Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cnm ankaradayım Dr Tolga Ecemiş rutin kontrolde karnımdan bakarken rahim açıklığını fark etti sonra muayene etti acil dikiş dedi çok memnunum kendisinden Allah razı olsun böyle doktorlardan

Cnm ankaradayım Dr Tolga Ecemiş rutin kontrolde karnımdan bakarken rahim açıklığını fark etti sonra muayene etti acil dikiş dedi çok memnunum kendisinden Allah razı olsun böyle doktorlardan

Herkese merhaba, buraya yeni uye oldum. Gecen mart ayinda 16 haftalik bebegimi kaybettim. Hersey cok iyi gidiyodu hicbir sorunum olmamisti. Ilk gun cok hafif kramplar basladi regl krampi gibi ve o gece lekelenmem oldu. Ertesi gun aksam ustu kramplarim siklasti ve kanamam basladi. Hemen hastaneye gittik uc dort saat icinde bebegimi dogurdum. Dogum sancili ve agrili gerceklesti, birde cok kanamam oldu. Bebegimin dogdugunda yasayip yasamadigi bilmiyoruz. Doktorum ray supheleniyo ve bana hamileligimin 12. Haftasi dikis atmak istiyo garantiye almak icin. Ben boyle bir sorunum oldugundan emin olmadan dikis atmaya karsiyim, yani bilmek isterim gercekten boyle bir sorunum var mi? Benim sorum kayip yasayan arkadaslarin nasil deneyimi oldu? Benim gibi agrili ve kanamali dogum yapan var mi ray yuzunden? Yada 16 haftada hamileligini kaybeden?

Canim sorunun ray olup olmadigi ancak sonraki hamileliginde ortaya cikar. Ayni haftalarda rahim agzin 2.5 m in altina duserse ray var demektir. Haftan kucuk oldugu icin pihtilasma testlerini yaptirmalisin. Bende ikizlerimi gecen martta kaybettim, benimkiler 24 haftalikti. Suana kadar pihtilasma ve dna bozukluguyla ilgili testleri yaptirdim. Sirada rahim filmim var. Insallah yasadigin yerde uni. Hastanesi vardir, oraya gidersen yaptirirlar. Yoksa ozelde cok pahali. Normalde o kadar kucuk haftada pek agri olmaz, sebebi iltihap veya rahim bozuklugu da olabilir. Iyi bir perinatologla devam etmelisin. Rabbim bir daha yasatmasin insallah

Bende ilk bebgimi 16 haftalikken kaybettim bı gece karın agrisiyla uyandım regli gibi 1 damla kan geldi önemsemedim sabah karın ağrılarım devam etti ama nadiden regli gibi sonra kanamm başladı önce azar azar hemen doktora gittim doktor üstten baktı bisey yok diye eve gönderdi evde kramplar başladı kanamam çoğaldı birden içimden bisey boşaldı sanırım suydu o an idrak edemedim 2 dk sonrada bebeğim çıktı dışarı,doktorum hikayeme göre r.a.y dedi sonra gittiğim iki doktorda ray dedi zaten ikinci gittiğim doktor 12. Haftalık hamileydim muayene edelim dedi bende ölçüm uzun çıksa dikiş atmiyacakmisiniz diye sordum,hayır atarım senin hikayen bunu zaten destekliyor demişti ölçüm 2.9 çıktı dahada kısalır dedi diksi attı dikişden sonra 2 cm e kadar kisaldigni biliyorum dahada kisaldiysa haberim yok çünkü bı daha korkudan sormadım,bu hamileliğimde de 12. Haftada 2 cm çıktı yine dikiş atıldı suan 3 kusurdu ama unuttum bence ihmale gelmez ben ikinci hamileliğimde devlet hastanesinede gittim 3 farklı doktora göründüm 3 de 2-3 tane kaybın olmadan bu teşhis konulamaz dedi,yani cok saçma bunu anlamak icin niye bidaha kayıp yasiyalim

Benim ilk serklajimda iki hafta süren kanam ve ağrım oldu doktorum normal demişti cok şükür vaktinde doğururum,ikinci serklajimda 4-5 gun lekelenmen oldu ağrı hiç olmadı ama iki dokyorunda kullandig teknik farklıydı ilki daha yukardan atmıştı dikişi,burda ikiz doğuran bı arkadas vardı serklajli oda senin gibi kanam var yazmıştı O da vaktinde doğurdu doktorun normal diyorsa normaldir ama sen Yinede her kanamada ara doktorunu,serklaj sonrası istirahat etmen gerekiyor hijyene dikkat et enfeksiyon kapmasın dikişler her gün kullandığın. Wc çamaşır suyu doktur,sık sık çamaşır değiştir wc de taharet suyunu sürmeli kullan yarım litre şişeye 4-5 damla elma sirmesi yeterli fazlası yakar dikkat et buda cogu arkadasımız sirkeli su kullanıyor ilaçlarını ihmal etme proloton kullaniormusun o da önemli biz her hafta proloton vurudruyoruz kazılmalarını engelliyor doktorun vermediysede iste bence şimdilik bunlar geldi aklıma

Cevabin icin cok tesekkur ederim. Dedigin testler yapildi, rahmimde sorun yok ama maalesef MTHFR cikti, onun icinde heparin verdi doktorum ptesi baslicam. Su an 7 haftalik hamileyim, hersey olmasi gibi dedi doktor ama kalp atisini daha duymadik o yuzden biraz endiseliyim, onuda duyarsam rahatliycam.

