Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Slm kızlar..sitede sanırım biraz karamsarlıklar on plana çıkmış..ben 21-6 da perinatolog da ayrıntılı ultrasonda oğrendim rahim agzının 1.4 cm oldugunu..evet cok ama cok kısaydı..doktoruma gelince raporu gosterdim ve raporda yazan 1.4 cm ve hunılesme mevcut..vajınal muayenede su kesesı gorunuyorsa serklaj gorunmuyorsa progesteron tedavısı yazıyordu..doktorum serklajın da risklerinin oldugunu(su kesesının delinmesi..enfeksıyon) soyledı ve ben 21. haftadan itibaren progestan tedavisine başladım..bu aradada rapor verdeiler surekli..evde yattım..2 defada proluton iğne oldum..şükürler olsunki 28. haftaya kadar gelmiştik..tam bu haftalarda NST de sancılar çıkmaya başladı..artık nidilat a da başlamıştık ve 2 satte 1 alıodum..her hafta pazartesileride hastahanede serum ve endol fitil kullandım..34.haftada muayene için gittim hastahaneye..ilk defa sancı çıkmadı ve serum olmadan eve geldik..derken akşamı saat 17.00 de su sızıntısı olmustu..eşimi aradım ve acilen hastahaneye gittik..doktorum çıkmıştı ve geri dondu..hemen sezeryana girdim.epidural sezeryan ile ZEYNEP DURU m dünyaya geldi 24 ocakta..kızımı hemen kuvoz e aldılar..9 gun kaldı bebeğim orada ve 7 gunden beride evımızde kızım..
Kızlar ben bu serviks boyuyla(1.4 cm) ve serklajsız 34. haftaya geldiysem karamsarlığa kapılmamak gerekliymiş..Allah ım yar ve yardımcımız olsun..

Bebeği olan arkadaşlar gözünüz aydın güle güle büyütün inşlh.CNBN arkadaşım yardımın için teşekkürler dr muayene etti ve bir sıkıntı olmadığını hamile olunca ölçüp dikilmesi gerekirse dikeriz dedi.Yalnız çok uzak bize en yakın İZMİRDEN DR gerekiyor sürekli dr kontürelinde olacağımız için yolculuk olmaması lazım.Ben doğum yapalı 6 ay oldu ama daha erken önümüzde oğlanın sünneti var bir yandan sünnet bir yandan dr yandık valla:84::84:Biz ÜSKÜDAR tarafındaydık denize ve kız kulesine yakın bu sigorta 6 ay çok kısa bir süre değilmi :99:

Arkadaşlar ben taburcu oldum kızlar 1580-1320 gr doğdular malesef kızlarım benimle değil onları orada bırakıp geldim bu benim için hiç kolay olmadı tabi en az bir ay kalıcaklar genel sağlık durumları iyi çok şükür ama yinede ilk bir hafta risk devam ediyormuş nolur dua edin çok küçükler teyzeleri prematüre şapkanın yarısını doldurmuş kafaları Rabbim e emanetler artık

Maşallah canım kızına çok şükür zorlukla da olsa tamamlandı sonu güzel oldu maşallah...

Rica ederim. Ben hikayeleri karıştırıyorum senin oğlun mu vardı 2. hamilleliğin miydi 2. bebeğini kaybettin kaçta inan unutmuşum. Benim de 38 de doğum yaptığım oğlum vardı onda 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu. İzmirden İstanbula sık gelmek zorlar tabi. İnşallah İzmirde iyi bir dr bulursun...

Allah yardımcınız olsun yaz buraya bebkleri merak ederiz. İnşallah iyi olacak dualarımız kızlarınla...

Sigortadan sigortaya değişiyor. Allianzın hamile kalmama süresi 6 ay çoğunun 1 sene. Acıbadem sanırım memorialle anlaşma yapmış bir arkadaş dedi kim dedi onu da unuttum... 6 ay iyi canım kayıp yaşayınca insan hemen hamilelik istiyor... 6 ay beklemek bile zor geliyor herkese...

canım öncelikle allah analı babalı büyütsün sonra aramıza hoş geldin diyorum benimde oglum 28-6 dogdu elhamdurillah saglıklı şuan beşşiginde yatıyor maşşallah kiloları iyi benimki 1095 dogdu 920 kadar düştü allahıma şükürler olsun çok saglıklı ne koyuyor adama sen evde o hastanede ilk zamanlar çok aglardım eşim dediki bizim elimizde olsa ölrü canım dedi allahım küçük kızlarımıza ömrü versin uyku akneleri olur korkma olurmu normal senin bolş bol süt sagman onlara götürmen lazım rabbimömrüleirne ömrü katsın saglıklı bri şekilde al işşallah kucagına resim isterim haberin olsun çıokınca oglana kız bakıyorumda şimdiden

annem oldugu için kızlar giremiyorum annemin gitmesi laızm sonra görüşürüz benim küçük adama bakmam laızm

