- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.401
canım benim herşeyin iyi olacağına önce sen inan gerisini Rabbime bırak bizde doktorlarda ne yaparsa yapsın Rabbimin dilediği olur...fakülte deyip geçme canım gerçekten ben fakültedeki doktoru özel hastanedekinden daha yakın ve ilgili buldum telkin edici konuştu benimde istediğim en çok bu zaten...Arda beye giden çok sanıyorum burda ismini çok okudum o yüzden sen içini serin tut bu çok önemli pozitif düşünelim zor ama mecburuz kayıplarımızın arası yakın bende 11 aralıkta doğum yaptımmm ve kaybettim bebeğimi herşey yolundayken bi anda...inşallah Rabbim ahirette kavuşmayı nasip etsin şefaatçi etsin...benimde testlerim yapıldı ilk reglimi 33 . günde oldum ikinci kontrolüm 12 şubat seninde 14 şubattı yanılmıyorsam inşallah herşey güzel olacak bundan sonra
Kızlar merhaba,
Dün akşam moralim çok bozuktu ölü gibiydim size yazmak istedim ama elim kolum kalkmadı ağlaya ağlaya yattım.
Dün dediğim doktora gittim, doktor tam bir kabustu önce oturup anlattım ilaçları kullandığımı reglimin bittiğini. Daha muayene etmeden %80 ray var sende zaten dedi, ben de dedim ki doktor bey ben çok okudum çok araştırdım milyon tane başka sebep varmış enfeksiyonuydu, pıhtılaşmasıydı, genetiğiydi vb. dedim. Olabilir olabilir hepsi olabilir deyip onları anlatmaya başladı yok işte enfeksiyon keseyi enfekte edebiliyor dedi, ray nedeniyle çocuk erken doğabiliyor dedi, bu durumlarda genellikle 4. Ayda dikiş atıyoruz dedi ama dikiş de kesin çözüm değil dedi ve dikişin kesin çözüm olmadığını “ama bak o da çözüm değil” diyerek belki yüz kez tekrarladı. Sonra muayeneye aldı bei önce bir aletle ve elle baktı sonra ultrasona aldı orada da alttan muayene etti , rahim boyumun çok kısa olduğunu bende kesin ray olduğunu söyledi, 14. Haftada dikiş atılmasını gerektiğini ama bunun da %100 çözüm olmadığını ayrıca bu işlemin de bir sürü riski olduğunu söyledi.
Bir de istersem şimdi rahmi dondurabileceğini bunun da yara yakmakta kullanılan bir yöntem olduğunu ve aynı zamanda rahim duvarını kalınlaştırdığını bu operasyon ve serklajın birlikte yapılmasının iyi ihtimalini artıracağını ama YİNE KESİN ÇÖZÜM olmadığını söyledi. Hiç aklmda olmayan ve gebelik öncesi ikinci bir operasyonu duyunca üstelik onun bile sadece işi biraz daha iyileştirmek adına yapılacağını duyunca moralim iyice eksilere indi.
Sonra ben yine testlerden bahsedince saolsun şu testleri verdi, ACA IgG; ACA IgM, Lupus Antikoagulan ab, Homosistein, Faktor V Leiden Mutasyon, Antitrombin III Düzeyi, Protein C ve S aktiviteleri, MTHFR enzim mutasyonu, FII G20210A protrombin polimorfizmi. Bu testler 1400 TL civarı tutarmış. Çapaya gittikten sonra onların isteyeceklerini yaptırırım önce onların isteyeceklerinde buraya göre eksik varsa o zaman bakacağım artık.
Bu arada bu testler tekrarlayan gebelik kaybında istenebilecek tetkikler adlı bir kağıtta işaretledikleri.
Size fikir vermesi için işaretlemediklerini de ayrıca yazıyorum: Hb A1c, AKS, TSH, Serbest T4, Prolaktin, APTT, HİS, HSG, Karyotip analizi, PGD, Anti-TG Antikor, Anti Tromboplastin Antikor.
