Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ya bana üç ay diyen Dr ilk başta hemen başlayabilirsin demişti şimdi kan pıhtılaşması varsa diye bi ay tedavi için ilaç başlatıcam dedi bende bekleyebilmeyi çok isterdim ama bu psikolojiyi anne olmadan atlatamıcam sanırım bide korkularım var ya yine aynı şeyleri yaşarsam diye böle problemli gebelik geçirip sonraki gebeliği normal geçen varmı aranızda benim plesenta aşağıdaydı kanamam vardı sonra kanama azaldı suyu gelmeye başladı nnedeni kimse bilmiyo niye düştü meleğim bebeğe kıyamadım parça aldırmadım kan pıhtılaşması bebeğin suyunu etkiler mi

Suyu etkiler miyi ben de bilemedim..benim bildigim kan pıhtılasması olunca bebegi besleyen damarlardan birine ufak bir pıhtı atiyor ve bebegin beslenmesi vs duruyor. bence pıhtılasma sonuclarını bekle, onlar zaten genetik testleri eger herhangi bir gende heterozigotluk ya da homozigotluk cıkarsa corasprin falan vercektir gebelik oncesi buyuk ihtimal.. sonra gebelik için calişmalara baslarsin... Gebelik surecinde de rahim ağzı uzunlugunu da kontrol etsin..

bnm dogumum sezeryan dı. bende 26 haftalık kaybettım doktora gttıgımde 2 ay gecmıstı beklemenne gerek yok demıstı rahım 40 gunde kendını toparlar demıstı.. ama bnm kan degerım 6 ıdı doktorum 1 ay 2 ayda kanımın yukselmesını sagladı ve 5. ayda hamıleydım ben sımdı yatıyorum 4. haftadan berı progestan kullanıyorum ve 8. haftaya kadar her hafta kontroldeydım.. sanırım 12 den sonrada oyle olacak .. dikiş atmayı dusunmuyor sımdılık bakalım sonumuz ne olacak ?

duygu173, maşallahh Allah tamamina erdirsin az kalmis kavusmaniza. 30'dan sonra yatmaniz harika. 39.haftanizdasiniz serklajiniz alindi sanırım? Hala yatıyormusunuz?
Evet benim kayiplarim, aci tecrubelerim var. Hicbirriski göze alamam ve yatiyorum,

hala yatiyorum canım, serklajım alınmadi, ben sezeryan olacagim için, dogum esnasında alınacak serklaj. İnsallah Pazartesi sezeryan olacagim... Yat canım, hicbir risk alma, gelip gecici bir sure bu yatiş, sonra insallah sen de bebegini saglıkla kucagina alcaksin...

aynı dertlerden muzadaribiz hepimiz..benm de 3 ayı geçti yatıorum.ve bu aralar artık biraz bunalmaya başladım..benm de bel ağrılarım artıyor ara ara ama pozisyon değiştirip bekliyorum..geçiyorsa sorun yok deyip rahat bi nefes alıorum.inşallah sıkıntı olmaz.bu arada ben 2-3 haftadır falan biraz daha rahatım bu yatma konusunda..yani yatıorum ama şöle arkama yastık koyup yarı oturur pozisyonda da duruyorum valla.yanlış mı yapıorum acaba?bunun dışında bir kere balkona çıkıp oturdum 5-10 dk.ben de 29. haftadayım bu arada.ama günün tamamında böle dümdüz yatmıorum yani ben..çok zor oluyo gerçekten..allahım yardımcımız olsun ne diim..ben bugün kontrole gidicem ve sormayı düşünüyorum bunları unutmazsam heyecandan :)

hoşgeldin mmery..çoook sevindim maşallah bebişine..inşallah sağlıkla sıhhatle 40.haftayı görürsün görürüz..serklaj bu kadr riskliyse bu kadar kişiye yapılması garip değil mi ya? inşallah sıkıntısız atlatırsın bu dönemi ama doktorlar genelde en kötüsünü söylüyor ya..bu kesinlikle böle..hakkında hayrlısı ıolsun inşşş..

Kizlar mrb ben 6 haftalik hamileyim bendede ray var ve haff bi sekilde kahvrengi akintim oldu bu sizdede olmusmydu bide kac haftalkken yatmaya basladiniz
mrb bebişin hayırlı olsn öncelikle..benm 3 gebeliğimde de kahverengi akıntım olmuştu..dinlenme ve progestanla sıkıntı olmuyor genelde kahverengi akıntı..ray teşhisi kesin değildi bende..8-12 haftalar arası raporlu dinlendim ama yemek falan yapıodum evde ufak tefek işleri..sonra 13.haftada dikiş ve temelli yatış..29.haftadayım hala yatıorum..inşş hakkında hayrlısı olsn

benm 3. gebeliğim..1.yi kaybettikten sonra da 2. yi kaybettikten sonra da farklı farklı doktorlar en az 3 ay demişti..fakat farklı sıkıntılardan dolayı 1. de 5 ay 2.de 6 ay sonra hamile kaldım..arasının çok da yakın olması çok sağlıklı değil gbi geliyor bana ama tabi o psikolojiyi çok çok iyi biliyorum..hemen yeniden o duyguları yaşamak istiyor insan..hangi doktora güveniyorsan ona göre hareket et olmazsa..inşallah en hayırlı zamanda olur senn için..

