Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bahar, cok güzel maşallah. demekki 34.haftaya kadar yatmaya devam ondan sonrasi zaten hazirliklarla cabucak gecer.

Jeton, size facebook grubunuz hakkinda soru sordum, biraz once aktiftiniz ama gormediniz sanırım?

Allah razı olsn bu benm 2. gebelgm 24. haftda acil serklj uyglanmıstı ama doğm oldu khvereng akntı diğernde olmadgı için endişelndm ama rahatladm sağl

benimde 20 haftada atılan acil serklajım var ama sonra suyum gelmişti ve doğum Allah bu yavrularımıza ömür versin.bu benim 4 gebeliğim diğer üçünde kahverengi akıntım olmamıştı seninde geçer inşallah

Bahar, cok güzel maşallah. demekki 34.haftaya kadar yatmaya devam ondan sonrasi zaten hazirliklarla cabucak gecer.

Jeton, size facebook grubunuz hakkinda soru sordum, biraz once aktiftiniz ama gormediniz sanırım?

canım özelden mesaj attım.gruba bi şartla eklerim burayı unutmak yok tamammı faceye katılan burayı unutuyoda ondan dedim yanlış anlama:)))))))))))))

canım güzel haberlerine çok sevindim.34 ten sonra ayaklanabilirsin dedi heee sevdim bu doktoru.bende kızıma daha hiç bişey alamadım erken doğum olsa çocuk donsuz kalcak:)))haftaya artık 1 saatlğinede olsa gidip alsam diyorum cesaretimde yok ya bişey olursa diye ama benim doktorda 34 te doğsa artık küveze bile girmez demişti bakalım nasip.benimki erkenden dönmüştü 26 da halada doğum pozisyonunda sağlıkla zamanında doğarlar inşallah

kızlar kan sonuçlarım çıktı ama ben bişi anlamadım birde siz bakarmısınız bilginiz var mı .
faktör v leiden mutasyonu :homozigot normal
faktör v 1299 mutasyonu :homozigot normal
faktör xiii polimorfizmi :heterozigot
protrombin 20210 mutasyonu :homozigot normal
mthfr 677 c>t polimorfizmi :heterozigot
mthfr 1298 a>c polimorfizmi :heterozigot
pai polimorfizmi :4g/4g
yorum: faktör xiii polimorfizminin heterozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. mthfr?de gözlenen bulgular birlesik heterozigot (kompound heterozigot) olarak degerlendirilmistir. mthfr?de birlesik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir. önerilen tedavi protokolü gönderilmistir. pai polimorfizmi delesyon genotip?i (4g/4g) trombofili etkenidir. bu iki trombofili etkeninin birlikte bulunması olguda daha belirgin bir klinik tabloya neden olma riski tasımaktadır.faktör xııı polimorfizmi hererozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. ne demek şimdi bu bende kan pıhtılaşmasımı var anlamadım

teşekküe ederim :) doktor 34 den sonra ne kadar izin verirse bende inşallah çıkabileceğim hedefimiz 37 yi tamamlamak diyor.ben netten alışveriş yaptım hep bildiğim markaları aldım genelde , ilk kez duyup yorumlara bakarak aldıklarımda güzel çıktı ama.unnado butik bebe,morhipo ve bg store en çok baktıklarım istersen bak oralara ama inşallah doktorun izin verirde göre göre alırsın...

Evet arkadaşım...Ama en önemli pıhtılaşma tahlillerin iyi.Onlarda problem yok.Mesela faktör Vleiden,protrombin gibi...Diğerleri mthfr önemli değil.Pıhtılaşmada etkisi yok deniyor.Ama sende mthfr lerin her ikiside heterezigot.O yüzden yazıdan anladığım kadarıyla 2 heterezigot=1homozigot olarak değerlendirilmiş.Bu arada heterezigot bir genin taşıyıcı demek.(yani ya annenden almışsın yada babandan almışsın hatalı geni)..Homozigotta ise anendende babandanda 2 hatalı gen almışsın demek. 4g/4g yi bir çok doktor önemsemiyor.Ama önemseyende var..
Sonuç olarak bebek üzerine direkt etkisi olan genlerin normal..Ama yinede çok büyük ihtimal(hatta bence %100) kan sulandırıcı kullanman gerekecek..Tedbir amaçlı.Bu seni korkutmasın.Hiç pıhtılaşması olmayıpta sadece yattığı için kan sulandırıcı kullananlarda var.Hikayeni bilmiyorum ama bundan sonra ne yapacağın belli..İnşallah hayırlısı olur.

