- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.341
Benim serklaj sonrası 2 hafta sürmüştü kanamam doktorun normal dıyorsa korkma ama yinede endişeleniyor insan,sirkeli suyu yarım litre suyu 2-3 damla döksen yeter fazla olursa yakarmrb. 22 haftamda serklaj uygulandı bana çok şükür 6 günü geride bıraktık. yalnız şu enfeksiyondan korunma ile ilgili elma sirkeli suyu önermiştiniz onu nasıl uyguluyorsunuz. bazen akıntım geliyo baya içinde kan oluyor drum normal dedi ama emin olamıyorum. korkuyorum enfeksiyon olmasından. günde 2 kez antibiyotik de içiyorum. nidilat endol ve progestanın dışında.
Ayyy bu doktor keske Türkiye'de olsaydı en azından gelip burdakilere öğretseCanım Dr haney soyledıgını dırek soyleyecegım ama Turkıye de normal serklaj ıle basarılar daha yuksek diye düşünüyorum en azından burada yaşadıklarımdan. Kendisi serklajın sadece %80 basarı şansının olduğunu hatta bu %80 başarının da çarptırıldığını çünkü sadece yarısının term e ulaştığını yani 37 haftaya geldiğini ve 28 , 32 haftada yapılan doğumun başarılı olmadığını düşünüyor. Kalıcı hasar, kalıcı hasar olmasa da hiperaktivite, öğrenim geriliği, hatta davranış bozukluğuna kadar etkilerin olduğunu söylüyor. Yani serklajın gerçek başarısının %40 term gebelik olduğunu fakat abdominal serklajın %95 term gebelik sansı olduğunu ( kendi dikişinin ise %100) olduğunu söylüyor. Hatta normal serklajı cok ilkel buluyor. Hele serklajı daha önce denemiş ve başarısız olunmuş durumlarda yeniden serklaja çok sinirleniyor ve bu yöntemi doktorların öğrenmesi gerektiğini kendisinin öğretmeye açık olduğunu söylüyor. Hatta geçen sene abdominal serklaj olmuş bir Turk arkadasımız Acıbadem de perinatologa gitti hamileliğinde ve bu perinatolog şimdi Amerika'ya öğrenmeye gidiyor.
Doktordan geliyoruz,daha öncede yazmıştım 11+1 de rahim ağzı 32mm di bugün 14+2 de 30mm olmuş ve rahimde kasılma halkası oluşmuş endol fitil verdi doktor 2 hafta sonra tekrar kontrol ve büyük ihtimal serklaj olucam
Maşallah canım sizlere. Dr hasta bağı başka birşey gerçektende. Bencede Allah'ın izniyle kızın 37 haftayı bekleyecek annesi.Arkadaslar dün 7lk once bariş beye gittim u, u ye. Kendisi ile oturup konustuk ve sarılıp vedalaştık.
Yıllardır tanıdığım bir insandan ayrılıyolmuşum gibi zor geldi
Beni eşine emanet ettiğini tum kontrollerden haberi olacağını söyledi.
Bugüne kadar olan emeklerinden dolayı sonsuz minnettarım.
Ordan çıkıp eşine gittim.
Ilk once bebeğe bakıldı. Gelişimi , suyu, kan akımı ve kalp atışları normal rabbime çok şükür.
Ancak servisk 1.3 artık max, ama üzülmedim artık bugünüme şükür.
Dün iki doz celestone yapıldı bugünde yapılacak.
Artık kısmet bebeğim benimle daha ne kadar durursa .
Dr un hedefi 37. Hafta ama hayırlısı .
