- Konu Sahibi hidennisko
-
- #8.201
slm kızlar cumartesi kontrole gitmiştim ya o zaman kanda vermiştim o gün öğleden sonra doktor izinli olunca pazartesi öğleden sonra ara sonuca bakalım demişti bende aradım malesef enfeksiyonum hiç düşmemiş çok canım sıkıldı en son değer 8 olması gerekirken benim 24 çıkmış epey yüksekmiş o kadarda antibiyotik kullanmama rağmenişte serklajında bu dezavantajı var benim bünyem sanırım dikişleri kabul etmedi enfeksiyonum geçmiyor...doktor yine 2 tane antibiyotiğe başladı 5 günlük 10 gün sonra kontrole gideceğim amannn ne biliyim canım sıkıldı.. o kadarda dikkat ediyorum enfeksiyon için ne yapmam lazım anlamadım.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun ne diyim....
Arkadaşım eski konularda enfeksiyona karşı günde yarım greyfurt önermişlerdi ama tabi çok dikatli olmak lazım.Çünki ilaç kulanırken greyfurtun zararlı olduğuna dair birşeyde okumuştum.Birde çok su içerek fayda gören arkadaşlarımız oldu.Canını sıkma lütfen İyi düşün iyi olcak inşallahh.
geçmiş olsun canım yaa...bu enfeksiyonda nerdeyse kaçınılmaz oluyor...slm kızlar cumartesi kontrole gitmiştim ya o zaman kanda vermiştim o gün öğleden sonra doktor izinli olunca pazartesi öğleden sonra ara sonuca bakalım demişti bende aradım malesef enfeksiyonum hiç düşmemiş çok canım sıkıldı en son değer 8 olması gerekirken benim 24 çıkmış epey yüksekmiş o kadarda antibiyotik kullanmama rağmenişte serklajında bu dezavantajı var benim bünyem sanırım dikişleri kabul etmedi enfeksiyonum geçmiyor...doktor yine 2 tane antibiyotiğe başladı 5 günlük 10 gün sonra kontrole gideceğim amannn ne biliyim canım sıkıldı.. o kadarda dikkat ediyorum enfeksiyon için ne yapmam lazım anlamadım.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun ne diyim....
hımmm...aslında dikişten sonra yatmayı gereksiz gören dr larda çok...Fadikcim sanki şöyle konuştu dikişten sonra yatmak gereksiz dikiş tutmazsa yatarak da tutmaz yatmadan da gibii..Canım bende hastanmayı bekliyorumm.Adet olup bitince rahim flimi çektiricem.Sonra doğru kılıç hocayaa Bakalım ne olacak.
slm kızlar cumartesi kontrole gitmiştim ya o zaman kanda vermiştim o gün öğleden sonra doktor izinli olunca pazartesi öğleden sonra ara sonuca bakalım demişti bende aradım malesef enfeksiyonum hiç düşmemiş çok canım sıkıldı en son değer 8 olması gerekirken benim 24 çıkmış epey yüksekmiş o kadarda antibiyotik kullanmama rağmenişte serklajında bu dezavantajı var benim bünyem sanırım dikişleri kabul etmedi enfeksiyonum geçmiyor...doktor yine 2 tane antibiyotiğe başladı 5 günlük 10 gün sonra kontrole gideceğim amannn ne biliyim canım sıkıldı.. o kadarda dikkat ediyorum enfeksiyon için ne yapmam lazım anlamadım.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun ne diyim....
hoşgeldin arkadaşım...Arkadaşlar mrb bu topiği yeni gördün ve katılıyım istedim. Bir kaç gönderiyi okudum bende de rahimağzı yetersizliği var, 4 sene önce 25 haftalık doğum yaptım üstelik ikizdi bebekler çok iri olduğu için taşıyamamışsın dedi dr um. Enfeksiyonum çok yüksekti, 138 değerle 7 ye 2 tansiyonla doğuma alındım ve haliyle çok küçük oldukları için yaşamadılararkasından 2 tane kimyasal gebelik geçirdim ve bu zamanı buldum. Şimdi yeniden düşünüyoruz ve regl günümü bekliyorum umarım sağlıklı bi gebelik oluşmştur :109: dr.um yeniden ikiz olursa dikiş atılacak ve yatacaksın demişti tek bebek için bişey demedi acaba gebeliğim tek olursa genede dikiş atılması gerekir mi ,yatmam gerekir mi? İnş. Rabbim sağlıklı, hayrlı, ömürlü bi evlat nasip etsin yatmaya razıyım ama. Bütün isteyenlerede versin inş. en kısa zamanda, şimdiden herkese tşk ederim...
