Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

normal seyrinde giden bi hamilelikte,hastanında şikayeti yoksa istenmeyebilir belki ama ,benim durumumda olan riskli bir gebelik takibinde ,özellikle de akıntımın arttığını söylediğimde istemeliydi diye düşünüyorum,magnezyum akıntı yapar demek yerine bu tahlil yapılsaydı da magnezyumdandır deseydi şuan kafamda bu kadar soru işareti kalmazdı diye düşünüyorum,en azından kese enfeksiyondan açılmadı rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum oldu diyebilirdim o zaman..ama dediğin gibi öyle bile olsa doktorlar hiçbir zaman kesin konuşmuyor..

inş. canım allahım bir daha yaşatmasın..6 ay oluyor ben coraspirin folik asit kullanıyorum.dediğin gibi havalar güzelleşiyor insan dışarı çıkıp geziyor vakit daha çabuk geçiyor.rabbim tez zamanda sevindirsin....

bende geçmiş sayfaları okuyarak aranıza yeni katılanlardanım. aslında sorunlu gebelik ve infertilite bilgim iyiydi ama rahim ağzı yetmezliğinide bilmem gerekiyormuş ki başıma geldi. :))
kimyasal gebelik, tüp bebek, redüksiyon, çoğul gebelik, erken doğum, plesenta privera, ohss, kusma, düşük tehlikesi vb. konularda yaşayarak bilgi yumağı oldum bile.
11+3 günlük hamileyim. doğal yolla bir mucize gerçeleşmişti ki, ağrı akıntı derken acil doktara ve rahim ağzı inceliği teşhisi koyuldu.
yazdıklarınızı günlerdir okuyorum. bu 7. bebek. artık kaybetmek istemiyorum. haftaya 2li tarama ve rahim ağzı kontrolu yapılacak. 3 cm den aşağı ise serklaj yapılacak. kafam karışık. doktor 3 cm den aşağı tespit etmese bile diktirmek istiyorum.
otururken bir anda suyun nasıl gelip koca koca bebkleri ölümü için dğurarak yaşanan acıyı. unutmaya çalışırken göğüslere dolan sütün çekilmesi için yaptıklarımızı yaşamayan kimse anlamaz.
herkesin sınavı zor kimisi aclık yoklukla bende bununla sınanıyorum. sadece desteğe ihtiyacım var.

teşhis ve tedavinde yönlendirme açısından bile gidersen çok faydasını göreceğinden eminim, çünkü doğru teşhis tedavinin yarısı derler..cemil bey çok tecrübeli, bilgili, işinde titiz ve insancıl biridir,senin sorularını hiç sıkılmadan dinler ve sen anlayacağın şekilde hiç sıkılmadan anlatır.. bazı doktorların ağzından bile lafı kerpetenle alırsın çünkü..benim beş yıldır doktorum ama bir öncesinde beş yıl kadar taha tanıyorum, ailemde ve çevremizde birçok insan çocuk tedavisi için gitti ve halada gidenler var, hiçbirimiz pişman olmadık, hemen hemen hepsininde tedavisi başarılı oldu.. bu kadar metederek reklam olsun diye konuşmuyorum, gerçekten faydasını çok gördük kendisinin herkesinde görmesini isterim, istanbulda doktorum diye insanları para için sömüren çok insanda var çünkü biliyorsunuz..

geçmiş olsun canım.. inşallah bu sefer önlemlerini alarak bebeğine kavuşursun canım.. bahsettiğin şeylerin hemen hemen hepsini bende yaşayarak öğrendim, ama bazı şeylerde yaşanmadan önceden tahmin edilemiyor..Rabbim aynı acıları tekrar göstermesin..Yavrunu sana bağışlasın..

çok teşekkür ederim yaren ,umarım bizde bu mücadelede senin gibi mutlu sona kavuşuruz..çok istiyorum bi bebeğim olmasını

umarım bu kez herşey yolunda gider ve bebeğine kavuşursun..Söylediklerinin hepsini buradaki herkes yaşadı,burası bana gideceğim en iyi psikiyatrdan bile daha iyi geldi,eminim buradaki herkes bu süreçte sana da destek olacaktır.Allah yardımcın olsun..

sağlık ocağı yapıyor mu ilk defa duydum hiç gitmedim oaraya sadece kızım öldüğünde bizi aradılar nasıl öldü felan fıstıknerden bulduysalar olmasa pazartesi gideyim bakalım canım ...sana iyi calışmalar hocam ve de iyi gezmeler ...

ayer allah yardımcın olsun zor günler ama az kalmış birazdaha moral topla bebişin için...sonuçta her şey allahın izniyle cok güzel olucak

burda her kez senin yaşadıklarını yaşadı seni cok iyi anlarlar arada buraya takıl istersen hem sana motivazyon hemde kafamdaki sorularına yanıt bulabilirsin .. allah kimseye evlat acısı yaşatmasın cok zor ama bu bizim sınavımızmış.. allahın izniyle tecrübelerinle allah hayırlısıyla bebişini kucağına alıcaksındır...

