- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.381
Canm neden bukadar umitsizsn allah istemedktn sonraelbette hicbirseykesin cozum degl ama burdaki herkez once allahn sonra dikisinsayesnde bebek sahibi olan bisuruarkads var dikisnasil kesincozum degk ya baska cozummu varmssen daha iyi bir doktrbul icini rahatlt burada dikis attrdiklari halde bebegni kaybedn arkadslr var ama birdahaki bebek icin yine dikis atildi baska cozum yok cunku ve soucta ikinci dikiste bebeklerni kucaklarna ldilr sen allaha tevekkul et O isterse hersey olur
Benim her şey 2 günde oldu bitti canım, sorunsuz geçen bir hamileliğim varken 29 aralıkta çok hafif pembemsi bir kanamam oldu, sonra gece ağrım ertesi gün doğum.
Beni de bu iki günlük süreçte biri kendi dr'um biri de başka olmak üzere iki ayrı doktor her şey yolunda deyip progestanlarla kovaladı, sonra da pişkin pişkin doğurduğumu söyleyip aldı kızımı.
Bu süreçte anladım ki; yaşadıklarımızdan çok doktorların farklılığı sürüklüyor bizi umutsuzluğa, farklı bir çok neden varken hepsi kendi işleirne gelen üzerinde duruyor.
Bu nedenle nacizhane tavsiyem, eğer istanbuldaysan sen de bir tıp fakültesinden randevu almaya çalış ama bir ay geçsin önce; reglin olsun bitsin, benim yeni bitti salıya aldım çapaya. Orada zaten testleri isteyeceklerdir, en azından test sonuçlarını görünce eğer bir şey çıkmaz ise anlayacağız ki sorunumuz ray'di. Sonrasında da buradaki tavsiyelerden de yola çıkarak bir dr'a karar verip; test sonuçlarınla git. DR içine sinerse başka dr'a da gitme, kafan karışmasın bence. Ben 14 şubatta arda beye gideceğim inşallah bu maceram iyi geçer yeni umutlara yelken açarım ve inşallah hepimiz...
Allah sağlıkla zamanında doğum nasip etsin.merhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm
Allah herşeyi gönlüne göre hayırlı eylesin işlerin rast gitsin.kızlar merhaba,
dün akşam reglim bitti; biliyorsunuz salı günü inşallah bir aksilik çıkmaz ise çapaya gideceğim ama ben kaybımdan 1 hafta sonra bizim burada (çapada) nasır aksel diye bir doktora gitmiştim, bana folikasiti, dostinex'i ve cyclo progynova'yı o vermiş, cyclo bittikten 3-4 gün sonra regl olacağımı bittiği gün ona gitmemi ancak o zaman beni muayene edebileceğini o anda etse dahi zaten rahmin açık olduğunu iletmişti.
Bu nedenle ben de bugün için ona randevu aldım akşama, bakalım neler olacak, tam bir ay oldu meleğimi kaybedeli ve bu bir ay bir asır gibiydi. Zaman ne dönek bir kavrammış ruh halimize göre bazen çabucak bazen de tam bir işkence gibi yavaş yavaş geçiyor. Çok korkuyorum dualarınızdan beni de eksik etmeyin ne olur. esas beklentim Arda Beyin söyleyecekleri elbette ama bu doktor da çok iyi bir doktora benziyor, inşallah olumlu şeyler duyarım, farklı testler isterse sizi de bilgilendiririm.
Merhabalar umarım iyisinizdir kızlar bizim 5 aylık kürler vitaminler rüyası bu hafta itibari ile bitti ve eşimin sperm sayısı yine düşük çıktı bende bugün derledim topladım her şeyi zeynep kamile gittim tüp bebek raporu çıkarmak için baktılar her şeye tamam dediler raporunuz hemen çıkar sperm sayısından dolayı dediler vs vs neyse rapor çıksın da artık yine bize tüp bebek yolları gözüktü devlet artık eskisi kadar karşılamıyor özel hastanelerle sgk prim anlaşması katkı payını %200 e kadar çıkarmış yani arkadaş paran yoksa bebek yok çok üzüldüm çok ordaki insanları görünce (birde kızlar zeynep kamilde tüp bebek ünitesiyle doğumhane yan yana ordaki insanların yüzüne baktım ne bileyim zor yaaa) ama ucundan kıyısından az uz kar kardır valla bugün rapor çıkacağı için sevindim yaaa ne saçma keşke bunlar olmasaydıda rapor filan hiç bilmeseydim ama ne yapalım bardağın dolu tarafı hesabı işteee!!! Allahım herkese sağlıklı sıhatli bebişler nasip etsin kimseye evlat acısı göstermesin ..Hepinizi çook öpüyorum kendinize bebişlerinize iiyi bakın..
