Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim 6aralıkta kanamam başladı 10 gün rapor aldım ayın 16 sında işe başladım işte kocaman pıhtı pıttı kan geldi ambulansla hastaneye götürdüler kesin düştü dedim gittim kızımın kalp atışlarını duyunca dünya benim oldu Ogün hastaneye yatırdılar ertesi gün çıktım ama bu kanama böyle devam etti kendi Drum bana bebeğin büyüdüğünü ve damarlarıma baskı yaptığını söyledi ama hastane dru plesentasının aşağıda olduğunu ve kanaya kanaya duracak dedi sonraki kontrollerimde suyun az olduğunu söyledi hastanedeki Dr sonra iki drafa güvenmedim başka bi Dr gittim oda bu bebeği kaybetmeyelim suyu çok az dedi salak gibi ilk Dr aradım gel dedi gittim suyunun gayet iyi olduğunu ve korkmamam gerektiğini verdiği ilaçları kullanma dedi güvendim tabi o dra kendisi Fransa'da Dr yapmış güvenmez olsaydım ocağın ikisinde kanamam çok fazlalaştı durmak bilmedi çok korktum sonra tekrar hastaneye gittim iki gün kaldım ama bana dedikleri her ihtimale karşı yatırmışlar yine suyunun az olduğu söylendi ocağın altısında nerdeyse hiç kanamam yoktu tam sevinirken bitti diye böle sulu kan gelmeye başladı Dr aradım suyummu geliyo diye su öyle damla damla gelmez birden çok fazla miktarda gelir dedi bende inandım iki gün sonra hastaneye tekrar gittim ayrıntılı ultrason için sevk versin diye adam bize bu doğum olur heran hazırlıklı olun dedi yatmak istemedim işte bi umut tekrar kendi druma gittim oda suyu bitmiş doğum olur dedi alttan muayene etti doğum yoluna girmiş dedi sonra tekrar apar topar hastaneye gittik akşam suni sancıyla kızım geldi iki saat plesentasını bekledik gelmedi sonra kürtajla aldılar plesentasını tabi bu olaydan sonra iki drada gitmedim şimdi başka bi Dr gidiyorum Buda anlattıklarımdan rahim ağzı yetmezliği olabileceğimi yinede rahim filmimi görmek istediğini söyledi şimdi kafam çok karışık başka bi dra dahamı görünsem hiçbirine güvenim kalmadı

Çok teşekkürler canım, inan Allah'a tevekkül ediyorum ve tüm umudum bundna zaten, Rabbim ne mucizeler yaşatıyor insana ki benim en büyük mucizem kucağımda aslında, ayşem var. ama ona bir kardeş en büyük dileğim.

dediğin gibi hiç bir şey kesin değil, her şey yolunda gidip 40. haftasında normal doğumuna giden ama Allah korusun doğumda yaşanan bir terslikle hastaneden kucağı boş dönen anneler var (rabbim bir daha yaşatmasın kimseye); bunları düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum dikiş keisn çözüm değil biliyorum ama beni korkutan dikişin işe yaramamasından ziyade, dikişin doğru önlem olmaması. Kafamdaki soru işaretleri bir gitse evet sende başka hiç bir sorun yok dense, gerekirse 9 ay kıpırdamadan yatarım yeterki bir daha bebeğim meleğim olmasın, bu kez Rabbim emanetini bu dünyada bana bağışlasın

Tekrar çok teşekkür ederim canım, hepiniz dualarınızda hepimizi sayın olur mu, ben hepiniz için ayrı ayrı dualardayım hep...

Normaldee 21+2 olmamız lazımdı bebek 20+6 çıktı boy-kilo olarak bugün detaylı ultrasonumuz vardı.. Rahim ağzı 30mm,açıklık sıkıntı yok çok şükür

merhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm
Allah sağlıkla zamanında doğum nasip etsin.
Rahim ağzı boyun 2,8 demiş diğer dok. Çok düşük değil fakat hızla kısaltmayacak değil. Yatmaya devam et canım.
Nidilat kalp çarpıntısu yapıyor tansiyonda düşürüyor. Kasılmaların mı var. Günde kaç tane alıyorsun
Allah yar ve yardımcın olsun.

