Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kelebek forumdasın galiba kızların inşallah çok iyidirler.Onlar için her gece dua ediyorum

canım jeton haklı... mesela benim dr. dikişten sonra caliştirmişti.. masa bası bir işim var ve ozel sektördeyim.ama eve gelince hic iş yapmiyordum. 30.haftaya kadar caliştim, sonra 2 hafta rapor aldim yattim , grip falan da olmustum, sonra da 32 den doguma kadar yatiyorum. dr her seferinde rahim ağzına bakiyor, riskli bir durum gordugunde zaten calişmamani isteyecektir.

merhaba jeton, iki kez septum nedeniyle histeroskopi ameliyatı geçirdim, 10 haftalık hamileyim. şimdi benim ilerde rahimazğı yetmezliği riskim varmış, doktorun istanbulda mı, önerir misin?

merhaba jeton, iki kez septum nedeniyle histeroskopi ameliyatı geçirdim, 10 haftalık hamileyim. şimdi benim ilerde rahimazğı yetmezliği riskim varmış, doktorun istanbulda mı, önerir misin?

canım bende septum amaliyatı geçirdim.amaliyatımı yapan dr hamile kaldığımda dikişe gerek yok sendeki sorun perdeydi aldık dedi ama ne yazıkkı dikiş gerekliymiş 18 haftada rahim açıldı bebeğimi kaybettim.bak senin dr iyiymiş dikiş gerekebilir demiş bencede septum amaliyatı olanlarda ray da olabiliyor.benim dr doçent dr ali gedikbası.ali beye ilk gittiğimde 3 düşüğüme rağmen hemen dikiş demedi rahim boyunu ölçüp takip etcem kısalırsa dikiş atcam ezbere iş yapamam dedi.ilk 11 haftada gittim rahim boyum 3.33 çıktı ikincide 13 haftada ölçtü 2.8 düştü ve dikişe karar verdi.sende gidersen rahim boyunu ölçerek dikişe öle karar verir.doktorun ayrıntısını özeline msj atcam

Canım benim facede de burada da cevaplarını beğeniyle takip ediyorum çok isabetli tavsiyeler yapıyorsun doğum sonrası da burayı ihmal etme canım...

heralde ben nuh nebiden kaldım ama face im yok canım:)

Sorma bende var da ne oluyor. Daha yeni öğreniyorum 1.5 yıl oldu daha resmimi bile değişmedim çünkü bilmiyorum...

chnb canım inşallah doğumdan sonrada bırakmayacağım burayı çünkü ben buranın sayesinde çok şey öğrendim keşke daha önceki gebeliklerimde burayla tanışıp önerileri yapsaydım nasip işte.buranın sayesine iyi bir doktor buldum.senide kutluyorum iki çocuğa öğretmen olmana rağmen ne burayı ihmal ediyorsun ne de faceyi

jeton, zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkkür ederim. tüp bebekle hamile kaldım 6. denememde. şişli memorıal tüp bebek merkezinde tedavi gördüm, şimdilik takibim orada yapılıyor ancak 3 aydan sonra yeni bir doktor bulmam gerekecek.. merkezdeki doktorum, daha kalp atışını duymaya gittiğimizde. 12. haftadan itibaren dikiş atabiliriz dedi ancak özel olduğu için ve ssk ile anlaşması olmadığı için bırakabilirim. Özelden mesaj atmışsın çok teşekkür ederim tekrar. bu arada ray demişsin anlamadım? doktorum bahsetmedi.

evet dikişim var ama dikişin de riskleri var canım..şu an ara ara akıntı sorunu yaşıorum mesela..fitil kullanıorum ama ara ara kötü şeyler düşünmüorum desem yalan olur..benm 2. gebeliğimde 16. haftada suyum geldiği için bu 3. gebeliğimde doktorum 13. haftada dikişi uygun gördü aslında rahim ağzında açıklığım falan yoktu ama dikişten sonra doktorum rahim ağzın çok yumuşaktı dedi..yani dikişsiz bu haftaları göremezmişim.13. haftadan beri yatıorum burdaki hemen herkes gbi..kullandığım ilaçlar şu rutin vitamin demir balık yağı falan dışında haftada bir proluton depot iğne, günde iki progestan,bi de kan sulandırıcı iğne oluyorum ben pıhtılaşma da var ayrıca bende çünkü..ciğer geliştirici iğneyi de 29.haftada kontrole gittiğimde başlayalım dedi..11 günümüz kaldı ona da inşallah..benm durumum böle canım..açıklayabildiysem ne mutlu..

canım ray derken rahim ağzı yetmezliği demek istedim bizim rahimler erkenden açılıveriyor ya.canım ben dr memnunum.sende gitmek istersen ali beye gec kalma çünkü rahim boyunu ölçerek takip etmesi gerekir.benim ilk 11 haftada ölçüm yapmıştı iki hafta sonra bidaha ölçüp dikişe karar verdi.dikiş gerekliyse 12 ila 14 haftalarda atılıyor.ssk anlaşması yoksa hastanenin dikiş için 3-4 bin isteyebilirler.bence git ali beye içine sinmezse kendi dr devam edersin.

