Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Moral oldun canım sağol cevapların için çok teşekkür ederim hep yatıcam bakalım inşallah 2 hafta sonra ne olucak görücez

kasılma için tek endol mü verdi ?? prolüton iğne vermedimi ? kendini dinle kasılman geçmezse hastaneye git orda acil durumda damardan veriyolar
Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmam

canım benimde 13 haftada 28 düştü rahim boyum mecbur dikiş atıldı.kısalmasaydı doktorum takipten yanaydı dikişinde riskleri var.sende dr güven kısalmazsa dikiş atmaz zaten kısalırsa mcbur sen yat wc harici kalkmamaya çalış.bide endolu 2 günden fazla kullanma yada doktorun kullan dediğnde kullan sadece.benim doktorum dikişten sonra 2 gün kullandırdı fazlası bebeğin böbreklerine zarar veriyormuş ve her gittiğimde endol kullanmıyorsun dimi diye soruyor sende her ağrında kasılmanda kafana göre kullanma tavsiyem

Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmam[/QUOTE]
inşallah canım geçmiş olsun .ben de yatıyorum hep ama bana bakan kimse yok .idare ediyorum .akşam yemek mutfak eşimden. gündüz çok zor oluyo birde çocuk var gerçi o bana bakıyo 10 yaşında . herşeyi göze alarak girdik bu yollara ama çok zor .
annesi kayınvalidesi bakanlar çok şanslı benim kaynanam eltim görümcem vs yok
annem 1 mahalle uzağımda ama faydası yok olsun ondan da allah razı olsun

dünden beri aklımdasın faceye gelmedin gece buraya bakıp bakıp durdum bir haber bekledim

riskli haftalarda değilsin ama yinede merak ettim

aramak istemedim müsait olmayabilirsin diye

hayırlısı olsun güzel haberler 25 aralıkta doğum yaparsan biz ordayız yüsramla ziyaretıne geliriz

RABBİM KOLAYLIKLAR VERSİN

Sağol canım cevabın için bakalım 2 hafta sonra tekrar ölçtürelim kaç çıkıcak sonuç inşallah kısalmamış olur.Endolü bana da 2 gün kullan bırak ama evde bulunsun ileriki haftalarda tekrar kullanabiliriz dedi
inşallah canım geçmiş olsun .ben de yatıyorum hep ama bana bakan kimse yok .idare ediyorum .akşam yemek mutfak eşimden. gündüz çok zor oluyo birde çocuk var gerçi o bana bakıyo 10 yaşında . herşeyi göze alarak girdik bu yollara ama çok zor .
annesi kayınvalidesi bakanlar çok şanslı benim kaynanam eltim görümcem vs yok
annem 1 mahalle uzağımda ama faydası yok olsun ondan da allah razı olsun[/QUOTE]
Ben de aynı durumdayım annem çalışıyor zaten akşam yorgun geliyo ondan bişey isteyemem
Gerçekten benim içinde zor olucak ama sonu güzel olur inşallah

Dün dr kontrolu sonrasi görumceme gittim. Biraz değişiklik olsun diye
Evede gec gelince nete giremedim.
Istediğin zaman ara sakin çekinme.
Kısmet bakalım bellimi olur görüşmek nasıl kısmet olacak.

Canım benim gerçekten dr sii ile hasta arasında duygusal bir bağ oluşuyor anlıyorum seni. İlgili olması çok güzel...

Her şey güzel olsun senin için...

Cnm birde hamilelikte 5 aydan sonra kasıklarımda hep agri vardi ayaklarım cok şişiyordu sırtım ağrıyordu simdi haftaya Arda B'ye randevu aldım birde ona bunları anlatıcım bakalım ne dicek bana

Çok kkkk üzüldüm.(((((((((((( Haftan çok iyiymiş. Kader gerçi ama hangi hastaneydi burası hem kilo da iyiymiş. O arada yaşananları tahmin edebiliyorum Allah yaşatmasın bir daha. Kaybın üzerinden ne kadar geçti? Ben yerinde olsam hemen sağlık sigortası yaptırırdım.Arda Beye Femicale mi aldın? Forumdan bahset zaten başta soruyor oradaki görevliler kim tavsiye etti diye? Bu arada bebeğe ve sana ait her şeyi öğrenci sunum dosyaları var ya sayfa sayfa onlara sıra ile yerleştir bence...

