Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok sağol ve başın sağolsun arkadaşım senin de hepimizin yüreği yangın anlıyorsunuz beni dediğin gibi tekrar aynı şeyi yaşamak çok daha zor ve ilk evladım en büyük avuntum.hamile kaldığımda çocuğu olan bir arkadaşım bana ben kalamam sevgimi bölemem demişti ben de ona esas bu nedenle yapmalısın bu kadar mucizesi bir sevginin aynısını nasıl bir daha yaşayabileceğini görmen için dedim hangi ana ayırıyor evladını dedim ve şükür ki yaşadım bunu gördüm bir kez bile dokunamadıpım meleğimi de aynı sevgiyle seviyorum. Inşallah hayırlısı ile hepimiz tekrar bu mucizeye şahit oluruz...Arda bey ne derse onu yapacağım artık önce Allah'a sonra ona emanet edeceğim kendimi. Hepimiz için dua edeceğim ömrüm yettikçe de...

Başınsağolsun canım.
Acın çok çok yeni. Rabbim istediğim zaman sağlıklı bir gebelik ve zamanında dopum nasip etsin.
Bende Arda bey in hastasıyım.
Dr bekle derse sen de bu süreçte tüm testlerini yaptır. Sen kendini hazır hissetsemde bedenin rahmin hazır olması da gerek. Herşey gönlüne göre olsun.

Çok sağol arkadaşım bekle derse bekleyeceğim mecbur dediğin gibi sonuçta sağlıkla kucağımıza almak için vücudumuzun hazır olması gerek inşallah en fazla 3 ay der bu doktor ve sonrasındaki gittiğim bir doktor 3 ay dedi Arda beye kısmette gittiğimde 45 gün geçmiş olacak zaten ama o 6 ay 1 sene der diye ödüm kopuyor sizler bana umut oldunuz Rabbim razı olsun hepinizden

Basin saolsun canm..ayni aciyi bende ocak 7 de yasadim..vardir bi hayr deyip önüme bakmaya calisiyorum..sen gibi bende olsa şu saniye hamile kalmak istiyorum..drum da 3 ay beklememi onerdi ama ben düşükle ilgili surekli makale okuyorum ne kadar dogru bilemem ama bi prof soyle yazmisti eger rahim toparlanmamissa zaten gebelik gerceklesmez cunkuu bebek tutunmaz o yuzden ilk adetten sonra bi hastalik durumu yoksa hamile kalinabilir yazmisti..belki ben bu yaziyi cok istedigim icin benimsedim ...

Lütfen işinizi şansa bırakmayın kızlar. Bekleyin 2. kayıp bu sefer tamiri daha zor travmalar açar. Bir şey yok diye düşünmeyin gereken testleri yaptırın sorun yoksa amenna yolunuza gönül rahatlığıyla devam edersiniz. Benim ilk düşükten sonraki hamileliğimden oğlum oldu 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu yatarak tamamladım aslında bu uyarıymış bana ama ben bilemedim sonraki haömileliğimde çok hareketli yaşamaım oldu il değiştik misafir ağırladım biz gittik geziye gittim ve haftasına bebeğimi kaybettim. Sonrasında düşük yaptım eşimde genetik sorun varmış bende pıhtılaşma. Ki 38 e getirdiğim hamileliğim var oğlum var. Bunlar olmaz der herkes. Ama çıkmayan sorun kalmadı. Rahim ağzı yetmezliği de eklendi. Yani benim başıma gelmez demeyin. Siz tedbirinizi alın gerisi Allahtan...

Yanlis anladin canm benim tabiki gerekli araştırmalar yapilmali yoksa bi sorun yoksa bile acaba dusukmu düşüncesiyle stresli bi hamilelik olur..zaten tastlerin sonucu 1 ayda cikar 3 ay beklemek biraz uzun degil mi...bilmiyorum yaaa acidan sacmaliyoda olabilirim kusuruma bakmayin..

4-8 HAFTALIK DÜŞÜKLERDE DR LER İLK ADETTEN SONRA KORUNMAYIN DİYOR. bENİM 25 HAFTALIK KAYBIMDA 3 AY DEMİŞTİ DR.
bENCE BİRAZ İLERİ HAFTALARDA 3 AY EN AZ BEKLENMELİ. sANIRIM Sİzin 14-15. haftalıktı bilemiyorum bu haftalarda kaç ay beklemek lazım. Ama tüm tahliller çıksın şimdiden folik asit başlayın.

11.haftadan beri 32mm ile devam ediyoruz..Bu cuma detaylı ultrasonumuz var inşallah..Serklajsızım 20+4 teyim 20 lere girdiğimden beri ayrıca korkuyorum,stress çok etkiliyor farkındayım anında kasılıyorum ama elimde değil ki

kızlar dün hafif hafif sızmalar olunca hastahaneye geldik acil olarak..baktılar ve suyum gelıyomuş..doktor çıkmıştı ve tekrardan geldi..apar topar doğumhaneye aldılar ve spinal sezeryan ile bebeğim dünyaya geldi..33-4 hafta..hemen yoğun bakım unıtesine aldılar..2440 gr ve 43 cm..bende şuan hastahanede yatıyorum..sadece eşim gormustu bebeğimi ve rica ederek biraz once bebğimi gordum..gozu kapalı uyuyordu ve bir anda kustu..hemen hemşireye söyledik..mama vermişler ve kabul etmedi mamayı..benimde sütüm gelmiyor şuanda..3 satte 1 deniyoruz ama gelmiyor..
kızlar ne olur dualarınızı eksik etmeyin..çok korkuyorum..

