Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bir de şunu sormak istiyorum,nidilat kullananlar da var ve daha etkili bir ilaç olduğu söyleniyor.Ancak benim tansiyonum 9-5 kullanınca daha da düşer mi?Çünkü gerçekte tansiyon düşürücüymüş.Ama etkili olduysa ne olursa olsun kullanmayı düşünüyorum.Yeter ki bebeğiim iyi olsun.Dikişi olmayan arkadaşlarım hangi ilaçları kullandınız?

sagol canim.allah razi olsun enfeksiyon bir ay once idrar yollarinda vardi onunda antibiyotihini kullandim.baska.bildigim.bi enfeksiyon.yokdu.riskli gebelik doktorlari ayri mi.oluyor inan ne yapacagimi bilmiyorum.kafam cok karisik bu arada lohusaligim.biteli 10 gun oldu ve dunden beri cok az kahverengi lekelenmelerim.var acaba hamilr olabilri miyim lohusalugim 28 gun surdu ve biteli 10 gun oldu dun birde baktim lekelenme ne yapacagimi bilmiyorum

canım benim 2 aydır rahim boyum 2.33.benim 3 düşüğüm olduğu için bunda anca dikiş atıldı.bu hamileliğimin 11 haftasında rahim boyum 3.33 tü iki hafta sonra ölçüldü 2.8 düştü ve dikiş atıldı.20 haftada ölçüldüğünde 2.3 düştü ama dahada kısalmadı.tabi ben dikişten bu yana yatıyorum.yorulmanın etkisi çok var bence canım doktorlar heyet yazmaya pek yanaşmıyorlar ısrar et ben öyle yaptım bana 20 haftada heyet yazması gerekliydi çalışamazmısın yorucumu işin falan dedi ben öncekilerde zaten 20 haftaya geldim benim için bundan sonrası önemli kafam rahat etmez hergün biyerim ağrır dedim ısrar ettim yazdı.hem sende hunileşme ve kısalma var nasıl der çalış diye.canım sen heyetini al yazmazsa başka dr git al wc harici kalkmadan yat rahim boyun kısalmayacak görürsün.yatmanın çok fydası var burda bi çok arkadaş yatarak sona geldiler.doktorun ilaçları iyi başlatmış demekki bu konuda bilgili .canım benimde göğsümden sarı akıntı geliyor 2 aydır falan dr sordum normal dedi genelde son aylarda gelirmiş ama bazı hamilelerde erkende gelebiliyormuş erken doğum belirtisi değil korkma dedi.hangi sehirdesin.heyeti özel hastaneler daha kolay verebiliyor.kendi dr ısrar et rapor versin vermezse başka dr dene ama nolursun kendini yorma yat Allahın izniyle bişey olmayacak.moralde çok önemli benim dr hep moralin iyi olsun kötü düşünme kötüyü getirir diyor.raporunu al yat kafan rahatlar

Yorgunluklada cok ilgisi var ben bebgimi kaybettiğim hafta cok yogundur gördüm kendimi doktora söylediğimde etkisi olabilir dedi sıkı istirahat et nasıl rapor vermez anlamıyorum ısrar et iste,28 haftaya geldimi biraz daha rahatlarsınız bebek kendini kurtarmış oluyor,ama ciğer geliştirici iğneni yaptirmayida ihmal etme

Kızlar merhaba inşlh herkes iyidir nihayet DR ARDA beyle görüştük muayene etti simir ve kültür örneği aldı sonuçlarını henüz öğrenemedik muayenede bir sorun çıkmadı rahim filmi çektirdik ondada bir sıkıntı çıkmadı hayırlısıyla.Hamile kalınca dikeriz dedi İstanbul maceramız beş gün sürdü gelmişkende biraz gezelim dedik paralar suyunu çekti:95::95:eşim özel sağlık sigortası yapmak şart diyor yaptıran arkadaşlar hangisi daha iyi ve avantajlarını söylerseniz çok sevinirim yoksa çok pahalı işimden dolayı eskisi gibi fırsatım olmuyor arada bakabiliyorum kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş bu iş ilaç gibi geldi bir dr gitmesi 1500 tl gitti dahasını ALLAH biliyor herkese kucak dolusu sevgiler

çoktandır takip edemedim yeni gelenler olmuş hoşgeldiniz..
26. haftamdayım çok zor günler geçirdim şimdi yeni yeni rahatladım .14. haftamda serklajım yapıldı.gebeliğimin ilk günlerinden beri yatıyorum hep evdeyim .
ayrıca clexan kullanıyorum ALLAH herkesin gönlünün muradını versin

Muzzy hosgeldin. Rahim boyu evet yorulma ile Kısalır gebelik ilerledikçe Kısalır ya da doğuştan kısadır. Hunilesme varsa hic kalkmadan yat. Heyet raporunu da ne yap ne et al. Nidilat progestan ve magnezyum kullan.

Daha önce yazmışımdır belki kızlar demiş bence de yatman lazım rapor alman lazım hem dikiş yok hem de artık bebek hızla büyüyecek daha da kısalabilir.