Benim 12 artı 3'te 1.8 cm di rahim ağzı uzunluğum. Kurul kararıyla laparoskopik yapmaya karar verdi Arda Bey. Her merak ettiğini kağıda yaz ve tek tek sor. Hatta mümkünse kaydet konuştuklarını insan unutuyor...

Her şeyin güzel olmasına sevindim...

Canım benım sen de aynen cok mücadele verdın. Bebişinle çok güzel günler yakın:)

Bettybo ben şunu merak ettim. Bu yöntemde acaba doğumda serklaj alınıyor mu yeni hamilelik yani 2. bebek için acaba bırakılıyor mu ? yoksa alınıp yeni gebelikte gebelik öncesi yeniden mi atılıyor?

Hayır canım dikişe dokunulmuyor. İstersen 4 tane doğur:) Dr Haney sayfasında 4 defa doğuran var ve 1 hamileliği ikiz:)

İşte bu ukala ve bilgisiz doktorlar yüzünden bizim bebeklerimiz ölüyor. Maşallah canım az kalmış:) sık dişini 19 hafta daha super olacak herşey:)

Hikayeni bizlerle paylaştığın icin teşekkürler her gun burda yeni seyler öğreniyorum peki doktor neden normal serkilaji önermiyormuş ben ona takıldım cnm

Canım Dr haney soyledıgını dırek soyleyecegım ama Turkıye de normal serklaj ıle basarılar daha yuksek diye düşünüyorum en azından burada yaşadıklarımdan. Kendisi serklajın sadece %80 basarı şansının olduğunu hatta bu %80 başarının da çarptırıldığını çünkü sadece yarısının term e ulaştığını yani 37 haftaya geldiğini ve 28 , 32 haftada yapılan doğumun başarılı olmadığını düşünüyor. Kalıcı hasar, kalıcı hasar olmasa da hiperaktivite, öğrenim geriliği, hatta davranış bozukluğuna kadar etkilerin olduğunu söylüyor. Yani serklajın gerçek başarısının %40 term gebelik olduğunu fakat abdominal serklajın %95 term gebelik sansı olduğunu ( kendi dikişinin ise %100) olduğunu söylüyor. Hatta normal serklajı cok ilkel buluyor. Hele serklajı daha önce denemiş ve başarısız olunmuş durumlarda yeniden serklaja çok sinirleniyor ve bu yöntemi doktorların öğrenmesi gerektiğini kendisinin öğretmeye açık olduğunu söylüyor. Hatta geçen sene abdominal serklaj olmuş bir Turk arkadasımız Acıbadem de perinatologa gitti hamileliğinde ve bu perinatolog şimdi Amerika'ya öğrenmeye gidiyor.

Bu operasyon hamıle kaldıktan sonra da yapılabılıyor ama ben cok cok küçük de olsa bebeğe zarar gelme rıskını ve hamıleyken ıyılesme surecının daha uzun ve zor olmasını düşünerek hamılelık oncesı yaptırıp aklımdan çıkmasını ıstedım. Ayrıca Dr haney hamılelık oncesı başarının %100 hamıleyken servıks de degısıklık olacağı ıcın % 98 basarı verıyor. Dr haney 13 haftadan sonra yapmıyor ama 2. Bır ısım var. Dr Davıs dıye o 16. Haftaya kadar yapıyor.(Dr haney bunu gec ve yanlış buluyor. Servıksın hıc kısaltmamız olması ve degısıklıklerın olmamış olması gerekır basarı ıcın dıyor) ne yazık kı Turkıye de bu amelıyatı bu şeklide ıyı atabılen yok. Bunun nedenıyle Dr haney tam 30 senedir bu konuda yoğunlaşmış ve 2500 abdomınal serklaj yapmış.Turkıyede en cok laporoskopık yapılıyor, abdomınal yapan da cok az var ama hıcbırı 10 bılemedın 20 taneden fazla yapmamıstır. Arada dağlar var tabi:) Yücel Karaman mesela laporoskopık yapıyor ve bana ıstersen yaparım dedı fıyat da verdı ama bız tercıh etmedık çünkü tecrubesıne güvenmedik. Bu yöntem normal serklajdan cok cok cok baska hamılelık ıcın gereklı mukus (nişan) kalın ve uzun kalıyor çünkü tepeden atılıyor dıkıs hemen bebegın altından. Halbuki normal serklaj da aşağıdan atıldığı ıcın mukus daha kısa ve enfeksıyon rıskı daha yuksek. Ayrıca kese hunılestıgı ıcın de kesenın patlama rıskı yuksek normal serklajda ama abdomınal de hunılesecek yer yok dolayısıyla kese top gıbı kalıyor.ben dogal yoldan deneyecegım ama zaman kaybetmek ıstemıyorum 2 tane embryo koydurmaya korkuyorum ne kadar olsa benım rahım septum amelıyatı olmuş bır rahım ıkız zaten rısklı bende kasılma rıskı de var ama kısmet. Umarım cevaplayabılmısımdır varsa başka soruların lütfen cekınme.