Ben 30 haftaya kadar kasılmalar için 4-5 günde bir endol fitil kullandım. Benim Dr nidîlatı hastane ortamında veriyordu. Fakat endol30. Haftadan sonra kullanılmadığı içşn ben eve nidilat istemiştim.dün doktor nidilat vermişti akşam ölüyordum nerdeyse kalp ve sırt ağrısından nasıl kullanacam bilmiyorum nabzım 140lara geldi gece acile zor yetiştiş ordaki nöbetçi kadın doğumcu ölçtü 28 mm dedi çok kötüysen ilacı bırak dedi ne yapacağımı bilmiyorum hala kalp ağrım var doktor nidilatı ne olursa olsun içmen gerekiyor dedi ne yapmam gerek bilmiyorum sizler hangi ilacı kullanıyorsunuz?
Yapma canım. Her Dr bu şekilde konuşmasada aynısın söyleyebiliyor.Kızlar merhaba,
Dün akşam moralim çok bozuktu ölü gibiydim size yazmak istedim ama elim kolum kalkmadı ağlaya ağlaya yattım.
Dün dediğim doktora gittim, doktor tam bir kabustu önce oturup anlattım ilaçları kullandığımı reglimin bittiğini. Daha muayene etmeden %80 ray var sende zaten dedi, ben de dedim ki doktor bey ben çok okudum çok araştırdım milyon tane başka sebep varmış enfeksiyonuydu, pıhtılaşmasıydı, genetiğiydi vb. dedim. Olabilir olabilir hepsi olabilir deyip onları anlatmaya başladı yok işte enfeksiyon keseyi enfekte edebiliyor dedi, ray nedeniyle çocuk erken doğabiliyor dedi, bu durumlarda genellikle 4. Ayda dikiş atıyoruz dedi ama dikiş de kesin çözüm değil dedi ve dikişin kesin çözüm olmadığını ama bak o da çözüm değil diyerek belki yüz kez tekrarladı. Sonra muayeneye aldı bei önce bir aletle ve elle baktı sonra ultrasona aldı orada da alttan muayene etti , rahim boyumun çok kısa olduğunu bende kesin ray olduğunu söyledi, 14. Haftada dikiş atılmasını gerektiğini ama bunun da %100 çözüm olmadığını ayrıca bu işlemin de bir sürü riski olduğunu söyledi.
Bir de istersem şimdi rahmi dondurabileceğini bunun da yara yakmakta kullanılan bir yöntem olduğunu ve aynı zamanda rahim duvarını kalınlaştırdığını bu operasyon ve serklajın birlikte yapılmasının iyi ihtimalini artıracağını ama YİNE KESİN ÇÖZÜM olmadığını söyledi. Hiç aklmda olmayan ve gebelik öncesi ikinci bir operasyonu duyunca üstelik onun bile sadece işi biraz daha iyileştirmek adına yapılacağını duyunca moralim iyice eksilere indi.
Sonra ben yine testlerden bahsedince saolsun şu testleri verdi, ACA IgG; ACA IgM, Lupus Antikoagulan ab, Homosistein, Faktor V Leiden Mutasyon, Antitrombin III Düzeyi, Protein C ve S aktiviteleri, MTHFR enzim mutasyonu, FII G20210A protrombin polimorfizmi. Bu testler 1400 TL civarı tutarmış. Çapaya gittikten sonra onların isteyeceklerini yaptırırım önce onların isteyeceklerinde buraya göre eksik varsa o zaman bakacağım artık.
Bu arada bu testler tekrarlayan gebelik kaybında istenebilecek tetkikler adlı bir kağıtta işaretledikleri.
Size fikir vermesi için işaretlemediklerini de ayrıca yazıyorum: Hb A1c, AKS, TSH, Serbest T4, Prolaktin, APTT, HİS, HSG, Karyotip analizi, PGD, Anti-TG Antikor, Anti Tromboplastin Antikor.
Kan değerlerin düşük o da düşük yaptırır dedi, bir kan şurubu verdi, biz bu durumlarda 5-6 ay bekle deriz ama en azından 3 ay bekle dedi yeniden gebelik için, zaten öyle bir konuştu ki sanki gebeliğe cesaretim kaldı, beklemese ne olur hasbelkader hamile kalsa ne riski var dedi ablam, yani sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama 3 ay beklerse daha iyi olur dedi
İnşallah Arda Bey daha cesaretlendirici bir şeyler söyler.
Moralim çok bozuk oradan çıktığımda yerlerdeydim. Tek umudum dualarım ve dualarıma karşılık bulacağıma dair umutlarım işaretlerim.
