Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Seni tekrar girmek ne güzel:)
Şimdilik iyi gidiyor canım ilk aylar kabus gibiydi bulantılar halsizlikler birde bebek olunca cok zor,daha yeni yeni acıyorum gözümü cok şükür bu günlerime 23. Haftaya girdik 28.doldurmayı bekliyorum,bugün kontrolum var detaylı bakacak doktorumuz heyecanla bekliyorum Bayadir görmüyorum küçük bebeğimi

canım,ben pco'luyum.şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum.böylece hem düzenli adet görüp,pco'nun olumsuz etkilerini en aza indiriyoruz hem de korunmak amaçlı... doktorum yeni bir hamilelik konusunda kararsız oldugumu görünce, olur da doğum kontrol hapını bırakırsam adetlerim düzenli olsun diye progestan yazdı.doğum kontrol hapını bırakınca adetinin 16. günü 10 gün kullan,böylece düzenli adet göreceksin dedi.bunu kullanırken hamile kalırsam bir zararı olup olmayacağını sordum,tam tersi düşük riski olanlara da veriyorum dedi,bebeğin daha iyi tutunmasını sağlıyormuş.yani ray ile bir ilgisi yok progestanın,ben kullanırsam adet düzenleyici olarak kullanıcam.hapı bırakırsan 6 ay sadece bunu kullan,kendiliğinden de hamile kalabilirsin.olmazsa 6 ay sonra gel bakalım dedi.

canım bu hafta konusu ve sancısız açılma konusu benim aklımı karıştırıyor.benim kaybım 30. haftada ve gayet ağrılı sancılı bir doğumum oldu.doğumdan 3 ay sonra nedenlerini araştırmaya başladıgımda o zamanki doktorum rahim ağzını ölçüp tekrar hamilelik oldugunda 13. haftada seklaj yapacağını söyledi.yani hamile değilken ölçüm yapıldı.ben o an ray ile ilgili fazla bilgi sahibi olmadıgımdan sormak aklıma gelmedi.yani sanırım doktor henüz hamile değilken bile rahim ağzını kısa buldu ve gerek gördü.ama bende ray varsa bile doğum hikayeme bakıldıgında o an başka sebeplerde olabileceğini düşünüyorum.enfeksiyon gibi...bu durumda, oğlumda serklaj yapıldıgından yeni bir hamilelikte yine yapılmak zorunda sanırım.
bu arada bence ray şüphesi varsa ard arda ölçüm yine yapılmalı tabi ama serklaj mutlaka konulmalı.çünkü rahim ağzı bir anda kısalıp kayıba neden olabiliyor,şüphe varsa önlem amaçlı yine yapılmalı.

tabı kı gelısmelerı an ve an yazarım.. ama bnm dıger gebelıgımde cok buyuk ıhmallerde vardı.. ıns gerek kalmadan alırım kucagıma ama gerek olursada tabıkı atılması bnı rahatlatr.. inş ssende sagsalım kucagına al miniğini :)[/QUOTE]

Tuğba inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun
Chnb nin dediği gibi şu doktor bozuntularının topunun diplomalarını alacaksın elinden (

kız cadı önceden bende aktif değildim hamile olunca yazmaya başladım.buraya hergün yeni bi arkadaş katılıyor acısı taze.bende bir zamanlar ray ın ne olduğunu bilmeden kaybetmişliğin çaresizliğiyle buraya yazarak teselli buldum arkadaşlara sorarak çok şeyde öğrendim bilinçlendim.lafım sana değil yanlış anlama sende facede aktifsin bir çok kişi var biliyosun aktif olan ama çoğu faceyi görünce burayı unuttular.tamam face daha pratik kabul ediyorum ama yeni gelenlerin bilgilerimize tecrübelerimize ihtiyacı var bide burda yazılanlar silinmiyor yeni gelenler hep okuyabilir ondan dedim.off ne dolmuşum be sana boşalttım içimi ohhh rahatladım.facenin yazıcısı sensin ya burda mmry di o bırakmış liste işini burayada bi el atsana

Mrh arkadaşlar aranızda tetanos aşısı yaptırıp ya da yaptırmayıp sıkıntı yaşayan oldu mu ben yaptırmadım dr sormamıştım dr da bişey demedi şimdi 29+4 te yim bu haftadan sonra da yapılmaz herhalde sizin dr larınızın önerisi ne oldu son 10 yıl içinde de tetanoz aşısı da olmadım

bu listeler yeni gelenlere umut olur inşallahh

canım bana da doktorum dememişti sağlık ocağında da her ay kontrole cağırıyolar ordaki ebe doktoruna sor tetonoz asısı yapalımmı diye dedi bende sordum yaptır öneriyoruz demişti bende 20 haftada ve 24 iki kez yaptırdım.sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum simdi hastanelerdeki aletler steril ama sorun yasayanda oldumu bilemiyorum

yorgun bulutlar tesekkurler cnm hikayeni hatirlamiyorum (((
cok yeni arkadaslar var aklimda tutmam zaman alicak :)
eylul gulu masallah sana ve bebisine bu arada kiz mi erkek mi ???
guzel haberlerle gel dualarim seninle :)
buranin tadi bam baska metal 41 i goremedim ??