Mmery hoşgeldin canım arkadaşım.Sefalar getirdin.Çok sevindim seni burda görünce...Hayırlısıyla şimdi umut olma sırası sende...

evet bana da atılmayabılır serklaj merak edıyorum kacını haftasın nasıl ılerlıyor hamılelıgın ?

canım benim 22. haftaya kadar farkedilmedi.Öncesinde 9. haftalarda kanamam olmuştu kahverengi ama hiç serviks boyunu ölçmediler.Progestan içmiştim günde 3 defa Ayrıntılı ultrosonda ortaya çıktı.Tabi o zamana kadar çalıştım ve de hiç dikkat etmeden koşturup durdum.Doktor biraz daha bekleyelim dedi tabi 2 haftada acayip bir kısalma oldu.Şimdi 27. haftamdayım.3 haftadır yatıyorum ve ilaçlarımı kullanıyorum ama çok da korkuyorum arada kasılmalarım oluyor.çünkü daha da kısalırsa beni koruyan bir dikiş yok.Şimdiki aklım olsaydı en baştan riskli gebelik doktoruna giderdm ve de rahim ağzımı 12-14. haftalarda iyi bir doktora diktirirdim.Böylesi çok stresli.Rabbim inşallah 32. haftalara gelmeyi nasip eder

geliceksin inş inanıyorum ben sanaaa :) pekı sımdıkı olcumunu bılıyomusun kactan kaca bırden kısldı ?

Teşekkür ederim canım benim 19 haftalık gebelik kaybım var 8haftada ara ara kanamalarım oldu bebek büyüdükçe kanamam arttı bi ay evde yattım plesenta aşağıda dedi bebek 20haftalarda kanama biter dediler dedikleri gibi de oldu tam kanamam azaldı diye sevinirken bu seferde azar azar suyum geldi drlara söyledim ama sular öle azar azar gelmez dediler ama gelen kızımın suyuymuş sonrasında doğum oldu rahim filmi çektirdim rahimde bi sıkıntım yokmuş bide kanı görmek istediler hemen hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum yine aynı şeyler başıma gelir mi diye değerlerim çok mu kötü iş çıkışı dra gidicem yüz yüze görüşmek istiyorum sonuçları bakalım ne dicek kafamda birsürü soru işareti nedeni neydi diye sebebini bilememek çok kötü Allah'ım isteyen herkese versin şimdi yaşasaydı 27. Haftamıza girecektik hayırlısı böyleymiş diye avutmaya çalışıyorum kendimi Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı

Bahar, 27.haftamizdayiz. bende internetten bakiyorum aliyorum, hediyelerde geliyor. Hevesim cook, hepsini saglikla giysin kullansınlar yavrularimiz.

değerlerin çok kötü değil..En önemli olan tahlillerin iyi.Ama yinede kan sulandırıcı kullanman gerekir..Ara ara kanamalarım oldu demişsin...Pıhtılaşmayla ilgili olabilir..Çünkü pıhtılaşma durumdada kanamalar olabiliyor.Pıhtılaşma topiğinde bir arkadaş vardı..20.haftaya kadar ara ara kanaması olmuş.Doktoru normal demiş.sonra doktorunu değiştirdi..Ve yeni doktoru acilen kan sulandırıcıya başlattı..Çok şükür zamanında doğum yaptı..Aklına kötü şeyler getirme..Bütün tahlillerin yapılmış.Bence çok büyük problemde yok..Önlem alınacak.İyiki yaptırmış tahlillerini doktorun..Yaptırmayadabilirdi..

