Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım benim doktorun dediği gb karamsar olma iyi düşün iyi olsun.inş bebeğin biraz daha durur.karnının kasıldıgını taş gibi oldugu nasıl anlıyorsun bu doğum belirtisi mi oluyor..

merhaba canım nasılsın? klomen kullanmaya başlayacaktın nasıl gidiyor merak ettim seni...

canım senin bebek hep geriden geliyor demekki geç döllenme falan oluş...
ama maşallah yine iyi haftalara geldiniz 33 te güzel...
rabbim az daha dayanmanızı ve sağlıkla kucaklamanızı nasip etsin...

başın sağolsun arkadaşım...
rabbim bu bebişini sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin....

Fadik canım Anneciğin için acil şifalar dilerimm.Senin doktor araştırmaları nasıl gidiyor bulabildin mi istediğin gibi bir doktorr canımm
sağol canım...
canım dr o kadar çokki....hepside maşallah iyi dr lar....
ama nedense benim aradığım gibi bulamadım gitti...
avrupa yakası olmasın dedik....
bu taraftan olup zeynep kamil veya üniv hastanesine bağlı olsun dedik...
ama hiç biri olmadı...
en son zeynep kamilde zeki hocaya karar verdimiştim eşimede dedim tamam dedi...
bende az daha araştırayım dedim ve başka topikten bir arkadaş ona ameliyat olmuş ameliyatları zeynep kamilde yapmıyormuş kızın miyom ameliyatını özel bir hastanede 5 milyara yapmış...
bu demek oluyorki zeki beyinde pek zeynep kamille alkası yok...
telenfonda soruyorum net cevap vermiyorlar...
marmara ünivdeki dr larda hep özel anlaşmalı...
zeynep kamilde çalışan uzman dr larda var ama kesin tanı için biraz daha bilgili dr olsun demiştim...
bu arada kılıç beyide düşünüyorum ama hisarda çalışıyormuş ve özel hastane olduğu için pek güvenemiyorum...
özel yerler de maddi kaykı olduğu için gerekli gereksin testler isteyebiliyor...
birde eşimde devamlı gidebileceğimiz bir yer bulda daha fazla uğğraşmayalım dedi...
böyle karrasızım işte...
üstelik cuma günü adet oldum yani tez zamanda randevu almam gerekiyor...
eğer mani çıkmassa bu ay korunmayalım boşa gitmesin diye....

hayırlısı olsun canımüzme kendini....
kendine iyi bak....

geçmiş olsun canım..rabbim bebeğini sağlıcakla kucaklamanı nasip etsin...
inş az daha dayanırsınız...

kızlar akşam 11'den beri ağrılarım var on dakikada bir geliyor, sıklaşmasını bekliyorum şu an, eğer sayfaya giremezsem bilinki doğuma gittim, ben hepinize dua edicem, sizde bana edin...
güzel heberlerini bekliyoruz canım

Arkadaşlar dün gece bilgisayarım çöktü boş dersimde okuldan yazıyorum. Dün akşamüstü doktorum mesaj göndermiş.Daha önceden serklaj deneyimlerinin olduğunu "bir" hastasında enfeksiyona bağlı bebelik kaybı olduğunu yazmış. Serklaj için de dünyanın bu yöntemi terk etme eğilimi içinde olduğunu belirtmiş. Bir de benim için özellikle bütün yeni çalışmaları gözden geçirip en uygun tedaviyi uygulayacağını yazmış. Cevaplaması beni sevindirdi. Defalarca arayıp telefonla ulaşamayınca her halde benim durumumda bir hastayla ilgilenmek istemediğini bile düşünmüştüm ve bir boşluk yaşamıştım. Bugün dersten sonra gideceğim inşallah. Bu arada eşim yine grip oldu umarım sorun yaşamayız. Su çiçeği tahlilini inşallah bugün yaptırabilirim.

Geçmiş olsun Ayer inşallah birkaç hafta daha dayanır en az. Ama olsun kız bebek olduğu için de ayrıca avantajlısın. Bir profesör kız bebeklerin erkek bebeklerden daha dayanıklı olduğunu yazmıştı.

