Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar ctesi arda beyle randevumuz vardi...22 haftalik olduk bebegim haftasiyla sukur uyumluymus...maalesef plesanta daha yukari cikmamis asagidaymis belki cikar ileriki aylarda...rahim agzim gecen ayla ayniymis...ben su akinti olayina cok taktimya tekrar kultur aldi benden....kizlar sizinde sut kivaminda akintiniz oluyormu hamileligin fizyolojik akintisimi..benden haberler bu kadar opuyorum hepinizi.,.

Canim valla izmire gelip kendi basimin caresine baktigimdan beri boyle hamile degilki gibi akintim oluyo,sut kivaminda.. Ama surekli degil ara ara,hareket ettigim icin diye dusunuyorum ama persembe kultur testi yaptircam... Artik yaparsa doktorum

Gezmek için biraz erken ama az kalmış riskli haftalrin geçmesine,bı kaç hafta sonra yavaş yavaş başlarsınız hazırlıklara

Bence gezmek için erken haftalar. Heleki alışveriş merkezleri bu mevsimde çok riskli.
Dr um bana nereye gidersen git avm lere girme salgın var demişti.
Ben bu haftaya gelmeme rağmen sadece dr dönüşü mağaza olarak yol üzerindeki bebek mağazasına girdim oda 10 dk kadar.
Bence biraz daha sık dişini.

Aynı gün dr kontrolumuz varmış. Inşallah iyi haberlerle döneriz.

Maşallah pasamiz iyi durumdaymis ve r.a kisalmamis.
Inşallah kültür sonucunda temiz çıkacak ve bir nebzede olsa rahatliyacaksin.

Maşallah bebeğine ve sana.
Allah'ın izniyle plesanta çıkacak yukarıya.
Ben hep yattığım için akıntım çok anlamıyordum. Fakat arada rahim ağzında yoğunluk hissediyordum. Aynaya baktığında o süt kıvamında akıntı bende oluyordu. Ama kültür temiz çıkıyordu.
Allah'ın izniyle seninde temiz çıkacak.

Canım benim de aradaoluyordu süt gibi ama benim yaz hamileliğiidi ve ben çamaşır giymedim o yüzden pek akıntı sorunum olmadı... İnanıyorum ki güzel olacak. Tefriciyeyi kendin için oku plesanta çıksın diye. Ben kendime okumuştum o zaman rahatlarsın hem...

Ravza kalbim atarak okudum bence de erken biraz daha sabretmelisin bence de...

canım dikkat et kendine:) sen anlatmıssın ben okurken kızlar gibi heyecan yaptım..
arkadasım enazından bir 6 hafta daha hiç kalkmadan yat..cogu gitti azı kaldı canım

Haklisiniz.. Bende yuregim agzimda gezdim.. Ama esim laftan anlamiyo ki biliyosunuz ikinci evliligim,diger 5 kaybim hep ilk evliligimde oldu,simdi esim,dogurcan sen bu bebegi diyo.. Tamam bende istiyorum inaniyorum ama tedbirini alalim diyorum,aliyoz iste bisey olmaz diyo,sonuncusunu yattigim halde,serklajli oldugum halde kaybetmistim ama bu esim hic yasamadi ki tahmin edemiyo,bisey olmaz saniyo hep. Cok sukur az akintim disinda bisey olmadi,yattigim halde gece bazen gaz sancisi gibi biseyler huzursuz ediyodu,dun gece olmadi,bugunde paso yattim.. İns. Serviksim kisalmamistir... Feryal persembe ins. İyi haberlerle gelcez,sen yirttin zaten cok sukur,darisi bize

Sevgili Paşam, bundan nerdeyse üç yıl önce beraber yola çıkmıştık 2011 Ekim anneleri olarak, maalesef sen aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştın... Ama biz grup olarak seni hiç unutmadık, hep takip ettik, mutlu sona ulaşmana da çok sevindik... Sağlıkla anne & babasıyla büyüsün Muhammet Emin kuzusu...

Ravza eşin hiç evlatacısı bilmiyor dediğin gibi. Sana asormadan bilet filan da aldı... Dile kolay 5 acı ve sen çektin. lÜTFEN EŞİNİN HATIRINA İSTEMEDİĞİN ŞEYLER YAPMA. aLLAH KOUSUN SORUn olsa eşlerimiz bir yere kadar acı çeker. burada 24, 25, 26, 27, hatta 28. hafta kayıplarına da şahit olduk malesef. ilk defa bu haftana gelmişken risk alma ... rus ruleti gibi...