Benim 6aralıkta kanamam başladı 10 gün rapor aldım ayın 16 sında işe başladım işte kocaman pıhtı pıttı kan geldi ambulansla hastaneye götürdüler kesin düştü dedim gittim kızımın kalp atışlarını duyunca dünya benim oldu Ogün hastaneye yatırdılar ertesi gün çıktım ama bu kanama böyle devam etti kendi Drum bana bebeğin büyüdüğünü ve damarlarıma baskı yaptığını söyledi ama hastane dru plesentasının aşağıda olduğunu ve kanaya kanaya duracak dedi sonraki kontrollerimde suyun az olduğunu söyledi hastanedeki Dr sonra iki drafa güvenmedim başka bi Dr gittim oda bu bebeği kaybetmeyelim suyu çok az dedi salak gibi ilk Dr aradım gel dedi gittim suyunun gayet iyi olduğunu ve korkmamam gerektiğini verdiği ilaçları kullanma dedi güvendim tabi o dra kendisi Fransa'da Dr yapmış güvenmez olsaydım ocağın ikisinde kanamam çok fazlalaştı durmak bilmedi çok korktum sonra tekrar hastaneye gittim iki gün kaldım ama bana dedikleri her ihtimale karşı yatırmışlar yine suyunun az olduğu söylendi ocağın altısında nerdeyse hiç kanamam yoktu tam sevinirken bitti diye böle sulu kan gelmeye başladı Dr aradım suyummu geliyo diye su öyle damla damla gelmez birden çok fazla miktarda gelir dedi bende inandım iki gün sonra hastaneye tekrar gittim ayrıntılı ultrason için sevk versin diye adam bize bu doğum olur heran hazırlıklı olun dedi yatmak istemedim işte bi umut tekrar kendi druma gittim oda suyu bitmiş doğum olur dedi alttan muayene etti doğum yoluna girmiş dedi sonra tekrar apar topar hastaneye gittik akşam suni sancıyla kızım geldi iki saat plesentasını bekledik gelmedi sonra kürtajla aldılar plesentasını tabi bu olaydan sonra iki drada gitmedim şimdi başka bi Dr gidiyorum Buda anlattıklarımdan rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi yinede rahim filmimi görmek istediğini söyledi şimdi kafam çok karışık başka bi dra dahamı görünsem hiçbirine güvenim kalmadı
dün doktor nidilat vermişti akşam ölüyordum nerdeyse kalp ve sırt ağrısından nasıl kullanacam bilmiyorum nabzım 140lara geldi gece acile zor yetiştiş ordaki nöbetçi kadın doğumcu ölçtü 28 mm dedi çok kötüysen ilacı bırak dedi ne yapacağımı bilmiyorum hala kalp ağrım var doktor nidilatı ne olursa olsun içmen gerekiyor dedi ne yapmam gerek bilmiyorum sizler hangi ilacı kullanıyorsunuz?
Merhaba arkadaşlar ocağın 11 inde 19 haftalık kızını kaybettim Drumu değiştirdim oda rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi söyledi rahim filmi istedi bu tanı filmlemi anlaşılıyor ben tam teşhis gebelikte diye okudum birkaç yerde bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz
Kızlar merhaba,
Dün akşam moralim çok bozuktu ölü gibiydim size yazmak istedim ama elim kolum kalkmadı ağlaya ağlaya yattım.
Dün dediğim doktora gittim, doktor tam bir kabustu önce oturup anlattım ilaçları kullandığımı reglimin bittiğini. Daha muayene etmeden %80 ray var sende zaten dedi, ben de dedim ki doktor bey ben çok okudum çok araştırdım milyon tane başka sebep varmış enfeksiyonuydu, pıhtılaşmasıydı, genetiğiydi vb. dedim. Olabilir olabilir hepsi olabilir deyip onları anlatmaya başladı yok işte enfeksiyon keseyi enfekte edebiliyor dedi, ray nedeniyle çocuk erken doğabiliyor dedi, bu durumlarda genellikle 4. Ayda dikiş atıyoruz dedi ama dikiş de kesin çözüm değil dedi ve dikişin kesin çözüm olmadığını “ama bak o da çözüm değil” diyerek belki yüz kez tekrarladı. Sonra muayeneye aldı bei önce bir aletle ve elle baktı sonra ultrasona aldı orada da alttan muayene etti , rahim boyumun çok kısa olduğunu bende kesin ray olduğunu söyledi, 14. Haftada dikiş atılmasını gerektiğini ama bunun da %100 çözüm olmadığını ayrıca bu işlemin de bir sürü riski olduğunu söyledi.
Bir de istersem şimdi rahmi dondurabileceğini bunun da yara yakmakta kullanılan bir yöntem olduğunu ve aynı zamanda rahim duvarını kalınlaştırdığını bu operasyon ve serklajın birlikte yapılmasının iyi ihtimalini artıracağını ama YİNE KESİN ÇÖZÜM olmadığını söyledi. Hiç aklmda olmayan ve gebelik öncesi ikinci bir operasyonu duyunca üstelik onun bile sadece işi biraz daha iyileştirmek adına yapılacağını duyunca moralim iyice eksilere indi.
