Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Maşallah BarekAllah.
Rabbim 38 gösterecek Allah'ın izniyle canım benim.
Umut doldun için canım. Oğlunda umut olsun.

manevi derken hayırdır bi sorun mu oldu.

Bende ray olduğumu düşünmek istemiyorum bebeği inceleyelim dediler ama ben ona kıyamadım baktırmadım eşine bAktırmakta aklıma gelmedi üç Dr. Gördü beni eğer ray varsa bunların üçüde bunufarketmedilerse olmaz olsun bunların drluğu şimdi riskli gebelik uzmanı araştırıyorum ankarada birkaç isim var ama kafam çok karıştı

cnm kayıpların için cok üzüldüm ve de korktum serklaj ve istirahte kadar niçin durmamıs?
rahim boyun kaçtı?

Maşallah BarekAllah.
Rabbim 38 gösterecek Allah'ın izniyle canım benim.
Umut doldun için canım. Oğlunda umut olsun.

manevi derken hayırdır bi sorun mu oldu.

Cannimmm cook tesekkur ederim...insallah 38leride gorecegiz....umut ismi hic aklima gelmemisti neden olmasin:)))hayir canim sorun yok sukur..

cnm kayıpların için cok üzüldüm ve de korktum serklaj ve istirahte kadar niçin durmamıs?
rahim boyun kaçtı?

Canim korkma ben cook nadir bir durumum...bu topikte cogu serklaj yatak istiraati ve progesteronla 38 40 lara kadar geldiler...rahim boyum kacti bilemiyorum ama dogustan bir kisaligim yok..nicin durmadigini bilemiyorum ama sukur suan hamileyim ve 28 haftaligiz insallah dahada duracak bebisim benimle...

inşallah cannm 40 ı görürsün :)) abdominl serkalj ne kadara mal oldu pekibirde abdominal olunca mecburi sezeryan olacak demi

Acill
Merhaba kizlar ben araniza yeni geldim. Rahim agzi kisaligindan dolayi bu pazartesi (12.hafta) serklaj oldum. Ikizlere hamileyim. Bugun kirmizi yogun kanamam oluyor. Doktor olabilir dedi ama ben çok tedirginim. Bugun serklaj yapilali 6. Gunum. Ilk gun acik kirmizi kanamam oldu ameliyattan sonra sonrası hep lekelenme seklindeydi. Bugun ise 3 ten beri kipkirmizi kanamam oluyor. Normal mi? Bide serklajtan sonra ne yapmali ne yapmamali nolur yardimci olun. Topige daha oncede bakmistim ama 5 bin küsür sayfayi okumak imkansiz

cnm ben serklaj yaptırmadım ama arkadaşlardan bildiğim kadarıyla bolbol yatıp dinleniyosun sadece tuvalete kalkıyosun kanama olabiliyo diye okudum ama sonra kahverengiyi döner diye biliiyorum yardımcı olmak istedim ama bu kadar biliyorum bende detayları hakkında fikrim yok sen bol bol uzan dinlen

Kızlar sonunda 29 haftayı bitirdik kontrolüm vardı dün dikiş iyi durumda baskı yapmıyo bebişler dedi şu 3 haftayıda atlatırsan süper olcak dedi istirahat edicem zaten hep evdeyim geçen ay bir kez çıktım yatıcaz artık yalnız iltihap durumu o kadar ilaca rağmen geçmemiş alfasid verdi bîde bunu dene dedi dîkişten korkarken İltihap başımın belası oldu bi kaç arkadaş alfasilin grubu ilaç içince geçti demiştî inşallah öyle olur hepiniz Allah'a emanet olun telden giriyorum Herzaman uzun uzun yazamıyorum ama okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı üzülerek okuduğum hayat hikayeleri nasıl umutla bitmiş gördüğümde seviniyorum înşallah hepimiz mutlu sona ulaşırız

Cnm bende ikizlere hamileyim 22. Haftamda dikiş atıldı o günden bu yana yatıyorum yemek ve wc için kalkıyorum merdiven inip çıkmak tehlikeli olacağından evden çıkmıyorum iltihap olmasın diye 3 Lt su içiyorum ana malesef engel olamıyorum ama sen iç tabiki kanamaya gelince benim dikiş atıldığı gün pembemsi lekelenmem oldu sonra hiç olmadı kırmızı yoğun kanaman varsa doktoruna bildir bence

Son düzenleme:

