Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar iigeceler
gece yatmadan sizlere bakayım dedim yarın kontrolüm var çok merak ediyorum rahim boyunda kısalma varmı diya inş değişiklik yoktur... bu akşam son antibiyotiğimide içtim. yarın değerlere birdaha bakılacak birde bebişime inş biraz daha kilo almıştır..yaren seni burda görüyorum canım hala doğum yapmamışsın sen ve güldeneazı bekliyoruz artık zamanınız geldi güzel haberlerinizi bekliyoruz..

burda bir arkadaş serklajı sormuş bana 29. haftada yapıldı iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum ama oldu artık yani ilk başta yapılması daha ii olurdu ama benim haftamda çok nadir doktor riske atarmış bana yapan doktorda bunlardan biri... her doktorun görüşü farklı işte....ama arkadaşalrında dediği gibi dikiş atılmasa bile en önemli şey yatmak ve dinlenmek iş yapmamak bunu yapabilirsek sanırım çok sorun olamayacak....

Sen ne yaptın canım? Doktorun şehir dışından gelince görüştün mü, yoksa o zaman müdahale edene mi gidiyorsun canım?

Doğru söylüyorsun. Ben benzer durumda iki ayrı sonucu da yaşadım. O yüzden şaşkınım zaten. Ama dikişin çoğu kez işe yaradığını burada gördüm. Çok sağol bana çok yardımcı oldun.

Sen ne yaptın canım? Doktorun şehir dışından gelince görüştün mü, yoksa o zaman müdahale edene mi gidiyorsun canım?

evet canım benim doktor 14 şubatta işe başladı ama ben müdahale edene gideceğim dikiş atana değil..diğeri bana daha yakın sıcak ve ilgili geldi daha umut verici konuşuyor bakalım yarın randevuyu ondan aldım..

Fadik, seni merak etmiştim nerede bu kız dedim. Nerelerdesin?
beni düşündüğün için sağol arkadaşım...
annem rahatsız günün büyük bölümü ordayım...
dün akşam net sorunluydu girdim ama pek okuyamadım...
şimdide geçmişi okuyordum o yüzden mesajını görmemişim...
başka işlerimde vardı o yüzden geçmişide yavaş yavaş okudum...

canım hamilelik ve su çiçeği hakkında bunu buldum;

SUÇİÇEĞİ (VARICELLA ZOSTER)
Hastalığın etkeni Herpes virus ailesinden varicella zoster’dir. Erişkinlerin %95’i enfeksiyonu geçirmiş ve bağışıktır. Enfeksiyona karşı bağışıklığı olmayan suçiçeği geçirmemiş ergenlerde ve erişkinlerde 2 doz olacak şekilde su çiçeği aşısı yapılması önerilir. Gebelerde bu aşı canlı virüs aşısı olduğundan uygulanması önerilmez. Suçiçeği geçiren bir hasta ile temas eden gebeye daha önce su çiçeği geçirmediyse 96 saat içinde varicella zoster immunglobulini yapılmalıdır. Anne hastalığı daha önce geçirip geçirmediğini bilmiyorsa kanda Varicella Ig G antikoruna bakılır. Gebeliği sırasında suçiçeği geçirildiği takdirde bulaşıcılık ve doğumsal varicella hastalığı bakımından özellikle 13-20. gebelik haftası risklidir. Doğumsal varicella hastalığında bebekte göz, beyin ve böbrek etkilenir. Cilt ve kemikte şekil bozukluklukları gelişir. Gebeliğin son dönemlerinde annenin su çiçeği geçirmesi durumunda ise bebekte sadece suçiçeği döküntüleri olur. Eğer annede suçiçeği doğumdan önceki 5 gün içinde veya doğumdan sonraki 2 hafta içinde ortaya çıkarsa anneden bebeğe hastalıktan koruyacak olan antikorlar daha geçmemiş olduğundan bebeğe mutlaka varicella zoster immunglobulini yapılmalıdır.

mrb sibelcim.bu hafta okullar açıldı okul ev kız telaşıyla hiç giremedim kkya.şu saatte aklıma düştün doğum olmuştur kesin diye düşünürken yazını gördüm.hadi hayırlısı canım inşallah sağlıkla en kısa zamanda haberini alırız(bu cümleleride yazacakmıydık bu topikte.en kısa zaman haaaaaaaaaa)
hurma çok tüketme canım şekeri arttırır.
güldenaz da sağlıkla kucaklar inşallah bebeğini.

canım benim geçmiş olsun annecigine rabbim şifa versin işşallah tez zamanda
canım bende inan seni çok merak ettim nerelerde bu hatun diyorum maşşallah canım mucizen git gide büyüyo allahım acısını göstermesin kucagına aldıgın 40 haftaları işşallah göresin
canım bilgi için teşekkür ederim aklımın bir köşesinde dursun işşallah yaradan bizlerede gösterin 40 haftaları onu görmek için bebek olması lazım demi olurmu acep
canım idrar yollarında enfeksiyon varsa agrır benim bildigim birde bebegin yeri genişliyo ondanda olabilir işşallah bir şey yoktur allahım yavrunu korusun sanada şifa versin işşallah
kız delü sen daha bıraktıgım yerdemisin çok ayıp kız bebişle konuş ne biliyim rüşvet ver de dogsun kız önceden düşücek diye kalbimiz agzımıza geliyodu şimdide dogmak istemiyo yeri galiba iyi geldi çıkası yok bence güldenaz dogurdu bakta görün girmedigine gör ilk dogurana mükafatım var ilk doguran beni bulsun hediyesini vercem
amin arkadaşım amin işşallah bizde bebeklerimize seviniriz işşallah benim bebegim yok degilki burda çok bebegim var sizlerin bebekleri benim yavrularım bunu unutmayın yasminin isim annesi benim sag olsun kızının adını ben koydum kız bu hatun topigede girmedi yatagın yolunu zor buluyor galiba
canım maşşallah deyim bebekime üzülme bebem ya allahım sag saglim alırsın kafana tokadan başka bir şey takma takarsan benim gibi ahada böle olursun