Sonra ben yine testlerden bahsedince saolsun şu testleri verdi, ACA IgG; ACA IgM, Lupus Antikoagulan ab, Homosistein, Faktor V Leiden Mutasyon, Antitrombin III Düzeyi, Protein C ve S aktiviteleri, MTHFR enzim mutasyonu, FII G20210A protrombin polimorfizmi. Bu testler 1400 TL civarı tutarmış. Çapaya gittikten sonra onların isteyeceklerini yaptırırım önce onların isteyeceklerinde buraya göre eksik varsa o zaman bakacağım artık.
Bu arada bu testler tekrarlayan gebelik kaybında istenebilecek tetkikler adlı bir kağıtta işaretledikleri.
Size fikir vermesi için işaretlemediklerini de ayrıca yazıyorum: Hb A1c, AKS, TSH, Serbest T4, Prolaktin, APTT, HİS, HSG, Karyotip analizi, PGD, Anti-TG Antikor, Anti Tromboplastin Antikor.
Kan değerlerin düşük o da düşük yaptırır dedi, bir kan şurubu verdi, biz bu durumlarda 5-6 ay bekle deriz ama en azından 3 ay bekle dedi yeniden gebelik için, zaten öyle bir konuştu ki sanki gebeliğe cesaretim kaldı, beklemese ne olur hasbelkader hamile kalsa ne riski var dedi ablam, yani sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama 3 ay beklerse daha iyi olur dedi…
Moralim çok bozuk oradan çıktığımda yerlerdeydim. Tek umudum dualarım ve dualarıma karşılık bulacağıma dair umutlarım işaretlerim.
Benim 6aralıkta kanamam başladı 10 gün rapor aldım ayın 16 sında işe başladım işte kocaman pıhtı pıttı kan geldi ambulansla hastaneye götürdüler kesin düştü dedim gittim kızımın kalp atışlarını duyunca dünya benim oldu Ogün hastaneye yatırdılar ertesi gün çıktım ama bu kanama böyle devam etti kendi Drum bana bebeğin büyüdüğünü ve damarlarıma baskı yaptığını söyledi ama hastane dru plesentasının aşağıda olduğunu ve kanaya kanaya duracak dedi sonraki kontrollerimde suyun az olduğunu söyledi hastanedeki Dr sonra iki drafa güvenmedim başka bi Dr gittim oda bu bebeği kaybetmeyelim suyu çok az dedi salak gibi ilk Dr aradım gel dedi gittim suyunun gayet iyi olduğunu ve korkmamam gerektiğini verdiği ilaçları kullanma dedi güvendim tabi o dra kendisi Fransa'da Dr yapmış güvenmez olsaydım ocağın ikisinde kanamam çok fazlalaştı durmak bilmedi çok korktum sonra tekrar hastaneye gittim iki gün kaldım ama bana dedikleri her ihtimale karşı yatırmışlar yine suyunun az olduğu söylendi ocağın altısında nerdeyse hiç kanamam yoktu tam sevinirken bitti diye böle sulu kan gelmeye başladı Dr aradım suyummu geliyo diye su öyle damla damla gelmez birden çok fazla miktarda gelir dedi bende inandım iki gün sonra hastaneye tekrar gittim ayrıntılı ultrason için sevk versin diye adam bize bu doğum olur heran hazırlıklı olun dedi yatmak istemedim işte bi umut tekrar kendi druma gittim oda suyu bitmiş doğum olur dedi alttan muayene etti doğum yoluna girmiş dedi sonra tekrar apar topar hastaneye gittik akşam suni sancıyla kızım geldi iki saat plesentasını bekledik gelmedi sonra kürtajla aldılar plesentasını tabi bu olaydan sonra iki drada gitmedim şimdi başka bi Dr gidiyorum Buda anlattıklarımdan rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi yinede rahim filmimi görmek istediğini söyledi şimdi kafam çok karışık başka bi dra dahamı görünsem hiçbirine güvenim kalmadı
Normaldee 21+2 olmamız lazımdı bebek 20+6 çıktı boy-kilo olarak bugün detaylı ultrasonumuz vardı.. Rahim ağzı 30mm,açıklık sıkıntı yok çok şükür
canım içini karartma...benim kimyasal boş gebelik ve birde erken doğumum var gittiğim dokotor 3 kayıp olduğu için ve her düşükde % 5 etkilermiş diğerininde %15 ihtimalle düşeceğini polikistik over hastayım aynı zamanda bu durumda düşüğe ortam hazırlarmış hemde %35 ihtimalle ayrıca kilolusun buda yine düşük oranını % 5 etkiler dedi düşünsene dr un dediğine göre doğurma ihtimalim sadece %45 sonra başka bi doktora gittim sağolsun çok moral verdi hemde fakülte hastanesinde inşallah Rabbim seninde karşına iyi birini çıkarsın umut olsun sanaserklajın masum bir operasyon olmadığını biliyorum ama problem şu ki doktor dün bana öyle bir yaklaşımda bulundu ki, ben hamile kaldığımda bir ihtimal kaybetmemek için serklaj yaptırmalıyım kesin. Zten büyük ihtimalle kaybedeceğim de hani bi ihtimal işte belki doğurabilirim.
