- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.061
Canım benim 20. Haftada dikişe dayandı wc ve yemek için kalkıyordum. Ondan sonra Sadece wc ye kalktım bol sıvı aldım. 10 günde bir 3-4 dak ayakta duş aldım Benim düzenli olmayan kasılmalarım vardı 34. Haftada doğum oldu.
Allah'ın izniyle senin kuzunda zamanında doğacak annesi. Sadece sıkı yatak istirahati.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bu yazdıklarını okuyup insallah bnde bebegime kavuscam die umutlanirdim :) ve ayni snn gibi 34 te dogurdum:) Allah razi olsun herkesten
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kızlar, 24+4 günlük hamişim. 12+ da serklaj oldum. serklajdan 10 gun once dr. ıstirahate ayırdı. 3 aralıktan beri evdeyim. 26+4 günlük şu an 5 yaşında dünyalar tatlısı melek gibi bi kızım var. karnımdaki meleğimde kız :)
hastane/ev/sürgü/kabız/enfeksiyon/aptal dr./ mükemmel küvez/ hepsini yaşadım. maalesef. bugünüme şükürler olsun elbet.
karındaki kasılmalar bende de oluyor ancak bebeğin hareketlerinden dolayı oluyormuş. nst de sancı çıkmıyor. bide hep baş aşağı ve klitorisin 2-3 cm üzerinde sanırım tam dikiş üstünde. dikiş açılmasından çok korkuyorum. yemek ve wc hariçi kalkmamaya çalışıyorum ama kızı okula sabah ben hazırlıyorum 45.dk yorucu koşturmaca. bide şeker çıktı. aç geziyorum. haftada bi pruluton iğne. magnezyum/ vitavin/ progestan/ endol fitil/ elzem durumda nidilat/osteacare/ferrum kullanıyorum. ama biri kabız yapıyor. kabız olunca bi defa 4 gun sonunda kızımın kanzuk fitilini kullandım :) ıkınmaktan iyidir dedim :)
çarşamba 19/03/2014 de kontrol var. korkuyorum.
bebişe internetten alışveriş yapıyorum. o gezenlere özeniyorum. 40 falan beklemem ben diyince gülüyorlar ama yatmak zor oluyor. ev kirli dağınık yemek için muhtaç olmak çok zor. ama ilk kızım 70 gun kuvezde kalınca o iyi olsun ben yatarım diyor anne yüreği.
herkese hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin rabbim. bebişleri kucaklayalım.
Aaa bak bir şey daha öğrendik. Kafa aşağıda olması daha iyi:)) Çok da mantıklı ayağıyla vurması dikişe zarar verebilir gerçekten...
cok saol canim bilgin icin dogrudyr aslinda mantikli doktorunun soyledigi ama biz yinede daha once bebeklerini kaybtmis anneler olarak cok evham yapiyorz sanirim elimizde olmadan
Aklıma geldikçe yazmaya çalışıyorum chnb. İnşAllah başkalarına da faydalı olur. Çünkü ben de ilk bebeğimi kaybettiğim de sabahlara kadar burayı okumuştum. Arda bey enfeksiyon mu rahimi açtı yoksa rahim açıldığı için mi enfeksiyon oldun bunu bir sonraki hamileliğinde anlıcaz diyodu. Ben de burayı okuyarak ben de ray var diye düşünmüştüm.Hemen face de de paylaştım bu değerli bilgiyi:)
Aklıma geldikçe yazmaya çalışıyorum chnb. İnşAllah başkalarına da faydalı olur. Çünkü ben de ilk bebeğimi kaybettiğim de sabahlara kadar burayı okumuştum. Arda bey enfeksiyon mu rahimi açtı yoksa rahim açıldığı için mi enfeksiyon oldun bunu bir sonraki hamileliğinde anlıcaz diyodu. Ben de burayı okuyarak ben de ray var diye düşünmüştüm.
Kübra seni çok iyi anlıyorum. Kayıp yaşadığım için benim de her günüm evhamla geçti. Hatta şimdi dr kalk artık dese de korkuyorum. Ancak tam tevekkülle bu durumu önleyebiliriz. Herşey Allahın elinde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Nasılsın canım? Kontroller haftada bir mi? Nasıl Arda Bey iyi mi? Tıp Bayramında kek buketi gönderdik eşimle. sağ olsun hemen mesaj çekmiş. Çok özlüyoruz dr mizi...