bu arada içim içimi yiyeceğine bişe sorucam arkadaşlar..fikri olan varsa cevap verebilir mi acaba ya..benm 2 gündür böle bebek bi tarafta toplanıor gbi bi his oluo..ve kasıklarımda belimde ara ara ağrılar girip çıkıyor..3-4 gündür de akıntı problemim başladı ilk defa..korkuorum ya bunlar erken doğum belirtisi olabilir mi..kendimi yatıştırmaya çalışıorum.7. aya girdik normal bunlar diyorum ama bi yandan da erken doğum belirtisiyse die düşünmekten kendimi alamıyorum..tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..doktora gitmeli miyim acaba? akıntım krem gbi gayet kokusuz ve normal beyaz gbi bu arada..yine de korkmalı mıyım ya

Canim toplanma hissi kasilma olabilir. Nts ye baglanma isteyebilirsin. Doktorun takip etdin istersen, ne olur ne olmaz.

tesk ederim canm ben diyorumki öncesinde bile calısmayaym :) sen nası dayandın maşallah seninkidemi ray ilk defa duydum bu kadar calısıp götüreni maşallh

Burası bir okul gerçekten... Kısmet canım bazı şeyleri yaşamadan öğrenemiyoruz(

Canım bizlerin hamileleiği normal olmayabilir bence dr ne sor kızlar da demiş nst ye bağlayabilir için rahat eder enfeksiyon tahlillerini yaptırdın mı yakında?

Cnm sağol Allah razı olsun kızlarım çok şükür günden güne daha iyi oluyorlar solunumları daha iyi zaman geçiriyoruz işte çıkacakları anı düşünüp avunuyorum

Maşallah kızlarına isimleri neydi kızçelerin?

Canim toplanma hissi kasilma olabilir. Nts ye baglanma isteyebilirsin. Doktorun takip etdin istersen, ne olur ne olmaz.

yani korkmalıyım diyosun..bugün fena değil gerçi ama olmazsa yine de bi sorayım ya..biraz uzağız ya merkezden..ben de boşa o kadar yol gitmeyeyim diyorum güya işte kararsız kaldım..teşekkür ederim ama sağolasın..

bi sorucam artık madem nolur nolmaz diyosunuz.enfeksiyon tahlili yapılalı oldu biraz ama zaten böbreklerimde kum çıktığı için haftada bi monurol saşe kullanıodum..acaba ondan da olabilir mi bu kasık ağrısı falan ya? devam ederse giderim olmazsa ama korktum bu cevaplardan sonra valla..teşekkür ederim bu arada sana da..

günaydın herkeze dün tlfndn girdm bitürlü yazamadm aslında hergün olmasada 2-3 güne bir girip okuyorm ama soru yoksa pek yazmıyorm aslında yanınızda oldugmu cok sıkıntılar gecirpte bebegmi dogrms biri olarak burayı hiç unutmadıgımı bilmenizi isterm ama dogal olarak yazılmaynca kimse girdigimi bilmick dünki yazılrdan buralarn eskisi gibi olmadıgını falan okudm evet degil ama olabilir yeni arkadslara baglı buda artık bizler geri planda kalabilr sorusu sorunu ve sıkıntısı olan arkadslara yardm edebilirz eskisi kadar aktıf olamamamz normal bu unuttugmz anlamına gelmesn ben her zaman burada olmaya calısıyorm ne kadar zor günlrdi hiç unutmadm ve unutmıcm
mmry nin artık listeyi yayınlamayacagını okudm endişelendm hersey yolunda degilmi kendide bebegide iyi mi neden hiç mi yazmıck bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirm

yorgunbulut canm bir yere toplanma hissi kasılmadır önemli olan düzenli olmaması o his bende hiç gitmedigi için en iyi ben bilirm enfeksiyn testlerni yaptr canm ben enfeksiyndn cok cektm ama enfeksiyonu olmayan arkadaslrda kasılmayı cok yasadılr son aylrda olan kasılmalr normal ama asırı mesele benimki gibi 20dk bir olmıck onu iy takib et nst ye cok güvenme benim hic durmayan sancımı bile 34. haftada anck gösterdi önemli olan senin şikayetlrn yalandı dogum kasılmalaını zaten önemsz görüyo doktrlr ins sorun yoktr masaallah 28 olmssn 40da görürsn ins
bende ameliyatımı oldm simdi hayatımın normale dönmesini istiyorm banada duanızı eksk etmeyn

MaşAllah jeton sen 31. haftaları görmüşsün, yarın kendi doktoruma gidiyorum. ondan sonra karar vereceğim, özel çok maliyetli.

biraz geçmiş yazışmaları okuyup fikir edinmek istiyorum. burada baya bir paylaşım olmuş..