Bu çok kötü bir psikolojiye soktu beni.
Bir de bu dondurma konusu iyice moralimi alt üst etti, kızlar bakın 5 bin küsur sayfa olmuş forum inanın satır satır okudum, ve daha yüzlerce gebelik sitesini okudum jinekologlar tarafındna oluşturulan. Bir kez bile rastlamamıştım dün duydum ben bu dondurma işini.
zaten demin ray nedenlerini okuyordum orada maddelerden biri geçirilmiş operasyonlar idi ve parantezinde doğum,dondurma vb. yazıyordu. Yani dediğiniz gibi tam tersi yetmezliği destekleyen bir durumken bu neden bana bir de onu yapmayı teklif etti bilmiyorum.
canım içini karartma...benim kimyasal boş gebelik ve birde erken doğumum var gittiğim dokotor 3 kayıp olduğu için ve her düşükde % 5 etkilermiş diğerininde %15 ihtimalle düşeceğini polikistik over hastayım aynı zamanda bu durumda düşüğe ortam hazırlarmış hemde %35 ihtimalle ayrıca kilolusun buda yine düşük oranını % 5 etkiler dedi düşünsene dr un dediğine göre doğurma ihtimalim sadece %45 sonra başka bi doktora gittim sağolsun çok moral verdi hemde fakülte hastanesinde inşallah Rabbim seninde karşına iyi birini çıkarsın umut olsun sana
canım nidilatr çarpıntı yapar dua et prarer vermemiş o daha beter ediyormuş adamı senin yerinde olsam hemen dikliş attrıırm rahime rahım boyu 1 anda kısalıp bri anda uzayabiliyormuş doktorum öylr demişti aman diyim dikkat et 3 litrre su iç kabız olma istiraat et allah yardımcın olsunmerhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm
Merhabalar umarım iyisinizdir kızlar bizim 5 aylık kürler vitaminler rüyası bu hafta itibari ile bitti ve eşimin sperm sayısı yine düşük çıktı bende bugün derledim topladım her şeyi zeynep kamile gittim tüp bebek raporu çıkarmak için baktılar her şeye tamam dediler raporunuz hemen çıkar sperm sayısından dolayı dediler vs vs neyse rapor çıksın da artık yine bize tüp bebek yolları gözüktü devlet artık eskisi kadar karşılamıyor özel hastanelerle sgk prim anlaşması katkı payını %200 e kadar çıkarmış yani arkadaş paran yoksa bebek yok çok üzüldüm çok ordaki insanları görünce (birde kızlar zeynep kamilde tüp bebek ünitesiyle doğumhane yan yana ordaki insanların yüzüne baktım ne bileyim zor yaaa) ama ucundan kıyısından az uz kar kardır valla bugün rapor çıkacağı için sevindim yaaa ne saçma keşke bunlar olmasaydıda rapor filan hiç bilmeseydim ama ne yapalım bardağın dolu tarafı hesabı işteee!!! Allahım herkese sağlıklı sıhatli bebişler nasip etsin kimseye evlat acısı göstermesin ..Hepinizi çook öpüyorum kendinize bebişlerinize iiyi bakın..
canım enfeksiyondan kanda crp yüksekliginden rahim agzı açıklıgından yani kısalıgından kesenin delinmesinden vs herşey olabilir bana dünyanın testini yaptılar dünyanın aletini yedim rahim filminde anlaşılıyor diyor amam benim salak doktorun nasıl olduda anlamadı oglum cennete gitti okadar dik dememize ragmen diyourm eger doktor hatası varsa allah sordun öteki taraftaMerhaba arkadaşlar ocağın 11 inde 19 haftalık kızını kaybettim Drumu değiştirdim oda rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi söyledi rahim filmi istedi bu tanı filmlemi anlaşılıyor ben tam teşhis gebelikte diye okudum birkaç yerde bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz
Kızlar merhaba,
Dün dediğim doktora gittim, doktor tam bir kabustu önce oturup anlattım ilaçları kullandığımı reglimin bittiğini. Daha muayene etmeden %80 ray var sende zaten dedi, ben de dedim ki doktor bey ben çok okudum çok araştırdım milyon tane başka sebep varmış enfeksiyonuydu, pıhtılaşmasıydı, genetiğiydi vb. dedim. Olabilir olabilir hepsi olabilir deyip onları anlatmaya başladı yok işte enfeksiyon keseyi enfekte edebiliyor dedi, ray nedeniyle çocuk erken doğabiliyor dedi, bu durumlarda genellikle 4. Ayda dikiş atıyoruz dedi ama dikiş de kesin çözüm değil dedi ve dikişin kesin çözüm olmadığını ama bak o da çözüm değil diyerek belki yüz kez tekrarladı. Sonra muayeneye aldı bei önce bir aletle ve elle baktı sonra ultrasona aldı orada da alttan muayene etti , rahim boyumun çok kısa olduğunu bende kesin ray olduğunu söyledi, 14. Haftada dikiş atılmasını gerektiğini ama bunun da %100 çözüm olmadığını ayrıca bu işlemin de bir sürü riski olduğunu söyledi.
