- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.701
oyy geçmiş olsun ne zorluklar korkular yaşadın sende kimbilir ama atlatmışsınız şükür az kalmış..bebeğin hareketleri normalde değişik ama bazen öyle oluyo yarın sorucam bakalım..bana serklaj yapılmadı sadece yatış rahim ağzımda kısalma var 2,2cm şuan.bende görsem o haftaları allahın izniyle rahatlıycam inşallah..maşallah diyim bebeğine ve sana
kızlar bugün burası çok hareketliymiş ne çok ilerlemişsiniz
barmel geçmiş olsun burda hepimiz aynı acıları yaşadık seni çok iyi anlıyoruz allahım bir daha bu acıları yaşatmasın....
fadikcim isim koyulması gerektiğini bilmiyordum ben kaybettiğim bebeğim için isim karar vermemiştim ama annem hep tuana olsun istiyordu tuanam diye severdi karnımı:85: ama olmadı işte. bende allah nasip eder de yine bi kızım olursa annemin isteği olsun tuana koyarım diye düşünüyordum ama şimdi vazgeçtim o onun adı öyle kalsın...
yarencim hayranım sana inanamıyorum dikişlerin alındı ve sen gezmeye gidiyorsunyazdıklarını okudukca heyecanlanıyorum sanki ben başarmışım gibi mutlu oluyorum maşallah. biliyosun bana dikiş atıldığı halde tutmamıştı şimdi yine tutmaz diye çok korkuyorum ozaman geç kalınmştı ama şimdi erken olacak ama işte yine de çok korkuyorum ama sizlerin başarısı beni sabırsızlandırıyor. allahım bu günleri görmeyi bizlere de nasip etsin
Sevgili chnb arkadasim oncelikle cok tesekkur ediyorum benim icin yazdigin bilgiler icin
cok sagol..hepsini dikkatlice okudum ve bilgilendim.
Ve kesinlikle tum testlerimi yaptircam insallah cunku tekrar ayni seyleri yasamak istemiyorum rabbim kimseye yasatmasin cok zor cok aci..kendimi halen toparlamis degilim ise gitmiyorum hasta kaliyorum.
Su an onum karanlik hersey testlerden sonra aydinlanir insallah ve herseye daha guzel daha olumlu bakarim heralde.
Evet ilk melegimin adi Berat ti..( dogumdan bir hafta once tv de duymusdum Berat gecesi tum olceklerin ve dogacaklarin isimleri belli olurmus yazilirmis kaderine yani, bende dusundum gecen berat gecesi ismi dogacagi yazildi kaderine ve bu sende olecegi)
Seninkide Berat Tunca imis ne guzell..adaslar simdi bizi bekliyor meleklerimiz ve dedigin gibi tek teseliimiz o..bir gun buluscaz orda insallah...ve ahirette kalabalik aile olcaz.
Kizimn ismide Melek..
suanda Izmirde yan yana yatiyor yavrularim bana kilometrelerce uzakda ama hep kalbimdeler.
COk sagol canim tum bilgilerin icin.Allah razi olsun.
Cok tesekkur ederim Safakcim..allah razi olsun.
Vallahi bende bilmiyorum agrilarim daha cok alt karnimin kas agrilari vardi
baya uzun zmaan surdu ..ve o yuzden bende supeleniyorum rahim agzindanmi degilmi diye
cunku chnb arkadasimizin vedigi bilgilerde agri falan olmadan hemen suyun gelmesi rahim agzi yetmezligine isaretmis..
Evet bebegin suyu agrisiz sancisiz aniden oldu ikiside..ondan bi kac gun sonra dogum sancilari basladi iste.Benim jinekologum sadece ultrasyonda rahim agizini olcuyordu..hep 3.5 diyordu ve buda iyi dedi hep...beni vajinal degilde ultrasyonda bakiyordu hep..sizce ultrasyonda duzgun olce bilirmi?
cunku bazi arkadaslarin yazilarinda okudugumda hep vajinal kontrolden sonra anlamislar rahim agzi yetmezligini.
