Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar akşam 11'den beri ağrılarım var on dakikada bir geliyor, sıklaşmasını bekliyorum şu an, eğer sayfaya giremezsem bilinki doğuma gittim, ben hepinize dua edicem, sizde bana edin...
canim dualarim seninle senin yerine ben heyecanlandim vallahi guzel haberlerini bekliyoruz

uzulme canim git biraz kafan toparlansin Insallah girdiginde hamile haberinle donersin opuyorum cok

merhaba arkadaşlar nasılsınız

dAHA DOPĞURAN OLMAMIŞ.ben cumadan beri hastanede yatıyoruz.karnım taş gibi demiştim ya saydım bir saatte 14 kere oluyordu.doktor hemen pre-pr serum al gel dedi.3 gündür 6 kere bağlandım.sancıyı pre-par da durdurmuyor.ağlarkn doktor geldi bende erken doğar mı 28 haftalık yaşar mı dedim.yaşar çok küçük değil dedi.zaten sen riskli gebesin dedi.ama ben bırakmıcam işin ucunu.karamsar olma dedi.

bakalım yatıyoruz bekliyoruz.dua edin kızlar.

gecmis olsun canim Insallah zamaninda gelir bebisin

canım inş sende güzel haberlerini verir ve paylaşırsın bizimle burda çok güzel dotluklar var sevinçler üzüntüler hepsi paylaşılıyor buda çok güzel bir moral kaynağı oluyor...

Ben bebeğimi kaybedeli 2 ay oldu yazdan önce düşünmüyorum tekrar hamilelik.Ozamana kadar sizleri heycanla takip ediyor olacağım.Güzel dileklerin için teşekkür ederim.

Ben de tamamını okuduğumda seninle aynı şeyleri hissettim. Sana katılıyorum canım. Allah sana da en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip eder inşallah...

Amin canım teşekkür ederim.Allah herkese istediği zamanda sağlıkla doğacak bebişler nasip etsin.

Ben de dinlenmeni tavsiye ederim canım. Dikişsiz tamamlayanlar da var. Ben mesela. 29'dan 35'e kadar yatmıştım. Ama senin haftan küçük. Riskli haftalar. Doktorun ne diyor bu konuda? İlk hamileliğin mi?

teşekkürler bayanlar cevaplar için
doktorum haftalık kontrol edicem dedi
evt ilk hamileliğim

kızlar akşam 11'den beri ağrılarım var on dakikada bir geliyor, sıklaşmasını bekliyorum şu an, eğer sayfaya giremezsem bilinki doğuma gittim, ben hepinize dua edicem, sizde bana edin...

yarencimm çok sevindim allahım inş sag salim almışsındır bebegini.inan hergün giriyodum güldenaz yaren dogurdumu diyee çok şükür sıra güldenazda :))inş bende sizler gibi şu tehlikeli günleri atlatırım.allahım temmuz ayınna gelseydim bir sag salim kucagma alsaydım bebegimi ...allahım kimseyi yarı yolda bırakmasın ..

yarencim belki şimdi bebişin kucağında, haberleini bekliyoruz canım.güldenaz sıra sende canım.

tatlişoğlum canım gözünaydın bebişinde sende iyimişsiniz. ne güzel gelişimi de çok iyi rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.

sevtuncum saol güzel dileklerin için canım şimdi senden güzel haberler bekliyoruz.

benimde dün kontrolüm vardı. ağrılarımın büyük çoğunluğu idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanıyormuş, birazı da bebek büyümekte olduğu için aşağıya baskı yapmasından.dikişlerime yine bakmadı.iki hafta daha idare etmesini umuyoruz.bebek gelişimi hala geriden gidiyor. ultrasona göre 33+5 olmuşuz.kilosu 2250 gr.ciğer gelişimi için 36 olmasını bekliyoruz.doktorum eğer son anda bir değişiklik olmazsa 36 yada 37 de dikişleri alırız normal doğum yapabilirsin dedi.hakkımızda hayırlısı olsun.

merhabalar;:81:
ben de 2010 da 20 haftalık oğlumu kaybettim.
Allah kimseye yaşatmasın bebeğim doğduğunda canlıydı,gözlerimin önünde kaybettim onu.üstelik doktorum bebeğinizi kaybetmenizin hiçbir nedeni yok, farz edin ki bir kaza oldu ve siz de bebeğinizi kaybettiniz,3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsiniz dedi. ve inanın bana bunu söylerken o kadar rahattı ki!!!
doktorumu değiştirdim. Abdullah bey doğumdan sonra geçirdiğim kürtaj yüzünden bebek için 1 sene beklemelisiniz dedi. ve servikal yetmezlik teşhisi koydu.şimdi 12 haftalık hamileyim.2 gün sonra serklaj işlemi uygulanacak.inşallah sorun çıkmaz.
arkadaşlar size tavsiyem doktor seçerken tavsiyelere önem verin.ben geçen sene ilçede öğretmendim,çok şükür şimdi ili içi tayinim oldu birkaç arkadaş ilk doktorumu değiştirmemi önermişti fakat ilçede olduğumuz için şehre inmek daha riskli diye düşünmüştük.
belki ben de önerileri dinleyip daha insani duyguları olan bir doktora gitseydim bebeğim yaşıyor olacaktı.
ALLAH HER İSTEYE HAYIRLI, UZUN ÖMÜRLÜ EVLATLAR VERSİN...