Sizin hikayeniz benimkine cok benziyor, yalnizca benim dogumum birkac saat surmustu. Olculerinizden bahsetmissiniz 2.9 kisamiydi normalde olmasi gereken nedir? Birde dikisten sonra bebeginizi kac haftalik dogurdunuz? Yatmaniz gerektimi hic yoksa normal hayatiniza devam mi ettiniz? Simdiden cok tesekkur ederim...

Kizlar cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum. Allah razi olsun. Dun gece acil doktora gittim bir gece orda yatirdilar. Parca parca pihti seklinde kanamam oldu. Dikisten
Oncede birkac kere yoğun kanamam oldu. Benim bebeklerden biri cok asagida. Kanmalardan ötürü rahim ağzı daha once 3.5 tu 2.5 cm dustu doktor acil dikis atmıştı pazartesi. Dunku kanama dikisle ilgili degilmis icerde bir turlu gecmeyen kanama bolgesi yine yogun kanama yapti. Su anda cok halsizim, soylemesi ayip kabizda oldum. 13. Haftama girdim. Demir hapi daha vermedi doktor ama ben cok halsizim. Kabizlik içinde magnezum calcine diye bisey verdi. Ama daha fayda etmedi sabah 11 de icmistim ( kanamam dünkü gibi olmasada azda olsa devam ediyor.

maşallah darısı başıma. o testler chnb iyi bilir bizde, zaten doktorun gerekli ilacı vermiş. gec döllenmedir, 2 haftaya kadar kalp atışı duyulur inşallah. gelişmelerden haberdar et bizleri, cpr ve idrar tahlillerini aksatma ne olur. iyi haberlerini bekliyorum.

Allah böyle iyi dr lerin sayısını artırsın inşallah...

Benim 25 haftalık bir, 2 tane de 8 haftalık kaybım var. 25 haftalık olanda 24 artı 3 te adet gibi kanama oldu hastanede 2 gün yattım durunca çıktım. Ama çıktığım günün gecesi wc ye kalktım foş diye suyum boşaldı. Hastaneye yattım 2 gün sonra adet gibi hafifi ağrım oldu hemşireye dedim dr demiş ebe baksın vajinal. Bakıldı 7 cm açılma olmuş dr geldi 2-3 ıkınmada bebeğim doğdu 25 haftalık( Ağrım pek olmadı doğarken de dr ıkın deme se ıkınma hissim de oluşmamıştı. Senin haftalarına yakın Regrete var arada yazıyor o da... Dr nin tecrübesi var mı bunu öğrenmeye çalış. Tecrübe de dikiş başarısında çok etkili...

Bana iyi gelmişti magnezi calcine face gurubuna da yazıyor musun mustafa bey mi yaptı serklajını o arkadaş isen yazışmıştık facede... Demir de kabızlık yapar...Belki ondan vermemiştir...

Homozigot mu heterozigot mu mthfr ler. Bazı dr ler mthfr leri önemsemiyor bazıları önemsiyor. Ama yine de bence iğne kullan kan sulandırıcı...

2.gebeliiğinde bebeğin kaç haftalık dpğdu simdi kaç haftadasın ?cnm

canım ondanbende kullandım işe yarıyor aslında ya gece yatmadam 3 kayısıyı sıcak suya koy iyice yumuşasın suyuyla ye bak bakalım kabızlık kalıyormu bride ya elma ya armud ye aç karnında birde demir ilacı kabız ediyor biline

benımde rahım agzı yetmezlıgım vardı 2,1cm rahım boyu. 16 haftada 3 cm acılmam oldu. serkjla ve 3 cm acıklıkla 34 haftaya geldim ve suan kızım 10 aylık. serklaj yapılan arkadaslar sakın stres yapmayın . umut olsun diye yazdım.

Evet canim facede de yaziyorum. Mustafa bey yapti serklajimi. Bir kactane face grubum var. Sen kimsin merak ettim :)

Sanırım serklaj gününde yazıştık azıcık. Tüp kardeşler adı gurubun.

Tamam canim hatirladim. Kabul edersen facede eklemek istiyorum seni. Bilgilerinden yararlanmak isterim.

Sinem8484
Canim yanlis hatirlamiyosam senin 2012 de dogan premature ikizlerin vardi miniciklerdi dualarla allahin izniyle hayata tutunmuslardi..
Kocaman olmuslardir simdi insallah hersey yolundadir..
Bende o dönemin serklajli annelerindendim..

2.gebeliiğinde bebeğin kaç haftalık dpğdu simdi kaç haftadasın ?cnm
37+4 de planlı sezaryanla doğurdum şimdi 20. Haftadayim

Özet geçtim ama kısa sürmedi ben dogum sürecini evde geçirdim cok canım yandı sonrasında oldugum kürtajda cabası sırf bu yüzden normal dogum istemedim, normal 4-5 cm olurmuş ölçü 2.5 altı riskli diye biliyorum,ikinci gebeliğimde yattım ama bunda hiç yatamiyorum

Cok tesekkurler cevabin icin, bizim durumumuz hemen hemen ayni o zaman. Ben su an 7. haftamdayim daha bir olcum yapilmadi. Merak icindeyim acaba durumum nedir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…