Aynı senı kac gece düşündüm bır bılsen:)

Yeliz merhaba, kayıpların için çok üzüldüm inşallah bebeğine kavuşacaksın hepimiz kavuşacağız. Ama söylediğine katılamayacağım çünkü tıbbi olarak da söylediğinin tek bir nedeni var alttan atılan dikiş çok kısa bir mukus bırakır aşağıda yani seni koruyacak bölüm azalır ve enfeksiyon kolaylıkla geçer yani kese patlaması enfeksiyonla olmuştur ya da dikiş aşağıdan atıldığı için hunılesme olmuştur ve Buda kesenin patlamasına ortam hazırlamıştır. Ne yazıkki vajinal ve abdomınal serklaj birbirinden çok farklı iki dikiş. Bu nedenle vajinal serklajı tutmamış kadınlarda kullanılıyor. Benım yurtdışında üye oldugum grupta 3000 yakın kadın var. Bunların hemen hemen hepsi normal serklajı 1,2,3 hatta 4 kere denemiş olanlar var. Tutmamış ama abdomınal ıle tutmuş ve sıtedekı istatistik yapılmış dosyaları buraya yapıştıramıyorum ama bu en az 2 kaybı olan kadınlara yapılan abdomınal serklaj sonrası %96 dogum yapmış hem de 35 hafta üstü. Turkıyede doktorlar bu konuda uzman olmadıkları ıcın ya gerek yok cok agresıf yöntem dıyorlar ya da bır farkı yok dıyorlar. Ben doktor degılım ama cahıllıklerı benı bıle güldürüyor bu doktorların. Kı ben normal bır hasta olarak 6 aylık araştırmalar, tıbbı makaleler, ve uluslararası doktorların ve hastaların fıkırlerını alarak olayın gerceklerını öğrenim. Ama sunu da soyleyeyım Turkıye normal serklaj ıle başarısı cok yuksek ülkeler arasında o yüzden nıyetım kımseyı korkutmak degıl ayrıca serklajın başarısına ben cok ınanıyorum. Sadece normal serklajı denemıs ve umudu bıtmıs olan annelere ornek olmak ve umut olmak ıcın yazıyorum çünkü çözümü var.

Ben de normal serklajla enfeksiyon riskinin daha da arttığını düşünüyorum bunun için de normal serklaj olan hastalarda dr ler ve hastalar enfeksiyona daha da dikkat etmeli. Bu forumda şükür ki bu anlayışı oturttuk. Dr niz istemese de mutlaka enfeksiyon riskini unutmayın ve tahlilleri mutlaka yaptırın diyoruz... Normal serklajla da sanırım forumumuzda şans bu yüzden daha yüksek. Benim hatırladığım bu forumda serklajla kayıp yaşayan fusbor, Paşam, Enyy, yanlış hatırlamıyorsam Edamecrin serklajla ikizlerini kaybetti, telde görüştüğümüz bir arkadaş vardı nickini unuttum. Acil serklajda kayıplar daha fazlaydı son zamanda kurtarmak adına yapılmış başarısızlar yani

Ben şahsi fikrimi söylersem normal serklajla başarı en fazla 2 olduysa ben de abdominal/ laparoskopik serklaj düşünenlerdenim. Ama yukarıda da belirttim bilinçlendik normal serklajda da bu yüzden forumun başarısı yüksek...

