Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
özlemcim iyi olmana çok çok sevindim, içini ferah tut orda güvendesin demiştim.. 28. haftayı görmüşsün diyebiliriz..bundan sonra ne kadar kalırsa bebişin o kadar kardasın say..senin adına çok sevindim canım....

fadikcim arkadaşlar doğru söylüyor üniv hastaneleri bu tarz şeyleri bulmada daha faydalı oluyor..

massallah arkadaslarimiz 40 hafdayi bile devirmis ,bebislerin rahati yerinde olmaliki gelmek isdemiyorlar bizde 37+5gunluk olduk sukur insallah hepimiz 40 hafdalarida göruruz.ya arkadaslar benim bebis hareket edince,bazen o kadar canimi acidiyorki cok fena oluyor birde hep ayni yerden artik ayaginimi yoksa kolunumu bilemiyorum bayagi yuksege kaldiriyor karnimi delecek gibi oluyor nefesim kesiliyor resmen hep ayni tarafa yatmakdanmi kaynaklaniyor bilemiyorum

selam kizlar nasilsiniz doguran falan varmi takip edemedim pek hepinizi cok ozlemisim siteye girince aklima yatarak gecirdigim gunler geldi yeni hamileler varmi? fadik sevtun sira sizde

canım çok geçmiş olsun bencede bir ünv hatanesinnde nöroloji bölümünemi gitseniz acaba? gerçi gitmişsinizdir kesin ama aklıma o geldi inş bir tedavisi olur allahım şifa versin.....

bugün kontrolüm vardı kızlar çok şükür herşey yolunda biraz tansiyonum yüksek çıktı ama sanırım o da stresten...kızım 2 hafta ilerden gidiyomuş 36 haftalık görünüyor 2800 gr olmuş.doktor çok ii dedi.tahlil verdim ama pazartesi sonucu öğreneceğim doktoru arayacağım.doktor ultrasonla bakarken benim kızı hıçkırık tuttu.yüzünü hoplatıyodu:))gözlerini açıp kapattı kıpır kıpırdı maşşallah..rahim boyuna baktı oda aynı 17mm değişiklik olmamıştı.sürekli yatıyorum bunun faydası çok bence bi kaç gün sonra cigerlerindede sorun olmaz dedi doktor doğsa bile....işte böle kızlar sizede haber vereyim dedim.inş sizlerde güüzel haberler verirsiniz hiç kötü şeyler duymayız.....

fadikçim geçmiş olsun öncelikle,bence annenin tüm tetkikleri yapılıp doğru teşhiş koyulmuş yani psikolojik diye düşünüyorum.sık nefes almasına bağlı uyuşmaları kendinde deneyebilirsin aynı sonuç olur..hangi durumlarda ortaya çıkıyor onu bulup ortadan kaldırın bence yada şöyle yapabilirsiniz kötüleşmeye başladığında vereceğin bir vitamin hapı olsun ve annene vitamin deme aynı durumda çok işe yarayan başka birinin önerdiği çok etkili bi ilaç de..ben hem hemşireyim hemde annemin sorununu böyle çözdüm canım..

özlemcim çok sevindim iyi olmana canım celeston yapıldımı sana..birde nidilat kullanıyormusun?

maşallah kızına canım atlattınız gibi şükür inşallah bizde görürüz o günleri..

selam kizlar nasilsiniz doguran falan varmi takip edemedim pek hepinizi cok ozlemisim siteye girince aklima yatarak gecirdigim gunler geldi yeni hamileler varmi? fadik sevtun sira sizde

ysmncim maşallah bebişlerin çok tatlı çıkmış, ben ve güldenaz bekliyoruz canım..

gözün aydın canım.. sende riskli haftaları atlattın, Allah sanada hayırlı doğumlar nasip etsin..

maşallah kızına canım atlattınız gibi şükür inşallah bizde görürüz o günleri..
sağol canım inş sende görürsün görünen köyün yakını uzağı olmaz ..bol bol dinlen yat...bende yatıyorum....
gözün aydın canım.. sende riskli haftaları atlattın, Allah sanada hayırlı doğumlar nasip etsin..

ahh canım sanada hayırlı doğumlar inş...

Allah nazarlardan saklasın kızını. inşallah sen de Yaren ve Güldenaz gibi 40. haftayı görürsün inşallah...

maşallah canım sende güzel bir haftaya gelmişsin...
sağlıcakla kucakalrsın inş...

maşallah bebişlerine canım

yok canım şimdi üniv. hastanesine gitmedik...
annem hiçbiryere gitmek isteemdi...
aslında babama falanda üniv den bahsetmedim ama eyer toparlanmassa ben yeni baştan bir araştırma yaptırmak istiyorum...

bu arada maşlalah kuzuna canım...
çok şükür herşey de yolunda...
sağlıcakla da kucaklarsın inş...

canım evet pskolojik gibi ama onu tetiklieycek pskolojik bir olay veya birşey yok şuan...
sadece biraz üşütmüştü...
geçen senelerdede üşütünce yine bu hastalık tekrarlamıştı...
benim düşüncem vücudu halsiz düşünce bu hastalığıda tetikliyor...
canım dr bu an için hiç ilaç vermedi ve önermedide...böyle bir ilacın varlığınına annemi nasıl inandırırım bilmiyorum....
birde annem ilaç içtim iyileştim gibi takıntıları olan biride değil...
ama yinede denerim canım...

hakısın canım en mantıklısı bu galiba...
bugün maşallah iyiydi hastada olmadı...
tabi çok halsiz hala....
hasta olduğu zaman dr u bırak hiçbirşey için yerinden kımıldatamıyoruz...
hastalık geçtikten sonrada pek dr a gitmek istemiyor...
hiç umudu yok bunca zamn çare bulunmadı böyle olup geçecek diye düşünüyor...
rabbim beterinden korusun...