Köyün en güzel kızının kızları o konuda şüphen olmasın 😃Cnm inşallah bîzde o günleri görürüz sabaha kadar kabus gördüm çok korkuyorum bişey olur diye destekleriniz içîn sağolun yazarım sık sık

slmlar..15 tatilde giremedim hiç..inşallah herkes iyidir..ben allah a şükür iyiyim..bu sürede iki kez kontrole gittik..çook şükür bebeğim de iyi..bu haftaları gördük rabbime şükürler olsun..3 hafta sonra nolur nolmaz die ciğer geliştirici iğneye başlıycaz dedi doktorum..onun dışında bi sıkıntımız yok şükür allahıma..saydığım günler teker teker geçti de 27. haftaya geldik..şimdi 30 u kestirdim gözüme..inşallah 30 lu haftaları da gösterir rabbim bize..3. hamileliğim ama ilk defa yaşıyorum bu duyguları..allahım kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah..umarım sizlerin de sıkıntısız geçmiştir günleri..herkesi öpüyorum çok..

Merhaba kızlar uzunca zaman yazamadım... Oğlum beni çok ama çok zorluyor kıskanmıyor harika bir çocuk diyordum ama şimdi bana yapmadığını bırakmıyor , kardeşine hiçbirşey vermiyor kaçırıyor evin içinde delirecek gibi oluyorum

Kızın doğum günü, 15 tatil , İzmir İstanbul derken baya ihmal ettim buraları kusura bakmayın ne olur?

Canım Allah yardımcın olsun
Kiloları güzel , inşallah kızların sağ salim gelecekler eve, paşam da yazmış onun yakışıklısı daha düşük kilolarda sağ salim geldi eve

Maşallah , inşallah daha en az 8-9 hafta kalır bebişin

inşallah çok hızlı kilo alır arayı kapatır bebişin annesi :) hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün inşallah..

Maşallah sizlere. Az kalmış riskli haftaların geçince rahatlarsın inşallah...

mrb 17 haftalık hamileydim bi gece hiç bişy yokken ağrısız suyum geldi ve kaybettim bebğmi dr rahim ağzı yemezliği olabilr dedi 2. gebelikte takip edilip gerekirse dikiş dedi çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan aranzda bu şekillde olup 2. gebelikte sorun yaşamayn varmı bide 2. gebelik için ne kadar beklediniz ??

Çok geçmiş olsun. Drn doğru demiş bence. Bir dahaki gebelikte takip edilip gerekirse dikiş atılabilir. Bu kaybın nedeni enfeksiyon da olabilir. onun için de sonraki gebelikte sık sık kanda ve idrarda enfeksiyon takibi yaptırmanı tavsiye ederim bir de progestan tedavisi erken doğumu engellemede kullanılar buna da dikkat edebilirsin...

kıyamam ya allahım kucağına aldığın günleri de yazmanı nasip etsin..çok duygulandım..inşallah sağ salim çıkacaklar küvezden de..maşallah bebişlerine..

Maşallah sizlere. Az kalmış riskli haftaların geçince rahatlarsın inşallah...
sağol canım..inşallah rahatlamaya başladım biraz zaten ama bu rahatlıktan da korkuyorum bazen..allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah..3 ay olmuş yatmaya başlayalı..inşallah sonumuz güzel olur da ben de yazarım..

geçmiş olsun..ben de 16. haftada yaşadım aynısını..birden suyum geldi ve gitti bebeğim..şu an yeniden hamileyim..6 ay sonra hamile kaldım doktorum bana da aynısını dedi ve dikiş yapıldı..doktoruna güveniyosan korkma.ne diyosa yaptır..elbette insanız ben de çok korktum ama şükür doktorumun sayesinde dikişten sonra 27. haftamdayım..tabi sorun yaşamayacağım garanti değil..ama ilk kez gördüm bu haftayı ben..inşallah sonu da iyi olur die umut ediyorum..sen de doktoruna güvendikten sonra rahatlıkla dikişi düşünebilirsn.allah yardımcımız olsun ne diyelim..

canım geçmiş olsun.aynı seyi iki kez yasadım 20 haftada ve 18 haftada gece suyum geldi rahim 3 cm açılmış.şimdi ise dikişliyim çok şükür 30 haftaya geldim.13 haftada dikiş atıldı o günden beri yatıyorum wc harici kalkmıyorum.ilk 20 haftada olan düşükten sonra kendim korundum bir sene.18 haftadaki düşüğümden 3 ay sonra hamile kaldım.18 haftalık düşüğümde dikişe gerek yok dedi inandım düştü.sende rahim filmi çektir rahimde perde olabilir bende vardı.senin açılman oldumu yoksa sadece suyunmu geldi.su gelme sebebine enfeksiyon,rahim ağzı yetmezliği,rahimde perde olabilir diyorlar doktorlar

Gerçekten çok saoll canm ya içim rahatladı Allah bebeğini sağ salim kucağına Alman'a nasip etsin inş

Sanada geçmiş olsun cnm ne güzel gelmiş 30 haftaya inş bebeğini sağ salim alırsın kucağına bn çalışıyorm ama malesef Dr mı dedi sana yat dye. Bn nasıl yaparım bilemiyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…