yarencim gelmediğine söre doğurduğunu tahmin ediyorum inşallah ikinizde çok iyisinizdir,bebişini bol bol kokla bizim içinde..
samyeli canım çok geçmiş olsun inşallah atlatıcaksın atlatıcaz canım bol bol dua et bende ediyorum..
sevtuncum nezaman iyi hissedersen gel oldumu çok özletme kendini..
ve tüm arkadaşlarım iyimisiniz nasılsınız..
benimde karnımda sertleşmeler oluyordu nidilat başladılar varmı aranızda kullanan?çok ilaç kullanıyorum ya bebişimi etkilemiyodur umarım..

maşallah senin bebişineeee ciğer geliştiriciyi neden yapmıyor canım sıkıntın yok diyemi,bana 28 de yapacaklar kısalma olmazsa belki banada yapmazlar ozaman değilmi?senin drlar ne diyordu duruma göremi karar vericeklerdi?

canım başınsağolsun allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın ne diyim,allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..

canım geçmiş olsun inş sorunsuz bi kaç haftayı daha atlatırsın..dinlen bol bol kalkmamaya çalış..doktorun dediği gibi karamsar olma....hepimiz birbirimize dua edelim buna çok ihtiyacımız var...
yarencim haber gelmediğine göre doğum yaptın .darısı benim başıma şimdi sıra bende
canım yaren sanırım doğum yaptı gelmedi bugün sıra sende inş güzel haberlerini bekliyoruz....

canım o enfeksiyon için antibiyotik verse olmazmıydı acaba doktorun. benimde enfeksiyon vardı ya antibiyotik kullandım.benimde karnımın altında öyle bir baskı varkı oturup karkarken zorlanıyorum. sanırım bebek baskı yapıyor...banada doktor 36 olsa ciğerleri için inş sorun olmaz dedi. benim bebek ilerden gidiyor 34 haftalığım ama 36 görünüyor ama yinede haftası küçük olduğu için ciğerler için sıkıntı olabilirmiş.biraz daha dişini sıksın bebişlerimiz. bi kaç hafta daha dayansınlar inş..

Arkadaşım burda senin gibi bebeğini kaybedip sonra sağlıklı bebekleri olan okadar çok arkadaşımız varki.Bende bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim daha çok yeni olduğu için tekrar hamilelik düşünmüyorum ama sana tavsiyem konuyu olabildiğince başından okumaya çalış sana yardımcı olacak çok fazla bilgi edinirsin.İşlemden sonra Allahın izniyle bebeğini kucağına alacağına eminim.Kaybın için çok üzgünüm.Allah bu bebeğine uzun ömür ve sağlık versinn

Fadik canım Anneciğin için acil şifalar dilerimm.Senin doktor araştırmaları nasıl gidiyor bulabildin mi istediğin gibi bir doktorr canımm

yukarda ayer yazacağıma samyeli yazmışım yanlışlıkla düzeltiyim dedimayercim dualarımız seninle inşallah atlatıcan bu durumu güzel düşün canım..

GEBELİKTE VE DOĞUM SONRASINDA BEBEK KAYBI

Annenin tepkileri herhangi bir ölüm sonucu geIişen yas durumuna benzer. Bebeğin bu dönemlerde ölümü anne için önemli bir kişinin kaybı, kendiIiğin bazı yönlerinin kaybı, dış nesnelerin kaybı, bir yaşam döneminin kaybı, ebeveynlerden miras kaImış olan çocuk sahibi olma düşünün kaybı gibi çeşitli anlamlar taşır.

Yaşayan çocuğun olması, gebelik yaşının ileri yaşlarda olması, sosyal desteklerin yeterli olması ve ev iIişkiIerinin iyi olması kayıp ile baş etmede olumlu etmenlerdir. Bu dönemlerde bebek kaybı olan kadınlar, canlı çocuk doğuranlara kıyasla ilk 6 ay içinde depresyon ve kaygı buzukluğu belirtilerini daha şiddetli yaşarlar. Ama birinci yılın sonunda ruh sağlıkları canlı bebeği olan kadinlara benzer duruma gelir. Bu kadınların akut yas dönemi genellikle 6-12 sürmekte olup 2 yıla kadar uzayabilir.

