Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben geldim 2 gündür oglumla emişiyoruzallahım nazarlardan saklasın rabbim bu nasıl bir saadet sana şükürler olsun oglumu bana bagışladıgın içineşime bugün diyorumki allahım yeni dogmuş taylar gibi kırlarda kosasım varseni tutan yok dedi eşim allahım tutmayın beni dedim allahım çok hoşuma gitti inan evladım dün az emdi bugün öylen gittim epey emdi sonra dediler annesi üşümesin küveze koyalım benden ayrıldı kıyameti kopardı ne agladı yogun bakımdan çıkarken sesi orayı inletti hemşireye dedim aglıyor ama oda normal paşam dedi senden ayrıldıya birde kokunu duyunca böyle oluyor dedi ay kıyamambugünde babamızla gene gittik emzirmeye 4 kere çekti çekmedi emmedi beni ona çok üzüldüm bebegi kucagıma verdiklerinde agzında süt vardı günahları boyunlarına kesin biberonla beslemişleryoksa beni neden emmesinallahım saatler bitmedi bugün yarın gene gidicem bundan sonra böyle sabah akşam paşa yollardaşimdi çıkmam lazım süt saatim geldi bebege süt lazım sonra görüşürüz olurmu

çok mutluyum çok rabbim olmayanlarada tez zamanda versin işşallah

mrb. 22 haftamda serklaj uygulandı bana çok şükür 6 günü geride bıraktık. yalnız şu enfeksiyondan korunma ile ilgili elma sirkeli suyu önermiştiniz onu nasıl uyguluyorsunuz. bazen akıntım geliyo baya içinde kan oluyor drum normal dedi ama emin olamıyorum. korkuyorum enfeksiyon olmasından. günde 2 kez antibiyotik de içiyorum. nidilat endol ve progestanın dışında.

Kızlar benimde sabah yataktayken tam rahim tarafında gaz sancısı gibi bişeyler saplandım nefesimi kesecek kadar siddetliydi 3-4 kere oldu cok korktum ilk bebgimi kaybederkende buna benzer kramplar girmisdi tam cozemedim aradaki farkı tam olarak aynısını bilemiyorum ama kanamam lekelenmem olmadig icin biraz daha rahat icim,dünden beri k.validem olcak o kadına cok ofkeliyim ondan mı oldu anlamdim nefret ediyorum ondan,Pazartesi z.kâmile salida olus Hanım'a gitcem insallah hersey yolundadir

Benim serklaj sonrası 2 hafta sürmüştü kanamam doktorun normal dıyorsa korkma ama yinede endişeleniyor insan,sirkeli suyu yarım litre suyu 2-3 damla döksen yeter fazla olursa yakar

Ayyy bu doktor keske Türkiye'de olsaydı en azından gelip burdakilere öğretse

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Maşallah canım sizlere. Dr hasta bağı başka birşey gerçektende. Bencede Allah'ın izniyle kızın 37 haftayı bekleyecek annesi.

Dikiş atılana kadar bende o endişeyi hep taşıdım. En azından bir önlem daha alındı diye az da olsa rahatlıyor insan benimde 12. Haftadan itibaren hep kasılmalarım vardı.

Allah sabırlar versin canım. Rabbim istediğim zaman sağlıklı bi gebelikle yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Ben de gebelik boyucaçok kasılmam oldu 30. Haftaya kadar endol fitil kullandm ara ara. Günde 3 ade progestan aldığın îçin iğneye gerek görmemiştir Dr. Ikiside aynı içeriği

Allah'ın izniyle sağlıkla zamanında gelecek kuzun

Ambndşyfystr

Aman diyeyim canım stres yok. Kendini oğlunu ve karnında ki kuzunu düşün.
Kaç haftalık oldun canımm galiba gebeliğin boyunca annen baksa daha rahat edeceksin sanırım.

Heyy bende yazayım :) face yazdım buraya da yazayım. Benim için 28 hafta asla bir başarı öyküsü değildir. Yaşam sınırı vs bunlarda hikaye. Hamileliği 28 otelemek aslında kötünün iyisi hesabı. Şayet bir kar zarar yapılacak sa bence hedefi yüksek tutmak asıl amacı olmalı doktorun. Ben bebeği 28 e getirdim bak işte yaşıyor!!! bu biraz fukara avunmasi :) Ama olmaz ise o da takdiri ilahi ona zaten kimsenin lafı yok...

Aman diyeyim canım stres yok. Kendini oğlunu ve karnında ki kuzunu düşün.
Kaç haftalık oldun canımm galiba gebeliğin boyunca annen baksa daha rahat edeceksin sanırım.
Canım 12. Hafta bitiyor yarın,kesinlikle oğlumu alıp anneme gitmeyi dusunuyorum esinle konuştum hoş annesinin yaptıklarından haberi yok,öyle rahat etcegmi söyledim valla kimse öz annenin yerini almıyor onuda Allaha havale ediyorum

bu dediklerin çok mantıklı geliyo bana sen böyle anlatınca ama hepimiz dualarla umutlarla ayaktayız
inşallah Allah korur bebeklerimizi
38 yaşındayım ben .bu benim son şansım .karnımdakini kaybedersem allah korusun senin yöntemini demek gibi bi şansım yok
onu bırak istanbula gitme şansım bile yok hayırlısı olsun
ayrıca serklajdan sonra nişan geldi az bişey bende dr orayı çepeçevre sardık sıktık bi miktar gelmesi normal dedi 2 parça nohut büyüklüğünde kanlı sümüksü bişey
çok korkuyorum diken üstündeyim psikolojim bozuk ve huzurum yok
dr iyisin dese de yok yani olmuyo

bi sorum var arkadaşlar
3 kişi okudum kese yurtılmadan önce ishal olmuş benle beraber 4
ishalle enfeksiyonun hızlı yükselmesi mi? başka bilgisi olan var mı?