Yeni yazan arkadaşlarımıza geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

canım inşallah bu sefer bebeğini kucağına alırsın canım. peki serklajdan sonra çalışacak mısın yoksa rapor mu alacaksın.

sağol canım, şu serklaja kadar bi gelebilsek,, hergün korkarak wc ye gidiyorum. serklaja kadar işe gelicem ben, serklajdan sonra gelmicem. bazen vajina ağzına bi sızı giriyor. korkuyorum. işten eve gidince hemen yatmaya çalışıyorum...

merhaba arkadaşlar ben hala hastanedeyim.ve daha kalacaz bakalım hayırlısı.sabah deli oldum nöbetini devreden hemşire beni nst bağladı gitti.diğerleride beni nst de unuttu.sonra kalkıcaktım ki kağıt bitti Allahtan çıkardım aletleri hemşirelere beni nst de unuttunuz dedim.dedikodu kahkaha deli oldum.eşimede kızdım beni neden sormuyorsun 1 saatir içerdeyim.oda nete dalmış.neyse sizce bebeğin kalp atışlarına zararı var mıdır.çünküne zaman girsem bebek çok tekmeliyo.

karnımın taş ibi oluşunu kim sormuştu.böyle balon şişerya öyle şişiyor sertlaşiyor.yaklaşk 2dk sonra iniyor.sancı hissetmiyorum.

güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.Allah razı olsun öpüyorum hepinizi.

çok sevindim canım eminim doktorunun bu cevabı seni biraz rahatlatmıştır inşallah bugünde güzel haberlerle gelirsin

arkadaslar bugun kontrolum vardi 24 hafta bugun bitti.rahmimde kisalma devam ediyo suan 33mm yine baya kisalmis.3 hafta once 41mm di
bugun yine sertlesmelerim oluyor bakalim prepar hapini 3 saatte 3 tane birden yutacam eger iyi gelirse hastaneye yatmicam iyi gelmezse serumla vercekler.bebegim masallah cok iyi ins 3 hafta daha dayanir daha cok kucuk cunki.dualarinizi bekliyorum ins 30 haftaya ulasabilirim.

gecmis olsun canim bebeginin kilosu gayet iyi meraklanma arkadasim benimkiler dogdugunda 1500grdi simdi masallah iyiler senin drun igneyi acil durum icin bekliyor herhalde cunki normalde 28.haftadan sonra yapiliyormus

merhaba ARKADASLAR BENIM DUN KAHVERENGI AKINTIM OLDU.SIZINDE ILK AYINIZDA OLMUSMUYDU
bende olmusdu canim doktorunu aradinmi korkutmak istemem ama ciddi bir durum

ben sormustum canim bende 3.aydan itibaren sertlesme sisme oluyordu ben bebek hareketi zann ediyordum megerse kasilmaymis nstnin bir zarari yok canim hic hareket etmedigi zamanlarda bile nstye baglaninca bebekler hareket ediyordu dr bir zarari yok demisti sende sismeler inince carpinti oluyormu?

Arkadaşım serklaj sonrası enfeksiyon riski,doğumun başlaması,vicudun ipe tepkisi vb riskler %5 oranında var. serkaj sonrası başarı oranı %80 üzerinde olduğu araştırmalarda belirtilmiş.Doktorunun fikirleri çok önemli ama dikmeyip sana nasıl bir tedavi uygulayacağını iyi araştır içine sinmezse mutlaka araştır.Bebeğimizi kaybetmenin bizde nasıl ruhsal çöküntüye sebep olduğunu malesef ki öğrendikk.Zamanı geldiğinde sana uygulayağı tedaviyi bizle paylaşırsan bizde doktorlarımızla paylaşır birbirimizi bilgilendiririz.Herşeyden önemlisi bebeciklerimizi sağlıkla kucağımıza almak.Allah yardımcımız olsun canım.

Arkadaşım sen içini ferah tutup stres yapmamaya çalış.İnşallah 30 haftayıda bulacaksın 38 de göreceksinn.Dualarım seninlee

canım senin gene iyi benim 22.haftada 2.2 idi güzel düşün oldumu..bende şişmeleri bebek hareketi sanıyodum değilmiş şimdi nidilat ve magnezyum kullanmaya başladım progestan zaten alıyodum,azaldı sanki ve hep yatıyorum sen sadece preparmı kullanıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…