Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mona diyorum kısaca :) bebeğim 34 de doğdu cnm 1560 gr fakat rahim ağzı sebep olmadi gelişim geriliği yüzünden kslp atışları yavaşladı.SOn nst de doktorum ve ben 30 kalp tepe atılımlarina kadar düştüğünü gördük. Acil sezaryen oldum. Fakat gerilik 30 haftada başladı 34 kadar götürdük . 34.+0 da doğdu. Şimdi benim tek sorun ray değil bunu artık doktorum da ima etti. Cunku oglum da 30 da suyum geldi kizimda 30 da gelisimi durdu.Fakat 2 çocuğum var ve yaş artık ilerledi. Sebebi nedir araştırmak artık gereksiz her ne kadar merak etsem de. :))) belki de sebep yok. Bu doğumum bana yine, bütün gücün kaderin elinde olduğunu gösterdi ray dan korkarken
:)

akreb,
canım bebeklerinin hayatta olmasına sevindim.Aslında bende bazen ray'dan başka sebeplerde olabilir mi diye düşünmüyor değilim.benimde ilk bebeğim de 30 hafta bitiminde doğdu,akıntım geliyordu.biz akıntı sanıyorduk daha doğrusu,amniyo sıvısıymış.doktor ihmali de var anlayacağın.ilk doğumumdan sonra ray teşhisi kondu ve 2. bebeğimde serklaj oldum ama raydan dolayı olan erken doğumlarda ağrı olmadığını ve genelde 28 haftadan önce doğum oldugunu okudum birkaç yerde,aklım karıştı.benimse 31 haftalık ve gayet ağrılı sancılı bir doğumum oldu.acaba diyorum o an enfeksiyon vardı da suyum erken geldiği için mi doğumu tetikledi...ray dışında bunlarında olabileceğine ihtimal veriyorum yani.2. bebeğim 36+2 de doğdu ve doktorumda sürekli yat gibi bişey demediği için,sürekli yatmadım genelde daha dikkatli geçti ama...yani ilkinde sanırım tek sorunum benimde ray değildi.
kesinlikle tüm güç kaderin elinde,çok haklısın...ama işte insan yine de içini rahatlatmak istiyor.ben önlemimi alayım allah korusun bir aksilik olursa en azından elimden geleni yapmış olurum diye düşünüyor.gerisi kader,kısmet...

serklajımı-takibimi ve doğumumu yaptıran doktor nevin özeldi ama şimdi sanırım görev yapmıyor.emekli oldu.oğlum 36+2 de doğdu.
şu an öylesine kontrol için zühal perçin'e gittim.ilerde tekrar hamilelik durumum olursa yine ona devam ederim sanırım.şehir olarak mersin/anamurdayım.

hep görüyorum yazıorum sana burda ama bu kadr ayrıntılı ilk defa öğreniorum yaşadıklarını..gerçekten bir kadının anne olabilmek için yapamayacağı şey yok sanırım..çok şeyler yaşamışsın ama şükr güzel günleri de görmüşsün canım ya..ben de ilk bebeğimde çok okumuştum anomalili doğan bebeklerin yaşamını eğitimini ama trizomi21 değil trizomi18 olduğu için yaşamadı bebeğim..çok üzüldüm ama yaşamaması belki de allahın lütfuydu bana die düşündüm sonradan..2. yi kaybettikten sonra ise tüm dünya bitmiş gbiydi gözümde ama sonra baktım ki hayatım daha güzel..çünkü o günden beri beni zaten seven eşim üzerime titrer hale geldi..bir kez güleyim die ne istesem yapıdu hatta ben istemeden yapıodu.hala da yapıor..şu an geçmişe bakıorum da bu yaşananlar hem beni olgunlaştırdı hem de eşimle aramda inanılmaz bi bağ kurdu..yani gerçekten yaşanan herşeyde bi hayır varmış...allahım yaşadıklarımızın mükafatını versin inşallah bu dünyada da öbür dünyada da güzellikler nasip etsin melek annelerine..

paşam yavrunun okula başladığı askere gittiği evlendiği günleri de görürsün inşallah:):) çook sevinyorum senin adına çok şey yaşadın sen de..allahım yavrunla yüzünüzü güldrsün inşallah..darısı da bizlerin başına..evlat kokusuna hasret bırakmasın allahım hiç bi kadını..

çooook duygusalım bu aralar yaa..dün de muhteşem yüzyılda mustafa nın cenazesi başında annesine ağla ağla kahroldum..

