Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Cok tesekkur ederim fadikcim..amin insallah yuce rabbim tekrar yasatmaz kimseye.
Evet ilk dogumda enfeksiyon dediler ama suan ondanda emin degiller cunku bu kez hic bir enfeksiyon falan yok..ve o zamanda belki suyumun gelmesinden hemen sonra enfeksiyonda kapmis olabilirmisim.yani anliyacagin hic bir fikrim yok..cok caresizim suan.
ve kesinlikle baska sorunlardan dolayi dusuk oluyor..saka gibi 18 haftaya bir gun kala ve ayni saatte ve ayni sekilde uyurken oldu ikiside.inanmak guc.
Demek bebek belirli bir buyukluge geldiginde rahim agzi tasiyamiyor ve suyu birakiyor..
Tekrar sagol canim.

çok şükür arkadaşım çok sevindim senin adına... inşallah böyle böyle geçecek haftalar...

Sevgili chnb arkadasim oncelikle cok tesekkur ediyorum benim icin yazdigin bilgiler icin
cok sagol..hepsini dikkatlice okudum ve bilgilendim.
Ve kesinlikle tum testlerimi yaptircam insallah cunku tekrar ayni seyleri yasamak istemiyorum rabbim kimseye yasatmasin cok zor cok aci..kendimi halen toparlamis degilim ise gitmiyorum hasta kaliyorum.
Su an onum karanlik hersey testlerden sonra aydinlanir insallah ve herseye daha guzel daha olumlu bakarim heralde.
Evet ilk melegimin adi Berat ti..( dogumdan bir hafta once tv de duymusdum Berat gecesi tum olceklerin ve dogacaklarin isimleri belli olurmus yazilirmis kaderine yani, bende dusundum gecen berat gecesi ismi dogacagi yazildi kaderine ve bu sende olecegi)
Seninkide Berat Tunca imis ne guzell..adaslar simdi bizi bekliyor meleklerimiz ve dedigin gibi tek teseliimiz o..bir gun buluscaz orda insallah...ve ahirette kalabalik aile olcaz.
Kizimn ismide Melek..
suanda Izmirde yan yana yatiyor yavrularim bana kilometrelerce uzakda ama hep kalbimdeler.

COk sagol canim tum bilgilerin icin.Allah razi olsun.

maşallah canım aman dikkat et yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik... dikkat et kendine..

Evet Fadikcim isim koymak sartmis..biz hic isim dusunmemisdik o anda dogumdan sonra bulduk iki ismimizide...cunku hastana dosayasi icin ve diyanet teki dosyasi icin da lazimmis ve omur dunyada isimiyle cagrilmasi icin..

Sumeyye de cok guzel bir isim..tum meleklerimiz bizi bekliyor o buyuk tesellimiz...ne mutlu bize yavrularimiz gunahsiz melek gibi uctular.

maşallah canım bebeğine inşallah ulaşırız biz de yaren gibi güldenaz gibi 36. haftalara ve daha da ilerisine benim kontrolüm de salı günü bakalım ne olacak...

Son düzenleme:

nurcancım sana cevap yazdım geçmiş sayfada gördünmü?
şafak merhaba sende serklaj varmı kaçıncı haftanda ve kaç cm de yapıldı?maşallah bu haftaları görmüşsün,darısı başımıza

bermel başın saolsun arkadaşım. valla benim bildiğim kadarıyla rahim ağzı yetmezliğinde kasıklarda ağrı falan o kadar uzun sürmüyor ama bilemedim ki??? daha iyi bilen arkadaşlar var bu durumları. bi de hep ölçüyormuş senin doktorun.. bu durumu daha iyi bilen arkadaşlar bişeyler der mutlaka sana...

merhaba canım ben 16+2'de acil serklaj oldum. açılma kısalma... kesede hunileşme herbişey var maalesef çok zor geçti zaman... ama 28. haftadan sonra rahatlıyor insan.. umarım hepimiz alıcaz bebeklerimizi kucağımıza. bu arada geçmişi okuyarak geliyorum da az önce senin mesajını gördüm göbek deliğinin yanında yumruk gibi kabarmalar diye... bebek hareketine benzettim ben benim öyle oluyordu o haftalarda bebek hareketleri ama, senin nasıl hissettiğin önemli bi de doktora sor mutlaka derim.