Allah herşeyi gönlüne göre hayırlı eylesin işlerin rast gitsin.

Hadi hayırlısıyla başlamışsın canım. Allah gönlüne göre versin. İşlerin rast gitsin.

Ben 30 haftaya kadar kasılmalar için 4-5 günde bir endol fitil kullandım. Benim Dr nidîlatı hastane ortamında veriyordu. Fakat endol30. Haftadan sonra kullanılmadığı içşn ben eve nidilat istemiştim.
Haftada bir proloton iğne günde bir 200 lük progestoron ağızdan aldım.
Her hastanın seyri farklı Dr gerektiği gördüğü ilaçları kullanmak en iyisi.
Yapma canım. Her Dr bu şekilde konuşmasada aynısın söyleyebiliyor.
Büyük ihtimalle Arda bey de zamanında doğan bir kızın olduğu için ilk etapta sana da takip diyebilir.
Dikişin çok masum bir operasyon olmadığını söyleyebilir.

Öncelikle Allah sabırlar versin acın çok yeni.
Kendini topladığında iyi bir rizkli gebelik Dr görün canım.
Bu sitede eski sayfaları okursan rahim ağZı yetmezliği konusında birçok yararlı bilğileri öğrenebilirsîn.
Tabi bağZı olumsuz olaylar seni üzenilşr kafanı daha da karıştıranilşr. Fakat daha çok olan mucizeler sana yol gösterecektir.

Allah yar ve yardımcın olsun.

Canım benim dr m nidilat preparın hap şeklinde işe yaramadığını defalarca söyledi. progestanı ihmal etme bir de enfeksiyon testlerini...

çektir arkadaşım rahimde perde vs var mı başka sorun var mı belli olur...bazen doğuştan da kısalık olabiliyor...

canım sen takılma dr nin dediklerine hiç bir şeyin garantisi yok. dondurmanın serklajı desteklediğini ilk kez duydum bilakis rahime yapılan müdahaleler rayı destekler diye biliyorum bunu da sorar mısın artda beye liste yap aklına geldikçe yaz soruları...

bence bir riskli gebelik dr sine görün... genelde sancı olmuyor rayda. ama bazen olabiliyormuş...

Normaldee 21+2 olmamız lazımdı bebek 20+6 çıktı boy-kilo olarak bugün detaylı ultrasonumuz vardı.. Rahim ağzı 30mm,açıklık sıkıntı yok çok şükür

progestanı ve istirahati, enfeksiyon testleri ihmal etme canım...

serklajın masum bir operasyon olmadığını biliyorum ama problem şu ki doktor dün bana öyle bir yaklaşımda bulundu ki, ben hamile kaldığımda bir ihtimal kaybetmemek için serklaj yaptırmalıyım kesin. Zten büyük ihtimalle kaybedeceğim de hani bi ihtimal işte belki doğurabilirim.

Bu çok kötü bir psikolojiye soktu beni.

Bir de bu dondurma konusu iyice moralimi alt üst etti, kızlar bakın 5 bin küsur sayfa olmuş forum inanın satır satır okudum, ve daha yüzlerce gebelik sitesini okudum jinekologlar tarafındna oluşturulan. Bir kez bile rastlamamıştım dün duydum ben bu dondurma işini.

zaten demin ray nedenlerini okuyordum orada maddelerden biri geçirilmiş operasyonlar idi ve parantezinde doğum,dondurma vb. yazıyordu. Yani dediğiniz gibi tam tersi yetmezliği destekleyen bir durumken bu neden bana bir de onu yapmayı teklif etti bilmiyorum.

canım içini karartma...benim kimyasal boş gebelik ve birde erken doğumum var gittiğim dokotor 3 kayıp olduğu için ve her düşükde % 5 etkilermiş diğerininde %15 ihtimalle düşeceğini polikistik over hastayım aynı zamanda bu durumda düşüğe ortam hazırlarmış hemde %35 ihtimalle ayrıca kilolusun buda yine düşük oranını % 5 etkiler dedi düşünsene dr un dediğine göre doğurma ihtimalim sadece %45 sonra başka bi doktora gittim sağolsun çok moral verdi hemde fakülte hastanesinde inşallah Rabbim seninde karşına iyi birini çıkarsın umut olsun sana