hoşgeldin arkadaşım...
başın sağolsun rabbim bir daha acılarını göstermesin..
rahim ağzı yetmezliğim var demişsin eğer bu teşis konulduysa bence tektede çiftede dikiş şart...
ama bazen enfeksiyondan bazende ikiz olduğu içinde erken doğum alabiliyor...
burdaki arkadaşlardanda ikiz kayıpları olanlar var...
bunların bir daha ki hamileliklerine ikisine dikiş atıldı ve hamileliklerini yatarak geçirdiler...
birinin bebişi tekti birinin ikiz...
bir tane arkadaşa dr dikişi gerek görmedi diğer hamileliğin ikiz olduğu için di dedi ve sıkı bir takiple yatarak oda maşallah bebeğini kucakladı...
bence bir daha ki hamileliğinde ancak belli olur nasıl bir yol izleneceği...
çünkü herkesin sorunu ve bünyesi aynı olmuyor....
bugün topik pek sessiz...
yaren ne yaptı acaba...
normal olsa en azından bize haber vermek için girebilirdi diye düşünüyorum...
acaba sezaryan mı oldu yada ev müsait değildir...
inş iyidirler...
güldenaz canım topikte gördüm seni son durumlar nasıl?
Canım dizüstü bilgisayarımı bağladım internete. Bunu okulda kullanıyordum normalde eve getirdim. Yazarken de beni tanımadığı için şifre filan istiyor. Neyse...
Nasılsın? Dün gece Yaren ve seni rüyamda gördüm. Ben İstanbul'a gitmişim. Yaren'in doğum yaptığı yere. Hastaneye gidiyorum Yaren kolidorda yanında annesi var. Bebek başka bir yerdeymiş. Yaren uzun boylu, siyah düz saçlı bir bayanmış. Ona kendimi tanıtıyorum. chnb adlı kullanıcı olduğumu söylüyorum. O da ben kaç senedir çok kişiyle tanıştım o sitede ama malesef hatırlayamadım seni diyor. Sonra seninle buluşuyoruz. Sizde akrabanızdan bir bayan varmış. Seninle konuşuyoruz. Sen isminin Hilal olduğunu söylüyorsun ben de şaşırdım diyorum ben senin isminin Fatma olduğunu düşünmüştüm diyorum. Konuşuyoruz Yaren ve hastanesiyle ilgili. İşte böyle. Hayır olur inşallah. İnşallah gerçek hayatta da bir gün tanışabiliriz buradaki arkadaşlarla.
Senin adına bu ay düşündüğün için sevindim. Ben büyük ihtimalle sonraki aya erteledim su çiçeğinden ve eşimin grip olmasından dolayı.
Arkadaşlar mrb bu topiği yeni gördün ve katılıyım istedim. Bir kaç gönderiyi okudum bende de rahimağzı yetersizliği var, 4 sene önce 25 haftalık doğum yaptım üstelik ikizdi bebekler çok iri olduğu için taşıyamamışsın dedi dr um. Enfeksiyonum çok yüksekti, 138 değerle 7 ye 2 tansiyonla doğuma alındım ve haliyle çok küçük oldukları için yaşamadılararkasından 2 tane kimyasal gebelik geçirdim ve bu zamanı buldum. Şimdi yeniden düşünüyoruz ve regl günümü bekliyorum umarım sağlıklı bi gebelik oluşmştur :109: dr.um yeniden ikiz olursa dikiş atılacak ve yatacaksın demişti tek bebek için bişey demedi acaba gebeliğim tek olursa genede dikiş atılması gerekir mi ,yatmam gerekir mi? İnş. Rabbim sağlıklı, hayrlı, ömürlü bi evlat nasip etsin yatmaya razıyım ama. Bütün isteyenlerede versin inş. en kısa zamanda, şimdiden herkese tşk ederim...
fadikcim benden istenen testin adı C reaktif protein(CRP)..Bu tahlil sonucuna göre bakılıyor..normalde en fazla 8 olması gereken değer bende 24 çıktı..durum bu canım...
geçmiş olsun canım yaa...bu enfeksiyonda nerdeyse kaçınılmaz oluyor...
inş kısa zamnda atlatırsın...