Son düzenleme:
prematüre bebek annesi olmak….

beklemediğin anda gelen bir sürprizi nasıl karşılayacağını bilememek, eli ayağına dolaşmaktır..

bebeği kendi başına doğacak kadar güçlü olmadığı için ameliyatla alınan annenin, dikiş yerlerine bile belki hiç bakmamış olmasıdır kabus sandığı zor dönemden uyanana kadar..

ilk kez sancılar ve ağrılarla yoğun bakıma bebeğini görmeye giderken, daha çok ağrısın ki bu korkuyu bastırsın diye düşünmektir..

o uzun yoğum bakım yolunda yürürken iki büklüm, neyle karşılaşacağından korkmak, tir tir titremektir...

hastanenin 9. Katına çıkarken asansörle, kimseyle göz göze gelmemek için kilitlemektir bakışları 9 numaralı düğmeye.. kazınmasıdır zihne bu anın hiç unutmamacasına..

yürümektir korkar adımlarla yenidoğan kapısına.. hem koşarak gitmek istemek hem de gitmek istememektir karşılaşılacak sahneyi görmemek için..

ve Onu gördüğünde….ağlamaktır..

ağlamak…ağlamak…ağlamak..

ne kadar tatlı, güzel olduğunu düşünmek, şükretmek, bağlanmak, aşık olmaktır…

sonra beyni kemiren şüphelerle boğuşmaktır.. incelemek tüm zayıf ve küçük bir kiloluk bedeni.. acaba sağlıklı mı?.. iyileşecek mi?.. bu hortumlar kablolar olmadan yaşayabilecek mi?..

terlemektir soruların zorluğundan…

ve boğulmaktır bu düşüncelerin arasında…

ölüp ölüp dirilmektir…

doktoru görünce soru sormaya korkmaktır.. bir şey duymak istememek ama hem de merak etmektir…

meraktan ölecek gibi olmak, öğrenmek istemek ama soramamak.. doktorun bakışlarından kaçmak, saklanmaktır…

hastaneden eve çıkınca Onsuz, boşluğa düşmektir…

ama ilk gün! ah o doğum yapan prematüre annesinin elleri boş eve geldiği ilk gün!..

ölümdür…

kabustaymış ama uyanamıyormuş gibi hissetmektir prematüre annesi olmak..

doğurup bebeği bir yerlerde unutmaktır sanki…

yavaş yavaş dikiş yerlerinin acısını duymaya başlamak ve hele de bir yardımcı yoksa yanında, iki büklüm kıvranarak şahsi işlerini yapmaya çalışmak, bundan daha zor bir an yaşatma Allahım diye yalvarmaktır..

39 gün boyunca ev hastane arasında mekik dokumaktır..

küvözün önüne gidip de meleğini görünce, hastane dosyasındaki bilgilere bakmak için çırpınmak, hemşire azarlarına aldırmamaktır…

dosyadaki her satırı binbir şüphe ve kaygıyla okumak, beyne kazımak, eve gelince bunları düşünmekten uyuyamamaktır…

39 gün boyunca çalan her telefonda yüreği ağzına gelmektir…

kalbi serçe gibi pır pır olmaktır prematüre annesi olmak..

yoğunbakımın boğucu, gürültülü sessizliğinden sinmek, içine kapanmaktır.. konuşmak istememektir.. yememek, içmemek, uyumamak sadece düşünmek..

ve düşünmektir..

eve çıkış günü geldiğinde, eli ayağına dolaşarak mutluluktan toplarken eşyaları, hemşirenin haftada 2 defa yapılması gereken kontrol hatırlatmalarını duyarak tekrar omuzları düşmektir..

bebeğini pusete koyunca ne kadar küçük olduğunu bir kez daha anlamak, ama büyük bir gururla taşımaktır o puseti ilk kez gerçekten anne olduğunu hissederek..

nihayet eve geldiğinde apartmana girerken korkmaktır nasıl bakacağız endişesiyle..
ama yine de en büyük gücü bebeğinden almaktır..

Onu gece gündüz gözünün önünden ayırmamak, herşeyden, herkesten sakınmaktır..

içinde bulunduğu hali zerre kadar anlamayanların “bu kadar üstüne düşme” demelerine inat Onu uçan kuştan dahi korumaktır…
ve büyütmektir..

büyütmek..

büyütmek..

ilk doğumgününde pasta mumunu huzurlu bir nefesle üflemektir..

geçmişi hatırlayınca gözleri dolmaktır..

şimdi 1,5 yaşında olan zeki mi zeki, yakışıklı mı yakışıklı oğluna bakıp geçti gitti, başa geldi çekildi, bir daha yaşatma Allahım diyebilmektir…

ve şükretmeyi öğrenmektir…

Şükürler olsun….

tesk ederim canm ben diyorumki öncesinde bile calısmayaym :) sen nası dayandın maşallah seninkidemi ray ilk defa duydum bu kadar calısıp götüreni maşallh

canım benim ilk gebelik oncesi rahim agzından parca alınmıstı,leep işlemi, dolayısı ile ilk gebelikte dr hemen dikiş atti zaten onlem amacli.. 2. grbrlik kan pıhtılasması vardi bende o yuzden kayıp oldu.. Hic ray yuzunden kayıp yasamadim ama ordan parca alındıgı için onlem amacli dikişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…