Çok saol canım desteğin için. İnşallah dediğin gibi olacak, Rabbim hayırlısını versin hepimizi için bu günleri geride bırakıp sağlıkla ve neşeyle bebeklerimize kavuşacağımız günler gelsin. salı günü bende çapaya gideceğim ama orada neyle karşılaşırım bilmiyorum her gün 1 milyon tane hastanın girip çıktığı bir yerde kim ne kadar ilgilenir seninle bilmem benimkisi maksat testlerim olsun işte. Umudum arda bey inşallah gerekli desteği (her şeyin olumlu olma ihtimalinin de olduğuna dair) onda bulabilirim.

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah!!!

merhaba 20 haftalık hamileym dün kahverengi leke geldi ve doktor rahim ağzında kısalık var erken doğum riski var dedi nidilat ve progestan verdi hiç kalkmayacaksn dedi çok üzgünüm
canım nidilatr çarpıntı yapar dua et prarer vermemiş o daha beter ediyormuş adamı senin yerinde olsam hemen dikliş attrıırm rahime rahım boyu 1 anda kısalıp bri anda uzayabiliyormuş doktorum öylr demişti aman diyim dikkat et 3 litrre su iç kabız olma istiraat et allah yardımcın olsun
dielrim rabbimden dogal yolla hamil ekalırısn kardeşim canını sıkma şimdi diceksinki demesi kolay biliyorsunki benim 7 sene bebegim olmadı ne yaptıysak rahmetli babam her derdi zamanı vardır kızım allahım kimseyi evladıyla imtihan etmeisn çok zor inan sana regreteye amsterdamdakine ve diger kızlar çok dua ediyom allahım kabul etsin işşallah dualarımızı allahım işini rast getirisn işşallah
canım enfeksiyondan kanda crp yüksekliginden rahim agzı açıklıgından yani kısalıgından kesenin delinmesinden vs herşey olabilir bana dünyanın testini yaptılar dünyanın aletini yedim rahim filminde anlaşılıyor diyor amam benim salak doktorun nasıl olduda anlamadı oglum cennete gitti okadar dik dememize ragmen diyourm eger doktor hatası varsa allah sordun öteki tarafta
benim macvişim bu dalda uzman canım ona güven gerisini merak etmeinan onunla konuştuktan sonra il k o gece rahat bri uyku çektim allah yardımcın olsun işşallah
bu doktorlar yokmu bebegin ölmüş ölmemiş onalara ney kanamam oldu umudumda ssknın özeline gidiyorsum paartesi gittim diyorum aydın bey kan var yat ilaçları kullan hep deidm hocam dikin durmucak bu bebek deidm kanama olsu salı çarşamba cennet kokulumu kaybettim işin kötüsü bebegim canlıydı dogdugunda kıpırdıyordu elimden brişey gelmedi allahım odoktor ilgilendi baş tabip ne kızdı dikseydinya diye kaynımla eşimi zor zapdettik adamı öldürüceklerdi allahımd iyorum eger doktor hatası vars aallah sorsun canım 7 sene sonra oldu cennete gitti evladımı kucagım aaldım allah şükrü 4 bebegim haytta amam bazen oglumu emziirken gözyaşlarım baddaniyesini yıkıyor aglayıp duruyorum ah yavrum deidm deidlerki kucagın ala acılarını unutursun diyorlar amam deidm dahada alevleniyormuş kardeşim evladının acısı insanın onu anladım ben çok zor evladınla imtaan olması rabbim düşmanımın balşına vermeisn işşallah evladım okadar gğüzel bri bebekki merak ediyorum digerleri kim bilir nede güzeldi

