Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

öyle bitanem öyle allah isteyen her anneye sağlıklı evlat nasip etsin..

maşallah allah yavrularınıza sağlıklı güzel bir ömür versin..

Canım benim doktorum prof dr erol tavmergen idi,çok soğuk bir dr,sorduğum soruları cevapladı hep ta ki 34 haftalıkken kanama geçirene kadqr idare ettik o dakikada ege üniversitesinin kıllı kollarına attı beni,Allahı var dikiş işini çok iyi yapmış olmalı ki o kadar sancı çektim hiç açılmam olmadı ama acil durumlarda hastasını egeye asistanlara paslıyor,istersen dikişini yaptırıp başkasıyla devam edebilirsin bi de muayenesi tuzludur her gidişte para ödersin kontrol diye bi ılayı yok yani

Selam kızlar bugün benimde kontrolum vardı cok şükür hersey yolundaymis rahimagzi boyu 2.6cm uzamış dedi sanırım gecen sefer asistan yanlış ölçtü,iki gündür kasıklarım cok ağrıyordu söyledi idrak tahlili istedi esim götürsek sonucları,iki hafta sonra tekrar kontrolum var baslarda iki hafta sonra ayda bir gitcekmisim bu arada eskisi gibi yatmama gerek yokmuş dikişle ilgili tehlikeyi atlatmisim bu gecen bı hafta icinde rahim açılabilir suyum gelebilr enfeksiyon kapabilirmisim,iyiki bunları düşünerek geçirmedim bu bı haftayı benden şimdilik bu kadar

Çok sevindim canım maşallah ilk hafta evet daha fazla oluyor kayıplar çok şükür... Yatmama işi de sevindirici ama yine de temkinli olmak lazım...

Ben de bugün her zaman gittiğim dr den farklı dr ye gittim. Perinatoloji ile ilgileniyor yazıyordu sayfasında. Genç ve bilgili bir dr idi. Serklajımı nerede ve niye bu şekilde yaptırdığımı sordu. Serklaj üstünde kanama bölgesi yok. Rezerv olarak da epey yumurtam varmış. Serklaj üstte olduğu için enfeksiyon yapmaz dedi. Ben dedim bunu aldırmak istiyorum yine laparoskopi ile ya da sezaryen gibi almak lazım dedi gerek yok dedi. fsh vs hormon tahlili istedi sorun çıkmazsa polip geçmişiniz var biyopsi yaparız anestezi ile dedi... Niye biyopsi ister acaba kızlar ya... Kanser taraması mı ki aklıma da gelmedi sormak...
bir de dedi ki size her ilacı veremeyiz pıhtılaşmanız var diye dedi...

Arkadaşım hakkında hayırlısı neyse o olsun senin küçük bir oğlunda var kendini ne kadar koruyabilirsin genede tedbirini al dikkat et serklajdan ne kadar ücret alındı ALLAHA EMANET OL CANIM.

Yok canım nerden çıkardın kanseri,keske sorsaydın ayrıca o dikiş tehlikeli olsa Arda bey onu orda bırakmazdi ama illede aldircaksan bence Arda Bey'den baskasına aldırman tehlikeli olabir,rezervende uyutmuş bence sen 3. De duşun hazır dikiş varken,dogum esnadinda aldırırsın serklaji

Arkadaşım hakkında hayırlısı neyse o olsun senin küçük bir oğlunda var kendini ne kadar koruyabilirsin genede tedbirini al dikkat et serklajdan ne kadar ücret alındı ALLAHA EMANET OL CANIM.
Saol canım evet bebeğim olunca eskisi gibi yatamiyorum illa kucağıma gelmek istiyor,iki gündür kasıklarımda baskı hissediyorum o yüzden yatmak zorunda hissediyorum kendimi yoksa bu kadarda yatmam,hastane doktor hepsi 2900 tuttu hepsini özel sigortam karşıladı

Teşekkürler canım DR birazda güler yüzlü olması lazım bilgiside önemli tabikide başka önerebiliceğin perinatoloji DR varmı yada hiç duydunmu bir karar vermemiz lazım artık randevu alıp gideceğiz DR bulamadık bir türlü.DRvar ama işimi anlayan lazım yoksa her yer DR kaynıyor.

