- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.581
serklajımı-takibimi ve doğumumu yaptıran doktor nevin özeldi ama şimdi sanırım görev yapmıyor.emekli oldu.oğlum 36+2 de doğdu.İyiyim canım 12. sınıflara yazılı sorusu hazırlıyorum.: Siz de büyüyorsunuz maşallah...
Gerçekten üzücü olmuş( Maalesef büyük şehirde olmamanın sıkıntıları ( Bu arada özellikle büyük şehir dışında yazan arkadaşlarımız dr konusunda sıkıntı yaşıyorlar. serklajını yapan dr nin adını ve şu anki riskli gebelik dr sinin adını ve illerini yazar mısın? Listemiz var burada. Oraya eklenir.
Şeker ilacı konusunda bahsettiğin ilaçtan paşama da vermişti dr:)) Kilon da yaşın da çok iyi:))
Benim 5 hamileliğim oldu.
1. hamilelik 8 haftalık kalp atışı oluşmadan düşük.
2. hamilelik düşük ve erken doğum tehdidine rağmen 38 de doğdu. Şu an 10 yaşında. (Genetik sorun yok geçen sene baktırdım)
3. hamilelik: 25 haftalık rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum (bu arada pıhtılaşma problemimi öğrendim)
4. hamilelik: 8 haftalık düşük (kalp atışı duyulmadı ve pıhtılaşma iğnesi olmama rağmen düştü)
Kürtaj yapıldı ve kürtaj malzemesi genetiğe gitti. Ben antakyadayım buradaki dr ler gelen sonuç 46 xx sağlıklıymış dediler. Sonra İstanbulda prof. Cemil Akgül hocaya gittim baktı dedi ki burada not var koryon villusları izlenmemiştir yazıyor bu demek ki sen düşük yapmışsın sonra kürtaj yapmışlar 46 xx sana ait bulgu dedi. Benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi istedi. Allah razı olsun burada yazan angell bana dedi ki 20 bantta bakınca mozaikler çıkmayabiliyor bende öyle oldu 100 bantta baktır. Ben de ısrarala 100 bantta baktırdım.Bende sorun çıkmadı eşimde sorun çıktı. Sonra İstanbula gittik memorialdeki cumhur bey yeniden bakmak istedi eşime çünkü netlik yoktu. Tekrar baktılar eşimde 100 de 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Cumhur bey dedi yaşamla bağdaşan bir anomali. Ama düşük de yaptığım için ayrıca amh değerim 0.3 menopoz sınırında olduğu için biz apar topar pgt denedik.
7 yumurtam oluştu 6 döllendi 5 i 3. gün pgt ye gitti. 4 ü incelenmiş. Biri triziomi 21, birinde çok sorun vardı ikisi de sağlıklı geldi. Ama pgt de 5. gün transfer yapılacaktı ama hepsinin gelişimi durdu ve transfer olmadı.( Ben araştırdım bazen hücre alınınca embriyolar zarar görebiliyormuş. ben menopoz sınırındaydım o yüzden zaten pek de kaliteli değildi embriyolar bence. Yani kısmet olmadı. Sonra eşim dedi ki d oğal deneyeceğiz. Ben pgt den 2 ay sonra doğal hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 13. haftada laparoskopik serklajla rahimağzı dikildi. Bir hafta sonra suyum geldi hastanede tedavii gördüm suyum toparlandı çok şükür. Sonradan da 10 da 1 down riski çıktı. pgt de embriyolardan 2 sinde 21. kromozom sorunlu olunca korktum açıkçası. Amniyo sentez yaptırmaduk. Tabi düşünce olarak zor geçti. O süreçte downlu melek anneleri topiğini okudum ki böyle meleğim olursa ne yapacağımı bileyim yazılar okudum. Doğduğunda ilk şükür ettim ardından bebeğin her yerini inceledim el çizgisi tek olurmuş burnu şöyle vs. onlara tek tak baktım sezaryenden ayılınca. Çok şükür çocuk dr si sağlıklı dedi.