Waww çok sevindim canım benim geçmişi bilmen çok hoş:)) Evet hatta daha da eskilerden Tatlişoğum var ik bebeği miyadında 2. ye 29. haftada dr si acil serklaj atmış. Mulbery nin ilk kızı dediğin gibi miyadında 2. si ileri hafta kaybı 3. sü srklajlı. Arzunun 3. kızı 29 haftalık 4. oğlu serklajsız miyadında doğum. Meryemhanne var onun da 3 oğlu miyadında sonra sanırım 3 ileri hafta kaybı var şu an serklajlı hamile yeniden:))
Nasılsın canım? Kontroller haftada bir mi? Nasıl Arda Bey iyi mi? Tıp Bayramında kek buketi gönderdik eşimle. sağ olsun hemen mesaj çekmiş. Çok özlüyoruz dr mizi...
İşte bazen hikaye net tanı koydurmuyor tek kayıpta. Şükür bu hamileliğinde sonu sonrası iyi oldu. 21 e dek hiç sinyal vermedi o zaman senin. Benim daha 12. haftada kısalmıştı. Bu arada 2-3 sayfa önce başka mesaj daha yazmıştım kopyalayım:))
Görmedin sanırım:)) Hiç kalkmıyor musun hala? Arda Bey izin vermedi mi kalkmana şu an?
Baya aklımda kalan bilgi var sanırım. Aylarca burayı okudum en başından itibaren. Bence bu topiğin gerçekten çok okuyucusu var. O yuzden nolursa olsun burayı bırakmaman gerçekten çok hoş. Hatırlıyorum onları. Hatta en çok arzufirdevse şaşırmıştım. Oğluyla kızı arasında çok az ay vardı ve maşAllah oğlu vaktinde doğmuştu. Tıpta herşey mümkün Allah istedikten sonra.
İyiyim ben de çok şükür.kontroller 2 haftada birdi şu zamana kadar sedyeyle geliyorum diye herhalde. Çarşamba muayenem var tekrar. Arda bey artık kalkmamı istiyor. Malzemeden kısmadım kalk artık dikiş sağlam diyo:) 2 gündür annem ve eşim kaldırıyor ama ben güçsüzlükten pek kalkamadım. Vücudum bırakıyo kendini. Ama bıkmadan üstüne gidiyorum. Yürücem inşAllah. Çarşmba günü sedyeyle gelme tekerlekli sandalyeyle gel dedi. O zamana kadar hallederim umarım. Tekerlekli sandalye diyince sen geldin aklıma sen de tekerlekli sandalye kullanıyodun. Zaman ne hızlı geçiyo maşAllah şimdi Arda 16 aylık olmuş. Allah bağışlasın.
Arda bey de çok iyi. Bu kadar espirili, kendiyle barışık bir dr daha görmedim. Gerçekten özlememek mümkün değil. Nisan15 de yanlış hatırlamıyosam Amerikaya gidiyo yine. Çok yorucu bir temposu var. Ona rağmen enerjisi yerinde maşAllah. Geçen sene de Tıp Bayramında yollamıştınız hatırlıyorum hatta Arda bey twitterda fotosunu koymuştu. Zaten isminle arada anıyor seni :)
Telefondan yazınca bi de pek kullanmayı bilmiyorum o yuzden geç yazıyorum kusura bakma. Geç yazınca da atıyo beni siteden. Neyse böyle böyle çözüyorum :)
İlk hamileliğimde en başından beri Arda beye gitmediğim için tanıyı kesin koymadı. Takip yapmayı daha uygun gördü haklı olarak. Benim rahim ağzım da birden açıldı kısalma göstemedi hiç. Bunda da vardır bir hayır diyorum. Şükür bugünlere geldim.
ben yirim o şeker doktoruGeçmiş olsun inşAllah bu bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Şuanda 34+2 hamileyim. 22+6 da acil dikiş atıldı bu haftadan itibaren bebeğimin kafası dikişte. Çok üzülüyodum bebek doğmak istiyo diye. Ama dr.um dedi ki kafasının aşağıda durması çok daha iyi. Böylece senin rahim ağzını kapatıyo. Eğer ayakları aşağıda olsaydı ayaklarıyla vururdu devamlı ve rahimin açılması durumunda kafa aşağıda rahim ağzını kapatmadığı için kordon bile sarkabilirdi dedi. O nedenle kafasının kapatması daha iyiymiş. Baskıyı azaltmak için mümkün olduğunca yatarak zaman geçirmenizi tavsiye ederim.
vallahi aklıma ilk sengeldin illahi istemekmi lazım bende istiyom ondan bananeEvet vardır bir hayır gerçekten. Bak ipini sakla sonra da koy buraya resmini benim ip kaldı ya çok hevesim var ipe...