Hayirli geceler arkadaslar
Buraya yeni yaziyorum ama bir sene öncesine kadar bende sizinle ayni seyleri yasiyodum allah kimseye yasatmasin zor gunlerdi..

Bir kizim vardi ikinciye hamileydim 24. haftaya kadar hersey normaldi rutin kontrole gittigim o gun doktorum acil hastaneye yatmam gerektigini söyledi ve rahim agzi yetmezligini boyle ögrenmis oldum cok zor gunler gecirdim cunku 2 yasinda bana ihtiyaci olan bi kizim vardi. 24. haftada acil serklaj yapildi yaklasik bir ay hastanede yattim sonrasinda herhafta kontrol sadece wc izni vardi 38.haftaya kadar yatarak gecti.Bu arada tanistim sizlerle cnhp (umarim dogru yazdim) sofika, pasam, metal, hidennisko, duyaydin, eylulgulu, gurbetci daha sayamadigim arkadaslar o zamanlar cok sey ögrendim sizlerden hakkinizi helal edin.. Cok guzel ve normal bir dogumun ardindan bir saat sonra bebegim nefessiz kaldi ve ben farkettim nedeni bilinmiyor sonrasinda 10 gun yogun bakımda kaldi allahima binlerce sukur butun kontrolleri normal cikti ve suan 14 aylik tatli bir kizim var..
Allah butun anne babalari evlatlarina evlatlarimizi bizlere bagislasin. Kayiplari olan arkadaslarin basi sagolsun allah bi daha yasatmasin bu stresli yolda sabir ve guc versin sizinde kucaginizi bos birakmasin.. Moralinizi yuksek tutun o yuce duyguyu bir gun sizede yasatacak allahim. Burda cok mucizeler var sizinde olacak insallah..
Pasam seni okuyup okuyup aglardim dua ederdim sende almissin kuzucugunu kucagina cok sevindim anali babali buyusun hayirli evlat olsun insallah..
Ara ara takip etmeye calisiyorum yeni dogum yapan arkadasida tebrik ediyorum.. sıkıntıların en kısa zamanda gecer ınsallah..

Evet dogru hatrliyosun 14. Haftadaydk ..dr da 3 ay dedi ama sanirim dinlem8ycem..tabi bu adet duzenimede bagli ..sindiden folik asit kan hapi ve hormon dengeleyici bi hap kullaniyorum canm ekstra olarakta ac karnina incir aksamlarida keciboynuzu ve pekmezini..bu ikisini kesinlikle tavsiye ederim arkadaslar kan sorunu icin ve bi de yum7rta gelisimi icin..ins Rabbim saglikli kucsgimiza almayi nasip eder bu sefer

Çok haklısın ben de yüzlerce makale soru cevabı okudum ve aradaki altı ayları üç ayları çıkarıp hep dediklerini benimsedim ama testlerimizi yaptırıp Dr U dinlemezsek hamile kalsak bile çok korkacağız çok sıkılıyorum bu duruma canım benim midem çok bulanıyordu uykumda bile şimdi yine bulansın diye sürekli yiyorum ama bulanmıyor inadına

Senin ilk miydi canım bu arada...kaç haftalıkta başın sağolsun Rabbim sabrını versin hepimize...

Yok kesinlikle restler yapılmalı tabiki 38 haftalık doğumdan sonra bile pıhtılaşma çıkabiliyor demek ben de Ayşe'den dolayı onun üzerinde hiç duymamıştım ama Dr zaten bunları yapar inşallah di mi sonrasında çıkan sonuç gebelik öncesi bir tedavi gerekirmiyorsa zaten 2 ay geçmiş oluyor belki tamam der bizde ki de umut!!!

Rabbim sağlıkla oradan çıkarıp kucağına almayı nasip etsin, yüreğini ferah tut kilosu da boyu da iyi maşallah yerini yadırgamıştır anacığının karnı gibi olmaz elbet ama senin dışarıda ılduğunu idrak edince çabucak toparlanın gelecek sana inşallah:)

Haklisinda kardesim adam akilli bi dr olsada dinlesek on dr 2 si isini iyi yapiyo gerisi para gelsin de ne olursa olsun diye bakiyo inan...insallah midenin yine bulanacagi gunlerde gelcek Rabbim bizi de boyle imtahan ediyor demekki...insan o anne olma hissini bi kere tatti mi yeri baska neyle dolar ki..

Senin ilk miydi canım bu arada...kaç haftalıkta başın sağolsun Rabbim sabrını versin hepimize...

Allah razi olsun canm ..evet ilk hamileligimdi.14. Haftadaydik..kansizlk haric bi sorun yokken bianda kanamayla kendiliginden düştü ömrümün yarisi..tam asilama yaptircam hafta normal yolla hamile kaldigimi ogrendik..ama olmadi iste..

