Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bence gidebilirsin canım, ben de riskli gebeyim, ben hamileligimde de hamilelik dısındaki rutin kontrollerimde de femical a gidiyorum.. sonucta oranın hastasıyım.

Niye saçma olsun canım o senin doktorun gitmen cok normal,ama bu kadar basit bı işlem icin o kdar yol gitmen dersen o da olur sen bilirsin

fadikçim senin oglan maşşallah çok usluymuş duyduguma görebendede var seninkinin aynısından sadece modeli senesi degişik bilesin
heee teyzesi çok usludur
sağlıkları yerinde olsunda...zaten çoğunlukla zor elde edilmiş çocuklar yaramaz oluyorlar....dışardan bakan da o kadar zor elde etmişiz yüz verdiğimizi her dediğini yaptığımızı sanıyor...
ama ne eşim öyle nede ben ama çocuğun iiçinde var ne yapcan...hayırlısı sağlıklı olsunlar da...
sizinki şimdiden başladı demek inanırım... yusuf taa karnımdayken başlamıştı...doğduğunda bile eli ayağı 2 dakika durmazdı....
şimdide afedersin kıçı minder görmüyor...7-8 aydır aynı kiloda ne yapcan okadar spor yapıyo çocuk:))
canım emini öpüyorum çok...çok şükür rabbime seninlede bunları konuştuk ya...
darısı bütün arkadaşlara inş...

cnm hıkayenı okudum bence bı daha ıstemeyle ılgılı soru ısaretın bıle varsa hemen dogm kontrol hapını bırak yumurtlama hemen baslayamayabılıyo cunku.bu arada progestanı gebe kalmadan once ne ıcın nası kullannacakmısın onu analamadım bende de ray var faydalımı oluyormus

öyle tabi unutulur mu o acılar..8 hafta da olsa 28 hafta da olsa insanın içinden bi can kayıp gidiyor..allahım yaşatmasın bi daha o günleri..iyi şeylere odaklanmak istiyorum artık..sınavdı dediğin gbi ve bitti die düşünüyorum..allahım sabrını da mükafatını da versin inşallah bu acıların..

canım valla çok sevindim sıkıntı olmamasına..yine de 1 saatte takip edelim o zaman biz..akıntı için ben de kullanıorum fitili de bişeyi merak ettim fitili direkt mi yazdı yoksa vajinal muayene yaptı mı? ben de cumaya gidicem inşallah allahımın izniyle 29 olmuş oluyorum nerdeyse o zaman..ağzından bal damlıyo valla :) inşallah dediğin gbi sırayla o haftaları sonra da doğumlarımızı konuşuruz burdann.bu arada cuma kontrole gittiğimde ciğer geliştirici iğne başlıycaz biz..sen başlamamıştın di mi?

canım valla çok sevindim sıkıntı olmamasına..yine de 1 saatte takip edelim o zaman biz..akıntı için ben de kullanıorum fitili de bişeyi merak ettim fitili direkt mi yazdı yoksa vajinal muayene yaptı mı? ben de cumaya gidicem inşallah allahımın izniyle 29 olmuş oluyorum nerdeyse o zaman..ağzından bal damlıyo valla :) inşallah dediğin gbi sırayla o haftaları sonra da doğumlarımızı konuşuruz burdann.bu arada cuma kontrole gittiğimde ciğer geliştirici iğne başlıycaz biz..sen başlamamıştın di mi?

Alttan muayene edildim canım.Aramızda 1.5 hafta var galiba ben daha 26. haftamdayım.Ciğer geliştirici için 3 haftam var.Alllahım geçsin bir an önce şu zaman.Gelişmelerden haberdar et beni de

Kızlar benim kafam çok karıştı 19 haftalıkken bebeğimi kaybettim dra gittim tüp bebek uzmanı ankarada da çok popüler bi Drmuş bana rahimde et var mı rahmim dar mı onu görmek istediğini söylemişti rahim filmi çekildi çok şükür bişi yokmuş yanlız bebeği rahim ağzı yetmezliğinden kaybetmiş olabileceğimi söyledi tabi varsayım ancak hamile kaldığımda aşağıdan ölçüm yaparak anlayabileceğini söyledi rahim filminden belli olmazmış bugün de sonuçlarla başka bi Dr gittim adam Prof riskli gebelik uzmanı oda filme baktı sende rahim ağzı yetmezliği yok dedi ikiside uzman ama ben hangisine inanacağımı şaşırdım filmle anlaşılır mı yoksa hamilelikte mi teşhis koyulur

