Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar çok şükür doğumum oldu, bebişim ve ben çok iyiyiz, dün akşama doğru çıkışımız oldu, doğumum pazar günü öğlen 12.15 de oldu, sabah 7.de hastanedeydim 3 santim açılmam vardı evdeki ağrılarımdan sonra, ama 7buçuk gibi aniden hastaneden sularım geldi nişanla birlikte ve hemen suni sancı verdiler..biraz zorlandım ama şimdi çok iyiyim şükür çabuk toparlandım diyebilirim..sizlere o sancılı anlarda hep dua ettim hepinizin tek tek ismini aklıma geldikçe söyledim birçok kez...inşallah Allah kabul eder..biraz emme problemimiz var sütüm geldi şükür ama kızım tembel biraz emmek istemiyor yoruluyor hemen çay kaşığına sağıp veriyoruz onu yutuyor hemen birde kendi kendine emse rahat edicez, iyi doymadığı için sıkta uyanıyor, şu anda bile yazının başından kalkmak zorunda kaldım, geçmişi okuyamadım, ama hepinize dualarınız ve güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum kızlar, güldenazda iyidir inşallah acele bir göz attım doğum yapmamış galiba, inşallah oda hayırlısıyla yaptım diye gelir..Rabbim hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın dileyen herkese dilediği kadar hayırlı evlat nasip etsin, kızımdan vakit buldukça girmeye çalışıcam kızlar, kendinize çok iyi bakın..

ayyyy canım senden ve güldenazdan haber bekliyorduk topikçe yazmana çok sevindim sanki ben doğurmuşum gibi birden heyecanlandım sonunda nazlı kızımız doğdu haaa ne güzelll allahım analı babalı büyütsün canım çok mutlu oldum şimden sonra süttü emmeydi olarla uğraşacaksın .ne güzel duygu bu.. duaların için sağol canım yine bize dua etmeyi ihmal etme emi...prensesten fırsat buldukca yanımıza gel bizi bırakma öptüm seni cici anne:))

slm arkadaslar. bu topiği görünce hemen sormak istedim.bendede rahim ağzı yetmezliği var. serklaj yapıldı 16. haftada.gecen haftaya kadar hep yattım.hersey önüme geldi.ama öğretmenim ve raporlarım azaldı bende göreve basladım. okula taksi götürüyo taksi alıyo. okuldada hiç ayağa kalkmıyorum 5saat boyunca.evdede hep yatıyorum eşim hazırlıyo temizliyo yıkıyor.sizinde hayatınız böylemi.çalışan varmı aranızda.benim 3ün üzerindeydi rahim ağzı boyu tedbir amaçlı atalım dediler.benmi abartıyorum bu dinlenme işini.yemek falan yapmıyorum.hep yatıp okula gidip geliyorum o da misafir gibi.çarsı yüzü görmeyeli 5ay oldu valla.sizler nsl davranıyosunuz.yardımlarınızı bekliyorum

maşallah canım
çok şükür güzel haberle geldin...
rabbim bu mutluluğunuzu daim etsin kızınızla mutlu sağlıklı uzun ömürler versin...

ah ah bizimkinin bünyeside çok zayıftır bir üşütütümü dersin acaba başka rahatsızlığımı var....
iyi ince planlar yapıyormuşsun canım böyle şeyler aklıma hiç gelmedi benim...
hakkında hayırlısı nasılsa öyle olsun...

Fadik burdasın :) nasıl heycan var mı,hazırladın mı sorularını arkadaşım?.Fadik bide son soru hisar hastanesinde nekadar hocanın ücreti merak ettim.

ben serklaj yaptırmadım...
yaptıran arakdaşlar da çoğu yatıyor ama yatmayanda var...
aslında herkesin durumu farklı...
birde bazen dr yatmaya gerek yok desede bizler tedbiri elden bırakamıyoruz...
bana kalırsa abartmıyorsun normal hamileler gibi olmassın tabiki dikket etmen lazım...

Fadik burdasın :) nasıl heycan var mı,hazırladın mı sorularını arkadaşım?.Fadik bide son soru hisar hastanesinde nekadar hocanın ücreti merak ettim.

yok canım daha hazırlmadım...birazdan inş...
ücret 200 tl sgk geçmiyor...
uzman dr ücretleride 130 tl miş...
aslında normal muyene ücretine bakınca prof. iyi çok pahalı değil...
bakalım ilgi nasıl olacak...

at
Hadi bakalım kolay gelsin n.taşında muayene ücreti ocak ayına kadar 220 tl di.Ocakta zam geldi 250 oldu ama aslında istanbuldaki prof ücretleri için iyi fiyat ben bikaç kişi için tel açtım 300 diyende oldu 350 diyende..Senin işine yarasın önemli ollan o.Şimdiden geçmiş olsunn yarın haberlerini bekliyorumm

Çooooooooook sevindim canım. Dün seni rüyamda gördüm. Sezin bebekle uzun, sağlıklı, hayırlı bir ömür diliyorum. Eşini de tebrik ediyorun canım.