Gerçekten şunu ben de gördüm. Bu acılar hem bizi olgunlaştırdı hem de eşlerimizle olan gönül bağımızı artırdı.
Bebeklerin için de çok üzüldüm gerçekten zor . 25 haftalık doğan bebeğim 4 gün yaşamıştı o zamanla eşime konuşurduk. Allahım ne olur yaşasın dr dedi gözleri görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir hepsi de olabilir, hiç biri olmayabilir. Biz diyorduk görme engellli okulu olan ile taşınırız. İnsan evladına konduramıyor işte. Bir de ben hayatımımda ilk kez ölmüş birini gördüm o da evladım oldu tek pişmanlığım ona dokunmamış olmak. ( Sen de zor sınavlardan geçmişsin. Çok şükür ki isyan etmedik.

İnşallah sen de yavrunu kucağını alırsın...

sorma ben de çok etkilendim. ( Çok sinirlendim(

iyiyim pasam.safak sayıyorum.31 haftadayım.artık yatmak zor geliyor çünkü yatmaktan belim ağrıyor.sağlıklı sıhhatli zamanında doğsunda bel ağrısı çekmeye razıyım.29 haftada sancı çıkınca nidilat kullanmaya başladım o da ateş terleme yapıyor hasta oldum biraz bizden böle

Mona kesinlikle haklısın bir sorun daha var benimde ilk doğum çok ağrılı oldu 31 hafta olmasına rağmen evet ray var bende doğuştan ama birşey daha var. O yüzden ikinci bebekten önce bütün tahlilleri yaptır bence .

canım beni takip ediyorsan bilirsin 3 bebgim öldü bu bebgim 28-6 dogdu 53 gün yogun bakımda kaldım ne çektigimi bir ben bir allah bilir dilerim rabbimden kalanlara yaradan ömü versin gidenleride işşallah cennetinde kavuştursun kademi hayatmı ne dersen de arda bey çok ugraştı ogluma allah razı olsun 8 doz cşger geliştiriciyi vurdurdu hajkkını ödüyemem işşallah saglıklı bir gebelk geçir canım ben kar yagınca çok aglarım ilk oglum karlı bir günde dogdu gömülmreye giderken çok agladım dışarı soguk şür dedim durdum ondan karın yagmasını istemem 3 evladımda öldü bana benden brişeyler götürdü çok yakın bri arkadaşım vardı kardeş gibiydik onunla bilirdi kar yagdıgında ne yaşadıgımı o psikolojimi atamıyorum ne zaman kar yagsa istanbula aglarım içim acır dediki paşam sabah kalktım heryer bembeyaz aklıma ilk sen geldin dedi önceri karı çok seven ben bende senin gibi karı görmeye tahamül edemiyorum dedi bnaşa gelmeyince bilinmiyor kardeşim ya şimdi bebegim 96 günlük oldu yanlış hesaplamışım rabbime şükrediyorum inan gözümü ayırmıyorum belkim üstüne düşmekle hata yapıyorum amam ne biliyim 12 sene olunca derlerya görmemişin bri çocugu olmuş diye kimseye vermiyorum kimseyi kabul etmiyorum iyimi ediyorum kötümü bilemiyorum hayat işte bana diyorlarki ölenleri unut ileriye bak diyorlar amam nerde oglumu 32 sonra kucagıma aldım 34 gün sonrada sesini duydum aglama sesini 30 gündede çüçüüsnü gördüm ilk dogum ettigimde isterdimki kucagıma laıyım kokluyum onu ama nerde çok bekledim ben bu bebegi ilk yogun bakıma gittigimde dokunmak istedigimde izin vermediler onun iyiligi içindi amam ne zordu benim için
12 sene sonra oldu makinalar baglı ve sen ona elini uzatacak kadar yakınsın ama dokunamıyorsun o yogun bakım kapısından aglayarak çıktım kedinin cigere baktıgı gibi baktım insanlar bebekrlini severken ben küvezini sevdim çok öpmüşümdür küvezini oksamışımdır konuşmuşumdur şimdi yanımda amam eskielri unutamıyor insan oglum çok savaştı çok agladım 53 gün şöyle rahat uyku görmedim sabah akşam o karda yagmurda metrolarda gitttim geldim biliyormusum oglum incirli duragında kaldı kızımın adı ömürüd rahmetlimin kızımı kaybettigimde 10 günlük lohusaydım eşimle ablamlara gittik eve gelirken duragı okuyunca ömür plaza yazar kıpkırmısı yazıyla camları sevdim ömürüm kızım diye inan orda bakırköy pazarı var diye gidesim gelmedi allahın işiki ogluma ulaşmak için o durakta hep iniyordum çok zormuş evlat acısı oglumu ilk kucagıma aldıgımda doktor normalde vermiyorum yasak amam çok aglıyorsunuz dedi allahım sevincimden ne agladım ilk defa aldım kucagıma kokladım öptüm göz yaşı döktüm o gözyaşlarım yıkadı onu saran havluyu evalatlarım gözümün önüne geldi yavrum dedim sizde böyle kokuyormudunuz deidm 1 kişi yerine degil 4 kişi yerine kokladım yavrumu eskiyi unut paşam desemde olmuyor ogluma kıyafetlerini giydiriken ya umuduma aldıgım yada ömürüme aldıgım kıyafetleri giydiriyorum kimi niyer kime kısmet işteiçim acıyor desem içimdeki kor bilsen desem ne dersinrabbim bu ogluma ömür versin herkez diyor şimdi 2 düşünüyormusun bana kalsa 1 tane yeter desemde eşim 2 istiyor yatması degilse stresi koyuyor adama
ne büyüme oglan büyüyene kadar evde temcere kalmıcek
merhaba canlar...
bu sıralar pek uğrayamadım herkes iyidir inş...
fadikçim senin oglan maşşallah çok usluymuş duyduguma görebendede var seninkinin aynısından sadece modeli senesi degişik bilesin
allah razı olsun sizlerde yazınca bende çok seviniyorum bu steye yazmasamda okuyourm bebekten fırsatım oldugu sürece geliyorum canım rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın işşallah
allah şükü yaradan bu günleri gösterdi bize bebem daha dur resim koyucem ben onu pc sevicem kızben çok pis çocuk severim benimkini pis sevemiyom hırpalarımda canı acır diye:18::18:amam az daha toparlansın elimden kurtulusu yok

