Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkür ederim inşallah zamanlarını bekler tüm bebekler...

bu arada ben İzmirde Haluk Erkur a gıdıyorum gayet ılgılı ve cok guleryuzlu en onemlısı benm ıcın pozitif bir insan. dikiş atar mı atmaz mı bılmıyorum ama ben doktorumdan memnunum ve ona guvenıyorum onerırmısınız dersenız onerırım

ben 14. haftada serklaj oldum ve 31. haftam bitmek üzere şu an 30+6 ben hala yatıyorum tuvalet banyo ve günde 2-3 kez de balkona çıkıyorum 2-3 dakka duruyorum. ama 26 dolana kadar sadece tuvalete kalkıyordum.bence doktor tavsiyesine kesinlikle uy yat derse yat derim. benim yarın kontrolüm var doktorum umarım güzel şeyler söyler.umarım 36 yı doldururuz en az hepimiz

canım kasılma karında sertleşme oluyor anlamaman imkansız göbek deliğinin üstünde sanki bebek top gibi olup sertleşiyor.birde kasıklarında çok ağrı olmamasına dikkat et.bel sırt ağrısıda pozisyonunu değiştirince geçiyorsa korkma.benim belimde 27 falan ağrımaya başladı öncesinde gayet rahat yatıyodum sanırım bebek ve biz kilo aldıkça ağrıyor.ben kiloluyum zaten 9 kiloda aldım iyice ağırlaştım.bence abartmıyosun bende senin yaptıklarını yaptım halada yatağımda yiyorum yemeğimi.bi kaç hafta daha sıkı yat.yorulmakta sancıyı kasılmayı tetikliyor.

HAMİLELERİMİz

ADI----------------------CİNSİYETİ-------------------BEKLENEN DOĞUM TARİHİ------SERKLAJ
duygu173----------------erkek---------------------------10.03.2014------------------var
ravza_nur----------------kız------------------------------07.04.2014-----------------var
jeton----------------------kız------------------------------22.04.2014-----------------var
sutanesi1982-------------erkek---------------------------01.05.2014-----------------laparoskopik abdominal serklaj
bbahar86-----------------erkek----------------------------01.05.2014-----------------var
yorgunbulutlar------------erkek---------------------------19.05.2014-----------------var
meryusem-----------------kız------------------------------26.05.2014-----------------var
muzy-----------------------erkek---------------------------29.05.2014-----------------var
rabecca---------------------kız------------------------------30.05.2014-----------------yok
eylulgulu------------------erkek----------------------------29.06.2014-----------------yok
mmery----------------------?-------------------------------20.09.2014-----------------yok
tuba88----------------------?-------------------------------17.09.2014-------------------?

canım bende serklaj yok,düzeltebilirmisin sana çok zahmet olacak ama zamanımı doldurabilirsem ben de umut olabilirim arkadaşlara

Seni tekrar burda görmek ne güzel,bir daha kırgınlıklar olmasın inşallah.
Doktorun % 10 demiş Cemil bey bana%15 tutmayabilir dikiş demişti üstelik kendisini bu konuda başarısız oldug hiç bir hastası yok,doktorun rutin bı uyarı yapmış bu gözünü korkutmasın eğer bu konuda tecrubeliyse Allah izniyle başarılı olacaktır,bence bı dahaki ölçüm cok önemli 12. Haftada benim büyük oğlumun 2.9 bu oğlumda 13. Haftada 2 cm di hakkında hayırlısı olsun ama seni cok iyi anlıyorum dikiş atılmazsa korku icinde geçecek ayların,ben bu hamilleigim oluş hanım takipten yanaydı biliyordum valla kısa çıksın diye dua bile ettim

HAMİLELERİMİz

ADI----------------------CİNSİYETİ-------------------BEKLENEN DOĞUM TARİHİ------SERKLAJ
duygu173----------------erkek---------------------------10.03.2014------------------var
ravza_nur----------------kız------------------------------07.04.2014-----------------var
jeton----------------------kız------------------------------22.04.2014-----------------var
sutanesi1982-------------erkek---------------------------01.05.2014-----------------laparoskopik abdominal serklaj
bbahar86-----------------erkek----------------------------01.05.2014-----------------var
yorgunbulutlar------------erkek---------------------------19.05.2014-----------------var
meryusem-----------------kız------------------------------26.05.2014-----------------var
muzy-----------------------erkek---------------------------29.05.2014-----------------yok
rabecca---------------------kız------------------------------30.05.2014-----------------var
eylulgulu------------------erkek----------------------------29.06.2014------------------var
mmery----------------------?-------------------------------20.09.2014-----------------yok
tuba88----------------------?-------------------------------17.09.2014-------------------?

Bahar, Maşallah Allah tamamına erdirsin. Hepimizin. Bende 14.haftamda serklaj olmustum ve hep yattim. Doktorlara güvenmiyorum onlara kalsa yatirmiyorlar ve en iyisi dediginin bile yaptigi hatalar, mantiksiz davranislar... kendi esleri ve cocuklarinin tedavilerindeki hissiyatlarini hastalarinda yasayarak bu muhasebeyle hekimliklerini yapmalilar yada diger türlüsüne Allah firsat vermesinnn....herneyse bu can sıkıcı seyleri konusmak istemiyorum, psikolojim kaldırmıyor... Bende sonuna kadar yatmayi düşünüyorum fakat nefes almakta zorlaniyorum bazen ve ara ara otursam zarari olurmu diye aklimdam geciriyorum. Sabirla ve sevgiyle bu haftalara geldim tamamina ermek icinde ayni duygularla yol alirim inşallah. Herkes kavussun yavrularina.

