Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm beni de gruba eklersen sevinirim.mesajını bekliyorum.bu arada burayı unutmam,önceden de hep takipteydim zaten :)

Canım Allah'ın iZniyle sağlıkla zamanında alacaksın kuzunu kucağına.
Bende zorla doğrutmaya çalışan Dr çok kızıyorum.
Büyük oğlum 24. Haftada düzenli kadılma ve oğlumun ayağı doğum kanalına girmesine rağmen ayağı itip Allah'ın izniyle Dr um acil dikiş attı. Ve kasıla kasıla hastanede yatarak 32 haftanın içine kadar durdu.rabbim binlerce kez razı olsun ondan.

Buradayım canım.
Malesef yine bu Kk beni atıp duruyor.
Acaba nikimi mi beğenmiyor ki :)))
Bal kızım nasıl.

Oy maşallah sanada oğluşunada.

Sagolun arkadaslar
Chnb haklisin biz burda ipimiz incemiydi kalinmiydi tartışalım millet ne bulursa onu dikiyor,cok şükür halimize
Emir icin gittiğim zamanda belliydi paraci bı doktor olmadig,sayende buldum bu doktoru :)

Sagolun arkadaslar
Chnb haklisin biz burda ipimiz incemiydi kalinmiydi tartışalım millet ne bulursa onu dikiyor,cok şükür halimize
Emir icin gittiğim zamanda belliydi paraci bı doktor olmadig,sayende buldum bu doktoru :)

Dr çok önemli. Dr hem iinde iyi olmalı hem de insani özellikleri iyi olmalı... Hazade de hamile onun dr si idi. Bebbekte geliim geriliği varmış. 32 haftalık 29 gibiymiş yine erken olacak onun yine(

Dr çok önemli. Dr hem iinde iyi olmalı hem de insani özellikleri iyi olmalı... Hazade de hamile onun dr si idi. Bebbekte geliim geriliği varmış. 32 haftalık 29 gibiymiş yine erken olacak onun yine(
Hasede arkadasın plasanta yaşlanması mı var?belki hatırlarsın benim eltimde de olmuştu bebgimi 1 kilo doğdu geçenlerde bana özel sigortayı soruyordu gecen sefer çapada yatmak zorunda kalmıştı bir daha hamile kalırsam gidemem diyor,durumu cok riskli oldug icin oluş hanımı tavsiye etmeye çekiniyorum aslında o da perinatolog böyle bı hastası oldugnu ve memnun kaldığını bilsem en azından tavsiye ederim

chnb ahmet ardaya masallah ben 2. yapmaya korkuyorum yardimcim yok tek basina bakmak zor:)
metal 41kk kizarim ben nasil seni kabul etmez:)
bu aradq metal 41 ya nickin ben senin metalci biri zannediyordum ama uzaktan yakindan alakan yok mu 41 in anlamini biliyorumda metal neden?????????

merhabalar ...
bende 10. ve 13. haftada kanama ile başlayan zor bir hamilelik yaşıyorum.ikinci kanamamda gece olduğu için hiç bilmediğimiz nöbetçi doktor bebek düşecek kesin dedi ve suni sancı bile verdi. ben bebeğimiz öldü sanıyordum.ama bebeğin yaşadığını duyunca neyseki o tedaviyi reddederek başka bir doktora gittik ve şansının olduğunu öğrendik çok şükür bebeğim yaşadı. 14. haftada rahim ağzı yetmezliğim nedeni ile dikiş atıldı yaklaşık bir ay çalıştım herşey ii gidiyor derken doktorum hunileşme var acil yatacaksın dedi ve 10 haftadır yatıyorum çok zor geçti ama çok şükür 31. haftanın içindeyim. özellikle 4 hafta geçsin diye bakıyoruz. hiç kalkmadan yatmak zor ama bugünlere geldik çok şükür umarım herkes sağlıkla doğum yapar ve bebekler sağlıkla evlerine dönerler...

mrb hosgeldin sansli hamislerdensin dr en son gittigin dr tebrik digerini ise .... diyecek sozum yok ..
masallah artik dogsa dahi bi umudun var % 90 yasar Allahin izniyle tabi:)
sen simdi yatmaya ve ilaclarina devam et rabbim kolaylik versin..

canım bebişin hayırlı olsun.bende 31 haftanın içindeyim sata göre bugun 32 başladım hatta senin tahmini doğum tarihin ne.banada 13+6 dikiş atıldı o günden beri yani 4 aydır yatıyorum.doktorun keşke çalışmana izin vermeseydi hunileşme olmazdı belki.tuvalet için kalkmıyomusun.bende 34 bi geçsem dahada rahatlayacam ama bakalım hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah

teşekkür ederim ... benim 30+3 şuan normal doğum zamanı mayıs 1 veya 2 dedi doktor ama o kadar da gözüm yok 36 dan sonra olsa diye bakıyoruz. aslında ilk zamana göre çok iyiiyim doktor son randevuda belki haftasonu 15 dakkalık gezinti bile yapabilirsin demişti ve randevumuz bu cuma. ilk zamandan beri tuvalete kalkıyorum son iki haftadır günde 3-4 gez balkona çıkıp bi etrafa falanda bakıyorum doktorumuz ciğer geliştirici bile vurmadı maaşallah ama 28 i görene kadar tuvalet harici hiç kalkmadım. sizinde haftanız çok iyi umarım en az bir ay daha dayanırlar

mrb hosgeldin sansli hamislerdensin dr en son gittigin dr tebrik digerini ise .... diyecek sozum yok ..
masallah artik dogsa dahi bi umudun var % 90 yasar Allahin izniyle tabi:)
sen simdi yatmaya ve ilaclarina devam et rabbim kolaylik versin..

hoşbulduk...
evet doktor çok önemli hele de benim gibi ilk hamilelikte . bundan sonra en azından kendimizi tanıdığımız için daha farklı olur ama ilk gebelik tamamen şans yaşayarak öğreniyoruz. amin inşallah küveze gerek kalmayacağı bir zmanda sağlıkla doğar tüm bebekler.

valla ben yaptırdım ama doktora sormadım hiç.sağlık ocağından söylediler..biz köyde görev yaptığımız için ebeyle arkadaşız zaten..yapalım dedi ben de tüm gebelere yapılıo die hiç çekinmeden yaptırdım ama bi sıkıntı olmaz sanırım yaptırmayan da çok var netten okuduğum kadarıyla..

çok normal canım çok yoğun yazmadığım için..ben sizi hatırlıorum ama ve böyle iyi sonlarınızı okudukça çoook seviniyorum..:)

maşallah oğluşuna :) ben de bu cumayı iple çekiorum artık ya..3 haftadır göremiorum ben de oğluşumu bugün hareketleri de bi isteksiz zaten..iyice merak ediyorum artık..ben detaylı ultrasona da girmedim bu arada..doktorum istemedi hiç ben de sormadım..sıkıntı olmaz sanırım değil mi..

ya çok çok geçmiş olsun.inanamıyorum böle doktorları duyunca ben ya..bazen doktorla ilgili tartışıoruz eşimle..o da bana ya adam doktor yanlış bişe yapar mı diyor..ben de diyorum ne doktorlar var..bunu da duysa ne dicek acaba? doktor deyip güveniyoz ama allahım iyilerle karşılaştırsın hepimizi inşallah..neyseki yavruna bişe olmamış.allahım ömür verdikten sonra gerisi boş bunu bi kere daha anladım ben..inşallah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…