Amin canım..dün gece buraya yazdıktan hemen sonra sütüm geldi ve dünyalar benim oldu..bugun hastahaneden çıkıyorum ama canım kızım burada kalacak..senin hikayenide gözyaşıyla okudum..başınız sağolsun canım Allah ım dayanma gücü versin.Allah ım Ayşe nede sağlıklı uzun ömürler nasip etsin..

İnşallah böyle devam eder uzunluk iyi. Lütfen progestanı ihmal etmeyin. Allah vaktinde sağlıkla doğurmayı nasip etsin...

Canım süt de gelmiş maşallah. humana içtin mi humana stil tea... Sıcak banyoo da getirir. ısırgan çayı, irmik helvası...

Çok sevindim sonu güzel bir hikaye. Dr niz kimdi hangi şehir yazar mısınız başarılı dr ler çok ihtiyacımız var listeye yazar meryy dr isminizi...
Allah ömür versin evlatlarınıza...

Amin...

Evet çıkabiliyor. Canım pıhtılaşma için Arda Bey apicopal vermişti 3 ay önceden...kk dan da selamımızı ilet gelince yaz:)

gözlerim dola dola okuudm sanki beni anlatıyordun evlat kaybetmek kadar kötü brişe yok galiba bu dünyadabende arda beyin hastasıyım canım 2 oglum 1 kızım öldü 2 oglumda serklaj yapılmadı kızımda serklaş yapıldı gene ögretmiş gibi haftasında gitti sonra arda beyle tanıştım arda bey ne derse yap canım oraya gidersen eger peserlinin selamı var de rahime arda bey ğpeser taktı okadar kilom vardıki sorma inanmazsan arda bey sor anlatsın beni sanaben 2 sene ilaç tedavisi gördüm 38 kilo verdim sende azim et canım arda bey derseki şu zaman ozaman yap gerçekten büyük gebelik geçirenler en az 2 sene beklemeliymiş gevelige haberin olsun istemek önemli degil hem bedenen hem ruhen inanmalısın bak bana ben önceden bebege vesile olucaktım hazır hissetmeidm kendimi sonra stresli gebeligim başladı eger evladım duruyorsa önce yaradan sonra dulara sonra burdaki kızlar sonra arda bey sayesinde şubatta bende randevu alıcam sen özelime yaz bakıyım kaça aldım randevuyu bir bakmışsın aynı saatlere almışız randevuyu görüşrüzallahım yardımcın olsun arda bey çok baba insan erken dogum ettim allah razı olsun gecenin 3 geldi hastaneye hep 11 gün yattı kuzum her hastaneye gittigimde oglumu görmeye gitti yogun bakıma hakkını nasıl öderim bilemiyorum rabbime ne kadar şükretsem secde etsem az inan ben başardım sizlerde başarabilirsiniz 4 gebeligim biri bana desyediki paşam 3 bebegin ölücek 4 alıcaksın kucagına inanamazdım oglum la ben çok eziyet ç.ektik burdakiler bilir karnımda tekmelerini hiç dogru düzgün duyamadım hep yattıgım için peser paşarılıydı allah var arda bey suyun sızmayaydı götürüdü bu sseni dedi aleti aldıgında rahimden rahim 3 cm ve kapalıydı allahım ne veririse hayırlısını versin kimi doktorlar paracı amam arda bey öyle degil adam işini severek yapıyor dogum ettigimde kaç kere yanıma geldi hatrımı sordu bebegime hergün gitti baktı bana hatta maaaaaaaşşallah paşam çok hareketli bebegin var dedi oglum 53 gün yohgun bakımda kaldı gece gündürz demedim gittim yavrumun yanına allaha şükür şimdi yanımda bugün bana komsum görüyorm hep işigın yanıyor gece uykusuzluk nasıl dedi bende çok iyi ben halimden memnunum dedim zaten uykuyu seven bri kişi dgeilim bride sütüm olaydı ek mamaya başladım istemeyerekten
sen arda beye kendini bırak güven ben arda beye dedimki arda bey önce allaha sonra sana emanet içimdeki parça dedim allah razı olsun benle çok ilgilendi hediyemizi tatlımızı alıp gidicez arda amcasına koruyucu melegimize bakalım neler olucak kontrole gidicez bakalım neler olucak ordaki hemşireler bile dua etti bebegim için anne olmak bambaşka brişeymiş onu anladım
rabbim bebegine ömür versin kardeşim işşallah sag saglim çıkarda gögsüne yaslayıp öyle seyredersin benim gibi(evladından ayrılması çok zor biliyorum dile kolay 53 gün((((

allah razı olsun canım benim helal olsun aklın atakılan olursa burdaki herkez seve seve yardım eder şimdi küçük adamı ilaçladım çekişe dövüşe yıkadım emzirdim yatırıdm birazdan uyanır ek gidasını ve kan ilaçını ilaçlarını vermem laızm sesi çıkmaya başladı vallahı bu bebek benim buraya girtmemi bekliyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…