Kan değerlerin düşük o da düşük yaptırır dedi, bir kan şurubu verdi, biz bu durumlarda 5-6 ay bekle deriz ama en azından 3 ay bekle dedi yeniden gebelik için, zaten öyle bir konuştu ki sanki gebeliğe cesaretim kaldı, beklemese ne olur hasbelkader hamile kalsa ne riski var dedi ablam, yani sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama 3 ay beklerse daha iyi olur dedi…
İnşallah Arda Bey daha cesaretlendirici bir şeyler söyler.
Moralim çok bozuk oradan çıktığımda yerlerdeydim. Tek umudum dualarım ve dualarıma karşılık bulacağıma dair umutlarım işaretlerim.
İçimi ferahlattın inşallah canım dediğin gibi her şey güEl olacak Rabbimin izniyle, inşallah testlerinde de net cevaplar en kolay ve hayırlı çözümler çıkar canım dediğin gibi o kötü günlerimiz çok yakınmış bir daha yaşatmasın Allah doğumumuz sağlıkla yakın olsun inşallah, sen ne zaman düşüneceksin gebeliği test sonuçlarından sonra bekleyecek misin canım?
canım moralini bozma.banada her gittiğim doktor dikişin kesin çözüm olmadığını sölediler %70 ihtimal verdiler.hatta bu doktorumda en basından rahim boyumu ölçtü 3.33 çıktı kısalmazsa dikiş atmam dikiş garanti değil bir sürü komplıkasyonları olduğunu üstüne basa basa defalrca tekrarladı.ikinci ölçüm için 2 hafta sonra çağırdı muayeneye almadan kısalmazsa dikiş atmam dikiş garanti değil deyip aynı seyleri söyledi ölçtü 2.8 düştüğünü görünce dikiş dedi.hiç umut vermedi her kontrele gittiğimde Hayırlısı dedi geçiştirdi gecen hafta gittiğimde artık biraz umutluydu sanki iyi geldik buhaftaya dedi.Allaha sükür 28 haftadayım inşallah 38 görürüm.doktorların genel görüşü ray da tek çözümün dikiş olduğu ancak onunda garantisi olmadığı.sen bunlara takılma tahlillerin sonuçlansın iyi çıkar umarım.hamile kalıncada dikişini olur yatarsın ilaçlarını kullanırsın Allahın izniyle alırsın kucağına bebişini.aynı evrelerden bende geçtim gittiğim her doktor kafamı dahada karıştırdı tahliller rahim filmi iyi doktor arayışları....seni çok iyi anlıyorum moralini bozma araştırmaya devam
canım ben beklemek istiyorum kafam bunaldı baya çok zor bi süreç haliyle ama bende de tam tersi doktorum beklememekten yana çünkü bende pko var her zaman yumurtlamam olmuyor tembel anlayacağınnn...eşiminde haziranda tayini çıkma ihtimali var askeri personel doğuya gidince beni götürmüyo götüremiyo daha doğrusu...o yüzden doktor ilk regliden sonra başla dedi reglimide oldum ama cesaret edemiyorum netten test sonuçlarıma baktım bi kaçı çıkmadı gerçi ama çıkanlarda sorun yok çok şükür inşallah seninde temiz çıkar sonuçların...senin en azından tesellin var benim 4 sene olacak neredeyse ve hala kucağım boş Rabbim neylerse güzel eyler koymuştur bir yola hayırlı yollar olsun inşallahhh
Allah sağlıkla sıhhatle ve de hayırlısıyla kucağına versin bebeğini, zaman olması gerektiği gibi aksın bize ama sana çabucak geçsin ve geçerken de inşallah hiç sıkıntın olmasın. Kaybettiğin meleklerin bir ömür destekçin olsun yüreğindeki güce.
Ah be canım hazır doktorun da müsaade etmiş bence at korkularını bak dedin ya işte Rabbim isterse olur istemezse 3 sene sonra da kalsak yine kaybederiz , hayırlısı ise gönlünü de hemen filizlendirsin Allah'ım kucağını da en tatlısıyla doldursun en tatlılarıyla!