tekrar cok sagol canim..masallah seninde az kalmis hadi hayirlisi insallah 40 hafaya kadar dayanirsin,
sağol canım.. ama yanlız ben değil her kadın hamileliği ve onun tadını çıkarmayı hak ediyor..Allah kimseye evlat acısıda, hasretide göstermesin, biz bunları çok yaşadık, dün kendi kendime oturunca ağlamaya başladım, normal doğuma karar verdim ama doğrumu yaptım, ya bebeğime doğumda birşey olursa, ya o anda yanlış bir hareketle ona zarar verirsem diye çok korkuyorum, acaba diyorum bazen sezeryan olsaydım bu hafta belkide doğumum olur biterdi..
allahım bozmasın keyfini işşallah bebem maşallah diyeyim bari tüh tüh maşallahişşallah zamanında dogurusun canım benim allahım yavrunun acısını göstermesin işşallah sag saglim alırsın allahımın izniyle merak etme sen yeterki dişimizi biraz sıkalım bebegim allahım sabır versin yatmak çok zor helede benimgibi hareketli biri için allahım yar ve yardımcın olsun işşallah
aman canım kendini yorma inan seni çok iyi anlıyorum ben bile yatarken etleri acırmı insanın inan çok acıdı kimseler kapımı açmadı ama yavruma gene bir kavuşsam daha birşey istemiyorum o yataga çakılıkalcam rabbim nasip ederse allahım yardım etsin helede yavrun varmış allahım oglunu ve karnındaki kızının acısını göstermesin işşallah darısı bizim gibi hamile kalamayanlara ,işşallah
maşallah bebeğine canım hafta hafta gün gün geçicek inşallahhh..
sen genede dikkat et mümkün olduğunca canım allaha emanet ol ..kızınada maşallahhhhhhhhhhhh diyelim
Canım maşallah ne güzel riskli haftaları atlatmışsın. Seni çok iyi anlıyorum. Benim de 6 yaşında bir oğlum var. Erkek çocuklar kızlara göre biraz daha hareketli oluyor. O da ister istemez anneyi daha da yoruyor. Benim de oğlum bu eylülde bire başlayacak. Şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Hem yatacağım, hem de birinci sınıf annesi olacağım. Kısmet olurda zamanında doğarsa bebekli bir birinci sınıf annesi olacağım. İnşallah bu zorlukların altından kalkabilirim. Kayınvaliden gelince rahatlarsın inşallah. Şu 3 haftayı bir atlatsan artık çok daha da rahatlayacaksın. Bir de sanırım 32. haftada bebek erken doğarsa ciğer geliştirici yapılıyor. Hatırlat istersen doktoruna.
senin bebiş acaba kırk haftayı bitirmek için mi bekliyor
ama bu hafif ağrılar zamanla artabilir ve doğum başlangıcı olabilir...
hayırlısı canım...
sağlıcakla kolay doğum olur inş...
stresindede haklısın rabbim kalbine ferahlık versin....amin...
canım aman dikkat et...
mümkünse kaynanan hiç gitmesin...
azıcık daha yardım etselerde en azından 35 haftayı doldursanız daha iyi olur...
allah yardımcınız olsun...
dikişlerin daha alınmadı değilmi canım?
maşallah canımaman dikkat et yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik... dikkat et kendine..
merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...
Canım, geçmiş olsun. Haftan güzel. Allah'ın izniyle doğarsa bile bir şey olmaz. Sana tavsiyem hastaneye gitmen. Başka doktor yok mu hastanede. Her hamilelik farklı tabi... Ama benim aynen senin anlattığın gibi kanamam oldu. Hastaneye yattım. Serum verildi, sancı önleyiciler de. Kanamam 2 gün sonra durunca çıktık ve o gece suyum geldi. Buna rağmen tedaviyle 2 gün sonra doğum yaptım. Canım bir gün de bir gündür. Hem ciğer geliştiricilerini yaptır, hem de doktor gözetiminde ol arkadaşım...Dualarımız seninle...