bu arada ben gece 11 geldim anca işim bitti yarın evi taşınıcak eşinin akrabaları ben pazartesi gidicem kalan işi bitiricez sonra burdayım

kızlar ben de hala doğurmadım .hayretler içindeyim bu kadar uzun süreceği aklıma gelmezdi.doktorum dalga geçiyor ata bindir şu karını da çocuğu doğursun iice tembelleşti bu karın diyor.vakti zamanı var demek ki ,şimdi bekliyoruz yok gelmiyor.

sağol canım benim düşünmen yeter..arkadaşlarlada bekliyoruz ama güldenazla benim bebişin yeri rahat herhalde gelmek istemiyorlar.. haklısın bu topikte bunları yazıyoruz ya bugüne de bin şükür..Rabbimin izniyle hayırlısıyla gelsin hepsi inşallah...:97:

fadikcim geçmiş olsun annene Allah şifa versin..

tatlıoğluşum sende bugün iyi haberler getir bize doktordan..

sevtuncum bekle bekle bizi sabır kalmadı sendede dimi, hayırlısıyla doğsun ben poposuna senin yerine vurucam..
güldenaz ben pazartesiye kadar doğurmazsam pazartesi kontrolüm var yüzde doksan çapaya gönderir beni geçen hafta çünkü bu hafta olmazsa haftaya müdahele ederiz diyordu yani bende ya suni sancıyı yiyecem yada sezeryana direk duruma göre, senin ne zaman kontrolün?

selam kızlar nasılsınız umarım hepınızde coooook ıyısınızdır...
bız cokl ıyıyız rabbıme cok sukur dun balımın doblerı vardı dr gayet ıyı gorunuyo dedı...1200 gr olmus...salı gunu dus almamada ızın verdıler hayatımda hıc unutmayacagım bır dus olacak benım ıcın nerdeyse ıkı aydır heralde dusdan sonra 3gun uyuruz....allahıma cok sukur agrımız bır sıkıntımız yok ıns boyle devam ederız...hastane gunlerı devam doguma kadar....
dr nete cok ızın vermıyo dıye sık gıremıyorum arkadaslar nasıllar?????

aranızda açılma olupta dikiş atılmayan var mı?
evet dikişsiz arkadaşlarda olmuştu ama yatarak sonuca ulaştılar...
başka mesajında çalıştığını söylemişsin şimdilik açıklığın çok fazla değil ama ilerde ne olur bilinmez...
bu yüzden tedbir çok önemli...
dikiş yapılmayabilir ama çalışman doğru değil bence...
hatta çoğu arkadaş dikiş olduğu halde bile yatrak geçirdiler...

maşallah canım:...
hep böyle iyi gider inş...

Son düzenleme:
geçmiş olsun dilekleri için çok sağolun arkadaşalr...

kızlar annem çok hasta ve benim elimden birşey gelmiyor bu beni deli ediyor...
annemin farklı bir rahatsızlığı var adını bilmediğimizden söyleyemiyorum bile
konumuzla hiç alakalı değil ama sizlerle paylaşmak istiyorum belki yardımınız dokunur...
en azından dr hangi bölüme gideceğimizi bilsek o da iyi olur...

bu hastalık annemde yaklaşık 25 yıldır var...
bir ara 12 yıl kadar ara vermİşti ama 8-10 yıldır yine arada oluyor...

hasta şöyle oluyor...
çok sık nefes almaya başlıyor sık sık hiç aravermeden devamlı...
bazen bu esnada eli kolu uyuşuyor bazen elini öğle sıkıyorki açmak nerdeyse imkansız...
bu uyuşma sıkma eskiden çok fazla olurmuş şimdi rahatsızlandığında o kadar yok...
hatta çoğu zamn sadece nefes alıp veriyor...
bu böyle kriz gibi gelip geçiyor geçtiğinde annem çok yorgun halsiz devamlı yatıyor...
heryerinin ağrıdığını hatta sanki içerisin parçalandığını söylüyor...
eskiden çok dr gezmişler hastalığa bir ad bile bulamamışlar...
çoğuda pskolojik demiş...
şimdide ne yapsam ne etsem diye kafayı yiyeceğim...
annem o kadar yorgunki ben dr gidemem oraalrda iyice hasta olurum diyor...
hem dr ne yapıyorki diyor...

yeniden bir araştırmaya başlasak iyi olur ama nerden başlayacağımı hangi dr a gideceğimi bile bilemiyorum...

Canım çok geçmiş olsun. Bu hastalığı bilmiyorum ama tavsiyen üniversite hastaneleri olur. Çünkü oraya bir düştün mü kurtuluş yok. Bütün testleri yapıyorlar. Mutlaka sonuçta bir şey bulunuyor. Tam teşhis konulmadıysa bence oraya gidin derim ben. Asistanlardan dolayı da çekinmeyin. Anlamadıklarını hocalarına soruyorlar...

Çok evindim senin için inşallah 30'lu haftaları da görürsün inşallah canım...

aranızda açılma olupta dikiş atılmayan var mı?

Ben de dinlenmeni tavsiye ederim canım. Dikişsiz tamamlayanlar da var. Ben mesela. 29'dan 35'e kadar yatmıştım. Ama senin haftan küçük. Riskli haftalar. Doktorun ne diyor bu konuda? İlk hamileliğin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…