Hayırlı haberlerle gel inşallah bekliyoruz.

Moonna canım benim buradaki dr m de bana yumurtlama dönemi sonrası senin dr n gibi progestan verirdi tutunmayı kolaylaştırsın diye ama onlar da birkaç gün gecikme yaptı bende. Hayırlısı olsun hakkında.

Bazı dr lerde şayet açılma başladıysa sancı olabilir diyor. Ama sancısızsa teşhis daha kesin gibi. Facede ilk 2-3 bebek kaybından sonra serklajlı olup sonra serklajsız devam eden arkadaşlar var. Hatta bir arkadaşın az kaldı serklajsız...

Ben yaptırmadım. Bence de iyi hastanelerde sıkıntı olmaz...

bu listeler yeni gelenlere umut olur inşallahh

Sağ ol canım yeniden listeyi görmek güzeldi...

Canım arada hikayelerinizi hatırlatın ki arkadaşlara umut olsun ben de başarabilirim desinler... Asel nasıl? Götürdün mü Özgür hocaya?

Canım benim bazen duruyor kiloları hareketli dönemleri. Canları içinde olsun da büyüyorlar işte...

Canım çokkk selamımızı ilet:))Yorgunluk oluyor 2 çocukla hele...

hahaha abla ya ben burda yazısmayı yenı ogrendım hohohoh :) tabı kı bundan sonra an ve an takıp ederım :) ayrıca kk da da cadı oldugumu ılan etmıs oldun :) enemmm yerım senın o göbüşü ben :)

bende yaptırmadım yenı hamıleyım ılk hafta dıger hamılelıgımde yaptırdıgım asının 3.su olacaktı en basında .. doktoruma sorduum yaptırmak zorunda degılsın ıcıne sınmıyosa yaptırma dedı :) yaptırmadım :)

Ben geldim kızlar cok şükür detaylimiz güzel gecti,bebisim iyi ay oğlumun yüzü daha netti bugün rahaim ağzı uzunlug 3.5 cok iyi atmisiz dikisi dedi o esnada ben dikiş ipligni merak ettigmi söyledim ne anlattı biliyirmusunuz 90 li yıllarda serklaj ipi bulmak kolay değilmiş hasta yakınları bulamayınca bildigmiz kurdeleyle bile diktik dedi Rabbim korudumu hersey bahane valla ayy bide bugün icin biz detaylı randevusu almıştık kendisi demişti detaylinin süresi uzun oluyor demişti bizde randevuyu alırken fiyat sormuştuk 460tl indiirmli halı neyse biz çıkarken sisteme girdi sizin detayliyi normal muayeneye çeviriyorum bosuna para vermeyin dedi ayy seviyorum ben bu kadını inşallah sonuna kadar sorunsuz gideriz bu arada oğlum 526gr olmuş :)

cnm hos geldin guzel haberlerle gelmissin oglusuna da sana da masallah:)
chnb asel iyi sukur biraz istahsiz
ozgur derene gidemedik ariyoruz kendimizi unutturmuyoruz ama hala gidemedik borclarimiz martta bitecek martta da d.bakira gidecegiz artik nisanda ya da mayista:)
arda da buyuyor masallah:)

Hay maşallah oğluşuna. Çok güzel haberler bunlar. Oluş Hanımla ilgili hep güzel şeyler duyuyoruz. Dr liği dışında ayrıca hastanın cebini düşünmesi ayrıca güzel olmuş:)) Demek kurdelayla dikmişler:)) Biz de sanki doktora tezi gibi o ip bu ip araştırıyoruz.

Unutturma tabi 2. ler 3. ler var:) Bak ben yapamadım 3. yü sen yap.
Ahmet Ardam yürümeye başladı şükür yaramazlık yapıyor. Bugün hıııı diyorum yaramazlık yapınca işaret parmağımı sallıyorum baktım o da sallıyor. Her gün yeni şeyler öğreniyor. Baktıkça "aşk" diyorum. Gerçekten çok güzel bir duygu Allahım her isteyene istediği kadar nasip etsin....

özelden 2 mesaj yolladım bakabılırsen sevınırım

kızlar faceteki sayfayı bulamadım ben...hangi sayfaydı ray ile ilgili olan ?:44:

Moonna gurup gizli o yüzden dışarıdan görünmüyor. İstersen özelden atayım sana ekleyelim seni. Bu arada faceye takılan buraya uğramıyor. Başta anlaşalım burayı unutmak yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…