Nidilatı benim dr m kullandırmıyor hatta serumda hastanede verilmediği sürece işe yaramaz diyordu ben senin bu haftalarında magnezi pozitve kullandım kasılma için. Hiç nidilat prepar kullanmadım. Kullananlar da oldu kızlardan.

Ben de 14 sene Edirnede yaşadım. İlk düşüğümü Trakya tıpta yapmıştım ben de memnun kalmıştım oradan ama yıl 2003 tü. Çok eskiden yani. Füsun hanımı da biliyorum düşükten sonra muayene etmişti. Hatta düşmüş boşuna kürtaj olamayayım diye o uzunca aletle epey oynatmıştı içimde parça kalmasın diye. Sonraki gebelikte Aydın Kayaya gitmiştim.

Evet ayrı perinatolog olarak geçiyor. 10 gün oldu diyorsun lohusalık biteli. Hemen hamile kalınır mı bilemiyorum test yaptır kanda istersen ama bence düzensizlik oluyor başta...Biraz daha sürerse dr ye git hormonal kist filan olabilir...

Selma canım bu aralar hafızam tekliyor senin kaybın ne zaman olmuştu unuttum kaç haftalıktı genelde Arda bey takip kısaldığında serklaj taraftarıdır neye göre serklaj kararı verdi?

Gezmek iyi olmuş hangi ildeydin sen?

Genelde 1 yıl en az 6 ay bekleme süreleri var sigortaların Allianzın 6 ay.

Bu arada bir arkadaşa mesaj gelmiş Acıbadem sigorta ile memorial anlaşma yapmış.

Muzzy hosgeldin. Rahim boyu evet yorulma ile Kısalır gebelik ilerledikçe Kısalır ya da doğuştan kısadır. Hunilesme varsa hic kalkmadan yat. Heyet raporunu da ne yap ne et al. Nidilat progestan ve magnezyum kullan.

Hoşbulduk canım.İnşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.Dün ağrım nedeniyle acile gittim.Orada bir kadın vardı,doğurmayacağım diye bağırıyordu.Bizde ise doğum korkusu falan kalmadı.İnsan sadece günlerin hatta saatlerin geçmesini bekliyor.Heralde bebeğim 37. haftaya gelirse güle oynaya doğuma gideceğim.Allahım hepimizin yanında olsun

ben özel bir sefer gittim ama aynı durumda olan arakdası hemen doguma aldılar. sadece kanması oldu ve 1cm acıklıkla 20 haftada doguma aldılar. ben fakultekı doktorumdan cok memnunum asisatına varana kadar ellerınden gelenı yaptılar.. bazı arkadaslar nasıl farkedıldı erkenden dıye soruyor ama hemen anladılar usg ıle baktılar ustelık. hatta bana bıle gösterdı bak bu rahım boyun falan dıye. özele giden arkadaslar dıkkat etsınler bu konuya cunku bellı oluyor rahım kısalıgı kımı tanıdıysam ılk bebeklerınde bellıydı .ilk defa duydum ben ılk dusuk olmadan bellı olmaz denıldıgını..

Arkadaşlar ben yarın doğuruyorum bu sabah suyum geldi daha 30 haftam yeni bitti dua edin dîkişten korkarken suyum geldi😞

canım Allah yardımcınız olsun bebişler sağlıcakla kuvezde gününü tamamlar inşallah.akıntın enfeksiyonununmu oldu ondanmı suyun geldi acaba.hayırlı haberlerini bekliyorum bizi merakta bırakma

Arkadaşlar ben yarın doğuruyorum bu sabah suyum geldi daha 30 haftam yeni bitti dua edin dîkişten korkarken suyum geldi😞

sağ salim çıkacaklar canım endişelenme bak kk da 26 artı 3 ikizlerimiz var maşallah kocaman oldular hayırlı olsun...

benim çok oldu 2003 te kalmıştım orada 1. düşüğümü yaptığımda çok ağlıyorum diye psikolog getirmişlerdi. ben de beğenmiştim sistemi Gülşah hanım sezer bey vardı asistandı şimdi oradalar mı bilmem. cenk bey vardı doç ti galiba... 2011 de hatayda fakültede düşük yaptım asistan dedi ne ağlayıp duruyorsun alt tarafı düşük yaptın. boğasım geldi adamı. dedim doğu neden gelişmiyor belli bana edirnede fakültede psikolog getirdiler sen ne diyorsun... keşke şikayet etseydim.

Merhaba canlar
Ay bu Kk yine beni hasta etti. Bir haftadır yazıyorum hop atıyor. Hadi tekrar başa yaz. Şu yazıyı bile beş dak da yazabildim.
Yeni gelen arkadaşlara cevapta yazamıyorum hop atıyor alıntı alıp uzun yazınca.

canım Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..bende 15 gun once 34-3 de su sızması sonucu dogum yaptım..bebeğim 9 gün kuvozde kaldı ve şuan yanımda..inşallah doğumun iyi olmuştur..bizi haberdar et ltfn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…