- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.541
Arkadaşlar ben taburcu oldum kızlar 1580-1320 gr doğdular malesef kızlarım benimle değil onları orada bırakıp geldim bu benim için hiç kolay olmadı tabi en az bir ay kalıcaklar genel sağlık durumları iyi çok şükür ama yinede ilk bir hafta risk devam ediyormuş nolur dua edin çok küçükler teyzeleri prematüre şapkanın yarısını doldurmuş kafaları Rabbim e emanetler artık
canım bende çalışıyorum heyet raporu yazıyor doktorum.doktorum o kadar yatmana gerek yok evde ufak tefek işlerini yapabilirsin diyordu ama ben 3 kayıptan sonra yattımm annemle kayınvalidem yapıyor işleri.genelde dikişli arkadaşlar hep yattı çalışmadılar.sende rapor alırsın
merhaba jeton, iki kez septum nedeniyle histeroskopi ameliyatı geçirdim, 10 haftalık hamileyim. şimdi benim ilerde rahimazğı yetmezliği riskim varmış, doktorun istanbulda mı, önerir misin?
canım bende septum amaliyatı geçirdim.amaliyatımı yapan dr hamile kaldığımda dikişe gerek yok sendeki sorun perdeydi aldık dedi ama ne yazıkkı dikiş gerekliymiş 18 haftada rahim açıldı bebeğimi kaybettim.bak senin dr iyiymiş dikiş gerekebilir demiş bencede septum amaliyatı olanlarda ray da olabiliyor.benim dr doçent dr ali gedikbası.ali beye ilk gittiğimde 3 düşüğüme rağmen hemen dikiş demedi rahim boyunu ölçüp takip etcem kısalırsa dikiş atcam ezbere iş yapamam dedi.ilk 11 haftada gittim rahim boyum 3.33 çıktı ikincide 13 haftada ölçtü 2.8 düştü ve dikişe karar verdi.sende gidersen rahim boyunu ölçerek dikişe öle karar verir.doktorun ayrıntısını özeline msj atcam
heralde ben nuh nebiden kaldım ama face im yok canım:)
Canım benim facede de burada da cevaplarını beğeniyle takip ediyorum çok isabetli tavsiyeler yapıyorsun doğum sonrası da burayı ihmal etme canım...
Sorma bende var da ne oluyor. Daha yeni öğreniyorum 1.5 yıl oldu daha resmimi bile değişmedim çünkü bilmiyorum...
canım bende septum amaliyatı geçirdim.amaliyatımı yapan dr hamile kaldığımda dikişe gerek yok sendeki sorun perdeydi aldık dedi ama ne yazıkkı dikiş gerekliymiş 18 haftada rahim açıldı bebeğimi kaybettim.bak senin dr iyiymiş dikiş gerekebilir demiş bencede septum amaliyatı olanlarda ray da olabiliyor.benim dr doçent dr ali gedikbası.ali beye ilk gittiğimde 3 düşüğüme rağmen hemen dikiş demedi rahim boyunu ölçüp takip etcem kısalırsa dikiş atcam ezbere iş yapamam dedi.ilk 11 haftada gittim rahim boyum 3.33 çıktı ikincide 13 haftada ölçtü 2.8 düştü ve dikişe karar verdi.sende gidersen rahim boyunu ölçerek dikişe öle karar verir.doktorun ayrıntısını özeline msj atcam
İçini rahat tut canım,sonuçta dikişin var ve kritik eşiği atlatmana sadece 5 hafta kalmış.benim dikişimin olmaması kötü oldu.Senin ne zaman farkedildi ve hangi ilaçları kullanıyorsun?Ve çok soru sordum biliyorum ama doktor ciğer geliştirici iğne için ne dedi
jeton, zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkkür ederim. tüp bebekle hamile kaldım 6. denememde. şişli memorıal tüp bebek merkezinde tedavi gördüm, şimdilik takibim orada yapılıyor ancak 3 aydan sonra yeni bir doktor bulmam gerekecek.. merkezdeki doktorum, daha kalp atışını duymaya gittiğimizde. 12. haftadan itibaren dikiş atabiliriz dedi ancak özel olduğu için ve ssk ile anlaşması olmadığı için bırakabilirim. Özelden mesaj atmışsın çok teşekkür ederim tekrar. bu arada ray demişsin anlamadım? doktorum bahsetmedi.