Canim gecmis olsun..serklaj olduktan sonra kanama olabiliyor ama 6 gun olmus istersen doktoruna bir sor...serklajdan sonra sadece wc ve doktora giderken kalkiyorum...en cok dikkat etmen gerekenlerden biri enfeksiyon duzenli crp idrar kulturu ver..aradada vajinal kultur..ben hic kullanmadim ama arkadaslar sirkeli su ile yikiyorlar...haftada 1 prulaton deport igne..bazilarida progestan fitil olarak kullaniyor..ben yemegimide yatakta yiyorum imkanin varsa hic oturma..zor bir surec ama yeterki sonu guzel olsun...rabbim yardimcimiz olsun...

dünyanın alıntısını aldım yazdım gitti iyimiokadarda yazdım şimdi aynı şeyleir kim yazıcak neyse aklımda kalanlara cevap vereyim bende dikiş vardı amam peseri uygun gördü arda bey canım ona güvenmekten başka çarem yoktu

arkadaşım çok güçlü degilim aslında her düştügümde ailem eşim ve burdakiler kaldırdı beni buranın ayrı önemi var benim için allahım kimsenin kucagını boş bırakmaısn işşallah
maşşallah arlkadasın 3 hadta daha dayansın ikizler söyel onlara çıkmasın dışarı

yeni serklaj olan arkadaşıada söylüyüm benim 3 gün oldu kanam daha olmadı doktoru ara derim ben allahım acılarını gösteremisn karnındakilerin işşallah
dünaynın şeyini aldım yazdım gene gider korkusuna bırakıyourm yazıyı burda:18::18:

Masallah sana ve bebislerine...benim doktorum her antibiyotik her enfeksiyona iyi gelmez diyor...vajinal kultur veriyormusun..insallah gecer enfeksiyonun...raabbim 38 40 haftalari gostermeyi nasip etsin..

Kızlar 9 günlük küvöz sonrası kızım bugün hastahaneden çıktı..dün akşam 19:00 da hastahaneye çağırdılar ve bebeğimimle emiştik..boyle olunca çıkarmakta bi sorun gormediler..bugun sabah 10:00 da bebeğim eve geldi..gündüz bi defa emdirdim ve guzelce emdi sonrasındada bıberonla sütümden verdim..az da olsa oradanda içti..fakat biraz once denedim ama almadı gogsumu..bıberondan verdım ondan aldı..5 saat oldu ama bebeım uyuyo ve acıktım diye aglamıyo..

kızlar uyandırıp emmesi için zorlamalı mıyım?

kesinlikle uyandırıp emzirmelisin. yoksa yenidoğan sarılığı olur. drunun dediği sıklıkla emzir yani gerekirse uyandır.

Mavikiz geçmiş olsun. Mümkün olduğunca yat ama mutlaka yat. Booool su ic. İlişki zinhar yasaaak. İlaçları düzenli kullan. Vajinal hijyene dikkat et. Devamını diğer arkadaşlar anlatır. :)

Master cnm geçmiş olsun. Bebeğine sağlıklı ömürler. Sık sık emzir. Baya uzun uyumuş. Biberonu mümkün oldukça verme seni emsin. Zaten sütün yetiyorss kg kontrolünde belli olur.

Buraya çok bakamıyorum kızım çok huysuz ve gazlı allahım bu yolda kimseyi çaresiz bırakmasin.

Olur canım benim...

progestan 200 lük günde 3 defa kullanıyorum,zaten devamlı evdeyim yatıyorum..Yemek harici kalkmıyorum onu da mecbur yapıyorum,enfeksiyon testi hiç yaptırmadım pazartesi yaptırıyım hem idrar hem kanda crp

Mutlaka yaptır testleri kısalık olunca enfeksiyon daha çabuk oluyor. Bu da çok büyük risk olur tedbirini al...

Bence de sor dr ne. Kızlar gerekeni yazmışlar...

Maşallah çok güzel bir hafta. Hangi şehirdeydin serklajını kim attı dr ni de tebrik ederim...

Kızlar demiş uyandır ayağını sık azıcık kulağını bük ağzına dokun serçe parmağınla dudağının kenarına dokun uyandır canım 3 saati geçmesin...

Masallah sana ve bebislerine...benim doktorum her antibiyotik her enfeksiyona iyi gelmez diyor...vajinal kultur veriyormusun..insallah gecer enfeksiyonun...raabbim 38 40 haftalari gostermeyi nasip etsin..

Amin cnm sağol Vajinal kültür verdim ona göre zinnat verdi ama geçmedi bu seferde alfasid dniycez bakalım înşallah geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…