Hoş geldin canımmmmmm

Yatmaya başladığım canım. Nasıl gidiyor zor oluyormu oğlanla.

Daha cok yeni o yuzden bi ilac vermedi igne snraki haftalarda olmya baslicam ayrica ayni tarihlerde Allah nasip ederse dogum yapicaz bende 23 ekim��
Kese göründü mü. görünmeden porogesteron vermiyor Dr canım dış gebelik olabiliyormuş.

Hadi maşallah hayırlısıyla doğum olup sağlıkla Allah büyütmeyide nasip etsin.

Maşallah BarekAllah sanada bebeğininede.

Yeni gelen canlar hoş geldiniz. Allah sağlıkla istediğiniz zaman hamile kalıp zamanında kucağınıza almayı nasip eylesin.
Yatan canlar. Günleriniz su gibi geçsin. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Merhaba inşallah hamileliğini güzel sorunsuz atlatırsın

kızlr bende artık zorlanıyorum dun karnım tas gıbı oldu kasıldım sankı ama bıtarafa toplanma yok vucut artık sınyal verıyor yat uzana dıye,ne yapcagmı sasırdım

Canım lütfen kendini fazla yorma ve dinlen

19 haftalık bana rahim ağzı yetmezliği düşündürdü
Hamile kalmak için genelde 6 ay derler ama anneden anneye ve psikolojik olarak hazır olmaya göre değişiyor sanırım

Riskli gebelik uzmanı ile görüşürsen ve hamileliğinde alttan rahim ağzı uzunluğun ölçülürse riske girmemiş olursun canım
Umarım herşey gönlüne göre olur

Metal iyi gidiyor şimdilik fazla yormamaya çalışıyorum kendimi cok yatamasamda her fırsatta istirahat ediyorum.cok şükür bı daha kasilmadim,oğlanda kendi kendi oynuyor evde kucagma almayın diyorum ama olmuyor son bı kaç gündür kafa gözü sürekli bı yerlere çarpıyor cocuğun yüzünü görsen dayak yemiş gibi ne oluyor bu cocuğa anlamıyorum

Metalcim nasılsın seninle sık karşılaşamıyoruz artık kuzular nasıl?
Hamd olsun canım. Iyiler. Kk benim hep sorunlu çok nadir girebiliyorum. Yazdıklarımı hep atıyor. Senin kuzular nasıl

Ay canım ya. Nazar mı değiyor annesi.
Anan diyeyim canım tam rizkli haftalardasın. Çok dikkat et. Yanında kimse yokmu.
Tabi oğlan daha küçük kucak ister. Allah yar ve yardımcın olsun.

Arkadaslar beni eskiler tanir hepsi anne oldu sukur.
Bende cok uzuldum hatta kendimi kasmaktan boynum duzlesti sol kol ve bacagimda guc kaybi ve agri var 1sn bile gecmedi 1,5 yildir ama once bebek dedim tedavimi erteledim aylardir takipler oldu ama hamile kalamadim asilama yaptirdik ve sukur tuttu. Simdi icimde bir umut yeserdi ama kaybetme korkusu cok daha fazla... DUALARİNİZA OYLE İHTİYACİM VAR Kİ evliligimde yiprandi bu surecte cok yorulduk insallah hayatima bir bahar dogar ve bende bir mucizeye sahip olurum. Sizin dostlugunuz oyle degerliki kimsenin anlamadigi yerde acip yazdim buraya desteginizle her dustugumde umutla kalktim. Chnb ozellikle cok guzel bir kalbin var cocugun dogdugu halde beni hic yalniz birakmadin.
suan 7.haftalik kalp atisini duydum ama hergun ultrasona giresim var kalbi atiyor mu diye meraktan oluyorum migde bulantisindan surunuyorum. kimseye soylemek istemiyorum kendi tarafimdan ve esimin tarafindan niytini sevmedigim kisiler duycak diye korkuyorum. Ama illa duycaklar nazardan korkuyorum bu streslerden kurtulamiyorum. Bugun annem geliyo ogrenicak ve herkese soyleyecek eger kaybedersem herkese aciklama yapmak zorunda kalmaktan korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…