Evet kontrole kadar sadece wc için kalkıcam wc harici kalkışlar yasak kim bakıcak bana bilmiyorum ona da canım sıkılmıyo değilYine aç kaldık inan sanki serklaj olsam rahatlıycam şuan daha fazla diken üstündeyim bi de daha bu haftada kasılma var
Allah sabırlar versin canım. Rabbim istediğim zaman sağlıklı bi gebelikle yavrunu kucağına almayı nasip etsin.Cnm 28 haftalik dogum yaptım. Suyun geldi ama 1 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı bende antibiyotik iciyodum. Ana resmen basiretim bağlandı cok dikkat eden ben az su ictim enfeksiyonum olduğu halde 2 hafa önce açlık sekerim az yuksek çıkınca doktor dogum yapmadan bı gun önce tekrar açlık şekeri baktı ve bebege baktı 1 5 hafta onde cok sağlıklı dedi ve ben 1 gun sonra dogum of of cok cnm yanıyor kuzumu özlüyorum cnm sonra aksam ustu hafif bı karnım ağrıdı sma isallah oldum işgalden heralde dedim bı iskillendim isallah olunca çünkü o güne kadar hep kabiza yakın oldum sonra gece yattim uyudum terleri bacaklarımın arası zannettim bı baktım su gelmiş ayağa kalkınca dahada artı hastaneye giyim doktor bir parmak kalınlığında 1 cm açılman var doğuruyorsun dedi uf yaaa 1350 doğurdum oğlumu 2250 kaybettim 52 gun yaşadı cenneti ve çiğnenmemi yasadım ayni anda simdi soruyorum ray mı? Enfeksiyon mü? Benim ablamda erken doğurdu Allah sukur onunki yasiyo 34 te genetiğimi yoksa ? Dogumdan sonra rahim filmi falan çekildim bir sey çıkmada az tepesinden basik rahimim ama taşımaya engel degil rahim boyu iyi genetik test yaptırdım pihtilasma yok daha ne yapyim doktor bakicam hamile kaldığında gerekirse dikis atılan dedi peki bu ilk hamileliğimde 2 doktora gittim 22 haftada ayrintilyi Prof. Yaptı 3 doktor niye rahimin kısalmış falan filan demedi bana Ben merak ediyorum senin niye hamilelik oncesi dikis atıldı ona nasil karar veriyorlar uf uyaaaa
Ben de gebelik boyucaçok kasılmam oldu 30. Haftaya kadar endol fitil kullandm ara ara. Günde 3 ade progestan aldığın îçin iğneye gerek görmemiştir Dr. Ikiside aynı içeriğiMoral oldun canım sağol cevapların için çok teşekkür ederim hep yatıcam bakalım inşallah 2 hafta sonra ne olucak görücez
Endol verdi sadece 2 gün kullanıcakmışım,iğne vermedi 200lük progestan günde 3 defa fitil olarak kullanıyorum.Endol baya rahatlattı gibi ağrılarım geçti en azından hissettim hemen etkisini inşallah tekrar kasılmam
Allah'ın izniyle sağlıkla zamanında gelecek kuzunHazir abdominal serklajdan konu acilmisken bende yaziyim hikayemi...
ilk hamileligimi tup bebek yontemiyle hamile kaldim 20 haftada ikiz bebeklerimi kaybettim...
ikinci hamileligimi yine tup bebek tedavisiyle hamile kaldim ve normal hayatima devam ederek herhangi bir ilac kullanmadan 24 haftada erken dogumla gerceklesti 15 gun kuvezde yasadiktan sonra kaybettim bebegimi...
ucuncu hamileligimde tamamen supriz olarak kendiligimden hamile kalarak 12 haftada atilan serklajla ve surekli yatmama ragmen 27 haftamda erken dogum gerceklesti ve bebegim 1 ay yasadiktan sonra kaybettim....
Sonra tekrar ayaga kalkip arastirmaya basladim...turkiyede bu dikisi atan cok az kisi var.. hamilelik oncesinde dr arda lembet ve dr cem demirel tarafindan laparaskobik olarak abdominal dikis uygulandi...
suan 21 haftalik hamileyim...abdominal dikis umudum suan insallah ise yarar...