Şu an 15 aylık ve bir haftadır yürüyor 36 artı 4 te doğdu...
işşallah testleirm temiz çıkar canım benim sagol beni takip ettigin için okadar takipçim varki sıormaoglum yogun bakımdayken dünyanın mesajı geldi bana okadar diyim dua edenler iyi dileklerde bulunanlar sorma allahım kimseye evlat acısı vermeisn ne diyim çok zor senin yavrunun cigerlerimi gelişmemişti yaranı deşmek istemem amam neden vefat atti haftası büyükmüş
ogluma gelince allah şükür 99 günlük oldu epey toplandı şimdi beşşigide uyuyor bazen varlıgını unutuyorum allahım diyorum bu benim mi senin emanetinmi diyorumönümüzdeki hafta kontrolşu var bakalım doktor amcası ne dicek
JETON CHNB NABERSİNİZ KIZLAR
hep görüyorum yazıorum sana burda ama bu kadr ayrıntılı ilk defa öğreniorum yaşadıklarını..gerçekten bir kadının anne olabilmek için yapamayacağı şey yok sanırım..çok şeyler yaşamışsın ama şükr güzel günleri de görmüşsün canım ya..ben de ilk bebeğimde çok okumuştum anomalili doğan bebeklerin yaşamını eğitimini ama trizomi21 değil trizomi18 olduğu için yaşamadı bebeğim..çok üzüldüm ama yaşamaması belki de allahın lütfuydu bana die düşündüm sonradan..2. yi kaybettikten sonra ise tüm dünya bitmiş gbiydi gözümde ama sonra baktım ki hayatım daha güzel..çünkü o günden beri beni zaten seven eşim üzerime titrer hale geldi..bir kez güleyim die ne istesem yapıdu hatta ben istemeden yapıodu.hala da yapıor..şu an geçmişe bakıorum da bu yaşananlar hem beni olgunlaştırdı hem de eşimle aramda inanılmaz bi bağ kurdu..yani gerçekten yaşanan herşeyde bi hayır varmış...allahım yaşadıklarımızın mükafatını versin inşallah bu dünyada da öbür dünyada da güzellikler nasip etsin melek annelerine..
paşam yavrunun okula başladığı askere gittiği evlendiği günleri de görürsün inşallah:):) çook sevinyorum senin adına çok şey yaşadın sen de..allahım yavrunla yüzünüzü güldrsün inşallah..darısı da bizlerin başına..evlat kokusuna hasret bırakmasın allahım hiç bi kadını..
çooook duygusalım bu aralar yaa..dün de muhteşem yüzyılda mustafa nın cenazesi başında annesine ağla ağla kahroldum..
işşallah testleirm temiz çıkar canım benim sagol beni takip ettigin için okadar takipçim varki sıormaoglum yogun bakımdayken dünyanın mesajı geldi bana okadar diyim dua edenler iyi dileklerde bulunanlar sorma allahım kimseye evlat acısı vermeisn ne diyim çok zor senin yavrunun cigerlerimi gelişmemişti yaranı deşmek istemem amam neden vefat atti haftası büyükmüş
ogluma gelince allah şükür 99 günlük oldu epey toplandı şimdi beşşigide uyuyor bazen varlıgını unutuyorum allahım diyorum bu benim mi senin emanetinmi diyorumönümüzdeki hafta kontrolşu var bakalım doktor amcası ne dicek
JETON CHNB NABERSİNİZ KIZLAR
canım beni takip ediyorsan bilirsin 3 bebgim öldü bu bebgim 28-6 dogdu 53 gün yogun bakımda kaldım ne çektigimi bir ben bir allah bilir dilerim rabbimden kalanlara yaradan ömü versin gidenleride işşallah cennetinde kavuştursun kademi hayatmı ne dersen de arda bey çok ugraştı ogluma allah razı olsun 8 doz cşger geliştiriciyi vurdurdu hajkkını ödüyemem işşallah saglıklı bir gebelk geçir canımCnm bana uygulanan tekniği bilmiyorum ben...bir dahakinde bu söylediğin teknikleri daha iyi araştırırım kısmat olursa.
