Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maalesef denk gelebiliyor öyle doktorlar . neyseki o doktora inanıp kürtaja girmedim. Allah nasip eder inşallah gününde doğmasını...

ANNE ve BEBEKLERİMİz
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2008--------------var
hidennisko-------------erkek--------------Ege------------------------04.07.2008------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008-------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp---------------2009----------------var
saslan------------------erkek-----------ÇınarDemir------------------09.01.2009-------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009-------------var
Melek81---------------erkek-------------AliTuna---------------------07.02.2009-------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009-------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-------------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
hemşin53---------------kız----------------Elif------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?--------------------------01.09.2009------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül------------------------06.09.2009------------var
Yağmurcn-------------erkek------------YusufBora--------------------15.10.2009------------yok
Tuğba-ŞEKER----------erkek---------------?--------------------------24.10.2009------------var
el-muallim-------------üçüz kız-------------?-------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay--------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-------------.....2009---------------var
nermn---------------------?-----------------?------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik---------------kız&erkek------SelinAlmina&SerkanÇınar--------02.06.2010---------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?---------------------02.06.2010--------------yok
DEBA----------------kız&erkek------------------?--------------------...06.2010----------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin--------------------01.07.2010--------------var
cananur---------------erkek-------------AhmetKaan------------------07.07.2010--------------var
Canzi3445-------------erkek-------------------?----------------------16.07.2010--------------var
DERİSS--------------kız&erkek-----------Ecrin&Barış------------------23.12.2010--------------var
Edamecrin--------------kız----------------Gözde----------------------2010--------------------var
yasnur----------------erkek------------------?------------------------2010---------------------?
sinop-e----------------kız-----------------melis----------------------2010---------------------var
Yaren-----------------kız------------------Sezin----------------------20.02.2011--------------var
nefisem-----------------?--------------------?---------------------------.02.2011---------vajinal pesser
Güldenaz--------------kız--------------------?-----------------------------?-------------------var
pares83---------------kız--------------------?-------------------------21.03.2011-------------var
Tatlışoğlu-------------kız-------------------İlke------------------------03.03.2011-------------var
Nuray-----------------kız------------------Özge-----------------------20.03.2011--------------var
Şafak-----------------kız---------------------?-----------------------------?--------------------var
Ayer82---------------erkek-------------------?-------------------------21.04.2011--------------var
ozlem483-------------kız------------------Deniz-----------------------02.05.2011--------------var
Eylem-----------------kız------------------Duru------------------------16.05.2011--------------yok
Ardatuana------------kız-------------------Esila------------------------13.06.2011--------------var
Elifce-----------------kız-----------------EsmaEla----------------------18.06.2011--------------var
sbl1980--------------kız-------------------Duru------------------------01.07.2011--------------var
nurcan35------------kız-------------------Eylül------------------------07.2011------------------yok
jaluse--------------erkek--------------------?--------------------------15.07.2011---------------var
Mavilinilay----------kız--------------------Ekin-------------------------01.08.2011---------------var
Selen_k-------------kız-------------------Beren------------------------18.08.2011----------------var
minimini------------kız-------------------Beril--------------------------05.09.2011---------------var
samyeli------------erkek-----------------Eymen------------------------09.09.2011---------------var
Crameren----------erkek------------------Mert-------------------------13.09.2011---------------var
melekceren----------kız-------------------Melis------------------------16.09.2011---------------var
gamze81-----------erkek---------------ErsanÇınar---------------------17.09.2011---------------yok
elza81-------------erkek------------------Demir------------------------21.09.2011---------------yok
erdennazlı-----------kız-------------------Beren------------------------22.09.2011---------------var
arzufirdevs----------kız--------------------İnci------------------------- 22.09.2011---------------yok
tuubaaoz-----------erkek-----------------Kıvanç------------------------28.10.2011---------------var
sumeyye25----------kız------------------NisaNur-----------------------29.10.2011---------------var
jLIMBURG1985-----erkek-----------------Ömer Ali-----------------------08.11.2011--------------var
medusa_0403-------kız-------------------ElvinEce-----------------------20.11.2011--------------var
nursin1981-------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan-------------09.12.2011--------------var
ceylinirem----------erkek-------------------Enes------------------------16.12.2011--------------var
kardelen086-------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------------?-------------------yok