Koştun mu Paşam kırlarda:)) Güldürdün beni...Gerçekten emzirmek çok farklı bir duygu.Benim de 10 ay kadar emzirme dönemim kaldı özleyeceğim bu duyguyu...Allahım herkese nasip etsin...

Endolü 48 saatten fazla kullanmaman gerekiyor ne kadardır içiyorsun? Bebebğin suyunu da azaltıyorçünkü... Nice aylar haftalar geçsin....

Yeliiiz sakin ol arkadaşım. Biz ne yazarsak ne yaparsak yapalım sonu takdir-i ilahi... Antakyadaki dr min bir hastası vardı tüp bebekle cem demirelle bebeği olmuş. Bbebek 1 yaşına gelince ufo düşmüş vefat etmiş. Bir seferinde kadın benden önce muayeneye girdiydi dr m anlatmıştı. Kadın onca sene çocuk sahibi olamamış ne zorluklarla elde ettiği yavrusu böyle olmuş ve vicdan azabı boyutu da ayrı. Bizler elimizden geleni yapıyoruz.Bol dua ile. Ben kendi başıma kendi bebeğime tefriciye bititrmiştim her gün 500 okuyordum. Böyle dualar tavsiye ederim...

bi sorum var arkadaşlar
3 kişi okudum kese yurtılmadan önce ishal olmuş benle beraber 4
ishalle enfeksiyonun hızlı yükselmesi mi? başka bilgisi olan var mı?

Canım daha önce ben başımdan geçeni anlatmıştım anlatayım yine. Büyük oğluma hamileyken edirnede yaşıyorduk. 29 artı 4 te İstanbula düğüne geliyorduk otobüste 3-4 tane büyük kırmızı erikten yedim. İstanbulda kusma ve ishal başladı ve karına ara sıra kramplar. o gece Haydarpaşa numunenin aciline gittik. Hayatımın en kötü hastane deneyimiydi.Çok kalabalıktı . Kolidorlarda sedyede yatıyordu hastalar. Benim vajinal muayenem yapıldı sorun yok dendi. Gayta tahlilinde barsak enfeksiyonu dendi. Kolidorda sedyede yatırdılar serum verdiler ara ara sancım geliyordu. Serum bitti görümcem hemşire ben takarım evde dedi çıktık evde serum verdi. Ama sabah yine sancım vardı. Validebağ öğretmenler hastanesine gittik görümcem orada hemşireydi. Nst de ciddi sancılar çıkınca beni zeynep kamile gönderdiler. vajinal muayenede 4 cm açık çıktı dr dedi çamaşırını giyme doğum başlamış doğurursun bugün sen dedi.Hemen tokoliz uygulandı 25 kişi kadar kalabalık bir koğuşta yoğun bakımada yattım 11 gün. Berbat bir deneyimdi bir sürü sorunlu hamile. Ve bir paravana var arada doğum yapanların sancı çekenlerin sesi Öyle böyle doğurmadım çok şükür. 35 e dek hep yattım 35 te normal yaşamıma döndüm serklajsız... Sonra bu forumda okudum birinin dr si demiş doğum sancısı hormonu ile ishal sancısı hormonu aynıymış. İshaldeki sancı sanırım beyinde doğum gibi algılanıyor.

Bu arada burada jorjet bardı o da ishaal sonrası kaybetmişti. Hep kabızlığa vurgu yapıyoruz ama ishalde çok tehlikeli...

Canım inşallah güzel haberlerle gelirsin dr lerden. Annende rahat edecksen en iyisi...

içindeki düşünceleri ne seffaf anlatmıssın...
ben nedense birdaha denemen tarafındayım tutarsa seviniriz tutmassa üzülmeyiz:)
hem belki kızın olurrr

ayy evlat ya kız erkek ne farkeder oglun olsa da güzel olur yaslılıgında etrafında döner ogluşların

canım stress en büyük tehlike biliyorsun..seni sıkan üzen herseyden uzak dur..
Kv yi hele hiç kafana takma..tabiki kimse annemiz gibi olamaz

canım allah yardımcın olsun bebem ya işşalah bu bebegini sag sgalim alırısn kucagına

Allah sabır versin o kadına ne zor evlat acisi bende bu sene Kur'an kursuna başladım hamileykende gidebildigim kadar gittim kimseye hamile oldugmu söylemedim kucuk bebeğim oldugnu biliyorlardı bazen onuda götürüyordum hatta hocam hep takdir ederdi,neyse gidemedim haber verme şansımda olmadı hocam merak edip aradı beni bende durumumu oldug gibi anlattım,hocada bizden çıktı o da ilk bebegin 6 aylık doğurmuş ne oldugnu anlamamışlar 18 taına kadar yaşadı dedi cok üzüldüm ya hastalıktan vefat etmiş ama soramadim Allahın takdiri ikincide 2 aylikken anlayıp dikiş atmışlar her gun dogum sancısı çekererdim dedi Allah oğluna ömür versin

Allah kabul etsin canım... Hoca için de zor olmuş.Allah evlatlarına ömür versin.Gerçekten evlat acısı çok zor. Biz kucağımıza alamadığımız bebelerimize yanıyoruz...Onca zaman sonra kaybetmek çok zordur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…