Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İns canim benim tek istegim bu rabbim isteyen dua icin kalkan elleri geri cevirmesin ins

Bu yazdıklarını okuyup insallah bnde bebegime kavuscam die umutlanirdim :) ve ayni snn gibi 34 te dogurdum:) Allah razi olsun herkesten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benim.
Hamd oldun sende oğlunu sağlıkla kucağına aldın.
Rabbim tüm canların yavrularını sağlıkla zamanında kucağına almalarını nasip eylesin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

MaşAllah kızınıza. Allah bu evladınızı da size bağışlasın. Benim bebeğimde doğum pozisyonunda 22+6 da acil serklaj oldum. O zamandan beri dikişin üstünde bekliyor. 34 + 2 yim. İlk gebeliğiniz gibi şu anda yatarak hamileliğimi devam ettirmeye çalışıyorum. 24 aralıktan beri hiç ayaga kalkmadım. Sürgü kullanıyoruz. Şükür bugünüme. Bulduğunuz her fırsatta yatın. Ben haftada 1 tam haftada 1 yarım proluton depot iğne kullanıyorum. İğne çok önemli. Kabızlık için de burdan eskilerden öğrendiğim dulcolax kullandım dr. izniyle tabi. Bitkisel bi ilaç siz de dr.unuza sorup kullanabilirsiniz. Baya etkili bi ilaç.

Aaa bak bir şey daha öğrendik. Kafa aşağıda olması daha iyi:)) Çok da mantıklı ayağıyla vurması dikişe zarar verebilir gerçekten...

cok saol canim bilgin icin dogrudyr aslinda mantikli doktorunun soyledigi ama biz yinede daha once bebeklerini kaybtmis anneler olarak cok evham yapiyorz sanirim elimizde olmadan

Hemen face de de paylaştım bu değerli bilgiyi:)
Aklıma geldikçe yazmaya çalışıyorum chnb. İnşAllah başkalarına da faydalı olur. Çünkü ben de ilk bebeğimi kaybettiğim de sabahlara kadar burayı okumuştum. Arda bey enfeksiyon mu rahimi açtı yoksa rahim açıldığı için mi enfeksiyon oldun bunu bir sonraki hamileliğinde anlıcaz diyodu. Ben de burayı okuyarak ben de ray var diye düşünmüştüm.

Kübra seni çok iyi anlıyorum. Kayıp yaşadığım için benim de her günüm evhamla geçti. Hatta şimdi dr kalk artık dese de korkuyorum. Ancak tam tevekkülle bu durumu önleyebiliriz. Herşey Allahın elinde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

İşte bazen hikaye net tanı koydurmuyor tek kayıpta. Şükür bu hamileliğinde sonu sonrası iyi oldu. 21 e dek hiç sinyal vermedi o zaman senin. Benim daha 12. haftada kısalmıştı. Bu arada 2-3 sayfa önce başka mesaj daha yazmıştım kopyalayım:))

Nasılsın canım? Kontroller haftada bir mi? Nasıl Arda Bey iyi mi? Tıp Bayramında kek buketi gönderdik eşimle. sağ olsun hemen mesaj çekmiş. Çok özlüyoruz dr mizi...

Görmedin sanırım:)) Hiç kalkmıyor musun hala? Arda Bey izin vermedi mi kalkmana şu an?

Nasılsın canım? Kontroller haftada bir mi? Nasıl Arda Bey iyi mi? Tıp Bayramında kek buketi gönderdik eşimle. sağ olsun hemen mesaj çekmiş. Çok özlüyoruz dr mizi...

Baya aklımda kalan bilgi var sanırım. Aylarca burayı okudum en başından itibaren. Bence bu topiğin gerçekten çok okuyucusu var. O yuzden nolursa olsun burayı bırakmaman gerçekten çok hoş. Hatırlıyorum onları. Hatta en çok arzufirdevse şaşırmıştım. Oğluyla kızı arasında çok az ay vardı ve maşAllah oğlu vaktinde doğmuştu. Tıpta herşey mümkün Allah istedikten sonra.