Cok tesekkur ederim Safakcim..allah razi olsun.
Vallahi bende bilmiyorum agrilarim daha cok alt karnimin kas agrilari vardi
baya uzun zmaan surdu ..ve o yuzden bende supeleniyorum rahim agzindanmi degilmi diye
cunku chnb arkadasimizin vedigi bilgilerde agri falan olmadan hemen suyun gelmesi rahim agzi yetmezligine isaretmis..
Evet bebegin suyu agrisiz sancisiz aniden oldu ikiside..ondan bi kac gun sonra dogum sancilari basladi iste.Benim jinekologum sadece ultrasyonda rahim agizini olcuyordu..hep 3.5 diyordu ve buda iyi dedi hep...beni vajinal degilde ultrasyonda bakiyordu hep..sizce ultrasyonda duzgun olce bilirmi?
cunku bazi arkadaslarin yazilarinda okudugumda hep vajinal kontrolden sonra anlamislar rahim agzi yetmezligini.

tekrar cok sagol canim..masallah seninde az kalmis hadi hayirlisi insallah 40 hafaya kadar dayanirsin,

Son düzenleme:

oyy geçmiş olsun ne zorluklar korkular yaşadın sende kimbilir ama atlatmışsınız şükür az kalmış..bebeğin hareketleri normalde değişik ama bazen öyle oluyo yarın sorucam bakalım..bana serklaj yapılmadı sadece yatış rahim ağzımda kısalma var 2,2cm şuan.bende görsem o haftaları allahın izniyle rahatlıycam inşallah..maşallah diyim bebeğine ve sana

valla bermelcim bende de ağrı ağrı falan olmadı açılmış rahim ağzı kese aşağı sarkmış ben hiç farketmedim.. iki kez yarımşar saniye bile sürmeyen sızı hissettim o gün. benim doktorum normal abdominal ultrasonda farketti. vajinal bakmaya gerek bile görmedi hemen hastaneye yatırdı...bi de 3 cmnin üstü fena değil diye biliyorum. benim 1,5 cm kalmıştı..
iyi bi araştırt canım sen bu durumu... ne desem seni yanıltacak şimdi..umarım herşey istediğin gibi olur...

Evet Safakcim arastircam insallah..hayirlisi bakalim ne olcak
kesinlikle bu sitede bagimli kalcam ve yazarim gelismeleri.
Sende cok sansliymissin masallah 16 haftandan bu haftalara kadar iyi gelmissin
Cok sanslin masallah hayirlisi ile kucagina alcaksin insallah.

Iyi geceler Eylemcim..ve diger arkadaslarim tabiki

kızlar bugün burası çok hareketliymiş ne çok ilerlemişsiniz

barmel geçmiş olsun burda hepimiz aynı acıları yaşadık seni çok iyi anlıyoruz allahım bir daha bu acıları yaşatmasın....

fadikcim isim koyulması gerektiğini bilmiyordum ben kaybettiğim bebeğim için isim karar vermemiştim ama annem hep tuana olsun istiyordu tuanam diye severdi karnımı:85: ama olmadı işte. bende allah nasip eder de yine bi kızım olursa annemin isteği olsun tuana koyarım diye düşünüyordum ama şimdi vazgeçtim o onun adı öyle kalsın...

yarencim hayranım sana inanamıyorum dikişlerin alındı ve sen gezmeye gidiyorsun yazdıklarını okudukca heyecanlanıyorum sanki ben başarmışım gibi mutlu oluyorum maşallah. biliyosun bana dikiş atıldığı halde tutmamıştı şimdi yine tutmaz diye çok korkuyorum ozaman geç kalınmştı ama şimdi erken olacak ama işte yine de çok korkuyorum ama sizlerin başarısı beni sabırsızlandırıyor. allahım bu günleri görmeyi bizlere de nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…