Canim cook tesekkur ediyorum...yasadiklarini biraz okuyabildim cok uzuldum..birde doktorlar her ihtimalli soyluyorlar...kesin konusmuyorlar...onun icin sen hic moralini bozma olurmu...
inşallah canım inşallah cümlemizin ne dileği ne isteği ne beklentisi varsa Rabbim en hayırlısından versin...ne biliyim tarifsiz bi korku hamile kalabilmemde zor benim ama hem hamile kalmaktan hemde kalamamaktan korkuyorum karmaşık benim baya...insanın üzüntüden halvete giresi gelmiyoki çocuk olsun geçecek ama bu günler Allah ın izniyle
Geçecek biz bu kadar samimi bir şekilde istedikten sonra Rabbim de verecek inşallah arkadaşım
inşallah canım inşallah cümlemizin ne dileği ne isteği ne beklentisi varsa Rabbim en hayırlısından versin...ne biliyim tarifsiz bi korku hamile kalabilmemde zor benim ama hem hamile kalmaktan hemde kalamamaktan korkuyorum karmaşık benim baya...insanın üzüntüden halvete giresi gelmiyoki çocuk olsun geçecek ama bu günler Allah ın izniyle
inşallah canım sen face grubunda yoksun sanırım değilmiii
Kızımı kaybettiğim gün kapattım hesabımı canım ama siz face dedikçe canım çekmiyor değil sizi
orada muhabbet daha hızlı akıyo ve daha yakından tanıma fırsatı oluyor insanları o yüzden sordum bide burda nicleri kullandığımızdan hatırlamamamışımdır belki varsındır diye düşündüm
Kızımı kaybettiğim gün kapattım hesabımı canım ama siz face dedikçe canım çekmiyor değil sizi
canım bana özelden face linkini yollarsan eklicez yöneticlierin onaylaması gerekyomuş sanırım
adını umud koymuştum 7 sene sonra geldiydi melegim 7 sene sonra tedavi oldum hamile kalamaıştım allah işte okadar agırıma gittiki eltim benle dalga geçmişti bebegim var diye 2 hamileyim diye ne dalga amabu doktorlar yokmu bebegin ölmüş ölmemiş onalara ney kanamam oldu umudumda ssknın özeline gidiyorsum paartesi gittim diyorum aydın bey kan var yat ilaçları kullan hep deidm hocam dikin durmucak bu bebek deidm kanama olsu salı çarşamba cennet kokulumu kaybettim işin kötüsü bebegim canlıydı dogdugunda kıpırdıyorduelimden brişey gelmedi allahım odoktor ilgilendi baş tabip ne kızdı dikseydinya diye kaynımla eşimi zor zapdettik adamı öldürüceklerdi allahımd iyorum eger doktor hatası vars aallah sorsun canım 7 sene sonra oldu cennete gitti evladımı kucagım aaldım allah şükrü 4 bebegim haytta amam bazen oglumu emziirken gözyaşlarım baddaniyesini yıkıyor aglayıp duruyorum ah yavrum deidm deidlerki kucagın ala acılarını unutursun diyorlar amam deidm dahada alevleniyormuş kardeşim evladının acısı insanın onu anladım ben çok zor evladınla imtaan olması rabbim düşmanımın balşına vermeisn işşallah evladım okadar gğüzel bri bebekki merak ediyorum digerleri kim bilir nede güzeldi
Yine ağlattın benibana da hep üzüldüğüm için Allah'ı gücendireceğimi kucağımın boş olmadığını ayşeme şükretmemi söylüyorlar. Ayşem benim canım kanım evladım bakmaya kıyamayıp doyamadığım. Tıpkı her annenin en mutlu anında bile bakıp ağlamaya doyamayacağı gibi ben de ona bakıp hep şükrediyorum 4 yıldır zaten. Ama her evladın yeri ayrı. Tutamasan da dokunamasan da anne rahmine düştüm mü o yavru Rabbim analığı da yerleştiriyor gönlüne işte. şimdi ayşeme bakıp Allah'ıma hala şükrediyorum; zehrama ağlayıp hala hamdolsun diyorum; ama ayşeme bakıp zehram da böyle bıdır bıdır konuşur muydu demekten, acaba o da mı tıpkı ben olurdu yoksa onun saçları babasının ki gibi kıvır kıvır mı olurdu diye düşünmekten, ah yavrum ne de güzel olurdu demekten ayşeyle oynayıp kavga ettiğini hayal etmekten; ayşenin ona ablalık yaptığını onun da uslu uslu onu dinlediğini ve ona çok özendiğini düşünmekten kendimi alamıyorum. Biz onları hiç unutmayacağız ki. Unutamayacağız