Jeton, bencede 32.haftamdan sonra senin gibi ara ara otursam daha iyi olur sanırım. Demekki bel sirt agrisi bu haftalarda basliyor. Magnezyum kullaniyorum hem kasilma, hem agri hemde kabizlik...icin iyi geliuor. Gunde 2 kere iciyorum fakat bazi gunleer 3'e cikariyorum. Elbet geçecek bu gunlerde, sonu guzel olsun herkes icin.

canım geri gelmene sevindim.benimde 11 haftada 3.33 tü rahim boyum doktorum iki hafta sonra tekrar ölçücem kısalırsa dikiş atcam kısalmazsa takip etcem dedi 13 haftada gittiğimde muayeneye almadan ısrarla kısalırsa dikerim yoksa dikmem dedi dikişin bir sürü komplikasyonları olduğunu garanti bi yöntem olmadığını anlattı sonra ölçtü kısalmış 28.8 düşmüş ve dikiş attı.zaten dikiş atarkende kağıt imzalatıyolar bebeği kaybetme riskinin olduğu ordada yazıyor ama korkma işinde ehil bir doktorsa Allahın izniyle bişey olmaz doktorlar bizi kötüyede hazırlıyor napalım.benim doktor hiç umutlu konuşmuyodu hayırlısı Allahtan diyodu hep ama bak bugünüme sükür 32 oldum Allah tamamına erdirir inşallah hepimizinkini.kötü düşünceleri sil aklından listelerde bir sürü anne var umut bize o anneler bizde başkalarına umut olcaz inşallah

canım bende serklaj yok,düzeltebilirmisin sana çok zahmet olacak ama zamanımı doldurabilirsem ben de umut olabilirim arkadaşlara

canım senle rebecca yı karıştırmışım onda vardı sende yoktu düzelttim.burda dikişsiz olupta gününü tamamlayan bir cok arkadaş var yatarak ve pregestan kullanarak.Allahın izniyle hepimiz anne olucaz inşallah

Kizlar mrb ben 6 haftalik hamileyim bendede ray var ve haff bi sekilde kahvrengi akintim oldu bu sizdede olmusmydu bide kac haftalkken yatmaya basladiniz

canım hamile listesine beni sen ekle uğurumsun umudumsun cnm yadaha kesemiz falan yok ortada ama o listede olmak istiyorum cnm tahmini doğum tarihi 31 ekimmm....İYİKİ GELDİN HOŞ GELDİN

Kizlar mrb ben 6 haftalik hamileyim bendede ray var ve haff bi sekilde kahvrengi akintim oldu bu sizdede olmusmydu bide kac haftalkken yatmaya basladiniz

cnm progestan kullanıyomusun hamile olan arkadaşlar ayrıca haftada bir iğne oluyolar adı aklıma gelmedi şimdi doktorunla bi görüş...kahverengi lekeden pek sıkıntı çıkmıyo ama doktorla görüşmekte fayda varr

Daha cok yeni o yuzden bi ilac vermedi igne snraki haftalarda olmya baslicam ayrica ayni tarihlerde Allah nasip ederse dogum yapicaz bende 23 ekim😊

Daha cok yeni o yuzden bi ilac vermedi igne snraki haftalarda olmya baslicam ayrica ayni tarihlerde Allah nasip ederse dogum yapicaz bende 23 ekim😊

inşallah canım Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin...ama ben progestan kullanıyorum doktorun vermezsede sen al kullan bi zararı yok bu ilacın burdaki herkes kullanıyo

Kızlar ben 19 haftalık bebeğimi kaybettim Drumu değiştirdim şimdi iki Dr birden gidiyorum rahim filmi çekildi bi sorun görünmedi ama drdan biri üç ay bekle diğeri iki ay bekle dedi ben hemen hamile kalmak istiyorum bi kez adet oldum şimdi ikinci adeti bekliyorum kan pıhtılaşması var mı diye kan verdim sonucun çıkmasını bekliyorum şayet yoksa hemen kalmak istiyorum sizce yanlış mı düşünüyorum sizin Dr larınız ne kadar beklemeniz gerektiğini söyledimi

canım ben 30 dan sonra tamamen yatmaya baslamiştim ve sırt bel agrisi had safhada... hep sol yanıma yatiyorum, hatta o yuzden bazen gogsume sancı bile giriyor kalbi zorluyor sanırım hep aynı pozisyon..bebek de agirlasmaya basliyor tabi. der sırt-bel agrisi normal demişti.ben bi de 50 ile hamile kaldim simdi 71 kg ım ve bu kiloların sanki hepsi gobekte... Beli zorlayan bir durum..daha onceden kaybın varsa bu sebeple mumkun oldugunca kalkma.. benim ray yuzunden kaybım yok ama ben rahim ağzından parca aldirdigim için kısa ve onlem amacli serklaj olmustum... Ccok sukur 30 a kadar caliştim ama eve gelince hep yattim.. sonrası da yatiş..serklaj sonrası haftada bir kez yarım progestoron oldum bi de vajinal fitiller var

canım benim ilk dogumumda sadece ray yuzunden serklaj olmustum ve zamanında dogdu cok sukur.. 2.si 8 haftalıkken kalbbi durdu sonra bende kan pıhtılasması sorunu oldugu ortaya cıktı. Dr.um 3 ay korunmam gerektigini soylemişti. ben kayıp sonrası 6 ay korunmustum. 6.ayda hamile kaldım.genelde 3 ay beklemeyi oneriyolar. vucudun hormanlarının toparlanması, rahimin duzelmesi için vs...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…