canlarım benim doktor pazartesi çarşamba cuma ordaymış ne zaman randevu alıcagım belli degil alınca sizlere söylerim dualarınızı eksik etmeyin üstümüzden pıt pıtları duyalım işşallah bu arada sizleri bir nevze güldürdüysem ne mutlu bana daha kalmak sizlerle yazışmak isterdim ama gene panik atagım azdı ben çıkıyorum

Offfff Sevtun, duyacaksın İnşallah bebeğin kalp atışlarını. Güzel düşünmeye çalış canım benim. Bak sana bir demet çiçek gönderiyorum canım. Mutlu ol bak bebeğin seni fazla bekletmedi, inşallah annesini üzmeyecek...

Canım sağlık ocakları yapıyor. Edirne'de aile hekimliği vardı, burada da yeni geçildi. Orada aile hekimliği mi? Bir de gidip hamile olduğunu sağlık ocağına/aile hekimliğine bildirmen gerekiyor . Ona göre aşılarını filan takip ediyorlar.

Çok geçmiş olsun. Allah bu yavrunu sana bağışlasın canım. Çok zor şeyler yaşamışsın. Bizler seni çok iyi anlıyoruz. Burada çok güzel dostluklar kurduk. Bir gün bile biri yazmasa merak ediyoruz. Herkes çok samimi, herkes deneyimlerini paylaşıyor, birbirimize destek oluyoruz. Burada yazılanlar teori değil, yaşanmışlıklar. Bu da insanı yapacakları konusunda rahatlatıyor canım... Ne anlatmak, neyi paylaşmak istersen mutlaka herkes seni anlayacak, bildiği şeyleri paylaşacaktır. Fazla üzülmemeye çalış, geçmişi unutmadan, tedbirli olarak gelecek adına ümitli ol canım...

Canım gerçekten seni çok merak ettik. Sen de benim gibi gurbettesin. Ailenizden birileri var mı yanında? Zor bir süreç Allah yardımcın olsun. İnşallah oğlunla birlikte güzel günler yaşayacaksın canım. Yazman çok zor oluyordur eminim ama fırsat buldukça haberdar et. Bir de sakıncası yoksa buradan birimizin özeline telefonunu bırakırsan senden haberdar oluruz. Biraz yazmayınca herkes merak ediyor, endişeleniyoruz canım...:18::18:

teşekkür edrim teyzesi hediye için bende öpüyorum nanaktan kaçamak girdim kusura bakma çıkmam lazım muhtamelen diyorum çarşamba günü gideyim allahtan hayırlısı artık birde pıt pıtları duyuyum halay çekicem burdaiyi bir hafta sonu diliyorum bebekim

nuraycım saatler sonra yavruna kavuşacaksın inşallah allah yardımcınız olsun canım bize bol bol dua et bizde sana bebeğine ediyoruz hayırlısıyla kurtulun diye..kimbilir nasıl heyecanlısındır şimdi negüzellll gerisayım bitti zamanına kadar taşıdın yavrunu darısı bana ve burdaki herkese inşallah..allaha emanet ol gelince yaz bize canım..

canım geçmiş olsun,insan başına gelince tek tek öğreniyor acıda olsa..bendede bugebeliğimde ortaya çıktı 22.haftada 2.4 tü dikiş atmadılar yatarak geldim 30 a kadar şuan 1.8cm rahim ağzım dikiş olsa daha rahat tabide yapmazlarsada korkma..birde vajinal ölçtür muhakkak ölçüm esnasındada hafif ıkın yada göğüs altından bastır veya öksür benim dr böyle yapıyorki zorlanma anındaki en kısa halini ölçüyor açılma oluyormu diye bakıyor..buarada çalışmıyorsanda sürekli dinlen bol suyu ihmal etme..umarım bukez mutlu sona ulaşırız hepimiz..sevgiler

ayer iyi olmanıza çoook sevindim inan..bende dr sordum 34 görürsek yoğunbakıma ihtiyacı kalmaz dedi..inşallah önce sen sonra ben görücez canım allaha emanet olun..
sevtunpıt pıtçıkları duyuncada yok ikili test rahim ağzı ölçümü vs vs sen ağlıycak bişey bulcan bacım anlaşıldısana ağlayan smiley kullanmayı yasaklıyorum oldumu..p.teside çarşambada cumada gitsen duyacaksında şöyle düşün nekadar geçte gitsen okadar büyümüş olcak bebişin zaten biz günler geçsin istiyoruz geç erken farketmez herşey yolunda çok şükür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…