iyi pazarlar benim guzel topigim:)
yeni arkadaslar gelmis hos gelmisler
beni taniyan tanimayan herkese selamlar...
biz iyiyiz biricik kizimi buyutmekle ugrasiyorum tatli yorgunluklar var..
aaa ne yazacagimi sasirdim ben ne yazardim buraya simdi ne yazacagimi sasirdim valla :)
eylul gulu cnm hamilelik bi prensle nasil gidiyor kac hafta oldun :)
opuyorum sizi:*

canım geçmiş olsun.bende rahim filmi çektirdim bu filmide 2 prof bi doçent ve bi kaç dr daha gösterdim hiç biri bana filme bakarak sende rahim ağzı yetmezliği var yada yok demedi.3 düşüğüm var benim 7 hafta,18,20 haftalarda.bu gebeliğimde gittiğim doktoruma hikayemi anlattım 3 düşüğe,rahim filmine rağmen rahim boyunu ölçücem ona göre karar vercem dedi ray olup olmadığına.ilk 11 haftada ölçtü 3,33 çıktı ikincide 13 haftada ölçtü 28,8 düşünce rahim boyun kısa dedi ve dikiş attı.şimdi 31 haftamdayım çok şükür Allah tamamına erdirir inşallah.18 haftalık kaybettiğim bebeğimde profa gidiyodum dikişe gerek yok dedi gitti.bence rahim filminden çokta anlaşılmaz.ankarada özgür deren e giden arkadaşlar var forumda iyi bir doktormuş istersen bide onun görüşünü al riskli gebelik uzmanı ve prof kendisi.özgür derene gitmek istersen ona giden bi arkadaşım var onla irtibata geçirebilirim seni doktoru ona sorabilirsin

inan bu moddayım şuananca uyuttum

Öncelikle başın sağ olsun. Erken doğumun birçok nedeni var bunlardan biri de rahim ağzı yetmezliği. tIBBİ OLARAK 2-3 TANE 18-24 ARASI KAYIP OLMADAN bu teşhisi net koymuyorlar. Doğum hikayen de ipucu verebilir sancısız birden bire açılma olduysa dr ler ray diyebiliyorlar daha kolay. Genelde perinatologlar 2-3 aynı haftalarda kayıp yoksa sonraki gebelikte 2 haftada bir vajinal ölçüm yapıyor kısaldığı anda dikiş atıyor bir de vaz geçilmez progestan tedavisi... Ve enfeksiyon takibi kanda vajinada idrarda...

Canım eski bir dost görmek arada riskli gebelerle uğraşmak arasında bence iyi gelecektir. Hem genel bir muayenede olur ama içine sinmiyorsa bence Yeşim Hanıma sor.

bence gidebilirsin canım, ben de riskli gebeyim, ben hamileligimde de hamilelik dısındaki rutin kontrollerimde de femical a gidiyorum.. sonucta oranın hastasıyım.

Niye saçma olsun canım o senin doktorun gitmen cok normal,ama bu kadar basit bı işlem icin o kdar yol gitmen dersen o da olur sen bilirsin

Sağolun kızlar sanırım gideceğim Arda beye
Zaten istanbula gittiğimiz bir hafta sonuna denk getiririm
Sizlerden de selam söylerim :)

Rahim ağzı yetmezliği hamilelik esnasında alttan ölçüm yapılarak teşhis edilen birşey
Genel bir kısalık söz konusu degilse hamile olmadan filmden anlaşılacağını sanmam

Kızlar bende yoğun bir hafta sonu geçirdim , az önce çocukları uyuttum şimdi bir bardak süt içip yatacağım, o kadar yorgunum ki