ben eşindeki genetik sorununu unutmuşum bir an, acaba rahim ağzı yetmezliğiyle oğluna yaptırdıgın testin bir ilgisi var mı diye aklıma gelmişti.düşündüğüm gibi değilmiş.tüp bebek denedikten sonra doğal yolla hamile kalman çok güzel olmuş.en azından tekrar tüp bebek-ilaçlarla vs ugraşmak zorunda kalmamışsın ne güzel :)
kilo sorunum yok canım 57 kiloyum.30 yaşındayım.bugün dr uma özellikle sordum pco da glikofen de kullanılması gerekli değilmi diye,kilo sorunu olanlara veriyorum sana gerek görmedim dedi.ben ilçedeyim canm.çok seceneğim yoktu dr konusunda ama şükürler olsun ki doktoruma güvendim.deneyimli ve iyi bir doktordu.birde üst komşumdu,muayenehaneside alt katımdaydı her an rahatsz edebiliyordum :))) fazla açıklama yapmıyordu bundan biraz şikayetçiydim ama güveniyordumda.şu anki drum ve yeni bir hamilelik düşünürsem devam etmeyi düşündüğüm dr bu konuda oldukça rahatlatıcı.sorularıma uzun uzun tatmin edici cevaplar veriyor.kendisi riskli gebelik uzmanı.hastanede birde yüksek riskli gebelik uzmanı var.ikisi arasındaki farkı pek bilemiyorum ama şu andakinden memnun kaldım şimdilik.
cnm testlerim iyi çıktı çok şükür. benim bebeğimin ciğerleri gelişmemişti.30 haftanın bitiminde doğum yaptım 2 gün yaşadı. normal doğum yapmıştım, doğdugunda kıpır kıpırdı ağlıyordu da..aldılar götürdüler işte.biz ilçedeyiz o zamanlarda doğru düzgün bir çocuk doktoru bile yoktu ve ile sevkettiler.yolda da zaman kaybı oldu tabi.önceden erken doğum riskim bilinseydi en azından ciğer geliştirici iğne olurdum haftası iyiydi çünkü...yada daha iyi bir yerde yapardım doğumumu.sonra işte ben iyileşecek diye beklerken ölüsünü getirdiler meleğimin.dayanamadım,yüzünü açtım baktım. çok güzeldi,hiç gözümün önünden gitmiyor.sonrası işte depresyon,tekrar hamilelik,üzüntü,stres....şükürki oğlum 36+2 de doğdu şimdi 6 yaşında bir sağlık sorunumuz yok,çok şükür. kısmet değilmiş biz ne desek boş.ömrü o kadarmış.
demek oğluşun 99 günlük oldu :) maşallah artık toparlanmıştır.Allah upuzuuunn güzel sağlıklı ömürler versin inşallah.kontrolnüzde iyi geçer inşallah.
İyiyim canım 12. sınıflara yazılı sorusu hazırlıyorum.: Siz de büyüyorsunuz maşallah...
Gerçekten üzücü olmuş( Maalesef büyük şehirde olmamanın sıkıntıları ( Bu arada özellikle büyük şehir dışında yazan arkadaşlarımız dr konusunda sıkıntı yaşıyorlar. serklajını yapan dr nin adını ve şu anki riskli gebelik dr sinin adını ve illerini yazar mısın? Listemiz var burada. Oraya eklenir.