Kızlar benimde sabah yataktayken tam rahim tarafında gaz sancısı gibi bişeyler saplandım nefesimi kesecek kadar siddetliydi 3-4 kere oldu cok korktum ilk bebgimi kaybederkende buna benzer kramplar girmisdi tam cozemedim aradaki farkı tam olarak aynısını bilemiyorum ama kanamam lekelenmem olmadig icin biraz daha rahat icim,dünden beri k.validem olcak o kadına cok ofkeliyim ondan mı oldu anlamdim nefret ediyorum ondan,Pazartesi z.kâmile salida olus Hanım'a gitcem insallah hersey yolundadir
Kızlar benimde sabah yataktayken tam rahim tarafında gaz sancısı gibi bişeyler saplandım nefesimi kesecek kadar siddetliydi 3-4 kere oldu cok korktum ilk bebgimi kaybederkende buna benzer kramplar girmisdi tam cozemedim aradaki farkı tam olarak aynısını bilemiyorum ama kanamam lekelenmem olmadig icin biraz daha rahat icim,dünden beri k.validem olcak o kadına cok ofkeliyim ondan mı oldu anlamdim nefret ediyorum ondan,Pazartesi z.kâmile salida olus Hanım'a gitcem insallah hersey yolundadir
Canım 12. Hafta bitiyor yarın,kesinlikle oğlumu alıp anneme gitmeyi dusunuyorum esinle konuştum hoş annesinin yaptıklarından haberi yok,öyle rahat etcegmi söyledim valla kimse öz annenin yerini almıyor onuda Allaha havale ediyorumAman diyeyim canım stres yok. Kendini oğlunu ve karnında ki kuzunu düşün.
Kaç haftalık oldun canımm galiba gebeliğin boyunca annen baksa daha rahat edeceksin sanırım.
bu dediklerin çok mantıklı geliyo bana sen böyle anlatınca ama hepimiz dualarla umutlarla ayaktayızYeliz merhaba, kayıpların için çok üzüldüminşallah bebeğine kavuşacaksın hepimiz kavuşacağız. Ama söylediğine katılamayacağım çünkü tıbbi olarak da söylediğinin tek bir nedeni var alttan atılan dikiş çok kısa bir mukus bırakır aşağıda yani seni koruyacak bölüm azalır ve enfeksiyon kolaylıkla geçer yani kese patlaması enfeksiyonla olmuştur ya da dikiş aşağıdan atıldığı için hunılesme olmuştur ve Buda kesenin patlamasına ortam hazırlamıştır. Ne yazıkki vajinal ve abdomınal serklaj birbirinden çok farklı iki dikiş. Bu nedenle vajinal serklajı tutmamış kadınlarda kullanılıyor. Benım yurtdışında üye oldugum grupta 3000 yakın kadın var. Bunların hemen hemen hepsi normal serklajı 1,2,3 hatta 4 kere denemiş olanlar var. Tutmamış ama abdomınal ıle tutmuş ve sıtedekı istatistik yapılmış dosyaları buraya yapıştıramıyorum ama bu en az 2 kaybı olan kadınlara yapılan abdomınal serklaj sonrası %96 dogum yapmış hem de 35 hafta üstü. Turkıyede doktorlar bu konuda uzman olmadıkları ıcın ya gerek yok cok agresıf yöntem dıyorlar ya da bır farkı yok dıyorlar. Ben doktor degılım ama cahıllıklerı benı bıle güldürüyor bu doktorların. Kı ben normal bır hasta olarak 6 aylık araştırmalar, tıbbı makaleler, ve uluslararası doktorların ve hastaların fıkırlerını alarak olayın gerceklerını öğrenim. Ama sunu da soyleyeyım Turkıye normal serklaj ıle başarısı cok yuksek ülkeler arasında o yüzden nıyetım kımseyı korkutmak degıl ayrıca serklajın başarısına ben cok ınanıyorum. Sadece normal serklajı denemıs ve umudu bıtmıs olan annelere ornek olmak ve umut olmak ıcın yazıyorum çünkü çözümü var.