Kan değerlerin düşük o da düşük yaptırır dedi, bir kan şurubu verdi, biz bu durumlarda 5-6 ay bekle deriz ama en azından 3 ay bekle dedi yeniden gebelik için, zaten öyle bir konuştu ki sanki gebeliğe cesaretim kaldı, beklemese ne olur hasbelkader hamile kalsa ne riski var dedi ablam, yani sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama 3 ay beklerse daha iyi olur dedi
bu doktorlar yokmu bebegin ölmüş ölmemiş onalara ney kanamam oldu umudumda ssknın özeline gidiyorsum paartesi gittim diyorum aydın bey kan var yat ilaçları kullan hep deidm hocam dikin durmucak bu bebek deidm kanama olsu salı çarşamba cennet kokulumu kaybettim işin kötüsü bebegim canlıydı dogdugunda kıpırdıyorduBenim 6aralıkta kanamam başladı 10 gün rapor aldım ayın 16 sında işe başladım işte kocaman pıhtı pıttı kan geldi ambulansla hastaneye götürdüler kesin düştü dedim gittim kızımın kalp atışlarını duyunca dünya benim oldu Ogün hastaneye yatırdılar ertesi gün çıktım ama bu kanama böyle devam etti kendi Drum bana bebeğin büyüdüğünü ve damarlarıma baskı yaptığını söyledi ama hastane dru plesentasının aşağıda olduğunu ve kanaya kanaya duracak dedi sonraki kontrollerimde suyun az olduğunu söyledi hastanedeki Dr sonra iki drafa güvenmedim başka bi Dr gittim oda bu bebeği kaybetmeyelim suyu çok az dedi salak gibi ilk Dr aradım gel dedi gittim suyunun gayet iyi olduğunu ve korkmamam gerektiğini verdiği ilaçları kullanma dedi güvendim tabi o dra kendisi Fransa'da Dr yapmış güvenmez olsaydım ocağın ikisinde kanamam çok fazlalaştı durmak bilmedi çok korktum sonra tekrar hastaneye gittim iki gün kaldım ama bana dedikleri her ihtimale karşı yatırmışlar yine suyunun az olduğu söylendi ocağın altısında nerdeyse hiç kanamam yoktu tam sevinirken bitti diye böle sulu kan gelmeye başladı Dr aradım suyummu geliyo diye su öyle damla damla gelmez birden çok fazla miktarda gelir dedi bende inandım iki gün sonra hastaneye tekrar gittim ayrıntılı ultrason için sevk versin diye adam bize bu doğum olur heran hazırlıklı olun dedi yatmak istemedim işte bi umut tekrar kendi druma gittim oda suyu bitmiş doğum olur dedi alttan muayene etti doğum yoluna girmiş dedi sonra tekrar apar topar hastaneye gittik akşam suni sancıyla kızım geldi iki saat plesentasını bekledik gelmedi sonra kürtajla aldılar plesentasını tabi bu olaydan sonra iki drada gitmedim şimdi başka bi Dr gidiyorum Buda anlattıklarımdan rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi yinede rahim filmimi görmek istediğini söyledi şimdi kafam çok karışık başka bi dra dahamı görünsem hiçbirine güvenim kalmadı
Normaldee 21+2 olmamız lazımdı bebek 20+6 çıktı boy-kilo olarak bugün detaylı ultrasonumuz vardı.. Rahim ağzı 30mm,açıklık sıkıntı yok çok şükür
benim macvişim bu dalda uzman canım ona güven gerisini merak etme inan onunla konuştuktan sonra il k o gece rahat bri uyku çektim allah yardımcın olsun işşallah
inşallah benim de umudum olur sendeki gibi canım. inşallah Allah'ıımın da izniyle buaradki herkes önce umuda sonra o umutla bebeğine kavuşur bir an önce