Anne ile bebek ilişkisi özeldir. Gebelik süresince anne, bebeği bedeninin bir parçası olarak algılar ve sanki bebek bedeninin bir parçasıymış gibi ona yatırım yapar. Ancak doğumdan sonra bebekle ve kendisiyle ilgili geleceğe yönelik hayaller kurar ve bebeği ayrı bir birey olarak hayal etmeye başlar. Bu yüzden gebelikteki kayıplarda anne, bebeğin kaybını sanki kendinden bir parçayı yitirmiş gibi algılar ve bu durum sıklıkla yas reaksiyonuyla daha karmaşık hale gelir. Annenin hatta çift isterse ölü bebeği görebilmeli ve ona dokunabilmelidirler. Ad koymak, cenaze töreni yapmak, mezarını ziyaret etmek ve anı eşyalarını muhafaza etmek ebeveynlerin kimin için yas tuttuğunu netleştirir ve yaşadıkları yoksunluğu hafifletip yaslarının çözülmeisne yardımcı olur. Ancak bu durum indüklenmiş düşüklerde mümkün olmaz ve bu durumlar ebeveynlerin yas tutmasını çok güçleştirir.

Bebekteki anomaliler nedeniyle gelişen kayıptaki yas da spontan kayıplara bağlı gelişen yas kadar şiddetli olup benzer bakımı ve desteği gerektirir. Yani “bebek zaten sakattı“ demek yası ortadan kaldırmaz. Hatta bebeklerinde bir sakatlık olduğu için bebeğin küretajını tercih edenler normal yasa kıyasla daha uzun ve şiddetli yas ile birlikte yoğun başarısızlık ve pişmanlık duygusu yaşarlar. Gebelikte bebeğini kaybeden annelerde en sık rastlanan suçluluk duygusu; yapmış olabileceği teratojenik olaylarla (ilaç, sigara, alkol kullanımı gibi) ilişkilidir. “Yanlış ne yaptım?“ veya “Acaba neyi eksik yaptım?“ en sık rastlanan düşüncelerdir. Genetik bozukluklar nedeniyle bebeğin öldüğü olgularda suçluluk daha da yoğun yaşanır. Ebeveynler onlara aktardıkları gen nedeniyle çocuklarının anormal doğduğunu düşünerek yoğun suçluluk duyarlar.

Bir yoksunluğun iyileşmesinde yas önemli rol oynar. Bireyin yoksunluktan kurtulması için 4 ayrı yas döneminin yaşanması gerekir:

Kayıp gerçeğinin kabul edilmesi: Bebeğini görmeyen kadın için kayıp gerçeğinin kabulü çok zordur. Kayıp anında durumun nasıl ele alındığı da önemlidir.
Yasın acısının yaşamsallaştırılması: Bu süreçte kadın “Bu yalnızca düşüktür, daha gençsin, tekrar deneyebilirsin” gibi düşüncelerle kederini azaltır. Ama bazen kaybı yaşayanlar etraflarındaki kişilerden bu sözleri duyduklarında yaşadıkları acının kimse tarafından anlaşılmadığını düşünür. Bebek sakatlık yüzünden kaybedilmişse “Ondan kurtulman iyi oldu”, “En kısa sürede başka bir çocuğun olduğunda kendini daha iyi hissedeceksin” gibi sözler gebeliğin istendiğinin, bebeğin varlığının ve yasın yadsınmasını sağlamaktan başka fayda sağlamaz. Bu dönemde cesaret verici ve destekleyici sözler duymak gerekse de bunların dozu, kimin söylediği ve nasıl söylediği önemlidir. Csaret verilirken duyguların yaşanması engellenmemelidir.
Kaybın yaşandığı çevreye uyum: Çocuğun geleceği beklentisi ve ebeveynlik ile ilgili yansıtılmış düşüncelerin bir anda yok olması ciddi çökkünlük yaratabilir. Bu durum çok ağır bir tablo oluşturuyor veya çok uzun süredir devam ediyorsa mutlaka bir psikiyatriste başvurulmalıdır.
Kaybın duygusal olarak yerine konması ve yaşamın devamı: Yas yavaş bir süreçtir. Sıklıkla kayıptan 3 ay sonra kadın yeni bir gebelik ile ilgili planlar yapmaya başlar. Ancak bu yasın bittiği anlamına gelmez. Yasın yaşanarak çözümlenmesi ve bebeğin kaybının geçmişte bir anı olarak bırakılabilmesiyle yeni bebekler sağlıklı ortamlarda büyüyebilir.
Yas bazen çok zor yaşanan bazen de yadsınarak görmezden gelinen bir süreç olabilmektedir. Iki durumda da ebeveyn için psikiyatrik bozukluklara zemin hazırlarken kaybının yasını tutamamış ebevynler sağlıklı çocuklar yetiştirmede de çok zorluk çekerler. Bu yüzden yukarıda anlatılan noktalarda güçlükler yaşadığını düşünen veya bebeğinin kaybını hala sanki dün olmuş gibi yaşayan ebeveynlerin profesyonel yardım almaları önerilir.

canım benim doktorun dediği gb karamsar olma iyi düşün iyi olsun.inş bebeğin biraz daha durur.karnının kasıldıgını taş gibi oldugu nasıl anlıyorsun bu doğum belirtisi mi oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…