bile mi ? sana erken doğumunun kesin RAY mı dediler ?uf yaa benim raymı değilmi o bile belli değil çok gıcık bi şey bi sürü soru işareti senin yötemle enfeksiyon falan olma riski yok heralde ? ya ben neden doktor acaba vajinal serklaja olumsuz bakıyo onu çok merak etim :) valla arkadaşım işallah doğal yoldan olur olmazsada koydur Allahın izniyle ikizlerii oh mis baksana doktor taşır diyomuş mis valla :) kafan rahat en azından sen elinden geleni sonuna kadar yapmışsın gerisi Alllaha kalmış yapıcak bi şey yok rabbim ne derse ooo sorularıma cevap verirsen şimdiden teşekkürler :)
çok güzelmiş ya nekadar umut verici keşjke bunu Türkiye de insanların maddi olanakları elverdiği gibi yapsalar..bukadar gözü yaşlı anne ,kaybolan bebekler olmasa....bazen diyorum ki keşke tıp okadar ilerlese ki daha birkaç haftalık bebekler bile anne karnı gibi bir ortamda doğum haftasına kadar büyütülebilseler..sanırım çok ütopik
ben abdominal serklajla vajinal serklajın çok ta farklı olmadığını diünüyorum açıkçası .
1. bebeğimi ağrısız acısız kaybettim kızımda vajinal serklajla yatarak doğurdum (10yıl önce).......en son gebeliğimde serklajım açılmadı ki suyum boşaldı kese yırtıldı .yani abdominal yada daha yukardan yada çift serlaj olsa yine yırtılcaktı crp fırladı ishal olmuştum şimdiki yani 10 sene önceki kızımdaki dr um yoktu ağrımı sancımı bilemediler resmen doğum sancısı çektim Allah nasip etmicekse gerçi çaresi yok .şimdi kızımdaki dr umu buldum herşey bi umut .Allah yardımcımız olsun .
ravza_nur
o dediğini duydum ben inanıyorum canım
Evet kontrole kadar sadece wc için kalkıcam wc harici kalkışlar yasak kim bakıcak bana bilmiyorum ona da canım sıkılmıyo değilYine aç kaldık inan sanki serklaj olsam rahatlıycam şuan daha fazla diken üstündeyim bi de daha bu haftada kasılma var
Hayır canım dikişe dokunulmuyor. İstersen 4 tane doğur:) Dr Haney sayfasında 4 defa doğuran var ve 1 hamileliği ikiz:)
Hazir abdominal serklajdan konu acilmisken bende yaziyim hikayemi...
ilk hamileligimi tup bebek yontemiyle hamile kaldim 20 haftada ikiz bebeklerimi kaybettim...
ikinci hamileligimi yine tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ve normal hayatima devam ederek herhangi bir ilac kullanmadan 24 haftada erken dogumla gerceklesti 15 gun kuvezde yasadiktan sonra kaybettim bebegimi...
ucuncu hamileligimde tamamen supriz olarak kendiligimden hamile kalarak 12 haftada atilan serklajla ve surekli yatmama ragmen 27 haftamda erken dogum gerceklesti ve bebegim 1 ay yasadiktan sonra kaybettim....
Sonra tekrar ayaga kalkip arastirmaya basladim...turkiyede bu dikisi atan cok az kisi var.. hamilelik oncesinde dr arda lembet ve dr cem demirel tarafindan laparaskobik olarak abdominal dikis uygulandi...
suan 21 haftalik hamileyim...abdominal dikis umudum suan insallah ise yarar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?