canım bu enfeksiyon için yapılan testin adıne ?merak ettim de...
hımmm...aslında dikişten sonra yatmayı gereksiz gören dr larda çok...
ama bizlerde tedbiri elden bırakmayalım diyoruz...
rahim filmi çekilmekte iyi yapıyorsun canım...
hadi bakalım hayırlısı....güzel haberlerle gelirsin inş...
evet canım bende genelde herkesi takip ediyorum ama sizlerin haftasıyla aynı olduğumuz için sizlere daha dikkatli bakıyorum..bende haftaya pazartesi tekrar kontrole gideceğim noırmalde doktor 15 gün sonra gel demişti ama enfeksiyon çıkınca erken gitmemde fayda var ilaçlarda 5 günlük umarım bunların bari faydası olur..bende anlayamadım ...bir iki hafta daha kalsa bebişler hem biz hem olnlar rahat edecekler inş..arkadaşım geçmiş olsun... pek yazmıyorum ama takip ediyorum herkesi... seni ve nuray'ı özellikle.. aynı haftalar olduğumuz için sanırım. gerçi içiyormuşsun ama BOL BOL SU... enfeksiyona iyi geliyor. ben günde en az 3 litre içiyorum... biraz daha sıkıcaz dişimizi biz de yaren ve güldenaz gibi olucaz inşallah...
nuraycım sana da selam bu arada... bebek geriden geliyor ama doktor yine de 36-37'de dikişi alıcaz dediğine göre mercimek iyi :) bakalım üçümüzden hangimiz önce doğum yapıcak????
Haklısın canım ben de şimdiden serklajla ilgili kaygılanıyorum. Bu enfeksiyon sende serklajdan dolayı mı olmuş doktor öyle mi dedi. Bir de neden düşmemiş? Ben de yeni hamilelikte serklajsız geçirebilir miyim acaba? Dün ölçtü 7.5 'luk bujiyle. Çok rahat girmediğini söyledi. Düşünüyorum 8 haftalık düşüğümden sonra olan hamileliğimde açılmam 29'da olmuştu. Bu sefer 25.'te. Diğerinde okul tatildi ve ben evde çok yorulmuyordum o zaman 20'li haftalarımda. Edirne'den İstanbul'a yolculuk yaptım 2.5 saat ve yolda erik yemiştim ve ishal olmuştum. Acaba ishalden mi ya ada rahim ağzı yetmezliğim vardı da yolculuktan mı 4 cm açılmam oldu dersin? Bunda ise çok yorucu bir tempo içindeydim okulum vardı, şehre yeni geldiğim için haftada en az 3 gece misafirim vardı, bir de Nevşehir'e gezmeye gittim. Toplam 9 artı 9 iki günde 18 saat yolculuk. Bir de az da olsa idrar yolu enfeksiyonu. Sen 29. haftada serklaj yaptırdığın için pişman mısın? Önceki gebeliğini sonuna dek taşımışsın sorunsuz. Acaba olmasaydı taşıyabilir miydin sonuna dek acaba?
Kızlar, komşumdan yazıyorum sizlere. Doktora gittim. Çok kalabalıktı bugün. Ben son hastalarındandım. Kültür tahlili için sürüntü aldı. Bujiyle tekrar ölçüm yaptı. 7.5 lukla. Pek problem görmedi. Histeroskopiden sonra yaptığında doğum üzerinden çok vakit geçmemişti. Ona bağladı. Serklaj içinde bu konunun tartışmalı bir konu olduğunu söyledi. 12. haftada yaparsak da iki haftada bir enfeksiyon için tahlil yapacağını söyledi. Su çiçeği için geçe kalmıştım. Eşim de yine grip oldu. Sanırım erteleyeceğim buayda. Artık inşallah sonraki aya bir şey çıkmaz. Kültürün sonucu çarşamba günü belli olacak. Bir de sizin için zor bir hasta oldum dedim zor hasta iyi hastadır dedi. Mesaj için de her zaman bakmadığı için pazar günü cevapladığını söyledi. Bugün kendimi rahatlamış hisssettim.
gecmis olsun canim
fadikcim benden istenen testin adı C reaktif protein(CRP)..Bu tahlil sonucuna göre bakılıyor..normalde en fazla 8 olması gereken değer bende 24 çıktı..durum bu canım...
