- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.101
slm kızlar iigeceler
gece yatmadan sizlere bakayım dedim yarın kontrolüm var çok merak ediyorum rahim boyunda kısalma varmı diya inş değişiklik yoktur... bu akşam son antibiyotiğimide içtim. yarın değerlere birdaha bakılacak birde bebişime inş biraz daha kilo almıştır..yaren seni burda görüyorum canım hala doğum yapmamışsın sen ve güldeneazı bekliyoruz artık zamanınız geldi güzel haberlerinizi bekliyoruz..
burda bir arkadaş serklajı sormuş bana 29. haftada yapıldı iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum ama oldu artık yani ilk başta yapılması daha ii olurdu ama benim haftamda çok nadir doktor riske atarmış bana yapan doktorda bunlardan biri... her doktorun görüşü farklı işte....ama arkadaşalrında dediği gibi dikiş atılmasa bile en önemli şey yatmak ve dinlenmek iş yapmamak bunu yapabilirsek sanırım çok sorun olamayacak....
valla bilmiyorumki canım olabilir, mesela yağmurcan vardı okumuşsundur onunda benim gibi ilk ikiz kaybı vardı, sonra tek gebelik oldu ikincide ve doktor tek bebek olduğu için ilk gebelikte ikizleri 21. haftaya taşıdığına göre, tek bebeği istirahatle daha fazla taşıyabilirsin demişti, o zaman bizde çok tepki vermiştik niye dikmiyor diye ama gerçektende tek gebeliği evde istirahat ederek zamanında doğurdu, ama mesela benimde ikizdi ilki bende hem çalışıyordum, hemde evde her işi yapıp hafta sonuda denize bile gidiyordum, herkes ikiz olduğu ve kendimi çok yorduğum için erken doğum yaptığımı söylemişti, ama bu sefer tek bebekte dikkatli olmama rağmen 12. haftada ultrasonda rahim ağzında hemen bir hunileşme gördük ve serklaj kaçınılmaz dedi doktor..yani sende durumuna göre hareket edebilirsin veya hiç riske girmiyeyim dersen diktirebilirsin, sonuçta ilk aylarda olmasada gebeliğin 3. trimesisinde açılma riski yaşıyorsun..bana sorarsan ben diktir derim sonuçta bir acı kaybın var ve çok şükür kucağına almış olsan bile bir erken doğum riskide yaşamışsın ilkinde üçüncüde aynı riski yaşamak istemezdim, erken dönemde serklajımı yaptırırdım, serklaj çok zor bir işlem değil bence yaptırayım mı yaptırmayayım mı diye kafanı yormak daha çok insanı yıpratıyor..sonuçta Allah korusun birde yaptırmayıp olumsuz bir durumda vicdan azabı duymakta var değilmi?
Sen ne yaptın canım? Doktorun şehir dışından gelince görüştün mü, yoksa o zaman müdahale edene mi gidiyorsun canım?
beni düşündüğün için sağol arkadaşım...Fadik, seni merak etmiştim nerede bu kız dedim. Nerelerdesin?
merhaba kızlarrrrr.. ben yoklamamı çekeyim, doğurmadım hala burdayım......güldenaz gelmemiş bugün acaba??????
nuraycım geçmiş olsun canım, inşallah yarın kontrolünde iyi geçer, ama artık korkma maşallah 35.in içindesin..
hurmayı bende çok seviyorum kızlar hergün on tane yesem yerim ama, şekeri yükseltir diye korkuyorum benim şekere yüklenmemem gerekiyor..
canım benim geçmiş olsun annecigine rabbim şifa versin işşallah tez zamanda
beni düşündüğün için sağol arkadaşım...
annem rahatsız günün büyük bölümü ordayım...
dün akşam net sorunluydu girdim ama pek okuyamadım...
