Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar... hepiniz iyisinizdir umarım

eylem59 başın saolsun canım.

tatlişoğlum nasıl oldu canım kanamaların??? bi gelişme var mı??

kızlar yaren ve güldenaz yok bikaç gündür??? doğum mu oldu acaba :))) ay çok merak ediyorum.. inşallah iyi ve kolay gitmiştir herşey...

bu arada ben almina ve edayı da çok merak ediyorum onlar da girmiyo bi süredir?? bebişler iyidir inşallah haberi olan var mı alminadan ve edadan???

Canım, başınız sağolsun. Allah geride kalanlara uzun ömür versin. Canım fazla yormamaya çalış kendini. Ben de 15 sene Edirne'de oturdum. Sen Edirneli misin?

Sanırım Yaren dün yazmıştı canım ama Güldenaz yazmamıştı. Almina'yı bilmiyorum ama Eda öğretmen, tatildeler bir yerlere gitmiş olabilir diye düşünüyorum. Ben de Ayer'i, Fusbor'u bir de hastanede yatan bir arkadaşımız daha vardı, adını şimdi hatırlayamadım, onları merak ettim.

merhaba kızlar ben hala doğurmadım...hiçbir belirtimde yok sadece dikişler alındıktan sonra iki üç kez adet olucakmışım gibi kasıklarımda ağrı vardı o kadar akıntım bile herzamanki gibi doğuma doğru artıyor diyolar ama malesef bende hala tık yok..perşembe bir hafta olacak..güldenaz ne yaptı acaba almışladır dikişlerini herhalde:26:

fusbor ve özlem hastanede ne yaptılar acaba inşallah iyilerdir..

alminada ne zamandır girmiyor benimde dikkatimi çekti inşallah bir problem yoktur, edacım zaten çalışıyor o fırsat buldukça girer genelde..

eylem arkadaş seninde başın sağ olsun canım..kendine dikkat et yorma..

yarencim aklıma geldikçe giriyorum, sana ve güldenaza bakıp çıkıyorum, doğum haberiniz var mı diye.. Hayırlısıyla inşallah kurtulcaksınız canım.

Eylem başın sağolsun canım. rabbim geride kalanlara sabır versin. kendine dikkat et canım.

başınız sağolsun canım...
rabbim geride kalanlara uzun hayırlı ömürler versin...
canım kendini yorma aman dikkat et...
hayırlısı canım demek daha zamnı gelmemiş...
az sabır elbet bir gün doğacak...
rabbim kolay doğum yapıp bebeğini sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...

evet canım İslam'ın ilk şehidi. Ammar b. Yasir'in annesi ve ilk müslüman olan hanım sahabelerden...
bunun bilincide olarak koydum...
aslında ben ya peygamberimizin hanımlarından yada kızlarından birinin ismini koymayı düşünüyordum ama akrabalarda nerdeyse hepsi var...
bende bana kızımı hatırlatır diye etrafımda olmasını istemedim

doğumdan 2 gün önce cinsiyetini öğrenmiştik o yüzden doğmadan isim kararımız yoktu...
sonrada böyle bir karra aldım işte...

canım sizin sizin isimlerde çok güzel...

fusbor 3 gün önce girmişti inş iyidir...

ayer82 8 gündür girmemiş ama çok sık girmeyen bir arkadaşımızdı bu yüzden kötü şeyler getirmiyorum aklıma...
inş oda iyidir...

tatlişoğlum dün 14 den sonra hiç girmemiş...
inş iyidir...
.
özlem maşallah iyi gözüküyor başka topikte mesajlarını gördüm...
en son dün iyiiym diye yazmış...
inş hala iyidir...

allah (cc) hepsinin yardımcısı olsun...
zamanı gelince sağ salim bebeklerini kucaklarlar inş..

Son düzenleme:

İnşallah, bizde hamile olduğumuzu öğreniriz, sağlıklı bir hamilelik geçiririz, ne isim koyalım diye fikir alışverişinde bulunuruz, bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. Ve bütün bunları burada beraber paylaşırız ,aminnn...

Araştırmaların bizi aydınlattı, sağol.