ki. Acım 31 gün olmasına rağmen hiç hafiflemedi, 31 günde öğrendiğim tek şey acıyla yaşamak. Acına rağmen yaşamak. Bebeğini bol bol kokla canım, o koku öyle çabuk geçiyor, öyle çabuk büyüyorlar ki... meleklerini de koklar gibi kokla çek içine dünyanın en güzel kokusunu, Rabbim ayırmasın sizi bir ömür. (Amin) eşimle onun yüzünden kavga ettik kaç sene eşimden ayrı yattım ilk defa yzüme bakmamıştı bende sinirimden yanına yanaşmamıştım ogün öylenmi ilkindimi bilmiyorum namaz kıldım dua ederken bri aglama ardı sorma rabbim ban sakat diyorlar dalga geçiyorlar şu paşa kulunun sesini duy ne olur deidm o seccadeyi yıkadı gözyaşlarım okadar diyim o ay ögrendimki bebegime hamile kalmışım allahım dünyalar benim oldu okadar tedaviye ragmen hamile kalmıştım evlere sıgmıyorudum sevincimden eşimle bri aglaşmamız vardır sorma ssknın özel doktoruna gittim herşeyi söyledi ilk oglumu kaybbettigimi vs dikilicek dediysemde senin çatın çok dar normal nasıl dogurdun dedi bana onun kalp atışlarını gördüm bebegimin cinsiyetini ögrenmeye gittigimde allahım oglum olsun dedim allahta muradımı verdi doktor erkek deyince içim içime sıgmadı sonra kanamalar umudum cennet kuşu oldu o akşam bri kan boşaldı benden acile gittik bana rahim kapalı istiraat et ebegin durucak deidler şükrettim allaha eşimle eve döndüm pazartesi kendi doktoruma gittim kanamayı deidm progestanı crinon jeli tekrar kullan dedi ekledim aydınbey dikilsin bu bebek gidicek vebalini kime vericen deidm rahim boyu iyi brişey olmaz diye beni geri yolladı eve salı kanam aarttı eşim eve geldi allahım tuvalete giridm bri bagırma koş bebegim gidiyor allahım yardm edin diye çıglık attım eşim geldi tuvalete ne oldu diye bacaklarımdan süzülen kanı görünce allahım bu ney deid koş bebegim hastaneye yetiştirielim umuudm gidicek deidm taksiyi aradık 2 yeri taksi yok ilk yeri tekrar aradı eşim nasıl aglıyor abi köpegin oluyum ne olur hanımım hamile kanaması var bir taksi allah rızası için dedi hemen taksiyi çevirmiş adam geliyor dedi koştuk aşagıya indik arabaya bindik nasıl bagırıyor abi çabuk hastaneye dedi eşim korna öttüre öttüre gittik elim karnımda oglum dayan annen seni kurtarıcak deidm nasıl aglıyorum acile gittik rahim 2 cm açılmış kese aşagıya inmiş dediler eşim doktoru aradı kuraban oluyum doktor parsı neys everiyim yeterki gel karıma bak dei gelmedi adi doktor sabaha kadar agladım umudum karnımda allahım nasıl tekmeler atıyor çok hareketli bri bebekti sabah doktor baktı ultrosonda bebek iyi deid sancılarım başlaıd allahımd iyorum bu agrı o agrı olmasın doktor geldi altan baktı bu bebek durmaz dedi deldi kesemi forş diye gitti suyum yavrumfazla beklemedi eşim kaynanam başımda bekledi allahımd eidm eşime bebek geliyor eşim aglıyor başımda yapma paşam dedi bri ıkınma deidm eşime annesine kıpırdıyormu ney yatajkta dogurudm kaynanamın elince bir selpak mendil çarşafı kaldırdı allahım canlı bu deid sonra filim koptu yetişin küvez yokmu dedim bagırıdm ben aglıyorum eşim aglıyor eşim beni bırakmaıd oda doktorlarla doldu yavrumun suyu gelmesi ragmen 1 saat geçmesine kabi atıyordu cennet kuyşum ben sensiz nerelere giderim gitme oglum allahım benim canımı ona ver o yaşasın deidm nasıl bagırıyorum kürtaja götürürken hasta bezinin arasındaydı umudum beni çatala yatırıcaklar deidm ne olur canını acıtmayım benden ayırıken allahım göbegini kestiler elimden hiç brişey gelmedi be arkadaşım oglum cennet gitti eltimle arasında 1-5 ay yok ogluyla efeyi her gördügümde kalbim daglanıyor canım acıyor sonra kızım ahamile kaldım 25 gün dayandı dikişim kız oldugunu ögrendigim hafta vefat etti kızıma bri baddaniye aldım severekten 25 gün dikiş