Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Yaşadıkların için çok üzüldüm bazı şeyleri kaybedince öğreniyoruz hastalığımızın ne olduğunu.Yaşananlar içimizi ne kadar acıtsada elden birşey gelmiyor dr bile o kadar anlatmamıza rağmen bilemedi yaşadıkça onlarda bizde öğreniyoruz.ALLAH bu bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşlh.Ben MANİSADA oturuyorum sürekli dr arayışındayım hepside çok pahalı bizim için heleki serklaj ve hastane ücreti bizim hastalıklar paralı hastalık senin gittiğin dr hangisi serklaj için ne kadar ödedin özel çok pahalı birde sürekli muayene ücreti eklenince 9 ayda bir araba parası gidecek vallahi:95::95:cevaplarsan sevinirim hoşçakal canım.

kızlar nasılsınız benim zamanımdan herkes anne oldu maşallah darısı başıma...
ben hamile kalamıyorum 4 kez yumurtlama takibi yaptırdım olmadı ilki kimyasal oldu. sonra kist oluştu böbreğimde taş falan derken 1 senedir uğraşıyorum...
Ve bu ay aşılama yaptırıcam. Yücel KARAMAN'ın kliniğinde Hüsamettin USLU ya gidiyorum. önümüzdeki hafta aşılamam olcak...
hem heycanlıyım hem ümitsiz... Benim için dua edin, aşılama gününden öncede yazarım gerçi...
eğer olursa ilk defa dikiş attirıcam
aklıma gelmişken direk abdominal serklaj attırsam ne olur acaba daha sağlam olsun diye

chnb sen arda beye toplam ne kadar ödedin bu serklaj için. Yucel beyde atıyormuş. enfeksiyondan daha mı iyi korur acaba...

Slm ark hepinize sağlıklı hamilelikler dilerm. Ben 21 çi haftalığım iki gün önce rahim ağzı açık dedi Dr ilaçlar verdi yataktan kalkmayacam dedi iyileşme olurmu bir sorun olmaz değilimi bilen varsa bilgilendirir misiniz

Açılman ne kadarmış canım? Sadece tuvalete kalk,yemeğini falan soluna dön yine yatarqk ye,bol bol su iç,ilaç olarak doktorun ne verdi?inşallah zamanında alırsın kucağına yavrunu

Benim de esim antakyali, uc yil iskenderunda yasadik ne yalan soyleyeyim oradaki dostluklari guzellikleri ariyorum.istanbul bana iyi gelmedi belki de indan..

Hazanmus Antakyaya geliyor musun hiç gelirsen tanışalım evime beklerim...:)

Hayırlı olsun canım tedavin. Canım ben laparoskopik serklaj için Allianz indirimli 8 bin civarı ödemiştim. Ama benim serklajımdan sonra genelde Arda Bey gebelik öncesi atmayı tercih ediyor sanki. Hamileyken bu ameliyat daha zor. Yücel hoca da yapıyormuş. Ama gerekli mi senin için? Evet enfeksiyon, üstten atıldığı için risk daha az...

Ne ilacı verdi progestan verdi mi? İstersen ayrıca riskli gebelik dr sine git bence bazı arkadaşlara bu haftalarda serklaj yapıldı... Belki gereklidir.

Aaaa Antakyalı mısın? Evet öyle olmuş:)) Bak bugün arabamın aküsü bitmiş. Kaldım akşam akşam yolda. Bir arkadaşa gitmiştik arabanın ışıklarını kapamamışım akü bitmiş. (Ben yeni kullanmaya başladım acemiyim.)

Buraya geliyor musun tanışmayı çok isterim. :))Canım erkeklerle kadınlar farklı tabi fizyolojik olarak da. Mesela biz acımızı yaşarken onlar fizyolojileri gereği birliktelik isteyebiliyorlar... Biz içimizde taşıyoruz hormonlarımız değişiyor...

Benim 5 hamilelik yaşadım. 5 i de doğaldı. 2 tanesi 8 haftalık düşük, 1 tane 25 haftalık, ikisi miadında doğum. 1 kere pgt li tüp denedik o da nasip olmadı...

Teşekkürler arkadaşım sana ne söylesem azdır herkesin ne derdi varsa cevap yazıyorsun ALLAH RAZI OLSUN SENDEN CANIM.:13::13::13:

Çok teşekkür ederim...

[QUOTE=chnb;33577077

Aaaa Antakyalı mısın? Evet öyle olmuş:)) Bak bugün arabamın aküsü bitmiş. Kaldım akşam akşam yolda. Bir arkadaşa gitmiştik arabanın ışıklarını kapamamışım akü bitmiş. (Ben yeni kullanmaya başladım acemiyim.)

Buraya geliyor musun tanışmayı çok isterim. :))Canım erkeklerle kadınlar farklı tabi fizyolojik olarak da. Mesela biz acımızı yaşarken onlar fizyolojileri gereği birliktelik isteyebiliyorlar... Biz içimizde taşıyoruz hormonlarımız değişiyor...