bu doktorlar yokmu bebegin ölmüş ölmemiş onalara ney kanamam oldu umudumda ssknın özeline gidiyorsum paartesi gittim diyorum aydın bey kan var yat ilaçları kullan hep deidm hocam dikin durmucak bu bebek deidm kanama olsu salı çarşamba cennet kokulumu kaybettim işin kötüsü bebegim canlıydı dogdugunda kıpırdıyorduelimden brişey gelmedi allahım odoktor ilgilendi baş tabip ne kızdı dikseydinya diye kaynımla eşimi zor zapdettik adamı öldürüceklerdi allahımd iyorum eger doktor hatası vars aallah sorsun canım 7 sene sonra oldu cennete gitti evladımı kucagım aaldım allah şükrü 4 bebegim haytta amam bazen oglumu emziirken gözyaşlarım baddaniyesini yıkıyor aglayıp duruyorum ah yavrum deidm deidlerki kucagın ala acılarını unutursun diyorlar amam deidm dahada alevleniyormuş kardeşim evladının acısı insanın onu anladım ben çok zor evladınla imtaan olması rabbim düşmanımın balşına vermeisn işşallah evladım okadar gğüzel bri bebekki merak ediyorum digerleri kim bilir nede güzeldi
Yine ağlattın benibana da hep üzüldüğüm için Allah'ı gücendireceğimi kucağımın boş olmadığını ayşeme şükretmemi söylüyorlar. Ayşem benim canım kanım evladım bakmaya kıyamayıp doyamadığım. Tıpkı her annenin en mutlu anında bile bakıp ağlamaya doyamayacağı gibi ben de ona bakıp hep şükrediyorum 4 yıldır zaten. Ama her evladın yeri ayrı. Tutamasan da dokunamasan da anne rahmine düştüm mü o yavru Rabbim analığı da yerleştiriyor gönlüne işte. şimdi ayşeme bakıp Allah'ıma hala şükrediyorum; zehrama ağlayıp hala hamdolsun diyorum; ama ayşeme bakıp zehram da böyle bıdır bıdır konuşur muydu demekten, acaba o da mı tıpkı ben olurdu yoksa onun saçları babasının ki gibi kıvır kıvır mı olurdu diye düşünmekten, ah yavrum ne de güzel olurdu demekten ayşeyle oynayıp kavga ettiğini hayal etmekten; ayşenin ona ablalık yaptığını onun da uslu uslu onu dinlediğini ve ona çok özendiğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Biz onları hiç unutmayacağız ki. Unutamayacağız ki. Acım 31 gün olmasına rağmen hiç hafiflemedi, 31 günde öğrendiğim tek şey acıyla yaşamak. Acına rağmen yaşamak. Bebeğini bol bol kokla canım, o koku öyle çabuk geçiyor, öyle çabuk büyüyorlar ki... meleklerini de koklar gibi kokla çek içine dünyanın en güzel kokusunu, Rabbim ayırmasın sizi bir ömür. (Amin)
Kizlaar rabbime binlerce sukur bugun 28. Hafta olduk...insallah 38 oldum dedigim zamanlarda gelecek...ilk defa umut doldu icim...
Bu arada kendimi yeni gelen arkadaslara kisaca anlatiyim ilk hamileligim ikizdi 20 haftada evde suyum gelerek kaybettim.daha sonra ikinci bebegimi surekli calisarak 24.haftada normal dogum yaptim ve maalesef 15 gun yasadi ve kaybettim...ucuncu hamileligimde sana dikis atilmali denildi ve 12 haftada serklaj atildi ve surekli yatak istiraati sadece wcye kalktim..maalesefki 27 haftada kasilmalrim durmayinca dogum yaptim vekizim1 ay yasadi ve onuda kaybettim..
Daha sonra doc.dr arda lembet ve doc.dr cem demirel bana hamilelik oncesi abdominal serklaj yaptilar ve sukur suan 28haftamdayim..insallah enaz 38e kadar duracakbebisim benle..
Bu arada merry tatli kankisim benim muhtemel dogum tarihim 25 nisan...duzeltebilirmisin...birde benim takibimi artik maddi ve manevi sebeblerden dolayi arda hoca degilde prof dr.ozgur deren yapiyor bunuda eklersen sevinirim kankisimmm bennim..cook opuyorum herkesi..