evet canım bende genelde herkesi takip ediyorum ama sizlerin haftasıyla aynı olduğumuz için sizlere daha dikkatli bakıyorum..bende haftaya pazartesi tekrar kontrole gideceğim noırmalde doktor 15 gün sonra gel demişti ama enfeksiyon çıkınca erken gitmemde fayda var ilaçlarda 5 günlük umarım bunların bari faydası olur..bende anlayamadım ...bir iki hafta daha kalsa bebişler hem biz hem olnlar rahat edecekler inş..
ahh canım ben bu konuyla yaklaşık 1 ay öncesinde tanıştım herhangi bir belirtim olmadan bu aşamalara geldim. ilk çocuğumu 39. haftada normal doğum ile dünyaya getirdim hiç böyle şeylerden haberim yoktu. işte 28. haftadaki rutin doktor kontrolünden sonra 2 cm açılma olduğunu hunileşme başladığını söyledi aldık başımıza belayı doktor beni çok panikletti odasından servise bile yürütmedi yok 10 güne kadar doğum yaparsın yok bebeğin ciğerleri gelişmemiş olur o yüzden ölür vs.yani bana başka altarnetif sunmadı ve göstermedi tek seçeneğim buymuş gibi davrandı dediğim gibi öncesinde böyle bir konuda bilgim olmadığı için o an doktora güvenmekten başka çarem olmadı.hemen yatış işlemleri ve sonrasında bildiğiniz gibi serklaj.eşimin yengeside başka bir ilde kadın doğum uzmanı ona soracaktık ama operasyondan önce onada ulaşamadık anca operasyondan sonra ulaştığımızda keşke yaptırmasaydınız dedi.bu haftalarda yapmak çok riskli ve hem erken doğuma neden olabilir hemde enfeksiyon riski çok yüksek olur dedi.nitekim enfeksiyondanda başımı kurtaramıyorum.bu son kanamadan sonra doktorumu değiştirdim belki değiştirmezdim yine ama bu doktor izne gitmişti acil hastaneye gittiğimizde başka doktora gittim şimdide bu son gittiğime devam ediyorum. o da ben kesinlikle yapmazdım dedi sen ilkini normal doğum yapmış biri olarak zaten o haftalarda az açılma olması çok normal dedi..tabi artık olan oldu enfeksiyonun nedenide bu dikişlermiş sanırım bünyem bu dikişleri kabul etmedi ve sonuç olarak enfeksiyondan kurtulamadım valla canım topikte serklajın çok faydasını görenlerde var görmeyenlerde demekki her bünye farklı olunca sonuç değişebiliyor..sende dikişsiz oğlunu dünyaya getirmişsin bu seferde öyle olursa ii olur en azından enfeksiyon riskin olmaz dikiş olsada yatıyorsun olmasada... bende canım ne yapacağımı şaşırdım allahım şaşırtmasın hepimizin hakkında hayırlıs ıolsun....
yokluğun farkediliyor canım
hayırdır inş canım...
hayra yoralım hayır çıksın...
benim ismim fadime ama fatmada derler fadik te...
doğru düşünmüşsün yani...
canım benim bu ay daha kesin değil yarın dr randevum var ona göre karar vereceğiz...
klomende kullanmıştın su çiçeği için test yapsaydın iyi olurdu...
bu ayıda boş geçirmezdin...
hem hala geç kalmış sayılmazsın ama yinede sen bilirsin canım...
nasıl istiyorsan öyle yap...
ben hemen hamile kalamadığım için denemelere hemen başlamayı vakit kaybetmemeyi istiyorum...
canım yaa sanada sorayım benim yarın adetin 5. günü ve tam temiz olmuyorum...
dr hastanede yokmuş ancak yarın geliyormuş bende sekreterine danıştım adetliykende muayene olur farketmez dedi...
sence bir aksilik çıkarmı...
yada tam temiz olsam daha mı iyi olur du...
Sağol Yaseminciğim. Ben bebeklerin için hayırlı olsun demiş miydim hatırlamıyorum. Demediysem bebeklerini sağlıcakla büyütmeni dilerim canım.
merhabalar, safak ve tatlisoğlum bende sizleri , özellikle çizelgelerinizi takib ediyorum çünkü benim bebek gelşimim sizin haftalarınızla uyumlu. oradan takib ediyorum bebişimi.ben bu aralar hiç düzenli beslenemiyorum.zaten kilolu olduğum için hep dikkat ediyordum yemeklerime. son birkaç haftadır yine benim bulantılarım başladı. inşallah beslenebiliyordur bebeğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?