atıldıktan sonra gene agrı eşime diyorum dogum sancısı yok diyor dikiş var ben 2 tane dogurdum bilmemi bu agrıyı dedim gittik kzımıda normal dogumla aldılar rahim 2 cm açılmış bebegin bacagı gelmiş dedi doktor ban doktro yaşamaz dicekti sakın ne olur deme dedim 2 oglumu görmedim amam ömürümü gördüm ömürlü olsun diye koydum ismini ömür olucaktı kızımın saçları simsiyahtı allahım cansız bedeni yatıyordu yemyeşiş örtünün üstünde ben artık doktor ver bri kere kokluyum öpüyüm bagrıma basıyım kızımı desemde vermedi ben odama bebegim morga buz gibi dolaba allahım deidm ben o üşümesind iye neler yapmadım yetmedim yetemeidm be kardeşim yavruma ne yeşil renge bakabiliyorum nede kar yagarsa seviyorum kar yagınca çok aglarım ilk oglumda kar vardı bedini topraa gömdüler karlar üstünde ne agladım üşür diye eve ölümü attılar evde tek kaldıgım bir anda bebegimin baddaniyesi önüme geldi sarıldım kokladım sanki ömürüm kokuyordu allahım ne acı dikişe ragmen durmamıştı bebegim hayttan sogudum alahım benimde bebegim ne zaman olucak deidm kardeşleirmin bebekrline annelik yaptım ne agırıma hgitti herkezin var benim yoktu sonra arda beyle tanıştım ogluma hamile kaldım 4 aylıkken bri kana 1 cm açıklık bebegim durduysa önce yaradan sonra dualarla sonra burdaki kızlarla çok dua ettiler allah razı olsun ben düştüm onlar kaldırıdlar beni asla yanlız bıraklmadılar sonra 7 aya girerken arda bey suyun azalmış deid 1 hafta nts baglı karnıma hep yattım sırt üstü bebegime 90 gün yattım altımdan aldılar yatası koymuyorda adama stresi koyuyor be kardeşim sonra muhammedim dogdu onu ilk gördügümde yogum bakımda hortumlara baglanmış heryerinde kablolar vardı işte ozaman bende onu görünce kıyamet koptu cennet kuşum 53 gün yogun bakımda kaldı hergün gittim okadar yolu teptim yürüme mesefesi 15 dakikadan fazla eve gelince halim kalmıyordu sırtım bri yatak görmedi geceleri sütümü sagdım oglum aç kalmasın diye yogun bakıma gidince bebegimi 32 gün sonra kucagıma aldım şimdi uyku düzenim yok bebegim uyumuyor varsın uyumasın gocunmam süüm az gelmiyor diye üzülüyorum inan o acıkınca onu doyuruyorum kendimi degil annalik buymuş tam oturucam yemege oglum uyanıyor aglıyor eşim garibim tek yiyor yemegi sonra ben uyku yok düzenim yok bebegim geldi geleli uykuyu şöyle kana kana yatmadım lsun canı içinde olsunda 3 saate bri doyuruyorum elimden geldigim kadar emzirmeye çalışıyorum o büyüdü teyzesi amam benim halem küçük adamım o rabbim evlatlarımız aömür versin qallahım esirgesin işşalah evlatlarımızı herke zdiyordu bebegini kucagın aal unutursund iyorlardı amam yanıldılar ateşi dahada korlaşıyor ogluma giydirdigim kıyafetler severektenömürüme umuduma aldıgım kıyafetler kime nasıl oldu deidm eşime inan param olsaydı giydirmezdim o kıyafetleri içim acıdı giydirince ömürüme aldıgım baddaniyeyi hemşirelere verdim eşimin kucagında resmi var onu öye bebek içinde görünce ne aglaıdm eşimde anladı yapma paşa desede olmuyor be kardeşim 3 bebegim öldü allah var hepsine çok agladım amam 2 bebegim umudum beni benden aldı gitti okadar diyim şimdi herley eltimin ogluyla gidicek sünneti askerligi vs allahım acımı dindirisn işşallah allahım küçük adamıma ömür versin diyorum eger doktor hatsı varsa rabbim öteki tarafta versin hakkımı arda beye ne kadar dua etsem az inan o benim koruyucu melegim oglanı istedi yanına götürücem işşallah çok istiyor resimelrini çekicem işşallah bakalım o gün gelsin arda beye gidicekler hiç kaçırmasınd erim 14 randevuyu deidm yeşim hanım ageri dönmedi ne yaptı acaba
Kizlaar rabbime binlerce sukur bugun 28. Hafta olduk...insallah 38 oldum dedigim zamanlarda gelecek...ilk defa umut doldu icim...