ben geldim 2 gündür oglumla emişiyoruz allahım nazarlardan saklasın rabbim bu nasıl bir saadet sana şükürler olsun oglumu bana bagışladıgın için eşime bugün diyorumki allahım yeni dogmuş taylar gibi kırlarda kosasım var seni tutan yok dedi eşim allahım tutmayın beni dedim allahım çok hoşuma gitti inan evladım dün az emdi bugün öylen gittim epey emdi sonra dediler annesi üşümesin küveze koyalım benden ayrıldı kıyameti kopardı ne agladı yogun bakımdan çıkarken sesi orayı inletti hemşireye dedim aglıyor ama oda normal paşam dedi senden ayrıldıya birde kokunu duyunca böyle oluyor dedi ay kıyamam bugünde babamızla gene gittik emzirmeye 4 kere çekti çekmedi emmedi beni ona çok üzüldüm bebegi kucagıma verdiklerinde agzında süt vardı günahları boyunlarına kesin biberonla beslemişler yoksa beni neden emmesin allahım saatler bitmedi bugün yarın gene gidicem bundan sonra böyle sabah akşam paşa yollarda şimdi çıkmam lazım süt saatim geldi bebege süt lazım sonra görüşürüz olurmu
çok mutluyum çok rabbim olmayanlarada tez zamanda versin işşallah
mrb. 22 haftamda serklaj uygulandı bana çok şükür 6 günü geride bıraktık. yalnız şu enfeksiyondan korunma ile ilgili elma sirkeli suyu önermiştiniz onu nasıl uyguluyorsunuz. bazen akıntım geliyo baya içinde kan oluyor drum normal dedi ama emin olamıyorum. korkuyorum enfeksiyon olmasından. günde 2 kez antibiyotik de içiyorum. nidilat endol ve progestanın dışında.
bu dediklerin çok mantıklı geliyo bana sen böyle anlatınca ama hepimiz dualarla umutlarla ayaktayız
inşallah Allah korur bebeklerimizi
38 yaşındayım ben .bu benim son şansım .karnımdakini kaybedersem allah korusun senin yöntemini demek gibi bi şansım yok
onu bırak istanbula gitme şansım bile yokhayırlısı olsun
ayrıca serklajdan sonra nişan geldi az bişey bende dr orayı çepeçevre sardık sıktık bi miktar gelmesi normal dedi 2 parça nohut büyüklüğünde kanlı sümüksü bişey
çok korkuyorum diken üstündeyim psikolojim bozuk ve huzurum yok
dr iyisin dese de yok yani olmuyo
bi sorum var arkadaşlar
3 kişi okudum kese yurtılmadan önce ishal olmuş benle beraber 4
ishalle enfeksiyonun hızlı yükselmesi mi? başka bilgisi olan var mı?
Foruma hareket gelsin ben de bazen düşündüklerimi yazayım:))
Benim 2 oğlum var Allahım her isteyene versin. Amin...
1 tane 25 haftalık kaybım ve 2 tane de 8 haftalık kaybım.
Eşimin sperm hızı düşük. Ayrıca 46 xy olması gerekirken genetik kodunun, 47 xyy mozaik Yani bazı hücrelerde fazlalık var.
Bende pıhtılaşma var mthfrc677t homozigot, protrombin heterozigot
Ve 2010'da amh değerim 0.3'tü. Yani menopoz sınırı.
1 ay sonra 37 yaşında olacağım.
Ahmet Arda13 aylık ve emiyor.
