- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.021
Geçmiş kayınız için başınız sağ olsun. Bu yavrunuzu Allah zamanında doğmasını nasip etsin. Hangi şehirdesiniz dr niz kim? Sonradan gelen arkadaşlar için fikir olsun diye dr isim tavsiye listemiz var arkadaşlar eklerler seni de hem de hamile listesine:))
Teşekkür ederim amin inş isteyen herkezin almasını nasıp etsın ıns istanbuldayım ben bagcılar medipol hastanesınde doç.ebru özturk var doktorum o ama ona gidemiyorum artık anadolu yakasında oldugum ıcın çok ii olur ya bu tarafta iyi bir doktor bulmama yardımcı olurlarsa çok sevınırım.
Şuan sadece magnorm kullanıyorum ve vıtamınler kan hapı felan iğneyide yazmadı bılmıyorum sız ne ıcın kullandınız proluton depot iğneyi ?
Çok teşekkür ederim tavsıyen ıcınde sürekli yatıyorum bebek rahıme baskı yaptıgı ıcın artık allah hepımızın sonunu hayır etsın
erken doğumu engellenmesinde progestan tedavisi etkinliği kanıtlanmış bir yöntem. şayet dr n normal gebelik takibi yapan dr ise genelde 12. haftadan sonra progestan işe yaramaz gözüyle bakıyorlar ama riskli gebeliklerle ilgilenenler 34 e dek en az haftada yarım ya da tam doz proluton iğne veriyorlar bakayım yazı vardı buraya da koyayım tekrara.
Daha evvel yapılan çalışmalar geçmişinde erken doğum öyküsü bulunan gebelerde cervix (rahim ağzı) uzunluğu ölçümünün erken doğumu tahminde önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Rahim uzunluğu ne kadar kısa ise; erken doğum ve rahim içi enfeksiyon ihtimali de o derece artmaktadır. Yakın dönemde uygulamaya giren tedavi yaklaşımlarından biri de geçmişinde erken doğum öyküsü olan hastalara progesteron tedavisi verilmesi ile erken doğumun anlamlı şekilde azaltılmasıdır.
Progesteron tedavisi erken doğum riskini azaltır
Temmuz 2011 de yapılan çok merkezli bir çalışmada görülmektedir ki; geçmişinde erken doğum öyküsü bulunmayan ve risk faktörü olmayan 19-24. gebelik haftasını içeren grupta rahim uzunluğunun kısa ölçüldüğü durumlarda, vajinal yoldan yapılan progesteron tedavisinin erken doğumu anlamlı şekilde azalttığı gözlenmiştir. Doç Dr. Arda Lembet
Çok saol canım teşekkür ederim.
Teşekkür ederim amin inş isteyen herkezin almasını nasıp etsın ıns istanbuldayım ben bagcılar medipol hastanesınde doç.ebru özturk var doktorum o ama ona gidemiyorum artık anadolu yakasında oldugum ıcın çok ii olur ya bu tarafta iyi bir doktor bulmama yardımcı olurlarsa çok sevınırım.
Çok iyi olur ya inan seni allah cıkardı karsıma belkıde sen bunu söylemeseydın ben bunu hıc bılmıycektım ve doktoruma sormıycaktım allah razı olsun.
Burada bir arkadaşın da serklajını yapmıştı dr niz yanlış hatırlamıyorsam kendisine söylerim yazar size. Bebeği oldu giremiyor buraya face gurubuna yazıyor daha çok. Acil 20 li haftalarda yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ve çok şükür başarıya ulaştı arkadaşımız demekki iyi dr imiş. Önümüz yaz çok sıkıntı olmazsa ben serklajı yapan dr nizle devam etmenizi tavsiye ederim sizi en iyi bilen o çünkü. Ama progestanı lütfen sorun ve bu vurguyu yapın. Anadolu yakasından dr listemiz var. Ama şu an liste kaçıncı sayfada bilemiyorum. Ben Doç Dr. Arda lembete gitmiştim Oluş Api hanıma giden arkadaşım var o da çok memnun ama sgk geçmiyor maalesef bu 2 dr nin görev yaptığı yerlerde. Başka kim var Anadolu yakasında hatırlayamadım...