Kizlar mrb ben 6 haftalik hamileyim bendede ray var ve haff bi sekilde kahvrengi akintim oldu bu sizdede olmusmydu bide kac haftalkken yatmaya basladiniz

canım hayırlı olsun bebiş.benimde olmuştu kahverengi akıntı.dr pruloton iğne yaptırmıştı ve bi kaç gün dinlenmemi önermişti.ben çok dinlenemesemde bi kaç gün içinde geçti.içerde kanama olmuş durmuş kahverengi akıntı ondan geliyor demişti.seninde geçer endişelenme.ben 13+6 da serklaj oldum o günden bu güne yatıyorum öncesinde yatmadım çalışıyodum çünkü ama kendimi yormamaya dikkat ettim.sende bi kaç gün yat dinlen kendini yorma

canım aramıza hoşgeldin...Allah bi daha acı yaşatmasın inşallah...bana da doktor bir adet dönemi demişti aralık 11 de kaybettim bebeğimi şubat 22 de hamile olduğumu öğrendim nasıl devam eder bilmiyorum zor bir karar aslında ama ben gebe kalmadan önce tüm testlerimi tamamladım kanda hafif düzeyde pıhtılaşma çıktı şimdi hergün iğne oluyorum..testlerini tamamlamadan başlama bebeiş çalışmalarına Rabbim hakkında hayırlısını versin

duygu173, harika cok sevindin pazartesi demek, mutlulukla kucaklayin bebeginizi, hersey güzel olsun sizin icin....

yorgunbulutlar, evet bu dert sanırım herkesin sorunu. saglik olsun yeterki, geçecek elbet bu gunlerde. mutlu olsun sonumuz. doktorunuza sorun tabi, unutmazsiniz umarim ben gerci doktorlara güvenmiyorum sormak icin soruyorum yani bilgilerini tahlil etmek icin soyledikleri cogu seyin mantigi yok dunyada boyleymis, boyle uygulaniyormusmus, gecistirmeli yanitlar. kendileri bile inanmiyorlar soylediklerine, bilimsel dayanagini sorsan icler acisi.. güzel sorunsuz mutlu olsun gunleriniz, bel agrisiz

ablacım hoşbulduk...inşallah sonuna kadar hoş hoş devam ederiz yolumuza

bu kadınlar kulübünün bana garezi var sanırım sabit bilgisayardan yazınca msj gitmiyo. herkes hayırlısıyla bebeğini kucağına alır inşallah. ama hamilelik öncesi testlerin tamamlanmasına katılıyorum. tüm önlemler alınmalı riskler bilinmeli diye düşünüyorum😘

Jeton, facebook grubunuzda sanırım tecrubeler paylasilmakta? Benim icin en degerli bilgi tecrubedir ve faydalanmak isterim. Ben facebooku sacmalik bos olarak gorsemde, sizlerin orada aktif oldugu yazıyordu ve bundan yararlanmak isterim. sanirim burdaki sayfada yer alan herkes orda ve burdan daha cok konusuyorsunuz, gecmis sayfalarda bole yaziyordu. beni yonlendirirmisiniz sayfaniza? size ozel mesaj atmayi denedim yeni uyeolunca olmadi. yardimci olurmusunuz?

inşallah sağlıklı bir şekilde hamileliğini tamamlar bebeğini kucağına alırsın. valla yat canım en güzelini yapıyorsun 32 yi en az gör sonra dr açılma yok derse ufak ufak ayaklanırsın.

millosh, teşekkür ederim güzel dileklerinize. yatmaya devam bende sizin icin güzel dileklerimi gönderiyorum, hersey istediginiz gibi mutlulukla olsun

Allah razı olsn bu benm 2. gebelgm 24. haftda acil serklj uyglanmıstı ama doğm oldu khvereng akntı diğernde olmadgı için endişelndm ama rahatladm sağl

merhaba herkese...
dr. kontrolüme gittim bugün 31. haftam doluyor. Çok şükür açılma yokmuş ve iyi gidiyor dedi doktorumuz bebeğimizde 1.560 gram maaşallah. ama doktorumuz 3 hafta daha uzanmaya devam dedi . sonrasında hamileliğin güzelliklerini yaşayacaksın dedi öyle olur inşallah. şimdilik kilo artışım da 8,5 . ve geçen haftaya kadar ters olan bebeğim çok şükür dönmüş normal doğum istiyorum ama hayırlısı tabi.inşallah herkesten güzel haberler duyarız...

Allah razı olsn bu benm 2. gebelgm 24. haftda acil serklj uyglanmıstı ama doğm oldu khvereng akntı diğernde olmadgı için endişelndm ama rahatladm sağl

arsyy tam takip edemedim
önceki yazını. doğru mu anladım emin değilim bana da 24. haftada acil serklaj uygulandı maalesef 1
hafta sonra doğum oldu. açılma ne kadar olmuştu öncesinde şikayetin. varmıydı? bende arada akıntıyla hafif kanama oluyordu okadar. bide idrar yolu enfeksiyonu ve mantar vardı baya bi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…