Ha bu arada canım inşallah zamanında doğar, ama erken doğsa bile kız bebek olduğu için daha şanslı. Seda Sayan'ın programında bir profesör biz erken doğum olduğunda bebek kızsa bir oh deriz. Kızlar daha mücadeleci, yaşama daha iyi tutunuyor, erkek bebekler çabuk bırakıyor demişti. Ben öyle düşünüyorum. 25 -26 .haftalık bir kız bebek vardı küvezde o zaman. 1.5 aydır küvezdeydi bayağı büyümüştü. Bana teselli verenlerin örnekleri de hep kızdı. Tekrar diyorum senin haftan çok güzel. İnşallah birkaç hafta daha durur bebeğin.
inşallah sende güzel haberlerle dönersin canım.senin bebek gelişimi nasıl gidiyor, benim bazen moralim bozuluyor, eğer gününe göre gitse neredeyse 34 haftaya yaklaşacaktık o zaman korkularım azalacaktı.maşallah canım bebeğineinşallah ulaşırız biz de yaren gibi güldenaz gibi 36. haftalara ve daha da ilerisine benim kontrolüm de salı günü bakalım ne olacak...
sanada alah sabırlar versin canım. rabbim bir daha yaşatmasın. eyleme kesinlikle katılılıyorum,gerekli tüm tahlil ve araştırmaları yaptırmadan tekrar hamilelik deneme bence, özellikle yaşadığın kayıplara bakılırsa rahim ile ilgili problem olması ihtimali daha büyük görünüyor. benim de bundan önce 16 haftalık iki kaybım var. sonrasında yapılan araştırmalarda rahimde anomali yani şekil bozukluğu, rahim ağzı yetmezliği ve trombofili paneli testlerimde de kan pıhtılaşması çıktı. bu hamileliğimde hergün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum, rahim yetmezliği için de 13. haftada dikiş uygulandı ayrıca hergün progestan kullanıyorum ve sürekli yatıyorum. çok şükür bu günlere geldik, rabbim hayırlısıyla günümüzü tamamlamayı nasib etsin.Seninde basinsagolsun canim...3 tane melegin var ne mutlu sana..insallah bidaha bu acilari sende yasamassin.
Su an hamilemisin?
Ve kesinlikle o tavsiyelerini uyguluyacagim..cunku gercekden bidakine bu acilari yasamak istemiyorum..tabi Allahim isterse ve doktorlarin sayesinde alacagim ilerde bi yavrumu kucagima.
Allah tum isteyenlere verisin insallah..Amin.
canım çok geçmiş olsun. ama bence de bu durumda hastanede gözetim altında olman daha doğru gibi beldi bana.. umarım birkaç hafta daha idare eder.dualarımız seninle.merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...
ah canım geçmiş olsun işşallah birşey yoktur içini rahat tut sterse girme sag saglim aklırsın kucagına merak etme ne güzel bak 32 haftaları görmüşşsün işşallah bebegin dayanırda geç dogar erken dogar üzülme sag saglim alırsın kucagına ben buna inanıyorummerhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...
Sevgili arkadaslar ve kader arkadaslarim,
oncelikle hepinize cok gecmis olsun diliyorum ve insallah yuce rabbimden saglikli sihattli bebeler diliyorum sizin icin ve insallah zamani geldiginde kendim icin.
Ben bir kac gundur bi siteyi takip ediyordum ve bu konu hakkinda cok okudum.ve uya olmak istedim.
Ben oncelikle hikayemi anlatmak istiyorum. Gectigimi bir sene icinde cok seyler yasadim.
2010 anneler gununde ilk posfitief testimi elime aldim cok sevinmisdim cunku hapi birakli daha uc ay olmusdu ve hemen hamile kaldim..ilk uc ayim stresli gecti cunku kanamalarim oldu stressler yasadim hatta depresyona girdm hep agliyordum..hamilelikden dir dedim gecer hersey bebegim icin dedim ve dayandim 17 haftaya kadar geldik o haftada kasik agrilari ve alt karndimda kas agrilari basladi..sanki spor yapmis gibi agriyordu genelde yurursem ayakda oldugumda ve yorgun oldugumda..18 sekiz haftama bir gun kala cok kotuydu agrilarim nerdeyse yuruyemiyordum..neyse en iyisi uyumak dedim ve yattim sabah saat 11 de uykudayken bisey hissetim plop diye bisey yirtildi sanki ve hemen wc ye kosdum ve o sirada su akiyordu resmen..wc dede baya bi su kaybettim..ve hemen anladim tami ebemi aradim eve geldi kontril etti evet bebek kese suyu dedi..cok uzuldum agladim ama o zaman hic bir fikrim yok ya bi umit iyi olur diye dusundum..neyse hastayana gittik hemen ordada echo da bebegim susuz kaldigini soylediler ve elimizden artik bisey gelmez dediler..tum hayyarlerim yikildi agladim sizlandim ama elden birsey gelmiyordu artik...neyse kontrol falan ettiler alttan biraz sivi aldilar kontrol icin enfeksiyon falan varmi diye ve eve gonderdiler..agrin sancin kanaman atesin olursa gel suan bisey yapamayiz..ve bebegimde yasadigi icin dogumu baslatmak istemedim allah buyukdur belki mucize olur dedim..ama olmadi bir gun sonra yuksek atesle hastaneye kaldirdim yuksek ates enfeksiyon oldugunun belirtileriymis..ve oylede olmus tum rahim deki kese enfecsion kapmis ve karar verdiler suni sanci verip dogum yaptircaklardi ama ona gerek kalmadan sancilarim basladi ve 2 agustosda tam 18+2 gunlukkken bir oglum dunyaya geldi ama tabi cok kucuk oldugu icin nefes bile alamadi yani olu dogdu.cok uzuldum cok korktum bebegime bakamadim agladim kendimi sucladim neden diye cok dusundum..