Bu arada laparoskopik serklajım büyük ihtimal acil sezaryen olduğum için 12 saat öncesinde de pıhtılaşma iğnesi olduğum için kanama yaptığı için alınamadı.( Bu belki bir işarettir bana diyorum:)))
Ben bu değerlere ve sıkıntılara rağmen en geç 3 ay içinde hamile kaldım yani 5 aylık hamilelikte 2 tanesi ilk ay, 2 tane 3. ay, bir tane de 2. ayda hamile kaldım.
Büyük ihtimal 2 seneye varmaz menopoza girerim ailemde var ve değerim kötü.
Tüp bebekle pgt yaptırmıştık ama embriyo kalitem çok iyi olmadı 5. gün gelişimleri durdu. Yaptırsak da bu yolla gebelik şansım zor.
Ama bir kızım olsun çok isterdim. Tekrar denersem kızım olur mu bilmiyorum. Yine düşük yapma ihtimalim var. ve eşimin genetik sorunu yaşamla bağdaşan bir sorun.
Bu arada hamile olsam da İstanbulda kalamam artık Antakyada kalmam lazım...
Bazen bir tane daha denesem mi diye düşünmüyor değilim:))
Ama düşünürken saçmalama Allah oğullarıma ömür versin diyorum ve forumda henüz evladı olmayan arkadaşları düşünüp nankörlük mü yapıyorum diyorum.
İşte böyle... Kendimi bunları bazen düşünmekten alamıyorum...
Sanırım saçmalıyorum...
canım allah yardımcın olsun bebem ya işşalah bu bebegini sag sgalim alırısn kucagınaKızlar benimde sabah yataktayken tam rahim tarafında gaz sancısı gibi bişeyler saplandım nefesimi kesecek kadar siddetliydi 3-4 kere oldu cok korktum ilk bebgimi kaybederkende buna benzer kramplar girmisdi tam cozemedim aradaki farkı tam olarak aynısını bilemiyorum ama kanamam lekelenmem olmadig icin biraz daha rahat icim,dünden beri k.validem olcak o kadına cok ofkeliyim ondan mı oldu anlamdim nefret ediyorum ondan,Pazartesi z.kâmile salida olus Hanım'a gitcem insallah hersey yolundadir
Koştun mu Paşam kırlarda:))Güldürdün beni... Gerçekten emzirmek çok farklı bir duygu.Benim de 10 ay kadar emzirme dönemim kaldı özleyeceğim bu duyguyu...Allahım herkese nasip etsin...
Endolü 48 saatten fazla kullanmaman gerekiyor ne kadardır içiyorsun? Bebebğin suyunu da azaltıyorçünkü... Nice aylar haftalar geçsin....
Yeliiiz sakin ol arkadaşım. Biz ne yazarsak ne yaparsak yapalım sonu takdir-i ilahi... Antakyadaki dr min bir hastası vardı tüp bebekle cem demirelle bebeği olmuş. Bbebek 1 yaşına gelince ufo düşmüş vefat etmiş. Bir seferinde kadın benden önce muayeneye girdiydi dr m anlatmıştı. Kadın onca sene çocuk sahibi olamamış ne zorluklarla elde ettiği yavrusu böyle olmuş ve vicdan azabı boyutu da ayrı. Bizler elimizden geleni yapıyoruz.Bol dua ile. Ben kendi başıma kendi bebeğime tefriciye bititrmiştim her gün 500 okuyordum. Böyle dualar tavsiye ederim...
