Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

evet bayaa kısalmış senin de rahim ağzı ama haftan iyi maşallah. serklaj da rahimi uyarıp erken doğuma neden olabiliyor diyorlar. benim doktorum bana hiç ümit vermemişti. hep elimizden geleni yaptık demişti. serklajdan sonraki 3 hafta kese bugün patladı yarın patlayacak korkusuyla geçmişti ve haftalarca hiç oturmadan yattım... neyse biliyorsun işte bu durumları buradaki arkadaşlar neler yaşamış... eğer doktor dikişe gerek görmediyse bi nedeni vardır muhakkak. aman sen kendine dikkat et. istirahat et sürekli...

Tesekkyrler tubaaaoz cum..Biliyorum hepiniz cok acilar cekmisinzi ve insallah hepimizin yuzu gulecek.Inanmak lazim ve positief kalmak lazim heraldeki basaralim.

Canım, ben de sizler gibi internetten çok araştırmıştım. Doktorumla atladığımız bir şey olmasın diye. Ben, buraya katılan yeni arkadaşlar baştan forumu okudum. İşime yarayacak şeyleri not almaya çalıştım. Sanırım sen de okumuşsun. Gerçekten burada çok güzel mucizeler gerçekleşmiş. İnşallah bizler de güzel şeyler yaşayacağız. Sen Hollanda'dasın sanırım. Dostların vardır inşallah. Çok da yalnız kalıp acını derinleştirmemeni tavsiye ederim. Ben doğumdan sonra bir kere psikoloğa gitmiştim ve biz acımızı hep tek yaşadık, aman kayınvalidem duymasın tansiyonu yükselir, aman annemler uzak gelemezler onlara söylemeyelim, o duymasın bu üzülmesin derken acımızı Hatay'daki eş dostla paylaşabildik dedim. O da öyle yapmamalıydınız demişti. Acı hepinizin acısıdemişti. Bir de içime atmamamı, paylaşmak istiyorsam paylaşmamı ve ağlamamı, üzülmemin normal olduğunu hatta ağlamasam, üzülmesem sorun olacağını söylemişti. Biz burada da acılarımızı hep birlikte paylaştık. Sen de duygularını bizlerle paylaş arkadaşım...

Canım burada yazan arkadaşlarımdan bir kısmı ben de dahil acaba rahimağzı yetmezliği miydi diye hep sorguladık. Ağrı olup olmaması bu teşhiste önemliymiş. Bazılarımızın ağrısı çok sürdü, bazılarımızın mesela benim sanki adet olacakmışım gibi hafif bir ağrı olmuştu. Sonrasında suyum boşalmıştı. Ama doktorum doğumdan iki ay kadar sonra rahim filmi çekti normal dedi. Histeroskopi yaptı, bu esnada rahimi bujilerle ölçtüm dedi ve bir dahakine dikiş atılması lazım çok geniş demişti. Burada ikiz bebeklerini dünyaya getiren Almina arkadaşımız da bayağı bilgili bu konularda. Bu aralar bakamıyor herhalde. O da sana tavsiyelerde bulunacaktır.İnşallah bundan sonra bir daha yaşamayız bunları.

Öyle düşünüp bence kendini üzme arkadaşım. İnşallah bir şey olmayacak ve mutlu sona ulaşıp bizler için güzel bir örnek olacaksın. Benim Cihan Buğra adındaki oğlumda doğum normal başlamıştı 38. haftada. Ama benim yüzümden sezeryana dönmüştü. 25. haftalık olanı ise normal doğum yapmıştım. Bence mükemmel bir duyguydu. Çok pişman oldum diğerini niye normal yapmadım diye. Bence kararın doğru zaten Allah korusun bir aksilik farkedilirse zaten doktorun sezeryana alır. Hem anne karnındaki her gün onun için kar. Ama kaygılanman da normal tabii. Ha burada ben de san katılıyorum. Hamileliği ve tadını çıkarmayı her kadın hak ediyor.