Foruma hareket gelsin ben de bazen düşündüklerimi yazayım:))

Benim 2 oğlum var Allahım her isteyene versin. Amin...

1 tane 25 haftalık kaybım ve 2 tane de 8 haftalık kaybım.

Eşimin sperm hızı düşük. Ayrıca 46 xy olması gerekirken genetik kodunun, 47 xyy mozaik Yani bazı hücrelerde fazlalık var.

Bende pıhtılaşma var mthfrc677t homozigot, protrombin heterozigot

Ve 2010'da amh değerim 0.3'tü. Yani menopoz sınırı.

1 ay sonra 37 yaşında olacağım.

Ahmet Arda13 aylık ve emiyor.

Bu arada laparoskopik serklajım büyük ihtimal acil sezaryen olduğum için 12 saat öncesinde de pıhtılaşma iğnesi olduğum için kanama yaptığı için alınamadı.( Bu belki bir işarettir bana diyorum:)))

Ben bu değerlere ve sıkıntılara rağmen en geç 3 ay içinde hamile kaldım yani 5 aylık hamilelikte 2 tanesi ilk ay, 2 tane 3. ay, bir tane de 2. ayda hamile kaldım.

Büyük ihtimal 2 seneye varmaz menopoza girerim ailemde var ve değerim kötü.

Tüp bebekle pgt yaptırmıştık ama embriyo kalitem çok iyi olmadı 5. gün gelişimleri durdu. Yaptırsak da bu yolla gebelik şansım zor.

Ama bir kızım olsun çok isterdim. Tekrar denersem kızım olur mu bilmiyorum. Yine düşük yapma ihtimalim var. ve eşimin genetik sorunu yaşamla bağdaşan bir sorun.

Bu arada hamile olsam da İstanbulda kalamam artık Antakyada kalmam lazım...

Bazen bir tane daha denesem mi diye düşünmüyor değilim:))

Ama düşünürken saçmalama Allah oğullarıma ömür versin diyorum ve forumda henüz evladı olmayan arkadaşları düşünüp nankörlük mü yapıyorum diyorum.

İşte böyle... Kendimi bunları bazen düşünmekten alamıyorum...

Sanırım saçmalıyorum...

Hazir abdominal serklajdan konu acilmisken bende yaziyim hikayemi...
ilk hamileligimi tup bebek yontemiyle hamile kaldim 20 haftada ikiz bebeklerimi kaybettim...
ikinci hamileligimi yine tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ve normal hayatima devam ederek herhangi bir ilac kullanmadan 24 haftada erken dogumla gerceklesti 15 gun kuvezde yasadiktan sonra kaybettim bebegimi...
ucuncu hamileligimde tamamen supriz olarak kendiligimden hamile kalarak 12 haftada atilan serklajla ve surekli yatmama ragmen 27 haftamda erken dogum gerceklesti ve bebegim 1 ay yasadiktan sonra kaybettim....
Sonra tekrar ayaga kalkip arastirmaya basladim...turkiyede bu dikisi atan cok az kisi var.. hamilelik oncesinde dr arda lembet ve dr cem demirel tarafindan laparaskobik olarak abdominal dikis uygulandi...
suan 21 haftalik hamileyim...abdominal dikis umudum suan insallah ise yarar...

kız ben sana bakarım sen ban agel nasıl olsa ayaktayım dogurana kadar bakarım ne var kocana söyle valizini hazırla bri anne şefkatiyle bakarım hemderahimi diktir arda beye git diyon sana söz dinleallahım karnındakini san abagışlasın proluton depont ignesi vurun haftada bri porgesten 200 iç günde 2 tane kendi doktorun kendim ol bebem endol fitile gelince 1 kere yedim afedersin ishal yaptı
Hayır canım dikişe dokunulmuyor. İstersen 4 tane doğur:) Dr Haney sayfasında 4 defa doğuran var ve 1 hamileliği ikiz:)
rabbim içindeki istedigini tez amanda versin benim iyi kalpli arkadaşım olmayanlara tez amanda versin işşallh

canım bri görüşemedik senle nasip olmadı:18::18cagın 2 haftası arduliye gelicem görüşrümüyüz acep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…