Benim 5 hamilelik yaşadım. 5 i de doğaldı. 2 tanesi 8 haftalık düşük, 1 tane 25 haftalık, ikisi miadında doğum. 1 kere pgt li tüp denedik o da nasip olmadı...

evet hatay dörtyolluyum.nisan bası kısmetse gelecegim annemlere.bende tanısmak isterim.ah bu erkekler ah.....ben bir hamilelik yasadım oda dogaldı.tam tüp bebek yapmaya niyetlenirken oldu.

burcim selam.bende yücel karamana aşılama yaptırmıstım 2012de.ilkin ilaçla denesi oldu fakat uyarılmadım sonrası iğneyle devam etti.asılama yapılırke nvede sonraki süreclerde telefonda vs.tanısma fırsatım oldu hüsamettin bey'le.maalesef tutmadı aşılamam.burcim 30yas üstüysen aşılama denemeni önermem.cok verim alınmıyor.hüsamettin bey cok ilgili bir doktor. yücel beyden daha cok sevmiştim onu.aşılama tutmayınca hüsamettin bey bana dönmüstü.bundan sonraki sürecte tüp bebek yapılması gerek diye.osıra cok büyük hayal kırıklıgı oldu bende.tedaviden vazgectim.zaten sonrasıda sol yumurtalıgımda kist olustu.yine hüsamettin beyle görüstüm telden dogum kontral hapı önermişti fakat kullanmadım.onu bitkisel cözümle erittim.aşılama tutmadı fakat 8ay sonra dogal yolla hamile kaldım.fakat raydan kaybettim.insallah asılaman tutar.fakat sana tavsiyem aşılaman tutar gerek görülürse eger arda beye attır.maddi olarak hemen hemen aynı tutar.bize aşılama bile piyasaya göre cok pahalıya mal olmustu.
ama sakın ümitsizlige kapılma.tutmazsada yılma.seni cok iyi anlıyorum.hic ummadıgın bir anda hamile kalıyorsun.bende ummamadıgım oanı bekliyorum:))hersey gönlümüzde olsun.

Chnnb insallah esim yazin izne ayrilirsa gelmeyi cok istiyoruz.esimin butun ailesi orada zaten bir ayagimiz hep orada olacak hayat boyu.ben de tanismak isterim tabiki istanbula gelirsen de gorusebiliriz. yaza insallah esim ikna olur da yeni bir bebek olur bu haberle gorusuruz :)

ben evlenene kadar payasta yasadım.ailem orada yasıyor hala.ablamlar iskenderunda ikamet ediyor.bizim oraların insanları cok sıcak kanlıdır.istanbul'u seviyorum fakat yasam cok zor.

Dün yarım kalmış yazım sağ olsun mahalle sakinleri aküye bir şeyler yaptı çalıştırdılar... Çok hoşuma gitti...Geldiğinde görüşelim tanışalım mutlaka...

İnşallah yine beklenmedik anda oluverir...

İnşallah canım çok isterim buradan da olsa görüşürdüm sık sık antakyadan yok kka da...

Canım sana son kaybından sonra rahim filmi çekildi mi tüplerin durumuna bakıldı mı yapışma filan var mı tüplerde diye...

selam kızlar bugün ikili tarama testimin sonucunu aldık, sonucum şükürler olsun ki iyi.bu yüzden doktorumla serklaj tarihini netleştirdik.27 OCAK o gün tam 14. haftamı doldurmuş olucam, geç mi sizce? bir de ben çok korkuyorum yaaaa.

Afedersin canim simdi gordum ;( ben izmirdeyim ve burda devlet hastanesinde takibimi serklajimi ve hala ayni doktora kontrollerimi oluyorum... Allaha sukur cok iyi ve tedbirli bir perinatolog cikardi karsima.. Hicbi ucret odemedim..sadece serjlklaj ipini aldik 100 tl ye.. Serklaj oncesi sonrasi toplam 4 gun kaldim dr um cok sıki takip etti ve serklajdan bi sute sonra haff enfeksiyon gecirdim beni yine hemen hastaneye yatirdi 3 gun tedavi etti Allah razi olsun cok iyi bi dr Çagri guven Araturk egitim ve arastirma hastanesinde uzman perinatolog

Korkma,ben de 14+5 te serklaj olmuştum,sıkıntım olmadı,merak etme canım

Korkma,ben de 14+5 te serklaj olmuştum,sıkıntım olmadı,merak etme canım

çok sağol cevabın için. kendimi yiyip bitirmek için sürekli bahaneler buluyorum bu ara. sen en azından bir soru işaretimi yok ettin :) bu hafta nasıl geçecek kim bilir, sürekli bu işleme ve bebeğime odaklıyım. allahın izniyle bir atlatsam...

canım bende 13+6 da serklaj oldum korkacak bişey yok zaten uyutuyolar seni bişey duymuyosun uyanıncada çok az bi ağrı oluyo onada ağrı kesici veriyolar.bir an önce olup bitsin stresi oluyor o ayrı ama yatmak seni bekliyor.ben 3 aydır yatıyorum tek wc kalkıyorum sende ilk 10 gün sıkı istirahat yap.benim dr o kadar yatmana gerek yok desede 3 kayıptan sonra yatıyorum

arklar benim 20 hafta 3 gnlük b kaybım var simdi dr arastırması yapıyorum kayseride önerebileceğiniz dr varmı kii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…