Hemşerim, Eylem nasılsın? Yaren doğum yapmış ne güzel! Darısı vakitlice sizlere inşallah.

Geçmiş olsun arkadaşım. Şu an kaçıncı haftandasın? Daha önce erken doğumun olmuş muydu? Doktorun nasıl bu teşhisi nasıl koydu? Heyet raporu almadın mı? Belki doğum sonrası için rapor istemek için mi kullan mıyorsun, doktorun gerekli görmüyor mu? Doğum sonrası içinse çalışmanı tavsiye etmem. Branşın ne? Ben de öğretmenim. Derste ayağa kalkmıyor musun hiç? Sınıf öğretmeniysen daha da zor.Ders saatin mi az? Nöbet işini idare mi ediyor idareniz? 20'li haftalardasınız sanırım. Korkutmak istemem ama ben 25. haftamda erken doğum yapmıştım. Serklaj sonrası enfeksiyon oldu mu? Hangi ilaçları kullandın olmasın diye? Şu an başka ne ilaçları kullanıyorsun? Çok sordum kusura bakma.

Hemşerim, Eylem nasılsın? Yaren doğum yapmış ne güzel! Darısı vakitlice sizlere inşallah.

canımm benim,iyiyim sen nasılsın..amin arkadaşım evet yaren doğurmuş ikiside iyiymiş çok şükür. ben sıramı beklemek istiyorum inşallah kısmet olur...inşallah allah seninde gönlüne göre verir hemşerim..

Gözünaydın arkadaşımAllah sizlere bağışlasın bebişinizi ve herkese böyle sağlıklı doğumlar nasip etsin

sizlerde çok çok sağolun kızlar, hepinizi çok seviyorum, bana hep destek oldunuz, bundan sonra fırsat buldukça hep burdayım inşallah..yeni hamişlerimizin haberlerini almaya, hamişlerimizide hayırlısıyla doğuma göndermeye devam edicez..

canımm gözün aydı,, inan çok mutlu oldum. bak o günler bitti artık kızın seninle. rabbim bizede nasip eder inşallah...

23.haftamdayım cnm.önceden erken doğum yapmadım. Ilk gebeliğim.vajinal muayene sonrası rahim ağzı kısa dedi. 3.2 çıktı.sözleşmeli öğretmen olduğum için heyet raporu hakkım yok.15gün rapor hakkım kaldı.daha ağırlaşırsam ozamana kullan dedi doktorum.derste hiç ayağa kalkmıyorum.nöbet tutmuyorum doktordan rapor aldım.serklaj sonrası enfeksiyon olmadı. Sen serklaj olduğun haldemi erken doğum yaptın bilgilendirirsen sevinirim.serklaj sonrası zararsız bir antibiyotik verdi ama adını hatırlamıyorum. Suan sadece kan hapı ve elevit kullanıyorum.

merhaba arkadaşım bu topiğineski ziyaretçilerindenim, yaşadıklarımdan sonra burda yazıştım arkadaşlarla ama kendimi toparlamak için uzun süre bebeklerleilgili herşeyden her bilgiden uzak durdum ,uzun zaman tekrar girdim mesajlarını geriden okudum biraz sankiaynı şeyleri yaşamışız. 7 yaşında biroğlum var 33 haftalık doğdu bir sorun yaşamadık ve sapasağlam çok şükür, o zaman rahim ağzı yetmezliği tanısı konmadı doğumzamanıgelmiş erken doğum ddedi doktorum sadece,6 yıl sonra tekrar denedik 1,5 yıl önc 24 haftalık hamileyken okulda ders yapaken(matematik öğretmeniyim) bacaklarımın arasına bir ağırlığın inmesiyle doğpumum başladı acil müdahale edildi dikişle doğum durdurulmaya çalışıldı olmadı ölü doğum yaptım ve kızımı kaybettim,rahim ağzı yetmezliği tanısı ancak ozamzn kondu, 6 ay sonra tekrar hamile kaldım çok istedim ve rahimağzı boyum 1,5 cm ölçüldü tamdikişim atılıcakken bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendim,kromozomların yanlış bölünmesinden rahim ağzıyla ilgisi yok dendi. bu arada oğlum kardeş diye delirmekte... 7 ay oldu ...biraz uzun oldu başını ağrıtmadım umarım paylaşmak istedim.

ben light süt içiyorum canım kalorisi az kalsiyumu daha fazla... besleniyodur o merak etmeee. sendeki herşeyden faydalanıyodur ama yine de süt yumurta vs. biraz alabilsen iyi olur... bi de ilk aylarda çok bulanmıştı benim midem. beyaz peynir ve ekmek bastıroyrdu bulantıyı... bu haftalarda da bulantı olur diyorlar. büyüdüğü için mideye baskı yapıyormuş...

veee işte burada alacağımız en mutlu haberlerden biri dört gözle bekliyorduk bu haberi...
ah canım kızına ve sana uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum mutluluğun daim olsun şimdi sıra Güldenaz'da...
buradaki herkese de, hepimize Allah aynı mutluluğu yaşamayı nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…