İyiyim ben de çok şükür.kontroller 2 haftada birdi şu zamana kadar sedyeyle geliyorum diye herhalde. Çarşamba muayenem var tekrar. Arda bey artık kalkmamı istiyor. Malzemeden kısmadım kalk artık dikiş sağlam diyo:) 2 gündür annem ve eşim kaldırıyor ama ben güçsüzlükten pek kalkamadım. Vücudum bırakıyo kendini. Ama bıkmadan üstüne gidiyorum. Yürücem inşAllah. Çarşmba günü sedyeyle gelme tekerlekli sandalyeyle gel dedi. O zamana kadar hallederim umarım. Tekerlekli sandalye diyince sen geldin aklıma sen de tekerlekli sandalye kullanıyodun. Zaman ne hızlı geçiyo maşAllah şimdi Arda 16 aylık olmuş. Allah bağışlasın.

Arda bey de çok iyi. Bu kadar espirili, kendiyle barışık bir dr daha görmedim. Gerçekten özlememek mümkün değil. Nisan15 de yanlış hatırlamıyosam Amerikaya gidiyo yine. Çok yorucu bir temposu var. Ona rağmen enerjisi yerinde maşAllah. Geçen sene de Tıp Bayramında yollamıştınız hatırlıyorum hatta Arda bey twitterda fotosunu koymuştu. Zaten isminle arada anıyor seni :)

Görmedin sanırım:)) Hiç kalkmıyor musun hala? Arda Bey izin vermedi mi kalkmana şu an?

Telefondan yazınca bi de pek kullanmayı bilmiyorum o yuzden geç yazıyorum kusura bakma. Geç yazınca da atıyo beni siteden. Neyse böyle böyle çözüyorum :)
İlk hamileliğimde en başından beri Arda beye gitmediğim için tanıyı kesin koymadı. Takip yapmayı daha uygun gördü haklı olarak. Benim rahim ağzım da birden açıldı kısalma göstemedi hiç. Bunda da vardır bir hayır diyorum. Şükür bugünlere geldim.

Ay evet ben de tekerlekli sandalyeyle giderdim. Geçti gitti işte. 34 te sanırım yürüyerek gitmiştim de dünyalar benim olmuştu:)) Evet zaman hızla geçiyor hatta bir sır vereyim mi acaba bir kızımız olur mu diye eşimle bazen hayaller kuruyoruz. Senin işin çok zormuş Allah yardım etsin sana...
Ben de bu topiğin tadını hiçbir yerde bulamadım... Elimden geldiğince de yazmaya devam ediyorum işte.

Allah kısmet ederse artık her sene göndeririz:)) Arda Beyi bu yoğunluğu arasında bu sürprizle gülümsetebildiysem ne mutlu bana... Düşün ismini de verdiğimiz için oğlumuza unutmamız zaten mümkün değil hiç. Bu arada senin bebeğin cinsiyeti neydi? İsim düşündünüz mü?

Bizim dr hasta dan ziyade bir aile ortamı oldu. Senin gibi çok zorlu süreç atlattık beraber. Arda Bey de çok kaptırıyor biliyorsun kendini o da çok üzülüyor seviniyor hala gözümün önünde suyum geldiğindeki hüznü nil hanımın gelip Arda Beyi hiç böyle üzgün görmemiştim sizin için literatürü yeniden taramaya gitti deyişi, besmeleyle dualarla ultrasonda bakıp suyum dolduğunda Nil hanıma eşime sarılışı. Ah bak duygulandım yine. Nasıl unuturuz biz onu. Unutsak nankörlük olmaz mı?

sENİN DE MUTLU SONLA BİTECEK HİKAYEN İNŞALLAH...

Evet vardır bir hayır gerçekten. Bak ipini sakla sonra da koy buraya resmini benim ip kaldı ya çok hevesim var ipe...