Boncuk26----------erkek-------------------Kerem-----------------------07.01.2012---------------var
deryak53----------erkek--------------------Kerem-----------------------21.02.2012---------------var
Bermel------------erkek-----------------------?------------------------------?---------------------var
girl85--------------kız-------------------------?-------------------------26.04.2012----------------var
sinannuray-------erkek-------------------Vahap Enes-------------------08.05.2012----------------var
Fadik-------------erkek------------------Yusuf Eymen------------------01.07.2012-----------------var
sinem8484------kız&erkek----------------Arda&Beren-----------------------?----------------------var
melikee------------kız--------------------------?-----------------------13.08.2012-----------------var
sofika--------------kız------------------------İnci----------------------04.09.2012----------------var
arzufirdevs-------erkek-----------------Muhammed Fatih---------------19.09.2012-----------------yok
sevdanehri54------kız-------------------------Rüya---------------------08.10.2012-----------------var
Ayer82-------------kız--------------------------?---------------------------?----------------------yok
mues-----------kız&erkek---------Meryem Hanne&Muhammed Baha------22.10.2012-----------------var
meleğim ve aşkım---kız---------------------Ravza Nisa-----------------17.10.2012-----------------var
chnb---------------erkek-------------------Ahmet Arda----------------14.11.2012----------laparoskopik abdominal serklaj
denizANASI---------kız-------------------------Su---------------------03.11.2012-----------------yok
Prenslerim------erkek&erkek----------------Emre&Erdem--------------15.11.2012-----------------yok
aysetalha----------erkek-------------------------?-------------------------?.2012------------------var
sezen_kayaalp-------?----------------------------?--------------------20.12.2012------------------var
sinemis30----------kız----------------------Yağmur Ada---------------?.12.2012-------------------var
minibebi------------?-----------------------------?--------------------?.01.2013-----------------var(acil)
hidennisko---------kız--------------------------Bade------------------16.01.2013------------------yok
eylulgulu----------erkek------------------------Emir-------------------21.01.2013------------------var
metal41-----------erkek--------------------Hasan Basri---------------21.01.2013-------------------var
yaren58------------kız--------------------------Selin?----------------23.01.2013-------------------var
duyaydin----------erkek-------------------------Meriç----------------19.02.2013---------------------var
happykelebek------erkek-----------------------Muhammed Emin-------20.02.2013---------------------var
lilymeredin---------erkek-------------------------Aren----------------06.03.2013--------------------var
sibel_duru----------kız---------------------------Duru--------------------21.04.2013-------------------var
mulberry--------------kız--------------------------Eslem----------------23.04.2013---------------------var
melek81---------------kız---------------------------?-------------------25.04.2013-----------------------var
kargunesi-------------kız-------------------------Ayşe Ece--------------------07.05.2013--------------------var
merra1----------------kız------------------------Elif Beste--------------13.06.2013--------------------var
ugurum77------------erkek-----------------------?---------------------13.06.2013-----------------var
svly88-----------------erkek------------------------?-----------------17.06.2013----------------------var
gurbetçiiii-------------kız------------------------Esma Asel--------------18.06.2013-----------------var
mlkyyy----------------kız-----------------------Almila Simay------------18.06.2013-------------------var
melek18--------------kız--------------------------Feyza---------------18.06.2013------------------ var
19asos03-------------erkek-----------------------Anıl Efe--------------24.06.2013--------------------var
efulim46--------------kız--------------------Zeynep Mukaddes-------26.06.2013-----------------var
moonsherose84-------kız----------------------Havva Eliz-------------13.07.2013----------------------var
mumudihaba----------kız-----------------------Yüsra----------------05.08.2013--------------------var
deniizzz---------------kız-------------------------Elin-----------------16.08.2013--------------------var
ARES_06--------------kız-------------------------?--------------------03.09.2013-------------------var
kıvırcık0934----------kız---------------------Zeynep Larin-----------16.09.2013-------------------var (hamilelik öncesi)
elifinie-----------------ikiz kız-----------------Ayşe&Zeynep-----------07.11.2013--------------------------var
minito---------------kız&erkek-----------------Doğa&Emir-----------08.11.2013-------------------------var
akreb-----------------------kız----------------------Berrak---------------12.11.2013----------------------var
paşam3405--------------erkek-----------------Muhammed Emin-------14.11.2013-------------------pesser takılmıştı
voiceseda-------------erkek-----------------------Eymen Ulaş------------24.11.2013-------------------------var
umudum1981---------erkek--------------------Melih Batu------------------05.12.2013-----------------------var
aryamia--------------------erkek---------------------Yankı---------------17.12.2013--------------------yok
incitanesi--------------------kız---------------------Elif Deniz--------------18.12.2013-----------------------var
feryal37--------------------kız-----------------------AyşeNaz--------------26.12.2013-----------------------var
mastermarmara---------------kız------------------------------------------10.03.2014--------------------yok
06kelebek------------------kız&kız-----------------------------------------29.03.2014--------------------var

