Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
iyigeceler kızlar bugün epey kaynatmışsınız güzell....
fadikcim doktor neticeni merak ediyordum teşhisinin konmasına sevindim bundan sonra en azından ne yapman gerektiğini bilerek one göre hareket edersin....

güldenaz canım seninde 2 gündür sesin çıkmayınca seninde doğum yaptığını düşünmeye başlamıştım. demekki zamanı var hakkında hayırlısı olsun canım inş tez zamanda sende kurtulursun..

cnhb canım sende kendi yaşadıkalrına benzer bir arkadaş edinmişsin bundan sonrasında birbirinizden öğreneceğiniz faydalanacağınız çok konu olacaktır....,

diğer arkadaşlar da inş iyidir hepinizi tek tek yazamadım ama aklımdasınız.. beni sorarsanız bende antibiyotiğe devam ediyorum 2 gündür akıntım daha fazla oluyor allaha şükür kan değil ağrım falan yok.sanırım bu akıntılar normal en azından öyle olmasını istiyorum...pazartesi bi gelsede kontrole gitse içim rahatlayacak......

Kanaman olmamasına sevindim canım. Umarım her şey istediğin gibi gelişir. En az 36'yı tamamlar inşallah. Bu işler zor işler, Allah yardımcımız olsun canım...

Fadik İnşallah olur bu ay dediğim senin içindi. Benim eşim hasta. Kaç gündür ayrı uyuyoruz. Bizim işimiz belli olmaz. Artık plan yapmaktan bıktım canım.

sağol canım...
akıntının azalamsına sevindim inş enfeksiyonda böylece kaybolur gider...
az kaldı canım çok şükür bebişin dayandı...

Fadik İnşallah olur bu ay dediğim senin içindi. Benim eşim hasta. Kaç gündür ayrı uyuyoruz. Bizim işimiz belli olmaz. Artık plan yapmaktan bıktım canım.
anladım canım çok sağol...
eşinede geçmiş olsun...inş bir aksilik çıkmada bir dahaki ay denersiniz...
canım plan yapma bence işleri oluruna bırak...
rabbim hakkında hayırlısını versin...
bundan sonra herşey daha güzel olur inş...

canımmmmmmmmmm nasıl sevindim anlatamam.koca bir oh çektim bende seninle .

hadi güzelim hadi bu kadar tembellik yeter artık koşuşturma zamanı.kızının bu kadar embel olmasıda doğal anasına çekmiş hep yat yat.iki saatte bir uyandırıp mutlaka emzir.ne kadar çok emerse o kadar çok süt demek.rezene çayı içmeni tavsiye edrim.
şimdi anne kız uyuyorsunuzdur ne güzel.allah uzun ömürler versin .çok çok sevindim

hepinize iyi geceler kızlar allah hamile arkadaşlarımıza sağlıklı doğum.hamile kalmak isteyenlerede sağlıklı hamilelikler kısmet etsin.

hepinize iyi geceler kızlar allah hamile arkadaşlarımıza sağlıklı doğum.hamile kalmak isteyenlerede sağlıklı hamilelikler kısmet etsin.

Salihas güzel dileklerin için teşekkürler.Senin hamileyken yazdıklarını okudum sağlıkla kızını doğurmana çok sevindim.Allah sağlıkla,mutlulukla büyütmeyi nasip etsinn

inş canım bütün isteyen arkadşalar sağlıcakla başarırız...

filim çekilirken rahat olmaya çok dikkat et canım...
çok sıkıntı yapma ve kendini kasma...bu önemli...
ne kadar rahat olursan o kadar rahat geçer...
canım bu filimi çekerken alttan ilaç sıkıyorlar ve bu ilaç rahimdeiken filim çekiliyor...
eğer ilaç rahime gitmediyse filim sağlıklı çıkmıyor...
bu işlem için ilacın gitmesi şart...ben 2 kere çekildim ve ikisinde de 2 kere ilaç sıkmayı denediler...
ama ilaç içeri gitmedi işte...çok nadir olan birşey...
burda nerdeyse hiç kimseden böyle birşey duymadım...
belkide rahimdeki perdeden kaynaklıydı bilmiyorum...
sen bunlara takılma inş senin kolay geçer ve bir sıkıntı çıkmaz...