Canım daha önce ben başımdan geçeni anlatmıştım anlatayım yine. Büyük oğluma hamileyken edirnede yaşıyorduk. 29 artı 4 te İstanbula düğüne geliyorduk otobüste 3-4 tane büyük kırmızı erikten yedim. İstanbulda kusma ve ishal başladı ve karına ara sıra kramplar. o gece Haydarpaşa numunenin aciline gittik. Hayatımın en kötü hastane deneyimiydi.Çok kalabalıktı . Kolidorlarda sedyede yatıyordu hastalar. Benim vajinal muayenem yapıldı sorun yok dendi. Gayta tahlilinde barsak enfeksiyonu dendi. Kolidorda sedyede yatırdılar serum verdiler ara ara sancım geliyordu. Serum bitti görümcem hemşire ben takarım evde dedi çıktık evde serum verdi. Ama sabah yine sancım vardı. Validebağ öğretmenler hastanesine gittik görümcem orada hemşireydi. Nst de ciddi sancılar çıkınca beni zeynep kamile gönderdiler. vajinal muayenede 4 cm açık çıktı dr dedi çamaşırını giyme doğum başlamış doğurursun bugün sen dedi.Hemen tokoliz uygulandı 25 kişi kadar kalabalık bir koğuşta yoğun bakımada yattım 11 gün. Berbat bir deneyimdi bir sürü sorunlu hamile. Ve bir paravana var arada doğum yapanların sancı çekenlerin sesi Öyle böyle doğurmadım çok şükür. 35 e dek hep yattım 35 te normal yaşamıma döndüm serklajsız... Sonra bu forumda okudum birinin dr si demiş doğum sancısı hormonu ile ishal sancısı hormonu aynıymış. İshaldeki sancı sanırım beyinde doğum gibi algılanıyor.
Bu arada burada jorjet bardı o da ishaal sonrası kaybetmişti. Hep kabızlığa vurgu yapıyoruz ama ishalde çok tehlikeli...[/QUOTE
inan koştum halimi gröseydin dışardan biri gröse bu kadın deli derdi emzirmek inan dünyada en gzüel şeymiş ablam derdiki hele bri al kucagına o emsin seni bak bakalım kopabiliyormusun inan dün ilk defa zor geldi ondan ayrılmak okadar diyim küveze koydular kucagımdan nasıl bakıyor bana içim acıdı az kaldı bebegim sıkalım düşümizi deidm eşim zor attı beni dışarı hadi paşam sabır dedi bugünümüzede şükr öncedenbuda yoktu rabbime ne kadar şükretsem secde etsem az yemin olsun
grubi sahalara geri dönerherkese gunaydin uzunca bi aradan sonra yine beraberiz hepinizi seviyorm
eylul gulu cnm tebrikk ederim ;-)
hayırlı pazarlar kızlar ne var ne yok bakalıminanın sabah kalkıyorum evi topla kahvaltı yap 12 hastane yollarına düş eve gelmem 3 ila 4 buluyor trafik vs akşam yemek ye kaldır 9 çık bebeg git emzirmeye ordan 11.30 gel eve yataga zor düşüyorum kaç seferdir yazıcam buraya okuyorum amma yazamıyorumki şimdi böyleyim bebek olunca halim nece olur birde gece kalk süt sag geri yat ssati ayarla uykuyu alamıyorum tam bri uyusam diyorum olmaz paşam oglan asüt laızm diyorum hayde süt sagmaya inanın bu modda oluyorum ozaman annelik böyleymiş şimdi bu haldeysem bebek gelince kendimi düşünemiyorum
Allah sabır versin o kadına ne zor evlat acisi bende bu sene Kur'an kursuna başladım hamileykende gidebildigim kadar gittim kimseye hamile oldugmu söylemedim kucuk bebeğim oldugnu biliyorlardı bazen onuda götürüyordum hatta hocam hep takdir ederdi,neyse gidemedim haber verme şansımda olmadı hocam merak edip aradı beni bende durumumu oldug gibi anlattım,hocada bizden çıktı o da ilk bebegin 6 aylık doğurmuş ne oldugnu anlamamışlar 18 taına kadar yaşadı dedi cok üzüldüm ya hastalıktan vefat etmiş ama soramadim Allahın takdiri ikincide 2 aylikken anlayıp dikiş atmışlar her gun dogum sancısı çekererdim dedi Allah oğluna ömür versinKoştun mu Paşam kırlarda:))Güldürdün beni... Gerçekten emzirmek çok farklı bir duygu.Benim de 10 ay kadar emzirme dönemim kaldı özleyeceğim bu duyguyu...Allahım herkese nasip etsin...