HAMİLELERİMİz

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj
duygu173---------------------erkek-----------------------------------10.03.2014-------------------var
ravza_nur-------------------------kız--------------------------------07.04.2014--------------------var
jeton-------------------------kız-------------------------------------22.04.2014--------------------var
sutanesi1982----------------erkek--------------------------------01.05.2014-------------------laparoskopik abdominal serklaj
yorgunbulutlar--------------erkek----------------------------------19.05.2014-----------------------var
meryusem-------------------kız-------------------------------------26.05.2014-----------------------var
eylulgulu--------------------erkek----------------------------------29.06.2014-------------------------yok
mmery------------------------?------------------------------------20.09.2014-------------------------yok
tuba88------------------------?-------------------------------------17.09.2014------------------------?
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih

saftunc---------------------
burcim----------------------
Regrete----------------------
fuzuli83----------------------
bebilem----------------------
mrymyldz--------------------
bade81-----------------------
nihan_n----------------------
Bettybo----------------------

Canım doktorun kendisi detaylı bakıyorsa gerek gormemistir ben diğer oğlumda Cemil hocaya gidiyordum detaylı zamanım yaklaşinca z.kâmilden randevu aldım detaylı icin demiştim bana gerek yok bana bakıyorum zaten demişti,hareketleri azsa çikolata ye hareketlendirir onu

Canım gelişim geriliği varmış yaşlanma demedi ya da hatırlayamadım. Perinatologsa tecrübesi vardır. İstersen bir daha gittiğinde dr ne anlat eltinin durumunu...

Büyüsün kendi ihtiyacını görsün gençsin daha. Olur 3-5 yıl geçsin...

Ben de arkadaşlar gibi ilk dr ye çok kızdım Allahtan çıkmışsın hastaneden. 2. dr n kim burada çok arkadaş özellikle küçük şehirdekiler zorlanıyor adını yazarsan dr nin fikir olur... Maşallah size..

marmarisdeyim ben. çok şükür doktorumuz iyi özel muayenehanesi var genelde sorunlu gebeliklerle ilgileniyor doktorumuz. çok şükür bizim kaybımız olmadı doktorumuz sayesinde. haklısın bende cesaret edemezdim iyi yapmışsın yatmak en iyi çözümü çünkü ben yattığımdan beri herşey çok iyi çok şükür.bizdede anneler nöbetleşe geliyorlar sağolsunlar.[/QUOTE]

canım çok geçmiş olsun.Allah sana bebeğini bağışlamış.Bu arada hangi ilaçları kullanıyorsun bende de hunileşme var ama dikiş için geç kalınmış.Doktorlara güvenmek çok zor.Çoğunun umurlarında bile değiliz.Ölürse ölür mantığındalar.

chnb ondan da gelıssım gerılıg vardı amaplasanta yaslandıg ıcndı,bende dusundum doktora anlatmayı sonra vazgectım muhtemeln gelsın gorelım dıyecektı
gurbetcı yardım edenın yoksa ıkıncı cok zor,krıse yada okula gıderken dusun derım hem yasında genc senın benım gıbı erken menopoz derdınde yok

kızlr bende artık zorlanıyorum dun karnım tas gıbı oldu kasıldım sankı ama bıtarafa toplanma yok vucut artık sınyal verıyor yat uzana dıye,ne yapcagmı sasırdım

doktorumuz Hüseyin baş ben çok memnunum kendisinden çok şükür iyi gidiyoruz

canım çok geçmiş olsun.Allah sana bebeğini bağışlamış.Bu arada hangi ilaçları kullanıyorsun bende de hunileşme var ama dikiş için geç kalınmış.Doktorlara güvenmek çok zor.Çoğunun umurlarında bile değiliz.Ölürse ölür mantığındalar.[/QUOTE]

ben dikişten sonra progestan kullandım vajınal yoldan kullandım sonrasında her hafta pruluton diye bir iğne vuruluyorum ama sık sık idrar kan tahlili yaptırıyruz bir iki kez idrar yolu enfeksiyonu oldum bir kez de onun için ilaç kullandım.hunileşme olduktan soonra ben hep yattım ve iğne de çok işe yarıyor dediler gerileme yok çok şükür iyiye bile gidiyor. Doktor yat diyorsa yatmak gerek bence ben çok faydasını gördüm.