Cnm kızçelerimin ismini sormuşsun sevgi hira ve Ece meyra koyduk Cnm hira meyra diye hitap etmeyi düşünüyoruz bu arada meyra parlayan ışık demek herkes anlamını soruyorda

amin canım amin inşallah rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin her zaman..ben 2 bebeğim dışında 3 yaşında yeğenimi ve babamı kaybettim canım son 4 sene içindeoldu bütün bunlar..razı olmak zor ama insan huzuru yine allah a teslim olmakta razı olmakta buluyor..inşallah bu sefer ben de alırım kucağıma..huzur istiyorum sadce huzur..

valla sabahtan beri yazıyorum ayrı ayrı msjlar umarım bu iletim gönderilir hep hata veriyor. allah kayıplarımızın sabrını versin çok zor gerçekten. hele ki evlat acısı hepsinden zor. insanın içinde yara olarak kalıyor. benim kırk tane çocuğum olsa yine oğlumun acısını unutmıcam. sınav diyorum rabbim sınıyor bizi dayanmalıyım..

hakkında hayırlısı canım .. ama denemelisin allah yardım eder inanıyorum.

merhaba canlar...
bu sıralar pek uğrayamadım herkes iyidir inş...

Allah bir daha acı yaşatmasın... İnşallah 2-3 hafta daha geçsin rahatlarsın...

Cnm kızçelerimin ismini sormuşsun sevgi hira ve Ece meyra koyduk Cnm hira meyra diye hitap etmeyi düşünüyoruz bu arada meyra parlayan ışık demek herkes anlamını soruyorda

Maşallah isimleri çok güzel anlamları da. Bak aklıma ne geldi.:)) Senin dr nin adı Tolga Ecemişti di mi? Ece oradan mı? Öpüyorum Hira ve Meyrayı

İlahi hiç aklıma gelmemişti 👍tolga Ecemiş evet Dr um ama Ece şuradan geliyo benim ismim neşe eşim Cem birleşince neşecem in ortası Ece oluyo ya o yüzden Ece koyduk😀 sevgi de kayınvalidemin ismi bu arada

İsmiyle yaşasınlar:) Sen çaktırma de hocam sizin soyadınızı koyduk kızımıza.

Canım doktora gittim bu sabah Ağrıların bebeğin hareketleri olduğunu,düzensiz kasılmaların da normal olduğunu hatta ilerleyen haftalarda daha fazla hissedebileceğimi söyledi.Eğer bir saatte dörtten fazla olursa tehlikeliymiş.Akıntı için fitil verdi.Yüreğini ferah tut.30. haftaları ilk sen geçeceksin,sonra da ben,arkandan geliyorum

Kelebek
Kizcelerin ismi cok güzelmiş , uzun
Mutlu
Sağlıklı
Ömürlü olsunlar inşallah

Kızlar bana da femicalden mesaj geliyor simir kontrol
Zamniniz
Geldi diye, sizce kontrol
İçin arda beye gitmek saçma olur mu? Riskli gebelik uzmanı adam , ben kontrol için basit bir iş için gitmiş gibi hissediyorum , ama düşünürsen herşeyimi biliyor Arda bey

Canım eski bir dost görmek arada riskli gebelerle uğraşmak arasında bence iyi gelecektir. Hem genel bir muayenede olur ama içine sinmiyorsa bence Yeşim Hanıma sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…