bi kac gun daha hastanade kaldim atesim dusmemisdi dusdukden sonra eve gittim.
ve acimizi yasadik..esim ben hastanedeyken bebegimizi turkiyeye kendi topragimiza goturdu ve defn etti..burda hollandada kalsin istemedim cunku burdaki cenaze isleri karisik mezarliklar satilik ve 8 yilda bir degismek zorundaymis falan.o yuzden bizde turkiyeye defnetmeye karar verdik.
6 hafya sonra kontrolum vardi ve enfecsiyon sonucu dogum baslamis dedi..ve sansiszlik yasadiniz dedi bizi eve gonderdi ve diger hamileliginde hep kontrol altinda olcaksin dedi.
bizde allahin takdiridir vardir bundada hayir diye eve gittik..ve sordum hemen geri hamile kalabilirmiyim yoksa korunmam gerekirmi diye..doktorum sorun yok dedi ilk adetinden sonra hemen kalabilirsin dedi..Bizde korunmadik allah isterse olur istemesse vucudum hazir degilse zaten olmaz dedik.
Ve yuce rabbim o kadar buyukku hemen geri hamile kaldim..bi yandan sevindim bi yandanda uzuldum korktum yine aynisi olcak diye cok endiselendim..ama demekki varmis bir bildigim.
yine ilk uc ayimda kanamalar oldu ama bu kez stessli degildim depresyon yasamadim hersey iyi gidiyordu ama 15 haftalikken yine agrilam basladi hani kasik agrilari alt karnimda kas agrilari yururken ve ayakta olunca ve cok yorgun olunca..tekrar doktora gittim zaten hafatlik gidiyordum hersey echoda iyi gozukuyordu bebegim buyuyordu..agrilam nerdeyse ayni dedim korkuyorum yine ayni olcak diye..oda hemen echo yapti ve rahim agzini olcdu bi terslik goremedi..rahim agci 3.5 cm falan dedi oda normal dedi bende ona guvendim oke dedim ve enfecsiyon varmi diye idrar verdim kontrol ettiler bi hafta sonra yine gittim sonuc temiz enfecsiyon yokmus..yine rahim agzini olcdu ve yine 3.5 cikdi ve bundan sonra her hafta gelceksin olcez dedi bende oyle yapdim ama agrilarim devam ediyordu oda korkma rahim genisliyor ya ondan agrilarin vardir dedi..rahim kaslari agriyordur dedi.ne bilim bende inandimm..
Neyse sonuc iste yine 18 haftaliga bir gun kala yine ayni uyurken sabah 11 de ayni hisle uyandim wc ye kosdum yine suyum geldi ve soka girdim evde yalnizdim delircekdim esimi isden aradim ablami aradim korktum agliyorum sizlaniyorum ve evde dolaniyorum yine aynisi oldu yinee aynisi oldu diye delircekdim ...neyse esimin isi uzak oldugundan ablam geldi hemen beni hastaneye yetistirdi ve yine ayni seyler oldu bebek susuz kaldi yasiyor ve bisey yapamayiz..ben hemen umidimi kesdim bunuda kaybetcem dedim..artik ne dusuncemi ne yapcami bilemedim ve eve geldim agrilarin sancin attesin olmadikca bisey yapamayiz ..bu kez atesim yokdu enfecsiyonda yoktu oi yuzden bebegim daha cok dayandi 18+5 gunlukken sancilarim basladi ilk once 5 dak bir sonra 3 dak bir ve sonra kizim dunyaya geldi.tabi ayni kardesi gibi buda olu olarak..ama son anina kadar savasti cunku kordon bagi ilk cikdi orda ebe kalp atislarini dinle ama iste cigerleri gelismedi icin dunyaya geldi anda durdu kalbi
Kizimn adini Melek koyduk melek geldi melek gitti diye..Oglumun isminide Berat koymusduk Berat gecesinden bi kac gun sonra dogdu diye.