Şeker ilacı konusunda bahsettiğin ilaçtan paşama da vermişti dr:)) Kilon da yaşın da çok iyi:))
fadikçim senin oglan maşşallah çok usluymuş duyduguma göremerhaba canlar...
bu sıralar pek uğrayamadım herkes iyidir inş...
allah razı olsun sizlerde yazınca bende çok seviniyorum bu steye yazmasamda okuyourm bebekten fırsatım oldugu sürece geliyorum canım rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın işşallahhep görüyorum yazıorum sana burda ama bu kadr ayrıntılı ilk defa öğreniorum yaşadıklarını..gerçekten bir kadının anne olabilmek için yapamayacağı şey yok sanırım..çok şeyler yaşamışsın ama şükr güzel günleri de görmüşsün canım ya..ben de ilk bebeğimde çok okumuştum anomalili doğan bebeklerin yaşamını eğitimini ama trizomi21 değil trizomi18 olduğu için yaşamadı bebeğim..çok üzüldüm ama yaşamaması belki de allahın lütfuydu bana die düşündüm sonradan..2. yi kaybettikten sonra ise tüm dünya bitmiş gbiydi gözümde ama sonra baktım ki hayatım daha güzel..çünkü o günden beri beni zaten seven eşim üzerime titrer hale geldi..bir kez güleyim die ne istesem yapıdu hatta ben istemeden yapıodu.hala da yapıor..şu an geçmişe bakıorum da bu yaşananlar hem beni olgunlaştırdı hem de eşimle aramda inanılmaz bi bağ kurdu..yani gerçekten yaşanan herşeyde bi hayır varmış...allahım yaşadıklarımızın mükafatını versin inşallah bu dünyada da öbür dünyada da güzellikler nasip etsin melek annelerine..
paşam yavrunun okula başladığı askere gittiği evlendiği günleri de görürsün inşallah:):) çook sevinyorum senin adına çok şey yaşadın sen de..allahım yavrunla yüzünüzü güldrsün inşallah..darısı da bizlerin başına..evlat kokusuna hasret bırakmasın allahım hiç bi kadını..
çooook duygusalım bu aralar yaa..dün de muhteşem yüzyılda mustafa nın cenazesi başında annesine ağla ağla kahroldum..
iyiyim pasam.safak sayıyorum.31 haftadayım.artık yatmak zor geliyor çünkü yatmaktan belim ağrıyor.sağlıklı sıhhatli zamanında doğsunda bel ağrısı çekmeye razıyım.29 haftada sancı çıkınca nidilat kullanmaya başladım o da ateş terleme yapıyor hasta oldum biraz bizden böle
Gerçekten şunu ben de gördüm. Bu acılar hem bizi olgunlaştırdı hem de eşlerimizle olan gönül bağımızı artırdı.
Bebeklerin için de çok üzüldüm gerçekten zor . 25 haftalık doğan bebeğim 4 gün yaşamıştı o zamanla eşime konuşurduk. Allahım ne olur yaşasın dr dedi gözleri görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir hepsi de olabilir, hiç biri olmayabilir. Biz diyorduk görme engellli okulu olan ile taşınırız. İnsan evladına konduramıyor işte. Bir de ben hayatımımda ilk kez ölmüş birini gördüm o da evladım oldu tek pişmanlığım ona dokunmamış olmak.( Sen de zor sınavlardan geçmişsin. Çok şükür ki isyan etmedik.
İnşallah sen de yavrunu kucağını alırsın...
sorma ben de çok etkilendim.( Çok sinirlendim (
amin canım amin inşallah rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin her zaman..ben 2 bebeğim dışında 3 yaşında yeğenimi ve babamı kaybettim canım son 4 sene içindeoldu bütün bunlar..razı olmak zor ama insan huzuru yine allah a teslim olmakta razı olmakta buluyor..inşallah bu sefer ben de alırım kucağıma..huzur istiyorum sadce huzur..