chnb cim dr u yarın arıycamda kararsızım düzensiz kasılmalar önemli değil dedi çünkü bende 1 saatte en fazla 2 oluyor ama gün içinde 10 oldu sanırım..ben paranoyak oldum sanırım artık
fadikçim haklısın benim şansımda gebe kalınca aynı dr gitmek belki..kısmet canım inşallah kader bizede gülecek..
tatlışoğlum kanamanın geçmesine çok sevindim canım..
herkese iyi gecelerr

sibelcim hayırlı olsun canım çok mutlu oldum mesajını görünce
allah sağlıklı uzun ömürler versin güzel kızına
ne kadar mutlusundur şimdi
allah burdaki bütün arkadaşlara ve bana da bu mutluluğu yaşatsın inşallah
öpüyorum mis kokulu kızını ve senii

Son düzenleme:
Slm arkadaslar gecende sizden cvp almak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Evde nsl davranıyosunuz. çalışanınız varmı.işyerindeki hareketlilik nsl. Ben öğretmenim hergün okula taksiyle gidiyorum geliyorum.kahvaltımı yemeğimi eşim hazırlayıp gidiyo.temizlikte yapmıyorum.birtek okula gidip bahceden girip sınıfa geciyorum.ordada hiç birkez bile ayağa kalkmıyorum.5saatin sonunda kalkıp eve geliyorum.bu durum beni nsl etkiler sizce.yardımlarınızı bekliyorum.

geçmiş olsun canım 23 haftalık ve serklajlısın sanırım..öncelikle kalbini ferah tut demekki dr rahim ağzında kısalma görmedi demekki çalışmana izin veriyo,sen kendince aldığın tedbirlerde iyi yapıyosun iş yapma bencede..fakat sözleşmeli öğretmenlerin heyet raporu hakkı var alanlarda var canım iyice sor millieğitimi ara bence..ben 27.haftadayım hemşireyim ve heyet raporu aldım 22.haftamdan beri sadece wc ye kalkıyorum serklajım yok rahim ağzım 2.2..

slm canım ben çalışmadığım için bu konuda bir fikrim yok ama evde genelde yatıyorum sağolsun kayınvalidem var o bakıyor seninde rapor falan alma imkanın varsa alsan daha ii olur.burda yatmanın çok faydasını gören arkadaşalrımız oldu...

cnm oncelikle ALLAHIM bebeğini saglıkla hayırlısıyla kuvagına almayı nasıp etsin.benim de 12 haftada dikiş atıldı.doktorum normal hayatına donebilirsin dedi.dikişten sonra 2 hafta evde dinlendim sonra calışmaya basladım.evde hiç bir iş yapmıyorum eşim işe bırakıyor arabayla işten alıyor.bence calışmak daha iyi geliyor daha az düşünüyorsun.evde kaldığım sure içerisnde moral olarak daha kotuydum kendimi hasta gibi hissediyordum.tabiki çok dikkat ediyorum ama surekli yatmak şart değil.bana doktorum eğer gerekirse ben zaten sana soylerim dedi.şuan için surekli yatmanın sana bir artısı yok dedi.bu dikiş zamanında atılırsa zamanında geliyor bebekler.ama 2iz gebeliklerde risk çok yuksek.ikiz gebelikler başlı başına zaten riskli bir de servikal yetmezlik olunca risk 2 katına cıkıyor.ikiz hamileler de yatmak gerekebilir çunku kısalma tek bebeğe gore daha erken başlayabilir.

canım şimdi kaçıncı haftandasın ve doktorun seni kaç günde bir kontrole çağırıyor.

canım gözün aydın. rabbim analı babalı büyütsün.kaç gündür güzel haberlerini bekliyorum.biraz toparlanın sana sormak istediğim çok şey var canım. sanırım bana da normal doğum olacak diyor doktorum. ben biraz tedirginim açıkçası. kızına da sağlık sıhhat diliyorum, çok yakında başlar afiyetle emmeye, sende bolbol kuru dut, helva ye, birde tuzlu, acı ve turşu tarzı yiyeceklerden uzak dur canım.ikinizi de öpiyorum.
elimden geldiği kadar bu aralar yemeye çalışıyorum ama malesef gitmiyor bir türlü yesem de geri geliyor, neyse belki idrar yolu nfeksiyonum geçince bulantılarım azalır.hergün ceviz ve hurma yemeye çalışıyorum.
bende süekli az yağlı süt tüketiyorum. umarım dediğin gibi faydalanıyordur depolardan.artık son aylar olduğu için depoların boşalmış olabileceğinden korkuyorum. :))

güldenazcım. sıra sende canım. güzel haberleini bekliyorum,

fadikçiğim canım teşhisinin konmasına sevindim.şimdi sağlıklı bir gebelik ve ardından dünya tatlısı bir bebek nasib ettin rabbim sana.ve tüm isteyenlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…