Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Doktordan geldim ben :) cinsiyet minsiyet hak getire :) ayagini dikti durdu öyle :) bebis iyi :) elevit başladı doktorum .. Progestanla ahbap olduk zaten ayrilmaz bir ikili olduk :) ikili tarama testimiz var bu hafta içi. İnşallah güzel gelir .. Rahim uzunluğun iyi dedi 4 cm mis. Bnm için şuan bebek iyi yere yerleşmiş son önemli asama ikili dedi. Ondan sonra bizim işimiz kolay dedi :) 14. Haftada tekrar görecek :) bizden bu kadar :) rabbim isteyen herkese nasip etsin :)

cnm sağlıkla sıhhatle Rabbim kucağına almayı nasip etsin kötü niyetli insanlardan korunmak için sürekli Felak ve Nas sürelerini oku bol bol eğer kaybedersemli cümle kurma herşeyin başı iyi düşünce pozitif olalım herşey iyi olur Rabbimin izniyle

tuğbacım maşallah güzel haberlerle gelmişsiniz 40 haftaya kadar hep böyle sorunsuz gitsin inşallahh...aman cinsiyet çok önemli değil sağlıklı sıhhatli olsunlar önemli olan o inşallah 2 li taramada çok iyi geçecek ohh ne güzel maşallahhhh

Evet canım su Martı'da çıkarsam rahatlayacam valla,yanımda kimse yok ama k.valideye bı seyler oldu bu ara arada gelip götürüyor oğlanı hayirdir inşallah,bende nazarda şüpheleniyorum her gün mü kafa göze yarılır düz yolda yürürken düşüyor cocuk,artık düşecek diye aklım gidiyor bı dua alıp üzerine takıcam

Gözün Aydın canım inşallah bu sefer sag salim kucagna alirisin mucizeni,yaşadığıma acılardan sonra korkuların cok doğal ben ikinci hamileliğim öğrenince sevinçten daha cok korku vardı adım atmaya korkuyordum sanki içimden kayıp düşecekmiş gibi hissediyordum ama hepsi yersizmis,istemiyorsan hiç kimseye söyleme duysalarda dert etme bisey olmaz Allahın izniyle

burcim cok sevindim hadi hayirlusi guzel haberlerini alirim insallah geriye 33 haftan var nasil mutlu olucaksan oyle davran etrafi bos ver hep mutlu ol bu surecin sorunsuz saglicakla gecsin insallah rabbim kolaylik versin:)

Sibelsibel38, eylülgülü, gurbetçi

arkadaşlar iyi dilekleirniz için teşekkür ederim.
Aslında bu bebeği 13.hafta dikişe kadar kimseye söylemeyecektim ama bir yandan da benim için dua edecek çok kişiyi engellemiş oluyorum. 500 yasin toplamak istiyorum farklı kişilerden. bu bebeğim için rapor almaya başlayınca tefriciye okumak istiyorum.
ilaçlarıma gelince mthfr677 heterezigot um. kan sulandırıcıya başladım. progesteron fitil kullanıyorum bide folibol elevit...
10-15 gün içinde Arda beye gidicem kısmet olur inşallah.
Allahım çok isteyince hiç bir kulunu elini boş çevirmediğini bu topikte gördüm ben. İnşallah 30.haftalara gelirim.

canım bebiş hayırlı olsun kucağına alçaksın alacağız inşallah yavrularımızı.kimsenin duymasını istemiyosan annenlere tembih et dikişe kadar sölemesinler kimseye ben öle yaptım dikiş atılıp işten ayrılıp evde yatmaya başlayınca duydu herkez.

Canım benim telefonda da konuştuk. Allahım tamamına erdirsin. Elmübdiu okuyorsun sanırım 99 kere. Çok zor bir süreç geçirdin Allahım bu evladını sana bağışlasın. Tüm evlat hasreti çekenlere en kısa zamanda sağlıkla hamilelik haberi nasip etsin. Hamilelere de zamanlı sağlıklı evlatlar versin. Her zaman yanındayım. Eski dostuz biz:))Yasin okurum ben de başladın mı okuyayım mı hemen.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım. Istemiyorsan söyleme anneminde tembih et.
Bende öyle düşünüyordum ikinci gebeliğimde fakat çalışıyordum ve bu yüzden çok yoruldum kimseye söylemeyeceğim diye gerçi o gebeliğim sonlandırıldı. 3. Gebeliğimde 5. Hafta istifa ettim işten ve herkez öğrendi. Herkesten dua istedim yaracağımı zır bir sürecin neni beklediğini söyledim. Hamd olsun Rabbim yar ve yardımcım oldu.

Amam canım dikkat et kendine. Götürsün tabi babaannesi sende kucağına almak zorunda kalmasın.
Daha dur canım yeni yürümeyi öğreniyor ne derler düşe kalka öğrenilir diye.
Gerçi Hasan Basri de hala tık yok.

geliceksin inş inanıyorum ben sanaaa :) pekı sımdıkı olcumunu bılıyomusun kactan kaca bırden kısldı ?

en son ölçümü bilmiyorum canım haftaya kontrolde çıkacak inşallah daha fazla düşmez ama 22-24. haftalar arası kısaldı 2.5 cm di en son ve hunileşme oldu birden.Zaten tehlikeli olan hunileşme sanırım.

teşekkür ederim kızlar iyi dilekleriniz için...
chnb yasin okumaya başladım ben zaten hemen hemen hergün okuyorum ama başkalarındn 500 tane toplamaya çlışıcm. bir kaç arkadaşıma söyledim. okursan sevinirim canım

Okurum canım ne demek...Güzel haberlerini bekliyoruz...

Slm arkadaşlar bende 1 tüb bebekten 13. Haftada suyum geldi ve bebegimi suni sancı verdiler düşürdüm ve şu anda 6 haftalık hamileyim mucizem kendi geldi ama hep korku içindeyim doktorum 12. Hafta dikiş gerekebilir dedi ama ben yinede tedirginim

Geçmiş olsun canım. 13. hafta rahim ağzı yetmezliği için çok erken bir hafta. Bence başka dr lere de git. Yine rahim ağzı ölçerek takip ederler. Kısalırsa dikiş atarlar. Bence hemen dikiş attırma dikişin de riskleri var sonuçta. Enfeksiyondan da suyun gelmiş olabilir... Bu arada benim de 15. haftada suyum gelmişti ama dr m doğum yolunu seçmedi ve tedavi sonucu mucizeyle suyum yerine geldi kese kendini tamir etti. Hemen doğuma alan dr leri bu yüzden pek hoş görmüyorum...

canım ben suyum geldi ama kalp atışları vardı bebegimin sen nerdesin doktorun kim

canım ben suyum geldi ama kalp atışları vardı bebegimin sen nerdesin doktorun kim

Benim de suyum sızma şeklinde geldi ve kontrole gittiğimde ultrasonda baktı dr m ve bebeğin suyu çok azalmış dedi vajinadan çubuksu bir şey soktu ucunda turnusol kağıdı olan. Baktı ki mor oldu gelenler suymuş(Hastaneye yattım 5 gün antibiyotik damar yolundan tedavi gördüm hep yattım bol dua ettik. Kese kendini tamir etti suyum doldu. Yani benim bebeğimin de kalp atışı vardı. Çok şükür şu an 15 aylık oldu darısı başına inşallah...

Ben şu an Antakya Hataydayım ama hamileliğimin 12. haftasından sonra İstanbulda kaldım Dr m de Doç. Dr. Arda Lembetti.

canım benimki bir anda boşaldı ben ankaradayım ama yinede bi kaç doktora sorarım ilginden dolayı tşk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…