Yine ağlattın benibana da hep üzüldüğüm için Allah'ı gücendireceğimi kucağımın boş olmadığını ayşeme şükretmemi söylüyorlar. Ayşem benim canım kanım evladım bakmaya kıyamayıp doyamadığım. Tıpkı her annenin en mutlu anında bile bakıp ağlamaya doyamayacağı gibi ben de ona bakıp hep şükrediyorum 4 yıldır zaten. Ama her evladın yeri ayrı. Tutamasan da dokunamasan da anne rahmine düştüm mü o yavru Rabbim analığı da yerleştiriyor gönlüne işte. şimdi ayşeme bakıp Allah'ıma hala şükrediyorum; zehrama ağlayıp hala hamdolsun diyorum; ama ayşeme bakıp zehram da böyle bıdır bıdır konuşur muydu demekten, acaba o da mı tıpkı ben olurdu yoksa onun saçları babasının ki gibi kıvır kıvır mı olurdu diye düşünmekten, ah yavrum ne de güzel olurdu demekten ayşeyle oynayıp kavga ettiğini hayal etmekten; ayşenin ona ablalık yaptığını onun da uslu uslu onu dinlediğini ve ona çok özendiğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Biz onları hiç unutmayacağız ki. Unutamayacağız ki. Acım 31 gün olmasına rağmen hiç hafiflemedi, 31 günde öğrendiğim tek şey acıyla yaşamak. Acına rağmen yaşamak. Bebeğini bol bol kokla canım, o koku öyle çabuk geçiyor, öyle çabuk büyüyorlar ki... meleklerini de koklar gibi kokla çek içine dünyanın en güzel kokusunu, Rabbim ayırmasın sizi bir ömür. (Amin)
Kizlaar rabbime binlerce sukur bugun 28. Hafta olduk...insallah 38 oldum dedigim zamanlarda gelecek...ilk defa umut doldu icim...
Bu arada kendimi yeni gelen arkadaslara kisaca anlatiyim ilk hamileligim ikizdi 20 haftada evde suyum gelerek kaybettim.daha sonra ikinci bebegimi surekli calisarak 24.haftada normal dogum yaptim ve maalesef 15 gun yasadi ve kaybettim...ucuncu hamileligimde sana dikis atilmali denildi ve 12 haftada serklaj atildi ve surekli yatak istiraati sadece wcye kalktim..maalesefki 27 haftada kasilmalrim durmayinca dogum yaptim vekizim1 ay yasadi ve onuda kaybettim..
Daha sonra doc.dr arda lembet ve doc.dr cem demirel bana hamilelik oncesi abdominal serklaj yaptilar ve sukur suan 28haftamdayim..insallah enaz 38e kadar duracakbebisim benle..
Bu arada merry tatli kankisim benim muhtemel dogum tarihim 25 nisan...duzeltebilirmisin...birde benim takibimi artik maddi ve manevi sebeblerden dolayi arda hoca degilde prof dr.ozgur deren yapiyor bunuda eklersen sevinirim kankisimmm bennim..cook opuyorum herkesi..
Ben de Ayşe ile uyuyorum bir ay önce ıkı kızım da yanımdaydı diyorum uyurken şimdi mezarında benim meleğim de, Allah yanımızdakilere ömür versin Rabbim ben de dahil tüm isteyenlere yine bebekler versinCanım benim dediğin gibi hepsinin yeri ayrı. Ben oğullarımla uyurum çoğunlukla. Meleğimi kaybettiğimde oğlumla uyuduğumda çok hüzünlenirdim büyük oğlum yanımda melek oğlum mezarda. Buralarda yağmur yağınca çok yağar fırtına gibi. O zaman daha da hüzünlenirim. Ben de düşünüyorum hep büyük oğlum kahverengi küçük oğlum mavi gözlü. Acaba Berat Tunca'mın gözleri ne renkti. Saçları simsiyahtı doğduğunda. Nasıl olacaktı aklıma gelir. Eltim benden 1 ay önce oğlunu dünyaya getirdi. Onu görünce diyorum meleğim bu kadar olacaktı diye. Zaman zaman geliyor bunlar akla...
Çok teşekkürler canım, inan Allah'a tevekkül ediyorum ve tüm umudum bundna zaten, Rabbim ne mucizeler yaşatıyor insana ki benim en büyük mucizem kucağımda aslında, ayşem var. ama ona bir kardeş en büyük dileğim.
dediğin gibi hiç bir şey kesin değil, her şey yolunda gidip 40. haftasında normal doğumuna giden ama Allah korusun doğumda yaşanan bir terslikle hastaneden kucağı boş dönen anneler var (rabbim bir daha yaşatmasın kimseye); bunları düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum dikiş keisn çözüm değil biliyorum ama beni korkutan dikişin işe yaramamasından ziyade, dikişin doğru önlem olmaması. Kafamdaki soru işaretleri bir gitse evet sende başka hiç bir sorun yok dense, gerekirse 9 ay kıpırdamadan yatarım yeterki bir daha bebeğim meleğim olmasın, bu kez Rabbim emanetini bu dünyada bana bağışlasın
Tekrar çok teşekkür ederim canım, hepiniz dualarınızda hepimizi sayın olur mu, ben hepiniz için ayrı ayrı dualardayım hep...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?