Yanitin icin tesekkurler oncelikle.ogretmen oldugum icin somestr tatilinde yaptirip iki hafta rahat rahat yatmayi planliyorum.peki bir sorun olnadihi takdirde bu sure yeterli mi.bir de su sirkeli suyu ne yapiyorsunuz nasil yapiyorsunuz anlamadim.progestani da hamileligimin basindan beri kullaniyorum.

Selam selmad81 ben izmirde su hospitalda ersoz beye gidiyorum. Somestr tatilinde serklajimi ona yaptirmayi planliyorum. Ama daha bilindik bir dr istersen kent hadtanesinde namik bey var muayene ucreti 270 tl bir de ayni hastanede orcun bey var namik beyin ogrencisi.muayene ucreti 190. Bu isimler daha cok riskli gebeliklerde uzman. Ama aklinda olsun namik beyden randevu en erken bir ay sonraya alabilirsin. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Ne bileyim canım yabancı bir madde sonuçta diye düşündüm... Bir de hani kolundan bir tüy çekersin ya koparmadan gerilir acır az bazı dönemlerde öyle his oluyor ip geriliyor diye düşündüm...

Valla canım hani düşündüğümden değil ama şimdi ikinci bebek istesem kime giderim diye.düşündüğümde inanki bilemiyorum,öğretmenim yatmam gerekince rapora ihtiyacım olacak ve özeller.bunu sağlayamıyor,eğer çalışmıyor olsaydım ahmet seçkin önoğlunu deneyebilirdim sanıyorum fuat akercan bana biraz paracı gelmişti,namık demir de benim doktorun bir başka versiyonu,orçun sezere de ben pek ısınamamıştım,eğer beni takip etmeyi kabul edecwk doktorum olursa da iyi bi isme serklaj olup başka bi dr ile toluma devam ederdim ama iştw rapor olayı var,kilom bu denli olmasaydı ve normal doğum yapmış olsaydım sanırım özel bi dr de ikinciyi yapardım,ayyyy bi de kız olurmuş :)) neyse çok hayallendim hehe bence birkaç ismi gez konuş ben öyle yapmıştım

Kizlar bebek gitti, kimyasal gebelikmis. Pek cok kadin da olur dedi doktor. Su an pihtilasma konusunu arastiriyorum. Arda bey 2 dusukten sonra mutlaka incelenmeli diyor. Buradaki bir ozel hastane 30 tl ye yapiyor, int. Buldugum fiyatlar daha yuksekti. Siz kaca yaptirdiniz ? Acaba farkli turleri mi var? Kafam karisti arastirdikca...

çok teşekkür ederim canım benim.. Bu arada benim adım şenay aklınızda kalırmı bilmem birazz kalabalığız malum :) çok salak bi nickname seçmişim siz yazdıkça kendime kızıyorum..
kızma kendine canım istersen Şenay deriz:))

canım ben ünv hastanesine basvurmustum..melek kızımdan önce bir de kimyasal gebeligim var dedim onlar gereken tüm testleri yapmıslardı bana..genetik bölümünden kan pıhtılaşma testleri yapılmıstı

Canım güzel haberlerine çok sevindim maşallah rahim boyunda uzamış. Sen Yinede çok yorma kendini.

Yok canım nerden çıkardın kanseri. Önlem amaçlı alalım demiştir.

Tekrar geçmiş olsun canım. Bendede üniversite ye git. Orda yaptır. Babada 30 tl çok ucuz geldi. Bade araltırırken 1000tl lerden bahsediyordu yanılmıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…