Bu arada kendimi yeni gelen arkadaslara kisaca anlatiyim ilk hamileligim ikizdi 20 haftada evde suyum gelerek kaybettim.daha sonra ikinci bebegimi surekli calisarak 24.haftada normal dogum yaptim ve maalesef 15 gun yasadi ve kaybettim...ucuncu hamileligimde sana dikis atilmali denildi ve 12 haftada serklaj atildi ve surekli yatak istiraati sadece wcye kalktim..maalesefki 27 haftada kasilmalrim durmayinca dogum yaptim vekizim1 ay yasadi ve onuda kaybettim..
Daha sonra doc.dr arda lembet ve doc.dr cem demirel bana hamilelik oncesi abdominal serklaj yaptilar ve sukur suan 28haftamdayim..insallah enaz 38e kadar duracakbebisim benle..
Bu arada merry tatli kankisim benim muhtemel dogum tarihim 25 nisan...duzeltebilirmisin...birde benim takibimi artik maddi ve manevi sebeblerden dolayi arda hoca degilde prof dr.ozgur deren yapiyor bunuda eklersen sevinirim kankisimmm bennim..cook opuyorum herkesi..
rabbim 40 hafytaları gösteiri işşalah sutanem canım
adını umud koymuştum 7 sene sonra geldiydi melegim 7 sene sonra tedavi oldum hamile kalamaıştım allah işte okadar agırıma gittiki eltim benle dalga geçmişti bebegim var diye 2 hamileyim diye ne dalga amaeşimle onun yüzünden kavga ettik kaç sene eşimden ayrı yattım ilk defa yzüme bakmamıştı bende sinirimden yanına yanaşmamıştım ogün öylenmi ilkindimi bilmiyorum namaz kıldım dua ederken bri aglama ardı sorma rabbim ban sakat diyorlar dalga geçiyorlar şu paşa kulunun sesini duy ne olur deidm o seccadeyi yıkadı gözyaşlarım okadar diyim o ay ögrendimki bebegime hamile kalmışım allahım dünyalar benim oldu okadar tedaviye ragmen hamile kalmıştım evlere sıgmıyorudum sevincimden eşimle bri aglaşmamız vardır sorma ssknın özel doktoruna gittim herşeyi söyledi ilk oglumu kaybbettigimi vs dikilicek dediysemde senin çatın çok dar normal nasıl dogurdun dedi bana onun kalp atışlarını gördüm bebegimin cinsiyetini ögrenmeye gittigimde allahım oglum olsun dedim allahta muradımı verdi doktor erkek deyince içim içime sıgmadı sonra kanamalar umudum cennet kuşu oldu o akşam bri kan boşaldı benden acile gittik bana rahim kapalı istiraat et ebegin durucak deidler şükrettim allaha eşimle eve döndüm pazartesi kendi doktoruma gittim kanamayı deidm progestanı crinon jeli tekrar kullan dedi ekledim aydınbey dikilsin bu bebek gidicek vebalini kime vericen deidm rahim boyu iyi brişey olmaz diye beni geri yolladı eve salı kanam aarttı eşim eve geldi allahım tuvalete giridm bri bagırma koş bebegim gidiyor allahım yardm edin diye çıglık attım eşim geldi tuvalete ne oldu diye bacaklarımdan süzülen kanı görünce allahım bu ney deid koş bebegim hastaneye yetiştirielim umuudm gidicek deidm taksiyi aradık 2 yeri taksi yok ilk yeri tekrar aradı eşim nasıl aglıyor abi köpegin oluyum ne olur hanımım hamile kanaması var bir taksi allah rızası için dedi hemen taksiyi çevirmiş adam geliyor dedi koştuk aşagıya indik arabaya bindik nasıl bagırıyor abi çabuk hastaneye dedi eşim korna öttüre öttüre gittik elim karnımda