Bu arada Ayer'den haberi olan var mı? Ben mi farketmedim acaba, iyi mi?

maşallah bebeğine canım hafta hafta gün gün geçicek inşallahhh..

sen genede dikkat et mümkün olduğunca canım allaha emanet ol ..kızınada maşallahhhhhhhhhhhh diyelim

maşallah canım aman dikkat et yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik... dikkat et kendine..

merhaba arkadaşlar 2 gündür giremedim.dün sabah tuvalete gittim çıktım sanki akıntı oldu dedim çamaşırımı değiştireyim bir baktım kıpkırmızı kan birden panik oldum evdede yalnızdım çok panikledim hemen doktoru aradım ağrımın olup olmadığını sordu sancı falan yok dedim.4 saatte içtiğim ilacı 2 saate düşürdü yatmamı söyledi eğer kanama ile sancı olursa hemen hastaneye gitmemi söyledi.kendiside şansıma izinli bu hafta.hemen kayınvalidemi aradık o yola çıktı gece geldi eşimde yoktu.şimdi evdeyim yattığım sürede kanamam fazla olmuyor ama tuvalete kalktığımda damla damla akıyor.çok korkuyorum inş bebeğime bişey olmaz.bebğim hareketli şükür.ne olur banada dua edin kızlar sanırım doğumum yakın ...bi kaç hafta daha idare etsem...

Canım, geçmiş olsun. Haftan güzel. Allah'ın izniyle doğarsa bile bir şey olmaz. Sana tavsiyem hastaneye gitmen. Başka doktor yok mu hastanede. Her hamilelik farklı tabi... Ama benim aynen senin anlattığın gibi kanamam oldu. Hastaneye yattım. Serum verildi, sancı önleyiciler de. Kanamam 2 gün sonra durunca çıktık ve o gece suyum geldi. Buna rağmen tedaviyle 2 gün sonra doğum yaptım. Canım bir gün de bir gündür. Hem ciğer geliştiricilerini yaptır, hem de doktor gözetiminde ol arkadaşım...Dualarımız seninle...

Ha bu arada canım inşallah zamanında doğar, ama erken doğsa bile kız bebek olduğu için daha şanslı. Seda Sayan'ın programında bir profesör biz erken doğum olduğunda bebek kızsa bir oh deriz. Kızlar daha mücadeleci, yaşama daha iyi tutunuyor, erkek bebekler çabuk bırakıyor demişti. Ben öyle düşünüyorum. 25 -26 .haftalık bir kız bebek vardı küvezde o zaman. 1.5 aydır küvezdeydi bayağı büyümüştü. Bana teselli verenlerin örnekleri de hep kızdı. Tekrar diyorum senin haftan çok güzel. İnşallah birkaç hafta daha durur bebeğin.

ahh canım çok teşekkür edrim.valla napcağımı şaşırdım sancın yoksa evde yat dedi doktor ama kanamada kesilmedi .desteğin için sağol canım.....

maşallah canım bebeğine inşallah ulaşırız biz de yaren gibi güldenaz gibi 36. haftalara ve daha da ilerisine benim kontrolüm de salı günü bakalım ne olacak...
inşallah sende güzel haberlerle dönersin canım.senin bebek gelişimi nasıl gidiyor, benim bazen moralim bozuluyor, eğer gününe göre gitse neredeyse 34 haftaya yaklaşacaktık o zaman korkularım azalacaktı.

ah canım geçmiş olsun işşallah birşey yoktur içini rahat tut sterse girme sag saglim aklırsın kucagına merak etme ne güzel bak 32 haftaları görmüşşsün işşallah bebegin dayanırda geç dogar erken dogar üzülme sag saglim alırsın kucagına ben buna inanıyorum

canım benim başın sagolsun benimde 2 kayıbım var biri 20 haftalıktı digerinide 18 hafta 3 lükken kaybettim 4 ay oluyo şans işte şimdi dorsaydı 1 haftalık anne adayıydım ben allahım bizlere sabır versin işşallah bugün teyzemin kızının dogumunu duydum oda benimle hamileydi okadar hayallaerim vardıki ama malesef olmadı ne güzel şimdi yavrusuyla birlikte benim yavrularımda cennette acaba diyorum gelip yanıma ogullarım agladıgımda göz yaşlarımı silerlermi beni görürlermi evlat acısı çok zormuş bu genç yaşımda 2 kayıp yaşadım ne kadarda zor demi

# nuray_dyn
# FANU
nuraycım çıkmadan merhaba diyeyim dedim bebem maşallah 33 haftalık olmuş senin mercimek kız tüh tüh maşallah deyim işşallak kucagına aldıgın günleri görürüsün canım
fanu merhaba
ben çıkıyorum sizlere iyi günler diler ben kaçarım annacim çagırıyo içerden ayıp olmasın hatuna

ahh canım çok teşekkür edrim.valla napcağımı şaşırdım sancın yoksa evde yat dedi doktor ama kanamada kesilmedi .desteğin için sağol canım.....