Neyse arkadaslar baya uzattim ama bunlari yazmak istedim cunku gercekden ne yapcagimi ne dusuncemi bilmiyorum.
doktorum da sok oldu beklemiyordu boyle bisey...ve lohusaligin gecsin hemen arastircaz ne diye..hemen rahim bozuklugu dedi o olabilir dedi..yani septum yada cift rahim yada kalp seklinda rahim diye..ama demedi ki rahim agzi yetmezlihi olabilir diye..
Sizce rahim agzi yetmezligindan olmus oalbilirmi??? cok merak ediyorum cok korkuyorum neler beni bekliyor bilmiyorum.
4 martta kontrolum var o zaman konuscaz iste neler yapilcak hangi tekdikler yapilcak falan filan.
Bu formdaki okuduklarim ayni benim yasadiklarim gibi o yuzden bence rahim agzi yetmezli diye dusunuyorum..sizce neden olabilir??
Kusura bakmayin cok uzattim..ama bunlari yazmakda beni rahatlatti..cok sagolun simdiden
Kendineze ve bebeklerinize cok iyi bakin yuce rabbimdan herseyin hayirlisini diliyorum hepimiz icin.
Sevgilerimle.
ahh canım çok teşekkür edrim.valla napcağımı şaşırdım sancın yoksa evde yat dedi doktor ama kanamada kesilmedi .desteğin için sağol canım.....
merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...
sağol canım.. ama yanlız ben değil her kadın hamileliği ve onun tadını çıkarmayı hak ediyor..Allah kimseye evlat acısıda, hasretide göstermesin, biz bunları çok yaşadık, dün kendi kendime oturunca ağlamaya başladım, normal doğuma karar verdim ama doğrumu yaptım, ya bebeğime doğumda birşey olursa, ya o anda yanlış bir hareketle ona zarar verirsem diye çok korkuyorum, acaba diyorum bazen sezeryan olsaydım bu hafta belkide doğumum olur biterdi..
canım bizde ismini sonradan koyduk...kızlar bugün burası çok hareketliymiş ne çok ilerlemişsiniz
barmel geçmiş olsun burda hepimiz aynı acıları yaşadık seni çok iyi anlıyoruz allahım bir daha bu acıları yaşatmasın....
fadikcim isim koyulması gerektiğini bilmiyordum ben kaybettiğim bebeğim için isim karar vermemiştim ama annem hep tuana olsun istiyordu tuanam diye severdi karnımı:85: ama olmadı işte. bende allah nasip eder de yine bi kızım olursa annemin isteği olsun tuana koyarım diye düşünüyordum ama şimdi vazgeçtim o onun adı öyle kalsın...
geçmiş olsun canım....merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...
benim kızımın adıda sümeyye canım...
onun cennette olacağını bilmek bana çok büyük bir teselli oluyor...
onlar için sorgu sual yok...onlar günahsız melekler...
hemde bizede şefaettçi olacaklar...
kızlar bu arada aklıma gelmİşken söyleyeyim...
ne kadar erken doğarsa doğsun bebeklere isim vermek lazımmış...
Canım ne güzel bir isim koymuşsun. Sanırım ilk müslüman kadın şehit diye hatırlıyorum. Yanlışsa düzelt. Biz de Berat Tunca'ya doğmadan önce karar vermiştik. Tunca ismini Edirne hatırası olarak düşünmüştük. Oradan ayrılmadan öğrenmiştim hamile olduğumu. Birini de dini isim olsun istemiştik. Diğer oğlumun adı Cihan Buğra bu da Berat Tunca. Hem de söyleyişleri de uygundu. Bazen yine oğlum olursa koyarmıyım diye düşünüyorum, bazen vaz geçiyorum. Kızım olursa da Rüveyda ve Şevval olarak düşünüyorum. Tabi şimdilik... O zamanları da görürüz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?