şimdide geçmişi okuyordum o yüzden mesajını görmemişim...
başka işlerimde vardı o yüzden geçmişide yavaş yavaş okudum...
canım hamilelik ve su çiçeği hakkında bunu buldum;
SUÇİÇEĞİ (VARICELLA ZOSTER)
Hastalığın etkeni Herpes virus ailesinden varicella zoster’dir. Erişkinlerin %95’i enfeksiyonu geçirmiş ve bağışıktır. Enfeksiyona karşı bağışıklığı olmayan suçiçeği geçirmemiş ergenlerde ve erişkinlerde 2 doz olacak şekilde su çiçeği aşısı yapılması önerilir. Gebelerde bu aşı canlı virüs aşısı olduğundan uygulanması önerilmez. Suçiçeği geçiren bir hasta ile temas eden gebeye daha önce su çiçeği geçirmediyse 96 saat içinde varicella zoster immunglobulini yapılmalıdır. Anne hastalığı daha önce geçirip geçirmediğini bilmiyorsa kanda Varicella Ig G antikoruna bakılır. Gebeliği sırasında suçiçeği geçirildiği takdirde bulaşıcılık ve doğumsal varicella hastalığı bakımından özellikle 13-20. gebelik haftası risklidir. Doğumsal varicella hastalığında bebekte göz, beyin ve böbrek etkilenir. Cilt ve kemikte şekil bozukluklukları gelişir. Gebeliğin son dönemlerinde annenin su çiçeği geçirmesi durumunda ise bebekte sadece suçiçeği döküntüleri olur. Eğer annede suçiçeği doğumdan önceki 5 gün içinde veya doğumdan sonraki 2 hafta içinde ortaya çıkarsa anneden bebeğe hastalıktan koruyacak olan antikorlar daha geçmemiş olduğundan bebeğe mutlaka varicella zoster immunglobulini yapılmalıdır.
canım bende inan seni çok merak ettim nerelerde bu hatun diyorum maşşallah canım mucizen git gide büyüyo allahım acısını göstermesin kucagına aldıgın 40 haftaları işşallah göresinsağol canı evet çizelgem 35 ama usg ye göre bebek 33 +4 falan olması lazım bugün. biz baya bi geriden gidiyoruz.doktorum geç döllenme diyor, birazda bebek geriden gidiyor yani çizelgeyle 2 hafat farkım var neredeyse.bu arada bede geçen haftadan beri hurma yemeye başladım.beniim şekerim yok fakat kilo problemim olduğu için yediklerime dikkat ediyorum, nerdeyse bütün hamileliğim boyunca diyet yaptım. doktorum kilo alma deyip duruyor. toplamda 10 kilo aldım şimdiye kadar.
canım bilgi için teşekkür ederim aklımın bir köşesinde dursun işşallah yaradan bizlerede gösterin 40 haftaları onu görmek için bebek olması lazım demi olurmu acepmerhaab arkadaşlar hayırlı cumalar
güldenaz ve yaren e daha doğurmadılar bugün gelmemişler.benden öneri hurma yiyin kızlar.hz.meryeme doğum anında vahiy gelmiş.yanındaki ağacı salla.ve hurma ye denmiş.oda kısa süre sonra doğum yapmış.
jeli bir hamile blogunda okumuştum.doktoru bebeğin kalp atışlarını bozduğunu söylemişti.
chnb ve tubaoz ben size takmayın diyemem.çünkü bende aynı paranoya olmuştum.bir sürü sebep aradım.doktor temizlik stres v.s. ama onlar sadece vesile.asıl biz imtihana tabi olduk.inş.isyan etmemişimdir.hamile kalınca yeni bir heyecanla rahatlıyacaksınız.taki 30 lu haftalara kadar.
canım idrar yollarında enfeksiyon varsa agrır benim bildigim birde bebegin yeri genişliyo ondanda olabilir işşallah bir şey yoktur allahım yavrunu korusun sanada şifa versin işşallahmerhabalar hayırlı cumalar,geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese teşekkürler, rabbim her türlü kaza ve beladan korusun inşallah hepimizi.2 gündür kasık ağrısı çekiyorum beraberinde baş dönmesi ve mide bulantım da vardı. doktorumu aradım idrar tahlili istedi, sonuç enfeksiyon ..şimdi onun için de ilaç kullanıyorum. kontrolümü erkene çektim yarın akşamüstü gideceğim ,inşallah herşey yolundadır kasık ağrılarım beni korkutuyor..