Merhaba benim bir sorum olacak?aramizda erken donem serklaj ameliyati olup gunluk hayatini devam ettiren varmi?anladigim kadariyla doktorlar doguma kadar istirahat veriyorlar genelde.

ben yirim o şeker doktorubendende selam söyle gerçekten çok baba insan ben senlemi buluşucaktım arda beyin ofsinde nasip olmamıştı allahıma şükrü bu günlere geldin bakdarısı olmayanlarınbaşına işşallah insanın etleri acıyor yat ayata ben ayaga kalkınca dermanı yoktu ayaklarımın evde çok düştüm yere helede seni korkutmak gibi olmasın yoldada düştüm yürüken eşimin yanıma bri koşması vardı sorma bende sinriden oturudm gülüyorum düşün dogum edeli 10 gün yoktu allahtan sezeryan dikişlerim patlamadı allahım bacaklarımın dermanı 3 2 ay sonra geldi eşim dışarı çıkmamı istemezdi sen düşersen seni kim kaldırıcak diyeoglum transfer oldugundada bri kere ona gdierken düşüyordumki allahtan tutundum beni görende allah bri hastalıgımı var demiştirbilmiyorlarki hamilelik boyunca yattım normalde yattım wc kalkıyordum kanam olunca 90 gün dogum ettim hasta bakıcı beni wc götürdü oturturdu bende bri gülme varmış deidm bacım hayırdır deidmki ben bu anı 90 gün bekledim ana demişim banyolar böylemi dedim hiç görmeidmki banyoyu aklıma gelmedi degil önceki yattıgım odanın banyosu nasıldı acepduş bile aldırdılar dogumdan sonra ateşim 40 çıktı benim düşüremdyince banyonun altına soktular dünyanın ilaını antibiyotügünü serumunu yedim millet bana çok eziyetlik senin işin rezillik deid benim işim yokta böyle yatıcam dedilerinan adama yatması koymuyor gün işte geçer amam stresi yetiyor her mavişe gittigimde korkardım acaba ne dicek altımdaki peserden korkarken sen kesem delindi adam muayene günü veiridi ben bri hafta önce giderdim hemşirelerle kankı olmuştuk artıkilk ayaga kalktıgımda dengemi kaybedip düşüyordumki hemşire tuttu gülesim geldi demişim eşime bak canım yürüyebiliyorum hemşirelerde tuaf bakmışlardı eşimde 90 gündrü yattı hiç yerinden kalkmadı demişti hatta kaynanam demiştim anne dogume dibnce ne komposto nede su görmek istemiyom diye annelik bambaşkaymış onu anladım
oglum çok hasta teyzesi grip olmuş balgamı atamıyor hırlamasıda var dün hiç uyumadım öksürme kriizne griid oglum kıpkırmıız mor arası oldu öksürmekten nefes alamadı eşimi tekme tokat kaldırıdm adamda ne oldugunu anlamadı çabuk bebek nefes alamıyor katıldı öksürmekten deidm hemen burnunu 2 kere temziledik allahım bildigim sümük sapsarı bu saat oldu az uyudum uyumadım yavrum tam dalıyor öksürüken uyanıyor yüz üstü yatırdım oglanı sırtına vurdum öksürüken balgamı çıksın diye allahım insan ögürüya aynı öyle seler çıktı agzından salyalar tükürükler o agladı ben agladım buhar makinası açık şuan beşşikte uyuor onada gidiyor iyi geldimi dicem bilemivcem doktor B harfiyle bri şurup vermiş öksürügünü keser demiş pazarteside kendi doktoruna götürüyüm diyourm bakalım allahım eevladım öksürüdkçe içim acıyor
Evet vardır bir hayır gerçekten. Bak ipini sakla sonra da koy buraya resmini benim ip kaldı ya çok hevesim var ipe...
vallahi aklıma ilk sengeldin illahi istemekmi lazım bende istiyom ondan banane
Merhaba benim bir sorum olacak?aramizda erken donem serklaj ameliyati olup gunluk hayatini devam ettiren varmi?anladigim kadariyla doktorlar doguma kadar istirahat veriyorlar genelde.