Dogru soyluyosun valla uyuyamiyorum,esimin bi oglu var,cok cocuk istiyo,bi suru olsun istiyo,hicde boyle sorunlu gebelik gormemis,karnimda buyudu ya,oldu bitti saniyo,dogsada yasar saniyo,doktorlarida biliyosun,cogu yat hic kalkma demiyo ;( esimde biz abartiyoruz nazlaniyoruz saniyo,anneme de gicik oldu,bana ist. Bebek gibi bakiyo diye,sen sakat misin ne gerek var diyodu.. Allah la pazarlik mi yaptiniz? Olacagi varsa olur diyodu laf kalmiyo ki soyleyecek.. Evet olacagi varsa olur,doktorda oyle diyo,herseyin normal,saglikli gebe gibisin ama sicilin bozuk diyi.. O yuzden sana umut veremem bisey olmaz diyemem diyodu.. Bakalim persembe ne dicek,ist. Emseydeki doktorda saglikli gebe gibisin dedi,esim erkek haliyle ne anlar,doktordan iyi mi biliyosunuz senle annen diyo,ama Allah icin art niyetli degil biliyorum.. Gormemis naapsin.. Ama bende gormemisim goremedim ondan gorgusuzce,buldumcuk olur gibi uzerine titriyorum..

canım bende de akıntı var...Kokusuz ve renksiz bendeki.. ama o kadar cok olabiliyor ki camasirdan cıkıp esorfmana bile gecebiliyordu.. Dr um bebegin suyuna bakti, suyu iyi dedi, benim de carsamba gunu vajinal kultur aldi.. İnsallah temiz cıkar kultur sonucumuz.Henuz gelmedi benim sonuclar.

Benim bir erken doğumu var ikiz ve 24. Haftada
Ben bebekleri görmeye cesaret edememistim ama eşim gördü
İnan yüreğimiz agzimizda geldik bu haftalara
Eşim beni hala dışarıda cikartmiyor. Sağlıklı doğsun cikar herseyi alırız heryere gideriz diyor
Çokta haklı. Herşey olur ama kaybettiklerimız geri gelmiyor.
Tabiki yatmakta garanti d3gil ama vicdanen rahat oluyor insan.

Inşallah güzel haberlerle geliriz.

Gonlum ister ki esim benim ne hissettigimi varsin anlamasin,tecrube etmesin.. Birseyler birlikte yasanip goguslenince ikinizin derdi tasasi oluyo,bi taraf sadece hikaye gibi dinlediyse,derdinle dertlenmiyo ki? Varsin anlamasin beni,rabbim ona hic bu duygulari yasatmasin,ben pipirikli olmaya da,nazli hamile olmaya da,karilik yapamiyo laflarini duymaya da raziyim.. Yeter ki tekrar insanlar bana aciyarak bakmasin,yapmacik gecmis olsunlar,basin sagolsunlar,yine yaparsinlar.. Kulaklarimi yuregimi tirmalamasin..

bugün muayenem vardı ve 30.haftaya başlıyoruz.muayenede hersey normaldı ve bebeğim 1600 gr ve 40 cm olmuştu..NST ye bağlandığımda sancı çıktı..hemşire hemen doktorumu aradı ve doktorum geldi..nidilat serum ve ciğer gelişitirici iğne verdiler..doktorum hastahaneye yatış verdi ve şuan hastahanede yatıyorum..çok sıkıldım burada..en kötüsüde 1 cm açılma olmuş...çok canım sıkıldı..21-6 haftada serviks boyu 14 mm olculmustu ve 29-6 ya geldık..doktorum bunun bile olması çok iyi dedi..1 satte 4tane nıdılat ve sonrasındada 4 satte bir nidilat veriolar...4 satte nst ye baglıyolar..nst lerde artık sancı yok..sancıyı durdurdular...Allah ım sen yardımcımız ol..inşallah açılma dahada ilerlemez.

Allah yardımcın olsun..sıkılma arkadasım siz iyi olun bebegin durdugu kadar dursun orada en güzeli inan..
22 haftanda 1.4mmle bu haftalara gelmen gercekten cok güzel maaşalah..
su an bile haftan iyi ama öncelikle 32.haftayi görmenizi tüm kalbimle dilerim..sık sık haberlerini ver bize merakda koyma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…