bu arada içim içimi yiyeceğine bişe sorucam arkadaşlar..fikri olan varsa cevap verebilir mi acaba ya..benm 2 gündür böle bebek bi tarafta toplanıor gbi bi his oluo..ve kasıklarımda belimde ara ara ağrılar girip çıkıyor..3-4 gündür de akıntı problemim başladı ilk defa..korkuorum ya bunlar erken doğum belirtisi olabilir mi..kendimi yatıştırmaya çalışıorum.7. aya girdik normal bunlar diyorum ama bi yandan da erken doğum belirtisiyse die düşünmekten kendimi alamıyorum..tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..doktora gitmeli miyim acaba? akıntım krem gbi gayet kokusuz ve normal beyaz gbi bu arada..yine de korkmalı mıyım ya
kelebek forumdasın galiba kızların inşallah çok iyidirler.Onlar için her gece dua ediyorum
canım jeton haklı... mesela benim dr. dikişten sonra caliştirmişti.. masa bası bir işim var ve ozel sektördeyim.ama eve gelince hic iş yapmiyordum. 30.haftaya kadar caliştim, sonra 2 hafta rapor aldim yattim , grip falan da olmustum, sonra da 32 den doguma kadar yatiyorum. dr her seferinde rahim ağzına bakiyor, riskli bir durum gordugunde zaten calişmamani isteyecektir.
chnb canım inşallah doğumdan sonrada bırakmayacağım burayı çünkü ben buranın sayesinde çok şey öğrendim keşke daha önceki gebeliklerimde burayla tanışıp önerileri yapsaydım nasip işte.buranın sayesine iyi bir doktor buldum.senide kutluyorum iki çocuğa öğretmen olmana rağmen ne burayı ihmal ediyorsun ne de faceyi
bu arada içim içimi yiyeceğine bişe sorucam arkadaşlar..fikri olan varsa cevap verebilir mi acaba ya..benm 2 gündür böle bebek bi tarafta toplanıor gbi bi his oluo..ve kasıklarımda belimde ara ara ağrılar girip çıkıyor..3-4 gündür de akıntı problemim başladı ilk defa..korkuorum ya bunlar erken doğum belirtisi olabilir mi..kendimi yatıştırmaya çalışıorum.7. aya girdik normal bunlar diyorum ama bi yandan da erken doğum belirtisiyse die düşünmekten kendimi alamıyorum..tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..doktora gitmeli miyim acaba? akıntım krem gbi gayet kokusuz ve normal beyaz gbi bu arada..yine de korkmalı mıyım ya
Cnm sağol Allah razı olsun kızlarım çok şükür günden güne daha iyi oluyorlar solunumları daha iyi zaman geçiriyoruz işte çıkacakları anı düşünüp avunuyorum
Canim toplanma hissi kasilma olabilir. Nts ye baglanma isteyebilirsin. Doktorun takip etdin istersen, ne olur ne olmaz.
Burası bir okul gerçekten... Kısmet canım bazı şeyleri yaşamadan öğrenemiyoruz(
Canım bizlerin hamileleiği normal olmayabilir bence dr ne sor kızlar da demiş nst ye bağlayabilir için rahat eder enfeksiyon tahlillerini yaptırdın mı yakında?
Maşallah kızlarına isimleri neydi kızçelerin?
canım ray derken rahim ağzı yetmezliği demek istedim bizim rahimler erkenden açılıveriyor ya.canım ben dr memnunum.sende gitmek istersen ali beye gec kalma çünkü rahim boyunu ölçerek takip etmesi gerekir.benim ilk 11 haftada ölçüm yapmıştı iki hafta sonra bidaha ölçüp dikişe karar verdi.dikiş gerekliyse 12 ila 14 haftalarda atılıyor.ssk anlaşması yoksa hastanenin dikiş için 3-4 bin isteyebilirler.bence git ali beye içine sinmezse kendi dr devam edersin.
tesk ederim canm ben diyorumki öncesinde bile calısmayaym :) sen nası dayandın maşallah seninkidemi ray ilk defa duydum bu kadar calısıp götüreni maşallh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?