canım kimisi çalıştı kimisi yattı anlıcagın istiraat önemli amam onu biliyorum çalışıyorsan işine ara ver

kızlar dikişi olanlara allah yardım etsin hamile olanlarada tez zamnda saglıklı kucagına almak nasip etsin bebek isteyenlerede tez zamnda versin bebekelri ölenlerede allah sabır versin bebegim yogun bakıkm bebegi oldugundan anca faceye girebiiyorum yazıları okuyorum eger bildigim konu olursa fikrimi paylaşıyorum zaten arkadaşlar açıklama yapınca yazmaya gerek görmüyorum bebegim az ele avuca geldi gelmesinede az daha zamanımız var yeni gelenler hoş gelmişler sefa gelmişler

Canım nerelerdesin uzun süredir foruma cevap yazmıyorsun.Herşey yolunda mı?

Kızlar kafama bişiy takıldı rahim ağzı yetmezliğinde doğum hemen birden mi oluyo ben sabah saatlerinde sancım başladı akşam sekizbuçukta meleğim geldi plesentasıda iki saat bekledik gelmedi kürtajla aldılar bu durumda olan oldumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım diğer doktoruna da gittin mi?İnşallah güzel haberler vermiştir.Tatlı bekleyiş zamanlarına geldin artık.ayağa kalkmaya başladın mı

Evet cok zor gercekten amin ins cnm bu sefer yuzumuzu guldursun ins

Canım ben iki doktora göründüm vaninal yolla yapılanda 3.1 cm çıktı ayrıntılı ultrasonda kasıgın biraz daha altından ölçüldü 2.7 çıktı.Ama benim ilk dogumumun 35 haftada olmasının sebebi kaza yaptık orda karnıma aldıgım darbeden dolayı oldu yani.Çünkü ilk gebeligimde hem 12 haftamda hem 22 hemde 27 haftada ölçümlerimi düzenli yaptı doktorum çok normal çıkıyordu hepsi.Hatta kaza yaptıgımız gün artık 2 cm e düşmüştü 35 haftada uzunlugum yani.

Öylemi hmm teşekür ederim

Saol canım ben 2 doktora gittim biri 3.1 cm dedi biri 2.7 dedi aynı gün içinde bir saat arayla bu kadar incelmez sanırım.Bir doktora daha gidicem oda aynısını derse artık yaptırcam bakalım.Korkuyorum ya hani o arada bişey olurda düşerse bebiş die .Zaten 10 gündür hastanede yatıyorum şükür çok degil ama genede pembemsi kanamam vardı son 4 gündür kesildi.Oda bayaga tedirgin etdi beni.

Canim gercekten cok zor ya ben inan hic abartisiz iki hafta gezdim bu dikis icin esim 2 hafta ise gidemedi her gittigim doktor baska bisey soyledi universitelere kadar gittim aslinda atilmasi gerekiyor diyolar ama hic biri atmak istemedi kalp rahatszligimdan dolayi bi tanidik tavsiyesiyle bi doktora gttm oda tmm yarn gel atalim dedi oburgun gittim yatisim yapildi ameliyat onlugu feln giydrdiler daha snra doktor geldi anestezi doktoru seni uyutamiycagini soyluyo kalbinden dolayi biz bu dikisi atamiycaz dedi yolladi bn bi hayal kirikligi daha yasadim dAha snra benim daha once erkn dogum yaptigim bi hastane vardi ama biraz pahali oldugu icin ona gitmk istemiyodum artik mecbur oraya gittim ve dikisim atildi burda gercktn doktor cok onemli sen hangi sehirde yasiyorsun ? Birde canini skma hersey olacagina varir ayrica karindan yapilan olcumdense vajinal bakilan olcum daha cok dogruluk veriyo bnde yasadm senin yasadiklarini her gittigin farkli bi olcu soyledi yok 2.41 yok 2 den kucuk yok 4 santim doktorunu ii sec canm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…