Doktorumdan cok memnunum ilgili ve guler yuzlu ama cok yogun bir doktor o yuzden gitmem skinti oluyor cok saol ya ilgin icin
Burada bir arkadaşın da serklajını yapmıştı dr niz yanlış hatırlamıyorsam kendisine söylerim yazar size. Bebeği oldu giremiyor buraya face gurubuna yazıyor daha çok. Acil 20 li haftalarda yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ve çok şükür başarıya ulaştı arkadaşımız demekki iyi dr imiş. Önümüz yaz çok sıkıntı olmazsa ben serklajı yapan dr nizle devam etmenizi tavsiye ederim sizi en iyi bilen o çünkü. Ama progestanı lütfen sorun ve bu vurguyu yapın. Anadolu yakasından dr listemiz var. Ama şu an liste kaçıncı sayfada bilemiyorum. Ben Doç Dr. Arda lembete gitmiştim Oluş Api hanıma giden arkadaşım var o da çok memnun ama sgk geçmiyor maalesef bu 2 dr nin görev yaptığı yerlerde. Başka kim var Anadolu yakasında hatırlayamadım...
Rica ederim. O arkadaşa dedim şu an altta ismi var:)) Sanırım cevaplar o da:)) İyi dr lerde yoğunluk oluyor ama ilgilenme süresi azsa bir şey diyemem çünkü dikkat gerektiren hasta gurubuyuz....
Doktorumdan cok memnunum ilgili ve guler yuzlu ama cok yogun bir doktor o yuzden gitmem skinti oluyor cok saol ya ilgin icin
Birsey sordugumda muayenesindeyken ilgilenmesi guzel ama bi problem oldugunda aradigimda cagiriyo ve kendisi o gun olmuyooyle tuhaf bisey yani sende hamilemisin ?
Mrb cnm cok gecmis olsun.. bnde ebru hanimin takipli hastasiydim dikisimi 20. Haftada yapti. Ve su an sukur bebegim benimlee, ebru hanim cok guven verdi bana basarcagimiz konusunda, bugun yanina gttim yinee hatta :) cok samimi gelio bana. Sormak istedigin herseyi sorabilirsin bana
Birsey sordugumda muayenesindeyken ilgilenmesi guzel ama bi problem oldugunda aradigimda cagiriyo ve kendisi o gun olmuyooyle tuhaf bisey yani sende hamilemisin ?
Basin saolsun rabbim evlatlarinin acilarini gostermesin ins. evet bnde iyiki uye olmusum burdan ogrenicegim cok sey var sanirim :)Anladım. Tuhafmış bu durum. Yok ben 14 kasım 2012 de doğum yaptım. 2 tane 8 haftalık bir tane 25 haftalık kaybım var. 10 yaşında ve 16 aylık oğullarım var:)) Kendime söz vermiştim doğumdan sonra bu sayfalardan elimi çekmem diye. Çünkü çok şey öğrendim buradan...
Anladım. Tuhafmış bu durum. Yok ben 14 kasım 2012 de doğum yaptım. 2 tane 8 haftalık bir tane 25 haftalık kaybım var. 10 yaşında ve 16 aylık oğullarım var:)) Kendime söz vermiştim doğumdan sonra bu sayfalardan elimi çekmem diye. Çünkü çok şey öğrendim buradan...
Bnm ilk basladigimda bukadar yogun deildi, artik tup bebekte bakio cok yogun o yuzden, bnde bekliodm genelde ama odasina girdigimde kalabalik demeyip her soruma cevap veriodu ilgileniodu, acikcasi 6 tane doktora gittim ondaki samimiyeti ilgiyi bulamadim, istediğmde ceptende ulasabiliodm, tek sorun biraz beklio olmak ama valla ebrudan baska doktor istemedigim icin ben beklemeye razi geliodum :)
Burasi olmasa belkide oglum bnmle olmicaktiburasi sayesinde ogrendim serklaji, ilk dr onermemisti bile...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dogrudur evet iyi bi kadin ilgili ama bn bisey srmk istiyorum dikisten snra hangi ilaclari kullandin igne feln verdimi hqftalik
Basin saolsun rabbim evlatlarinin acilarini gostermesin ins. evet bnde iyiki uye olmusum burdan ogrenicegim cok sey var sanirim :)
Burasi olmasa belkide oglum bnmle olmicaktiburasi sayesinde ogrendim serklaji, ilk dr onermemisti bile...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dogrudur evet iyi bi kadin ilgili ama bn bisey srmk istiyorum dikisten snra hangi ilaclari kullandin igne feln verdimi hqftalik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?