Kızlar bizleri merakta koymayın...

inş canım...
amiiiinnnnn....

ben zaman sonra araştırdım bunları(
eğer doğduktan sonra yaşadığına dair bir ses veya bir belirti verirse bu normal bir insan gibi her işlem yapılırmış...
ama dünyaya ölü geldiyse veya doğarken öldüyse sadece yıkanıp defnedelirmiş...
yani namaz kılınmıyormuş...
ama isim hepsine gerekiyormuş...
eğer isim konulmadıysa da sonradan gıyabında koymak lazımmış...
canım ben de bu gibi şeyleri bilmezdim hatta pekte bilen yok...
ancak başına gelen birde hocalar biliyor...

Son düzenleme:

Merhaba canim..kusura bakma ancak bu gun firsat buldum.
Evet cok okudum bu konu hakkinda....benim daha belli bile degil rahim agzi yetmezligimi degilmi diye..cunku daha kontroller olcak falan.uzun bu yol beni bekliyor.

Canim ben burda yalniz degilim cok kalabaligiz ailem ve esimin ailesi hep burda..arkadaslarim cok dostum cok..beni hic yalniz birakmadilar..ama artik yalnizlik istiyorum hic yalniz birakmadilar sagolsun bu zamana kadar..ama yalnizlik da iyi gelcek diye dusunuyorum
Ve yakin zamanda piskolog destegi almayi dusunuyorum gecenkindede gittim ama cabuk biraktim fayadasi olmuyor diye bu kez baskasina gitcem.

Herseyin hayirlisi canim.

Sen suan hamilemisin?

Merahaba canim cok sagol..Kismet iste demek seninde iki melegin var
uzulme canim bunlarda bizim imtihanimiz...Allah sarini veriyor insallah.
Bende gorumcemle ayni zamanda dogum yapcakdik ilk hamileligimde..yani birinci ayin 14 falan dogumum olcakdi ama malesef benim kollarim bos onunki dolu..insana bu tur zamanlarda daha kotu oluyor..ben mesela onun yanina bi kez gittim ve cok kotu oldum..onun icin cok seviniyorum tabi ama kendim icinde bi o kadarda uzuluyorum..ama hayirlisi diyorum kismet degilmis diye.
Etrafim hamile dolu simdi samimi arkadaslarim kiz kardesim kuzenlerim hepsi hamile..insallah onlar bizim yasadiklarimizi yasamazlar.

Uzulme canim insallah bizimde yuzumuz birgun gulecek

Basin sagolsun canim mekani cennet olsun amcanin..bende yillar once dayimi kaybetmisdim akciger kanseri illetinden..Allah gunahlarini affetsin nur icinde yatsin.

Sende uzme yipratma kendini oke allahin takdiri buymus.

Evet, her şeyin hayırlısı. Tam teşhisin konunca önünü daha iyi görürsün inşallah. Şu an hamile değilim. 7,5 ay önce 25. haftalık bebeğimikaybetmiştim. Psikolojik olarak yeni yeni toparlandım. Özellikle yeni bebek için eşimi ikna etmem zor oldu. Bir dahaki aya deneyeceğiz inşallah. Umarım sen de bir an önce teşhisinden sonra uygun zamanda hamile kalırsın canım...

canlarım taziyeleriniz için hepinize teşekkür ederim..chnb edirneliyim canım ailem burda ben tekirdağ çorluda hemşireyim eşiminde işi çorluda yoksa çok güzeldir sakin bi yer orayı tercih ederdim ( bugün vajinamın içinde sanki bebek hareket ettikçe iğne saplar gibi ağrılar var yarın burda bi dr gidicem bakalım.birde mayıs annelerinde aynı haftadakiler kaburgalarımın altında oynuyo demişler bebişler..benimse göbek deliğimi bile geçmedi hatta vajinamın hemen üstünde hareketleri çokmu aşağıda bu bebek umudum kırılıyor sanki

başınız saolsun canım allah sabır versin, kendine dikkat et senin bu şekilde iken ayakta kalman doğru değil. ve bencede bir an önce yakınlarda bir doktora görün mutlaka, en azından açılman hala devam ediyorsa hastanede gözetim altında tutabilirler. böylesi senin için de bebek için de daha iyi olur.

evet canim benim daha yolum cok uzun..hayirlisi.
INsallah hemen hamile kalirsin ve bizimle paylasirsin