oglum dayan annen seni kurtarıcak deidm nasıl aglıyorum acile gittik rahim 2 cm açılmış kese aşagıya inmiş dediler eşim doktoru aradı kuraban oluyum doktor parsı neys everiyim yeterki gel karıma bak dei gelmedi adi doktor sabaha kadar agladım umudum karnımda allahım nasıl tekmeler atıyor çok hareketli bri bebekti sabah doktor baktı ultrosonda bebek iyi deid sancılarım başlaıd allahımd iyorum bu agrı o agrı olmasın doktor geldi altan baktı bu bebek durmaz dedi deldi kesemi forş diye gitti suyum yavrumfazla beklemedi eşim kaynanam başımda bekledi allahımd eidm eşime bebek geliyor eşim aglıyor başımda yapma paşam dedi bri ıkınma deidm eşime annesine kıpırdıyormu ney yatajkta dogurudm kaynanamın elince bir selpak mendil çarşafı kaldırdı allahım canlı bu deid sonra filim koptu yetişin küvez yokmu dedim bagırıdm ben aglıyorum eşim aglıyor eşim beni bırakmaıd oda doktorlarla doldu yavrumun suyu gelmesi ragmen 1 saat geçmesine kabi atıyordu cennet kuyşum ben sensiz nerelere giderim gitme oglum allahım benim canımı ona ver o yaşasın deidm nasıl bagırıyorum kürtaja götürürken hasta bezinin arasındaydı umudum beni çatala yatırıcaklar deidm ne olur canını acıtmayım benden ayırıken allahım göbegini kestiler elimden hiç brişey gelmedi be arkadaşım oglum cennet gitti eltimle arasında 1-5 ay yok ogluyla efeyi her gördügümde kalbim daglanıyor canım acıyor sonra kızım ahamile kaldım 25 gün dayandı dikişim kız oldugunu ögrendigim hafta vefat etti kızıma bri baddaniye aldım severekten 25 gün dikiş atıldıktan sonra gene agrı eşime diyorum dogum sancısı yok diyor dikiş var ben 2 tane dogurdum bilmemi bu agrıyı dedim gittik kzımıda normal dogumla aldılar rahim 2 cm açılmış bebegin bacagı gelmiş dedi doktor ban doktro yaşamaz dicekti sakın ne olur deme dedim 2 oglumu görmedim amam ömürümü gördüm ömürlü olsun diye koydum ismini ömür olucaktı kızımın saçları simsiyahtı allahım cansız bedeni yatıyordu yemyeşiş örtünün üstünde ben artık doktor ver bri kere kokluyum öpüyüm bagrıma basıyım kızımı desemde vermedi ben odama bebegim morga buz gibi dolaba allahım deidm ben o üşümesind iye neler yapmadım yetmedim yetemeidm be kardeşim yavruma ne yeşil renge bakabiliyorum nede kar yagarsa seviyorum kar yagınca çok aglarım ilk oglumda kar vardı bedini topraa gömdüler karlar üstünde ne agladım üşür diye eve ölümü attılar evde tek kaldıgım bir anda bebegimin baddaniyesi önüme geldi sarıldım kokladım sanki ömürüm kokuyordu allahım ne acı dikişe ragmen durmamıştı bebegim hayttan sogudum alahım benimde bebegim ne zaman olucak deidm kardeşleirmin bebekrline annelik yaptım ne agırıma hgitti herkezin var benim yoktu sonra arda beyle tanıştım ogluma hamile kaldım 4 aylıkken bri kana 1 cm açıklık bebegim durduysa önce yaradan sonra dualarla sonra burdaki kızlarla çok dua ettiler allah razı olsun ben düştüm onlar kaldırıdlar beni asla yanlız bıraklmadılar sonra 7 aya girerken arda bey suyun azalmış deid 1 hafta nts baglı karnıma hep yattım sırt üstü