Endolü 48 saatten fazla kullanmaman gerekiyor ne kadardır içiyorsun? Bebebğin suyunu da azaltıyorçünkü... Nice aylar haftalar geçsin....
Yeliiiz sakin ol arkadaşım. Biz ne yazarsak ne yaparsak yapalım sonu takdir-i ilahi... Antakyadaki dr min bir hastası vardı tüp bebekle cem demirelle bebeği olmuş. Bbebek 1 yaşına gelince ufo düşmüş vefat etmiş. Bir seferinde kadın benden önce muayeneye girdiydi dr m anlatmıştı. Kadın onca sene çocuk sahibi olamamış ne zorluklarla elde ettiği yavrusu böyle olmuş ve vicdan azabı boyutu da ayrı. Bizler elimizden geleni yapıyoruz.Bol dua ile. Ben kendi başıma kendi bebeğime tefriciye bititrmiştim her gün 500 okuyordum. Böyle dualar tavsiye ederim...
Canım daha önce ben başımdan geçeni anlatmıştım anlatayım yine. Büyük oğluma hamileyken edirnede yaşıyorduk. 29 artı 4 te İstanbula düğüne geliyorduk otobüste 3-4 tane büyük kırmızı erikten yedim. İstanbulda kusma ve ishal başladı ve karına ara sıra kramplar. o gece Haydarpaşa numunenin aciline gittik. Hayatımın en kötü hastane deneyimiydi.Çok kalabalıktı . Kolidorlarda sedyede yatıyordu hastalar. Benim vajinal muayenem yapıldı sorun yok dendi. Gayta tahlilinde barsak enfeksiyonu dendi. Kolidorda sedyede yatırdılar serum verdiler ara ara sancım geliyordu. Serum bitti görümcem hemşire ben takarım evde dedi çıktık evde serum verdi. Ama sabah yine sancım vardı. Validebağ öğretmenler hastanesine gittik görümcem orada hemşireydi. Nst de ciddi sancılar çıkınca beni zeynep kamile gönderdiler. vajinal muayenede 4 cm açık çıktı dr dedi çamaşırını giyme doğum başlamış doğurursun
bugün sen dedi.Hemen tokoliz uygulandı 25 kişi kadar kalabalık bir koğuşta yoğun bakımada yattım 11 gün. Berbat bir deneyimdi bir sürü sorunlu hamile. Ve bir paravana var arada doğum yapanların sancı çekenlerin sesi Öyle böyle doğurmadım çok şükür. 35 e dek hep yattım 35 te normal yaşamıma döndüm serklajsız... Sonra bu forumda okudum birinin dr si demiş doğum sancısı hormonu ile ishal sancısı hormonu aynıymış. İshaldeki sancı sanırım beyinde doğum gibi algılanıyor.
Bu arada burada jorjet bardı o da ishaal sonrası kaybetmişti. Hep kabızlığa vurgu yapıyoruz ama ishalde çok tehlikeli...
Allah sabır versin o kadına ne zor evlat acisi bende bu sene Kur'an kursuna başladım hamileykende gidebildigim kadar gittim kimseye hamile oldugmu söylemedim kucuk bebeğim oldugnu biliyorlardı bazen onuda götürüyordum hatta hocam hep takdir ederdi,neyse gidemedim haber verme şansımda olmadı hocam merak edip aradı beni bende durumumu oldug gibi anlattım,hocada bizden çıktı o da ilk bebegin 6 aylık doğurmuş ne oldugnu anlamamışlar 18 taına kadar yaşadı dedi cok üzüldüm ya hastalıktan vefat etmiş ama soramadim Allahın takdiri ikincide 2 aylikken anlayıp dikiş atmışlar her gun dogum sancısı çekererdim dedi Allah oğluna ömür versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?