çok sağolun arkadaşlar
allah razı olsun

Son düzenleme:
kızlar akşam 11'den beri ağrılarım var on dakikada bir geliyor, sıklaşmasını bekliyorum şu an, eğer sayfaya giremezsem bilinki doğuma gittim, ben hepinize dua edicem, sizde bana edin...

kızlar akşam 11'den beri ağrılarım var on dakikada bir geliyor, sıklaşmasını bekliyorum şu an, eğer sayfaya giremezsem bilinki doğuma gittim, ben hepinize dua edicem, sizde bana edin...

Yaren bunu yazarken burdaydım çok duygulandımm Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsinn.Allah bebeğini bekleyen tüm hamilelere zamamında sağlıklı doğum nasip etsinn.

Konuyu bu gece en sonunda bitirdimm.3 yıllık bir serüvendi geçmişten geleceğe bazen gözlerimden yaşlar süzüldü içim acıdı,bazen mutluktan içim heycanla dolduu.Sanki bir dizii BİR KİTAPTI gecelerce heycanla izlediğimm,OKUDUĞUMM ve bugeceye ulaştım en sonunda.Ve bu gece ben okurken yarenin doğum sancıları başladıı :)),Konunun bitiminde anladımki rahim ağzı yetmezliğinde dikiş son derece başarılı bir uygulama ve dikişle 40 haftayı bile bulan bir hamilelik geçirilebiliyorr.Umut umut umut oldu burası bana.Bu konuya katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.İlk önce üye olmadan okuyordum sonra üye olup bende başıma geleni yazdımm.Bundan sonrada doktora gittikçe bilgilerimi paylaşacağımm.Hamile kalınca buraya yazacağım belki bir gün bende tamamladığım hamileliğimle birisine umut olurum yazdığım bir bilgi birisine yararlı olur inancıyla.Buraya yazan tüm kızları en yakın arkadaşımmış gibi hissediyorum :)) okadar şey paylaşılıyorki burda. Hepiniz İyiki Varsınızzz KIZLARR.

canımmmm çok heyecanlandım bu sancılar o sancılar evveeeetttt zamanı geldi bence inş sağ sağlim kurtulursun canım yada şimdi kurtulmuşsundur bileeee oyyyy yerim benn onuuu... bizi habersiz bırakma emii...

canım inş sende güzel haberlerini verir ve paylaşırsın bizimle burda çok güzel dotluklar var sevinçler üzüntüler hepsi paylaşılıyor buda çok güzel bir moral kaynağı oluyor...

Yaren Allah yardımcın olsun,dualarımız senin ve Sezin bebekle. Allah bir avazda kurtarsın diye dua ederlermiş eskiler. İnşallah öyle olur...

Ben de tamamını okuduğumda seninle aynı şeyleri hissettim. Sana katılıyorum canım. Allah sana da en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip eder inşallah...

canım işşallah dogumun kolay geçer allahım yardımcın olsun canım benim aferim al sana benden ilk hediye sana güzel bir çiçekbebeginede güzel bir oyuncak

kızlar benim panik atak hastalıgım nüksetti gene kusura bakmayın ben bir müddet burada olmucam eşim kızıyo artık girmicen diye kızdı ant verdi onun için ben biraz serviz dışıyım inannın buruya yazdıgımıda görse kızar sırf merak etmeyim diye yazıyım dedim çünkü dediki bana sana heyecan stres yasak sen hep buruya giriyosun seviniyosun bir yandan üzülüyosun bir yandan hep bebegin aklına geliyo herkezin hayat hikayesini okuyosun diyo sonra üzülüyosun diyo biraz girme bebek olayından uzak dur dedi hep yazdıkça buruya nasıl unutucaksın diyo affedin ne olur emir büyük yerden giremicem yanigirsemde anlar çünkü bil,iyosunuz bu sitede giriş çıkış saatleri yazıyo nerelere yazdıgımı anlar o bu konuda çok zeki geçen dedim girmedim hep geçmişe baktı saatine hemde siteye girdi baktı saaate bu ne peki dedi ben sizleri çok özlücem artık allahıma emanet olun ne olur beni affedin biraz böyle olucak biraz ayrı kalıcaz ama ne çare

canım benim,, dularımız seninle.. belkide şuan bebeğini kucağına aldın canım benim.. rabbim kolay tez doğum nasip etsin canım. bizi habersiz bırakma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…