akreb,
canım bebeklerinin hayatta olmasına sevindim.Aslında bende bazen ray'dan başka sebeplerde olabilir mi diye düşünmüyor değilim.benimde ilk bebeğim de 30 hafta bitiminde doğdu,akıntım geliyordu.biz akıntı sanıyorduk daha doğrusu,amniyo sıvısıymış.doktor ihmali de var anlayacağın.ilk doğumumdan sonra ray teşhisi kondu ve 2. bebeğimde serklaj oldum ama raydan dolayı olan erken doğumlarda ağrı olmadığını ve genelde 28 haftadan önce doğum oldugunu okudum birkaç yerde,aklım karıştı.benimse 31 haftalık ve gayet ağrılı sancılı bir doğumum oldu.acaba diyorum o an enfeksiyon vardı da suyum erken geldiği için mi doğumu tetikledi...ray dışında bunlarında olabileceğine ihtimal veriyorum yani.2. bebeğim 36+2 de doğdu ve doktorumda sürekli yat gibi bişey demediği için,sürekli yatmadım genelde daha dikkatli geçti ama...yani ilkinde sanırım tek sorunum benimde ray değildi.
kesinlikle tüm güç kaderin elinde,çok haklısın...ama işte insan yine de içini rahatlatmak istiyor.ben önlemimi alayım allah korusun bir aksilik olursa en azından elimden geleni yapmış olurum diye düşünüyor.gerisi kader,kısmet...
amin canım amin inşallah rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin her zaman..ben 2 bebeğim dışında 3 yaşında yeğenimi ve babamı kaybettim canım son 4 sene içindeoldu bütün bunlar..razı olmak zor ama insan huzuru yine allah a teslim olmakta razı olmakta buluyor..inşallah bu sefer ben de alırım kucağıma..huzur istiyorum sadce huzur..
merhaba canlar...
bu sıralar pek uğrayamadım herkes iyidir inş...
Cnm kızçelerimin ismini sormuşsun sevgi hira ve Ece meyra koyduk Cnm hira meyra diye hitap etmeyi düşünüyoruz bu arada meyra parlayan ışık demek herkes anlamını soruyorda
Allah bir daha acı yaşatmasın... İnşallah 2-3 hafta daha geçsin rahatlarsın...
Maşallah isimleri çok güzel anlamları da. Bak aklıma ne geldi.:))Senin dr nin adı Tolga Ecemişti di mi? Ece oradan mı? Öpüyorum Hira ve Meyrayı
İlahi hiç aklıma gelmemişti 👍tolga Ecemiş evet Dr um ama Ece şuradan geliyo benim ismim neşe eşim Cem birleşince neşecem in ortası Ece oluyo ya o yüzden Ece koyduk😀 sevgi de kayınvalidemin ismi bu arada
İlahi hiç aklıma gelmemişti 👍tolga Ecemiş evet Dr um ama Ece şuradan geliyo benim ismim neşe eşim Cem birleşince neşecem in ortası Ece oluyo ya o yüzden Ece koyduk😀 sevgi de kayınvalidemin ismi bu arada
bu arada içim içimi yiyeceğine bişe sorucam arkadaşlar..fikri olan varsa cevap verebilir mi acaba ya..benm 2 gündür böle bebek bi tarafta toplanıor gbi bi his oluo..ve kasıklarımda belimde ara ara ağrılar girip çıkıyor..3-4 gündür de akıntı problemim başladı ilk defa..korkuorum ya bunlar erken doğum belirtisi olabilir mi..kendimi yatıştırmaya çalışıorum.7. aya girdik normal bunlar diyorum ama bi yandan da erken doğum belirtisiyse die düşünmekten kendimi alamıyorum..tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..doktora gitmeli miyim acaba? akıntım krem gbi gayet kokusuz ve normal beyaz gbi bu arada..yine de korkmalı mıyım ya
Kelebek
Kizcelerin ismi cok güzelmiş , uzun
Mutlu
Sağlıklı
Ömürlü olsunlar inşallah
Kızlar bana da femicalden mesaj geliyor simir kontrol
Zamniniz
Geldi diye, sizce kontrol
İçin arda beye gitmek saçma olur mu? Riskli gebelik uzmanı adam , ben kontrol için basit bir iş için gitmiş gibi hissediyorum , ama düşünürsen herşeyimi biliyor Arda bey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?