kız delü sen daha bıraktıgım yerdemisin çok ayıpmerhaba kızlarrrrr.. ben yoklamamı çekeyim, doğurmadım hala burdayım......güldenaz gelmemiş bugün acaba??????
nuraycım geçmiş olsun canım, inşallah yarın kontrolünde iyi geçer, ama artık korkma maşallah 35.in içindesin..
hurmayı bende çok seviyorum kızlar hergün on tane yesem yerim ama, şekeri yükseltir diye korkuyorum benim şekere yüklenmemem gerekiyor..
amin arkadaşım amin işşallah bizde bebeklerimize seviniriz işşallah benim bebegim yok degilki burda çok bebegim var sizlerin bebekleri benim yavrularım bunu unutmayın yasminin isim annesi benim sag olsun kızının adını ben koydum kız bu hatun topigede girmedi yatagın yolunu zor buluyor galibacanım sen zaten 19 haftalık olmuşsun acil durumlarda atılır önlem amaçlı olanlar 12-13. haftalarda atılıyo Allah esirgesin bu işlem doğumunu bşlatabilir dr şimdilik gerek görmemiş zaten dediği gibi herşeye dikkat et hatta sürekli yat .. bu topikte geçmişide okursan hepimiz aynıyız zaten aynı dertle yaşıyoruz bilgi sahibi olursun sende.. çok geçmiş olsun .. işallah sağsalim bebeğini kucağına alırsın.
bu mübarek günde mübarek saatlerde birbirimize dua edelim.. bizim gibi durumda bulunan herkese Allah yardım etsin.. yarenle güldenaz kolay doğum yapsınlar inş.
canım maşşallah deyim bebekime üzülme bebem ya allahım sag saglim alırsın kafana tokadan başka bir şey takmasevtun chnb kilosuna dr normal dedi zaten bana az geldi dedim..benim rahim ağzının uzamasına aklım takıldı aslında mümkünmüdür diye?off bilmiyorumki bırakçam ipin ucunu artık oku oku gözlerim kör oldu bilmekte iyi değil bazen her dr gidişimde ayrı hüsranla dönüyorum
anneciğine geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda düzelir
benimde bugün anneciğim geldi yanıma bir süre bizde kalacak.
biz nasıl çalışacağız bilmem artık
Geçmiş olsun canım. İnşallah önemli bir şey yoktur. Su çiçeği için de pazartesi gideceğim. Dersim de 4.05'te bitiyor. Randevu yok demiştim ya buralarda. Pazartesi de yoğun olur o gün de yetiştirebilir miyim kan testini bilmiyorum. Klomen pazar bitiyor diye pazartesi mi çağırdı acaba? Bir de kültür alacağın söyledi. Hayırlısı artık...
anneciğine geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda düzelir
benimde bugün anneciğim geldi yanıma bir süre bizde kalacak.
biz nasıl çalışacağız bilmem artık
canım sende uyku ilacı at çayına olsun birsinkız annecin senimi beklicek erkenden uyut sen onu bakip sonrada önündeki maçlara bak bakim
kızlar ben de hala doğurmadım .hayretler içindeyim bu kadar uzun süreceği aklıma gelmezdi.doktorum dalga geçiyor ata bindir şu karını da çocuğu doğursun iice tembelleşti bu karın diyor.vakti zamanı var demek ki ,şimdi bekliyoruz yok gelmiyor.