Öpüyorum hepinizi

ben burda cok aktıf olmadım ama hem gecmısımı hemde sımdıkı durumumu paylasayım ıstedım .. yazma konusunda cok aktıf olmasamda hıkayelerı okudum ve her hıkayede ayrı ayrı agladım

ilk gbeliğimde 24. hafta kontrolumde rahımde hunılesme gordu doktorum.. sıradan bırseymıs gıbı 200 mg progstanla benı eve gonderdı. rahım uzulugum 5 cm di. ama ne yat ne uzan ne hareket etme vs bısey demdı. 25. haftda kasıklarımda bı agrı vardı bacaklarımı yukarıya cekemıyrdum . ben gaz sancısı sandım.. sonra uvalete gttıgımde bulgur tanesı kadar pıhtı seklınde kan gıbı bısey gordum ama ben kan oldugunu dusunmedım.. zaten ılk gebelık cahılım bıseyde bıldıgım yok.. bu arada ben yınede kafamı kurcalayn bu durumları doktora sormak ıcın arıyorum ama malesef ulasamıyorum ...ve 26+1 de kanamam oldu hemen hastaneye gttık. yaırdılar nst ye bagladılar sancı var dıyolar ama hıcbısey yapmıyolar. ne bıleyım bı serum bır ıgne bir ilaç falan yok. 1 parmak acık vardı.. ben izmirde egepolde HAKAN SABIRLI ya gıdıyordum bunuda belırteyım scım yaparken aklınızda bulunsun. egepol benı yeşilyurt devlete gonderdı. cunku kadın dogum doktoru evınden cıkıp gelemedı trfıkten dolayı.. hay gtmez olaydım. kesemı patlamaya calıstılar suyum gelsın dıye nasıl zorluuyorar. bebegın olecek sen oleceksın vs vs psıkolojık baskı. hastaneden cıkamıyorum da ızın vermıyorlar. kactım ... tekrar egepole gıttım cunku kuvöz var orda. gıtmemle rahım olmus 8 cm .. bu arada gecen zaman 5 saat arkadaslar. benı hemen sezeryana aldılar bebegım dogdu ve 2 gun yasam mucadelesı sonrasında bebegımı kaybettım... kendı doktorum geldı beklıyordum ama bu kadar erken olacgını beklemıyordum dedı. sayısal loto oynuyoruz ya ... !!! acılarımı duygularımı paylasmama gerek yok ne sızden bır eksık ne sızden bır fazla... extra esımın aılesının laflarını ısıttım o baska farklı durumum yoktu sızlerden..

neyse aradan 3 ay gectı. ben alsancaktta HALUK ERKUR dıye bır doktora tavsıye uzerıne gttım. kendısı cok ılgılı ve cok pozıtıf. muayeneler ettı.. rahım uzunlugum ıyı ama rahım agzı yumusak dedı. haftaların ılerledıkce dıkıse karar verıcez dedı. neyse bana hamıle kalabılecegımı soyledı ve ben sımdı hamıleyım.. 4. , 5. , 6. , 8. ve 10. haftalarda devamlı kontroldeydım. en son gttıgımde hoca kesın dıkıs oalackmı dedım 14. haftada bakıp gorucez dedı belkı hıc gerek kalmayacak dedı. adetımın gecıktıgı gunden berı progestan kullanıyorum 300 mg. bakalım bu cumt kontrolumuz var neler duyacagız ?

yanı kader arkadaslarrım rabbım bır daha evlat acısıyla bızlerı hatta hıc kımsyı sınamasın .. bır kere kaybettım dıye hep kaybedeceksınız dıye bısey yok.. burda okuyoruz 3 4 5 kayıplardan sonra nıce bebekler gelıyor.. onemlı olan umut varsa hersey olur.. rabbmm hepınızın kucagını doldursun.. bundan sonra gelısmelerıımı yazmaya devam edıcem

Son düzenleme:

ooooo tuğba88 canım sen buraya uğrarmıydın faceyi bulan burayı unutuyor.yeni gelen arkadaşlar var onlara yardımcı olmamız lazım.burayı ihmal etmeyelim

ooooo tuğba88 canım sen buraya uğrarmıydın faceyi bulan burayı unutuyor.yeni gelen arkadaşlar var onlara yardımcı olmamız lazım.burayı ihmal etmeyelim

ben brda hiç aktif olmadım zaten .. gecmişede bakılabılır abla. bır kere hıkayemı paylastım sonra grup var gel oraya dedıler gıttım .. orda olaylar farklı gelıstı .. falan fılan.. simdi en azından yardımcı olabılecegımı dusundum ve gırdım.. hamıle degılken kımseye bı yardımım dokunmazdı kı zaten