allah şükür sevindim senin adına bu aralar sevişemiyos komşu nerelerdesin

Kizlaar rabbime binlerce sukur bugun 28. Hafta olduk...insallah 38 oldum dedigim zamanlarda gelecek...ilk defa umut doldu icim...
Bu arada kendimi yeni gelen arkadaslara kisaca anlatiyim ilk hamileligim ikizdi 20 haftada evde suyum gelerek kaybettim.daha sonra ikinci bebegimi surekli calisarak 24.haftada normal dogum yaptim ve maalesef 15 gun yasadi ve kaybettim...ucuncu hamileligimde sana dikis atilmali denildi ve 12 haftada serklaj atildi ve surekli yatak istiraati sadece wcye kalktim..maalesefki 27 haftada kasilmalrim durmayinca dogum yaptim vekizim1 ay yasadi ve onuda kaybettim..
Daha sonra doc.dr arda lembet ve doc.dr cem demirel bana hamilelik oncesi abdominal serklaj yaptilar ve sukur suan 28haftamdayim..insallah enaz 38e kadar duracakbebisim benle..
Bu arada merry tatli kankisim benim muhtemel dogum tarihim 25 nisan...duzeltebilirmisin...birde benim takibimi artik maddi ve manevi sebeblerden dolayi arda hoca degilde prof dr.ozgur deren yapiyor bunuda eklersen sevinirim kankisimmm bennim..cook opuyorum herkesi..

Allah sağlıkla sıhhatle ve de hayırlısıyla kucağına versin bebeğini, zaman olması gerektiği gibi aksın bize ama sana çabucak geçsin ve geçerken de inşallah hiç sıkıntın olmasın. Kaybettiğin meleklerin bir ömür destekçin olsun yüreğindeki güce.

Benim guzel yurekli arkadasimmmm...insallah hersey cook guzel olacak ..ben gonulden cok ama cok inaniyorum..

Serapson cok aci bir deneyim yasamissin ama yasadiklarin ray gibi degil sanki. Bebegin esine iltihap icin bakildi mi? Belki baska nedenle kaybetmissindir, rahim filmi cektir arkadasim. Uzun suren parcali kanaman olmus, plesenta onde olabilir. Keske bunlari hic yasamasaydin... iyi bir perinatolog bulursun insallah

Canım benim dediğin gibi hepsinin yeri ayrı. Ben oğullarımla uyurum çoğunlukla. Meleğimi kaybettiğimde oğlumla uyuduğumda çok hüzünlenirdim büyük oğlum yanımda melek oğlum mezarda. Buralarda yağmur yağınca çok yağar fırtına gibi. O zaman daha da hüzünlenirim. Ben de düşünüyorum hep büyük oğlum kahverengi küçük oğlum mavi gözlü. Acaba Berat Tunca'mın gözleri ne renkti. Saçları simsiyahtı doğduğunda. Nasıl olacaktı aklıma gelir. Eltim benden 1 ay önce oğlunu dünyaya getirdi. Onu görünce diyorum meleğim bu kadar olacaktı diye. Zaman zaman geliyor bunlar akla...

: Maşallah canım....28 olduk çok sevindim telefonda da görüştük inşallah 38 olduğunu da yazacaksın canım arkadaşım benim...

Oğluşun inanıyorum ki zamanında gelecek. Her şey gönlünce olsun canım benim... Seni seviyorum çokkkk

Ben de Ayşe ile uyuyorum bir ay önce ıkı kızım da yanımdaydı diyorum uyurken şimdi mezarında benim meleğim de, Allah yanımızdakilere ömür versin Rabbim ben de dahil tüm isteyenlere yine bebekler versin

canım benim herşeyin iyi olacağına önce sen inan gerisini Rabbime bırak bizde doktorlarda ne yaparsa yapsın Rabbimin dilediği olur...fakülte deyip geçme canım gerçekten ben fakültedeki doktoru özel hastanedekinden daha yakın ve ilgili buldum telkin edici konuştu benimde istediğim en çok bu zaten...Arda beye giden çok sanıyorum burda ismini çok okudum o yüzden sen içini serin tut bu çok önemli pozitif düşünelim zor ama mecburuz kayıplarımızın arası yakın bende 11 aralıkta doğum yaptımmm ve kaybettim bebeğimi herşey yolundayken bi anda...inşallah Rabbim ahirette kavuşmayı nasip etsin şefaatçi etsin...benimde testlerim yapıldı ilk reglimi 33 . günde oldum ikinci kontrolüm 12 şubat seninde 14 şubattı yanılmıyorsam inşallah herşey güzel olacak bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…