aşk olsun senden beklemezdim bunu kız sendemi dogurmadınoysaki ben senden umutluydum dedim yaren dogurmaz güldenaz kesin dogurmuştur amanın bekle bekle nereye kadar inan kahvaltı bilem yapmadım sizlere bakıyım dogurmuşlarsa keyifli kahvaltı ediyim didiydimde nerde tam sopalıksınız he ben dedim verin adreslerinizi ben hemencik gelem dogurtayım sözümü dinleyen yokki
şaka bir yanada saglıklı saatli dogurun işşallah kardeşlerim gerisi boş
mrb sibelcim.bu hafta okullar açıldı okul ev kız telaşıyla hiç giremedim kkya.şu saatte aklıma düştün doğum olmuştur kesin diye düşünürken yazını gördüm.hadi hayırlısı canım inşallah sağlıkla en kısa zamanda haberini alırız(bu cümleleride yazacakmıydık bu topikte.en kısa zaman haaaaaaaaaa)
hurma çok tüketme canım şekeri arttırır.
güldenaz da sağlıkla kucaklar inşallah bebeğini.
evet dikişsiz arkadaşlarda olmuştu ama yatarak sonuca ulaştılar...aranızda açılma olupta dikiş atılmayan var mı?
maşallah canım:...selam kızlar nasılsınız umarım hepınızde coooook ıyısınızdır...
bız cokl ıyıyız rabbıme cok sukur dun balımın doblerı vardı dr gayet ıyı gorunuyo dedı...1200 gr olmus...salı gunu dus almamada ızın verdıler hayatımda hıc unutmayacagım bır dus olacak benım ıcın nerdeyse ıkı aydır heralde dusdan sonra 3gun uyuruz....allahıma cok sukur agrımız bır sıkıntımız yok ıns boyle devam ederız...hastane gunlerı devam doguma kadar....
dr nete cok ızın vermıyo dıye sık gıremıyorum arkadaslar nasıllar?????
geçmiş olsun dilekleri için çok sağolun arkadaşalr...
kızlar annem çok hasta ve benim elimden birşey gelmiyor bu beni deli ediyor...
annemin farklı bir rahatsızlığı var adını bilmediğimizden söyleyemiyorum bile
konumuzla hiç alakalı değil ama sizlerle paylaşmak istiyorum belki yardımınız dokunur...
en azından dr hangi bölüme gideceğimizi bilsek o da iyi olur...
bu hastalık annemde yaklaşık 25 yıldır var...
bir ara 12 yıl kadar ara vermİşti ama 8-10 yıldır yine arada oluyor...
hasta şöyle oluyor...
çok sık nefes almaya başlıyor sık sık hiç aravermeden devamlı...
bazen bu esnada eli kolu uyuşuyor bazen elini öğle sıkıyorki açmak nerdeyse imkansız...
bu uyuşma sıkma eskiden çok fazla olurmuş şimdi rahatsızlandığında o kadar yok...
hatta çoğu zamn sadece nefes alıp veriyor...
bu böyle kriz gibi gelip geçiyor geçtiğinde annem çok yorgun halsiz devamlı yatıyor...
heryerinin ağrıdığını hatta sanki içerisin parçalandığını söylüyor...
eskiden çok dr gezmişler hastalığa bir ad bile bulamamışlar...
çoğuda pskolojik demiş...
şimdide ne yapsam ne etsem diye kafayı yiyeceğim...
annem o kadar yorgunki ben dr gidemem oraalrda iyice hasta olurum diyor...
hem dr ne yapıyorki diyor...
yeniden bir araştırmaya başlasak iyi olur ama nerden başlayacağımı hangi dr a gideceğimi bile bilemiyorum...
selam kızlar nasılsınız umarım hepınızde coooook ıyısınızdır...
bız cokl ıyıyız rabbıme cok sukur dun balımın doblerı vardı dr gayet ıyı gorunuyo dedı...1200 gr olmus...salı gunu dus almamada ızın verdıler hayatımda hıc unutmayacagım bır dus olacak benım ıcın nerdeyse ıkı aydır heralde dusdan sonra 3gun uyuruz....allahıma cok sukur agrımız bır sıkıntımız yok ıns boyle devam ederız...hastane gunlerı devam doguma kadar....
dr nete cok ızın vermıyo dıye sık gıremıyorum arkadaslar nasıllar?????
aranızda açılma olupta dikiş atılmayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?