Başın sağ olsun arkadaşım inşallah bu gebeliğin iyi geçer. Bu hikayeleri okuyunca inan bu tarz özellikle senin suyunu patlatmaya çalışan dr lerin diplomalarını elinden alasım geliyor. Yetkim olsa yani. İşte burada bebek için bir saat bile önemli diyen dr lerin kıymetini buna göre hastayı doğurtmayıp nsonuna kadar bebek için mücadele eden dr leri. Ben de 25 haftada bebeğimi kaybettim 4 gün yaşadı oğlum ama dr m gerekli tedaviyi uyguladı Antakyada ciğer geliştirici yaptı son ana kadar da bekledi olmadı. Sonra Arda bey de aynı şekilde 15. haftamdaa suyum geldi ve buna rağmen hastanede tedavi oldum. Bu durumda başka hastaneye gitsem hemen doğuma alırlardı. Kesinlikle müdahale çok önemli. Dr ni bilmiyorum ama tavsiyem mutlaka bu dr nin yanında perinatolog takibinde de olman yönüde mutlaka da her hafta proloton depot. Bu çooookkkkk önemli...

Aaaa diyorum bu kızın hikayesi tanıdık geliyor senmişsin... Sazan gibi atlamışım ...

Aaaa diyorum bu kızın hikayesi tanıdık geliyor senmişsin... Sazan gibi atlamışım ...

estg ablacımmm :) bende dogumdan sonra o hastanede yasattıklarından sonra bıraz bılınc kaybı yasadım.. bazı seylerı hatırlamıyorum.. arada hatırladıkca hıkayeme eklıyorum ıste

Alttan muayene edildim canım.Aramızda 1.5 hafta var galiba ben daha 26. haftamdayım.Ciğer geliştirici için 3 haftam var.Alllahım geçsin bir an önce şu zaman.Gelişmelerden haberdar et beni de[/QUOTE]

anladım canım..inşallah sağ salim geçsin zamanımız..hayırlısıyla ben de cuma gidicem muhakkak yazarım gelişmeleri..

canım öncelikle kaybın için çok üzüldüm..arkadaşlar da yazmış benzer şeyleri ama ben de bildiğimi söyleyeyim..ben de rahiim filminde anlaşılmaz die biliyorum.hamile kaldıktan sonra bile hemen anlaşılmıyo ki..belli bi zaman rahim boyu ölçümü gerekiyo..gerçekten bu doktorların bi dediği bi dediğini tutmuyo ya insanın çok canı sıkılıyo bu durumda..doktora da güvenmiceksek napıcaz dio insan ama en iyi sonuç hamileliğinde belli olur die düşünüyorum ben.inşallah gönlüne göre olur herşey..

maşallah sana da kızına da ya..ilk girdiğim zamanlar görüodum seni aktif olarak çünkü o zamanlar yatıodun tabi :) şimdi bebişten fırsat kalmıodur..allahım sağ salim büyütmeni nasip etsin..böyle güzel sonuçları okuyunca insan seviniyor ya..inşallah biz de görürüz o günleri..

çok çok geçmiş olsun..o günleri atlatıp yeniden hamilesin ne güzel..allahım iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimiizi..hep dua ederim bunun için..inşallah dikişe gerek kalmadan yavrunu kucağına alırsın ama benm doktorum da her muayene de kısalma olmadığı halde rahim ağzın yumuşak demişti..ve kısalma olmadığı halde dikiş attı..bilmiyorum tabi doğrusu bu mudur değil midir ama riske girmek istemedi..inşallah senn hakkında hayırlısı neyse o olsun ne diyelim..haberdar et mutlaka merak ettim sana kısalma olmasa da dikiş dicek mi?allahım sonumuzu hayır etsin inşallah

çok çok geçmiş olsun..o günleri atlatıp yeniden hamilesin ne güzel..allahım iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimiizi..hep dua ederim bunun için..inşallah dikişe gerek kalmadan yavrunu kucağına alırsın ama benm doktorum da her muayene de kısalma olmadığı halde rahim ağzın yumuşak demişti..ve kısalma olmadığı halde dikiş attı..bilmiyorum tabi doğrusu bu mudur değil midir ama riske girmek istemedi..inşallah senn hakkında hayırlısı neyse o olsun ne diyelim..haberdar et mutlaka merak ettim sana kısalma olmasa da dikiş dicek mi?allahım sonumuzu hayır etsin inşallah[/QUOTE]

tabı kı gelısmelerı an ve an yazarım.. ama bnm dıger gebelıgımde cok buyuk ıhmallerde vardı.. ıns gerek kalmadan alırım kucagıma ama gerek olursada tabıkı atılması bnı rahatlatr.. inş ssende sagsalım kucagına al miniğini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…