Canım, ne olur yanlış anlama. Biz senin tabikiki iyiliğini isteriz. Ama buralarda çok doktor hatalarını okuduk. Doktorun seni görmeden bence öyle dememeliydi. Doktorun tecrübeli anladığım kadarıyla. Kimselerin yapamayacağını yapmış ve haftana rağmen ne güzel dikişini başarılı biçimde atmış. Ama eşin işten gelince bence bir başka doktora görün. Ciğer geliştirici iğneni yaptır. Ne olur ne olmaz diye. Nerede oturuyorsan yakın bir doğum hastanesine de gidebilirsin. Biliyorum oğlun var ve onu bırakıp hastaneye yatman gözünü korkıtabilir ama yine de bence mutlaka bir hastaneye git canım. Bizi de haberdar et kendinden. Dualarımız seninle. İnşallah doğarsa bir şey olmayacak ama küvezde onu görmek inan sana zor gelebilir. Ben 4 gün yaşadım bu psikolojiyi. Bir gün de bir gündür. Ne kadar geç doğarsa o kadar iyi...

ah canım aman dikkat et sakın kalkma erteleyebildiğin kadar ertele doğumu ama doğarsa da çok korkma tamam mı!!! haftalarımız bebeklerimizin yaşamasını sağlayacak haftalar inşallah. aman kendine çok dikkat canım. kanamanın kesilmemesi beni de düşündürüyor. hareket etmek istemiyorsan en azından başka bi doktorla telefonla konuşsan???

Son düzenleme:

canım benim kendini bu kadar sıkma önce allaha sonra doktorlara emanetsin..bişey olmaz çok dua et ve böle şeyler düşünme normal doğum hem daha sağlıklı..sonuna geldin tatlım rabbim yardımcın olsun..

canım bizde ismini sonradan koyduk...
hem bak siz isim de düşünmüşsünüz....
öğlece kalsın yani kızının adı tuana olsun....

geçmiş olsun canım....
inş bebişin az daha sabreder....
allah yardımcınız olsun.....

Canım ne güzel bir isim koymuşsun. Sanırım ilk müslüman kadın şehit diye hatırlıyorum. Yanlışsa düzelt. Biz de Berat Tunca'ya doğmadan önce karar vermiştik. Tunca ismini Edirne hatırası olarak düşünmüştük. Oradan ayrılmadan öğrenmiştim hamile olduğumu. Birini de dini isim olsun istemiştik. Diğer oğlumun adı Cihan Buğra bu da Berat Tunca. Hem de söyleyişleri de uygundu. Bazen yine oğlum olursa koyarmıyım diye düşünüyorum, bazen vaz geçiyorum. Kızım olursa da Rüveyda ve Şevval olarak düşünüyorum. Tabi şimdilik... O zamanları da görürüz inşallah.

Ha bu arada biz vefat haberini alınca ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bir hocayı aramıştık.Vefatından sonra ezanla kulağına ismi okundu ve cenaze namazı bile kılındı. Tek hakkınızı helal ediyor musunuz denmedi. Hoca 4 aylıktan büyük bebeklere cenaze namazı kılınır dedi. Biz desonradan öğrendik bunları. Başa gelmeyince bilinmiyor. Allah kimseye yaşatmasın. Amin...

kızlar nasılsınız inşallah herkesler iyidir..ben üzgün ve yorunum amcam 1o aydır akciğer kanseriyle mücadele ediyordu fakat pazar gece kaybettik bana p.tesi söylediler apar topar edirneye geldik cenaze dua derken yıprandım biraz bugün dinleniyorum dr da gidemedim bakalım haftaya evime döndüğümde gidicem giremezsem merak etmeyin allaha emanet olun hepiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…