kızlr bende artık zorlanıyorum dun karnım tas gıbı oldu kasıldım sankı ama bıtarafa toplanma yok vucut artık sınyal verıyor yat uzana dıye,ne yapcagmı sasırdım

canım en az bi 28 e kadar dikkat et elinden geldiğince yatmaya çalış.önceki gebeliğinde yatmışmıydın yoksa kendi işlerini yapıyormuydun yine

yorgun bulutlar hep guzel haberlerini alirim ins:) ben burdaki herkese umut oluyum benim uc tane erken dogumum var 3. sunu dikise ragmen kaybettim 4. bebegim esma aselim de yine dikis oldun heeep yattim ve 40. haftada normal dogum sancin olmayinca suni sanci verildi yine olmadi ve sezeryana alindim:)
yani gercekten.dikis cozum oluyor rabbimin izniyle oncelikte:)
eylul gulu cnm benim annenin yanina gitsen ya da o gelse yani artik yat lutfen biliyorum bi cocukla imkansiz ama sen kendi duzenini daha iyi bilirsin bi sekil bulda yat artik cnm insallah sag salim 38 i gecersin rabbim kolaylik versin
chnb bende oyle yapicam bi okula baslasin oyle 3-5 te az 5-6 anca:)

canım en az bi 28 e kadar dikkat et elinden geldiğince yatmaya çalış.önceki gebeliğinde yatmışmıydın yoksa kendi işlerini yapıyormuydun yine
Öncekinde 32. Haftaya kadar yatmisdim cok sıkı degildi ama en azından yormuyormuyordum kendimi,şimdi bebgimi var kucak istiyor evdeki rutin işlerler yapıyorum ama en cok oğlumu kucagma almak zorluyor beni doktorda yatmana gerek yok ama bebgimi kucagna alma demişti,Allahtan esim memur erken geliyor akşamları ona devrediyorum 28 bı gelsem rahatliyacam

ah canım dikkat et gözünü seveyim bebeg brişey olmasın
bende 1 haftadır diş agrıısndan ölüyorudm 2 dişimi çektiler rahatladım da bu seferde çekien yer acıyor ne yapıcagımı şaşırdım allah şükür oglum büyüyor ban kalsa 2 düşünmemde eşim çok istiyor diyorum oglan 2 yaş olana kadar yok olurda hamile kalırsam bebegime nasıl bakıcam benimki çok riskli bri gebelik çünkü allahım yardımcın olsun ne diyim canım benim

jetoncum allaha şükrü 32 görmüşsün canım allahım az kaldı hadi muradına ermeye allahım hepinize yardım etsin

Canım annem arada geliyor,ama yarıya gelemiyor benim gitmem lazım zaten dikişden sonra orda kaldım ama esim burdaydi zor oluyor geri dondüm aslında kendime güvenmesem donmezdim şimdiye kadar iyiydi dışarı gezmeye bile çıkıyordum sanirm karnım büyüdukce zorlanmaya başladım

Canım valla ikinciyi hemen yapma derim okula yada kreşe başlasın öyle duşun zor oluyor hele senin hamileliğin dahada zor en azında. Gündüz okulda olur akşamları kimsen olmasa bile esın ilgilenir
Dış derdi bende de var kardesim dış doktoru annemlerdeyim kalırken dişim ağrıyordu geçici bisey yaptı ama ne bilmiyorum kanal tedavisi olmam gerekiyormuş bana 6. Aydan sonra sakıncalı yapmam dedi doktoruma sordum gerekiyorsa yaptir bisey olmaz dedi,karşıya gidebilsem yaltircamda bu gidişle doğumdan sonraya kalcak

canim annen gilde kim var yani esinde kalsin evlerinizin arasinda mesafe uzakmi sutanesi esiyle beraber annesinde kaliyor ..
ah cnm bize demesi kolay biliyorum rabbim kolaylik versin:)

canim annen gilde kim var yani esinde kalsin evlerinizin arasinda mesafe uzakmi sutanesi esiyle beraber annesinde kaliyor ..
ah cnm bize demesi kolay biliyorum rabbim kolaylik versin:)
Canım biz Anadolu yakasindayiz annemlerdeyim Avrupa yakası cok uzak. Esim ısı bu tarafda her gün gidip gelmesi zor zaten annemlerde kalırken oda hafta sonları bizimle kalıyordu ise giderken zorlanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…