öyle canım çok zor dedigin gibi benimle 14 kiş vardı dogum yapıcak ben geçen pazar dogum yapıcaktım rabbim naip etseydi teyzemin kızıda benimle birlikteydi aradım hediyeni aldım dedim çok ısrar etti gitmek zorunda kaldım malesef okadar kötü oldumki dedim sen bebek görmeye geldin şimdi yavrun dursaydı seninle birlikte olucaktı dedim çok zor acısı rabbim biliyoya halen için yüregim yanıyo yumurtaya can veren allahım birdaha sevtun kuluna nasip edermi acaba anneligi bende pko var 7 sene arayla hamile kaldım umudum yok ocak ayında bebege vesile olduk ama olmadı bu ayda boş çıkar diye çok korkuyorum arkadaşlarım gibi çizelge yapmak istiyorum acaba 32 haftaları görürümüyüm merak ediyorum allahım hepimizede acısında tez zamanda meleklerimizi bizlere yollasın işşallah
başın sagolsun canım mekanı cennet olsun işşallah allahım sabır versin

canım ne güzel dikişleri alırken acıdımı :18::18:birde özgürlük nasıl birşey biraz anlatsana ne güzel artık ayaktasın demi kız bu mercimek dohmak istemiyomuş 40 haftaları görüyomuşun ay ne güzel olurduevemi yolladılar dikişleri alınca ben hastanede bekletiliyo biliyorum biraz beni ilgilendirirsen sevinirim bebem :44::44::44:
bu arada arkadaşları bende kaç zamandır merak ediyorum nerelerdeler acaba ses verselerde bilsek hu hu kızlar sev verin sevtun kulunuza bakem

Canım benim geçmiş olsun. Ben üniversiteyi Edirne'de okudum 4 sene. 10 sene de öğretmenlik yaptım orada. 1 yıl oluyor Hatay'a geleli. Edirne'de Valikonağı'nın oralarda oturuyordum. Oraları çok özlüyorum. Kaybettiğimiz bebeğimizin 2. ismini de Edirne hatırası olarak Tunca koymuştuk. Orada kime gideceksin? Benim doktorum oradayken Aydın Kaya'ydı. Tecrübeli bir doktor. Tavsiye ederim. Ekol Hastanesî'nin de doktorları iyiydi. Sibel Hanım meşhurdur o da Özel Trakya Hastanesi'ne geçmişti. Bir de bol bol dinlen canım.

kızlar pazartesi günü dikişim anestezi altında alındı .alındıktan sonra doktorum nst ye bağladı düzenli kasılma görünce kal sana suni sancı verelim doğurtyaım yoksa yollarda doğurursun dedi. iki gündür hastanedeyim suni sancılara rağmen hiç açılma yok.birazda international ın para yolmak amaçlı yaptığı bişi olsa gerek bu gün sıkıldım evde beklemek istiyorum dicem doktoruma.dikişsiz iki gündür suni sancılara rağmen açılma olmadı.kızlar serklaj yaptıranlar hiç korkmasınlar benim ki 1 cm altında bu şekildeyse serklaj allahın izniyle yetmezlik şüphesinde büyük ölçüde koruyucu olacaktır.

güldenazcım iki gündür suni sancımı çekiyorsun? yazık sana yaa delimi bu insanlar zorla doğum yaptırmaya çalışıyorlar sana, sanki kırk haftayı geçmişsin gibi davranıyor, niye acele ediyorki, sanki ne zaman doğuracağını bilmiyorda yolda doğurucan, o kadar kolaydı hemen sanki..bende doğum tecrübende var sancıların sıklaşmadıkça gitme canım.. o kadar çektiğin eziyet yetmiyor gibi aylardır, bide bunu yapıyorlarsa sana yazık onlara yani..

dikişler alınırken canın acımıyor çok fazla canım, muayene olur gibi alıyorlar on dakika bile sürmüyor..
ayaktayım ama çok fazla gezmiyorum doktor çok fazla hareket etme dedi, sonuçta o geleceği zamanı bilir diyor, dikişten sonra iki kez dışarı çıktım, bir saat kadar yürüyüş yaptım o kadar hala evin içinde sayılırım..sadece artık zamanı dolduğu ve dikişimde alındığı için ya doğurursam diye korkmuyorum..darısı sizlere canım inşallah tez zamanda hamile kalıp benim haftalarımı görürsünüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…