Merhaba benim bir sorum olacak?aramizda erken donem serklaj ameliyati olup gunluk hayatini devam ettiren varmi?anladigim kadariyla doktorlar doguma kadar istirahat veriyorlar genelde.
allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin..ray konusunda anladığım kadarıyla pek bi belirti vermiyor..ama dikişle olumlu sonuç alanlar daha fazla canım..buna odaklanmalıyız herlade..kendini çok yormamaya dikkat et yine de..her fırsatta uzan.benm doktorum da hep üstten muayene yapıyor..sanıırım bi sıkıntı görse alttan da yapar die düşünüyorum ben..ilk zamanlar benm de ödüm kopuyodu.hala da korkularım var ama tedbir bizden takdir allah tan..kendini takip edip sıkıntın varsa doktora gitmekten başka yapcağımız bişe de yok sanırım..inşallah sıkıntıtısız atlatırız bu günleri..
canım diğer doktoruna da gittin mi?İnşallah güzel haberler vermiştir.Tatlı bekleyiş zamanlarına geldin artık.sağol canım.dün dikişimi atan doktora gitmedim ben iki doktora gidiyorumda ne olur ne olmaz diye sırf içim rahat etsin diye.dün gittiğim doktor biraz sezeryan yanlısı gibi kıymetli gebelik diyor.ben normal istiyorum dedim dikişi alırsak normal doğurursun diyor.13 nisan gibi dikişi alırız dedi sezeryan olursanda 13 nisan diyor.bakalım haftaya dikişi atan doktoruma gitcem o ne diyecek ben onu esas alırım sanırım.sen nasılsın yoktun kaç gündür forumda
Aklıma geldikçe yazmaya çalışıyorum chnb. İnşAllah başkalarına da faydalı olur. Çünkü ben de ilk bebeğimi kaybettiğim de sabahlara kadar burayı okumuştum. Arda bey enfeksiyon mu rahimi açtı yoksa rahim açıldığı için mi enfeksiyon oldun bunu bir sonraki hamileliğinde anlıcaz diyodu. Ben de burayı okuyarak ben de ray var diye düşünmüştüm.
İnsan heleki ilk bebeginide kaybettiyse ikincide cok daha evhamli oluyo ins yasadklarimizi tekrar yasamayz rabbm yardimcimiz olsun
Kübra seni çok iyi anlıyorum. Kayıp yaşadığım için benim de her günüm evhamla geçti. Hatta şimdi dr kalk artık dese de korkuyorum. Ancak tam tevekkülle bu durumu önleyebiliriz. Herşey Allahın elinde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ölçün 2.7 ise bence oldukça kısa haftan için. Vajinal mi ölçtü? Şayet için rahat değilse istersen riskli gebeliklerle ilgilenen bir dr ye daha görün. Bu arada 35. hafta prematüre bebek sahibisiniz. Bunun nedeni ray olabilir de. Hem rahim ağzı yetmezliği sonradan da olabilir. Benim de bir oğlum vardı 38 de doğdu. Gerçi 29 artı 4 te 4 cm açılmayla 35 e dek hep yatmıştım. Sonraki gebeliğimi maalesef 25. haftada kaybettim. Sonraki 8 haftalık düşük sonrasında ise 13. haftada 2 cm ölçüldüğü için çok kısa olduğundan laparoskopik yöntemle serklaj oldum. Yani ölçüm bu ise bence kısa ve serklaj yaptır bence ama dr n iyi bir dr mi serklaj deneyimi nasıl sorgula...
Merhaba burdan okuduğum kadarıyla mulberry diye bir arkadaşın da ilk gebeliği serklajsız ileri haftada doğumla sonuçlanmış ama ikinci gebeliğine serklaj yapılmıştı. Başka bir arkadaşın da arzufirdevsti adı 3. gebeliğinde rahim ağzı yetm. ortaya çıkmıştı. Yani az da olsa böyle durumlar olabiliyor. Geçmiş olsun.
Yok uzun surmuyo 5 10 dk lik bi islem rabbim hakkinda hayrlisini versin cnm peki her hafta gidip olctursen olmazmi hemn dikis attirmk yerine ? Cunku kafani karstrmk istemm ama dikisinde riskleri var zaten rahim yetmezligi varsa her hafta olcturdugunde biraz daha kisalmis olur ve 18. Haftasins kadar atilabilir diye biliyorum bide uyutuyolar cnm
Saol canım ben 2 doktora gittim biri 3.1 cm dedi biri 2.7 dedi aynı gün içinde bir saat arayla bu kadar incelmez sanırım.Bir doktora daha gidicem oda aynısını derse artık yaptırcam bakalım.Korkuyorum ya hani o arada bişey olurda düşerse bebiş die .Zaten 10 gündür hastanede yatıyorum şükür çok degil ama genede pembemsi kanamam vardı son 4 gündür kesildi.Oda bayaga tedirgin etdi beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?