bebegime 90 gün yattım altımdan aldılar yatası koymuyorda adama stresi koyuyor be kardeşim sonra muhammedim dogdu onu ilk gördügümde yogum bakımda hortumlara baglanmış heryerinde kablolar vardı işte ozaman bende onu görünce kıyamet koptu cennet kuşum 53 gün yogun bakımda kaldı hergün gittim okadar yolu teptim yürüme mesefesi 15 dakikadan fazla eve gelince halim kalmıyordu sırtım bri yatak görmedi geceleri sütümü sagdım oglum aç kalmasın diye yogun bakıma gidince bebegimi 32 gün sonra kucagıma aldım şimdi uyku düzenim yok bebegim uyumuyor varsın uyumasın gocunmam süüm az gelmiyor diye üzülüyorum inan o acıkınca onu doyuruyorum kendimi degil annalik buymuş tam oturucam yemege oglum uyanıyor aglıyor eşim garibim tek yiyor yemegi sonra ben uyku yok düzenim yok bebegim geldi geleli uykuyu şöyle kana kana yatmadım lsun canı içinde olsunda 3 saate bri doyuruyorum elimden geldigim kadar emzirmeye çalışıyorum o büyüdü teyzesi amam benim halem küçük adamım o rabbim evlatlarımız aömür versin qallahım esirgesin işşalah evlatlarımızı herke zdiyordu bebegini kucagın aal unutursund iyorlardı amam yanıldılar ateşi dahada korlaşıyor ogluma giydirdigim kıyafetler severektenömürüme umuduma aldıgım kıyafetler kime nasıl oldu deidm eşime inan param olsaydı giydirmezdim o kıyafetleri içim acıdı giydirince ömürüme aldıgım baddaniyeyi hemşirelere verdim eşimin kucagında resmi var onu öye bebek içinde görünce ne aglaıdm eşimde anladı yapma paşa desede olmuyor be kardeşim 3 bebegim öldü allah var hepsine çok agladım amam 2 bebegim umudum beni benden aldı gitti okadar diyim şimdi herley eltimin ogluyla gidicek sünneti askerligi vs allahım acımı dindirisn işşallah allahım küçük adamıma ömür versin diyorum eger doktor hatsı varsa rabbim öteki tarafta versin hakkımı arda beye ne kadar dua etsem az inan o benim koruyucu melegim oglanı istedi yanına götürücem işşallah çok istiyor resimelrini çekicem işşallah bakalım o gün gelsin arda beye gidicekler hiç kaçırmasınd erim 14 randevuyu deidm yeşim hanım ageri dönmedi ne yaptı acaba
rabbim 40 hafytaları gösteiri işşalah sutanem canım
Bır kez daha hem ıcım yandı hem de gıpta ettım sana sen ne guclu ne muhtesem bır kadınsın umudunu kaybetmıssın ama umudunu kaybetmemıssın omurunu yıtırmıssın ama ınadına yasamıssın sukur Rabbıme kı o da sana yenı bır omur yenı bır umut bagıslamıs aynı bıcagı uc yerınden yemıssın benım sızımı dusununce senınkını anlıyor anladıgımı sanıyor ve cok uzuluyorumama onlar orada guzel guzel oynayıp annelerını beklıyorlar ve ne mutlu onlara kı senın gıbı muhtesem bı annelerı var ne mutlu ogluna kı tam 3 tane melek kardeslerı var, Rabbım sevdıgı kuluna dert verır bılırsın mutlulukla mesgul olup onu unutmasın dıye seccadelerı ıslatan gozyasların yuregındekı yangına da su olsun evladın oyle hayırlı olsun kı sen bundan sonra hep gul yalnız mutluluktan agla ınsallah!
progestanı ve istirahati, enfeksiyon testleri ihmal etme canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?